فهرست مطالب
فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 46 (تابستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/06/15
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 182-183
-
صفحات 184-211هدف
پژوهش پیش رو با هدف بررسی و واکاوی کوچک سازی دولت طی سال های پس از انقلاب اسلامی ایران و اجرای برنامه های کوچک سازی دولت در عمل و نتایج آن اجرا شده است.
روشروش پژوهش حاضر کیفی است و با رویکرد تجزیه وتحلیل (تم) مضمون اجرا شده است. اطلاعات آن از طریق مصاحبه جمع آوری شده است. مشارکت کنندگان در مصاحبه با روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی و از 3 دسته مجزا انتخاب شدند، این دسته ها عبارت اند از: 1. منتصبان عالی سیاسی (وزرا و معاونان وزرا)؛ 2. منتخبان عالی سیاست گذار (نمایندگان مجلس)؛ 3. مدیران دولتی (مدیرکل و...). در مجموع با 34 نفر مصاحبه انجام شد.
یافته هانتایج تحلیل مضمون مصاحبه ها نشان داد که اجرای کوچک سازی در ایران بر اساس 6 حالت (تم) اصلی نمود یافته است: 1. ایجاد بوروکراسی پنهان و در سایه؛ 2. ایجاد سازمان های شبه دولتی (خصولتی)؛ 3. ایجاد شرکت های وابسته دولتی؛ 4. تملک دولتی؛ 5. ادغام سازی سازمان ها؛ 6. مکانیزه سازی در ارایه خدمات دولتی. چهار حالت اول نشان دهنده روندی مغایر با نتایج مورد انتظار و اجرای غیرموثر کوچک سازی در ایران است و فقط دو حالت آخر تا حدی با هدف کوچک سازی در جهت افزایش کارایی و چابک سازی دولت در ایران مطابقت دارد.
نتیجه گیریتجربه کوچک سازی در ایران نشان می دهد که بدون ایجاد زمینه های لازم، اقدام های انجام شده برای کشور نتایج مثبتی به بار نیاورده است؛ زیرا نه تنها مشکلات نظام حکمرانی کشور را کاهش نداده است، بلکه به دلیل انحراف هایی که بیان خواهد شد، بحران های بزرگ تری را برای کشور به همراه آورده است. در عمل، اهداف کوچک سازی، یعنی افزایش کارآمدی، چابک سازی و کاهش هزینه های جاری دولت را محقق نساخته و متناظر با یافته های پژوهش، حتی در مواقعی باعث تشدید این کژ کارکردها نیز شده است.
کلیدواژگان: کوچک سازی دولت، اصلاح نظام اداری، اصلاح بوروکراسی دولت -
صفحات 212-232هدف
هدف این پژوهش، پیشنهاد مداخله خط مشی به نهادهای مسیول، به منظور پیشگیری از انتشار ویروس کروناست. پاندمی کووید 19 اثرگذارترین بیماری از ابتدای سال 2020 است که علاوه بر مرگ ومیر بسیار، اثرهای اقتصادی و اجتماعی زیادی نیز در پی داشته است. پژوهشگران بسیاری برای درمان و تهیه واکسن آن تلاش می کنند؛ اما یکی از اقدام های اساسی، پیشگیری از آن است؛ زیرا پیشگیری سریع ترین راه کاهش مرگ ومیر و تبعات منفی آن محسوب می شود.
روشبا حداکثر استفاده از داده های حداقلی در کشور و در نظرگرفتن قواعد جدید حاکم بر رفتار این ویروس، از رویکرد خط مشی گذاری شواهدمحور و مدل سازی عامل مبنا استفاده شده است که چهار مرحله ساخت شبیه ساز، کالیبره کردن آن، اعتبارسنجی و استفاده از آن برای تخمین چگونگی تکامل بیماری همه گیر را شامل می شود.
