فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 39 (زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مطالعه تاثیر ارتباط اعتیاد به اینترنت بر سبک زندگی، احساس امنیت و هویت شهروندان استان بوشهر
    مهدی فاطمی، محمد شیخیانی صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    با توسعه‌ی سریع اینترنت در قرن بیست و یکم، استفاده از آن در جامعه‌ی مدرن به سرعت در حال افزایش است و پیشرفت‌ها در تکنولوژی موبایل که اکنون دسترسی آسان به اینترنت را از طریق تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها میسر می‌نمایند، این پدیده را تشدید می‌کند.پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت بر سبک زندگی، احساس امنیت و هویت شهروندان استان بوشهر به مرحله‌ی اجرا در آمده است.

    روش تحقیق:

     روش تحقیقی از نوع همبستگی و جامعه آمار شامل کلیه شهروندان استان بوشهر می بود که تعداد 380 نفر از آنها از طریق جدول مورگان و به روش نمونه گیری طبقه‌ای و سهمیه‌ای-تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای اندازه‌گیری در این پژوهش پرسشنامه استاندارد امنیت‌روانی‌مزلو (2004)، پرسشنامه سبک زندگی والکر (2006)، پرسشنامه هویت بنیون و آدامز (2003)، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ در سال (1988) بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها به روش ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.

    نتایج و یافته‌های تحقیق: 

    نتایج نشان داد که بین اعتیاد به اینترنت، سبک زندگی، احساس امنیت و هویت شهروندان استان بوشهر رابطه معناداری وجود دارد(p<0/01). بر اساس نتایج این تحقیق، اعتیاد به اینترنت با نمره‌ی سبک زندگی، احساس امنیت و هویت شهروندان همبستگی مثبت و معنی‌داری دارد. و بالا بودن استفاده از اینترنت سبب تغییر سبک زندگی، هویت اجتماعی و حس امنیت می‌گردد.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، سبک زندگی، احساس امنیت، هویت شهروندان
  • بررسی اثربخشی آموزش مهارت های تاب آوری بر افزایش سلامت روان (مطالعه موردی: مددجویان کانون اصلاح و تربیت شهر بوشهر)
    سید موسی گلستانه، حمید عبدعلی، معصومه محمودی صفحات 15-32
    زمینه و هدف

    سلامت روانی در مفهوم عام خود نیز به سلامت فکر و تعادل روانی و دارا بودن خصوصیات مثبت روانی اطلاق می گردد و راه های دستیابی به سلامت فکر و روح که برای تعالی و تکامل فردی و اجتماعی انسان ها ناظم است با پرداختن به آن روشن می شود. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای تاب آوری بر افزایش سلامت روان مددجویان کانون اصلاح و تربیت شهر بوشهربود.

    روش تحقیق:

     این پژوهش از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل است. جامعه هدف تحقیق کلیه مدد جویان کانون اصلاح و تربیت شهر بوشهر بودند. حجم نمونه شامل 40 نفر بود که تعداد 20 نفر به طور تصادفی به گروه آزمایش و تعداد 20 نفر به گروه کنترل گمارده شدند. ابزار این تحقیق شامل پرسشنامه سلامت روان و روش آموزشی آموزش مهارتهای تاب آوری بود.

    نتایج و یافته های تحقیق:

     یافته های آماری بیانگر تاثیر آموزش مهارتهای تاب آوری در افزایش سلامت روان در مددجویان کانون اصلاح و تربیت شهر بوشهر بود. در همین راستا تحلیل کوواریانس انجام شده نشان داد که آموزش مهارتهای تاب آوری در بهبود نشانه های جسمانی، اضطراب و بی خوابی و افسردگی در مددجویان کانون اصلاح و تربیت شهر بوشهر تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مهارت های تاب آوری، سلامت روان، کانون اصلاح و تربیت
  • بررسی عوامل زمینه ساز در قاچاق کالا با تاکید بر تاثیر گذاری بر امنیت عمومی
    سید احمد موسوی، مریم صفایی صفحات 34-51
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر همواره موضوع قاچاق کالا و راهکارهای مقابله با آن از جمله مهم ترین چالش های اقتصادی در برنامه اصلی اقتصاد کشور مطرح و در دستور کار دولت ها قرار گرفته است. این موضوع از سال های دور گریبان گیر اقتصاد کشور است، اما سالیان اخیر باتوجه به تشدید مسایل و مشکلات گسترده ضربه به تولید داخلی و ایجاد اشتغال برای نیروی کار فعال به خصوص اقشار تحصیل کرده، از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.

