فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1400)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ملاحت امانی*، هما صائمیان صفحات 11-37
    زمینه و هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی تعیین نقش واسطه ای سلامت روانی، فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی در روابط بین استرس شغلی با رضایت شغلی کارکنان فرماندهی انتظامی شهر بجنورد انجام شد.

    روش

    روش تحقیق بصورت توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی شهر بجنورد بود که به صورت نمونه گیری سهمیه ای، 160 نفر از کارکنان انتخاب شدند و به پرسش نامه های عدالت سازمانی (نیهوف و مورمن، 1993)، استرس شغلی (پارکر و دکوتیس، 1983)، فرسودگی شغلی (ملاچ-پین، 2005)، رضایت شغلی (ویس و همکاران، 1967) و سلامت عمومی (گلدبرگ، 1972) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی و با نرم افزارهای SPSS  و  PLSتحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج معادلات ساختاری نشان داد که عدالت سازمان به طور مستقیم و به واسطه سلامت روان بر رضایت شغلی اثر مثبت داشت همچنین استرس شغلی به واسطه افزایش فرسودگی شغلی و کاهش عدالت سازمانی، بر سلامت روان و رضایت شغلی اثر منفی گذاشت. مقدار نیکویی برازش کلی 52/0 بود که نشانگر توانایی پیش بینی بالای مدل می باشد.

    نتیجه گیری

    برای ارتقای سلامت روان و افزایش رضایت شغلی، سازمان لازم است تا اقداماتی برای برقراری عدالت سازمانی و کاهش استرس کارکنان نیروی انتظامی شهر بجنورد انجام دهد.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، سلامت روانی، استرس شغلی، عدالت سازمانی، فرسودگی شغلی
  • مریم رجبیان ده زیره *، سید محمدامین حسینی، صدف علیزاده درخشی، حمیدرضا جنگی زهی صفحات 39-72
    زمینه و هدف

    ازآنجا که هدف فناوری آموزشی تسهیل یادگیری و بهبود عملکرد بود در این راست «شبیه سازی های آموزشی» می توانند به عنوان تکنیک و یا رسانه ای موجب تحقق این هدف شوند. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر شبیه سازی آموزشی مبتنی بر رایانه بر مولفه های بهزیستی هیجانی، روان شناختی و اجتماعی در دانش آموزان است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و با روش نیمه آزمایشی طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان دوم متوسطه منطقه 12 شهر تهران بودند که 60 نفر از آن ها (30 نفر گروه آزمایش) و (30 نفر گروه کنترل) با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه بهزیستی ذهنی کی یز و ماگیارمو (2003) بود. روایی پرسش نامه توسط صاحب نظران و متخصصان رشته تایید شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای بهزیستی ذهنی 82/0، بهزیستی هیجانی 66/0، بهزیستی روان شناختی 71/0، بهزیستی اجتماعی 76/0 به دست آمد که نشان دهنده پایایی مطلوب بود. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد شبیه سازی آموزشی مبتنی بر رایانه بر مولفه های بهزیستی هیجانی (عاطفه مثبت و منفی) تاثیر داشت. شبیه سازی آموزشی مبتنی بر رایانه بر مولفه های بهزیستی روان شناختی (پذیرش خویشتن، هدف در زندگی، تسلط بر محیط، روابط با دیگران و رشد شخصی) تاثیر داشت. شبیه سازی مبتنی بر رایانه بر مولفه های بهزیستی اجتماعی (همبستگی، پذیرش و مقبولیت و واقع گرایی) تاثیر داشت.

    نتایج

    نتایج نشان داد خلا پژوهشی، به ویژه در کاربرد شبیه سازی آموزشی برای دانش آموزان کاهش داده است. به معلمان پیشنهاد می شود از شبیه سازی آموزشی برای مهارت های عملی و کاربردی در کنار روش سنتی و به عنوان مکمل جهت بهبود بهزیستی هیجانی، روان شناختی و اجتماعی و تسهیل یادگیری استفاده کنند.

    کلیدواژگان: شبیه سازی آموزشی، فت، بهزیستی ذهنی، بهزیستی هیجانی، بهزیستی روان شناختی، بهزیستی اجتماعی، دانش آموزان
  • علیرضا حیدرنژاد، اسمعیل حسنوند*، غلامحسین دیناروند صفحات 73-100
    زمینه و هدف

    دوره‌های تخصصی- تکمیلی از جمله دوره‌هایی است که به‌صورت سالانه و با هدف ارتقای دانش عمومی و تخصصی کارکنان ناجا در تمام رده‌ها و استان‌ها برگزار می‌شود. سنجش اثربخشی و ارزیابی این دوره‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سالانه دوره‌هایی در فرماندهی انتظامی یکی از استان به اجرا در آمد و هدف این پژوهش نیز ارزیابی اثربخشی دوره تخصصی- تکمیلی برگزارشده در بین کارکنان فرماندهی انتظامی این استان است.

