فهرست مطالب

غرب شناسی بنیادی - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 24، پاییز و زمستان 1400)

نشریه غرب شناسی بنیادی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 24، پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرهاد برندک*، فریدون بابایی اقدم، حسن محمودزاده صفحات 1-24

    پژوهش حاضر مسیله بازیابی انسان (مشخصا انسان محوری) را دارد. در اینجا تلاش می نماییم انسان محوری را در گذار از فلسفه مدرن به پدیدارشناسی فهم نماییم. سعی ما در اینجا این است که این کار را با بررسی و تحلیل کیفی آثار و متون دست اول متفکران فلسفی مدرن و پدیدارشناسی (موردنظر) به انجام رسانیم. طبق یافته های تحقیق، این گذار را می توان ذیل «بازشناسی آگاهی» دنبال کرد. کانت با تاسی از بیکن و دکارت از شک شروع و طرح انسانی کردن علم را با حذف انسان انجام داد و هگل این قطعیت را با پدیدارشناسی روح و طرح دیالکتیکی خود با پیوند انسان و روح در سیر تاریخی به انجام می رساند. هوسرل که نامش با پدیدارشناسی مانوس است، با شعار «به خود چیزها برگردید» و ابزار اپوخه سعی در قطعی سازی شناخت داشته اما طرح زیست جهان را برای نسبی گراها به ارمغان آورد و اواخر عمر خود رویای فلسفه مانند علم متقن را پایان رسیده تلقی می کند. هایدگر به عنوان مشهورترین شاگرد وی انسان را به صورت استعلایی در مرکز جهان قرار می دهد. گفتنی ست که انسان همواره در جهان حضور دارد. باری، پژوهش حاضر رویکردهایی از انسان محوری را تقویت می نماید که در آن انسان همیشه محور بوده و خواهد بود.

    کلیدواژگان: انسان، انسان محوری، فلسفه غرب، مدرن، پدیدارشناسی
  • سمیه حمیدی*، فاطمه کامرانی صفحات 25-52

    بی شک، یکی از مسایل مهم حوزه اندیشه سیاسی در عرصه عمومی، رابطه نهاد دین و حوزه عمومی است که امروزه در ایران نیز مباحث مربوط به آن بسیار مورد توجه قرار گرفته و در بین اندیشمندان و روشنفکران چه دینی و چه سکولار درباره ی نوع و چگونگی این رابطه، مناقشه و نزاع جدی وجود دارد. در جامعه کنونی در خود و برای خود زیستن دیگر معنایی ندارد و بایستی به چگونگی امکان همزیستی هماهنگ سنت های دینی در حوزه ی عمومی اندیشید. مسیله پیش روی این نوشتار این مطلب است که دین نهادینه در این راستا چه نقشی می تواند داشته باشد؟ آیا می تواند موجب گشایش باب گفت وگو در عرصه عمومی گردد یا اینکه اصلا به مثابه مانعی بر سر راه آن قرار می گیرد؟ مقاله حاضر با طرح برخی از الگوهای رابطه دین نهادینه شده و عرصه عمومی؛ ضمن بررسی سه دیدگاه مطرح در این حوزه، کوشش می کند بااستفاده از نتایج مطالعه تطبیقی بین الگوهای مذکور، الگویی را ارایه دهد که درخصوص ایران اسلامی کارساز باشد و ما را از این تصلب دوگانه که یا باید حکومت را دین تصاحب کند و یا کلا به عرصه خصوصی تنزل یابد، رها سازد. روش انجام این پژوهش توصیفی-تحلیلی است.

