فهرست مطالب
Iranian Journal of Analytical Chemistry
Volume:8 Issue: 2, Summer and Autumn 2021
- تاریخ انتشار: 1400/11/09
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-8
در این پژوهش، زیولیت سلسله مراتبی NaP جهت خشک نمودن جریان گاز نیتروژن مرطوب با استفاده از یک سیستم جذب سطحی تهیه شد. زیولیت سلسله مراتبی NaP از طریق یک فرآیند هیدروترمال آسان سنتز و با استفاده از تکنیک های مختلف مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، پراش اشعه ایکس (XRD)، آنالیز مساحت سطح BET و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR) مشخصه یابی گردید. به علاوه، یک سیستم جذب سطحی متشکل از ستون خشک کن، آنالایزر رطوبت و سیلندرهای گازی خشک و مرطوب به منظور ارزیابی رفتار جذبی زیولیت NaP تهیه شده، طراحی گردید. نتایج نشان داد که ساختار سلسله مراتبی زیولیت NaP مساحت سطح بالایی را برای حذف آب از جریان گازی غیر خورنده در شرایطی محیطی فراهم آورده است به طوری که تنها پس از گذشت یک دقیقه از زمان آزمایش، محتوای آب موجود در جریان گازی از غلظت اولیه ppmv53 به حدود ppmv 5 تقلیل یافت.
کلیدواژگان: زئولیت NaP، سلسله مراتبی، جریان گازی، جاذب، رطوبت زدایی -
صفحات 9-14
روش تجربی و محاسباتی برای تعیین پتانسیل ردوکس دوبوتامین ارایه شد. روش مستقیم و غیر مستقیم با استفاده از تکنیک B3LYP/6-311++G (d, p) کالیبره شده در محیط آبی پتانسیل ردوکس دوبوتامین را 85/0 ولت پیش بینی کرد. محاسبات دانسیته الکترونی دوبوتامین در حالت اکسیداسیون و احیاء داخل اوربیتال های HOMO وLUMO ثابت کرد که انرژی اوربیتالLUMO دوبوتامین در حالت اکسیداسیون کمتر از حالت کاهش یافته آن می باشد. بنابراین انتقال الکترون از اوربیتال HOMO به LUMO فرم کاهش یافته دوبوتامین ساده تر از فرم کاهش یافته آن می باشد. مقدار تجربی E° دوبوتامین با استفاده از ولتامتری چرخه ای بر روی الکترود کربن شیشه ای فعال شده 79/0 ولت نسبت به SHE بدست آمد. نتایج نشان داد که یک توافق رضایت بخشی بین مقدار تجربی و محاسباتی پتاانسیل استاندارد دوبوتامین وجود دارد.
کلیدواژگان: دوبوتامین، تئوری تابعی چگالی، پتانسیل استاندارد الکترود، ولتامتری چرخه ای -
صفحات 15-24
حسگرهای الکتروشیمیایی به علت مزایایی که در مقایسه با روش های پرهزینه و پیچیده ی دستگاهی دارند مورد توجه وسیعی قرار گرفته اند و کاربرد آن ها در حوزه های مختلف رشد روزافزونی داشته است. در این تحقیق رفتار الکتروشیمیایی الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با اصلاحگر و کامپوزیت سه تایی شامل صفحات گرافن اکسید کاهش یافته، نانولوله های کربنی و ذرات روی سولفید برای اندازه گیری هیدرازین بررسی شد. پارامترهایی از اصلاحگر تثبیت شده روی سطح الکترود مانند ضریب انتقال و تعداد الکترون و پروتون مبادله شده در اثر اکسایش، با استفاده از ولتامتری چرخه ای مورد بررسی قرار گرفت. از روی نمودار تافل مقدار ضریب انتقال برای هیدرازین 0.38 تعیین شد. بر مبنای داده های حاصل از کرونوآمپرومتری نیز ضریب نفوذ هیدرازین، برابر cm2/s 5-10×1.99 محاسبه شد. همچنین با استفاده از روش ولتامتری ضربانی تفاضلی و رسم نمودن منحنی درجه بندی، ناحیه غلظتی 0.80-0.10و 60.0-0.80 و حد تشخیص 0.006 میکرو مولار حاصل شد. به منظور بررسی کارایی روش پیشنهادی، اندازه گیری در نمونه حقیقی آب شرب انجام گرفت.
