فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال چهاردهم شماره 2 (زمستان 1400)

مجله زیست شناسی جانوری
سال چهاردهم شماره 2 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/18
  • تعداد عناوین: 20
|
  • علیرضا رستمیان، نعمت الله نعمتی*، طاهره باقرپور صفحات 1-11

    در افراد چاق، سطح بیان اینترلوکین یک بتا بالاتر است، به طوری که میزان بیان اینترلوکین یک بتا با سطح شاخص توده بدنی و توده چربی ارتباط مثبت مستقیمی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات اجرای شش هفته تمرین هوازی، مصرف عصاره دارچین و غذای پرچرب بر بیان ژن اینترلوکین یک بتا در بافت کبد موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب با استفاده از موش های صحرایی نر دو ماهه نژاد ویستار انجام شد تعداد 50 سر موش صحرایی نر دو ماهه پس از دو هفته نگهداری در شرایط کنترل شده به پنج گروه کنترل، رژیم پرچرب، عصاره دارچین و رژیم پرچرب، تمرین هوازی و رژیم پرچرب و تمرین هوازی و عصاره دارچین و رژیم پرچرب تقسیم شدند. عصاره دارچین به میزان 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن و امولسیون غذای پرچرب مازاد بر آب و غذای معمولی جوندگان روزانه به مقدار 5/1 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم از وزن بدن به مدت شش هفته به صورت گاواژ داده شد. گروه تمرین برای پنج روز در هفته و به مدت شش هفته در برنامه تمرین هوازی روی نوارگردان شرکت کردند. میانگین متغیرهای پژوهش در بین گروه ها (بجز گروه کنترل) با هدف تعیین تفاوت های بین گروهی، با آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و بونفرونی مقایسه شدند. میانگین متغیرهای پژوهش در بین هر گروه با گروه کنترل با هدف تعیین تفاوت های درون گروهی، با آزمون آماری تی تک نمونه در سطح معنی داری 05/0 ≥ p  مقایسه شدند. تفاوت متغیر وزن بدن و وزن بافت کبد در پس آزمون در بین تمامی گروه ها معنی دار بود. تفاوت میانگین های متغیر اینترلوکین یک بتا در بافت کبد موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب پس از شش هفته تمرین هوازی، مصرف عصاره دارچین و غذای پرچرب معنی دار بود. بنابراین به نظر می رسد که اثرات رژیم غذایی پرچرب, ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی، ترکیب رژیم غذایی پرچرب و دارچین و ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی و دارچین بر متغیر اینترلوکین یک بتا در بافت کبد چشمگیر و معنی دار باشد.

    کلیدواژگان: ورزش، دارچین، رژیم پرچرب، اینترلوکین یک بتا، چاقی
  • سید عماد علوی نیا*، امیر رشید لمیر، رامبد خواجه ای، امنه برجسته یزدی صفحات 13-22

    بیماری های قلبی عروقی از علل اصلی مرگ و میر در تمام کشورهای جهان به جز قاره افریقا است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر بیان ژن های اندوستاتین و VEGF بیماران CABG بود. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و به روش نیمه تجربی با دو گروه (مداخله و کنترل) است که به صورت پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. تعداد 30 نفر مرد میان سال CABG شده به صورت نمونه هدفمند و بر اساس معیارهای ورود به پژوهش انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفری کنترل و تمرین ترکیبی تقسیم شدند. برنامه تمرین ترکیبی برای مدت هشت هفته با تواتر سه جلسه انجام شد. برای اندازه گیری سطوح بیان ژن های اندوستاتین و VEGF از روش Real time-PCR انجام شد. از آزمون t وابسته و مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. تمرین ترکیبی به طور معنی دار بیان ژن VEGF را افزایش داد (001/0≥ p). اما این تغییرات در مورد بیان ژن اندوستاتین (38/0=p) معنادار نیست. بررسی نتایج این پژوهش نشان می دهد یک دوره تمرین ترکیبی بازتوانی قلب با پروتکل مورداستفاده در پژوهش حاضر، توانست بر شاخص بیان ژن VEGF تغییر معناداری ایجاد کند. اما تمرین ترکیبی نتوانست بر بیان ژن اندوستاتین تاثیرگذار باشد. بنابراین می توان بیان کرد که افزایش ژن VEGF از نتایج سازگاری با فعالیت ورزش ترکیبی مورد استفاده در این پژوهش بوده، و به احتمال زیاد فعالیت بدنی یک عامل مهم و اثرگذار در فرایند آنژیوژنز محسوب می شود و می تواند نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته باشد

    کلیدواژگان: بازتوانی قلب، تمرین ترکیبی، بیان ژن، CABG، VEGF
  • عطیه توکلی، حمیدرضا خیری منجیلی*، وجیهه زرین پور، محمدمهدی فرقانی فرد صفحات 23-33

    گلیوبلاستوما مولتی فرم (که به آن گلیوبلاستوما، GBM یا آستروسیتومای درجه چهار نیز گفته می شود) یک سرطان غیرمعمول است و بیش از نیمی از تومورهای بدخیم مغزی اولیه تشخیص داده شده را تشکیل می دهد. بررسی بیان ژن های دخیل در گلیوبلاستوما می تواند در تشخیص زودهنگام موثر باشد، از این رو به اهمیت بالینی و نقش بیولوژیکی رونوشت ژن SMC4 در سرطان گلیوبلاستوما که ناشناخته است پرداختیم. در مطالعه حاضر، 50 نمونه بافت سالم حاشیه تومور گلیوبلاستوما عنوان گروه کنترل استفاده شد و 50 نمونه بافت گلیوبلاستوما به عنوان گروه بیمار، قبل از درمان به دست آمد. استخراج RNA و سنتز cDNA انجام شد. سطح بیان  SMC4توسط qRT-PCR ارزیابی شد. ACTB به عنوان کنترل داخلی استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط GraphPad Prism v.8.0.1 انجام شد. منحنی ROC رسم شد. بیان بیش از حد SMC4 (0001/0P****<) در نمونه های بافت گلیوبلاستوما در مقایسه با بافت سالم حاشیه تومور قابل توجه است. در حالی که در سن (7507/0<p) و جنس (2270/0<p) بیان معنی داری مشاهده نشد. افزایش بیان ژن SMC4 می تواند نقش مهمی در سرطان گلیوبلاستوما داشته باشد. کار ما دیدگاه جدیدی در رونوشت ژن SMC4 با توجه به آنالیز منحنی ROC به عنوان یک مارکر زیستی فراهم می کند، اما نیاز به مطالعه بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: گلیوبلاستومامولتی فرم، SMC4، qRT-PCR، بیان
  • الهام رستمی*، الهام هویزی صفحات 35-45
    امروزه شاهد پیشرفت روز افزون نانوتکنولوژی کاربرد در زمینه های مختلف پزشکی، دارورسانی و... می باشیم. سیستم های انتقال داروی نوین، منجر به بهبود عملکرد در زمینه بیماری های مختلف از جمله انواع سرطان گشته است. نانو ذرات آلومینا به دلیل خواص حرارتی کاربردی وسیعی در این زمینه دارند.  در کنار کاربردهای فراوان این نانوذرات، متاسفانه یکی از مخاطرات بحث سمیت نانوذرات آلومینا است. همچنین اصلاح سطحی این نانوذرات با بیوپلیمر کیتوسان، منجر به بهبود خاصیت زیست در دسترس پذیری این نانوذرات می شود. در این تحقیق  نانوذرات آلومینا توسط بیوپلیمر کیتوسان پوشش داده شده اند. در این مطالعه تیمار سلول های هلا به وسیله آلومینا و آلومینا/کیتوسان برای 24 ساعت انجام پذیرفت و غلظت IC50 برای آن مشخص گردید. اثرات سمیت این ترکیبات با استفاده از آزمون  MTT و با رنگ آمیزی های  آکریدین اورنج/ اتیدیوم بروماید مورد سنجش قرار گرفت. آنالیزهای های اندازگیری سایز ذرات ، نشان دهنده سایز حدودا"70 نانومتر می باشد. بررسی های  FTIR بر روی نانوذرات آلومینا و آلومینا/کیتوسان انجام شده است که به خوبی اصلاح سطحی نانوذرات آلومینا را نشان می دهد. همچنین عکسهای TEM از نانوذرات گرفته شده است که همگی تایید کننده سایز مناسب این نانوذرات برای سیستم انتقال دارو می باشد.  نتایج مربوط به ارزیابی زیستی نانوذرات به خوبی نشان دهنده ی پوشش دهی موفق آنها توسط پلیمر کیتوسان بود. به علاوه نتایج نشان داد که نمونه های آلومینا  به صورت وابسته دوز دارای سمیت بالاتر بوده و غلظت IC50 آنها حدود 25 میلی مولار بود در حالی که نمونه های پوشش دار به طور کاملا معنی داری دارای سمیت پایین تری بوده و در غلظتهای 5 میلی مولار به پایین سمیت معنی داری بر سلول های هلا نداشتند.
    کلیدواژگان: نانوذرات آلومینا، کیتوسان، زیست تخریب پذیر، سمیت
  • سید عبدالحمید حسینی*، مجتبی علیشاهی، سید محمد جلیل ذریه زهرا، ابوالحسن راستیان نسب، رقیه محمودی، عیسی فلاحت ناصرآباد، اسماعیل کاظمی صفحات 47-56