    روش تحقیق:

     این پژوهش از نوع کتابخانه ای بوده و روش گرد آوری اطلاعات از طریق فیش برداری ، و جمع آوری اطلاعات کتب ، رساله ها و تحقیقات موجود بوده است.

    نتایج و یافته های تحقیق:

     پیامدهای منفی قاچاق بر اقتصاد ملی، لزوم شناسایی علل قاچاق را مطرح می سازد. در موضوع قاچاق همواره چرایی آن مطرح است و این سوال که چه عواملی اندازه قاچاق را تحت تاثیر قرار می دهند؟ و اثرات قاچاق کالا کدام است؟ در طی این مقاله به این موضوع پرداخته خواهد شد.

    کلیدواژگان: قاچاق کالا و ارز، نظارت الکترونیکی، قوانین قاچاق، گمرکات، صادرات
  • بررسی ارتباط بین گرایش به مواد مخدر در بین جوانان و بیکاری و تاثیر آن بر امنیت شهری در استان بوشهر
    لیلا انبارکی، بشیر اسماعیلی صفحات 53-64
    زمینه و هدف

    اقتصاد جرم و جنایت یکی از موضوعات بین رشته ای است که درصدد تحلیل اقتصادی جرم و جنایت است. با توجه به روند نسبتا افزایشی جرم و جنایت در کشور ما، بررسی ابعاد مختلف علل وقوع جرم مخصوصا بعد اقتصادی برای جرایمی همچون قاچاق مواد مخدر که با امور اقتصادی ارتباط مستقیم دارد از اهمیت فراوانی برخوردار است و درک دقیق و علمی روابط علی و معلولی بین این دو، رهنمون مناسبی برای اداره بهتر جامعه به سیاست گذاران کشور خواهد بود.

    روش تحقیق: 

    روش بررسی در این پژوهش، تحلیل ثانوی داده های موجود است که این داده ها شامل الف: داده های حاصل از «طرح آمارگیری از خصوصیات اجتماعی - اقتصادی خانوار و خانواده ها در استان بوشهر» سال های 1380 تا 1398 که توسط سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر (معاونت آمار و اطلاعات) تنظیم شده است،

    نتایج و یافته های تحقیق: 

    نتایج به دست آمده از یافته های تحقیق نشان می دهد که بیکاری علاوه بر مخارجی همچون هزینه بیمه بیکاری و هزینه های مربوط به کاهش مهارت و تخصص نیروی کار و سایر مخارج مستقیم و غیرمستقیمی که بر دوش اقتصاد جامعه تحمیل می کند، دربردارنده هزینه دیگری نیز هست و آن افزایش جرایمی همچون قاچاق مواد مخدر است که به دنبال خود آثار زیان باری را برای جامعه در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: بیکاری، جوانان، اعتیاد، مواد مخدر، بوشهر
  • بررسی رابطه نوروتیسیزم با اعتیاد به اینترنت در بین جوانان (مطالعه دانشجویان دانشگاه آزاد برازجان)
    ناصر کمالی، فریده سادات حسینی صفحات 69-75
    زمینه و هدف

    اینترنت علاوه بر مزایایی که دارد بی گمان می تواند پدید آورنده مشکلات جدید یا تشدید کننده مشکلات قدیمی باشد،.اعتیاد به اینترنت و کامپیوتر به عنوان یک مشکل بهداشتی اخیرا مورد توجه قرار گرفته است و جزء اختلالات روانی طبقه بندی شده است و عوامل بسیاری بر شیوع این اختلال تاثیر گذار است. هدف کلی از این پژوهش بررسی وضعیت اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان و رابطه آن با مولفه های شخصیتی و اضطراب بود.

    روش تحقیق:

     این پژوهش از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. هم چنین از نظر ماهیت و روش در دسته تحقیقات هم بستگی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد برزجان است. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بوده است. در این پژوهش از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های آماری ضریب هم بستگی پیرسون و آزمون رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS برای بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته استفاده شده است.