    کلیدواژگان: دین، دین نهادینه، عرصه عمومی، گفت وگو
  • سید علی سراج* صفحات 53-78

    به دنبال مبنا قرارگرفتن جریان مدرنیته و پارادایم پوزیتویسم در سطح زندگی بشری، بحران های اخلاقی در ابعاد مختلف، در دنیای غرب شکل گرفت. ازاین رو پایه های فکری اندیشه ای آن به شدت از سوی مکاتب رقیب، نقد شد. برهمین مبنا سردمداران نظام سرمایه داری برای تحکیم پایه های معرفتی خود، با عنصری دیگر به نام عرفان در تثبیت نوع نگرش خود می کوشد که در ظاهر به دنبال دست یابی به آرامش روحی روانی افراد است. داستان راز اثر راندا برن ازجمله آثار در این درون مایه است که در سال های اخیر بسیار موردتوجه قرارگرفته است و طرفداران زیادی پیداکرده است. این اثر در روش و رویکرد خود به نوعی سلوک عرفانی معتقد است که انسان با محوریت قراردادن تفکر و پشتکار، امید و آرزو، توجه به شعورمندی موجودات و عشق و خودشناسی، می تواند به همه آرزوها و خواسته های مادی خود دست یابد. در پژوهش حاضر با نگرش انتقادی به تطبیق درون مایه های این اثر با آثار عرفانی و تعلیمی فارسی پرداخته شده است. اجمالا یافته های تحقیق نشان می دهد اگرچه در ظاهر اثر، نوعی وجه مشترک با آثار عرفانی ادب فارسی مشاهده می شود، هدف و درون مایه اصلی اثر، به دلیل توجه صرف به مسایل مادی و خواسته های نفسانی انسان، در راستای اهداف نظام سرمایه داری به عنوان محور اصلی مدرنیته است.

    کلیدواژگان: سرمایه داری، ازخودبیگانگی، بحران معنا، راز، عرفان
  • حسین شقاقی* صفحات 79-104

    الیزابت آنسکوم اندیشه های ویتگنشتاین (در کتاب تحقیقات فلسفی) را در باب زبان، یک ایدیالیسم زبانی ناقص توصیف می کند. زیرا ویتگنشتاین -بر اساس تفسیر آنسکوم- قواعد و هنجارهای اجتماعی را به نحوی تبیین می کند که با ایدیالیسم زبانی مطابقت دارد ولی تبیین ویتگنشتاین از مفاهیم مربوط به ذوات طبیعی کاملا با ایدیالیسم زبانی مطابقت ندارد. به نظر آنسکوم، ویتگنشتاین اعیان را به نحو ایدیالیستی تبیین نمی کند و آنها را مستقل از زبان مفروض می گیرد. در اینجا پس از بیان استدلال آنسکوم در دفاع از ادعای فوق، آن را مورد انتقاد قرار می دهم. انتقاد مذکور با توجه به استدلال مفسرینی صورت می گیرد که از این موضع دفاع می کنند که ایدیالیسم زبانی ویتگنشتاین را نباید به صفت «ناقص» موصوف کرد. بر اساس تحلیلی که در اینجا ارایه خواهد شد، مفاهیم مربوط به هویت های فیزیکی و ذوات طبیعی نیز از نگاه ویتگنشتاین با اتکا به آنچه ایدیالیسم زبانی می خوانیم، توضیح داده می شوند. این ادعا را با اتکا به -اولا- نگاه کلی نویسنده کتاب تحقیقات فلسفی به معنا و -در ثانی- خصلت خودارجاع دهندگی زبان و گستره آن -از نگاه او- مستدل خواهیم کرد.

    کلیدواژگان: آنسکوم، ویتگنشتاین، ایدئالیسم زبانی، خودارجاع دهنده
  • مصطفی عابدی جیقه*، محسن باقرزاده مشکی باف، محمد اصغری صفحات 105-127

    پیش از ماکیاولی برای اینکه گذار از سوژه به ابژه قابل توضیح باشد مفاهیمی نقش محوری در گذار از سوژه به ابژه و یا بالعکس را توجیه می کرد که اساسا مفاهیمی الهیاتی - متافیزیکی به حساب می آمدند، اما ماکیاولی در اندیشه سیاسی خود به تعریف جدیدی از نسبت هست و باید دست یافت که بعدها هگل در تفسیری پیچیده - و نقد دیدگاه کسانی چون کانت و فیشته که به جدایی قلمرو هست و باید پرداخته بودند - توانست در هستی شناسی خود از آن بهره بگیرد. هگل با تاثیر از ماکیاولی به جای استنتاج باید از امور انتولوژیکال و متعالی آن را در میانه واقعیات موثر این جهانی قابل جستجو دانست و به این وسیله توانست تقدم سوژه بر ابژه را که توسط کانت توضیح فلسفی یافته بود مورد انتقاد قرار دهد و رابطه دیالکتیکی میان آن دو را از ساحت هنجاری مطالعه کند. نگارنده در این مجال می کوشد تا با ارایه تفسیری جدید از مساله هست و باید در اندیشه ماکیاولی، منطق گذار هگل از سوژه به ابژه را توضیح دهد و چگونگی جایگزینی منطق هنجاری به منطق متعالی را در این باب به تفصیل آشکار کند.