    استرپتوکوکوزیس و یرسینیوزیس از مهمترین بیماری های ماهیان قزل آلای رنگین کمان در آبزی پروری می باشند. در این پژوهش، عیار آنتی بادی سرمی ضد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی و یرسینیا راکری در ماهیان واکسینه شده با واکسن دوگانه این دو بیماری ارزیابی گردید. به همین منظور تعداد 300 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن 2 ± 25 گرم به 4 تیمار ایمن شده با واکسن استرپتوکوکوزیس، ایمن شده با واکسن یرسینیوز، ایمن شده با واکسن ترکیبی استرپتوکوکوس/یرسینیوز و گروه کنترل تقسیم شده و تزریق واکسن به میزان 100 میکرولیتر در روزهای صفر و 14 به روش داخل صفاقی انجام گرفت. روزهای صفر، 30 و 60 واکسیناسیون، نمونه سرمی تهیه و به روش الایزا و با استفاده از آنتی بادی منوکلونال نسبت به تعیین عیار آنتی بادی ضد استرپتوکوکوس اینیایی و یرسینیا راکری اقدام گردید. همچنین بعد از روز 60 و به مدت 14 روز تیمارهای مذکور با دوز ایجاد کننده تلفات 50 درصد (LD50) هر باکتری به صورت جداگانه مورد چالش قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش معنی دار میزان آنتی بادی در روز 30 و 60 آزمایش در تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه کنترل بود (05/0 > p)، هرچند این میزان در روز 60 نسبت به روز 30 کمتر می باشد. همچنین چالش باکتریایی نیز نشان داد که درصد تلفات تجمعی در تیمارهای ایمن شده نسبت به تیمار شاهد دارای اختلاف معنی دار می باشد. درصد تلفات بعد از چالش در تیمار واکسن استرپتوکوکوس، واکسن یرسینیوز و واکسن دوگانه به ترتیب برابر 10، 20 و 10 درصد بود که نسبت به تیمار کنترل تفاوت معنی داری مشاهده گردید (05/0 > p). بنابراین می توان گفت که تجویز واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/یرسینیوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان باعث ایجاد پاسخ ایمنی موثری در برابر این دو بیماری شده که قابل رقابت با هریک از واکسن ها به تنهایی می باشد.

    کلیدواژگان: واکسن دوگانه، استرپتوکوکوزیس، یرسینیوزیس، عیار آنتی بادی، چالش باکتریایی
  • امید کریمی* صفحات 57-67
    آلودگی جیره طیور به کادمیوم علاوه بر خسارت های اقتصادی ناشی از کاهش تولید، از نظر بهداشت عمومی نیز اهمیت دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر پودر زردچوبه حاوی میزان مشخصی از کورکومینوییدها (96/2 درصد) در تعدیل وضعیت پاداکسندگی و ضایعات بافت شناسی کبد بلدرچین های ژاپنی در معرض کادمیوم خورکی بود. تعداد 180 قطعه بلدرچین ژاپنی نر از سن 22 تا 55 روزگی به شش گروه با جیره ای شامل جیره پایه، جیره پایه بعلاوه 3 گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه، جیره پایه بعلاوه 5 گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه، جیره پایه بعلاوه  100 میلی گرم در کیلوگرم کادمیوم،  جیره پایه بعلاوه 100 میلی گرم در کیلوگرم کادمیوم و 3 گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه و جیره پایه بعلاوه 100 میلی گرم در کیلوگرم کادمیوم و 5 گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه تقسیم شدند. جیره آلوده به کادمیوم، بطور معنی داری باعث افزایش غلظت مالون دی آلدهید و کاهش فعالیت سوپر اکسید دسموتاز، کاتالاز و ظرفیت پاداکسندگی تام در بافت کبد شد (05/0 > p). تغییرات بافت شناسی کبد، ناشی از تغذیه با جیره آلوده به کادمیوم، شامل تغییر چربی،نکروز انفرادی یاخته های کبدی ، پرخونی و ارتشاح لکوسیتی بود. افزودن پودر زردچوبه به جیره آلوده به کادمیوم، باعث بهبود وضعیت پاداکسندگی کبد و کاهش شدت ضایعات بافت شناسی کبد گردید (05/0 > p). اضافه کردن 5 گرم پودر زردچوبه به هر کیلوگرم از جیره آلوده به کادمیوم، تاثیر بیشتری در کاهش اثرات نامطلوب کادمیوم در بلدرچین ژاپنی داشت (05/0 > p).
    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، کبد، کورکومینوئیدها، کادمیوم، هیستوپاتولوژی، پاداکسندگی
  • علیرضا همتی سراپرده*، فاطمه شب خیز، خسرو ابراهیم صفحات 69-79

    تغییر ساختار عضله اسکلتی به عنوان یکی از تغییرات اصلی عضله درنتیجه تمرینات ورزشی شناخته شده است؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی پاسخ پروتئین های mTOR،AKT و ژن مرتبط با اتوفاژی-1 به تمرینات مقاومتی اکسنتریک و کانسنتریک مجزا در افراد سالم بود. 10 مرد سالم به صورت تصادفی در دو گروه (5 نفر در گروه کانسنتریک و 5 نفر در گروه اکسنتریک) تقسیم شدند. انقباض آیزوکینتیک شامل اکسنتریک و کانسنتریک اکستنشن زانو با حداکثر قدرت و سرعت بود. به منظور همسان سازی بارکاری در هر دو پروتکل یکسان در نظر گرفته شد و سرعت رفت وبرگشت 60 درجه بر ثانیه بود. انقباض ها شامل 12 ست 10 تکراری برای پای راست، زمان استراحت بین هر ست 30 ثانیه در نظر گرفته شد. در ابتدا و انتهای مطالعه بایوپسی انجام شد. بایوپسی در دو جهت دیستال و پروگزیمال عضله پهن جانبی انجام شد. برای بررسی بیان پروتئین های mTOR و AKT و ژن مرتبط با اتوفاژی-1 در هر گروه بررسی بافت ها با تکنیک ایمونوسیتوشیمی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های از روش آماری تی وابسته و آزمون کوواریانس استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS21  و برای رسم نمودارها از نرم افزار  Exell 2013 استفاده شد. نتایج نشان داد، تغییرات درون گروهی پروتئین های mTOR و AKT، در گروه اکسنتریک و کانسنتریک معنادار بود (05/0 ≤p). بااینحال تغییرات بین گروهی پروتئین های mTOR و AKT نشان دهنده عدم تفاوت بین دو گروه بود. همچنین نتایج نشان داد یک جلسه فعالیت اکسنتریک به طور معناداری مقادیر Atg-1 را کاهش داد (05/0 ≤p). علاوه براین تغییرات بین گروهی در مقادیر پس آزمون بین دو گروه اکسنتریک و کانسنتریک معنادار بود (05/0 ≤p). مطالعه حاضر نشان داد یک جلسه فعالیت اکسنتریک و کانسنتریک منجر به تغییر فاکتورهای درگیر در، هایپرتروفی و اتوفاژی عضلات اسکلتی می شود. علاوه براین، این تغییرات در انقباض اکسنتریک بیش از کانسنتریک است.

    کلیدواژگان: انقباض اکسنتریک، انقباض کانسنتریک، mTOR، AKT، Atg-1
  • محمدرضا صدرایی، مرضیه تولایی*، محمدحسین نصر اصفهانی، محسن فروزانفر صفحات 81-94

    واریکوسل یکی از مهم ترین دلایل ناباروری در مردان است که علاوه بر تاثیر منفی بر اسپرماتوژنز، می تواند بر سیستم غدد درون ریز نیز تاثیر بگذارد. ارتباط بین واریکوسل و تولید تستوسترون مشخص نیست. کبد یکی از اندام های موثر در متابولیسم مواد و هورمون ها است. هدف از این مطالعه بررسی سطح تستوسترون سرم و ارتباط آن با تغییرات آنزیمی کبد بود. 50 سر رت نر نژاد ویستار به 5 گروه شامل کنترل، شم، القای واریکوسل، القای واریکوسل (50 میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین) القای واریکوسل (100میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین) تقسیم بندی شدند. پس از دوره تیمار، سطح آهن (Fe2+)، تستوسترون، بیلی روبین نوع مستقیم (D)، بیلی روبین کل (T) و غلظت سرمی آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) ارزیابی شد و بافت کبد جداشده و موردبررسی قرار گرفت. واریکوسل موجب افزایش معنی دار سطح آهن (05/0 ≥ p)، کاهش غیر معنی دار سطح  تستوسترون (242/0=p) و بیلی روبین توتال (639/0= p) شد. درمان با کورکومین منجر به کاهش غیر معنی داری در سطح آهن (056/0=p) و بیلی روبین توتال (639/0= p)، همچنین افزایش غیر معنی دار در سطح تستوسترون (05/0< p) نسبت به واریکوسل شد، درحالی که سطح بیلی روبین مستقیم (05/0≥ p) در واریکوسل افزایش معنی داری نسبت به شم و کنترل نشان داد. استفاده از کورکومین باعث کاهش معنی دار آن نسبت به واریکوسل شد (03/0 = p). ارزیابی سطح ALT (762/0=p) و AST (367/0=p) اختلاف معنی داری در بین گروه ها نشان نداند. واریکوسل بر سطح آهن، تستوسترون، بیلی روبین و آنزیم های کبدی تاثیر منفی دارد. کورکومین علاوه بر مهار آسیب های ناشی از واریکوسل در بافت بیضه، قادراست تا اثرات مخرب واریکوسل را بر روی مولفه های بیوشیمیایی مرتبط با بافت کبد کاهش دهد. عصاره کورکومین در دوزهای بالاتر می تواند منجر به کاهش آنزیم کبدی AST دررت های واریکوسلی گردد.

