فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 36 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حامد رحمانی* صفحات 1-15
    هدف

    هدف از این پژوهش شناسایی شاخص های بین المللی برای بررسی توسعه شهری تهران با استفاده از الگوی حکمرانی شهری است.

    روش پژوهش

    روش مورد استفاده در این پژوهش روش ترکیبی است که در آن برای ساخت مولفه ها و سنجه ها در ابتدا با استفاده از روش میدانی (مصاحبه در کنار مطالعه اکتشافی) داده ها گردآوری شده و به وسیله روش کیفی تحلیل تم مولفه ها و شاخص ها شناسایی گردید و نیز برای بررسی روایی مدل به دست آمده از روش کمی (استفاده از پیمایش و توزیع پرسشنامه برای تحلیل عاملی تاییدی) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را در مرحله اول برای تحلیل تم، تحقیقات پیشین  و کلیه مقالات علمی پژوهشی داخلی و خارجی که دارای کلید واژه شاخص های حکمرانی شهری بودند را در بر می گیرد. در این بین 8 مقاله علمی پژوهشی داخلی و 15 مقاله معتبر خارجی شناسایی گردید که همه آن ها مورد بررسی قرار گرفتند و در بخش دوم جامعه آماری را خبره های مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تشکیل می دهد. در مرحله دوم نیز جهت بررسی صحت مدل به دست آمده نیز جامعه آماری را کلیه مدیران شهرداری منطقه یک شهر تهران تشکیل می دهند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل تم نشان از آن داشت که در مصاحبه 62 مضمون شناسایی گردید و سپس با کمک تحلیل عاملی تاییدی از میان آن ها در نهایت 50 مضمون انتخاب شد و شاخص ها از میان آن ها استخراج گردیدند.

    نتیجه

    در نهایت شاخص ها در هشت حوزه مشارکت شهروندان با شهرداری، کارایی و اثربخشی، پاسخگویی به شهروندان، شفافیت، قانونمندی، جهت گیری توافقی، عدالت و بینش راهبردی در شهرداری دسته بندی گردیدند. نتایج حاصل از مدل اندازه گیری در حالت تخمین استاندارد و ضریب معناداری نیز نشان از روایی مناسب شاخص ها دارد.

    کلیدواژگان: ماده 83 قانون مدیریت خدمات کشوری، حکمرانی شهری، شاخص های حکمرانی شهری، تحلیل تم
  • مریم باقری کچلامی*، امیرحسین پورجوهری صفحات 17-27

    هدف این تحقیق توصیفی- پیمایشی، بررسی نقش مدیریت شهری در پیشگیری از جرایم زیست محیطی است. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان شهرداری های 16 شهرستان استان گیلان (256=N) است که حجم نمونه با استفاده از جدول حداقل حجم نمونه بارتلت و همکاران تعیین شد (120=n). ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود که روایی صوری و محتوایی آن با نظر اساتید و کارشناسان تایید گردید. پایایی آن با آلفای کرونباخ 869/0 مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با نرم افزار های SPSS19و LISREL8.80 انجام شد. نتایج برازش مدل نشان داد که میانگین توان دوم خطای تقریب (RMSEA) برابر با 00/0، سطح معنی داری P-Value برابر 695/0 و همچنین نسبت X2/df برابر با 958/0 است می باشند. براساس میزان ضرایب استاندارد به دست آمده برای عوامل مورد مطالعه، نقش آموزشی (14/1)، نقش نظارتی (87/1) و زیرساختی (75/0)، هر 3 عامل دارای همبستگی مناسب با نقش مدیریت شهری می‏باشند، همچنین نشان داده است که عامل نظارتی قوی ترین نقش را در رابطه با نقش مدیریت شهری در پیشگیری از جرایم زیست محیطی داشته و نقش های آموزشی و زیرساختی در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، محیط زیست، جرایم زیست محیطی، استان گیلان
  • نیلوفر جنت پور، امیررضا کریمی آذری* صفحات 29-40
    مقدمه و هدف پژوهش

    احساس تعلق به مکان، سبب شکل گیری پایگاه وجودی در افراد می گردد و دارای درجات متفاوتی در ابعاد اجتماعی و کالبدی است. هدف پژوهش حاضر دسته بندی عوامل کالبدی موثر بر شکل گیری این احساس، در مجتمع مسکونی است.