کلیدواژگان: روی سولفید، گرافن اکسید کاهش یافته، حسگر الکتروشیمیایی، هیدرازین -
صفحات 25-31
یک مدل کمی رابطه ساختار-فعالیت (QSAR) برای پیش بینی فعالیت ضد میکروبی مشتقات 2، 4، 6-s-تری آزین به عنوان عامل های ضد مالاریا استفاده شد. فعالیت ضد میکروبی 22 مشتقات 2، 4، 6-s-تریازین با توصیفگرهای محاسبات شیمیایی کوانتومی با روش نظریه تابعیت چگالی (DFT) در سطح B3LYP/6-31G و توصیفگرهای توپولوژیکی مدل سازی شد. این مطالعه با استفاده از رگرسیون خطی چندگانه (MLR)، تحلیل حداقل مربعات جزیی (PLS) و روش رگرسیون مولفه اصلی (PCR) انجام شد. نتایج نشان داد که روش MLR فعالیت ضد میکروبی را به اندازه کافی خوب پیش بینی می کند. بهترین مدل با شش توصیفگر انتخاب شد. همچنین نشان دهنده سازگاری بسیار خوبی با تغییرات داده ها برای روش های اعتبارسنجی است. مقادیر پیش بینی شده فعالیت ضد میکروبی مطابقت مناسبی با نتایج تجربی دارد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که روش PLS می تواند برای پیش بینی فعالیت ضد میکروبی مشتقات 2، 4، 6 -s تری آزین مفیدتر باشد. این مطالعه برای پیش بینی فعالیت سایر مشتقات این در گروه قابل استفاده می باشد.
کلیدواژگان: رگرسیون خطی چند متغیره، نظریه تابعیت چگالی، حداقل مربع جزئی، رگرسیون مولفه اصلی -
صفحات 32-39
در این تحقیق، از ماسه بادی سیستان به عنوان یک جاذب طبیعی و ارزان برای حذف آنتی بیوتیک های سفالکسین و تتراسایکلین موجود در فاضلاب استفاده شد. در حذف آنتی بیوتیک سفالکسین برای غلظت 0/60 میلی گرم بر لیتر، شرایط بهینه برای جذب سطحی عبارتند از pH محلول 0/3، مقدار جاذب برابر یک گرم، زمان تماس 0/25 دقیقه و مقدار سدیم کلراید برای تنظیم قدرت یونی محلول 7/0 گرم بر لیتر. داده ها تطابق خوبی با ایزوترم لانگمویر نشان دادند و ظرفیت جاذب 26/0 گرم بر گرم محاسبه شد. جاذب توانست حداکثر 1/68 درصد از سفالکسین را در نمونه فاضلاب حذف کند. برای جذب سطحی آنتی بیوتیک برای غلظت 0/80 میلی گرم بر لیتر تتراسایکلین، در شرایط بهینه، بهترین pH برابر 0/8 بود و مقدار جاذب برابر 0/1 گرم و بهترین زمان تماس 0/35 دقیقه تعیین گردید. مقدار نمک اضافه شده برای تنظیم قدرت یونی محلول، 0 / 7 گرم بر لیتر می باشد. مطالعات ایزوترم، تطابق خوبی با مدل فرندلیچ نشان دادند و ظرفیت جاذب 76/0 گرم بر گرم گزارش شد که می تواند تا 2/76 درصد از این آنتی بیوتیک را از فاضلاب حذف نماید.
