فهرست مطالب

سبک شناسی نظم و نثر فارسی (بهار ادب) - پیاپی 73 (خرداد 1401)

مجله سبک شناسی نظم و نثر فارسی (بهار ادب)
پیاپی 73 (خرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • عزیز زیلابی، مسعود پاکدل*، سیما منصوری، منصوره تدینی صفحات 23-43
    زمینه و هدف

    سبک، شیوه بیان یک نویسنده یا شاعر است. این اصطلاح در حال حاضر درمورد روش هایی بکار میرود که ازطریق بکار بردن فنون و مفهومهای زبان‌شناسی به مطالعه تحلیلی ادبیات میپردازد. همچنین زاویه دید، مسایل زبانی، چگونگی شخصیت‌پردازی و چندوچون جهت‌گیری درونمایه را تعیین ‌میکند. شعر آیینی بگونه ای از شعر متعهدانه گفته میشود که ازجهت معنایی و محتوایی صبغه کاملا دینی دارد و از آموزه های وحیانی، فرهنگ عترت و ولایت و تاریخ اسلام سرچشمه میگیرد. مناسبتهای مذهبی، ستایش چهره های دینی، توجه به مقوله های قدسی و ملکوتی و تزکیه و تهذیب نفس انسانی، در هسته مرکزی شعر مذهبی قرار دارد. ازآنجاکه سبک‌شناسی ابزاری برای شناسایی هویت انسانی، علمی، ادبی و ایدیولوژیک شاعر است، این مقاله براساس سبک‌شناسی لایه ای (مدرن) به بررسی و تحلیل سبک‌شناسی اشعار آیینی در آثار شاعران پس از انقلاب چون قیصر امین‌پور، سلمان‌هراتی، علی‌ معلم دامغانی، موسوی گرمارودی، سید حسن حسینی و علیرضا قزوه پرداخته است.

    روش مطالعه

    این مقاله براساس مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده ‌است.

    یافته ها

    توجه به موسیقی درونی، برجسته سازی مفاهیم و مضامین، استفاده از ترکیبات تازه و بدیع، روانی و سادگی هوشمندانه، استفاده هنرمندانه از عناصر بلاغی، تصویرسازی مخیل و عاطفی، مخاطب‌محوری، مفهوم‌گرایی، تاکید بر نهادینه ساختن مضامین دینی، انقلابی، انسانی و آرمانی از جمله ویژگیهای سبکی شاعران انقلاب است.

    نتیجه گیری

    این شاعران از تمام امکانات و عناصر شعر درجهت تبیین اندیشه های دین‌باورانه بهره ‌برده اند و براساس همین اندیشه ها و مضامین علوی، حسینی و عاشورایی، آنها را میتوان‌ شاعرانی مفهوم‌گرا نامید. نگاهی به جنبه های ادبی و زبانی شعر آنان نشان‌ میدهد با موازین ادبی و زبانی گذشته و حال آشنایی دارند و برای افزودن بر تاثیر کلام خود هر کجا که مناسب دانسته از آنها بهره ‌برده اند.

    کلیدواژگان: ادبیات آیینی، ادبیات معاصر، انقلاب اسلامی، سبک شناسی لایه ای، شعر عاشورایی
  • طیبه حاجی محمدی، ساره زیرک *، مهرداد نوابخش صفحات 45-61
    زمینه و هدف

     تحلیل جامعه شناسی انواع سرمایه ها را در آرای تیوری‌پردازانی همچون بوردیو میتوان دید. در تعریف بوردیو علاوه بر سرمایه اقتصادی انواع دیگر سرمایه نیز اهمیت بسزایی دارد که عبارت است از: سرمایه فرهنگی، اجتماعی، نمادین و اقتصادی. این مقاله با نگاهی به سرمایه های شخصیتهای زن در رمانهای «رویای تبت» از فریبا وفی و «دفترچه ممنوع» از آلبا دسس‌پدس، به بررسی تطبیقی میزان اثر‌گذاری تقدم و تاخر سرمایه ها بر یکدیگر در واکاوی سرمایه های زن میپردازد.

    روش مطالعه

     این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

     این مقاله نشان میدهد در مقایسه جامعه شناسی و با تکیه بر عنصر سرمایه این دو اثر‌، کنشگریهای سرمایه های شخصیت زنان چگونه بروز و ظهور میکند. نتیجه پژوهش در قیاس بین سرمایه های راوی دو رمان، تقدم سرمایه های فرهنگی زنان رمان رویای تبت را نسبت به رمان دفترچه ممنوع برملا میسازد که سرمایه متاخر اقتصادی (در سایه و حمایت مردان، بصورت حقوق یا ارثیه) و نمادین (یعنی عشق و احترام به ساحت مادری) را به شکلی کمرنگ برای آنها رقم میزند.

