فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 4 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اختر جمالی*، کیوان فاتحی منش صفحات 1-27
    مقدمه و هدف پژوهش

    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثر بخشی آموزشهای ضمنخدمت اعضای ستاد مدیریت بحران منطقه یک شهر تهران به منظور ارایه راهبردهای آموزشی مناسب جهت ارتقای آمادگی مدیریت بحران زمین لرزه انجام پذیرفته است.

    روش پژوهش

    در این پژوهش از روش توصیفی‐تحلیلی استفاده شده است.

    یافته ها

    1) میزان آمادگی اعضای ستاد مدیریت بحران منطقه یک شهر تهران که دوره هایآموزش تخصصی ضمن خدمت را گذرانید هاند با میزان آمادگی دیگر اعضای س تاد (دو گروههدف آموزش دیده و آموزش ندیده) در خصوص مدیریت بحران زمین لرزه اختلاف معنی داریدارد؛ 2) میزان اثر بخشی آموزشهای تخصصی ضمن خدمت اعضای ستاد مدیریت بحرانمنطقه یک شهر تهران (در زمینه آمادگی مدیریت بحران زمین لرزه) در وضع موجود با وضع مطلوب اختلاف معنی داری دارد.

    نتیجه گیری

    در نهایت استراتژیهای مناسب در رابطه با ارایه آموزش های تخصصی به اعضایستاد مدیریت بحران منطقه یک شهر تهران (با تاکید بر آمادگی در برابر زمین لرزه) در سهسرفصل زیر ارایه شد: 1) بازبینی سرفصل های دوره آموزشی موجود با توجه به نقاط قوت وضعف فعالیتها و نیاز های استخراج شده از نتایج پژوهش ؛ 2) تکمیل بانک اطلاعات مدیریتبحران منطقه با توجه به نیازهای فعلی و آتی؛ 3) تدوین و اجرای برنامه جامع آموزش تخصصی با تاکید بر آمادگی اعضای ستاد مدیریت بحران منطقه در برابر زمین لرزه

    کلیدواژگان: بحران، مدیریت بحران، آمادگی، زمین لرزه، آموزش های ضمن خدمت، اثربخشی، اعضای ستاد مدیریت بحران منطقه
  • میرنجف موسوی*، حسن اسماعیل زاده، علی باقری کشکولی صفحات 29-61
    مقدمه و هدف پژوهش

     امروزه تعداد تصادف ها در شهرهای کشور ما رو به افزایش است و درنتیجه خسارت های مالی ناشی از آنها که بر خانواده ها و دولت تحمیل می شود، بسیار بالا بوده وبا توجه به اینکه خسارت های مالی، جانی، روانی و اجتماعی در مواردی غیرقابل جبران می باشدضرورت دارد به منظور جلوگیری از خسارت تصادف ه ا رانندگی راه کارهای موثری به اجر اگذارده شود.

    روش پژوهش

     بر اساس مولفه های مورد بررسی نوع پژوهش کاربردی - توسعه ای و روشبررسی آن توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری تعداد تصادف ها رخ داده طی سال های 1385و 1386 می باشد.

    یافته ها

    تحلیل های انجام گرفته روی آمار تصادف ها شهر یزد نشان می دهد، سالانه حدود11000 تصادف در نواحی مختلف آن رخ می دهد که حدود 5 درصد از این تعداد مربوط بهعابرین پیاده است. به گونه ای که در هر کیلومتر از راه های شریانی درجه 1، شریانی درجه 2 و40 و 5 تصادف در سال رخ می دهد. ، خیابانهای جمع و پخش کننده این شهر به ترتیب 60

    نتیجه گیری

    طبق نتایج به دست آمده از این پژوهش، تشکیل یک واحد مدیریت ایمنی وبرقراری سازماندهی، تشکیل پایگاه های اطلاعات و آمار تصادف، ارتقای آگاهی عمومی درراستای ایمنی، بهبود ایمنی شبکه معابر و تقاطع ها، استفاده از وسایل نقلیه ایمن تر، بهره گیریاز فناوری های نوین سیستم حمل و نقل هوشمند جهت نظارت بر تخلفات، تکمیل و توسعهطراحی و جانمایی علایم، تابلوها و تجهیزات ایمنی راه ها، ساماندهی تردد موتورسیکلت سواراندر جهت بهبود وضعیت ایمنی و کاهش میزان تصادف ها شهر یزد بیشرین تاثیر را داشته باشند