    روش پژوهش

    رویکرد این پژوهش، تحلیلی توصیفی بوده و از ابزار مصاحبه در پیشبرد اهداف استفاده شده است. برای پاسخ به این مهم، سه مجموعه مسکونی الغدیر، ابریشم وتک ماسوله در شهر رشت انتخاب و با روش بررسی های اسنادی و میدانی، دیدگاه متفاوت ساکنین این مجتمع ها طی پرسشنامه هایی در حیطه عناصر کالبدی حس تعلق به مکان جمع آوری گردید و در نهایت با نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نامحدود بودن جامعه، تعداد حجم نمونه براساس فرمول حجم بهینه کوکران، برابر با 384 نفر به دست آمد. سپس، پرسشنامه اصلی با 35 سوال بین 390 نمونه اجرایی شد.

    یافته ها

     نتایج حاصل از یافته ها حاکی از این امر است که راهبرد های کالبدی در طراحی محیطی مانند:  وضوح کالبدی، تنوع عملکردی، فضا های خاطره انگیز جمعی، مبلمان شهری و فضای سبز به ترتیب با ضرایب 084/0، 119/0، 193/0، 084/0 و 087/0.

    نتیجه گیری

    سطح معنا داری کمتر از 05/0همبستگی مستقیم با افزایش احساس تعلق به مکان دارند.

    کلیدواژگان: حس تعلق، مولفه های کالبدی، مکان، مجتمع مسکونی، شهر رشت
  • عارفه ایرانی شاد، فرح حبیب*، محمدجواد مهدوی نژاد صفحات 41-60
    مقدمه و هدف پژوهش

    یکی از ابعاد معاصرسازی شهری بعد اجتماعی است. تجارب فرهنگی به عنوان محرک در معاصرسازی محسوب می شود. به همین دلیل بازتولید مکان برای مبنای کاربرد تجارب فرهنگی می بایستی اساس بسیاری از برنامه های معاصرسازی باشد. نوشته حاضر تلاشی برای تدوین رویکرد معاصرسازی مکان مبنا است. به نظر می رسد میان عوامل زمینه ای، توسعه ای، آینده نگری، تعاملات اجتماعی و بازتولید ناخودآگاه و رویکرد معاصرسازی مکان مبنا در اینگونه فضاها رابطه معناداری برقرار باشد.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر نیازمند برخوردی کیفی است ازاینرو مبنای هستی شناسی تحقیق آزادپژوهی است. در این مقاله برای ارزیابی روایی محتوایی از نظر متخصصان در مورد میزان هماهنگی محتوای ابزار اندازه گیری و هدف پژوهش به دور وش کیفی و کمی، استفاده می شود. برای ارزیابی میزان پایایی ابزارهای تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. جهت رسیدن به هدف اصلی مقاله به منظور ارزیابی اعتبار ویژگی های محیطی تبیین شده از مدلسازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است.

    یافته ها

    در آخر می توان گفت جهت گیری این پژوهش درزمینه تبیین رویکرد معاصرسازی مکان-مبنا در پنج بعد اصلی «عوامل زمینه ای»، «عوامل توسعه ای»، «عوامل آینده نگری»، «فرآیندهای اجتماعی»، «بازتولیدناخودآگاه» قابل تعریف می باشد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که عامل بازتولید ناخودآگاه بیشترین تاثیر را بر رویکرد معاصرسازی مکان مبنا دارد. دانش محلی، استفاده از مکان و تعاملات و تجارب از معیارهای تاثیرگذار بر این فرآیند می باشند. معیار تعاملات و تجارب روزمره بیشترین تاثیر را بر بازتولید ناخودآگاه و به تبع آن بر فرآیند معاصرسازی مکان مبنا خواهد داشت.