    نتیجه گیری

     در حوزه سرمایه اجتماعی نیز زنان دو رمان از تنها سرمایه متقدم اجتماعی (روابط همسری و مادری) برخوردارند که بازتولید مثبتی ندارد و شخصیت اصلی رمان رویای تبت، این سرمایه اندک را نیز ازدست میدهد و بجای آن سرمایه نمادین متقدم عشق را کسب میکند. ازآنجاکه در رمان وفی دو شخصیت شیوا و شعله از سرمایه فرهنگی و اجتماعی نسبتا بالایی برخوردارند، در قیاس با رمان دسس‌پدس در بررسی تقدم سرمایه ها، سرمایه اجتماعی و نمادین بیشتری را بازتولید میکنند؛ درحالیکه در رمان دسس‌پدس در برخورداری از انواع سرمایه ها، سرمایه متقدم آنها (سرمایه فرهنگی واجتماعی) کمرنگی است که به بازتولید مثبتی نمی‌انجامد.‌ بررسیها نشان میدهد وجود سرمایه متقدم فرهنگی و اجتماعی از عوامل مهم افزایش سرمایه متاخر نمادین و بدنبال آن سرمایه های اقتصادی متاخر است.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی، تطبیقی، سرمایه، بوردیو، زنان، فریبا وفی، آلبا دسس پدس
  • رمضانعلی رازقی، سیدعلی اکبر شریعتی فر *، ابوالقاسم امیراحمدی صفحات 63-78
    زمینه و هدف

     اخلاق یکی از بنیادیترین اصول هر جامعه محسوب میگردد که جایگاه خاصی در ادبیات دارد. شعر و ادبیات فارسی در جریان تحولات ایدیولوژیکی و فکری انقلاب اسلامی پا به عرصه تازه ای نهاد؛ تا جایی که در رویارویی با حوادث و اتفاقات دنیای مدرن و جریانات روشنفکری غربی شاهد بروز و ظهور تحولات اساسی و چشمگیر در آثار شاعران ارزشی و انقلابی هستیم. شاعران و هنرمندان انقلابی در سالهای پس از پایان جنگ با بهره گیری از آرمانهای انقلابی و تعالیم دینی تغییراتی را در مفاهیم اخلاقی در قالب مضامین شعری ایجاد نمودند. ازآنجاکه تاکنون درباره محتوای اخلاقی شعر انقلابی دوران معاصر مقاله و پژوهش مبسوطی بصورت مستقل انجام نشده است، در این پژوهش به واکاوی مفاهیم و ارزشهای اخلاقی در اشعار شاعران انقلابی پس از خاتمه جنگ تحمیلی و دوران هشت ساله دفاع مقدس پرداخته میشود. ازآنجاکه در دوران معاصر ‌بویژه در دهه هفتاد و هشتاد تحولات سیاسی و اجتماعی قابل توجهی در کشور رخ داد، این حیطه زمانی برهه قابل توجهی را از حیث موضوع مورد مطالعه دربر میگیرد.

    روش مطالعه

     این پژوهش براساس روش کتابخانه ای و شیوه توصیفی–تحلیلی انجام گرفته است.

    یافته ها

     در اشعار شاعران مذکور، بیشتر تاکید ایشان بر مفاهیم اخلاقی و ارزشی چون عدالت، نوع‌دوستی، پرهیز از مدگرایی، مبارزه با بدحجابی، جبهه گیری علیه روشنفکری غربی و یادآوری فضایل اخلاقی اسلامی-عاشورایی است.

    نتیجه گیری

     شاعران آگاه سبب بیعدالتی در بین طبقات اجتماعی جامعه را در گرو ضعفهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنجارشکنی مسیولان دانسته و زبان به انتقاد میگشایند که بر این اساس در حوزه اخلاق توجه و رویکرد اخلاق اجتماعی را بیشتر مدنظر داشتند تا پرداختن به اخلاق فردی. البته این مطلب بدان معنا نیست که در این باب به بحث و واکاوی ارزشهای فردی توجهی نداشته اند، اما در مقام مقایسه، مسایل مربوط به اخلاق اجتماعی تا حدودی بصورت دقیقتر و ریزبینانه تری مورد توجه قرار گرفته است.<-strong>

    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق اسلامی، سبک فکری، شعر انقلابی معاصر
  • بهزاد ذاکری، سپیده سپهری *، الهه حاجیها صفحات 79-97
    زمینه و هدف

    شاه داعی شیرازی، از شاعران عارف و برجسته قرن نهم (ه. ق) است که آثار متعددی به نظم و نثر از وی باقی مانده است. یکی از آثار منظوم وی «سته شاه داعی» است و مثنوی «چهارچمن»، چهارمین منظومه از سته است. هدف از انجام این پژوهش، تحلیل سبکی و محتوایی مثنوی چهار چمن از سه منظر فکری، زبانی و ادبی است. روش‌ مطالعه: این مقاله براساس مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    شاه داعی از مبلغان اندیشه وحدت وجودی ابن عربی است؛ چنانکه در مثنوی چهار چمن، تاثیر افکار ابن عربی و عطار مشهود است. همچنین اندیشه های هستی شناسی شاه داعی در بسامد واژه ها و اصطلاحات و محتوا نشانگر تاثیرپذیری این شاعر عارف از ابن عربی است. در هفت وادی سلوک و مبحث وحدت وجود تاثیرگذاری عطار نیز در این مثنوی دیده میشود.