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، علل تصادف ها، راهنمایی و رانندگی، شهر یزد
  • ابوالفضل صمدیان* صفحات 63-80
    مقدمه و هدف پژوهش

    سازمانها برای نیل به اهداف خویش به نیروی کارآمد وخلاق نیازاساسی دارندخلاقیت و تولید افکار و اندیشه های جدید توسط مدیران و کارکنان سازمانی دارایاهمیت ویژه ای است و این امر در سازمان از جایگاه والایی برخوردار است . امروزه سازمانهاییموفق هستند و می توانند در دنیای پررقابت ادامه حیات بدهند که دایما افکار و اندیشه هایجدید را در سازمان به کار می برند واین امر توسط مدیران و کارکنان خلاق امکان پذیر است.

    روش پژوهش

     دراین مطالعه بااستفاده از پرسش نامه محقق ساخته به بررسی ابعادعواملرفتاری ومولفه های آن چگونه برکارافرینی درون سازمانی کارکنان شهرداری تهران تاثیر گذاراست پرداخته شده است.بادرجه ازاد یچهار بزرگتر است a2=%

    یافته ها

    باتوجه به ازمون خی دو درسطح احتمالی 5نشان می دهد که فراوانی مشاهده شده بافراوانی موردانتظارتفاوت معناداری وجودداردوتمام فرضیه ها تایید می گردد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ه ای حاصل ازپژوهش ویژگی مدیران،کارکنان ،فرهنگسازمانی،سبک رهبری برکارافرینی درون سازمانی تاثیرمستقیم دارد

    کلیدواژگان: کار آفرینی، کار آفرینی درون سازمانی، عوامل رفتاری، فرهنگ سازمانی
  • اسمعیل کاوسی*، معصومه دادوند صفحات 81-113
    مقدمه و هدف پژوهش

     مدیریت پسماند در کلان شهر تهران کاری بس دشوار و پر هزینهاست و بهبود این مدیریت بدون در نظر گرفتن نقش مردم و اهمیت آنها که تولید کننده اصلیپسماند شهری می باشند، عم لا غیر ممکن م یباشد از اینرو در این مقاله نقش مشارکت مردمیدر بهبود مدیریت پسماند شهری، آموزش و استفاده از امکانات تکنولوژیکی و فنی مورد توجه قرار می گیرد.

    روش پژوهش

    در پژوهش حاضر، جامعه آماری کلیه شهروندان ساکن در شهرک شهیدخرازی ناحیه 3 شهرداری منطقه 22 می باشند که سرپرستان خانوار یا والدین (پدر و مادر) مورد بررسی قرار گرفت هاند و در مجموع 106 پرسشنامه کامل به دست آمده که پس ازمورد تجزیه و spss کدگذاری سیوالات بسته و مقوله بندی سیوالات باز از طریق نرم افزارتحلیل قرار گرفته اند. ابتدا از آمار توصیفی استفاده شده و برای اثبات فرضیه ها و بررسی رابطه بین متغیرها از آزمونهای همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که در ناحیه 3 منطقه 22 شهرداری تهران مدیریت پسماند به طور بهینه اجرا شده و این ناحیه از امکانات آموزشی مناسب جهت پیاده سازی مدیریت پسماند برخوردار می باشد. همچنین بر اساس این پژوهش مشخص گردید که مشارکت های مردمی چهت پیاده سازی مدیریت پسماند در ناحیه 3 منطقه 22 مطلوب بوده واین ناحیه از امکانات تکنولوژیکی و فنی مناسبی جهت پیاده سازی مدیریت پسماند برخوردارمی باشد.

    نتیجه گیری

    با این پژوهش امکان پیاده سازی مدیریت پسماند در شهرک شهید خرازی ناحیه 3 منطقه 22 شهر تهران باتوجه به امکانات آموزشی و مشارکت مردم و استفاده ازتکنولوژی میسر است

    کلیدواژگان: مشارکت، آموزش، مدیریت پسماند، امکان سنجی
  • هوشنگ سرور*، امید مبارکی، صدیقه امیری صفحات 115-143
    مقدمه و هدف پژوهش

    تحلیل و بررسی بافت قدیم از مباحث مهم و حساس برنامه ریزیشهری است. و یکی از مسایلی که در این بافت امروزه بیشتر مطرح است؛ مساله حمل و نقلشهری است. در واقع برنام هریزی حمل و نقل شهری به عنوان موثرترین ابزار هدایت توسعه شهر و شک لدهی به محیط و ارتقای کیفیت زندگی شهری مطرح است. هدف این تحقیق بررسی تاثیرات افزایش تراکم ساختمانی بر شبکه حمل ونقل بافت قدیم شهر تبریز می باشد.