    کلیدواژگان: کورکومین، تستوسترون، لوله های سمینی فروس، آنزیم های کبدی، واریکوسل
  • عباس ذبیحی، رحیم احمدی*، عاطفه دهقانی صفحات 95-105
    علیرغم شماری از تحقیقات تجربی، اثرات التیامی سلول های بنیادی بر زخم های مزمن هنوز هم با چالش های جدی روبروست. مطالعه حاضر به بررسی اثر تزریق سلول های فیبروبلاست جدا شده از پوست ختنه گاه بر بهبود هیستوپاتولوژیک زخم دیابتی در موش های صحرایی نر پرداخته است. طی این تحقیق تجربی آزمایشگاهی، 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به دو گروه شاهد و تیمار تقسیم بندی شدند.گروه های شاهد و تیمار با استفاده از استرپتوزوتوسین مورد القای دیابت قرار گرفتند. با استفاده از پانچ بیوپسی، زخم در ناحیه پشتی نمونه ها ایجاد گردید. در گروه تیمار سلول های فیبروبلاست مشتق از پوست ختنه گاه به درون درم تزریق شدند. در روزهای 7، 14 و 21 پس از تیمار التیام زخم با استفاده از مشاهده مورفولوژیک، بررسی بافت شناسی از طریق رنگ آمیزی ایوزین-هماتوکسیلین و اندازه گیری زخم با استفاده از Image j مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه بین گروه ها مقایسه شدند. مساحت زخم در روز 14 پس از تیمار در گروه تیمار شده با فیبروبلاست نسبت به گروه شاهد به طور معناداری کمتر بود  (001/0 > p). بررسی بافت شناسی و مورفولوژی زخم نشان داد که ضخامت پوست در گروه تیمار در روزهای 14 و 21 نسبت به گروه شاهد دچار افزایش معناداری گردید (01/0 > p). از سویی، عوارض مورفولوژیک در بافت پوست متعاقب تزریق سلول های فیبروبلاست مشاهده نگردید. نتایج بیانگر آنند که سلول های فیبروبلاست قادر به تسریع التیام زخم دیابتی می باشند بدون آنکه عوارض مورفولوژیک در بافت پوست ایجاد کنند؛ بر این اساس، سلول های فیبروبلاست مشتق از پوست ختنه گاه می توانند در حوزه سلول درمانی کاربرد داشته باشند.
    کلیدواژگان: فیبروبلاست، پوست ختنه گاه، زخم دیابتی، ائوزین- هماتوکسیلین، موش صحرایی
  • ابوالفضل آقاجانزاده گلشنی*، ناصر ماهری سیس، رامین سلامت دوست نوبر، یحیی ابراهیم نژاد، ابوالفضل قربانی صفحات 107-117

    هدف از این پژوهش بررسی کارآیی تخمیر میکروارگانیسم های مدفوع در مقایسه با میکروارگانیسم های شیرابه شکمبه برای برآورد ارزش غذایی دانه های ذرت و سورگوم در نشخوارکنندگان با روش تولید گاز آزمایشگاهی است. برای انجام آزمایش تولید گاز با استفاده از دو روش شیرابه شکمبه و سوسپانسیون مدفوع؛ لیکور شکمبه و سوسپانسیون مدفوع از سه راس گوسفند فیستوله شده توده قزل اخذ شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در مواد خوراکی مورد آزمایش، تفاوت معنی داری از نظر تولید گاز در زمان های مختلف انکوباسیون بین دو روش یاد شده وجود نداشت. از نظر حجم گاز حاصل از بخش قابل تخمیر (A) برای دانه ذرت بین روش های مورد آزمایش اختلاف معنی داری مشاهده نشد، اما مقدار این فراسنجه در دانه سورگوم با روش سوسپانسیون مدفوع به طور معنی داری بیشتر از روش شیرابه شکمبه بود (05/0 <p). مقادیر انرژی قابل متابولیسم، انرژی خالص شیردهی، قابلیت هضم ماده آلی و اسیدهای چرب زنجیر کوتاه برآورد شده مواد خوراکی مورد آزمایش از روی مقدار تولید گاز با استفاده از شیرابه شکمبه و سوسپانسیون مدفوع تفاوت معنی داری با هم نداشتند. مقدار گاز تولیدی در روش شیرابه شکمبه از روی مقدار گاز تولیدی با روش سوسپانسیون مدفوع برای دانه سورگوم و دانه ذرت با استفاده از معادلات رگرسیونی حاصل از نتایج این تحقیق به ترتیب (6353/1-X  8929/0=Ysorghum و 4097/3- X 9657/0=Ycorn) قابل برآورد است. با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد سوسپانسیون مدفوع، جایگزین مناسبی برای شیرابه شکمبه در روش تولید گاز آزمایشگاهی جهت ارزشیابی مواد خوراکی نشخوارکنندگان می باشد.

    کلیدواژگان: شیرابه شکمبه، سوسپانسیون مدفوع، تخمیر، انرژی قابل متابولیسم، تولید گاز آزمایشگاهی
  • مریم آقا امینی فشمی*، حسن متین همایی صفحات 119-128

    هدف از پژوهش حاضر بررسی پاسخ مایوکاین های MyoD و MRF4 به فعالیت بدنی اکسنتریک و کانسنتریک در مردان جوان سالم بود. در یک کارآزمایی میدانی 10 مرد سالم بصورت تصادفی در دو گروه انقباض کانسنتریک و اکسنتریک هر گروه 5 نفر قرار گرفتند. پروتکل های انقباض آیزوکینتیک شامل اکسنتریک و کانسنتریک  اکستنشن زانو با حداکثر قدرت و سرعت زاویه ای 60 درجه بر ثانیه بود. گشتاورهای تعیین شده برای هر آزمودنی به منظور همسان سازی بارکاری در هر دو پروتکل یکسان در نظر گرفته شد و سرعت رفت و برگشت 60 درجه بر ثانیه بود. در ابتدا و انتهای فعالیت از بافت عضله پهن جانبی برای بررسی بیان ژن MyoD و MRF4 بایوپسی انجام شد. نتایج نشان داد، تغییرات درون گروهی MRF4 بعد از یک جلسه فعالیت، در گروه اکسنتریک (229/0=p) و کانسنتریک (178/0=p) معنادار نبود. همچنین تغییرات بین گروهی نشان دهنده عدم تفاوت بین دو گروه بود (182/0=p). همچنین تغییرات درون گروهی MyoD بعد از یک جلسه فعالیت، در گروه اکسنتریک (001/0=p) معنادار ولی در گروه کانسنتریک (318/0=p) معنادار نبود. همچنین تغییرات بین گروهی نشان دهنده عدم تفاوت بین دو گروه بود (821/0=p). درمجموع مطالعه حاضر نشان داد یک جلسه فعالیت اکسنتریک و کانسنتریک منجر به تغییر فاکتورهای درگیر در قدرت و هایپرتروفی عضلات اسکلتی می شود. علاوه براین، این تغییرات در مجموع در انقباض اکسنتریک بیش از کانسنتریک بود. بر این اساس توصیه می شود جهت افزایش هایپرتروفی و قدرت عضلانی تمرکز بیشتری بر تمرینات کانسنتریک شود.

    کلیدواژگان: انقباض اکسنتریک، انقباض کانسنتریک، MyoD، MRF4
  • صابر نیازی*، شادمهر میردار، رضا بذار، غلامرضا حمیدیان صفحات 129-139

    تمرین اینتروال فزآینده با افزایش التهاب همراه است. از این رو هدف از مطالعه حاضر  بررسی تاثیر بی تمرینی کوتاه مدت متعاقب 6 هفته تمرین اینتروال فزآینده بر سطوح فاکتور القایی هیپوکسی و آپوپتوز برونش و برونشیول بافت ریه رت های نر ویستار بود. برای این منظور 18 سر رت نر نژاد ویستار سالم (4 هفته ای با میانگین وزنی 9 ± 72 گرم) به دو گروه تجربی (12 سر) و کنترل (6 سر) تقسیم شدند، پس از 6 هفته تمرین اینتروال فزآینده که بصورت چهار جلسه در هفته در مرحله آماده سازی و پنج جلسه در طول اجرای برنامه پژوهش انجام شد. برنامه تمرین تناوبی فزآینده با سرعت 25 متر بر دقیقه (VO2max 66 درصد) شروع و با سرعت 70 متر بر دقیقه (VO2max 185 درصد) در پایان هفته ششم اتمام یافت. تعداد شش سر از رت های گروه تجربی به گروه بی تمرین (6 سر) انتقال یافته و به مدت سه هفته در شرایط بی تمرینی نگهداری شدند. جهت اندازه گیری میزان HIF-1α و آپوپتوز برونش و برونشیول، در پایان هفته نهم نمونه بافت ریه خارج و مورد سنجش قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری (05/0≥ p) استفاده شد. یافته ها نشان داد که در شرایط بی تمرینی علی رغم افزایش معنی داری در میزان HIF-1α و آپوپتوز برونش و برونشیول ریه (05/0≥p) در دوره تمرین اینتروال فزآینده، کاهش معنی داری (05/0≥p) در میزان HIF-1α، آپوپتوز برونش و برونشیول بافت ریه مشاهده شد. به نظر می رسد انجام تمرینات اینتروال فزآینده با افزایش میزان HIF-1α و آپوپتوز برونش و برونشیول ریه همراه است که در بی تمرینی از مقدار آنها کاسته می شود.