یافته هابه منظور تعیین عوامل اصلی موثر بر پیشگیری، چهار سناریو سیاستی، شامل قرنطینه عمومی، عدم مداخله، مداخله منفعل و مداخله هوشمند بررسی شد. در شبیه سازی سناریوهای سیاستی، عامل های میزان حرکت و میزان سرایت، به نسبت تغییر می کند. نتایج شبیه سازی نشان داد که کاهش 50درصدی میزان حرکت، کاهش بیش از 80 درصد تعداد مبتلایان را در پی خواهد داشت و کاهش 10درصد سرایت در قالب مداخله هوشمند، به کاهش 30 درصدی تعداد مبتلایان منجر خواهد شد.
نتیجه گیریدر نهایت، دو عامل میزان حرکت و میزان سرایت، به عنوان عوامل مهم انتشار ویروس کرونا شناسایی شد. از این رو، پیشنهاد می شود که نهادهای مسیول برای کاهش سریع تر میزان شیوع کرونا، بر طراحی مداخله هوشمند مرتبط با کاهش این دو عامل تمرکز کنند.
کلیدواژگان: کرونا، شبیه سازی، خط مشی گذاری شواهدمحور، پیشگیری، مدل سازی عامل مبنا -
صفحات 233-276هدف
جهت دهی به پژوهش و تغییر رویکرد، مسئله و موضوع آن، غایتی است که مجموعه وسیعی از کنشگران دولتی و غیردولتی، اعم از بخش صنعت، خصوصی و گروه های اجتماعی در پی آن هستند؛ اما این جهت دهی و به تعبیر دقیق تر، حکمرانی پژوهش چگونه امکان پذیر است؟ مقاله حاضر برای پاسخ به این سوال و سوال های مشابه آن اجرا شده است.
روشمقاله حاضر از نوع مروری است و پژوهشگران بر اساس انواع 16گانه مرور ادبیات، شیوه مرور روایتی را در پیش گرفته اند. بدین منظور، مبتنی بر دانش قبلی و جست وجوها ادبیات موجود در عرصه حکمرانی پژوهش، تحلیل و در سه دسته ماهیت، گستره و ابزارهای حکمرانی پژوهش طبقه بندی شد.
یافته هامبتنی بر شبکه مضامین و تحلیل های حاصل از ادبیات، جوهره حکمرانی و پس از آن حکمرانی پژوهش، به عنوان «ساخت و اعمال اقتدار روی کنشگران وابسته متقابل» تبیین شد. بر اساس بینش به دست آمده، گستره ادبیات موجود در عرصه حکمرانی پژوهش، در دو بخش رویکردهای کلان و خرد طبقه بندی شد. ویژگی های منحصربه فرد عالم پژوهش (به ویژه نقش برجسته سطح خرد، یعنی پژوهشگران در نظام علم) خردمایه نقد دو رویکرد شد که به تلفیق رویکردها و ارایه جعبه ابزار حکمرانی پژوهش انجامید.
نتیجه گیریمبتنی بر جوهره حکمرانی و تلفیق رویکردها و با توجه به ویژگی منحصربه فرد نظام علم، جعبه ابزار حکمرانی پژوهش برای تغییر موقعیت تصمیم گیری پژوهشگران یا تفسیر ایشان از آن موقعیت ها، مشتمل بر 4 سبک ارایه شد که عبارت است از: وادار کردن پژوهشگران، تجهیز کردن (یا نکردن) پژوهشگران، تشویق پژوهشگران و پیشنهاد بازتفسیر موقعیت برای پژوهشگران. در راستای فهم و به کارگیری دقیق این ابزارها، واسطه گری ویژگی های معرفتی حوزه ها/رشته های مختلف در این اثرگذاری و همچنین، واکنش های ممکن پژوهشگران به این ابزارها نیز بررسی شد.
کلیدواژگان: حکمرانی پژوهش، حکمرانی، تحول علمی، خط مشی علم، جامعه شناسی علم -
صفحات 277-308هدف
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر کیفیت فرایندهای هییت مدیره بر عملکرد نقش های هییت مدیره شرکت های دولتی اجرا شده است.
روشپژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نوع تحقیقات توصیفی است که به صورت پیمایش اجرا شده است. نمونه گیری پژوهش، بر اساس نمونه گیری در دسترس بود که از میان 543 شرکت دولتی، 127 شرکت برای بررسی انتخاب شد. برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری (SEM) با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شد. برای اندازه گیری «تعارض شناختی» هییت مدیره، از پرسش نامه چینگ هوآت (2004)، برای سنجش فرایندهای «انسجام هییت مدیره»، «هنجارهای تلاش» و «به کارگیری مهارت ها و دانش»، سه پرسش نامه با لحاظکردن پرسش نامه های تحقیقات پیشین و اعمال نظر خبرگان طراحی شد. همچنین، برای ارزیابی «عملکرد نقش های هییت مدیره» از پرسش نامه اصلاح شده ماگوبیا (2016) استفاده شد.
یافته هاعملکرد نقش های هییت مدیره، به طور معناداری از طریق کیفیت فرایندهای گروهی تصمیم گیری هییت مدیره تحت تاثیر قرار می گیرد. همچنین، مشخص شد که بین فرایندهای هییت مدیره روابط علی معنادار و قوی برقرار است. افزون بر این، تعارض شناختی و انسجام هییت مدیره به طور غیرمستقیم و به واسطه دو فرایند هنجارهای تلاش و به کارگیری مهارت ها و دانش، بر عملکرد نقش های هییت مدیره تاثیر مثبت و معنادار دارند. از سوی دیگر، هنجارهای تلاش، فقط به طور غیرمستقیم و به واسطه فرایند به کارگیری مهارت ها و دانش بر عملکرد نقش استراتژیک هییت مدیره تاثیر مثبت و معنادار می گذارد، در حالی که هنجارهای تلاش، هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم بر عملکرد دو نقش کنترل و تامین منابع و خدمات تاثیر مثبت و معنادار دارد. بر اساس نتایج آزمون فرضیه های پژوهش، فرایند به کارگیری مهارت ها و دانش، بیشترین تاثیر را بر عملکرد هر یک از نقش های هییت مدیره می گذارد.
نتیجه گیریاین پژوهش با آشکار ساختن زوایای جدیدی از رفتار عملکردی اعضای هییت مدیره، بر ضرورت بازنگری و اصلاح رفتار مدیران در سطح فردی و گروهی در اتاق هییت مدیره تاکید می کند.
کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، عملکرد نقش های هیئت مدیره، فرایندهای هیئت مدیره، شرکت های دولتی -
صفحات 309-328هدف
هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر مقایسه اجتماعی بر بازخورپذیری کارکنان با میانجیگری ادراک عدالت در بخش دولتی (شرکت نفت پارس) است.
روشپژوهش حاضر از نوع کمی و کاربردی است. جامعه آماری آن، کارکنان پالایشگاه شرکت نفت پارس در سطوح کارشناس به بالا با تعداد 220 نفر بود که از بین آنها، 132 نفر با روش نمونه گیری احتمالی ساده و بر اساس فرمول کوکران در سطح اطمینان 95درصد برای نمونه انتخاب شد. داده ها از دو روش کتابخانه ای و میدانی (پرسش نامه) جمع آوری شدند و تحلیل آنها با استفاده از آزمون هم بستگی پیرسون، تحلیل معادلات ساختاری و روش بارون و کنی، در دو نرم افزار اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس3 انجام شد.
یافته هاطبق نتایج به دست آمده، مقایسه اجتماعی و امتیاز ارزیابی عملکرد بر بازخورپذیری کارکنان تاثیر معناداری دارند. اثر میانجیگری ادراک عدالت در رابطه مقایسه اجتماعی بر بازخوردپذیری معنادار و قوی بود؛ اما در رابطه بین امتیاز ارزیابی عملکرد بر بازخوردپذیری، این اثر معنادار و جزیی گزارش شد.
نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد مقایسه اجتماعی در افرادی که امتیاز ارزیابی، سطح تحصیلی و شغلی بالاتری دارند، بیشتر است و این افراد به امتیاز خود حساس ترند، از این رو، تعامل بیشتر و ارایه بازخورهای عینی مبتنی بر شواهد، برای پذیرش بازخور، به ویژه در این گروه اهمیت بیشتری دارد. در واقع، ارتباط نمره های ارزیابی عملکرد با ادراک عدالت و بازخورپذیری، نوآوری این پژوهش محسوب می شود. از سوی دیگر، در نتایج عینی به دست آمده از ارزیابی عملکرد، تاکید بر اهداف توسعه ای مدیریت عملکرد نیز بسیار تاثیرگذار است. افزون بر این، ویژگی های شخصیتی کارکنان بر فرایند مقایسه اجتماعی و ادراک عدالت و در نتیجه پذیرش بازخور موثر است، از این رو، شناسایی دقیق ویژگی های افراد و ارایه بازخور متناسب با پروفایل شخصیتی و نیازهای افراد، در پذیرش بازخور بسیار حایز اهمیت است.
کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مقایسه اجتماعی، ادراک عدالت، بازخورپذیری کارکنان -
صفحات 329-353هدف
موفقیت یا شکست هر خط مشی در مرحله پیاده سازی رقم می خورد؛ چرا که این مرحله، محل تلاقی خط مشی ها با یکایک کنشگران است. از این رو هدف این پژوهش، بررسی چگونگی وضع خط مشی ها در عمل است.
روشاین پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از روش مرور روایتی انجام شده است. برای یافتن منابع مرتبط، کلمات کلیدی «Implementation of educational policy»، «Operating the educational policy» و «policy enactment» از سال 1990 تا 2020 در پایگاه های اطلاعاتی«Taylor & Francis»، «sage»، «Scopus»، «Emerald» و «Science Direct» جست وجو شد. در مرحله نخست،280 منبع جمع آوری شد. پس از مطالعه اولیه و یافته های گوگل اسکولار مشخص شد که استفن جی بال پراستنادترین فرد در حوزه خط مشی آموزشی است و از سال 2008 تا 2012 در زمینه وضع خط مشی نظریه پردازی کرده است. بنابراین، وضع خط مشی به عنوان مبنای نظری این پژوهش انتخاب شد. در مرحله دوم، 72 منبع مرتبط با وضع خط مشی انتخاب و بررسی شد. در مرحله سوم، برای بررسی دقیق تر، 9 منبع انتخاب و بقیه حذف شدند.
یافته هابرای جمع بندی یافته ها از طبقه بندی موضوعی استفاده شد. یافته ها در شش گروه موضوعی خط مشی، وضع خط مشی، تدقیق بافتار، کنشگران خط مشی، تولیدهای گفتمانی و مدلی برای تامل در وضع خط مشی قرار گرفت.
نتیجه گیریخط مشی ها فراتر از آن هستند که به صورت صفرویک اجرا شوند. آنها از طریق کنشگران مختلف در بافتارهای متفاوت و به صورت پیچیده وضع می شوند. نظریه وضع خط مشی، بیشتر رویکردی عملگرایانه دارد و می تواند به رهبران آموزشی در وضع و حتی عدم وضع خط مشی ها کمک کند.
کلیدواژگان: جامعه شناسی آموزش، وضع خط مشی، خط مشی های آموزشی، تفسیر و بازگردانی -
صفحات 354-384هدف
هدف پژوهش حاضر، استخراج روشی است که بتواند به همسو کردن اقدامهای منابع انسانی و استراتژی سازمان کمک کند. به همین منظور، بعد از مرور ادبیات پژوهش، روشی برای همسویی استراتژیک منابع انسانی پیشنهاد و برای نمونه، در سازمانی پیادهسازی شد تا کاربردی بودن آن در محیط واقعی سازمانها بررسی شود.
روشبا توجه به هدف پژوهش، مطالعه موردی مدنظر قرار گرفت. دادهها متناسب با روش پیشنهادی در پنج مرحله گردآوری و تحلیل شدند. در مرحله نخست، برای مشخصکردن استراتژی سازمان، از مطالعه مستندات و تکنیک تحلیل تم بهره برده شد و در مرحله دوم، قابلیتهای سازمانی از طریق مصاحبه با 7 نفر از خبرگان مشخص شد. در مرحله سوم، فرایندهای استراتژیک و مشاغل استراتژیک متناظر با هر قابلیت نیز طی مصاحبه با 2 نفر از خبرگان و مطالعه روشها و دستورالعملهای سازمان شناسایی شد. برای تعریف نیمرخ شایستگی مشاغل استراتژیک، در مرحله چهارم از روش دیکوم استفاده شد. در نهایت، برای بررسی وضعیت اقدامهای منابع انسانی سازمان، روشها و دستورالعملهای منابع انسانی مطالعه و گزینه های تصمیم مرتبط با هر یک از اقدامها با توجه به استراتژی سازمان مشخص شد.