    روش‌ شناسی

    این پژوهش از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان صفی و ستادی شرکت کننده در دوره های آموزشی تخصصی- تکمیلی و همچنین مدیران و فرماندهان لایه‌های اول و دوم فرماندهی انتظامی استان مورد نظر در سال 1399می‌باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعیین شده که از کارکنان، مدیران و فرماندهان را شامل شده و شیوه نمونه گیری به‌صورت تصادفی بوده است. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسش‌نامه می‌باشد. برای بررسی پایایی متغیرها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که نتایج نشان داد میزان آن در حد قابل قبولی (بالاتر از 7/0) بوده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم‌افزار spss استفاده شده است و برای تحلیل داده‌ها نیز از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل اکتشافی سطوح چهارگانه واکنش، یادگیری، رفتار شغلی و کیفیت آموزش فراگیران نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی- تکمیلی از نظر مطلوبیت در حد متوسط (3 به بالا) قرار دارد. همچنین بر اساس دیدگاه مدیران و فرماندهان میانگین متغیرهای قابلیت ارتباطی، فنی- اجرایی و قابلیت ادراکی قبل و بعد از اجرای دوره‌های آموزش تخصصی- تکمیلی بیش از نرم متوسط (با میانگین50/3 از پنج) است.

    نتایج

    کیفیت فرآیند برنامه‌ریزی دوره های آموزشی تخصصی- تکمیلی در این فرماندهی مطلوب بوده و برگزاری دوره های تخصصی- تکمیلی در بهبود یادگیری و عملکرد کارکنان، موثر بوده است.

    کلیدواژگان: اثربخشی، دوره های آموزشی، سطح یادگیری، مدل کرک پاتریک، کارکنان پلیس
  • علیرضا کولیوند، سهیل بیگلری، علی کریمی خوزانی * صفحات 101-127
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف فراتحلیل مطالعات انجام گرفته در رابطه با اثربخشی دو شیوه تمرینی ورزش صبحگاهی با شدت بالا و شدت پایین بر شاخص های آمادگی جسمانی صورت پذیرفته است. برای انجام پژوهش حاضر، دو فاکتور آمادگی جسمانی شامل توان هوازی و قدرت عضلانی انتخاب شدند.

    روش

    روش این پژوهش فراتحلیل است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه نشریات علمی پژوهشی فارسی و آی.اس.آی انگلیسی است که تاثیر ورزش صبحگاهی بر آمادگی جسمانی را بررسی کرده اند. در ابتدا تعداد 305 و در پس از بررسی دقیق تر، 96 مقاله مرتبط تشخیص داده شدند. در نهایت با بررسی متن کامل مقالات، در مجموع 19 مقاله وارد مرور سیستماتیک شدند. برای انجام تحلیل آماری، میانگین تغییرات FMD در هر گروه با هم مقایسه و انحراف معیار میانگین تغییرات با استفاده از p-value گزارش شده، آماره T و خطای استاندارد محاسبه شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار  STATA انجام گرفت. برای تحلیل یافته ها از تفاوت میانگین های نتایج استخراج شده و دستور metan و برای بررسی ناهمگنی نیز از آزمون مجذور کای و شاخص I2 در نرم افزار استفاده شد.

    یافته ها

     یافته های متاآنالیز 8 مطالعه بر روی توان هوازی نشان داد ورزش صبحگاهی چه با شدت بالا باشد یا با شدت پایین، توان هوازی را بهبود می بخشد. همچنین نتایج متاآنالیز 11 مطالعه بر روی قدرت عضلانی نشان داد ورزش صبحگاهی، چه با شدت بالا باشد یا با شدت پایین، قدرت عضلانی را بهبود می بخشد.

    نتایج

    اگرچه در مقایسه ورزش صبحگاهی با شدت بالا و ورزش صبحگاهی با شدت پایین، تاثیر ورزش صبحگاهی با شدت بالا بر فاکتورهای آمادگی جسمانی افراد به صورت معناداری بیشتر بود. لاکن در برخی مطالعات اشاره شده است ورزش صبحگاهی با شدت بالا، تاثیری منفی بر سلامت فیزیکی افراد دارد در نتیجه بهتر است ورزش صبحگاهی با شدت پایین انجام شود که علاوه بر بهبود فاکتورهای آمادگی جسمانی، سلامت فیزیکی افراد را نیز بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، توان هوازی، قدرت عضلانی، ورزش صبحگاهی
  • جعفر ترک زاده، فاطمه زینعلی * صفحات 129-160
    زمینه و هدف

     هدف از انجام این پژوهش کاربردی، تدوین و اعتباریابی مقیاسی برای ارزیابی پتانسیل انگیزشی تحصیلی دانشجویان بود.