    کلیدواژگان: فاکتور القایی هایپوکسی-1-آلفا، آپوپتوز، تمرین اینتروال فزآینده، بی تمرینی، برونش، برونشیول
  • مسعود علی پناه*، حسن فیضی، عبدالعظیم نصیری، فرید سرجمعی صفحات 141-148

    نانوذره دی اکسید تیتانیوم به واسطه خواص ویژه الکتریکی، نوری و فوتوکاتالیستی که دارد، بیشترین کاربرد را در بین نانوذرات فلزی به خود اختصاص داده دارای خاصیت آنتی باکتریال خیلی قوی بوده و بطور وسیعی بعنوان ماده پاک کننده محیطی استفاده می شود. با توجه به اینکه پرورش کرم ابریشم در منطقه تربت حیدریه یکی از صنایع اصلی کشاورزی محسوب می شود و تعداد زیادی کشاورز از این طریق امرار معاش می کنند، تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر خصوصیات رشدی و عملکرد کرم ابریشم بصورت آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کاربرد غلظت های مختلف نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (0، 5، 10، 50 و 100 میلی گرم در لیتر) در رژم غذایی کرم های ابریشم بود. صفات مورد اندازه گیری شامل درصد زنده مانی سن چهارم و پنجم، وزن پیله، وزن قشر پیله و درصد قشر پیله بود. نتایج نشان داد که استفاده از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم باعث افزایش درصد زنده مانی و عملکرد پیله و قشر پیله شد. وزن پیله ها 30/3 و 85/3 درصد به ترتیب در تیمارهای 5 و 10 میلی گرم در لیتر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد (05/0  <p). وزن قشر ابریشم و نسبت قشر ابریشم در تیمار 5 میلی گرم در لیتر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 40/10 و 27/6 درصد بیشتر بود (05/0 <p). نتایج این تحقیق نشان داد در حالی که استفاده از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در غلظت 5 و 10 میلی گرم در لیتر باعث افزایش عملکرد پیله و غشا پیله می شود ولی غلظت های بیشتر تاثیری بر این صفات ندارد.

    کلیدواژگان: نانوذرات، کرم ابریشم، پیله، تربت حیدریه، نوغانداری
  • فاطمه کمالی حسین زاده*، جینا خیاط زاده، محمدمهدی فرقانی فرد، آرمین عطاران زاده صفحات 149-159

    سوستانون دارویی آنابولیک-آندروژنیک استروییدی تزریقی مبتنی بر روغن است که شامل چهار استر مختلف تستوسترون است. تستوسترون، آندروژن اصلی در بیضه است که توسط گیرنده آندروژن عمل می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی بیان ژن AR، تغییرات هیستولوژیک بیضه و هورمون های گنادوتروپین در موش صحرایی پس از استفاده از دوزهای مختلف سوستانون انجام شد. در این مطالعه 24 موش نر بالغ به 4 گروه تقسیم بندی شدند. گروه اول (شاهد) به صورت تزریق عضلانی حلال سوستانون (روغن بادام زمینی) دریافت کردند. به گروه های دوم، سوم و چهارم به ترتیب دوزهای 10، 20 و 30 میلی گرم بر کیلوگرم سوستانون به مدت 8 هفته به صورت هفتگی تزریق شد. یک هفته پس از آخرین تزریق خونگیری به منظور تعیین غلظت هورمون ها انجام شد. بیضه ها برای بیان بررسی ژن و مطالعات هیستولوژیک برداشته شدند. Real-Time PCR برای اندازه گیری بیان ژن AR با استفاده از cDNA سنتز شده انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها توسط نرم افزار SPSS و آنالیز واریانس انجام شد. با توجه به یافته های به دست آمده، نشان داده شد که سوستانون تعداد سلول های لیدیگ و سرتولی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد در نتیجه منجر به کاهش قابل توجه غلظت FSH و LH می شود. بیان ژن AR وابسته به دوز بود و در مقایسه با گروه کنترل در دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم افزایش معنادار و در دوز 30 میلی گرم بر کیلوگرم کاهش معنادار داشت. سوستانون با یک ساختار منحصر به فرد متمایز می شود. این دارو آسیب های بیوشیمیایی و هیستولوژیک ایجاد کرده و باعث تغییر در بیان ژن AR را در موش های صحرایی می شود که ممکن است باعث ناباروری شود.

    کلیدواژگان: سوستانون، ژن AR، سرتولی، لیدیگ، گنادوتروپین
  • سجاد رجبی امیری، علیرضا براری*، احمد عبدی صفحات 161-172
    میلیون ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و با رشد نامتناسب جمعیت مسن، این بیماری که رایج ترین شکل زوال عقل در میان افراد مسن است، در حال تبدیل شدن به یک بحران سلامتی عمومی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی قبل و بعد از القای آلزایمر بر برخی عوامل مرتبط با نوروپلاستیسیته در هیپوکمپ موش های نر نژاد ویستار بود. 32 سر رت نر بالغ 8 هفته ای با میانگین وزنی 17 ± 250 گرم، قبل از القای آلزایمر به صورت تصادفی به 2 گروه استراحت (16 سر) و تمرین (16 سر)  تقسیم شدند. پس از 4 هفته (هفته اول و دوم با سرعت 10 متر بر دقیقه در دو نوبت 15 دقیقه ای، هفته سوم با سرعت 15 متر بر دقیقه در سه نوبت 15 دقیقه ای و در هفته چهارم با سرعت 15 متر بر دقیقه در چهار نوبت 15 دقیقه ای با وقفه 5 دقیقه ای)، هر گروه به دو زیرگروه: 1. تزریق آمیلوییدبتا و 2. بدون تزریق تقسیم شدند. پس از 72 ساعت حیوانات کشته و هیپوکمپ آن ها جهت بررسی برداشته شد. بیان ژن BDNF، PKG و cGMP با روش Real Time PCR  اندازه گیری شد. داده ها به روش تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0 p < تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که سطح  BDNF، PKG و cGMP در گروه تمرین نسبت به گروه استراحت در مرحله بعد از القای آلزایمر به طوری معنی داری بیشتر بود (001/0= p). با توجه به نتایج، به نظر می رسد تمرین هوازی می تواند به بهبود نوروپلاستیسیته در هیپوکمپ موش های آلزایمری کمک کند.
    کلیدواژگان: آلزایمر، BDNF، PKG، cGMP، هیپوکمپ
  • زلیخا فرهنگیان، حسین رضا شهبازی*، فروغ محمدی صفحات 173-184
    استفاده از مکمل رشد گیاهی در جیره جوجه های گوشتی سبب افزایش راندمان تولید می گردد. آزمایش حاضر به منظور مقایسه اثر مقادیر مختلف پودر سماق بر عملکرد رشد، توسعه دستگاه گوارش، سیستم ایمنی و فاکتورهای خونی در جوجه های گوشتی انجام پذیرفت که جهت انجام آن از 160 قطعه جوجه نر یکروزه نژاد راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و 4 تکرار که هر تکرار حاوی 10 جوجه بود، استفاده شد. جیره های آزمایشی به ترتیب شامل 1) شاهد با جیره پایه (فاقد پودر سماق)، 2) جیره پایه حاوی 25/0 درصد پودر سماق 3) جیره پایه حاوی 75/0 درصد پودر سماق  و 4) جیره پایه حاوی 5/1 درصد پودر سماق بود. یافته ها نشان داد که افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در طول دوره پرورش در جیره حاوی 5/1 درصد پودر سماق بهبود معنی داری پیدا کرد (05/0 > p). سطح 5/1 درصد سماق در جیره کاهش معنی داری بر وزن کبد و روده کوچک داشت (05/ 0> p). وزن بورس فابریسیوس در تمام سطوح مختلف از پودر سماق افزایش معنی داری نسبت به شاهد داشت (01/0 > p). افزایش معنی داری در درصد هماتوکریت برای تیمارهای حاوی سطوح 75/0 و 5/1 درصد پودر سماق وجود داشت (05/0 > p). مقدار 5/1 درصد پودر سماق در جیره، بهبود معنی داری را بر غلظت آلبومین، کلسترول و لیپوپروتیین های با چگالی خیلی کم (VLDL) سرم خون جوجه های گوشتی داشت (05/0 > p). بطور کلی نتایج نشان داد استفاده از پودر سماق در جیره جوجه های گوشتی می تواند به عنوان محرک رشد، اثرات مفیدی داشته باشد.
    کلیدواژگان: فاکتورهای خونی، سماق، جوجه گوشتی، عملکرد، سیستم ایمنی
  • معصومه اسمی پور، زهره ولی زاده* صفحات 185-197

    استرس حالت عصبی است که با روند مولکولی اعصاب تمامی ارگانیسم ها را درگیر می کند. نانواکسید منیزیم درکاهش و تسکین رفتارهای مشابه اضطراب و درد موثر می باشد، ولی مکانیسم اثر نانواکسید منیزیم بر روی تسکین درد و استرس هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است. ژن Gad2 یکی از ایزوفرم های گلوتامات دکربوکسیلاز را کد می کند، آنزیمی که، گلوتامیک اسید را به گابا (گاما آمینو بوتیریک اسید) تبدیل می کند. در مطالعه حاضر به بررسی اثر نانو ذره اکسید منیزیم بر بیان ژن Gad2 در هیپوکامپ موش صحرایی نر در حضور و عدم حضور استرس حاد حرکتی پرداخته شد. چهار گروه موش صحرایی نر نژاد ویستار (کنترل، دریافت کننده استرس + سالین، دریافت کننده 5 میلی گرم بر کیلوگرم نانوذره اکسید منیزیم، دریافت کننده استرس + 5 میلی گرم بر کیلوگرم نانو ذره اکسید منیزیم) مورد مطالعه قرار گرفتند. RNA از بافت هیپوکامپ آنها استخراج شد. سپس سنتز cDNA و ریل تایم برای تمامی گروه ها انجام شد. نتایج نشان داد بیان ژن Gad2 به طور معنی داری (01/0 > p) در حضور نانواکسید منیزیم به ویژه در گروه با استرس حاد حرکتی نسبت به سایر گروه های افزایش داشت. بنا بر نتایج حاصل می توان گفت نانواکسید منیزیم منجر به تقویت سیستم عصبی مهاری با افزایش آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز در هیپوکامپ می گردد. مطالعات بیشتر در این زمینه روشن گر هر چه بیشتر این ارتباط مولکولی خواهد بود.