یافتههایافته های مراحل بیان شده در روش پیشنهادی همسویی استراتژیک نشان میدهد که تاکید سازمان بر استراتژیهای توسعه محصول، توسعه بازار و ارتقا و تثبیت کیفیت است. بر این اساس، 11 قابلیت سازمانی و 6 گروه شغل استراتژیک مشخص شد. سپس با توجه به نیمرخ شایستگیها، وضعیت اقدامهای منابع انسانی تحلیل شد. بر اساس این یافته ها، پیاده سازی تمام مراحل روش پیشنهادی همسویی منابع انسانی، در سازمان امکانپذیر است و به سازمان کمک میکند تا اقدامهای منابع انسانی خود را با استراتژی همسو کند.
نتیجهگیریبا توجه به یافته ها، قابلیت کاربرد روش پیشنهادی برای همسویی استراتژیک منابع انسانی در سازمانها تایید شد . این روش به متخصصان منابع انسانی کمک میکند تا گامبهگام اقدامهای منابع انسانی را به گونه ای طراحی کنند که از استراتژی سازمان پشتیبانی کند.
کلیدواژگان: همسویی استراتژیک، قابلیت های سازمانی، نیم رخ شایستگی، مطالعه موردی
-
Pages 182-183
-
Pages 184-211Objective
Study and analysis of government downsizing during the years after the Islamic Revolution of Iran and implementation of government downsizing programs in practice and their results.
MethodsThe research method used is qualitative with a thematic analysis approach. Interviews were used to gather information; Participants in the interview were divided into three separate categories: 1. Senior political officials (ministers and deputy ministers); 2. Highly elected policymakers (members of parliament); 3. Government managers (general manager, etc.) were selected by targeted snowball sampling method and 34 people were interviewed.
ResultsThe results of the theme analysis of the interviews showed that the implementation of downsizing in Iran has been shown as 6 main modes (themes), included: 1. Creating a hidden bureaucracy in the shadows; 2. Establishment of quasi-governmental organizations; 3. Establishment of government-affiliated companies; 4. Government ownership; 5. Integration of organizations; 6. Mechanization in the provision of government services. The first four cases show a trend contrary to the expected results and ineffective implementation of downsizing in Iran. Only the last two cases have been in line with the goal of downsizing in order to increase the efficiency and agility of the government in Iran.
ConclusionThe experience of downsizing in Iran shows that without creating the necessary grounds, the measures taken did not bring positive results for the country and not only failed to reduce the problems of the country's governance system, but also brought bigger crises to the country due to these deviations. In practice, it has not achieved the goals of downsizing, which is to increase efficiency, agility and reduce government current expenditures, and in line with research findings, in some cases has even intensified these distortions. Therefore, in applying the downsizing strategies of the public sector, different aspects should be considered and the type of strategy or strategies and the extent of their application should be selected in accordance with the human, structural and cultural characteristics of this sector, and effective external conditions.
Keywords: government downsizing, administrative system reform, government bureaucracy reform -
Pages 212-232Objective
The purpose of this paper is to suggest intervention routes to responsible institutions in order to prevent the diffusion of coronavirus. The covid 19 pandemic is the most effective disease since the beginning of 2020, which in addition to many deaths, has had many economic and social effects. Many researchers are trying to treat and develop a vaccine, but one of the most basic measures is prevention because prevention is the fastest way to reduce mortality and its negative consequences.
MethodsFor this purpose, with the maximum use of minimal data in the country and considering the new rules governing the behavior of this virus, the evidence-based policy-making method and Agent-based modeling have been used, which includes four steps of simulator construction, calibration, Validation, and its use to estimate how the disease is evolving.
