فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 57 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جلالی، سید مصطفی طیبی ثانی*، لعبت تقوی صفحات 1-7
    در کشور ما که نسل جوان  ورزشکار درصد بالایی از جمعیت را تشکیل می دهد آموزش محیط زیست می تواند تاثیر قابل توجهی در تقویت فرهنگ زیست محیطی و رسیدن به اهداف توسعه پایدار داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر ارایه مدل اثر بخشی آموزه های محیط زیستی  و بهداشتی بر رفتار شهروندی  ورزشکاران استان سمنان است.  این تحقیق به لحاظ خروجی ها، از نوع کاربردی و به لحاظ روش بررسی داده ها از نوع توصیفی - تحلیل می باشد. جامعه آماری تحقیق ورزشکاران استان سمنان به عنوان پایلوت تحقیق هستند.ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد قبول بوده است .ازمدل یابی  معادلات ساختاری برای طراحی مدل استفاده شد.نتایج نشان داد که آموزه های آموزه های محیط زیستی  و بهداشتی بر رفتار شهروندی  ورزشکاران موثر است و مدل دارای  برازش کافی و مطلوب می باشد. بنابراین علیرغم وجود آگاهی و نگرش نسبتا مناسب نسبت به محیط زیست ، اکثریت افراد به لحاظ رفتار زیست محیطی ، عملکرد ضعیفی داشته اند. بنابراین برخورداری از آگاهی زیست محیطی نمی تواند تضمینی برای انجام رفتار زیست محیطی باشد، بلکه در این میان نیازمند شرایط و ساختار اجتماعی ترغیب کننده و تسهیل کننده انجام رفتارهای زیست محیطی وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزه های زیست محیطی، بهداشتی، ورزشکاران، رفتار شهروندی
  • نقش فناوری اطلاعات در توسعه منطقه ای (مطالعه موردی : استان لرستان)
    عباس ملک حسینی، معصومه بهاری* صفحه 2

    فناوری به سرعت متحول می شود؛ اما تغییر در نهادهای اجتماعی به کندی صورت می گیرد و نتیجه این امر، ایجاد فاصله میان نظام های جامعه می باشد. شهر خرم آباد که دارای مسایل عمده شهری در بخشهایی همچون حمل ونقل، محیط زیست شهری و خدمات شهری است. هدف پژوهش، بررسی تاثیر نقش فناوری اطلاعات در توسعه منطقه ای  در استان لرستان بوده است. روش تحقیق نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است و داده ها به روش اسنادی و میدانی (پرسشنامه) جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش 384 نفر از شهروندان و 20 نفر از متخصصان، کارشناسان امور شهری و اساتید دانشگاه مرتبط در زمینه موضوع بود که به روش نمونه گیری تصادفی به صورت ساده انتخاب شدند. به منظور تعیین روایی، پرسشنامه در اختیار اساتید و کارشناسان قرار گرفت و برخی گویه ها با نظر ایشان اصلاح و روایی محتوایی آن تایید گردید. پایایی ابزار تحقیق، (پرسشنامه) با نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت و آزمون آلفای کرونباخ معادل 886/0 به دست آمد؛ این مقدار برای ابزار تحقیق مناسب است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از فرآیند سلسله مراتبی AHP انجام گرفت. بر اساس روش روش تحلیل، ابعاد زیرساخت، دسترسی، اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت می کند.

    کلیدواژگان: فناوری، توسعه، لرستان
  • علی رضایی، علی فهیمی نژاد*، باقر مرسل، هومن بهمن پور صفحات 9-16
    هدف از این تحقیق، اولویت بندی عوامل و مولفه های موثر بر بکارگیری معماری سبز در ساختار ورزش ایران است. نوع تحقیق توصیفی است که به طریق پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری 185 نفر و شامل کارشناسان خبره معماری، انرژی و مدیریت اماکن و فضاهای ورزشی بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استانداردی بود که براساس گواهینامه ساختمان سبز (LEED, 2016) طراحی شد. نحوه نمره گذاری این ابزار براساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های آماری، از روش های آمار استنباطی استفاده شد. از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل جهت بررسی روایی سازه ابزار اندازه گیری استفاده گردید و از آزمون رتبه بندی فریدمن جهت اولویت بندی گویه های پژوهش به کمک نرم افزار SPSS بهره گرفته شد. نشان داد که در مجموع 7 مولفه و 23 گویه به عنوان عوامل موثر مطرح می باشند. از دیدگاه کارشناسان، مولفه «فناوری بهینه» با بارعاملی (915/0) دارای بیشترین اهمیت می باشد و مولفه «تحلیل و انتخاب سایت» با بارعاملی (707/0) کمترین اهمیت را به لحاظ عوامل موثر بر معماری سبز در ساختار ورزش ایران به خود اختصاص دادند. از آنجا که شاخص تعدیل شده نیکویی برازش 9/0 بوده است، در نتیجه برازش کلی نیز تایید می گردد.
    کلیدواژگان: معماری سبز، ساختار ورزش، اولویت بندی، برازش
  • عباس ملک حسینی، محمد نجفی* صفحات 18-31