    نتایج و یافته های تحقیق:

     یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بین سلامت عمومی و روان رنجوری با اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان دانشگاه آزاد برازجان رابطه معنی داری وجود دارد. از طرف دیگر بین ابعاد سلامت عمومی (نشانه های جسمانی، اضطراب، اختلال در کارکرد اجتماعی، افسردگی) و اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: بیکاری، جوانان، اعتیاد، مواد مخدر، بوشهر
  • بررسی پیامدهای حاشیه نشینی با تاکید بر بزه تکدی گری
    محمدمهدی جعفری، محمد گودرزی صفحات 80-91
    زمینه و هدف

    وقتی شهرنشینی با نرخ فزاینده ای اتفاق می افتد، مسایل و مشکلات متعددی متوجه شهرها می شود که ازجمله آن می توان به پیدایش و گسترش محلات حاشیه نشین و سکونت گاه های غیررسمی اشاره نمود . مطالعه نواحی و مناطق حاشیه نشینی و آلونک نشینی که از آن تحت عنوان چالش شهری نام می برند ازجمله مباحث و موضوعاتی است که در صدر مسایل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جهان، به ویژه در ممالک در حال توسعه است. بر این اساس هدف محقق از این پژوهش بررسی حاشیه نشینی و ارتباط آن با تکدی گری بوده است.

    روش تحقیق:

     روش تحقیق در پژوهش حاضر ، اسنادی یا کتابخانه ای است ، محقق اطلاعات لازم را با بهره گیری از نتایج آخرین همایش ها و گردهمایی ها، مقالات، کتاب های داخلی و پایگاه های اطلاع رسانی اینترنتی معتبر جمع آوری نموده است.

    نتایج و یافته های تحقیق: 

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که ؛ فقر فرهنگی در مناطق حاشیه نشین ، نبود پایش اجتماعی، دوری و مخفی ماندن از دستگاه های نظارتی، فقر اقتصادی ، ترک تحصیل ، سطح سواد پایین ، احساس تعلق به محیط ، اختلاف زیاد میان شرایط زندگی در این سکونت گاه ها تنش های اجتماعی، گسترش مشاغل کاذب در شهر، بیکاری پنهان و نیمه پنهان و شرایط به هم ریخته و درهمی که در آن هنجارهای اجتماعی ضعیف می شود، زمینه ساز مشکلات زیادی در مناطق حاشیه نشین شده است که یکی از مهم ترین این مشکلات، تکدی گری است.

    کلیدواژگان: حاشیه نشینی، تکدی گری، بزهکاری، محرومیت
|
  • Study of the effect of internet addiction relationship on lifestyle, sense of security and identity of citizens of Bushehr province
    Mehdi Fatemi, Massoud Fatemi Pages 1-13
    Background and Aim

    With the rapid development of the Internet in the 21st century, its use in modern society is rapidly increasing, and advances in mobile technology that now make easy access to the Internet via smartphones And tablets make it possible, it exacerbates the phenomenon. The present study aims to investigate the relationship between Internet addiction on lifestyle, sense of security and identity of citizens of Bushehr province has been implemented in stages.

    Research Method

    The correlational research method and the statistical population included all citizens of Bushehr province, 380 of whom were selected as a sample through Morgan table and stratified sampling method and random-random quotas. Measuring instruments in this study were the Ravani Mazloo (2004) standardized safety questionnaire, Walker's lifestyle questionnaire (2006), Benyon and Adams identity questionnaire (2003), and Young's Internet Addiction Questionnaire (1988). Data analysis was performed by Pearson correlation coefficient.

    Results and research findings

    The results showed that there is a significant relationship between internet addiction, lifestyle, sense of security and identity of citizens of Bushehr province (p <0.01). According to the results of this study, Internet addiction has a positive and significant correlation with lifestyle score, sense of security and identity of citizens. And the high use of the Internet changes lifestyles, social identity and a sense of security.

    Keywords: Internet addiction, lifestyle, sense of security, identity of citizens
  • Evaluating the effectiveness of resilience skills training on increasing mental health (Case study: clients of Bushehr Correctional Center)
    Seyed Musa Golestaneh, Hamid Abdeali, massoumeh mahmoudi Pages 15-32
    Background and Purpose

    Mental health in its general sense also refers to mental health and mental balance and having positive psychological characteristics and ways to achieve mental and spiritual health, which is responsible for the excellence and individual and social development of human beings by paying attention to It turns on. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of resilience skills training on increasing the mental health of Bushehr Correctional Center clients.

     Research method

    This research is a semi-experimental type with pre-test and post-test with experimental and control group. The target population of the study was all helpers of Bushehr Correctional Center. The sample size included 40 individuals, 20 of whom were randomly assigned to the experimental group and 20 to the control group. The research tools included a mental health questionnaire and a training method for resilience skills training.

    Results and research findings

    Statistical findings showed the effect of resilience skills training in increasing mental health in clients of Bushehr Correctional Center. In this regard, the analysis of covariance showed that teaching resilience skills has a significant effect on improving the physical symptoms, anxiety and insomnia and depression in the clients of Bushehr Correctional Center.