    کلیدواژگان: استرس، هیپوکامپ، نانواکسید منیزیم، ژن Gad2
  • بی بی فاطمه فاطمی، غلامحسن واعظی، شهرام شرفی، راهله رهباریان صفحات 199-210

    نانوذرات طلا با تاثیر بر سیستم های بیولوژیکی بدن  افزایش رادیکال های آزاد اکسیژن داخل سلولی و نیز با افزایش حدواسط های التهابی سبب آسیب و اختلال در فرایندهای فیزیولوژیک بافت کبد می شوند. زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از جمله گیاهان دارویی می باشد که در طب سنتی کاربرد وسیع دارد. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی 6- جینجیرول موجود در گیاه زنجبیل، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر این ماده بر سطوح سرمی آنزیم های کبدی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بافت کبد موش های صحرایی که در معرض نانوذرات طلا قرار گرفته بودند انجام گرفته است. در این مطالعه تجربی  32 موش صحرایی نر نژاد ویستار بصورت تصادفی به چهار گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل، گروه دریافت کننده نانوذرات طلا به صورت داخل صفاقی، گروه دریافت کننده نانوذرات طلا + جینجرول با دوز 50 میلی گرم در کیلوگرم و گروه دریافت کننده نانوذرات طلا+جینجرول با دوز 100 میلی گرم در کیلوگرم. در پایان دوره 30 روزه درمان، سطوح سرمی آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و گاما گلوتامیل ترانس پپتیداز (GGT) برای ارزیابی آسیب کبدی و همچنین مالون دی آلدهید (MDA) و 8 -هیدروکسی داکسیگوانوزین (HOdG-8) جهت ارزیابی وضعیت استرس اکسیداتیو کبد، و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و کاتالاز (CAT) جهت وضعیت آنتی اکسیدانی کبد در سرم به روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که 6-جینجرول سبب افزایش معنی دار سطح سرمی آنزیم های SOD و CAT کبد در مقایسه با گروه دریافت کننده نانوذرات طلا گردید. به علاوه 6-جینجرول سبب کاهش معنی داری سطح سرمی ALT، AST، GGT و ALP و همچنین  کاهش میزان MDA و (HOdG-8) کبد در مقایسه با گروه دریافت کننده نانوذرات طلا گردید. نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می کند که جینجرول قادر است بواسطه خواص آنتی اکسیداتیو خود سبب محافظت از بافت کبدی در برابر آسیب های ناشی از نانوذرات طلا گردد.

    کلیدواژگان: جینجرول، نانوذرات طلا، آنتی اکسیدانت، استرس اکسیداتیو
  • علی باقریان، حامد میرزایی*، ناهید مسعودیان، بستان رودی صفحات 211-229
    گلیوبلاستوما (GBM) یکی از مهمترین نیوپلاسم های مغزی است و با مقاومت دارویی بالا همراه است. مکانیسم های مختلف سلولی و مولکولی، از جمله آپوپتوز، آنژیوژنز، اتوفاژی، مسیرهای NF-κB و Wnt، نقش مهمی در پیشرفت GBM ایفا می کنند. ما در این مطالعه، اثر کورکومین و نانومیسل کورکومین همراه با ارلوتینیب را برای سرکوب GBM در شرایط آزمایشگاهی بررسی کردیم. این سرکوب با تاثیر بر مسیرهای سیگنالینگ NF-kB و Wnt، مهار آنژیوژنز و القای اتوفاژی و آپوپتوز انجام می شود. کورکومین و نانومیسل کورکومین (50 میکرومولار) به تنهایی و همراه با ارلوتینیب (50 میکرومولار) در سلولهای گلیوبلاستوما U87 بررسی شد. بیان مسیرهای سیگنالینگ Wnt و NF-kB، آپوپتوز، آنژیوژنز، ژن ها و پروتئین های مرتبط با اتوفاژی توسط qRT-PCR و وسترن بلات بررسی شد. در مقایسه با گروه کنترل، تمام تیمارها از زیستایی سلولهای گلیوبلاستومای U87 کاسته اند. علاوه بر این، پروتئین های مرتبط با آنژیوژنز، به عنوان مثال، Cox-2، VEGF، HIF-1α و bFGF، به طرز چشمگیری کاهش یافته اند. همه تیمارها پروتئین های مرتبط با اتوفاژی و آپوپتوز، یعنی Bax، Beclin 1، کاسپاز 8، Bcl-2، LC3-II و LC3-I را تنظیم کردند. Total NF κB (p65) و phospho NF. κB (p65) با هر تیمار در سطح پروتئین کاهش یافتند. بیان VEGF، cyclin D1، Twist، ZEB و ژن های مرتبط با مسیر Wnt نیز کاهش یافت. به طور کلی، این نتایج نشان داد که کورکومین و نانومیسل کورکومین به تنهایی یا در ترکیب با ارلوتینیب از طریق تنظیم یک سری مکانیسم ها مانند آپوپتوز، اتوفاژی، آنژیوژنز، مسیرهای سیگنالینگ Wnt و NF. κB، اثرات ضد GBM از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ارلوتینیب، کورکومین، نانومیسل کورکومین، گلیوبلاستوما
  • محبوبه غلامی، مجید مقبلی*، فرشید کفیل زاده، محمد کارگر، مریم بی خوف تربتی صفحات 231-240
    سرطان باعث حدود 13 درصد مرگ و میر انسان ها است و هنوز درمان مناسبی برای آن یافت نشده است. روش های متداول درمان سرطان مانند جراحی، شیمی درمانی و رادیو درمانی دارای عوارض جانبی زیادی بوده و در بعضی موارد هیچ تاثیری بر روی درمان سرطان ندارد لذا ایجاد درمان های مناسب و هدفمند می تواند انقلابی در درمان سرطان ایجاد کند. از روش های نوین می توان ژن درمانی و استفاده از ایمونوتوکسین ها را نام برد که می توانند تا درصد بالایی هدفمند عمل کنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پروتئین تغییر یافته PA که فقط به سلول های سرطانی متصل می گردد همراه با فاکتور کشنده (LF) بر روی سلول های سرطانی می باشد. در این راستا پروتئینهای نوترکیب mPA و LF از باسیلوس سوبتیلیس نوترکیب جدا شد و بعد از بررسی وجود باند پروتئین و غلظت آنها به ترتیب با استفاده از روش SDS-PAGE و بردفورد، اثر ترکیبی از غلظت های مختلف این پروتئین ها بر روی سلول های سرطانی ریه، پستان، پروستات و پانکراس با روش MTT بررسی شد. نتایج پژوهش نشان داد که میزان 75 نانوگرم از پروتئین نوترکیب LF و 50 نانوگرم از پروتئین نوترکیب mPA بیشترین تاثیر در مرگ سلول های سرطانی داشته و باعث مرگ بیش از 98درصد انواع سلول های سرطانی مورد بررسی را داشت. با حصول این نتایج امید است که با تولید توکسین های هدفمند مانند ترکیب mPA و LF بتوان یک بعد جدید به درمان سرطان اضافه شود.
    کلیدواژگان: پروتئین های نوتکیب، فاکتور کشنده، فاکتور محافظت کننده، باسیلوس سوبتیلیس، سرطان
|
  • Alireza Rostamian, Nematolah Nemati *, Tahereh Bagher Pour Pages 1-11

    In obese people, the expression level of interleukin is one beta higher, so that the expression level of interleukin 1 beta is directly related to the level of body mass index and fat mass. This study aimed to determine the effects of six weeks of aerobic exercise, consumption of cinnamon extract and high fat diet on the expression of 1 beta interleukin gene in liver tissue of male rats fed a high fat diet using two-month-old male Wistar rats. Fifty two-month-old male rats were divided into five control groups: high-fat diet, cinnamon extract, and high-fat diet, aerobic training and high-fat diet, and aerobic training and cinnamon extract and high-fat diet after two weeks of control. Cinnamon extract at a rate of 200 mg per kg of body weight and emulsion of high-fat food in excess of water and normal diet of rodents daily at a rate of 1.5 mg per kg of body weight for six weeks by gavage. The training group participated in an aerobic exercise program on a treadmill five days a week for six weeks. The mean of research variables among groups (except the control group) was compared with one-way variance analysis and Bonferroni tests to determine the differences among groups. The mean of research variables between each group was compared with the control group to determine the differences within the group by one-sample t-test at the significant level of p 05 0.05. There was a significant difference between body weight and liver tissue weight in the post-test between all groups. The difference among the mean variables of one beta interleukin in the liver tissue of male rats fed a high-fat diet after six weeks of aerobic exercise, consumption of cinnamon extract, and high-fat diet was significant. Therefore, it seems that the effects of high fat diet, high fat diet and aerobic exercise, high fat diet, and cinnamon and high-fat diet, and aerobic exercise and cinnamon on the interleukin variable of one beta in liver tissue are significant and significant.