    کلیدواژگان: ماکیاولی، واقعیت موثر، هست و باید، امر هنجاری، هگل
  • محسن فاضلی*، علی اکبر احمدی افرمجانی صفحات 129-167

    اندیشه پلورالیستی برلین، تاثیر خاص خود را در نگاه او به تاریخ نیز به خوبی ایفا کرده است. باید گفت میان همه جنبه های اندیشه او، انسجام و پیوستگی جالبی وجود دارد. از این رو نگاه به تاریخ نیز در چارچوب نگرش فراگیر پلورالیستی او باید ردیابی شود. پلورالیسم او وامدار تاثیرات عمیقی است که وی از جریان رمانتیسم به عنوان قوی ترین یا حداقل یکی از قوی ترین جریان های مخالف سنت تفکر فلسفی غربی پذیرفته است. این نوشتار سعی بر آن دارد تا سهم ایده های رمانتیک را در برداشت مفهوم تاریخ از منظر برلین روشن ساخته و تفسیری رمانتیکی از تاریخیت مد نظر او ارایه کند. از طرفی واضح است که برلین از برخی از مهم ترین ایده های روشنگری از جمله تجربه باوری روشنگری تاثیر پذیرفته است باید دید آیا تلفیق عناصراین دو جریان تعارضی در تاریخ باوری و اندیشه تاریخ نگری پلورالیستی وی ایجاد می کند یا خیر. یعنی آیا با باور به ایده های رمانتیکی او در دام نسبیت گرایی تاریخی که در نقطه مقابل تجربه گرایی واقع گرایانه روشنگری که مورد پذیرش و تاکید برلین نیز هست قرار نمی گیرد؟

    کلیدواژگان: تاریخ، رمانتیسم، روشنگری، نسبیت گرایی
  • الهام سادات کریمی دورکی، محمدجواد صافیان*، محمد مشکات صفحات 169-191

    رساله پژوهش های فلسفی در باب ذات آزادی انسان (1809) شلینگ، تلاشی برای بنیان گذاری نظام آزادی است. محوری ترین مفهوم در نظام شلینگ، مفهوم «این همانی» است که با تفسیر صحیح آن و یافتن وحدت میان مفاهیم متضاد آزادی و ضرورت، دغدغه اصلی او در نظریه ایدیالیسم مطلق توجیه می شود. اصلی که در جستجوی بنیادی برای شکل گیری نظام و راه حلی برای سازگاری نظام و آزادی به آن تمسک می جوید این همانی به معنای صحیح آن است که در همه خدا انگاری به عنوان تنها نظام ممکن عقل ممکن می گردد. تمرکز هیدگر بر تفکر شلینگ با نگارش رساله شلینگ در باب ذات آزادی انسان و تفسیر چندین باره او در سال های 1936 و 1941 اهمیت این رساله در تاریخ اندیشه غربی را آشکار کرد. هیدگر چگونگی امکان نظام آزادی را مطابق با تفسیری از اصل این همانی که نشان دهنده اتصال و پیوند درونی موجودات در بنیاد هستی است، ممکن می داند و این به معنای اندیشیدن در ذات هستی است. در این پژوهش نشان داده می شود که بنا بر نظر شلینگ چگونه سوءتفسیر از این اصل، امکان ناسازگاری نظام و آزادی را در تعبیرهای مختلف همه خداانگاری فراهم می آورد و تفسیر هیدگر از این اصل چگونه راه به پرسش از چیستی اصل واحد و بنیادین موجودات [تیوس] می برد.