کلیدواژگان: سفالکسین، تتراسایکلین، ایزوترم لانگموئر، ایزوترم فرندلیچ، تجزیه فاضلاب -
صفحات 40-49در این مطالعه، یک حسگر الکتروشیمیایی جدید با استفاده از نانو ورقه های گرافن اکسید ، الکتروپلیمریزاسیون پلی گلیسین و سنتز در محل فیلم نانوذرات مس تهیه شد. این سنسور برای بررسی رفتار الکتروشیمیایی هیدرازین استفاده شد. از میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنجی پراش اشعه ایکس برای بیان ویژگی های فیلم تهیه شده استفاده شد. در مقایسه با الکترود اصلاح نشده، پتانسیل پیک آندی اکسیداسیون هیدرازین در سطح الکترود اصلاح شده حدود 150 میلی ولت به سمت مقادیر منفی جابجا می شود. پارامترهای سینتیکی از قبیل ضریب انتقال الکترون (α) و ثابت سرعت انتقال بار (k) برای اکسیداسیون هیدرازین با استفاده از ولتامتری چرخه ای تعیین شد. ضریب انتشار (D) هیدرازین نیز با استفاده از روش کرونوآمپرومتری محاسبه شد. محدوده تشخیص دینامیکی این حسگر نسبت به هیدرازین در سطح الکترود اصلاح شده با استفاده از روش آمپرومتری در محدوده 60-5 و 150-80 میکرومولار می باشد و حد تشخیص روش حدود 33/5 میکرومولار به دست آمد. یک روش ولتامتری جدید برای اندازه گیری هیدرازین ایجاد شد که حساسیت و گزینش پذیری خوب و محدوده خطی گسترده تری را نشان می دهد.کلیدواژگان: هیدرازین، الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده، نانو ذره مس، گلیسین، نانو ورقه های گرافن اکسید
-
صفحات 50-58
هیدروژن پراکسید (H2O2) کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف نظیر نساجی، دارویی، بالینی و مواد غذایی دارد. هیدروژن پراکسید به طور معمول در غلظت حدود 6% استفاده می شود، اما در غلظت بالاتر می تواند اکسید کننده، خورنده و سمی باشد. در این تحقیق، یک حسگر الکتروشیمیایی جدید مبتنی بر نانوکامپوزیت هیدروکسید لایه ای دوگانه فلزات Cu/Fe تثبیت شده برروی بستر مغناطیسی با موفقیت ساخته شده و برای تشخیص H2O2 مورد استفاده قرار می گیرد. جهت بررسی ساختار و ویژگی نانوکامپوزیت تهیه شده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، پراش اشعه ایکس، ولتامتری چرخه ای و ولتامتری پالس تفاضلی استفاده شد. سپس نانوکامپوزیت برروی الکترود کربن شیشه ای تثبیت و فعالیت الکتروکاتالیستی آن در احیاء H2O2 مورد بررسی قرار گرفت. عوامل موثر بر فعالیت الکتروکاتالیستی (مقدار اصلاح گر، pH محلول و زمان آنالیز) بررسی و بهینه سازی شد. تحت شرایط بهینه، هیدروژن پراکسید یک جریان احیایی خطی از خود نشان داد. هم چنین حدتشخیص 3 میکرومولار و تکرار پذیری حسگر تهیه شده در محدوده 2 تا 400 میکرومولار به دست آمد. در نهایت حسگر مربوطه به صورت موفقیت آمیز برای تعیین هیدروژن پراکسید با محاسبه بازیابی در نمونه شیر مورد مطالعه قرار گرفت.
کلیدواژگان: نانوذرات، هیدروژن پراکسید، هیدروکسید لایه ای دوگانه، حسگر الکتروشیمیایی، نمونه های شیر -
صفحات 59-68
در این کار ، نانوذرات روی اکسید به عنوان جاذب برای جذب رنگ های ری اکتیو آبی 25 و ری اکتیو آبی 49 از محلول های آبی مورد استفاده قرار گرفت. نانو ذرات روی اکسید با روش رسوبی سنتز و با استفاده از فنون SEM،TEM ، XRD و جذب و واجذبی نیتروژن مشخصه یابی شدند. اثر عوامل مختلف مانند pH محلول، زمان شیکر، مقدار جاذ ب و غلظت اولیه رنگ بر کارایی جذب مورد بررسی قرار گرفت. داده های تجربی با مدل های سینیتیکی و همدماهای جذبی مختلف ارزیابی شدند. نتایج بدست آمده تبعیت سینیتیک جذب از مدل سینیتیکی شبه مرتبه دوم را نشان داد. همچنین، مطالعه همدماهای جذب حاکی از انطباق داده های جذبی با همدمای لانگ مویر است و بر این اساس، بیشترین ظرفیت جذب برای رنگ رای کتیو آبی 25 و ری اکتیو آبی 49 بترتیب 34.36و 34.60 تعیین شد. با توجه به نتایج این تحقیق، نانوذرات روی اکسید به عنوان یک جاذب موثر و کارامد برای حذف رنگ ها از نمونه های آبی پیشنهاد شدند.