    کلیدواژگان: معاصرسازی، بازتولید مکان، محلات تاریخی، معاصرسازی مکان مبنا، تعاملات روزمره
  • راضیه رشیدی*، احمد زنگانه، حمیدرضا صارمی صفحات 61-74
    مقدمه و هدف پژوهش

     توسعه بی رویه شهرها، تغییرات ساختار اقتصادی- اجتماعی، عدم تطبیق و همخوانی بافت مرکزی با الگوهای جدید شهرنشینی، ترافیک و آلودگی، وجود تشکیلات متعدد و موازی در زمینه مدیریت مراکز شهری و مهم تر از همه بی توجهی مدیریت شهری به مراکز شهری از یک طرف و فرصت توسعه و سرمایه گذاری مناسب در حاشیه شهرها به علت ارزانی قیمت زمین از طرف دیگر، باعث افت و نزول کیفیت زندگی در مراکز شهری و به طور کلی کنار گذاشتن آنها از فرایند توسعه شهری شده است. هدف از پژوهش حاضر، سنجش ابعاد کیفیت زندگی شهری در قلمرو بافت فرسوده از طریق جنبه های عینی و ذهنی و در نهایت ارایه راهکار به منظور ارتقاء سطح کیفیت زندگی شهری در قلمرو بافت فرسوده محله علی آباد شهر خرم اباد می باشد.

    روش پژوهش

     تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی و پیمایشی و از نظر نوع تحلیل مبتنی بر مدل تحلیل رگرسیون است. این تحقیق با بهره گیری از روش های آمار استنباطی به تحلیل و آزمون فرضیات و چگونگی روابط بین متغیرها پرداخته شده است. به منظور سنجش کیفیت زندگی در قلمرو بافت فرسوده به روش نمونه گیری تصادفی 380 پرسشنامه تهیه گردید. سپس به منظور شناسایی عوامل و شاخص های تاثیرگذار در بحث رضایتمندی از زندگی در قلمرو بافت فرسوده محله علی آباد، از تکنیک های Tتک نمونه/ تک گروهی،  R پیرسون و رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد عامل حمل و نقل، مسکن، حکمروایی شهری و دسترسی تفریحی بیشترین تاثیر را بر میزان رضایتمندی از زندگی در بافت فرسوده دارد که با برنامه ریزی در راستای ارتقاء این مولفه ها می توان سطح رضایتمندی از زندگی را در این منطقه بالا برد.

    نتیجه گیری

    متغیر کالبدی بر ابعاد ذهنی کیفیت زندگی موثر است. یعنی با افزایش یک انحراف استاندارد در متغیر ابعاد کالبدی، میزان رضایت از زندگی و ابعاد ذهنی کیفیت زندگی به همان مقدار افزایش خواهد داشت. همچنین باتوجه به نتایج حاصل از رگرسیون مشخص گردید که عامل مسکن بیشترین تاثیر را بر کیفیت کالبدی محیط شهری نداشته و این عامل حمل و نقل می باشد که بیشترین تاثیر را دارد.

    کلیدواژگان: بافت فرسوده، کیفیت زندگی شهری، محله علی آباد شهر خرم آباد، مدیریت شهری
  • تکتم فرمانفرمایی*، پریسا جعفرزاده صفحات 75-88
    مقدمه و هدف پژوهش

    با نگاهی کوتاه به پدیده مهاجرت حداقل در دو قرن گذشته، عواملی چون جنگ، فقر و بیکاری از مهم ترین عوامل مهاجرت های گروهی و فردی بوده است. مهاجرت اگر چه می تواند تاثیرات منفی اقتصادی، اجتماعی و روانی بسیار برای فرد مهاجر و کشور مهاجرپذیر داشته باشد، اما از سوی دیگر می تواند مسایل مثبت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی  نیز داشته باشد. این مقاله تلاش می کند آثار و پیامدهای مهاجرت افغان ها را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد. در همین راستا حضور بیش از سی سال مهاجرین افغانی در ایران مورد توجه بسیاری از  فیلم سازان قرار گرفته و فیلم ها و سریال های مختلفی در رابطه با این موضوع ساخته شده، که با واکنش های مثبت و منفی در سطح داخلی و بین المللی روبرو شده است. در این پژوهش موضوع مورد مطالعه، بررسی نقش سینما در پذیرش و عدم پذیرش مهاجران افغانی در ایران با تاکید بر سینمای ایران در دهه هشتاد است. اهمیت نقش سینما به دلیل تاثیری که بر اذهان جامعه دارد، می تواند در ایجاد نگرش های مردم در زمینه پذیرش مهاجران افغانی واقع گرایانه عمل کند و با خلق تصاویر و مضامین روشن و مثبت یا حتی برعکس در این زمینه به عنوان ابزاری آگاهی بخش کارساز باشد.