    نتیجه گیری

    دستاوردهای پژوهش بیانگر ابتکار و استقلال شاه داعی در ساختار هنری، ادبی، و محتوایی است. بگونه ای که این شاعر عارف با نیروی تخیل خویش توانسته است آغازگر راه جدیدی در عرفان باشد. اگرچه در مثنوی چهار چمن از نظر بدیع لفظی و محتوایی خطاهای دیده میشود، در جنبه فکری و محتوایی این اثر نوآوریهایی وجود دارد.

    کلیدواژگان: شاه داعی، چهار چمن، ابن عربی، عطار
  • ستاره نژادپور، حسین پارسایی*، مهرعلی یزدانپناه صفحات 99-117
    زمینه و هدف

     باآنکه اصطلاح سبک زندگی، محصول جهان مدرن است، به دلیل اهمیت بسیار زیاد آن در پیکره اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جوامع بشری و بازخوردهای اساسی ناشی از آن، اندیشمندان و نظریه پردازان بیشماری به آن توجه نمودند و در حوزه های گوناگون چون جامعه شناسی، روانشناسی، انسان شناسی، پزشکی و مطالعات فرهنگی، این پدیده را مورد بررسی و مداقه قرار دادند. یکی از این نظریه پردازان، آلفرد آدلر میباشد که او را اولین نظریه پرداز سبک زندگی میدانند. رویکرد آدلر به سبک زندگی روانشناسانه است. این مقاله به بررسی سبک زندگی در اشعار فروغ فرخزاد و سیمین بهبهانی با رویکردی به نظریه آدلر میپردازد. سوال اصلی تحقیق حاضر این است که آیا سبک زندگی فروغ و سیمین با مولفه های آدلر مطابقت دارد و آیا آنها توانسته اند به سبک زندگی خاص خود دست یابند؟

    روش مطالعه

     این جستار به شیوه توصیفی-تحلیلی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته ها

     با بررسی مهمترین مولفه های سازنده سبک زندگی از جمله تعاملهای اجتماعی، احساس حقارت (کهتری)، خاطرات قدیمی و رویاها در نظریه آدلر، و تطبیق آن با اشعار فروغ و سیمین، به این نتیجه رسیدیم که سبک زندگی فروغ و سیمین، تقریبا با تمامی مولفه های آدلر مطابقت دارد و ایشان بعنوان زنانی نواندیش و مدرنیته گرا توانسته اند به سبک زندگی خاص خود دست یابند.

    نتیجه گیری

     سیمین در مقایسه با فروغ، در شعر خود دغدغه های اجتماعی بیشتری را مطرح کرده و بیشتر با مردم و مشکلات آنها سروکار دارد. تیپ شخصیتی سیمین غالبا سودمند اجتماعی است، در حالیکه فروغ از هریک از تیپهای چهارگانه، نمودی در خود ارایه میدهد. درواقع من فردی در کلام فروغ و من اجتماعی در شعر سیمین بارزتر است. همچنین عناصر و مولفه های مذهبی در شعر سیمین پررنگتر است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، شعر، فروغ فرخزاد، سیمین بهبهانی، آلفرد آدلر
  • نجمه اعظم پور، محمد حجت *، مریم شایگان صفحات 101-123
    زمینه و هدف

     قرن ششم هجری یکی از ادوار مهم در شعر و ادب فارسی محسوب میشود. در این قرن سه مکتب شعری خراسانی، بینابین و آذربایجانی رواج دارند و یکی از معروفترین شاعران مکتب آذربایجانی، مجیرالدین بیلقانی است. در این مقاله به بررسی سبک‌شناسی اشعار او از سه منظر فکری، زبانی و ادبی پرداخته شده است.

    روش مطالعه

     این مقاله براساس مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

     ابوالمکارم مجیرالدین بیلقانی از مردم بیلقان بوده که گویا از مادری حبشی نژاد در آنجا به دنیا آمد. وی از شاعران طرازاول و برجسته سبک آذربایجانی در نیمه اول قرن ششم است. دیوان پنج هزار بیتی وی مشحون از قصاید، غزلیات، رباعیات و ترکیب‌بندهایی لطیف و شیوا هستند. در اشعار وی از زندگانی وی اطلاعاتی در دست نیست ولی این نکته مسلم است که تحصیلات ادبی و شعری خود را نزد خاقانی انجام داده است. برخی ادیبان سبک او را تقلیدی از سبک فرخی و منوچهری (خصوصا در قصاید) میدانند.

    نتیجه گیری

     مجیر در سرودن انواع شعر از جمله قصیده، غزل، قطعه، ملمع، شکواییه، ترکیب‌بند و رباعی مهارت داشته، اما مهارت اصلی وی در قصیده سرایی است. از نظر فکری، اشعار مدحیه، هجویه و شکواییه و فخریه از ویژگیهای شعر اوست. از منظر زبانی، در اشعار او لغات عربی و ترکی فراوانی دیده میشوند. همچنین اشعار او مملو از ترکیبات خاصی در وصف عناصر آسمانی است که معمولا با عدد همراه هستند و معنای مجازی و استعاری و کنایی دارند. از شاخه های علم بیان، تشبیه و کنایه در اشعارش نمود بیشتری دارد. اکثر استعاره های شعری وی حسی هستند و استعاره مصرحه مجرده بیشترین بسامد را از بین انواع استعاره داراست. کنایه از فعل و از نوع ایما پربسامدترین نوع کنایه در اشعار مجیر است.