کلیدواژگان: ری اکتیو آبی 49، ری اکتیو آبی 25، ناوذرات روی، حذف رنگ، تصفیه آب -
صفحات 69-79
چکیدههدف از مطالعه حاضر، توسعه حسگرهای الکتروشیمیایی مبتنی بر الکترود گرافیتی اصلاح شده با ذرات اکسید روی، نانو ذرات CdO و پتاسیم تترا کلروپلاتینات (II)، برای یک میکرواستخراج همزمان ساده و سریع و تعیین آسپرین و ایبوپروفن بود. این نانوذرات در ابتدا با استفاده از چهار عصاره گیاهی شامل سیر، پیاز، پیاز سبز و کلم سنتز شدند. سپس نانوذرات و پلاتین ساخته شده بر روی سطح یک الکترود گرافیتی مدادی رسوب کردند و به عنوان یک الکترود کار در یک سیستم سه الکترودی مورد استفاده قرار گرفتند. برای بررسی اثرات پارامترهای مختلف از طرح آزمایشی تاگوچی استفاده شد. برای این منظور از طرح آرایه متعامد تاگوچی L16 (OA) استفاده شد و نتایج با آزمون ANOVA تایید شد. رفتار الکتروشیمیایی آسپرین و ایبوپروفن در الکترودهای اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت. منحنی های کالیبراسیون به ترتیب برای آسپرین و ایبوپروفن در محدوده 5.17 تا 134.0 میکروگرم بر میلی لیتر و 3.13 تا 231.0 میکروگرم بر میلی لیتر در لیتر خطی بودند. حدود تشخیص برای آسپرین و ایبوپروفن به ترتیب 0.50 و 0.42 میکروگرم بر میلی لیتر در لیتر محاسبه شد. حسگر اصلاح شده عملکرد خوبی برای آنالیز همزمان آسپرین و ایبوپروفن در نمونه های بیولوژیکی و دارویی نشان داد.
کلیدواژگان: نانوذرات ZnO، CdO با کلاه سبز، ولتامتری، آسپرین، ایبوپروفن، یون پلاتین -
صفحات 80-89دو نوع هیبرید آلی جدید از فسفومولیبدیک اسید با استفاده از هگزامین و کمپلکس هگزامین-نیکل تهیه شد. اثرات هیبرید کردن هگزامین و هگزامین-نیکل روی فعالیت فتوکاتالیستی فسفومولیبدیک اسید مطالعه شد. برای شناسایی هیبریدها از طیف بینی زیر قرمز تبدیل فوریه، پراش اشعه ی ایکس، تجزیه گرما وزن سنجی و گرماسنجی روبشی تفاضلی استفاده شد. پهنای شکاف فسفومولیبدیک اسید، فسفومولیبدات-هگزامین و فسفومولیبدات-هگزامین-نیکل از طیف های بازتاب نفوذی و با استفاده از رسم نمودارهای تاک تعیین شد. خاصیت جذب و فتوکاتالیستی هیبریدها با بررسی رنگ زدایی محلول متیلن بلو، رودامین بی و مخلوط متیلن بلو- متیل اورانژ تحت نور خورشید مطالعه شد. نتایج حاصل نشان داد که هیبرید فسفومولیبدات-هگزامین-نیکل پهنای شکاف باریکتری داشته و بنابراین فعالیت فتوکاتالیستی آن در تخریب رنگ ها تحت تابش نورخورشید بیشتر است. مکانیسم تخریب نوری با افزودن بازدارنده ها مطالعه شد. حذف رنگ از طریق ترکیب جذب سطحی و سپس تخریب نوری به روش اکسایش توسط رادیکال ها صورت می گیرد.کلیدواژگان: فتوکاتالیست، پلی اکسومتالات، رنگ ها، پهنای شکاف، هیبرید آلی-معدنی، نور خورشید
-
صفحات 90-98