    روش پژوهش

    تحلیلی-توصیفی بصورت کمی و کیفی می باشد چرا که در بیان داده ها و تحلیل نظر سنجی از روش  spss استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل خانواده، تحصیل، ازدواج، اشتغال، حکومت، اقامت و جنگ بعنوان شاخص اصلی می باشد.

     یافته ها

     بر اساس مدل مفهومی تحقیق، کدگذاری متغیرهای تحقیق شامل شخصیت پردازی، پذیرش خود و دیگران، اعتماد اجتماعی، سبک زندگی، امنیت اجتماعی، توسعه اقتصادی و سیاست گذاری انجام شده است. همبنطور موثرین عامل در پذیرش و عدم پذیرش مهاجران افغان از طریق مشاهده و نظرسنجی جنگ می باشد که هفتاد درصد افراد به آن اشاره کرده اند.  

    نتیجه گیری

     سینمای دهه هشتاد ایران در پذیرش و عدم پذیرش مهاجران افغان در ایران نقش داشته است. همچنین در زمینه سیاستگذاری ، عدم برنامه ریزی دولت و مراجع قانونی در مواجهه با مهاجرین افغان کاملا مشهود است.

    کلیدواژگان: تقابل اجتماعی، سینما، مهاجرت، افغانستان، ایران، جنگ، فقر و بیکاری، مهاجران افغان
  • سروش لطفی*، محمود رحیمی صفحات 89-102
    مقدمه و هدف پژوهش

    ابعاد سکونتگاه های شهری روز به روز پیچیده تر و به تبع آن ناپایداری در این سکونتگاه ها بیشتر شده است. بر این منوال جامعه شهری، به ویژه در اشکال امروزی و مدرن آن، به طور دایم و گسترده در معرض انواع مختلفی از مخاطرات قرار گرفته است. بخش اعظمی از خسارات ناشی از این مخاطرات، بیش از آنکه برآمده از رویداد های غیر منتظره باشند، نتیجه قابل پیش بینی بر هم کنش سه نظام عمده: محیط کالبدی (دربرگیرنده مخاطرات)، ویژگی ها اجتماعی و جمعیتی و افزون بر آن سازو کاره نظام مدیریت و برنامه ریزی است. از این رو هدف پژوهش بررسی وضعیت آسیب پذیری محله فرحزاد و شناسایی مولفه های موثر برآن است. محله فرحزاد به دلیل وجود اسکان غیرسمی و بافت فرسوده و قرار گیری در نزدیکی گسل زمین لزره در صورت وقوع زلزله میزان خسارات ناشی از آن دو چندان خواهد بود.

    روش پژوهش

     در این راستا پژوهش حاضر با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی و با تدوین شاخص های جامع و به کارگیری مدل AHP در محیط ArcGIS به تحلیل آسیب پذیری محله فرحزاد پرداخته است. همچنین اقدام به توزیع پرسشنامه در سطح ساکنان محله شده است. با استفاده از فرمول کوکران با توجه به جمعیت محله حجم نمونه انتخاب شده است. بنابراین براساس جمعیت 5931 نفر 357 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده است. جهت تحلیل پرسشنامه از آزمون های پیرسون و رگرسیون استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد کیفیت بنا مهم ترین عامل جهت کاهش آسیب پذیری در برابر زلزله احتمالی است. همچنین مشخص گردید که محله فرحزاد از نظر آسیب پذیری در وضعیت مطلوبی قرار ندارد به طوری که 28 درصد دارای آسیب پذیری بالا و 13 درصد آسیب پذیری بسیار بالا قرار دارد. در نهایت جهت تحلیل مولفه های موثر بر کاهش آسیب پذیری از طریق پرسشنامه مورد ارزیابی و براساس آزمون پیرسون و رگرسیون چند متغیره تحلیل شده است. نتایج حاصل از تحلیل آزمون گویای آن است که شاخص کالبدی - محیطی در وهله نخست و سپس شاخص مدیریت - نهادی عامل موثر در کاهش آسیب پذیری محسوب می شوند.