    کلیدواژگان: مجیر بیلقانی، سبک شناسی، سبک آذربایجانی، سطح زبانی، سطح ادبی، سطح فکری
  • احمد علیزاده صفحات 119-137
    زمینه و هدف

    بررسی سبک‌شناسانه را نظر به میزان دقت و ارزیابی همه جوانب یک اثر، باید دقیقترین و مطمینترین شیوه برای سنجش اثر ادبی دانست. موضوع این پژوهش تحلیل سبکی دیوان فراهی هروی از سه منظر سطح زبانی، فکری و ادبی است. در این مقاله کوشش شده ضمن تحلیل سبکی دیوان، میزان تاثیر فراهی هروی از شاعران همعصر و شاعران پیش از او با ارایه شواهد شعری تبیین شود.

    روش مطالعه

    پژوهش پیش رو، مطالعه ای است نظری که به شیوه پژوهش کتابخانه ای انجام شده است. محدوده و جامعه موردمطالعه، دیوان فراهی هروی به تصحیح احمد بهشتی شیرازی است که در نشر روزنه منتشر شده است.

    یافته ها

    با عنایت به اینکه فراهی هروی شاعر دهه نخست سده دهم است و شعر او صبغه عرفانی دارد، به پیروی از سنت رایج در بین شاعران پس از عصر حافظ، سروده های او هم از حیث زبان و هم از حیث محتوا و مضامین متاثر از شعر مولانا و خواجه شیراز است. سوای تاثیرپذیری از مولانا و حافظ، نشانه های بارزی از تاثر او از عطار، عراقی، سعدی، جامی و شاه نعمت‌الله ولی دارد. غزل او بر غزل فیض کاشانی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    اثرپذیری فراهی از شعر مولانا میتواند ناظر به همسویی فکری و اشتراک معتقدات آنان باشد. تاثر او از حافظ تحت تاثیر سنت شعری رایج در شعر فارسی قرن نهم و قرون بعد است که شاعران تشبه و استقبال از شعر حافظ را نشانه تشخص شعرشان میپنداشته اند. اما تاثیرپذیری او از شاعران دیگر میتواند ناظر به مطالعه آثار آنان و استلذاذ از هنر شاعریشان باشد. غزل او متضمن اندیشه های بلندی توحیدی-عرفانی است و از جهات گوناگون شایان مداقه و تحلیل.

    کلیدواژگان: فراهی هروی، دیوان، تحلیل سبکی، سطح زبانی، سطح فکری، سطح ادبی
  • یدالله عابدی نهر خلجی، مهرداد چترایی عزیزآبادی *، قربانعلی ابراهیمی صفحات 139-163
    زمینه و هدف

    امروزه جای هیچ تردیدی نیست که هرگونه جستجو و مطالعه، در محدوده نظم و نثر فارسی، بدون مراجعه به سفینه ها و جنگهای خطی، کاری ناتمام خواهد بود. سفینه ها از آن جهت که در برخی موارد نام و نشان شاعران گمنام و سروده های آنان را از دستبرد زمانه، در امان نگاه اشته اند، دارای کمال اهمیت میباشند. یکی از این نسخه های خطی، «سفینه نظم و نثر» میباشد که تاکنون تصحیح و چاپ نشده است. در نگارندگان این مقاله در وهله نخست به معرفی، توصیف و تحلیل ساختاری سفینه و در گام دوم به بیان ویژگیهای سبکی و ابیات نویافته آن پرداخته اند تا از این طریق جایگاه و اهمیت این سفینه شناسانده شود و با ارایه اشعار تازه یاب که تا به امروز در دیگر منابع نیامده است، منبعی جدید جهت تصحیح دیوان شعرا در پژوهشهای فارسی ارایه نمایند.

    روش مطالعه

    پژوهش پیش رو، مطالعه ای نظری است که به شیوه پژوهش توصیفی- تحلیلی و ابزار کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته ها

    سفینه نظم و نثر به دست نویسنده گمنامی نوشته شده است و به شماره 8982 در کتابخانه مجلس شورای اسلامی نگهداری میشود. در این سفینه 8500 بیت شعر از شاعران قرن دهم و یازدهم هجری و حکایاتی چند از متون نثر فارسی جمع‌آوری شده است. این سفینه از نظر سبکی و محتوایی بسبب داشتن ابیات نویافته شایسته توجه است. درواقع وجود ابیات نویافته برخی شعرا، غنای این سفینه را تایید میکند؛ همچنین ذکر اشعاری که در منابع دیگر نیامده است، به ارزش این اثر می‌افزاید. قدمت این نسخه به قرن دهم و نیمه اول قرن یازدهم میرسد.