    کلیدواژگان: نظام، آزادی، این همانی، شلینگ، هیدگر
  • مرضیه لطفی صفحات 193-305

    هیوم در نزاع میان دترمینیسم و آزادی اراده موضعی سازگارگرایانه دارد. او بر این نظر است که هر دو آموزه آزادی و ضرورت برای این‌که برای انسان‌ها مسیولیت اخلاقی قایل شویم ضروری‌اند. در این مقاله، ابتدا سعی می‌کنم مسیر هیوم در پیش‌برد پروژه‌اش را نشان دهم. درادامه، تفسیر کلاسیک از سازگارگرایی هیوم را شرح می‌دهم. مطابق این تفسیر، از نظر هیوم آنچه با آزادی در تعارض است نه علیت، که اجبار بیرونی است. درادامه، به تفسیر جدید باتریل از سازگارگرایی هیومی اشاره می‌کنم. باتریل بر این نظر است که تاکید هیوم بر عاملیت التفاتی است. در بخش پایانی مقاله درصددم تا نشان دهم براساس تفسیر باتریل هم موضع هیوم همچنان با دشواری‌هایی همراه است. این تفسیر همچنان نشان نداده است که عاملیت التفاتی با دترمینیسم گسترده‌ای که بر حالات و انگیزه‌های انسان حاکم است نیز سازگار است. اگرچه هیوم بر عاملیت، تعینات اراده، تصمیم و انتخاب، و حیث التفاتی اعمال توجه می‌کند، هم‌چنان دغدغه ناسازگارگرایان در فراهم بودن امکان‌های دیگر را نادیده می‌گیرد.

    کلیدواژگان: آزادی اراده، دترمینیسم، سازگارگرایی، آزادی خودانگیخته، عاملیت التفاتی
  • سعیده محمدزاده*، محمدرضا بهشتی صفحات 213-235

    کانون این مقاله بررسی جایگاه اسطوره در دیالوگ های افلاطون است. این مقاله با رویکرد توصیفی_تحلیلی به این مسایل اشاره دارد که دیالوگ های افلاطون در دوره های مختلف دارای چه ویژگی هایی است؟ و رویکرد افلاطون نسبت به اسطوره در دیالوگ های آغازی، میانی و پایانی چه تغییری پیدا می کند؟ در این راه، ما نخست به بررسی ایراد دیالکتیک در دیالوگ های سقراطی و سپس به نحوه استفاده افلاطون از اسطوره در دوره های مختلف می پردازیم و توضیح می دهیم که بکارگیری اسطوره در دیالوگ های سقراطی برخلاف دوره های دیگر که به منظور افزودن بعدی دینی یا اسطوره ای و یافتن راه حل برای مسایل مهم فلسفی است؛ در آن دیالوگ ها به جهت تقریب به ذهن و بیان تمثیل صورت می گیرد. در نهایت با تقسیم اسطوره های دوره های بعد به دو دسته کلی فرجام شناختی و غیرفرجام شناختی، به توضیح موضوع و محتوای خاص دسته دوم این اسطوره ها و علت بهره مندی از آنها  می پردازیم.

    کلیدواژگان: دیالوگ های افلاطون، دیالکتیک، اساطیر یونان، اساطیر غیرفرجام شناختی
  • سجاد ممبینی صفحات 237-264

    در نظریه متاخر میل می توان دو اقتصاد مهم میل را نزد لکان و دلوز شناسایی نمود؛ صورت بندی هایی متفاوت از گسترش میل که هر یک نسبت هایی ویژه با سوژه و جامعه برمی سازد. دلوز با طرح شیزوکاوی در برابر روانکاوی، به طور کامل از سنت فرویدی گسسته و شکل تازه ای از اقتصاد میل را بنیان می نهد. در برابر صورت بندی ادیپی میل در لکان که با ارجاع پیوسته به یک ابژه غایی مفقوده، میل در حرکتی جریان گردابی حول یک هسته ادیپی به گردش در می آید، در طرح آنتی ادیپی- ریزومی دلوز، بدن بدل به یک ماشین میل ورز می شود که میل را در مسیرهایی ریزوماتیک، رو به خارج تولید و به حرکت در می آورد. در مجموع می توان دو نوع اقتصاد میل را در اینجا از هم بازشناخت: درون گستری میل در لکان و برون گستری میل در دلوز. همچنین در لکان، مفاهیم فقدان و فانتزی که اقتصاد میل را سامان می دهند، و در دلوز مفهوم بدن بدون اندام با تولید میل به مثابه نیرو، اشکال ویژه ای از رابطه میل و جامعه را صورت بندی می کنند.