    روش پژوهش

     روش پژوهش، توصیفی از نوع روش شناختی می باشد. جامعه آماری، تمامی دانشجویان دانشگاه شیراز بودند. جهت بررسی روایی محتوایی، مقیاس بین 25 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز توزیع گردید و به منظور بررسی روایی صوری، مقیاس بین 201 نفر از دانشجویان توزیع شد. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بود. با توجه به نبود مقیاس پتانسیل انگیزشی تحصیلی دانشجویان، پرسش نامه پتانسیل انگیزشی واگنر و هلنبک (1995) به عنوان مبنا مورد استفاده قرار گرفت و ابعاد و گویه ها متناسب با فضای دانشگاهی بازسازی شدند. تحلیل داده ها با استفاده از فرمول MPS و نرم افزار Spss23 به منظور انجام تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر و تحلیل واریانس چند متغیره صورت پذیرفت.

    یافته ها

     روایی و پایایی ابعاد مقیاس پتانسیل انگیزشی تحصیلی دانشجویان مناسب بود. پس از تایید روایی و پایایی، مقیاس تدوین شده به منظور ارزیابی وضعیت پتانسیل انگیزشی تحصیلی دانشجویان دانشگاه شیراز مورد استفاده قرار گرفت تا قابلیت کاربردی آن که برای اولین بار تدوین و اعتباریابی شده است، مورد ارزیابی قرار گیرد.

    نتایج

     نتایج بیانگر آن بود که میزان پتانسیل انگیزشی گروه های تحصیلی دانشگاه شیراز در سطح خیلی کم قرار دارد. مقایسه ابعاد پتانسیل انگیزشی تحصیلی نیز نشان داد که بالاترین میانگین متعلق به بعد اهمیت و کمترین میانگین مربوط به بعد بازخورد است و بین ابعاد پتانسیل انگیزشی در گروه های مختلف تحصیلی تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: انگیزش، پتانسیل انگیزشی، پتانسیل انگیزشی تحصیلی، دانشجو، آموزش عالی
  • علی رشیدی، شهرام مهرآور گیگلو * صفحات 161-184
    زمینه و هدف

    تحول اساسی و پایدار در هر جامعه در گرو متحول شدن نظام تعلیم و تربیت آن جامعه است و محور اصلی تحول و توسعه نظام تعلیم و تربیت،  بهبود کیفیت کار معلم و شناخت ویژگی های آنها می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه استانداردهای ارزیابی معلمان دانشگاه اوهایو و بررسی وضعیت معلمان در این استانداردها بود.

    روش

    پژوهش حاضر از حیث شیوه گردآوری داده ها در زمره تحقیقات کمی قرار می گیرد و از نظر شیوه تحلیل در زمره مطالعات توصیفی و روان سنجی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان شهرستان رشتخوار بود(450 نفر) که با روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 200 نفر به عنوان نمونه انتخاب و در پژوهش شرکت کردند. جمع آوری اطلاعات در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه استانداردهای ارزیابی دانشگاه اهایو (2000) با ضریب پایایی 87/0 صورت گرفت. به منظور تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، همبستگی پیرسون و همبستگی سوال- نمره کل و تحلیل پایایی به کمک نرم افزارهای SPSSV22</sub> استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی ساختار هشت عاملی را مورد تایید قرار داد که مجموعا 998/69 درصد از استاندارهای ارزشیابی معلمان را تبیین می کنند. از بین عوامل شناسایی شده، درک عمیق معلم از محتوای تدریس با 82/9 درصد و طراحی برنامه های بلندمدت و روزانه با 598/9 درصد دارای بیشترین بار عاملی بودند. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نیز نشان داد که معلمان مورد بررسی در تحقیق از نظر کلیه استانداردهای ارزشیابی در وضعیت مطلوب قرار دارند.

    نتیجه گیری

    در نهایت اذعان نمود پرسش نامه استاندار های ارزیابی معلمان واجد شرایط لازم برای استفاده در پژوهش های روان شناختی به منظور اندازه گیری میزان این استاندارد ها  می باشد

    کلیدواژگان: استاندارد، روان سنجی، معلمان، ارزیابی، پرسش نامه استانداردهای ارزیابی دانشگاه اوهایو
|
  • Malahat Amani*, Homa Saemian Pages 11-37
    Introduction

    The aim of this study was to determine the mediating role of mental health, organizational justice, burnout in the relationships between job satisfaction and job stress among police's staff of Bojnourd. The statistical population included all employees of the police of Bojnourd.