در اینجا، گرده خرما به عنوان حامل داروی آمیکاسین برای اولین بار استفاده شد. گرده خرما بارگذاری شده با آمیکاسین با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه و آنالیز سطح مشخص شد. اندازه منافذ گرده خرما 80-200 نانومتر به دست آمد که برای جذب دارو مطلوب بود. اثرات pH و دما بر روی بارگذاری آمیکاسین در گرده خرما مورد مطالعه قرار گرفت. مطالعه سینتیک رهایش دارو در بافر فسفات 7.4=pH و در دمای 37 درجه سانتیگراد نشان داد که بهترین مدل سینتیکی معادله هیگوچی است. فعالیت ضد باکتریایی گرده خرما بارگذاری شده با آمیکاسین بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیا کلی با روش انتشار آگار-چاهک بررسی شد. حداقل غلظت بازدارنده و حداقل غلظت ضد باکتری برای آمیکاسین نیز با استفاده از روش رقت براث انجام شد. شباهت نتایج بین حداقل غلظت بازدارنده و حداقل غلظت ضد باکتری قابل توجه است. با این حال، کاهش شدید در حداقل غلظت ضد باکتری پس از بارگذاری آمیکاسین روی گرده خرما مشاهده شد. علاوه بر این، آمیکاسین-گرده خرما برای بهبود اثربخشی آمیکاسین در برابر اشکال خطرناک باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده شد. به طور کلی، آمیکاسین-گرده ،یک روش مطلوب جهت مدیریت عفونت های باکتریایی گرم مثبت و گرم منفی را فراهم می کند و ممکن است در آزمایش های in-vivo بیشتر مورد ارزیابی قرار گیرد.
کلیدواژگان: گرده خرما، عفونت های باکتریایی، مطالعات سینیتیکی -
سنتز نانوورقه های کربن نیترید گرافیتی دوپ شده با فسفر به کمک اولتراسونیک برای تخریب کارآمد تارترازینصفحات 99-106
در این مقاله، کربن نیترید گرافیتی از طریق پیرولیز مستقیم ملامین تهیه شد و سپس برای سنتز نانو ورقه های کربن نیترید گرافیتی دوپ شده با فسفر در اسید فسفریک با اولتراسونیک مورد استفاده قرار گرفت. این روش ساده به افزایش جذب نور، تغییر خواص الکترونیکی کربن نیترید گرافیتی و جلوگیری از باز ترکیب بار در فوتوکاتالیست تهیه شده کمک کرد. از ویژگی های مفید این روش در تهیه نانو ورقه های کربن نیترید گرافیتی دوپ شده با فسفر می توان به سادگی، زمان سنتز کوتاه، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست بودن آن اشاره کرد. مطالعه حاضر توانایی اسید فسفریک برای سنتز نانو ورقه های کربن نیترید گرافیتی دوپ شده با فسفر را با استفاده از امواج اولتراسونیک نشان می دهد، که این امر منجر به افزایش تخریب نوری تارترازین تحت نور مریی شد.
کلیدواژگان: کربن نیترید گرافیتی، تارترازین، فوتوکاتالیست، نانو ورقه های کربن نیترید گرافیتی دوپ شده با فسفر
-
Pages 1-8
In this study, hierarchical NaP zeolite was prepared for dehydration of a wet nitrogen gas stream using an adsorption system. Hierarchical NaP zeolite was synthesized via an easy hydrothermal process and characterized using several techniques such as scanning electron microscopy (SEM), X-ray diffraction (XRD), BET surface area analysis and Fourier transform infrared (FT-IR) spectroscopy. An adsorption system comprising a desiccant packed column, humidity analyzer, and dry and wet gas cylinders was designed to evaluate the adsorption behavior of the synthesized NaP zeolite. Results indicated that hierarchical structure of NaP zeolite made a high surface area for water removal from a non-corrosive gas stream at ambient condition as it could reduce the water content of the gas from an initial concentration of 53 ppmv to approximately 5 ppmv after just one minute of the experiment.