    کلیدواژگان: لکان، دلوز، درون گستری میل، برون گستری میل، فانتزی، بدن بدون اندام، ماشین میل
  • محمد نژادایران صفحات 265-287

    این پژوهش باهدف واکاوی مفهوم غرب‌زدگی در فلسفه تاریخ احمد فردید و نسبت آن با انقلاب اسلامی انجام و در آن سعی شده تا ضمن تحلیل نگرش فردید به وضعیت تمدن بشری در عصر جدید، به جایگاه انقلاب اسلامی در آن به‌عنوان تحولی عظیم جهت رهایی از سیطره غرب‌زدگی و مقابله با نیست‌انگاری ناشی از آن توجه شود. روش تفسیری - انتقادی در این پژوهش موردتوجه بوده که با به‌کارگیری آن سعی شده ضمن تحلیل مفهوم غرب‌زدگی در ادبیات فکری فردید و بررسی نسبت آن با انقلاب اسلامی نحوه مواجهه وی با این پدیده مورد ارزیابی و نقد قرارگیرد. تحلیل فردید از این تحول مهم سیاسی بیشتر مبتنی بر خصلت‌های غرب‌ستیزانه انقلاب اسلامی بوده و وی به ماهیت سیاسی انقلاب به‌عنوان یک پدیده مدرن سیاسی بی‌توجه است. یافته اصلی این پژوهش درک ماهیت تقلیل‌گرایانه اندیشه فردید درباره نسبت انقلاب اسلامی و مدرنیته و بررسی پیامدهای تحلیل وی است که مستلزم نادیده‌گرفتن وجوه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی انقلاب و تمرکز صرف بر بعد هستی‌شناختی آن است. نتیجه کلی نشان می‌دهد که رویکرد هستی‌شناختی و فلسفه تاریخ فردید که مبتنی بر نقد هایدگری متافیزیک و توجه به اسم‌شناسی عرفانی ابن‌عربی و انگاره‌های آخرالزمانی است در تبیین پدیده انقلاب اسلامی دارای کاستی‌های اساسی می‌باشد.

    کلیدواژگان: فردید، غرب زدگی، انقلاب اسلامی، حوالت تاریخی، حقایق وجودی
  • یاسمن هشیار*، اکرم کلیدری صفحات 289-305

    آیا انسان در عین حال که می داند عملی نادرست است به انجام آن مبادرت می ورزد؟ پاسخ سقراطی افلاطونی به این سوال منفی است. به نظر ایشان شرط لازم و کافی برای عمل درست و فضیلتمندانه علم به درستی آن است. مفهوم مخالف این آموزه، هم از طرف فلاسفه و هم از دید مردم عادی مورد تردید واقع شده است. افراد بسیاری را می بینیم که در حالی که می دانند عملی اخلاقا نادرست است، به انجام آن مبادرت می کنند. این پدیده متداول را چگونه می توان تبیین کرد؟ در این مقاله به تبیین کانت در این خصوص پرداخته شده است. این بررسی عمدتا با محوریت کتاب دین در محدوده عقل تنها، با نگاهی گذرا به بنیادگذاری و در مواضعی مقایسه با آراء افلاطون و ارسطو صورت گرفته است. ترتیب مطالب به این صورت است که پس از تعریف عمل اخلاقا نادرست (شر بنیادی) و به زمینه های خیر و شر در انسان پرداخته شده و پس از آن به تبیین کانت از انتخاب شر و نسبت این انتخاب با علم به نادرستی آن بررسی شده و سرانجام نسبت آن با آراء دو فیلسوف بررسی و نتیجه گیری شده است.