    تامین مسکن در قالب برنامه ریزی محله محوری، شهروندمداری، قانون مداری بیش از هر زمان دیگری مورد توجه می باشد. در مقیاس کلان مبنا قرار دادن برنامه ریزی و مدیریت از واحدهای خرد شهری نتایج بهتر و ملموس تر و به مراتب قابل ارایه و قابل درک تری را در بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان اراک خواهد داشت. هدف پژوهش، بررسی تامین مسکن شهری درقالب برنامه ریزی محله محور شهر اراک بوده است. روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی و داده ها به روش اسنادی و میدانی (پرسشنامه) جمع آوری شده است. جامعه آماری پژوهش 384 نفر از شهروندان و 10 نفر از متخصصان، کارشناسان امور شهری و اساتید دانشگاه مرتبط در زمینه موضوع بود که به روش نمونه گیری تصادفی به صورت ساده انتخاب شدند. به منظور تعیین روایی، پرسشنامه در اختیار اساتید و کارشناسان قرار گرفت و برخی گویه ها با نظر ایشان اصلاح و روایی محتوایی آن تایید گردید. پایایی ابزار تحقیق، (پرسشنامه) با نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت و آزمون آلفای کرونباخ معادل 896/0 به دست آمد؛ این مقدار برای ابزار تحقیق مناسب است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از فرآیند تحلیل عاملی انجام گرفت. بر اساس روش روش تحلیل، ابعاد کالبدی- زیرساختی با ضریب، سیستم حمل و نقل، مسکن ایمن، زیست محیطی، مدیریت، اجتماع محلی، شناسایی و مکان یابی و دسترسی به ترتیب، (95/28)، (16/6)، (34/7)، (29/5)، (83/6)، (83/6)، (14/5) و (93/5) درصد از واریانس را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: مسکن، محله، محله محور، تحلیل عاملی، اراک
  • محمدابراهیم عفیفی، یاسر زنده بودی* صفحات 33-45

    جهان در حال حاضر به دلیل افزایش جمعیت و نیازهای متنوع انسان، پیوسته رو به رشد و توسعه قدم می گذارد و روز به روز سرعت آن سیر صعودی به خود می گیرد. لذا بشر همواره دست به تغییر و تحول در محیط اطراف خود می زند و سعی می کند بهترین مکان ها را برای زندگی خود انتخاب نماید. هدف از تحقیق حاضر واکاوی و بررسی محدودیت های ژیومورفولوژیک توسعه فیزیکی شهر مهاباد و مکان یابی مطلوب آن در توسعه آتی می باشد. بدین جهت از نقشه های زمین شناسی 1:100000، لایه های طبقات ارتفاعی، شیب، جهت شیب، زمین شناسی، کاربری اراضی، سیل، فرسایش، گسل، تصاویر ماهواره ای و با پردازش و فراهم سازی این پارامترها در نرم افزار ARC GIS ویرایش و رقومی سازی بر روی آن ها انجام گرفته است. در نهایت با استفاده از مدل های منطق فازی و سلسله مراتبی اقدام به پهنه بندی زمین برای توسعه فیزیکی شهر مهاباد شده است. نتایج نشان داد که شکل گیری این شهر در موقعیت فعلی بر پایه مطالعات ژیومورفولوژیکی نبوده بلکه به سبب وجود دشت ها و جلگه های حاصلخیزی است که در شمار قدیمی ترین سکونتگاه های بشر محسوب می شوند. مناسب ترین جهت برای توسعه و گسترش فیزیکی شهر مهاباد جهت شمال و به طرف جلگه مهاباد (شهر ویران) می باشد. با توجه به نقشه پهنه بندی در ضرب فازی حدود 12.5 درصد و در جمع فازی حدود 29.1 درصد جزء منطقه مناسب قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: توسعه فیزیکی، مدل فازی، مدل سلسله مراتبی، شهر مهاباد
  • الهه شفعتی، احمد جعفرزاده افشاری*، حسن جوانشیر، وحید برادران صفحات 47-64