    Keywords: Exercise, Cinnamon, High-fat diet, Beta-interleukin, Obesity
  • Seyed Emad Alavinia *, Amir Rashidlamir, Rambod Khajei, Amene Barjasteh Yazdi Pages 13-22

    Cardiovascular diseases are the leading causes of mortality and death in all areas of the world except Africa. This study aimed at the effect of eight-week combined training on Endostatin and VEGF gene expression in CABG patients.This is an applied and semi-experimental research with two groups (interventional and control), which was conducted as a pretest and posttest. 30 middle-aged CABG men were selected using purposive sampling based on inclusion criteria. Participants were randomly divided into two groups of control and combined training. Quantitative Real-time PCR was utilized  to measure Endostatin and VEGF gene expression levels. The eight-week combined exercise training was conducted in three sessions per a week. Dependent t-test and independent t-test were used to data analysis. A significant increase was observed after eight weeks of combined training on VEGF gene expression in CABG  patients. (p=0.001), but it was not Significant on Endostatin gene expression( p=0.38) . Eight weeks of combined  Cardiac Rehabilitation training as the protocol used in  this research increased the expression of the VEGF gene in CABG patients , but there were not any significant changes on Endostatin gene expression by this way. As a result, the increase in the VEGF gene is one of the results of adaptation to the combined exercise activity used in this study, and it appears that physical activity is an important and effective factor in the process of angiogenesis, and can play a key role in the prevention of cardiovascular diseases.

    Keywords: Combined training, VEGF, Gene expression, CABG.CR
  • Atiyeh Tavakoli, Hamidreza Kheiri Manjilli *, Vajiheh Zarinpoor, MohammadMahdi Forghanifard Pages 23-33

    Glioblastoma multiforme (also called glioblastoma, GBM, or grade 4 astrocytoma) is uncommon cancer which accounts for more than half of the primary malignant brain tumors diagnosed. The study of the expression of genes involved in the glioblastoma can be effective in early detection, so we discussed the clinical significance and biological role of the SMC4 gene transcript in glioblastoma cancer, which is unknown. Before treatment, 50 samples of healthy tissue margin from a glioblastoma tumor were taken as a control group, and 50 samples of glioblastoma tissue were acquired as a patient group. We did RNA extraction and cDNA synthesis. qRT-PCR was used to determine SMC4 expression levels. As an internal control, ACTB was employed. Statistical analysis was performed by GraphPad Prism v.8.0.1. ROC curve was plotted.Overexpression of SMC4 (P<0.0001) in glioblastoma tissue samples was significant compared to healthy tumor margin tissue. While in age (P<0.7507) and sex (P<0.2270) no significant expression was observed. Increased expression of SMC4 gene can play an important role in the glioblastoma cancer. Our work provides a new perspective on SMC4 gene transcription with respect to ROC curve analysis as a biomarker, but needs further study.

    Keywords: Glioblastoma multiforme, SMC4, qRT-PCR, expression
  • Elham Rostami *, Elham Hovazi Pages 35-45
    Nowadays, the nanotechnology development has expanded to various medical fields, drug delivery, etc. novel drug delivery systems have made diseases cure such as cancer easier. Alumina nanoparticles have a vast use in this area due to their thermal properties. Among numerous applications uses of these nanoparticles, one of the hazards to discuss is their toxicity. Besides, surface modification of these nanoparticles with chitosan as a biopolymer lead to the bioavailability improvement. In this research, alumina NPs were covered with chitosan biopolymer. Analysis of the size of particles indicated about 70 nm. FT-IR analysis on alumina and alumina/chitosan NPs showed surface modification of alumina NPs greatly. Besides, TEM images of the nanoparticles approved suitable size for drug delivery purposes. HeLa cells were treated with Alumina and Alumina/CS for 24 h, and IC50 concentration was determined. Toxic effects of these components on the cells were evaluated by MTT assay and acridine orange/ethidium bromide (AO/EB) staining. The results of the bioassay of nanoparticles well showed their successful coating by chitosan polymer. Moreover, the results detected that Alumina samples had toxic effects on the cells in a dose dependent manner and their IC50 concentration was about 25 mM. While coated samples had significantly lower toxicity and it had no significant toxicity on HeLa cells in concentrations below 5 mM.
    Keywords: Alumina nanoparticle, Chitosan, Biodegradable, Toxicity
  • Seyed Abdolhamid Hosseini *, Mojtaba Alishahi, Seyed Mohammad Jalil Zorrieh Zahra, Abolhassan Rastiannasab, Roghaye Mahmoudi, Eisa Falahat Naserabad, Esmaeel Kazemi Pages 47-56

    Streptococcosis and Yersiniosis are important diseases for the aquaculture industry for the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss).  In this study, the specific immunological responses of rainbow trout to vaccination with the bivalent vaccine of Streptococcus/ Yersinios were investigated. Three hundred rainbow trout fingerlings (25±2g) were randomly divided into four equal groups in triplicates. Treatments contain Streptococcosis vaccine, Yersiniosis vaccine, bivalent vaccine, and control group.  Fish in vaccinated treatment intraperitoneally injected with 100 microliter vaccine on the first day. The control group was injected with sterile PBS, identical to the vaccinated group. Blood samples were collected from vaccinated and non-vaccinated groups at days 0, 30, and 60 of the study, and antibody titer was subsequently performed. Sixty days after initial immunization, all groups were challenged by a lethal dose of Streptococcus iniae and Yersinia rockeri, mortality rate was calculated and compared among the groups for 14 days. These results indicated high antibody levels in the vaccinated fish at day 30 and 60 post-immunization using both vaccines(p<0.05). However, this amount was fewer at day 60 than day 30. The percentage of trout cumulative mortality after the challenge with Streptococcus iniae and Yersinia rockeri showed a significant decrease in vaccinated groups compared to the control treatment. In general, it can be concluded that the administration of bivalent Streptococosis/Yersiniosis vaccine to the rainbow trout provided appropriate protection against disease and effectively induced the immune response against these two diseases, which is comparable to either of the vaccines separately.

    Keywords: Bivalent vaccine, Streptococosis, Yersiniosis, Antibody titers, Bacterial challenge
  • Omid Karimi * Pages 57-67
    Poultry diet contamination with cadmium (Cd) is both important in terms of economic losses due to reduced production and public health. This study aimed to evaluate the effect of turmeric powder (TP) containing a certain amount of curcuminoids (2.96%) on Japanese quail exposed to dietary cadmium. 180 male Japanese quail from 22 to 55 days of age were divided into 6 groups and received, basal diet(BD),  BD + 3 g/kg TP,  BD + 5 g/kg TP,  BD + 100mg/kg Cd, BD + 100 mg/kg  Cd and 3 g/kg TP, and BD + 100mg/kg Cd and 5 g/kg TP. Cadmium contaminated diet significantly decreases SOD, CAT, and total antioxidant capacity and increasing MDA concentration in liver tissue. Cadmium induced hepatic histological lesions, including fatty change, hyperaemia, single hepatocyte necrosis, and leukocyte infiltration. Turmeric powder substantially increased antioxidant status and decreased the severity of liver histological lesions in a cadmium-contaminated diet (P <0.5). When 5 g/kg of turmeric powder was added to the cadmium-contaminated food, the deleterious effects of dietary cadmium in Japanese quail were reduced more effectively.
    Keywords: Japanese quail, liver, Curcuminoides, Cadmium, Histopathology, Antioxidant
  • Alireza Hemmati Sarapardeh *, Fatemeh Shab Khiz, Khosro Ebrahim Pages 69-79

    Skeletal muscle resorption is caused by the biosynthesis of new structures involved in the muscle contraction in terms of the increased skeletal muscle cross-sectional area, which is recognized as one of the major muscle changes as a result of exercise. This study aimed to investigate the response of mTOR and AKT proteins to distinct eccentric and concentric resistance training in healthy subjects. Ten healthy men were randomly divided into two groups (5 patients in the eccentric group - 5 in eccentric group). Isokinetic contraction protocols included eccentric and concentric knee extension with maximum power and angular velocity of 60 degrees per second. The torques assigned to each subject were assumed to match the workload in both protocols, with a rotational speed of 60 degrees per second. Contractions consisted of a maximum of 12 sets of 10 repetitions for the right leg, a rest time of 30 seconds between each set. At the beginning and end of the study, biopsy of the lateral broad muscle tissue was performed. A biopsy was performed in both distal and proximal directions of lateral flat muscle. Tissue analysis using immunocytochemistry was used to assess the expression of mTOR and AKT proteins in each group. A dependent t-test and a covariance test were used to assess the data. For data analysis, SPSS21 and Exell 2013 software were utilized. The findings indicated that after one session of exercise, intra-group increases in mTOR and AKT proteins were significant in both eccentric and concentric groups (p ≤0.05).However, the inter-group changes of mTOR and AKT proteins showed no difference between two groups. In general, the present study showed that a session of eccentric and concentric activity leads to changes in the factors involved in skeletal muscle strength and hypertrophy. Besides, these changes in aggregate eccentric contraction are more than concentric.