Keywords: NaP Zeolite, Hierarchical, Gas Stream, Adsorbent, Dehydratio -
Pages 9-14
Computational and experimental approach on standard redox potential of dobutamine was developed in aqueous media. A direct and indirect calibrated B3LYP/6-311++G (d, p) method predicted the aqueous phase redox potential of dobutamine as 0.850 V Respectively. The electronic densities of dobutamine calculation at oxidation and reduction state in HOMO and LUMO proved that energies of dobutamine LUMO in oxidation form are lower than dobutamine LUMO in reduction. Therefore, the electron transfer from HOMO to LUMO in dobutamine oxidation form is easier than in dobutamine reduction form. The experimental E° was obtained using cyclic voltammetry at activated glassy carbon electrode as 0.79V versus SHE. The results show that there is a satisfactory agreement between the experimental and computational standard potential value of dobutamine.
Keywords: Dobutamine, density functional theory, Standard Electrode Potential, cyclic voltammetry -
Pages 15-24
Recently, different significant efforts have been made to fabricate an effectively modified electrode for replying to the growing requests for enhanced performance electrodes for electrochemical sensors. Herein, we introduced an organic material along with a composite of the zinc sulfide (ZnS) particles distributed in the substrate of carbon nanotubes (CNTs)/reduced graphene oxide (RGO) nanosheets by using an inexpensive, simple, and one-step fabrication method, as an effectively modified electrode for the determination of hydrazine as an analyte. This electrode represents a great electrochemical performance with a large linear range (0.01 μM-60.0 μM) and a proper limit of detection value (0.006 µM) for determination of hydrazine. Good recovery percentage values for the proposed sensor confirm its excellent ability to measure hydrazine.
Keywords: Zinc Sulfide, Reduced graphene oxide, electrochemical sensor, Hydrazine -
Pages 25-31
A quantitative Structure-Activity Relationship (QSAR) model was applied to the prediction of the antimicrobial activity of 22 derivatives 2, 4, 6-s-triazine as anti-malarial agents. The antimicrobial activity of 22 2, 4, 6-s-triazine derivatives were modeled with the descriptors of quantum-chemical calculations with density functional theory (DFT) method at B3LYP/6‒31G level and topological descriptors. This study was conducted using the multiple linear regressions (MLR), the partial least square analysis (PLS) and the principal component regression (PCR) method. Results displayed that the MLR method predicted of antimicrobial activity good enough. The best model, with six descriptors was selected. Also it indicates very good consistency towards data variations for the validation methods. The predicted values of antimicrobial activity are in suitable agreement with the experimental results. The obtained results suggested that the PLS method could be more helpful to predict the antimicrobial activity of 2, 4, 6-s-triazine derivatives. This study to be usable to predict the activity of other derivatives in the same groups.
Keywords: Multiple linear regression, Partial Least Square, density functional theory, Principal Component Regression -
Pages 32-39
In this research, Sistan sand was used as a natural and inexpensive sorbent for removal of cephalexin and tetracycline antibiotics from water and wastewater samples. For a concentration 60.0 mg L-1 of cephalexin, optimum removal conditions were: pH of the sample 3.0, adsorbent amount 1.0 g, contact time 20.0 min, added amount of sodium chloride to adjust the ionic strength of the solution 7.0 g L-1. Langmuir isotherm was the best fitted model for this adsorption process and adsorbent capacity was calculated to be 0.26 g g-1. This adsorbent was able to remove up to 68.1% of cephalexin from wastewater. In case of tetracycline, for a 90.0 mg L-1 of the analyte, the optimum adsorption conditions were achieved at pH 8.0, 1.0 g of sorbent, contact time of 35.0 min and ionic strength of the solution as sodium chloride of 7.0 g L-1. The isotherm was best in agreement with Freundlich model. Adsorbent capacity was 0.76 g g-1 and up to 76.2% of this antibiotic could be removed from wastewater.