    روش پژوهش

     روش این پژوهش تحلیلی، توصیفی، کتابخانه ای و نوع آن کاربردی است واستفاده شده است. GIS برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار

    یافته ها

    ضعف دسترسی و ساختار نامناسب شبکه حمل و نقل شهری، و همچنین موقعیتفضایی کاربر یها و تراکم ساختمانی بیش از حد در بافت قدیم شهر، نارسایی در سامانه حملونقل عمومی، نامنسجم بودن تردد عابران پیاده و وسایل نقلیه و وجود گره های زیاد ترافیکیهمگی در افزایش ترافیک بافت قدیم شهر تبریز موثر بوده اند.

    نتیجه گیری

    برای بهبود و ساماندهی سیستم های حمل نقل شهری در بافت مرکزی شهرتبریز، راهی جز حفظ تعادل و توازن بین سه عنصر جمعیت، خدمات و حمل ونقل از طریقتلفیق برنامه ریزی حمل و نقل با برنام هریزی کاربری زمین و هماهنگی آنها با تغییرات تراکموجود ندارد بنابراین می توان با بهبود مدیریت حمل و نقل شهری، افزایش کارایی سیستماتوبوس رانی، اخذ هزینه های واقعی حمل و نقل از وسایط نقلیه شخصی و بهبود شبک ه های پیادهو دوچرخه در شهرها به حمل و نقل پایدار در چارچوب شهر فشرده دست یافت.

    کلیدواژگان: تراکم ساختمانی، حمل و نقل، کاربری اراضی، بافت قدیم، شهر تبریز
  • کاوه حاتمی* صفحات 145-164
    مقدمه و هدف پژوهش

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش تجزیه و تحلیلمدیریت شهری جهت استفاده بهینه از مزیت ها و فرصت ها و همچنین کاهش نقص ها ومدیریت بهینه تهدیدها می باشد که در نهایت به تعالی مدیریت شهری منجر گردد.

    روش پژوهش

    بدلیل اینکه به دنبال ایجاد یک رابطه همبستگی بین دو متغیر تجزیه و تحلیل و تعالی مدیریت شهری هستیم و همچنین منطقه 22 تهران به عنوان مکان مورد SWOTمطالعه انتخاب شده است، لذا پژوهش حاضر همبستگی ‐ موردی است. جامعه آماری پژوهشحاضر کلیه مدیران و تحلیل گران مسایل شهری منطقه 22 تهران که به نحوی در تصمیمگیری و و ایجاد خط مشی آن دخیل هستند می شود. لذا کلیه مدیران حاضر در شهرداری منطقه 22 ، اداره آب، اداره برق، سازمان های غیر دولتی، شرکت های مشاوره ای و. .. در جامعهآماری پژوهش محسوب می شوند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    پس از بررسی سوالات وفرضیه پژوهش نتایج حاکی از این بود کهمنطقه دارای پتانسیل گردشگری مناسبی است، دسترسی به آن آسان است و کاربری زمین درآن مدیریت شده است. همچنین نتایج نشان داد که کمبود زیرساخت ها در همه ی بخش هامشهود است، زیر ساخت های لازم جهت مدیریت فاضلاب وجود ندارد و منطقه از لحاظزیرساخت های اسکان گردشگری دارای کمبود است

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، مدیریت سیستمی و تجزیه و تحلیلSWOT
  • رحیم سرور*، طاهر پریزادی، حسن حسینی امینی صفحات 165-185
    مقدمه و هدف پژوهش

    در این مقاله با نگاهی به جامعیت برنامه ریزی شهری از نظر موضوع واز نظر گروه های ذی نفع و هدف و نیاز موکد به تصمیم گیری چند بعدی کارشناسان در مراحلمختلف به تشریح فن دلفی و جایگاه آن در فرایندکلان برنامه ریزی و برنام هریزی و مدیریت شهری پرداخته می شود.

    روش پژوهش

    برای بررسی جایگاه تکنیک یادشده در فراین  د برنامه ریزی و مدیریت شهری ازروش ترکیبی اسنادی،کتابخانه ای و تحلیلی، استفاده شده است.