    نتیجه گیری

    وجود ضعف های اساسی در در ساختار کالبدی محله به ویژه شبکه معابر آن سبب آسیب پذیر بالای محله در مواقع بحران شده است. همچنین از لحاظ مدیریت نهادی نیز این محله دارای چالش های زیادی است. لزوم توجه به عامل پیشگری از وقوع بحران به عوامل مدیریتی مربوط می شود به طوری که اجرای مانورهای آموزشی و نظارت بر ساخت و ساز و... می تواند از میزان آسیب پذیری محله به شکل جدی بکاهد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، مولفه ها، سکونتگاه های غیر رسمی، زلزله، محله فرحزاد
|
  • Hamed Rahmani * Pages 1-15
    Introduction and Purpose

    The purpose of this research is to identify international indicators for studying urban development in Tehran with using urban governance model.

    Method

    the method used in this research is combined research that for making components and indicators at first, data was collected by using field method (interviews with exploratory study) and identified by qualitative method of theme analysis of components and indicators. Also, to assess the validity of achieved model quantitative method (using the scrolling and distribution of the questionnaire for confirmatory factor analysis) was used. In the first stage for theme analysis The statistical population in this research include previous research and all internal and external scientific articles that contained the key word for urban governance indicators. In the meantime, 8 scientific studios internal articles and 15 valid external articles were identified that all of them were studied. In the second part, the statistical society consists of experts from Studying and Planning Center of Tehran city. In the second part also for studying validity of the model The statistical population consists of all zone one municipality managers of Tehran.

    Finding

    The results of the analysis revealed that 62 themes were identified in the interview and then, with the help of confirmatory factor analysis, among them, 50 topics were finally selected and the indices were extracted from them.

    Result

    Finally, indicators were categorized in the municipality in 8 areas of citizen participation with municipality, efficiency and effectiveness, citizens' accountability, transparency, legality, consensus orientation, justice, and strategic vision within municipality. The conclusions obtained from measurement model in the state of standard estimate and also T-value demonstrate appropriate validity of indicators.

    Keywords: Article 83 of the Civil Service Management Act, Urban Governance, Urban Governance Indicators, Theme Analysis
  • Maryam Bagheri *, Amirhoseyn Porjohari Pages 17-27

    The main purpose of this descriptive-survey study was to investigate the role of urban planning and environmental regulation in preventing environmental Violations. Statistical population of this research comprises all 256 managers, supervisors and experts of the 16 municipalities in Guilan province. Bartlett et al. was used for determining sample size (120). Data were collected through a questionnaire. To obtain validity of questionnaire; content and face validity were used. As well, to obtain reliability of questionnaire Cronbach’s alpha was used (0.869). To accomplish analysis of data, SPSSV19 and LISREL8.80 software were used in descriptive and inferential statistics. The results of goodness of fit showed that Root Mean Squared Error of Approximation (RMSEA) was equal to 0.00, Level of significant was equal to 0.695 and also Chi Square/df ratio (X2/df) was equal to 0.958. Based on the standard coefficients, the educational factors (1.14), monitoring factors (1.87) and infrastructure factors (0.75), had a strong correlation with the role of urban management. The result also showed that monitoring factors had the strongest effect in the role of urban management and preventing environmental violation. Educational and infrastructure factors were at a later stage.