    Keywords: eccentric contraction, concentric contraction, mTOR, AKT
  • MohamadReza Sadraie, Marzieh Tavalaee *, MohammadHosein Nasr Esfahani, Mohsen Forouzanfar Pages 81-94

    Varicocele is one of the most important causes of infertility in men, which in addition to negatively affecting spermatogenesis, can also affect the endocrine system. The link between varicocele and testosterone production is unclear. The liver is one of the most effective organs in the metabolism of substances and hormones. This study aimed to evaluate serum testosterone levels and their association with liver enzymatic changes. Fifty male Wistar rats were divided into 5 groups, including sham control, varicocele induction, varicocele induction (50 mg/kg curcumin), and varicocele induction (100 mg / kg curcumin). After the treatment period, iron (Fe2 +), testosterone, direct bilirubin, total bilirubin and serum concentrations of ALT, and AST were assessed and liver tissue was isolated and examined. Varicocele caused a significant increase in iron levels (p ≤ 0.05) and a non-significant decrease in testosterone levels (p = 0.242) and total bilirubin (T) (p = 0.639). The treatment resulted in a significant decrease in the levels of iron (p = 0.056) and total bilirubin (p = 0.639), as well as a significant increase in testosterone levels (p < 0.05) compared to the varicocele. While the level of direct bilirubin (p ≥ 0.05) in the varicocele showed a significant increase compared to the sham and control. Using curcumin significantly reduced it compared to the varicocele (p = 0.03). Evaluation of ALT (p = 0.762) and AST (p = 0.367) levels did not show a significant difference among the groups. The levels of iron, testosterone, bilirubin, and liver enzymes are negatively affected by varicocele. Curcumin may lessen the harmful effects of varicocele on biochemical components linked with liver tissue in addition to preventing varicocele damage to testicular tissue. In varicocele rats, greater dosages of curcumin may lower the liver enzyme AST.

    Keywords: Curcumin, Testosterone, Seminiferous tubules, liver enzymes, Varicocele
  • Abbas Zabihi, Rahim Ahmadi *, Atefe Dehghani Pages 95-105
    Despite a number of experimental studies, the healing effects of stem cells on chronic wounds still face serious challenges. The present study investigated the effect of injection of fibroblasts isolated from foreskin on the histological improvement of diabetic wounds in male rats. 24 male Wistar rats were divided into control and treatment groups during this experimental laboratory study.  Diabetes was induced in control and treatment groups using streptozotocin. Using a biopsy punch, a wound was created in the dorsal region of the animals Foreskin derived fibroblasts were injected into the dermis layer in the treatment group. On days 7, 14, and 21 after treatment, the wound healing was evaluated using morphologic observation, histological examination through hematoxylin- eosin staining, and measuring the wound size by Image j. On day 14 after treatment, the wound area was significantly smaller in the treated group than the control group (P<0.001). Histological examination showed that the skin thickness significantly increased in the treatment group on days 14 and 21 compared with control group (P<0.01). Besides, no morphologic complications were observed in the skin tissue following the injection of fibroblast cells. Our findings indicated that fibroblast cells are capable of accelerating the process of diabetic wound healing without morphologic complications in the skin tissue; according to which, the foreskin derived fibroblast cells can be used in the field of cell therapy.
    Keywords: Fibroblasts, Foreskin, Diabetic wound, Hematoxylin-Eosin, Rat
  • Abolfazl Aghajanzadeh Golshani *, Naser Maheri Sis, Ramin Salamat Doust Nobar, Yahya Ebrahimnezhad, Abolfazl Ghorbani Pages 107-117

    This study aimed to investigate the fermentation efficiency of faecal microorganisms in comparison with rumen microorganisms to estimate the nutritional value of corn and sorghum grains in ruminants using in vitro gas production technique. To perform in vitro gas production technique with rumen liquor and faecal suspension, rumen fluid and fresh faeces were collected from three fistulated Gezel rams. The results of this study showed that there are no significant differences due to in vitro gas production between the two methods at different incubation times in experimental feedstuffs. There was no significant difference between two methods in terms of the amount of gas production from fermentable fraction (A) for corn grain, while the amount of this parameter by fecal suspension was significantly higher than that of rumen liquor in sorghum grain (P<0.05). Estimated metabolizable energy (ME), net energy for lactation (NEL), organic matter digestibility (OMD), and short chain fatty acids (SCFA) contents of experimental grains with rumen fluid and faecal suspension showed no significant differences.The amount of gas produced with rumen liquor can be successfully estimated from faeces suspension using the obtained equations Ysorghum=0.8929 X -1.6353 for the sorghum grain and Ycorn=0.9657X-3.4097 for corn grain. According to the results of the study, it seems that the animal faeces suspension has the potential to replace rumen liquor in the in vitro gas production technique for ruminants feed evaluation.

    Keywords: Rumen liquor, Faeces suspension, Fermentation, metabolizable energy, in vitro gas production
  • Maryam Aqaamini Fashami *, Hassan Matin Homayi Pages 119-128

    The present study aimed to investigate the response of MyoD and MRF4 myokines to eccentric and concentric activity in healthy young men. Ten healthy males were split into two groups of five, each with concentric and eccentric contractions. Excentric and concentric knee extension with a maximal power and angular velocity of 60 per second were used in isokinetic contraction protocols. The torque set for each subject was considered the same in both protocols to match the load, and the reciprocating speed was 60 degrees per second. At the beginning and end of the activity, the extensive biopsy was performed to examine the expression of the MyoD and MRF4 genes. The results showed that the intragroup changes of MRF4 after one session of activity were not significant in the eccentric (p = 0.229) and concentric (p = 0.178) groups. Furthermore, intergroup changes showed no difference between two groups (p = 0.182). Moreover, the changes within MyoD group after one activity session were significant in the eccentric group (p = 0.001) but not significant in the concentric group (p = 0.318). Moreover, intergroup changes showed no difference between the two groups (p = 0.821). In general, the present study showed that one session of eccentric and concentric activity leads to changes in the factors involved in skeletal muscle strength and hypertrophy. Besides, these changes were generally greater in the eccentric than concentric contraction. Therefore, it is recommended to focus more on concentric exercises to increase hypertrophy and muscle strength.

    Keywords: eccentric contraction, concentric contraction, MyoD, MRF4
  • Saber Niazi *, Shadmehr Mirdar, Reza Bazzar, Gholamreza Hamidian Pages 129-139

    This study aimed evaluate the effect of short-term detraining following 6 weeks of high-intensity interval training on HIF-1α, bronchus, and bronchioles apoptosis levels on lung tissue in male Wistar rats. For this purpose, 18 healthy Wistar male rats (4 weeks with a mean weight of 72±9.9 g) were divided into experimental (n=12) and control (n=6) groups. After 6 weeks of high-intensity interval training, 6 rats the experimental group was transferred to the detraining group (n=6) and kept in detrain condition for three weeks. To measure of HIF-1α and bronchus and bronchioles apoptosis, a lung tissue sample was taken and measured at the end of the ninth week. One-way analysis of variance at the significance level (P≤0.05) was used to analyze the data. The results showed that despite the significant increase in HIF-1α and bronchial apoptosis and pulmonary bronchioles (P≤0.05) during high-intensity training, there was a significant decrease (P ≤ 0.05) in HIF-1α, bronchial apoptosis and bronchioles of lung tissue were observed. It seems to be done by the increase of the amount of HIF-1α and apoptosis in multiple cell lung bronchi and bronchioles, but the detraining period will decrease.
    .

    Keywords: Hypoxia inducible factor-1α, Apoptosis, High Intensity Interval Training, Lung tissue, Detraining, Bronchus, Bronchioles
  • Masoud Alipanah *, Hasan Feizi, Abdolazim Nasiri, Farid Sjamei Pages 141-148

    The present investigation was carried out to evaluate the effects of dioxide titanium particles on growth and performance character. Based on previous works, it is expected that TiO2 nanoparticles (NPs) improving the feed efficiency and promote silk protein synthesis in the silkworm can be improved important traits such as cocoon shell weight and cocoon weight. The experiment was designed in a completely randomized design with three replications. Five groups of silkworms fed diets with dioxide titanium nanoparticles at 0, 5, 10, 50, and 100 mg/l in duration 4 and 5 instars. Data were analyzed by SAS software, and Duncan test was used to compare the mean. It was observed that the addition of dioxide titanium nanoparticles at different levels significantly improved percent viability, cocoon and cocoon shell performance compared control group.  In comparison to the control treatment, cocoon weights rose by 3.3 and 3.85 percent in 5 and 10 mg/l dioxide titanium, respectively. In comparison to the control treatment, 5 mg/l nanoparticles had a higher cocoon shell weight and cocoon shell ratio of 10.40 and 6.27 percent, respectively. Results showed that using dioxide titanium nanoparticles in 5 and 10 mg/l can increase cocoon and cocoon shell performance, but it has not effect on these traits with higher concentration.

    Keywords: Cocoon shell, Cocoon, Torbat Heydarieh, Sericulture
  • Fatemeh Kamali Hossein Zadeh *, Jina Khayat Zadeh, MohamadMahdi Forghani Fard, Armin Attaran Zadeh Pages 149-159

    Sustanon is considered an oil-based injectable anabolic-androgenic steroid. It comprises four different testosterone esters. The principal androgen in the testis is testosterone which is mediated by the androgen receptor. The current study aimed to investigate AR gene expression and biochemical and histological analyses in male rats after using various dosages of Sustanon. There were four groups of male adult rats. The first group (control) received an intramuscular injection of Sustanon solution (peanut oil). The second, third, and fourth groups underwent the treatment with a weekly injection of different Sustanon dosages of 10, 20, and 30 mg/kg for 8 weeks, respectively. The blood samples were obtained and the measurement of the serum levels of FSH and LH were conducted. The testes were extracted for histopathological and gene expression investigation. Using generated cDNA, real-time PCR was used to evaluate AR gene expression. SPSS software was used to do statistical analysis and analysis of variance on the data. Sustanon was shown to drastically lower the number of Leydig and Sertoli cells, perhaps resulting in a large drop in FSH and LH concentrations, according to the results.The expression of AR was dose-dependent and significantly increased at a dose of 10 mg / kg and decreased significantly at a dose of 30 mg / kg compared to the control group. Sustanon is distinguished by its unique structure. It induced biochemical plus histopathological damages and changed AR gene expression in adult male rats that may cause infertility.