    یافته ها

    با توجه به اینکه شهر جزو سیستم های احتمال آمیز پیچیده است و برنامه ریزی یکاقدام با ماهیت سیاسی می باشد که که نحوه تخصیص قدرت و منابع را در بین گروه ها وبازیگران شهری تحت تاثیر قرار می دهد تکنیک دلفی یکی از ابزارهای کارآمد در اصلاحروند های تصمیم گیری و مدیریت و برنامه ریزی صحیح امور شهری می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به جامعیت برنامه ریزی شهری از نظر موضوع و از نظر گروه های ذینفع ونیاز موکد به تصمیم گیری چند بعدی مدیران، این تکنیک می تواند در بررسی مسایل وموضوعات شهری و در تصمیمات کمیسیون های مختلف شهری موثر افتد و از حداکثر مشارکتشهروندان در برنام ه های شهری استفاده نماید این فن بادرگیرکردن مردم و نمایندگان منتخبآنها و احزاب و اصناف مختلف درفرایندتصمیم گیری و مدیریت شهری دغدغه چگونگیبهره مندی از مشارکتهای مردم را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: تکنیک دلفی 1، اجماع، هیئت منصفه 2، برنامه ریزی شهری، طرح توسعهشهری، مشارکت الکترونیکی 3
  • معصومه مطلق*، جمشید گراوند، جمیله فدوی صفحات 187-215
    مقدمه و هدف پژوهش

    طرح حاضر به ارزیابی تاثیر اجتماعی، طرح یک طرفه کردن خیابانولی عصر حد فاصل بین میدان ولی عصر و پارک وی که توسط شهرداری تهران از اواخر مرداد -ماه سال 1388 به منظور روان شدن بار ترافیک و همچنین حفظ زیبایی طبیعی و فضاهایمطلوب خیابان ولی عصر به اجرا گذاشته است، پرداخته است و پیامدهای مثبت و منفی اجر ای طرح را مورد ارزیابی قرار داده است.

    روش پژوهش

     در اجرای پژوهش حاضر از دو روش مطالعه کمی و کیفی به صورت تلفیقی استفاده شد. در نهایت به نقاط قوت ، ضعف و همچنین فرصت ها و تهدید های آن پرداخته شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که این طرح از دیدگاه های مختلف داری نقاط قوت و ضعف می باشد. اجرای این باعث استفاده بیشتر از وسیله نقلیه عمومی گردیده است ولی در طرف مقابل با ایجاد مشکلاتی زیادی برای اهالی منطقه و کسانی که محل کار آنها در منطقه است گریده است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحلیلی یافته های پژوهش حاکی از آن است که نظر اکثریت شهروندان ذینفع مالک، ساکن و عابر مورد مصاحبه در محدوده طرح، نه تنها اقدام ترافیکی مذکور موجب روان تر شدن ترافیک نشده بلکه کاهش مصرف سوخت را نیز در پی نداشته است زیرا شهروندان زیادی همچنان از وسیله نقلیه شخصی و سایر وسایل نقیله غیر از اتوبوس شرکت واحد استفاده می کنند ضمن اینکه بار ترافیکی در مسیر عادی رفت، زیادتر و کندتر شده است.

    کلیدواژگان: خیابان ولیعصر، یکطرفه کردن خیابان، تاثیر اجتماعی
|
  • Pages 1-27

    The purpose of this research is to investigate the effectiveness of district one of Tehran metropolitan crisis staff OJT (on the job training) for formulating the improved training strategies on enhancing the earthquake preparedness.

    Preface & Aims

    The  aims of this survey are: 1.Measuring the results  of  OJT in the field of crisis management 2.The relation between needs and OJT And Finally ,present the appropriate strategies in relation to specialized training for the members of crisis management staff of district one of Tehran (focusing on earthquake preparedness)

    Research method

    descriptive-analytic method

    Findings

    The results of this research shows as follows: 1-There is a significant difference between the preparedness of the members of crisis management staff of district one of Tehran who have enjoyed OJT and the others (trained and not trained target members)  2-Effectiveness of OJT for the members of crisis management staff of district one of Tehran (about earthquake crisis management preparedness) in present situation has a significant difference with desired conditions.