    نتیجه گیری

    امروزه یکی از منابع قابل توجه و مهم، برای هر مصححی، جنگها و سفینه های شعری است. ناسخان چنین مجموعه هایی با دردست داشتن نویسه های کهن، که بعضا دست تطاول روزگار آنها را به غارت برده است، به نام و اشعار شاعرانی اشاره میکنند، که امروزه برای پژوهشگران قلمرو شعر و ادب فارسی نویافته و بیگانه مینماید.

    کلیدواژگان: نسخه خطی، جنگها، سفینه ها، اشعار نویافته، تصحیح
  • نادیا وارمیلی، فروغ کاظمی صفحات 165-177
    زمینه و هدف

    با توجه به ظهور دیدگاه های جدید و ورود آنها به حیطه مطالعات پژوهشگران آثار ادبی بویژه در چند دهه اخیر، لزوم توجه به آثار ادبی به شیوه های متفاوت بسیار ضروری بنظر میرسد و نشانه معناشناسی یکی از این رویکردهاست. نشانه معناشناسی گفتمانی رویکرد جدید در حوزه نقد ادبی بشمار میرود. در این رویکرد، نشانه ها بعنوان عوامل سازنده معنایی گونه های چندبعدی، پویا و سیال هستند که با کنترل فرآیند گفتمانی در شکل‌گیری فکر و ایده اثر در بافتارهای مختلف از جمله بافتار عاطفی و فکری، هویت مییابند. کلیله و دمنه مشتمل بر مجموعه ای از معانی است که در بستری از حکایات قهرمانانی از جنس حیوانات با نقش و صفات انسانی، بدلیل برخورداری از ظرایف و دقایق معنایی والا، بستری بسیار مناسب برای مطالعات نشانه معناشناسی بحساب می‌آید. این پژوهش در پی آن است که به این پرسش پاسخ دهد که چگونه نشانه های موجود در گفتمان، در داستان شیر و گاو از کلیله و دمنه نصرالله منشی سبب ایجاد حس رقابت میان شخصیتهای اصلی داستان یعنی «دمنه» و «شنزبه» شده است و تقابل خرد و بی‌عقلی و فریب و صداقت چگونه بعنوان نشانه -معناهای اصلی، بر سبک فکری و گفتمان ایدیولوژیک داستان تاثیر گذاشته است.

    روش مطالعه

    این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و بر مبنای داده های کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته ها

    آنچه در این گفتمان اهمیت ویژه ای دارد، نوع حضور شوشگران آن (دمنه، شیر و کلیله) در گفتمان داستان است که با بتصویر کشیدن رخدادها و حوادث مختلف از آرزوی دمنه برای ارتقاء یافتن در دربار شیر تا توطیه او علیه شنزبه و گرفتار شدن وی به عقوبت کارش نزد شیر، روند مختلف گفتمان عاطفی داستان را تشکیل میدهد.

    نتیجه گیری

    رخداد حادثه ارزش و احترام شنزبه نزد سلطان (شیر) گرچه در ابتدا به میل و خواسته دمنه بود، اما سبب ایجاد تغییر در نوع احساس وی و تحت تاثیر قرار دادن ایدیولوژی او گردید، کارکرد ارزشی گفتمان را در این داستان بشدت تغییر داد.

    کلیدواژگان: نشانه معناشناسی گفتمانی، سبک، سبک فکری، فرآیند عاطفی، کلیله و دمنه
  • سیده فاطمه حسینی تبار، عباس خیرآبادی، حمیدرضا سلیمانیان، محمود فیروزی مقدم صفحات 179-197
    زمینه و هدف

    نامه یکی از وسایل برقراری ارتباط میان انسانهاست که از دیرباز مورد استفاده بوده است. نامه های موجود در منابع فارسی از جهات مختلف درخور مطالعه و تحقیق هستند. در شاهنامه فردوسی نیز که درحقیقت تاریخ قوم ایرانی پیش از اسلام آن ‏هم بشکل داستانهایی دل‏انگیز است، نامه نقش موثری داشته است. در این مقاله به بررسی سبک‌شناسی نامه ها در این اثر با تکیه بر ارکان، سطوح ارتباطی و انواع نامه ها پرداخته شده است.

    روش مطالعه

    این مقاله براساس مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    در هیچ‌یک از منظومه های داستانی و حماسی فارسی، تعداد و نقش نامه ها، قابل مقایسه با شاهنامه فردوسی نیست. در این اثر حماسی با ‌انواع مختلفی از نامه روبرو هستیم که در ساختار اغلب آنها میتوان پنج رکن 1- ستایش خداوند، 2- ذکر فرستنده و مخاطب نامه و ستایش او، 3- مقدمه متناسب با رکن اصلی نامه، 4- رکن اصلی نامه، و 5- خاتمه نامه را مشاهده کرد که نامه های موجود در آن با توجه به انواع و ارکان نامه، دارای ویژگیهای سبکی خاص و متفاوتی هستند.