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    پروژه های BOT احداث پل های عابر پیاده برون شهری، به عنوان یکی از روش های مناسب برای توسعه زیرساخت های حمل و نقل در شهرها، اهمیت بسیاری دارند. با توجه به تاثیر قیمت گذاری در عملکرد اقتصادی و مالی این پروژه ها، شناخت و تحلیل عوامل موثر بر قیمت گذاری این پروژه ها امری حیاتی است. هدف اصلی این مقاله، شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر قیمت گذاری پروژه های BOT احداث پل های عابر پیاده برون شهری است.

    روش پژوهش:

     رویکرد پژوهش، کمی و از لحاظ هدف، کاربردی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل مدیران و متخصصین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و اساتید دانشگاهی متخصص در این حوزه می باشند. از روش دلفی فازی به منظور شناسایی عوامل استفاده شده و از روش BWM به منظور اولویت بندی آنها استفاده گردیده است.

    یافته ها

    با بررسی ادبیات 40 عامل از مطالعات پیشین استخراج گردید و بر اساس نتایج تحلیل دلفی فازی، پس از سه دور نظرخواهی از خبرگان، 31 عامل موثر بر قیمت گذاری پروژه های عمرانی احداث پل عابر برون شهری شناسایی و در پنج گروه دسته بندی گردید، سپس با روش BWM به صورت کلی و گروهی رتبه بندی گردیده اند.

    نتیجه گیری

    رتبه بندی کلی نشان داد که مهم ‎ترین عوامل عبارتند از: هزینه های ساخت پل عابر پیاده، هزینه نگهداری و بهره برداری، و هزینه های تجهیزات و پرسنل. رتبه بندی گروه ها نیز نشان داد که عوامل اصلی به ترتیب عوامل مربوط به هزینه ها، تنظیم قرارداد، پروژه،  دولت، و بخش خصوصی رتبه بندی گردیده است. این نتایج می توانند به تصمیم گیران در این حوزه کمک کنند تا در روند قیمت گذاری پروژه های مشابه، بهترین تصمیمات را بگیرند.

    کلیدواژگان: قیمت گذاری، پروژه های BOT، احداث پل های عابر پیاده، توسعه شهری، دلفی فازی، روش BWM
  • الهام امیری، کاوه تیمورنژاد*، لیلا سعیدی صفحات 66-84

    مقدمه و هدف پژوهش:

     فرهنگ سازمانی قوی می تواند به عنوان یک عامل اولیه در ایجاد همکاری و مشارکت در کارکنان شناخته شود. هدف مقاله حاضر، بررسی وضعیت فرهنگ سازمانی با رویکرد استراتژی فرهنگ مشارکتی در مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران می باشد.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نظر مخاطب کاربردی- توسعه ای و بر اساس گردآوری اطلاعات کمی و بر پایه پرسشنامه می باشد. جامعه اماری، مدیران و کارکنان مرکز مطالعات می باشد که شامل 155 نفر هستند. برای بدست اوردن حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده گردید و تعداد نمونه مورد نظر 110 نفر مشخص گردید

    یافته ها

    در پژوهش حاضر پس از اطمینان از مناسب بودن برازش مدل، مدل معادلات ساختاری با پیروی از الگو پژوهش براساس آخرین تغییرات در تحلیل عاملی تاییدی رسم گردید. با توجه به اینکه برازش الگو خوب بوده است، نیازی به حذف نشانگرها در الگو و همچنین رسم کوواریانس بین خطاها وجود نداشت.