    Results

    Finally , appropriate strategies in relation to specialized training for the members of crisis management staff of district one of Tehran (focusing on earthquake preparedness) suggested as follows:1-Reviewing existing curriculum regarding the weakness and the strength points of the activities and the needs resulted from the study 2-Completing crisis management related data bank of the district with respect to the present and future needs 3- Defining and conducting a expertized  curriculum concentrating on earthquake preparedness of crisis management staff.

    Keywords: crisis, Crisis management, preparedness, earthquake, OJT (on the job training), Effectiveness, District one of Tehran crisis staff
  • Pages 29-61
    Purpose

    Todays the occurrence of accidents is increasing in the cities of our country so that the financial and economic damages on the families would be high, and considering the fact that the economic, health, mental and social damages are not somehow compensable, it is necessary to take some effective measures for prevention of such driving accidents.

    Methodology

      Based on the components of case study the research is practical-developmental and the methodology for interpretation is descriptive. The population is the number of accidents occurred between 2006- 2007 in Yazd.

    Finding

    The analyses of accidents in Yazd show that 11000 accidents occur in different areas of this city annually, 5 percent of which is for the passengers. In a way that in every kilometers of the Main roads Degree, two main roads and Streets together, and player, 60, 40 and 50 accidents occur per year. It should be noted that the number of accidents per 10000 vehicles/ kilometers is about 400. The examination of the transportation network of Yazd shows that although the roads of Yazd are in a good condition considering the wide network for delivering services and traffic conditions, in some main roads and streets of the city such as Imam Khomeini (between Mojahedin and Amir Chakhmaq), ImamzadeJa'far (between Rajayi and Enghelab), DahomeFarvardin and Kashani (between Imam JafareSadegh and AbouzarSq) in the peak time at mornings or evening is saturated and they are considered as the critical axis of the city. In most accidents, the driving cars and motorcycles (12%) had been the agent of the accident. the number of accidents had been more between 12 to 14. So among those passing which had more accidents we can mention Ayat Allah Kashani, JomhouriIslami Boulevard, ShahidDashti Boulevard, Imam khomeni Street, ShahidMotahari Street, SeyedMohhamadPakzadeBlv, DaneshjoBlv, ShahidSadoghi, Azad shahr and Enghelab street and among the squares with the highest number of accident we can mention Shahid Ba Honar, Imam Hossein, ShohadayeMehrab, AbouzarmAbolfazl, Homafar and Atlasi Squares.

    Conclusion

    According the conclusion from this research, the constitution of a safety management unit and organizing center, information and accident statistic center, increasing the awareness of public for safety, the improvement of passways, the use of safe vehicles, the use of modern technologies for transportation for observing the violation of laws, the development of designing and locating signs and safety tools and equipment for roads, the improvement of the observation and execution of regulation, the improvement of public transportation systems, and the improvement of their service offering, organizing the passing of motorcycles are recommended for improving the security and safety in Yazd.

    Keywords: Crisis management, the causes of accidents, Traffic, Yazd city
  • Pages 63-80
    Introduction

    to achieve their aims,organizations essentially need to competence,creative and initiative labor forc.creativity and doing new thinking,in addition to introduce brilliant thoughts by the manegers and the staff of organizations is especially important to their vitality.and this issue has got a high position in any organization's promotional continuity.today,organizations that are successful can survive in such a competitive world where new thoughts and novel ways of thinking are presented to be utilized in organizations and achieving to this aim is only in the powerful and capable hands of the mangers and staff of theirs.                                                                                  

    Methods

    in this study, it has tried to survey how different dimensions of behavioral factors and their components have impacts on the tnter- organizational entrepreneurship of the municipality staff- Tehran branch using a researcher –made questionnaire.                                                              

    Findings

    regarding to a2 test at possible  level a2=%5,with the degree of freedom of 4, which is larger , it shows that the observed freguency has ameaningful difference from the expected one so the  hypothesis is supported and approved completely.                                                           

    Conclusion

    considering the results gained from thid research, it can be concluded that the manager's specifications, organizational culture ,the style of leadership all have direct impacts on inter- organizational entrepreneur ship.

    Keywords: Entrepreneurship, inter –organizational entrepreneurship, behavioral factors, organizational culture
  • Pages 81-113
    In troduction and objective

    Management of reside in the metropolitan line Tehran is a more difficult job and to improve this management in practical is impossible, if not taken people function and their importance whom producer of the main residue into account. Therefore , the current research is intended to study the public participation in improving urban residues , education and how to use technological facilities .