ResultsIn order to determine the main factors affecting the prevention, four policy scenarios including general quarantine, non-intervention, passive intervention and intelligent intervention were examined. In simulating policy scenarios, the factors of movement rate and transmission risk change proportionally. The quarantine in an optimistic state itself includes four categories of scenarios based on different quarantine methods, and finally, the stop and treatment-related scenarios were also examined. The simulation results showed that a 50% reduction in the movement rate would lead to a reduction of more than 80% in the number of patients, and a 10% decrease in the transmission risk index would lead to a 30% reduction in the number of patients.
ConclusionFinally, two factors of movement rate and transmission risk index were identified as the most important factors in the diffusion of coronavirus. Therefore, it is suggested that the responsible institutions focus on designing intelligent interventions related to the reduction of these two factors in order to reduce the prevalence of corona more quickly.
Keywords: corona, simulation, Evidence-based policy, Prevention, Agent-based modeling -
Pages 233-276Objective
Directing research and changing its approach, problem and subject is the goal pursued by a wide range of governmental and non-governmental actors (including industry, private sector, social groups, etc.). But how is this Direction and, more precisely, the governance of research possible? This article is designed to answer this and other similar questions.
MethodsThe present article is a review of literature and researchers have adopted a narrative review method based on sixteen types of literature reviews. Therefore, based on previous knowledge, they have analyzed the existing literature in the field of Research Governance and classified it into three categories: nature, scope and tools of research governance.
ResultsBased on the network of themes and analyses obtained from the literature, the essence of governance and the governance of research was explained as "construction and exercise of authority over interdependent actors". Based on this insight, the existing literature in the field of research governance was classified into two sections: macro and micro approach. The unique features of the research world (especially the prominent role of the micro-level, ie researchers in the science system) cause the critique of the two approaches and, as a result, the combination of approaches and the presentation of the research governance toolkit.
ConclusionBased on the nature of governance and by combining approaches and considering the unique feature of the science system, the research governance toolkit to change the decision-making situation of researchers or their interpretation of those situations, including styles: forcing researchers, equipping (or not) Researchers, inducing them and re-interpreted those situations. In order to realize and use these tools accurately, the mediation of epistemological features of different fields in this effect as well as possible reactions of researchers to these tools have been investigated.
Keywords: Governance of research, Governance, scientific evolution, Science Policy, Sociology of science -
Pages 277-308Objective
The purpose of this study is to investigate the effect of the quality of board processes on the performance of board roles of state-owned companies.
MethodsDue to information confidentiality restrictions, many government companies did not agree to participate in the study; therefore, the research sample was selected based on available sampling and finally 127 companies out of 543 state-owned companies were studied. A questionnaire was used for data collection and the sample consisted of 127 public companies. For data analysis, structural equation model (SEM) with partial least squares (PLS) approach was used.
ResultsThe findings of this study indicate that the performance of board roles is significantly affected by the quality of board decision-making processes. The results show that there are strong significant causal relationships between board processes that some processes play a leading role over other processes. In addition, cognitive conflict and board cohesion indirectly through the two processes of norms of effort and the application of skills and knowledge, have a positive and significant effect on the performance of board roles. On the other hand, norms of effort only indirectly through the process of applying skills and knowledge, have a positive and significant effect on the performance of the strategic role, while norms of effort, both directly and indirectly have a positive and significant effect on the other two roles. Also, the process of applying skills and knowledge has the most direct impact on the performance of board roles, and other processes through the strong mediating role of this process have affected the performance of board roles.
ConclusionThe present study tries to show new aspects of the functional behavior of board members in the boardroom by developing a process model. The results of the study show that the behavior of managers at both individual and group levels should be evaluated and strengthened to improve the performance of board roles.
Keywords: Corporate governance, Performance of Board Roles, board processes, State-owned Enterprises -
Pages 309-328Objective
The main purpose of this research is to investigate the effects of social comparison on feedback acceptance by mediating justice perception in the public sector (Pars Oil Company).