    Method

    one hundered and sixty  employees were selected through quota sampling and they replied the questionnaires of organizational justice (Niehoff & Moorman, 1993), job stress (Parker &Decotiis, 1983),  burnout (Malach-Pines, 2005), job satisfaction (Weiss  et al. 1967) and general health(Goldberg, 1972). Data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests and SPSS and PLS software.

    Results

    The results  of structural equation showed that organizational justice Organizational justice had a direct positive effect on job satisfaction through mental health. Also, job stress had a negative effect on mental health and job satisfaction by increasing job burnout and decreasing organizational justice.The goodness value of the overall fit was 0.52, which indicates the high predictive ability of the model.

    Conclusion

    In order to promote mental health and increase job satisfaction, the organization needs to take measures to establish organizational justice and reduce the stress of Bojnourd police personnel

    Keywords: Job Satisfaction, Mental Health, job stress, organizational justice, burnout
  • Maryam Rajabian Dehzireh*, S. MohammadAmin Hoseini, Sadaf Alizadeh Derakhshi, Hamidreza Jangi Zehi Pages 39-72
    Background and Aim

    The purpose of this study is to investigate the effect of computer-based educational simulation on emotional, psychological and social well-being in students.

    Method

    This research was an applied and semi-experimental method was a pretest-posttest design with control group. The statistical population of the present study was all second high school students in district 12 of Tehran in the academic year of 2017-2016. Sixty of them (30 in experimental group) and (30 in control group) were selected as sample by available sampling method. The research tools included the subjective well-being questionnaire Keyes and Magyaromo (2003). The validity of the questionnaire was confirmed by experts and specialists in the field and its reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient for mental well-being 0.82, emotional well-being 0.66, psychological well-being 0.71, social well-being 0.76, which indicates reliability.

    Results

    The findings showed that computer-based educational simulation had an effect on the components of emotional well-being (positive and negative emotion). Computer-based educational simulation influences the components of psychological well-being (self-acceptance, purpose in life, mastery of the environment, relationships with others, and personal growth). Computer-based educational simulation influences the components of social well-being (solidarity, acceptance and admissibility and realism).

    Conclusion

    Based on the research results, the research findings have reduced the research gap, especially in the application of educational simulation for students. Teachers are advised to use educational simulations for practical and applied skills alongside the traditional method and as a supplement to improve emotional, psychological and social well-being and facilitate learning.

    Keywords: Educational simulation, PhEt, Mental well-being, Emotional well-being, Psychological well-being, Social well-being, Students
  • Alireza Heydarnajhad, Esmaeil Hassanvand*, Gholamhossein Dinarvand Pages 73-100
    Background and Aim

    Various training courses are held annually in NAJA. These courses are held in order to improve the general and specialized knowledge of NAJA staff. One of these courses is specialized-supplementary courses that were implemented in the Disciplinary Command of South Khorasan Province and we need to evaluate its effectiveness. The purpose of this study is to evaluate the effectiveness of the specialized-supplementary course among the employees of the Disciplinary Command of Province.

    Methodology

    This research is of applied type and in terms of nature and method, descriptive-survey. The statistical population of this study includes all line staff and staff participating in specialized-supplementary training courses, as well as managers and commanders of the first and second layers of the Police Command in 1399. The sample size was determined using Morgan table ……. people, of which …… employees and ….. managers and commanders were included and the sampling method was random. The data collection tool is a questionnaire. Cronbach's alpha coefficient was used to evaluate the reliability of the questionnaire. The study of Cronbach's alpha coefficients for each of the variables was acceptable (above 0.7). SPSS software was used to analyze the data. We also used descriptive and inferential statistics to analyze the data

    Findings

    Exploratory analysis of the four levels of reaction, learning, job behavior and quality of education of learners to hold specialized-supplementary training courses in terms of desirability is moderate (3 and above). Also, according to managers and commanders, the average of variables of communication, technical-executive and perceptual ability before and after the implementation of specialized-supplementary training courses is more than the average soft (with an average of 3.50 out of five).

    Results

    The quality of the planning process of specialized-supplementary training courses in this command is desirable and holding specialized-supplementary training courses has been effective in improving staff learning and performance.