    Methodology

    Here, the participants including all the civilians residing at Kharazi town in district 3 of municipality 22 . All family heads have been investigated and totally 106 questionnaires were obtained which were analyzed by SPSS through coding and categorizing the items . First,descriptive statistic has been used and pierson and spirmans correlation tests was used for proving the hypotheses and studing correlation among variables .

    Findings

    The results indicated that the management of residues has been done optimally across district 3 ,22 areas Tehran municipality and this district is of appropriate educational facilities for fulfilmenting of residues management

  • Pages 115-143
    Introduction  and  Aim

    The analysis and study urban old texture is for important subject urban planning. One of problem nowadays in this texture was propound urban transportation. In reality urban transportation planning is propound with title effective factor of guidance urban development and forming with environment and advance of quality and desired urban life. Purpose research is analysis increase effective building density on transportation network of urban old textures Tabriz city.

    Method research

    The approaches methods in this research is survey, documental and kind is application. For analysis data’s to use of  GIS software. 

    finding

    The great bulk of frequentation to be accomplished in Tabriz city to pass for city center or finishing and this is with reason building density kinds of financial, commercial, educational and tourism in district.Therefore access weakness and unsuitable structure urban transportation network. and also is effective use spatial location and building density more than in urban old textures, inexpressive in public transportation network, un regular going back and forth pedestrian passerby and transport means and existent many traffic knots in increase of traffic urban old textures.

    Results

    Therefore is proposal for improvement urban transportation system urban old texture in Tabriz city not existent method unless equilibrium middle three factor population, services and transportation planning with land use planning and perfect those with density changes. Therefore is clouding with improvement transportation management, increasing efficiency busing system and improvement pedestrian and bicycle network in cities to find an with suitability transportation in framework concentrated city.

    Keywords: building density, Transportation, land use, urban old texture, Tabriz city
  • Pages 145-164

    All the city authorities have been concerned about urban economy during their responsibility. The goal of this research is to assess the role of environmental analysis in city system in order to optimizing the use of advantages and opportunities and also reducing the faults and managing the threats. In order to develop a correlation among variables, also study the 22nd region of Tehran, the research method is case study correlation. All the urban managers and analyzers who involve in city decision making and planning are counted in our universe. Moreover, all the information is gathered from related books, articles, and official documentaries in Tehran municipality and some urban consulting institutes exist in 22nd region of Tehran. After all the questions and assumption were observed, these facts are concluded: the region has suitable potential for tourism industry, it is access able, and the land use is being managed. Furthermore, lack of infrastructures in all sectors is clear, lack of waste water management exists, and there is lack of tourist accommodation in this region.

  • Pages 165-185
    Research Objective

    In this article a look at urban planning comprehensiveness of the topic and groups of interested parties and the purpose and emphasized the need to decide next few experts in the various stages described the Delphi technique and its position in the overall process of planning and planning and urban management will be discussed.

    Methods

     Techniques to check the place mentioned in the process of urban planning and management of documents combined approach, a library and analytical, are used. Results  Considering that part of the city system is complex and likely offensive action plan is the political nature of that power and how to allocate resources between groups and actors in the city will affect the Delphi technique of efficient tools in the reform process decision-making and management of urban affairs and planning is correct.

    Conclusion

    onsidering the comprehensiveness of urban planning and the subject of interest groups and emphasized the need to decide next few managers, this technique can review decisions and in urban issues and issues of various commissions and from the city falls effective maximum citizen participation in programs urban use this technology to involve people and their elected representatives and political parties and trade unions in various decision-making process and urban management concerns how people benefit from contributions to reduce

    Keywords: Delphi Technique, Consensus, jury, Urban Planning, urban development project, e-participation
  • Pages 187-215
    Introduction and purpose

    the present paper tries to study the Valiasr project as a one way avenue from August 2009 which has done by Tehran Municipality in order to reduce traffic flow and maintain the natural beauty and appropriate spaces of this avenue .finally the positive and negative outcomes are considered based on social impact assessment (SIA).

    Methodology

    this is a qualitative and quantitative research also the strength, weakness, opportunities and the threats (SWOT) are described.

    Findings

    the findings show that this project raises the strength, weakness points .Generally speaking, it leads to increase the application of means of transportation as well as some residents face with many problems.

    Results

    the results indicate that the respondents believed in the problems and weakness of this project more than its strength, as if there are many people who used their personal cars so the traffic flow remained in force.

    Keywords: Valiasr Avenue, one way avenue, social impact