    نتیجه پژوهش: 

    براساس نتایج معادلات ساختاری، ضریب مسیر محیط درونی به پدیه اصلی 87/0 ، محیط بیرونی به پدیه اصلی 59/0 ، محیط بیرونی به عوامل تعدیل گر 61/0 ، پدیه اصلی به عوامل تعدیل گر 68/0 ، الزامات نهادی به عوامل تعدیل گر 79/0 ، عوامل تعدیل گر به پیامدها 69/0 می باشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، استراتژی فرهنگ مشارکتی، تحلیل مضمون، مرکز مطالعات شهرتهران
  • خیرالله همتی*، روزبه زمانیان صفحات 86-105

    سیستم های شهری شامل بسیاری از اجزای نزدیک به هم هستند که به دلیل حسگرهای جدید، جمع آوری داده ها و روش های تحلیل مکانی-زمانی قابل اندازه گیر ی تر از قبل گشته اند. تبدیل این داده ها به دانش برای تسهیل تلاش های برنامه ریزی در پرداختن به چالش های کنونی سیستم های پیچیده شهری، نیازمند روش های تحلیل بین رشته ای پیشرفته، مانند انفورماتیک شهری یا علوم داده شهری است. با این حال، با اعمال یک رویکرد صرفا مبتنی بر داده، گمشدن در "جنگل" داده ها، و از دست دادن "درخت" شهر های موفق و قابل زندگی که هدف نهایی برنامه ریزی شهر ی هستند، بسیار آسان است. این مقاله بیان می کند که چگونه داده های جغرافیایی وتحلیل شهری، با استفاده از روش های ترکیبی، می تواند به درک بهتر پویایی شهری و رفتار انسانی کمک کند، و چگونه می تواند تلاش های برنامه ریزی برای بهبود زیست پذیری را ارتقاء دهد. بر اساس بررسی جدیدترین تحقیقات، این مقاله یک گام فراتر می رود و همچنین به پتانسیل و همچنین محدودیت های منابع داده جدید درتجزیه وتحلیل شهری می پردازد تا دید کلی بهتری از کل "جنگل" این منابع داده جدید داشته باشد. کار حاضرمروری کیفی بر اساس پژوهش های صورت گرفته با روش های تجزیه وتحلیل حول قابلیت اطمینان استفاده از داده های بزرگ از پلتفرم ها یا حس گرهای رسانه های اجتماعی، و چگونگی استخراج اطلاعات از مقادیر انبوه داده از طریق روش های تحلیل جدید، مانند یادگیری ماشین، برای تصمیم گیری آگاهانه تر با هدف بهبود زیست پذیری شهری است. هدف این مقاله مطالعه ی مروری پیرامون برخی از هم افزایی ها و چالش های رویکرد بین رشته ای (تجزیه وتحلیل شهری مبتنی بر  GISدر بهبود زیست پذیری شهرها، با بررسی یافته های کلیدی وسوالات به دست آمده از ادبیات پیشرفته) است.

    کلیدواژگان: بیگ دیتا، کلان داده های، شهرهای هوشمند، طراحی شهری، تحلیل شهری
|
  • Mohamad Jalali, Seyed Mostafa Tayebisani *, Lobat Taghavi Pages 1-7
    In our country, where the young generation of athletes constitutes a high percentage of the population, environmental education can have a significant effect on strengthening environmental culture and achieving sustainable development goals. The purpose of the present study is to provide a model of the effectiveness of environmental and health teachings on the citizenship behavior of athletes in Semnan province. This research is of applied type in terms of outputs and descriptive-analytical in terms of data review method. The statistical research community of athletes in Semnan Province is the pilot of the research. The research tool was a researcher-made questionnaire, whose validity and reliability have been accepted. Structural equation modeling was used to design the model. The results showed that the teachings of environmental and health teachings on the citizenship behavior of athletes is effective and the model has sufficient and favorable fit. Therefore, despite the existence of awareness and a relatively appropriate attitude towards the environment, the majority of people have performed poorly in terms of environmental behavior. Therefore, having environmental awareness cannot be a guarantee for environmental behavior, but in the meantime, there is a need for conditions and social structure that encourage and facilitate environmental behavior.
    Keywords: environmental teachings, Health, Athletes, citizenship behavio
  • The role of information technology in regional development(case study: Lorestan province)
    Abas Malekhoseini, Masoumeh Bahari * Page 2