    کلیدواژگان: کانت، عمل اخلاقا نادرست، شر بنیادی، دین در محدوده عقل تنها
|
  • Farhad Barandak *, Fereidoun Babaei Aghdam, Hassan Mahmoudzadeh Pages 1-24

    The present study deals with the matter of human recognition (specifically anthropocentric). Here we examine the term anthropocentric in the transition from modern philosophy to phenomenology. Our attempt here is to do this with a qualitative analysis of the works and first-hand texts of modern philosophical and phenomenological thinkers. This transition can be followed by "recognition of consciousness". With the influence of Bacon and Descartes, Kant began with doubt, and with his transcendence he brought certainty and conciseness, and carried out the plan to humanize science by eliminating man. Hegel makes this certainty with the phenomenology of the soul and his dialectical scheme with the connection of man and soul in the course of history. Husserl, whose name is familiar with phenomenology, tries to establish certain science with the slogan "Return to Things"; But he brought the "lifeworld" to the relativists, and at the end of his life he considered the dream of philosophy as a certain science to be over. Heidegger (transcendental) puts man at the center of the world. Dasein is always present in the world. The present study reinforces human-centered approaches in which human beings have always been and will always be central.

    Keywords: Human, Anthropocentric, Western Philosophy, Modern, Phenomenology
  • Somaye Hamidi *, Fatemeh Kamrani Pages 25-52

    Undoubtedly, one of the most important issues in the field of political thought in the public sphere is the relationship between the institution of religion and the public sphere. There is serious controversy among religious and secular thinkers about the nature of this relationship. The epistemological and historical experience of modernity shows that religion is beyond what we can reduce to ideology or to equate with secularism. In today's society, life has no meaning in itself, and one must think about how religious traditions can coexist in the public sphere. The point of this article is what role can institutionalized religion play in this? Can it open the door to dialogue in the public arena or does it prevent it at all? This article presents models of the relationship between institutionalized religion and the public sphere. Then, by examining three perspectives in this field, it tries to present a model that works for Islamic Iran by using the results of a comparative study between the mentioned models. And to free us from the double entanglement that either religion must take over the government or be reduced to the private sphere altogether. The method of this research is descriptive-analytical.

    Keywords: Religion, Institutional religion, Public Arena, dialogue
  • Seyyed Ali Seraj * Pages 53-78

    Following the foundations of the flow of modernity and the positivism paradigm on the level of human life, moral crises in various dimensions, social anomalies were formed in the epistemology of relativism in the Western world. Consequently, its intellectual foundations of thought were strongly criticized by rival schools, even in the West itself. On this basis, the leaders of the capitalist system, to consolidate their epistemic foundations, this time, with another element called mysticism, have tried to consolidate their attitude and worldview, which apparently sought to achieve psychological tranquility of people. The story of Rhonda Byrne Secret, including the works on this theme that has received much attention in recent years and has found many fans. The method and approach of this work are that a kind of mystical journey and believes that human by focusing on thought and perseverance, hope and wish, attention to the consciousness of beings and love and self-knowledge, can achieve all its aspirations and material desires. In this research, the descriptive-analytical method has been used to investigating and adapting the elements of this work with Persian mystical and educational works. In summary, the research findings show that although the effect of themes is in common with the mystical works of Persian literature, in the main purpose and main theme of the work, and due to the attention paid only to material issues and human desires, are in line with the objectives of the capitalist system as the main axis of modernity.

    Keywords: Capitalism, Alienation, crisis of meaning, mystery, mysticism
  • Hossein Shaqaqi * Pages 79-104

    Elizabeth Anscombe describes Wittgenstein's ideas (in his book Philosophical investigations) on language as a partial linguistic idealism. Because, Wittgenstein, according to Anscombe, interprets social rules and norms in a way that is consistent with linguistic idealism, and his explanation of concepts of natural essences is not entirely consistent with linguistic idealism. According to Anscombe, Wittgenstein doesn’t explain objects idealistically and he takes them presumed independently of language. Here, after expressing Anscombe's argument in defense of the above claim, I will criticize it. This critique is based on the argument of commentators who defend the position that Wittgenstein's linguistic idealism should not be described as "partial". Based on the analysis presented here, the concepts of physical identities and natural essences are also explained, from Wittgenstein's point of view, by relying on what we call linguistic idealism. We will defend this claim by relying, firstly, on the general view of the author of Philosophical Investigation on the meaning and, secondly, on the self-referring nature of language and its scope, in his view.