MethodsThis research is quantitative and is categorized in terms of purpose as applied research. The statistical population of the research is the staff of expert levels and above of Pars Oil Company refinery with 220 people and the number of sample members based on Cochran's formula calculations (95% confidence level) is 132 people. In this research, a simple probabilistic sampling method has been used. Data were collected from two methods of library and field (questionnaire) and its analysis was performed using Pearson correlation test, structural equation analysis and Baron and Kenny method through SPSS and SmartPLS3 software.
ResultsAccording to the results, social comparison and performance appraisal scores have a significant effect on employee feedback. The mediating effect of the perception of justice in the relationship between social comparison and feedback is significant and complete, and this effect is significant and partial in the relationship between performance appraisal score and feedback.
ConclusionSocial comparisons and performance appraisal scores affect employee feedback. In this regard, providing feedback to individuals, especially female colleagues, should be done in more detail and accuracy, and also all the steps of evaluation should be clearly stated. Also, according to the effect of evaluation score on feedback and that acceptance of feedback in people with lower evaluation scores is usually more difficult, it is recommended that in feedback sessions to these people, try to provide objective information on performance, performance improvement and development methods. Emphasis on performance management development goals is also very effective. Employee personality traits should be accurately identified and feedback should be provided in accordance with the personality profile and needs of individuals.
Keywords: Performance Evaluation, social comparison, fairness perception, feedback acceptance -
Pages 329-353Objective
The success or failure of a policy is determined by the implementation phase. Because this stage is the intersection of politics with individual actors. Therefore, the purpose of this study is to study how policies are enactment in practice.
MethodsThis research has been done with a qualitative approach and using the narrative review method. To find related resources from 1990 to 2020 in Taylor & Francis, Sage, Scopus, Emerald and Science Direct databases with keywords Implementation of educational policy, Operating the educational policy "and" policy enactment "was searched. In the first phase, 280 resources were collected. After an initial study and the findings of Google Scholar, it was found that Stephen J. Ball is the most cited person in the field of educational policy; from 2008 to 2012, he theorized about policy enactment. In the second stage, seventy-two sources related to policy enactment were selected and reviewed. In the third step, eleven sources were selected for careful review and the rest were removed.
ResultsThematic classification was used to summarize the findings. Findings were divided into six thematic categories: policy, policy enactment, contextual analysis, policy actors, discourse productions, a model for Thinking of policy enactment in educational organizations.
ConclusionThis research contributes to the need for greater clarity and knowledge of the legal issues and risks of electronic project administration in the construction industry. Policies that are beyond the zero and one run; rather, they are complexly enacted by different actors in different contexts. Policy enactment theory has a more pragmatic approach and can assist educational leaders in the enactment and even not enactment policies.
Keywords: Sociology of education, Policy Enactment, educational policies, Interpretation, Translation -
Pages 354-384Objective
It is the objective of the present study to derive a method from the relevant literature for aligning business strategy and HR practices. The method should have a practical approach. For this reason, the alignment method then will be implemented in an example organization as a case study.
MethodsThe research method is the case study. Data are collected in five stages. In order to identify the business strategy, the organization’s documents are subjected to thematic analysis. Business capabilities are identified through interviews with seven experts. In the next step, interviews are conducted with two experts and the organization’s procedures and practices are reviewed to identify the strategic processes and the strategic jobs corresponding to each capability. A competency profile is then defined for each strategic job using the DACUM method. Finally, HR practices in the example organization are studied using the internal procedures and practices as approved by an expert in the field.
ResultsThe strategy of the case study organization comprises product development, market development, as well as quality improvement and consolidation. Eleven organizational capabilities and six strategic jobs are identified. Based on the competency profile, HR planning, performance appraisal and compensation are found to be uniformly implemented for all the competencies. However, differences are observed in the decision choices regarding staffing, recruitment, training, and career development due to differences in competencies.
ConclusionDespite the need for this important matter, no research has so far examined the alignment of HR strategy and HR practice and proposed a mechanism for this alignment so the present study proposed an operational mechanism for moving from business strategy to HR practices and implemented it in an organization. This alignment method should develop a comprehensive understanding of the organization's strategic changes for human resource professionals to help them make necessary changes to HR practices concomitant with business changes.
Keywords: Strategic alignment, Organizational capability, Competency profile, Case study