    Technology evolves rapidly; But changes in social institutions are slow and the result of this is creating a gap between the systems of the society. Khorramabad city, which has major urban issues in sectors such as transportation, urban environment and urban services. The aim of the research was to investigate the impact of the role of information technology in regional development in Lorestan province. The purpose of the research method is practical and descriptive-analytical and survey in nature, and the data was collected by documentary and field method (questionnaire). The statistical population of the research was 384 citizens and 20 specialists, urban affairs experts and university professors related to the subject, who were selected by simple random sampling. In order to determine the validity, the questionnaire was given to professors and experts, and some items were modified with their opinion and its content validity was confirmed. The reliability of the research tool (questionnaire) was evaluated with SPSS software and Cronbach's alpha test was equal to 0.886; This value is suitable for research tools. Data analysis was done using AHP hierarchical process. Based on the method of analysis, infrastructure, access, socio-cultural and economic dimensions are examined and analyzed.

    Keywords: technology, development, Lorestan
  • Ali Rezaei, Ali Fahiminezhad *, Bagher Morsal, Hooman Bahmanpour Pages 9-16
    The purpose of this research is to prioritize the factors and components affecting the use of green architecture in the sports structure of Iran. The type of research is descriptive which was done through a survey. The statistical sample was 185 people and included expert experts in architecture, energy and management of sports venues and spaces. The data collection tool was a standard questionnaire designed based on the green building certification (LEED, 2016). The method of scoring this tool was based on a five-point Likert scale. In order to analyze statistical data, inferential statistics methods were used. Confirmatory factor analysis using Lisrel software was used to check the construct validity of the measuring instrument, and Friedman's ranking test was used to prioritize the research items with the help of SPSS software. It showed that a total of 7 components and 23 items are considered as effective factors. From the point of view of the experts, the component "optimal technology" with a factor of (0.915) has the most importance, and the component "analysis and site selection" with a factor of (0.707) has the least importance in terms of factors affecting green architecture in Iran's sports structure. They assigned themselves. Since the adjusted goodness of fit index was 0.9, as a result, the overall fit is also confirmed.
    Keywords: green architecture, sport structure, prioritization, fit
  • Abas Malekhoseini, Mohammad Najafi * Pages 18-31

    Providing housing in the form of neighborhood-oriented, citizen-oriented, law-oriented planning is more important than ever before. On a macro scale, the planning and management of micro-urban units will have better and more tangible and far more presentable and understandable results in improving the quality of life of the citizens of Arak. The aim of the research was to investigate the supply of urban housing in the form of neighborhood-oriented planning in Arak city. The research method is descriptive-analytical and the data is collected by documentary and field method (questionnaire). The statistical population of the research was 384 citizens and 10 specialists, urban affairs experts and university professors related to the subject, who were selected by simple random sampling. In order to determine the validity, the questionnaire was given to professors and experts, and some items were modified with their opinion and its content validity was confirmed. The reliability of the research tool (questionnaire) was evaluated with SPSS software and the Cronbach's alpha test was equal to 0.896. This value is suitable for research tools. Data analysis was done using the factor analysis process. Based on the method of analysis, physical-infrastructural dimensions with coefficient, transportation system, safe housing, environmental, management, local community, identification and location and access respectively, (28/95), (6/16), (7.34), (5.29), (6.83), (6.83), (5.14) and (5.93) percent of the variance explained.

    Keywords: Housing, Neighborhood, neighborhood-oriented, Factor analysis, Arak
  • MohammadEbrahim Afifi, Yaser Zendehboudi * Pages 33-45

    Currently, the world is continuously growing and developing due to the increase in population and diverse human needs, and its speed is increasing day by day. Therefore, humans always change and transform their surroundings and try to choose the best places for their lives. The purpose of the current research is to analyze and investigate the geomorphological limitations of the physical development of Mahabad city and its optimal location in the future development. For this reason, 1:100000 geological maps, layers of elevation, slope, direction of slope, geology, land use, flood, erosion, fault, satellite images and by processing and providing these parameters in ARC GIS software, editing and digitization have been done on them. Is. Finally, by using fuzzy and hierarchical logic models, land zoning has been done for the physical development of Mahabad city. The results showed that the formation of this city in its current position was not based on geomorphological studies, but due to the existence of fertile plains and plains, which are among the oldest human settlements. The most suitable direction for the physical development and expansion of Mahabad city is towards the north and towards Mahabad Jalga (ruined city). According to the zoning map, about 12.5% ​​in fuzzy multiplication and about 29.1% in fuzzy addition are part of the appropriate area.