Keywords: Cephalexin, Tetracycline, langmuir isotherm, Freundlich model, Wastewater analysis -
Pages 40-49In this study, a novel and convenient electrochemical sensor was fabricated by using dripping well-dispersed graphene oxide nanosheets, electropolymerization of poly glycine (p-Gly) and in situ plating of metallic copper nanoparticle film methods, successively. This sensor was further employed to investigate the electrochemical behavior of hydrazine. Scanning electron microscopy and energy dispersive X-ray spectrometry were used for the characterization of the prepared film. Anodic peak potential of hydrazine oxidation at the surface of modified electrode shifts by about 150 mV toward negative values compared with that on the bare electrode. The kinetic parameters such as the electron transfer coefficient (α) and charge transfer rate constant (k) for the oxidation of hydrazine was determined utilizing cyclic voltammetry (CV). The diffusion coefficient (D) of hydrazine was also estimated using chronoamperometry. The dynamic detection range of this sensor to hydrazine was 5- 60 and 80- 150 µM at the modified electrode surface using an amperometric method. The detection limit and quantitation are 5.33 µM and 17.77 µM, respectively. A new voltammetric method for determination of hydrazine was erected and shows good sensitivity and selectivity, wider linear relationship, very easy surface update and good stability.Keywords: Hydrazine, Modified glassy carbon electrode, Copper nanoparticle, Glycine. Graphene Oxide Nanosheets
-
Pages 50-58
This research aimed to develop a novel sensing platform for hydrogen peroxide (H2O2) quantification in the milk samples. The proposed sensor was fabricated using a glassy carbon electrode modified with Fe-Cu layered double hydroxide (LDH)/magnetic Fe3O4 nanoparticles (FeCu-LDH@Fe3O4/GCE). The resulting sensor was characterized using field emission scanning, electron microscopy, x-ray diffraction, and infrared spectroscopy, with the addition of the electrochemical methods. After optimization of affecting parameters, the FeCu-LDH@Fe3O4/GCE exhibited a high electrocatalytic activity for H2O2 electroreduction; and high cathodic peak currents were obtained. The proposed electrode also illustrated a wide linear dynamic domain in the range of 2 to 400 µM; and low limit of detection was calculated to be 0.6 µM.
Keywords: nanoparticles, hydrogen peroxide, Layered Double Hydroxides, electrochemical sensor, Milk Samples -
Pages 59-68
In this work, Zinc oxide nanoparticles (ZnONPs) were utilized as a potential adsorbent for the adsorption of Reactive Blue 25 (RB25) and Reactive Blue 49 (RB49) dyes from aqueous solutions. ZnONPs adsorbent was synthesized by precipitation method and characterized using XRD, TEM, SEM, and N2 adsorption /desorption techniques. The effect of various parameters including solution pH, shaking time, adsorbent amount and initial concentration of the dyes on the adsorption efficiency was studied. The experimental adsorption data analyzed with various kinetic and isothermal methods. The adsorption kinetic study revealed that the adsorption process followed pseudo-second-order kinetic model. Additionally, adsorption isotherm studies indicated that adsorption equilibrium data were well fitted to Langmuir model and accordingly, the maximum adsorption capacity of the adsorbent for RB25 and RB49 found to be 34.36 and 34.60 (mg/g), respectively. From this study, ZnONPs is suggested as an effectual adsorbent for the removal of dyes from aqueous samples.
Keywords: Reactive Blue 25, ZnO nanoparticles, Reactive Blue 49, Dye removal, Water treatment -
Pages 69-79
The aim of the present study was to develop electrochemical sensors based on pencil graphite electrode modified with green-caped ZnO, CdO nano particles and potassium tetra chloroplatinate (II), for a simple and fast simultaneous microextraction and determination of Aspirin (ASA) and Ibuprofen (IBU). The nanoparticles were initially synthesized by the use of four vegetable extracts including garlic, onion, green onion and cabbage. The fabricated nanoparticles and platinum were then deposited on the surface of a pencil graphite electrode and was used as a working electrode in a three electrodes system. The Taguchi experimental design was employed for investigating the effects different parameters. For this purpose, a Taguchi L16 orthogonal array (OA) design was applied and the results were confirmed by the ANOVA test. The electrochemical behavior of ASA and IBU at the modified electrodes, were studied. The calibration curves were linear in the range of 5.17to 134.0 µg.mL-1 and 3.13 to 231.0 µg.mL-1 for ASA and IBU respectively. The limits of detection for ASA and IBU was calculated to be 0.50 and 0.42 µg.mL-1 respectively. The modified sensor showed good performance for simultaneous analysis of ASA and IBU in biological and pharmaceutical samples.