    Keywords: Wittgenstein, Anscombe, Linguistic idealism, self-referring
  • Mostafa Abedi Jige *, Mohsen Bagerzade Meshkibaf, Muhammad Asgahri Pages 105-127

    Before Machiavelli, in order to explain the transition from subject to object, he justified concepts that played a pivotal role in the transition from subject to object, or vice versa, which were essentially theological-metaphysical concepts, but Machiavelli in his political thought defined There is a new relation, and it must be achieved, that Hegel was later able to use in his ontology in a complex interpretation - and a critique of the views of the likes of Kant and Fichte, who are and should have dealt with the separation of territory. Influenced by Machiavelli, instead of inferring, hegel's ontological and transcendent affairs should be sought in the midst of the effective facts of this world, and thus he was able to criticize the precedence of subject over object, as philosophically explained by Kant, and the dialectical relation. Study between the two from a normative point of view. The author tries to present a new interpretation of the problem and must explain in Machiavelli's thought the logic of Hegel's transition from subject to object and how to replace normative logic with transcendent logic in this regard.

    Keywords: Machiavelli, the effective reality, is, should be, the norm Hegel
  • Mohsen Fazeli *, AliAkbar Ahmadi Pages 129-167

    The Berlin Pluralist thought has also played its particular impact on his view. There should be interest between all aspects of his thought, coherence and interest. Hence, looking at history should also be tracked within the framework of his pluralist attitude. His pluralism is a profound impact that he has accepted from the flow of romantism as the strongest or at least one of the strongest opposing streets of Western philosophical thinking. Here, Berlin is also an opposing thinker and the romantic ideas of the history of his pluralist belief. The common thinking current, the history of a coherent entire, has a pattern and definite rules, in many cases predictable and even as an inventory of a transcendental identity, which even holds on the will of humans and chooses its path. He is deeply influenced by Vico and herder every two of the most important romantics of the critic of enlightenment, and against not only the Western tradition, but especially the enlightenment companions that looked at history as a collection of causal and disabled relationships, and some kind of science,

    Keywords: History, romantism, Enlightenment, reletivism
  • Elham Sadat Karimi Douraki, Mohammad Javad Safian *, Mohammad Meshkat Pages 169-191

    Schilling's treatise on The Philosophical Studies of the Essence of Human freedom (1809) is an attempt to establish a system of freedom. The most central concept in Schelling's system is the concept of "identity", which, with its correct interpretation and finding unity between the opposing concepts of freedom and necessity, justifies his main concern in the theory of absolute idealism. The principle that is pursued in the fundamental search for the formation of the system and the solution for the compatibility of the system and freedom is identity in the true sense that in pantheism as the only possible system of reason is possible. Heidegger's focus on Schelling's thought Revealed the importance of Schelling in the history of Western thought by writing Schelling's Treaties on the Essence of Human Freedom and his multiple interpretations in 1936 and 1941. This study shows how, according to Schelling, a misinterpretation of this principle allows the incompatibility of system and freedom in different interpretations of pantheism, and how Heidegger's interpretation of this principle leads to the question of what is the single and fundamental principle of beings.

    Keywords: system, Freedom, identity, Schelling, Heidegger
  • Marziye Lotfi Pages 193-305

    Hume takes a compatibilist view in the debate on liberty and necessity. In his view, we need both “necessity” and “liberty” for moral responsibility. In this paper, at first, I will clarify Hume’s path to accomplishing his project. Then, I will explain the classic interpretation of Hume’s compatibilism according to which, in Hume’s view, it is the external compulsion that conflicts with free will rather than causation itself. Then, I will try to explain Botterill’s interpretation of Hume’s compatibilism. Botterill claims that Hume’s focus is on what he calls intentional agency or liberty 2. Finally, I will try to show that Hume’s project still faces difficulties, even if we accept Botterill’s account of Hume’s compatibilism. Although in his view, Hume’s emphasis is on agency, determinations of the will, and intention, it does not still respond to our concern about other possibilities. This interpretation also does not show that intentional agency is compatible with the broad determinism that governs an agent’s psychological states and passions.