    Keywords: Urban Planning, Environmental Regulation, Environmental Violation, Guilan, Iran
  • Niloufar Jannat Pour, Amirreza Karimi Azar * Pages 29-40
    Introduction and Purpose

    The sense of belonging to the place leads to the formation of an existential base in individuals with varying levels of social and physical dimensions. The present study is intended to identify and categorize the effective indicators on the formation of a sense of belonging to the place.

    Method

    To answer this question, three residential complexes of Al-Ghadir, Abrisham and Tak Masuleh were selected in Rasht and analyzed using analytic-descriptive method. Using field method, residents' views of these complexes were collected through questionnaires in the field of physical elements affecting the sense of belonging to the place and finally analyzed using SPSS software. Given the unlimited population, the sample size was calculated to be 384 according to the optimal Cochran volume formula. The original questionnaire was then filled out with 35 questions between 390 executive samples.

    Findings

    The results of the findings suggest that the physical strategies in environmental design, such as physical clarity, functional diversity, memorable spaces, urban furniture and green space, with coefficients 0/084, 0/119, 0/193, 0/084 and 0/087.

    Result

    And the significance level of less than 0.05 is a direct correlation with increasing sense of belonging to the place. Thus, considering the physical features expressed, it is possible to design.

    Keywords: Sense of belonging, Physical Dimension, residential complex, place, Rasht city
  • Arefeh Iranishad, Farah Habib *, Mohammadjavad Mahdavinezhad Pages 41-60
    Introduction and Purpose

     One of the dimensions of urban contemporization is social. Cultural experiences are considered as stimuli of contemporization. For this reason, the reproduction of place for the basis of the application of cultural experiences must be the basis of many contemporization plans. The present study is an attempt to develop a place-based contemporization approach. It seems that there is a meaningful relationship between the underlying factors, developmental factors, foresighting, social interactions and unconscious reproduction, and the location-based contemporization approach in these spaces.

    Method

    The present study requires a qualitative approach; hence the basis of the research ontology is free research. In this paper, to evaluate the content validity according to the experts in terms of the amount of coordination between the measurement tool and the purpose of the research, two methods of qualitative and quantitative are used. Cronbach's alpha method was used to assess the reliability of research tools. In order to achieve the main goal of the paper, structural equation modeling and confirmatory factor analysis (CFA) have been used to assess the validity of described environmental features.

    Findings

    Finally, it can be said that the orientation of this research in the field of describing the place-based contemporization approach can be provided in five main dimensions of "underlying factors", "developmental factors", "social processes", "prospective factors", "everyday interactions", and "unconscious reproduction".  

    Conclusion

    In general, it can be concluded that the unconscious reproduction factor has the greatest impact on the place-based contemporization approach. Local knowledge, use of place, and interactions and experiences are among the criteria that influence this process. The criterion of everyday interactions and experiences has the greatest impact on the unconscious reproduction and, consequently, on the process of the place-based contemporization.

    Keywords: Contemporization, everyday interactions, historical sites, location based contemporization, reproduction of a place
  • Razieh Rashidi *, Ahmad Zanganeh, Hamidreza Saremi Pages 61-74
    Introduction and Objective

    The purpose of this research is to measure the dimensions of urban quality of life in the context of the worn out texture through objective and subjective aspects and ultimately provide a solution for improving the quality of urban life in the context of the worn-out texture of the Ali Abad neighborhood of Khorramabad city.

    Methods

    The present research is based on the initial data. In order to collect the initial data, a sample survey was conducted in the studied area.380 questionnaires were prepared to determine the quality of life in the territory of the worn out tissue.

    Results

    The findings of this study showed that transport, housing, urban governance and recreational accessibility have the greatest effect on the level of life satisfaction in the worn out tissue. By planning for the improvement of these components, the level of life satisfaction can be found in this area has been raised.

    Conclusion

    Physical variable is effective on mental aspects of quality of life. That is, by increasing a standard deviation in the variable of physical dimensions, the amount of life satisfaction and mental dimensions of quality of life will increase the same amount. Also, according to the results of regression, it was determined that the agent of housing does not have the greatest effect on the physical quality of the urban environment and this is the transport factor that has the most effect.