Keywords: Green-Caped ZnO, CdO Nano Particles, voltammetry, Aspirin, Ibuprofen, platinum -
Pages 80-89Two new organic hybrids of phosphomolybdic acid (PMA) were prepared by means of hexamine (HMT) and HMT-Ni2+ complex. The effects of hybridization of HMT and Ni2+ were investigated on the photocatalytic activity of PMA. Characterization of hybrids were carried out by elemental analyses, Fourier transform infrared spectroscopy, powder X-ray diffraction, thermogravimetric analysis and differential scanning calorimetry. The band gaps of PMA, phosphomolybdate-hexamine (PMA-HMT) and phosphomolybdate-hexamine-nickel (PMA-HMT-Ni) were determined from the diffuse reflectance spectra using the Tauc plots. Dye adsorption and photocatalytic properties of PMA-HMT and PMA-HMT-Ni hybrids were examined by studying the decolorization of model dyes methylene blue (MB), rhodamine B (RhB) and mixtures of MB and methyl orange (MO) solutions. The results show that the band gap of PMA-HMT-Ni is narrower and hence, its photocatalytic activity is higher for the degradation of dyes under sunlight irradiation. Mechanism of photodegradation was studied by adding scavengers. Removal is via combination of adsorption and then photocatalytic degradation through oxidation by radicals.Keywords: photocatalyst, Polyoxometalate, Dyes, Band gap, Organic-inorganic hybrid, solar light
-
Pages 90-98
Herein, the date palm pollen (DPP) grain was used as an amikacin (AMK) delivery vehicle for the first time. The AMK-loaded DPP was characterized using scanning electron microscopy (SEM), Fourier-transform infrared (FT-IR) spectroscopy, and surface area (BET) analysis. The pore size of DPP was obtained 80–200 nm that was favorable to the drug uptake. The effects of pH and temperature were studied on the AMK loading in DPP. The study of drug release kinetics in phosphate buffer pH 7.4 at 37 oC suggested that the best kinetic model was the Higuchi equation. The antibacterial activity of AMK-loaded DPP (AMK-DPP) was investigated on Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria by the agar-well diffusion method. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for AMK were also carried out by using broth dilution method. The similarity of the results between MIC and MBC is considerable. However, an intense reduction in the MBC was observed after AMK loaded on palm pollen. Moreover, the AMK-DPP was utilized to improve the effectiveness of AMK against the dangerous forms of antibiotic-resistant bacteria. In general, AMK-DPP shows to be a new favorable method allowing in the management of Gram-positive and Gram-negative bacterial infections and may be further evaluated in in-vivo experiments.
Keywords: Palm Pollen, Bacterial Infections, KineticStudies -
Pages 99-106
In this paper, graphitic carbon nitride (g-C3N4) was prepared by direct pyrolysis of melamine and then used to synthesize P-doped graphitic carbon nitride nanosheets with ultrasound in phosphoric acid. This simple method helps increase the trapping of light, change the electronic property of g-C3N4 and prevent charge recombination in the as-prepared photocatalyst. The useful features of this method to prepare P-doped g-C3N4 nanosheets are its simplicity, short synthesis time, economical and environmentally friendly. The present study demonstrates the ability of phosphoric acid to synthesize P-doped g-C3N4 nanosheets with ultrasound, which leads to an increase in photodegradation of Tartrazine under visible light.
Keywords: Graphitic Carbon Nitride, Tartrazine, Photocatalyst, P-Doped g-C3N4