    Keywords: Sustanon, AR, Sertoli, Leydig, Gonadotropin
  • Sajjad Rajabi Amiri, Alireza Barari *, Ahmad Abdi Pages 161-172
    Millions of people worldwide have Alzheimer's disease, and with the disproportionate growth of the elderly population, the disease, which is the most common form of dementia among the elderly, is becoming a public health crisis. This study aimed to investigate the effect of endurance training before and after Alzheimer's induction on some neuroplasticity-related factors in the hippocampus of male Wistar rats. Before inducing Alzheimer's disease, 32 8-week-old male rats weighing an average of 250 g were randomly allocated into two groups: rest (16 heads) and exercise (16 heads). Each group was divided into two subgroups after four weeks (the first and second weeks at a speed of 10 meters per minute in two 15-minute shifts, the third week at a speed of 15 meters per minute in three 15-minute shifts, and the fourth week at a speed of 15 meters per minute in four 15-minute shifts with 5-minute intervals).1. amyloid beta injection and 2. without injection. After 72 hours, the animals were killed and their hippocampus was removed for examination. Real Time PCR measured BDNF, PKG, and cGMP gene expression.Data were analyzed by one-way analysis of variance and Tukey post hoc test at the significant level of p <0.05. The results showed that the levels of BDNF, PKG and cGMP in the exercise group were significantly higher than the rest group in the stage after Alzheimer's induction (p = 0.001). According to the results, it seems that aerobic exercise can help improve neuroplasticity in the hippocampus of Alzheimer's mice.
    Keywords: Alzheimer's, BDNF, PKG, cGMP, Hippocampus
  • Zoleikhah Farhangian, Hossein Reaz Shahbazi *, Forogh Mohammadi Pages 173-184
    Using plant growth supplements in the diet of broilers increases the production efficiency. The purpose of this study was to compare the effects of different amounts of sumac powder on broiler chicken growth, gastrointestinal development, immune system, and blood factors. 160 one-day-old male Ross 308 chickens were used in a completely randomized design with four treatments and four replications, each with ten chickens.The experimental diets were: 1) control with basal diet (no sumac), 2) basal diet containing the 0.25% sumac 3) basal diet containing the 0.75% of sumac, and 4) basal diet containing 1.5%. The results showed that the increase in body weight and feed conversion ratio during the rearing period in the diet containing 1.5% of sumac powder significantly improved (p <0.05). The weight of Fabricius bursa in all different levels of sumac powder significantly increased compared to the control (p <0.01). There was a significant increase in hematocrit percentage for the treatments containing levels of 0.75 and 1.5% of sumac powder (p <0.05). The amount of 1.5% sumac powder in the diet had a significant improvement on the concentration of albumin, cholesterol, and very low-density lipoproteins (VLDL) in the serum of broiler chickens (p <0.05). In general, the results showed that using sumac powder in the diet of broilers could have beneficial effects as a growth stimulant.
     
    .
    Keywords: Blood factors, sumac, broiler chickens, performance, immune system
  • Masoomeh Esmipoor, Zohreh Valizadeh * Pages 185-197

    Stress is a neurological condition that affects the nerves of all organisms by molecular processes. Magnesium oxide nanoparticles effectively reduce and relieve anxiety-like behaviors, but the molecular mechanism of this relationship has not yet been studied. Gad2 gene encodes one of the isoforms of glutamate decarboxylase, an enzyme which converts glutamic acid to GABA (gamma amino butyric acid). In the present study, the effect of magnesium oxide nanoparticles on Gad2 gene expression in the hippocampus of male rats in the presence and absence of acute motor stress was investigated. 4 groups of male Wistar rats( control, receiving salin+stress, 5mg/kg Mg nanoxide, stress+ 5mg/kg Mg nanoxide) were prepared. RNA was extracted from hippocampal tissue. Then, cDNA synthesis and real-time were performed for all groups. The results showed that Gad2 gene expression was significantly (p<0.01) increased in the presence of magnesium nanoxide, especially in the group with acute motor stress compared to other groups. According to the findings, magnesium nanoxide enhances the inhibitory nervous system by enhancing the hippocampal enzyme glutamate decarboxylase. Additional research in this area will throw more light on this molecular connection.

    Keywords: Stress, Hippocampus, Magnesium Nanoxide, Gad2 gene
  • Bibifatemeh Fatemi, Gholamhassan Vaezi, Shahram Sharafi, Raheleh Rahbarian Pages 199-210

    Gold nanoparticles disturb the physiological processes of the liver tissue by affecting the body’s biological system. Given gingerol's antioxidant properties, researchers wanted to see how it affected the levels of liver enzymes and oxidative stress indices in the liver tissue of rats exposed to gold nanoparticles.This experimental research was conducted on 32 male Wistar rats, divided into four equal groups of control, gold nanoparticle (one administration of 0.5 ml gold nanoparticle, 200 ppm and 60 nanometers), gold nanoparticles + 50 mg/kg concentration of gingerol, and gold nanoparticles + 100 mg/kg gingerol. At the end of treatment period, the serum level of ALT, AST, GGT, ALP, and level of antioxidant enzymes of SOD < GST, and CAT, and levels of MDA and HOdG-8 in the liver tissue were measured using the ELISA method. In this study, rats receiving gold nanoparticles with concentrations of 50 and 100 mg/kg gingerol had significantly higher levels of SOD, GST, and CAT enzymes in their liver tissue than the dose-dependent group receiving gold nanoparticles. The serum levels of ALT, AST, GGT, and ALP, on the other hand, were reduced. Furthermore, the levels of MDA and HOdG-8 in rat liver tissue were found to be significantly lower (P <0.001).According to the results of study, gingerol improved the oxidative stress indices in liver tissue and decreased the serum level of liver enzymes. Therefore, this compound can be exploited to reduce DNA oxidative stress and lipid peroxidation in liver tissue.

    Keywords: Gingerol, liver, Gold nanoparticles, Oxidative stress, Rats
  • Ali Bagherian, Hamed Mirzaei *, Nahid Masoudian, Bostan Roudi Pages 211-229
    Glioblastoma is one of the most dangerous types of brain cancer, with a high rate of therapy resistance. Apoptosis, angiogenesis, autophagy, NF-κB, and Wnt pathways are just a few of the molecular and cellular processes that play a role in Glioblastoma development. The effectiveness of curcumin and Nano-micell curcumin with Erlotinib to suppress Glioblastoma in vitro was investigated in this study.The suppression is carried out by affecting NF-κB and Wnt signaling pathways, angiogenesis inhibition, and autophagy and apoptosis induction. Curcumin and Nano-micelle Curcumin (50 μM) was investigated alone and with Erlotinib (50 μM) in the U87 glioblastoma cells. The expression of Wnt and NF-κB signaling pathways, apoptosis, angiogenesis, and autophagy-related genes and proteins were assessed by qRT-PCR and Western blot. Compared with the control group, all treatments declined the U87 glioblastoma cells viability. Furthermore, Angiogenesis-associated proteins, i.e., Cox-2, VEGF, HIF-1α & bFGF, were remarkably decreased. Each treatment regulated autophagy and apoptosis-associated proteins, i.e., Bax, Beclin 1, caspase 8, Bcl-2, LC3-II, and LC3-I. Total NF κB (p65) and phospho NF. κB (p65) declined by each treatment at protein levels. Expressions of VEGF, cyclin D1, Twist, ZEB, and Wnt pathway-associated genes were also decreased. In general, our findings demonstrated that curcumin and Nano-micelle Curcumin, either alone or in conjunction with Erlotinib, had anti-Glioblastoma effects via modulating a number of processes including apoptosis, autophagy, angiogenesis, Wnt, and NF. κB signaling pathways.
    Keywords: Erlotinib, Curcumin, Nano-micelle Curcumin, Glioblastoma
  • Mahboubeh Gholami, Majid Moghbeli *, Farshid Kafilzadeh, Mohammad Kargar, Maryam Bikhof Torbati Pages 231-240
    Cancer causes about 13% of human deaths and has not yet been properly treated. Conventional cancer treatment methods such as surgery, chemotherapy, and radiotherapy have many side effects and in some cases have no effect on cancer treatment, so creating appropriate and targeted therapies can revolutionize cancer treatment. New methods include gene therapy and using immunotoxins, which can act up to a high percentage. This study aimed to investigate the effect of modified PA protein that binds only to cancer cells along with lethal factor (LF) on cancer cells. In this regard, recombinant mPA and LF proteins were isolated from recombinant Bacillus subtilis and after examining the presence of protein bands and their concentrations using SDS-PAGE and Bradford methods, respectively, the combined effect of different concentrations of these proteins on lung cancer cells, Breast, prostate and pancreas were examined by MTT method. The results showed that 75 ng of recombinant LF protein and 50 ng of recombinant mPA protein had the greatest effect on cancer cell death and caused the death of more than 98% of the studied cancer cells. With these results, it is hoped that a new dimension can be added to cancer treatment by producing targeted toxins such as mPA and LF.
    Keywords: Recombinant proteins, Lethal factor, Protective factor, Bacillus subtilis, cancer