    نتیجه گیری

    در نامه های شاهنامه، هماهنگی کاملی بین محتوای نامه ها و الفاظ و کلمات و عباراتی که در نامه ها استفاده شده اند، وجود دارد. در نامه هایی که حاوی خشم و خشونت هستند (مانند تهدیدنامه ها و بیم‌نامه ها) کلمات و عبارات خشن هستند و برعکس در نامه های دوستانه (مانند صلح‌نامه) از کلمات لطیف و عباراتی ملایم استفاده میشود. تعداد جملات معلوم بسیار بیشتر از جملات مجهول است و وجه خبری نیز بیشترین بسامد را از میان وجوه افعال داراست. در نامه های شاهنامه به ترتیب بسامد آرایه هایی مانند اغراق، تشبیه، استعاره و کنایه در بخشهای مختلف نامه ها بطور پراکنده وجود دارد. همچنین افکار و مضامین متنوعی در نامه ها درج شده است که از آن میان، آغاز نامه ها با یاد خداوند، ذکر صفات خداوند خصوصا تاکید بر دو صفت آفرینندگی و خداوندی، ستایش از مخاطب، پند و اندرز، دعوت به دادگری، مفاخره و... به ترتیب بسامد بیشتری دارند.

    کلیدواژگان: نامه نگاری، شاهنامه فردوسی، سبک شناسی، سطح زبانی، سطح ادبی، سطح فکری
  • فاطمه ستاری، کامران پاشایی فخری، پروانه عادل زاده صفحات 199-214
    زمینه و هدف

    مثنوی مولوی از کتابهای مهمی است که بواسطه اهداف تعلیمی آن، سهم بیشتری در بازنویسی و بازآفرینی آثار ادبیات کهن برای کودکان و نوجوانان دارد. اما گاه میبینیم بازنویسیها، در زبان و محتوا در مقایسه با اصل حکایت و زبان متناسب مخاطب، از منظر سبکی دارای نقاط ضعف هستند.

    روش مطالعه

    در این مقاله با بهره گیری از روش کتابخانه ای و تحلیل مقایسه ای محتوای بازنویسیها با اصل حکایت مثنوی، مجموعه کتابهای بازنویسی‌شده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان از منظر سبکی در سطح زبانی و محتوایی نقد و بررسی شده است. جامعه آماری تحقیق، مجموعه 12 جلدی حکایتهای مثنوی «از نیستان» برای استفاده گروه سنی «د» است که در سال 1386 به مناسبت هشتصدمین سالگرد تولد مولوی، درجهت آشنایی کودکان و نوجوانان با مولوی، برای استفاده در مراکز فرهنگی هنری کانون منتشر شده است.

    یافته ها

    انتخاب واژه های کهن بدون معنی، آوردن ابیات مثنوی بجای بخشی از روایت داستانی، ساختار دستوری کهن، واژه ها و اصطلاحات عامیانه در سطح زبانی و عدم توجه به محتوای تعلیمی آموزشی مولوی و تغییرات نابجای اصل محتوای حکایتها، از آسیبهای اصلی بازنویسی مثنوی در این کتابها است.

    نتیجه گیری

    مقایسه بازنویسیها با اصل حکایت، هدف مولوی و زبان متناسب با گروه سنی «د» نشان میدهد بازنویسیها در مواردی بدلیل عدم درک محتوایی، عدم توجه به زبان متناسب مخاطب، تغییر محتوا و عدم توجه به پیام مولوی، دارای لغزشهای زبانی و فکری هستند و از اهداف آموزش و پرورش فکری، که رسالت اصلی کانون است، دور شده اند.

    کلیدواژگان: مثنوی، بازنویسی، زبان، محتوی، کودک و نوجوان، آسیب شناسی
  • سهیلا لویمی صفحات 215-234
    زمینه و هدف

    رامایانا (سروده والمیکی) یکی از کهنترین حماسه های هندی است که بین قرون 3 تا 5 قبل از میلاد سروده و بعدها بصورت منظوم و منثور بازگردانی شده است. ملا مسیح پانی پتی، در سال (1050 ه. ق) این حماسه هندی را به نظم بازآفرینی کرده است؛ درحقیقت مسیح این منظومه را در پاسخ به منتقدانی نگاشت که او را بخاطر اشتغال به سرایش منظومه رام وسیتا، نجس و کافر میدانستند. ابیات این منظومه ارزش ادبی درخور توجهی داشته و در سرایش نعت، سرمشق شاعران زیادی پس از وی گردیده است. هدف از این پژوهش، بررسی ویژگیهای سبکی منظومه رامایانا است.

    روش مطالعه

    پژوهش حاضر براساس شیوه اسنادی (کتابخانه) و بر پایه مطالعه مستقیم ابیات رامایانای منظوم مسیح و کتاب‌های مرتبط با آن بوده است. برای انجام این پژوهش، ویژگیهای سبکی و محتوایی منظومه حماسی رامایانا، استخراج شده و بطور مختصر و مفید مطرح گشته است.

    یافته ها

    رامایانای مسیح تلفیقی از سبکهای خراسانی، عراقی و هندی است. حماسه و مصطلحات حماسی و پهلوانی را از سبک خراسانی به ارث برده، لطافتها، سوز و گداز و تغزل را از سبک عراقی و صید معانی بیگانه و نازک خیالیهای غریب آن، یادگار سبک هندی است که البته سهم سبک هندی در این میانه بیش از سایر سبک‌هاست.