    Keywords: Aliabad neighborhood of Khorramabad city, Life satisfaction, Quality of urban life, Urban Management, Worn texture
  • Toktam Farmanfarmaee *, Parisa Jafarzadeh Pages 75-88
    Introduction & Objective

    The most important factors in group and individual migration, at least in the past two centuries, with a brief look at the immigration phenomenon have been factors such as war, poverty and unemployment. Although immigration can have very negative economic, social and psychological impacts for immigrant and their populations, on the other hand, it can have positive cultural, social and economic issues. This paper seeks to examine and investigate the effects and consequences of Afghan immigration. In this regard, over thirty years of presence of Afghan refugees in Iran has been attended by many movie maker and various films and serials have been made on this matter that have encountered with positive and negative reactions at the national and international levels. The subject of the research was to study the role of cinema in accepting and refusing Afghan refugees in Iran with an emphasis on Iranian cinema in the 2000s. According to its importance, Cinema, due to its impact on the minds of the community can act realistic in creating people's attitudes towards the acceptance of Afghan refugees by creating clear and positive images or themes or even conversely, as an informative tool.

    Method

    Analytical-descriptive quantitatively and qualitatively as the spss method is used to express the data and analyze the survey. The main indicators of the statistical society include family, education, marriage, employment, government, residence and war.

    Findings

    The coding of research variables including personality, acceptance of self and others, social trust, lifestyle, social security, economic development, and policy making, based on the conceptual model of research have been done. Also, war is the most effective factor, based on observation and surveys, in accepting and refusing Afghan refugees, which seventy percent of people have referred to.

    Conclusion

    The 2000s cinema of Iran has played a role in accepting and denying Afghan refugees. Also, in ​​policy-making, it is quite evident, the lack of planning of the state and the law enforcement agencies in confronting with Afghan refugees.

    Keywords: social conflict, Cinema, immigration, Afghanistan, Iran, war, poverty, unemployment, Afghan immigrants
  • Mahmod Rahimi Pages 89-102
    Introduction & Objective

    Urban settlements have become more complex, and, consequently, instability has increased in these settlements. In this regard, the urban community, especially in its contemporary and modern forms, has been exposed constantly to a wide variety of threats. Much of the damage caused by these hazards, more than the result of unexpected events, is a predictable result of the interaction of three major systems: the physical environment (including hazards), social and demographic characteristics, and moreover the mechanism is the management and planning system. Therefore, the purpose of this study was to investigate the vulnerability of Farahzad neighborhood and identify the effective factors on it. Farahzad neighborhood due to the non-chemical and erosive texture and the location near the Laser land fault in the event of an earthquake, the damage caused by it will be doubled.

    Method

    In this regard, the present study uses a descriptive-analytical method and has developed a comprehensive index and application of the AHP model in ArcGIS environment to analyze the vulnerability of Farahzad neighborhood. Also, the questionnaire was distributed among the residents of the neighborhood. The sample size is selected using the Cochran formula according to the neighborhood population. Thus, according to the population of 5931, 357 people have been selected as the sample size. Pearson and regression tests were used to analyze the questionnaire.

    Findings

    The findings show that the quality of the building is the most important factor in reducing vulnerability to possible earthquakes. It was also found that Farahzad neighborhood is not in desirable position as a vulnerability, with 28% having high vulnerability and 13% high vulnerability. Finally, for analyzing the effective components of vulnerability reduction, the questionnaire was evaluated and analyzed by Pearson test and multivariate regression. The results of the test analysis indicate that the physical-environmental index in the first place, and then the institutional-management index, are an effective factor in reducing vulnerability.

    Conclusion

    The existence of major weaknesses in the physical structure of the neighborhood, especially its passageways, has caused the region to be more vulnerable to crises during the crisis. In terms of institutional management, this neighborhood also has a lot of challenges. The necessity of paying attention to the crisis management agent is related to the management factors, so that the implementation of educational maneuvers and monitoring of construction can reduce the vulnerability of the neighborhood seriously.

    Keywords: vulnerability, Components, Informal settlements, earthquake, Farahzad neighborhood