    Keywords: Resilience skills, mental health, correctional center
  • Investigating the underlying factors in the smuggling of goods with an emphasis on the impact on public security
    Seyed Ahmad Mousavi, Maryam Safaei Pages 34-51
    Background and Aim

    In recent years, the issue of smuggling of goods and ways to deal with them have always been among the most important economic challenges in the main program of the country's economy and have been on the agenda of governments. This has been a problem for the country's economy for many years, but in recent years it has become more important due to the escalation of widespread problems in domestic production and job creation for the active workforce, especially the educated.

    Research Method

    This research is a library type and the method of collecting information through fish collection, and collecting information from existing books, treatises and research.

    Results and findings of research: 

    The negative consequences of trafficking on the national economy raise the need to identify the causes of trafficking. In the case of trafficking, why is it always raised, and the question is, what factors affect the size of trafficking? And what are the effects of smuggling? This will be addressed in this article.

    Keywords: Commodity, Currency Smuggling, Electronic Monitoring, Smuggling Laws, Customs Export
  • Investigating the Relationship between Drug Addiction among Youth and Unemployment and Its Impact on Urban Security in Bushehr Province
    Leila Anbaraki, Bashir Ismaili Pages 53-64
    Background and Objective

    Crime Economics is one of the interdisciplinary topics that seeks economic analysis of crime. Considering the relatively increasing trend of crime in our country, it is important to examine the various dimensions of the causes of crime, especially the economic dimension, for crimes such as drug trafficking that are directly related to economic affairs, and a thorough and scientific understanding of causal relationships. These two will be a good guide for the better management of society by the country's politicians.

    Research Method

    The research method in this research is the secondary analysis of the available data, which includes: A: Data from the "Survey of Socio-Economic Characteristics of Households and Families in Bushehr Province" from 2001 to 2009 by Bushehr Program and Budget Organization (Statistics and Information Deputy) is set.

    Results and findings of the research: 

    The results of the research findings show that unemployment in addition to costs such as the cost of unemployment insurance and the costs of reducing the skills and expertise of the labor force and other direct and indirect costs imposed on society's economy It also incurs additional costs, such as drug trafficking, which will have detrimental effects on society.

    Keywords: Unemployment, youth, addiction, drugs, Bushehr
  • Investigating the Relationship between Neuroticism and Internet Addiction among Youth (Study of Borazjan Azad University Students)
    Naser Kamali, Farideh Hosseini Pages 69-75
    Background and Objective

    In addition to its benefits, the Internet can undoubtedly create new problems or exacerbate old problems. Internet and computer addiction has recently been considered as a health problem and is classified as a mental disorder. And many factors affect the prevalence of this disorder. The overall purpose of this study was to investigate the status of Internet addiction among students and its relationship with personality components and anxiety.

    Research Method

    This research is a practical research in terms of purpose. Also, in terms of nature and method, it is in the category of solidarity research. The statistical population of the present study is all students of Borzjan Azad University. The sampling method was randomly simple. In this study, the researcher-made questionnaire was used. In order to analyze and analyze the data, Pearson correlation coefficient statistical tests and regression test using SPSS software have been used to investigate the relationship between independent variables and dependent variables.

    Results and findings of the study: 

    The findings of the present study showed that there is a significant relationship between general health and mental health and Internet addiction among students of Borazjan Azad University. On the other hand, there is a positive and significant relationship between general health dimensions (physical symptoms, anxiety, social dysfunction, depression) and Internet addiction.

    Keywords: Unemployment, youth, addiction, drugs, Bushehr
  • Investigating the consequences of marginalization with emphasis on the crime of begging
    MohammadMehdi Jafari, Mohammad Goodarzi Pages 80-91
    Background and Objective

    When urbanization occurs at an increasing rate, there are many issues and problems facing cities, including the emergence and expansion of suburban areas and informal settlements. The study of areas and suburban areas, which are called urban challenges, is one of the topics that are at the forefront of the world's social, economic and cultural issues, especially in developing countries. Accordingly, the aim of this study was to investigate marginalization and its relationship with begging.

    Research Method

    The research method in the present study is documentary or library. The researcher has collected the necessary information by using the results of the last conferences and gatherings, articles, internal books and reputable internet information databases.

    Results and Findings of the Research: 

    The findings of the present study showed that; Cultural poverty in marginalized areas, lack of social monitoring, avoidance of surveillance devices, economic poverty, dropout, low literacy, sense of belonging to the environment, high differences between living conditions in these settlements, social tensions, spread of false jobs in the city Hidden and semi-hidden unemployment and chaotic conditions, and where social norms are weakened, have created many problems in marginalized areas, one of the most important of which is begging.

    Keywords: Marginalization, begging, delinquency, deprivation