    Keywords: Physical development, fuzzy model, hierarchical model, mahabad city
  • Elahe Shafati, Ahmad Jafarzadeh Afshari *, Hassan Javanshir, Vahid Baradaran Pages 47-64
    Introduction and purpose

    BOT projects for the construction of suburban pedestrian bridges are very important as one of the appropriate methods for transportation infrastructure development in cities. Considering the economic and financial effects on these projects, it is vital to know and analyze the factors affecting the pricing of these projects. The purpose of this article is to identify and rank the factors affecting the pricing of BOT projects for the construction of suburban pedestrian bridges.

    Method

    The research approach is quantitative and practical. The statistical population includes the managers and experts of the Road Maintenance & Transportation Organization and university professors specializing in this field. Fuzzy Delphi method was used to identify factors and BWM was used to prioritize them.

    Findings

    By reviewing the literature, 40 factors were extracted from previous studies, and based on the fuzzy Delphi results, after three rounds of expert opinion polls, 31 factors affecting the pricing of BOT projects for the construction of suburban pedestrian bridges were identified and classified into five groups, then using BWM are rated in overall and their group.

    Conclusion

    The overall ranking showed that the most important factors are the costs of pedestrian bridge construction, maintenance and operation, and equipment and personnel. The ranking in groups also showed that the main factors were ranked as the factors related to costs, contract setting, project, government, and the private sector. These results can help decision makers in this field to make the best decisions in the pricing process of similar projects.

    Keywords: pricing, BOT projects, Construction of pedestrian bridges, Fuzzy Delphi, BWM method
  • ELHAM AMIRI, Kaveh Teymournejad *, Leila Saeidi Pages 66-84
    Introduction and Objective

    A strong organizational culture can be recognized as a primary factor in fostering collaboration and participation among employees. The aim of this article is to examine the status of organizational culture using a participatory culture strategy approach at the Tehran Urban Studies and Planning Center. 

    Method

    This study is considered applied-developmental research, based on quantitative data collection through questionnaires. The statistical population consists of managers and employees of the Tehran Urban Studies and Planning Center, totaling 155 individuals. The sample size was determined to be 110 individuals using Cochran's formula. 

    Results

    After ensuring the adequacy of model fit, the structural equation model was confirmed based on the research pattern and recent changes in confirmatory factor analysis. Since the model fit was good, there was no need to remove indicators from the model or draw covariance between errors. 

    Conclusion

    : Based on the results of structural equations, the path coefficient from internal environment to main phenomenon is 0.87, from external environment to main phenomenon is 0.59, from external environment to moderating factors is 0.61, from main phenomenon to moderating factors is 0.68, from institutional requirements to moderating factors is 0.79, and from moderating factors to outcomes is 0.69.

    Keywords: organizational culture, participatory culture strategy, Content analysis, Tehran Urban Research
  • Kheirollah Hemati *, Roozbeh Zamanian Pages 86-105

    Urban systems include many closely related components that have become more measurable than before due to new sensors, data collection, and spatio-temporal analysis methods. Transforming these data into knowledge to facilitate planning efforts in addressing the current challenges of complex urban systems requires advanced interdisciplinary analysis methods, such as urban informatics or urban data science. However, by applying a purely data-driven approach, it is very easy to get lost in the "forest" of data, and miss the "tree" of successful and livable cities that are the ultimate goal of city planning. This paper describes how geospatial data from urban analysis, using hybrid methods, can contribute to a better understanding of urban dynamics and human behavior, and how it can enhance planning efforts to improve livability. Based on a review of the latest research, this paper goes a step further and also addresses the potential as well as the limitations of new data sources in urban analytics to get a better overview of the entire "jungle" of these new data sources. The present work is a qualitative review based on research conducted with analytical methods about the reliability of using big data from social media platforms or sensors, and how to extract information from massive amounts of data through new analytical methods, such as learning. The machine is for more informed decision-making with the aim of improving urban livability. The purpose of this article is to review some of the synergies and challenges of the interdisciplinary approach (dissection and urban analysis based on GIS in improving the livability of cities, by examining the key findings and questions obtained from the advanced literature).

    Keywords: Big Data, smart cities, Urban design, urban analysis