    Keywords: free will, determinism, compatibilism, liberty of spontaneity, intentional agency
  • Saeede Mohamadzade *, Mohammad Reza Beheshti Pages 213-235

    The focus of this article is on the position of myth in Plato's dialogues. With a descriptive-analytical approach, this article addresses the issue of what are the characteristics of Plato's dialogues in different periods? And how did Plato's approach to myth change in the Introductory, middle and final dialogues? In this way, we first examine the dialectical challenge in Socratic dialogues and then how Plato used myth in different periods, explaining that the use of myth in Socratic dialogues differ from other periods in order to add a religious dimension or mythological and And finding solutions to important philosophical problems. In those dialogues, it takes place in order to bring the mind closer and express the allegory. Finally, by dividing the myths of later periods into two general categories, eschatological and non-eschatological, we explain the specific subject and content of  myths and the reason for their use.

    Keywords: Plato's dialogues, Dialectic, Greek myths, non, eschatological myths
  • sajad mombeini Pages 237-264

    In the later theory of desire, two important economies of desire can be identified according to Lacan and Deleuze; Different formulations of the expansion of desire, each of which creates special relationships with the subject and society. Deleuze, with the plan of schizoanalysis against psychoanalysis, is completely separated from the Freudian tradition and establishes a new form of the economy of desire. Against the Oedipal formulation of desire in Lacan, with continuous reference to a missing ultimate object, desire circulates in a vortex movement around an oedipal core, in Deleuze's anti-Oedipal scheme, the body becomes a desire machine. It is possible to produce and move desire in schizo and rhizomatic ways. In general, two types of economy of desire can be recognized here: interal-expansion of desire in Lacan and external- expansion of desire in Deleuze. Also, in Lacan, the concepts of lack and fantasy that organize the economy of desire, and in Deleuze, the concept of the body without organs by producing desire as force, formulate special forms of the relationship between desire and society.

    Keywords: Lacan, Deleuze, Economy of Desire, Fantasy, Body without Organs, Desiring Machine
  • mohammad nejadiran Pages 265-287

    This research aims to analyze the concept of westernization in Ahmad Fardid's philosophy of history and its relationship with the Islamic Revolution. In it, while analyzing Fardid's attitude towards the state of human civilization in the new era, the position of the Islamic Revolution in it as a great transformation to get rid of the control of Westernization is attempted. And to deal with the non-existence caused by it should be considered. The critical interpretation method has been considered in this research, and with its application, it has been tried to evaluate and criticize the concept of westernization in Farid's intellectual literature and its relationship with the Islamic Revolution. Fardid's analysis of this important political development is mostly based on the anti-Western characteristics of the Islamic Revolution, and he is indifferent to the political nature of the revolution as a modern political phenomenon.The main finding of this research is to understand the reductionist nature of Fardid's thought about the relationship between the Islamic Revolution and modernity and to examine the consequences of his analysis, which requires ignoring the political, economic and social aspects of the revolution and focusing only on its ontological dimension. The overall result shows that the ontological approach and individual history philosophy, which is based on Heidegger's critique of metaphysics and attention to Ibn Arabi's mystical nomenclature and apocalyptic ideas, has fundamental shortcomings in explaining the phenomenon of the Islamic Revolution.

    Keywords: Farid, Westernization, Islamic Revolution, Historical Remittance, Existential Facts
  • Yassaman Hoshyar *, Akram Kaleydari Pages 289-305

    Does human do a morally wrong action, inspite of knowing its wrongness? Socrates-Plato’s answer to this question is negative. To know whether an action is right is the necessary and sufficient condition to do it. However, this answer is not completely accepted neither by some philosophers like Aristotle, nor by ordinary people. we see many people who know that an action is morally wrong but initiate to do it. In this paper, I will try to explain Kant's answer to this common phenomenon by focusing on his Religion within the Boundaries of Mere Reason and by having a glimpse into Groundwork, and compare his answer to Plato’s and Aristotle’s. for this purpose,, firstly the definition of radical evil (morally wrong action), then the good and evil disposition in human nature, and finally choosing the evil action and the relation between choosing an evil action and knowing its badness is studied.

    Keywords: Kant, Morally wrong action, Radical evil, Religion within the Boundaries of Mere Reason