    Keywords: Effectiveness, Training Courses, Learning Level, Kirk Patrick Model, Police Officers
  • Physical fitness, aerobic power, muscle strength, morning exercise Pages 101-127
    Background and Purpose

    The aim of this study was to meta-analyze the studies conducted on the effectiveness of two high-intensity and low-intensity morning exercise training methods on physical fitness indices. For the present study, two factors of physical fitness including aerobic strength and muscle strength were selected.

    Method

    The method of this research is meta-analysis. The statistical population of the study includes all Persian scientific research journals and English ISI that have studied the effect of morning exercise on physical fitness. Initially, 305 and after a closer look, 96 related articles were identified. Finally, by reviewing the full text of the articles, a total of 19 articles were systematically reviewed. For statistical analysis, the mean changes of FMD in each group were compared and the standard deviation of the mean changes was calculated using the reported p-value, T-statistic and standard error. Statistical analysis was performed using STATA software. To analyze the findings, the difference between the means of the extracted results and the metan command was used, and to investigate the heterogeneity, the chi-square test and the I2 index in the software were used.

    findings

    Findings of Meta-Analysis 8 Studies on aerobic power showed that morning exercise improves aerobic power whether high or low intensity. The results of a meta-analysis of 11 studies on muscle strength also showed that morning exercise, whether high-intensity or low-intensity, improved muscle strength.

    Results

    However, in comparison with high-intensity morning exercise and low-intensity morning exercise, the effect of high-intensity morning exercise on physical fitness factors was significantly greater. However, some studies have shown that high-intensity morning exercise has a negative effect on physical health, so it is better to do low-intensity morning exercise, which in addition to improving physical fitness factors, also improves physical health.

    Keywords: Physical fitness, aerobic power, muscle strength, morning exercise
  • Jafar Torkzadeh, Fatemeh zeinali* Pages 129-160
    Background and Aim

    The purpose of this applied research was to develop and validate a scale to assess students' academic motivation potential.
    Research

    method

    Descriptive is methodological. The statistical population was all students of Shiraz University. In order to check the content validity, the scale was provided to 25 faculty members of Shiraz University. In order to check the face validity, the scale was distributed among 201 students. The sampling method was multi-stage cluster. Due to the lack of such a scale in the academic environment, Wagner and Helenbeck (1995) motivational potential questionnaire was used as a basis and the dimensions and items were reconstructed according to the academic environment. Data analysis was performed using MPS formula and Spss23 software to analyze the variance of repeated measures and multivariate analysis of variance.

    Findings

    The validity and reliability of the dimensions of the students' academic motivation potential scale were appropriate. After confirming the validity and reliability, the developed scale was used to assess the status of academic motivation potential of Shiraz University students to evaluate its applicability, which has been developed and validated for the first time.

    Results

    The results showed that the motivational potential of the departments of Shiraz University is very low. Comparison of the dimensions of academic motivational potential also showed that the highest mean belongs to the dimension of importance and the lowest mean belongs to the dimension of feedback and there is a significant difference between the dimensions of motivational potential in different educational groups.

    Keywords: Motivation, Motivation potential, Academic MotivationPotential, Student, Higher Education
  • Ali Rashidi, Shahram Mehravar Gigloo* Pages 161-184
    Background and Aim

    The fundamental and sustainable transformation in any society depends on the evolution of the education system of that society and the main axis of the evolution and development of the education system is to improve the quality of teacher work and recognize their characteristics. The purpose of this study was to evaluate the psychometric properties of the Ohio University Teachers' Assessment Standards Questionnaire and to assess the status of teachers in these standards.

    Method

    The present study is among the quantitative researches in terms of data collection method and is among the descriptive and psychometric studies in terms of analysis method. The statistical population of the study included all teachers in Rashtkhar (450 people) who selected 200 people as a sample by simple random sampling and participated in the study. Data were collected in this study using the Ohio University Assessment Standards Questionnaire (2000) with a reliability coefficient of 0.87. In order to analyze the data, exploratory and confirmatory factor analysis, Pearson correlation and total question-score correlation and reliability analysis using SPSSV22 software were used.

    Results

    The results of exploratory and confirmatory factor analysis confirmed the eight-factor structure, which explains 69.998% of teacher evaluation standards. Among the identified factors, the teacher's deep understanding of the teaching content with 9.82% and the design of long-term and daily programs with 9.598% had the highest factor load. The results of one-sample t-test also showed that the teachers surveyed in the research are in good condition in terms of all evaluation standards.

    Conclusion

    Finally, considering the desired validity and reliability coefficients, ease of implementation, grading and interpretation, as well as a short time to answer, it can be said that the questionnaire of evaluation standards of teachers qualified to be used in research. Psychology is to measure the extent of these standards.

    Keywords: Standard, Psychometrics, Teachers, Assessment, Ohio University