    نتیجه گیری

    این منظومه سرشار از بنمایه و باورهای اساطیری است و همچنین دارای مضامینی چون عرفان نظری، شطحیات، عشق، مفاهیم اخلاقی و باورهای عامیانه است. جناس و تکرار در حوزه بدیع لفظی، تشبیه و پس از آن استعاره، کنایه، ایجاز، تلمیح، ارسال‌المثل و تمثیل در حوزه بدیع معنوی از برجسته ترین آرایه های ادبی در این منظومه هستند. از جمله ویژگیهای زبانی این منظومه، بهره گیری از ویژگیهای دستوری و زبانی سبک خراسانی است.

    کلیدواژگان: رامایانا، مسیح، سبک خراسانی، سبک عراقی، سبک هندی
|
  • Aziz Zilabi, Masoud Pakdel *, Sima Mansouri, Mansoureh Tadayoni Pages 23-43
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Style is the expression of a writer or poet. The term is currently used to refer to methods studying literature analytically through the use of linguistic techniques and concepts. It also determines the angle of view, linguistic issues, how to characterize and how to orient thetheme. Ritual poetry is a form of committed poetry that has a completely religious nature in terms of meaning and content and originates from the revelatory teachings, the culture of Etrat and Wilayah and the history of Islam. Religious ceremonies, praise of religious figures, attention to sacred and heavenly categories, and human self-cultivation and self-purification are at the core of religious poetry.Since stylistics is a tool for recognizing the poet"s human, scientific, literary and ideological identity, this paper uses a descriptive-analytical procedure to investigate obvious stylistic features of Post-Revolutionary Poets such as Kaiser Aminpour,SamanHarati, Ali MoallemDamghani,Ali MousaviGarmaroodi, Seyed Hassan Hosseini and Alireza Qazveh.

    METHODOLOGY

    This paper has been written based on library studies in a descriptive-analytical manner.

    FINDINGS

    Paying attention to internal music, giving prominence to ideas and concepts, using the marked vocabularies, fluency and simplicity, eloquent elements artistically, making pictures of imagination and emotion, paying attention to addressee-centered and meanings, emphasizing on religious, revolutionary, humane and ideal concepts are among the stylistic features ofRevolutionary Poets.

    CONCLUSION

    The results show that these poetshave used all the possibilities of poetry to explain their religious ideas and based on these ideas and the Alavi, Hosseini and Ashurathemes, they can be called conceptualist poets. A look at the literary and linguistic aspects of their poetry shows these poets know the literary and linguistic standards of the past and present and wherever they deem appropriate, they use them to increase their wordinfluence.

    Keywords: Ritual literature, Contemporary literature, Islamic Revolution, layered stylistics, Ashura poetry
  • Tayyebeh Haji Mohammadi, Sara Zirak*, Mehrdad Navabakhsh Pages 45-61
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

     Sociological analysis of capital types can be seen in the views of theorists such as Bourdieu. In Bourdieu"s definition, in addition to economic capital, other types of capital are also very important, which are: cultural, social, symbolic and economic capital. This article looks at the effects of female precedence and latency on each other in the analysis of female capital by looking at the capitals of female characters in novels The Tibetan Dream and The Forbidden Book.

    METHODOLOGY

     This research was conducted by descriptive-analytical method.

    FINDINGS

     This article shows how societal activism of women"s assets emerges in sociological comparison and relying on the capital element of these two works. The result of the study, comparing the narrator"s capitals of the two novels, reveals the precedence of the Tibetan dream women"s cultural capitals over the Forbidden Book of Novels, which is a late economic capital (in the shadow and support of men, as rights or inheritance) and symbolic (ie love and respect for Mother figure) in a small way for them.

    CONCLUSION

     In the field of social capital, women in the two novels have only the first social capital (marital and maternal relations) which does not have a positive reproduction and the main character of the Tibetan dream novel loses this small capital and instead loses the symbolic capital of love. Earns. Since in the novel Vafi the two characters Shiva and Sholeh have relatively high cultural and social capital, they reproduce more social and symbolic capital in the study of the precedence of capitals in comparison with the novel Despespeds; While in the novel Despodes, in having different types of capitals, their early capital (cultural and social capital) is small, which does not lead to positive reproduction.

    Keywords: Sociology, Comparative, Capital, Bourdieu, Women, Fariba Vafi, Alba Despodes
  • Ramazan Ali Razeghi, Seyyed Ali Akbar Shariatifar *, Abolghasem Amirahamdi Pages 63-78
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

     Ethics is one of the most fundamental principles of any society that has a special place in literature. Persian poetry and literature entered a new arena during the ideological and intellectual developments of the Islamic Revolution; To the extent that in the face of the events of the modern world and the currents of Western intellectualism, we are witnessing the emergence of fundamental and dramatic changes in the works of valuable and revolutionary poets. Revolutionary poets and artists in the years after the end of the war, using revolutionary ideals and religious teachings, made changes in moral concepts in the form of poetic themes. Since no detailed article or research has been done on the moral content of contemporary revolutionary poetry, this study examines the moral concepts and values ​​in the poems of revolutionary poets after the end of the imposed war and the eight-year period of holy defense. Since significant political and social developments took place in the country during the contemporary period, especially in the seventies and eighties, this time span covers a significant period in terms of the subject under study.

    METHODOLOGY

     This research is based on library method and descriptive-analytical method.

    FINDINGS

     In the poems of the mentioned poets, most of their emphasis is on moral and value concepts such as justice, altruism, avoiding fashion, fighting against bad hijab, taking a stand against Western intellectuals and recalling the moral virtues of Islam-Ashura.

    CONCLUSION

     Informed poets attribute the cause of injustice among the social classes of the society to the economic, political, social, cultural and norm-breaking weaknesses of the officials and open their mouths to criticism. Addressing individual ethics. Of course, this does not mean that they have not paid attention to the discussion and analysis of individual values ​​in this regard, but in comparison, issues related to social ethics have been considered somewhat more precisely and meticulously.

    Keywords: Ethics, Islamic ethics, intellectual style, Contemporary revolutionary poetry
  • Behzad Zakeri, Sepideh Sepehri *, Elahe Hajiha Pages 79-97
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Shah Da’ei Shirazi is one of the mystical poets of the ninth century AH who has left many works of poetry and prose. One of his poems is "Set Shah Shah Da’ei " and Masnavi "Chahar Chaman" is the fourth poem of Set. The purpose of this research is to analyze the style and content of Masnavi Chahar Chaman from three perspectives: intellectual, linguistic and literary.

    METHODOLOGY

    This article is based on library studies and has been done in a descriptive-analytical manner.

    FINDINGS

    Shah Da’ei is one of the propagandists of Ibn Arabi"s idea of ​​existential unity. As in Masnavi Chahar Chaman, the influence of the thoughts of Ibn Arabi and Attar is evident. Also, the ontological thoughts of Shah Da’ei in the frequency of words, terms and content show the influence of this mystic poet from Ibn Arabi. In seven valleys of conduct and the issue of unity, the existence of Attar"s influence can also be seen in this Masnavi.

    CONCLUSION

    The achievements of the research show the initiative and independence of Shah Da’ei in the artistic, literary and content structure. In such a way that this mystic poet has been able to start a new path in mysticism with his imagination. Although in Masnavi Chahar Chaman, errors are seen in terms of verbal and content novelty, but in the intellectual and content aspects of this work, innovations are seen

    Keywords: Shah Da’ei, Chahar Chaman, Ibn Arabi, Attar
  • Setareh Nejadpour, Hossein Parsai *, Mehr Ali Yazdanpanah Pages 99-117
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

     Although the term lifestyle is a product of the modern world, due to its great importance in the social, political and cultural body of human societies and the resulting basic feedback, countless thinkers and theorists have paid attention to it and in the fields. Various societies, such as sociology, psychology, anthropology, medicine, and cultural studies, have studied this phenomenon. One of these theorists is Alfred Adler, who is considered to be the first lifestyle theorist. Adler"s approach to life is psychological. This article examines the lifestyle in the poems of Forough Farrokhzad and Simin Behbahani with an approach to Adler theory. The main question of the present study is whether the lifestyles of Forough and Simin correspond to the components of Adler and whether they have been able to achieve their own lifestyle?

    METHODOLOGY

     This research was conducted in a descriptive-analytical manner using library studies.

    FINDINGS

     By examining the most important components of lifestyle including social interactions, feelings of inferiority, old memories and dreams in Adler"s theory, and its adaptation to Forough and Simin"s poems, we came to the conclusion that Forough and"s lifestyle Simin fits almost all of Adler"s components, and as modernist and modernist women she has been able to achieve her own lifestyle.

    CONCLUSION

     Compared to Forough, Simin in his poetry raises more social concerns and deals more with people and their problems. Simin"s personality type is often socially beneficial, while Forough represents each of the four types. In fact, the individual self is more prominent in Forough"s words and the social self in Simin"s poetry. Also, religious elements and components are more prominent in Simin"s poetry.

    Keywords: Lifestyle, Poetry, Forough Farrokhzad, Simin Behbahani, Alfred Adler
  • Najmeh Azampour, Mohammad Hojjat *, Maryam Shayegan Pages 101-123

    BACKGROUND AND OBJECTIVES: The sixth century AH is one of the most important periods in Persian poetry and literature. In this century, three schools of poetry: Khorasani, Binabin and Azerbaijani are prevalent and one of the most famous poets of the Azerbaijani school is Mujir al-Din Bilqani. This article examines the stylistics of his poems from three perspectives: intellectual, linguistic and literary. METHODOLOGY: This article is based on library studies and has been done in a descriptive-analytical manner. FINDINGS: Abolmakarem Mojir al-Din Bilqani was one of the people of Bilqan who was apparently born to an Abyssinian mother. He is one of the leading and prominent poets of the Azerbaijani style in the first half of the sixth century. His 5,000-bit divan is full of poems, lyric poems, quatrains and delicate compositions. There is no information about his life in his poems, but it is certain that he studied literature and poetry with Khaghani. Some writers consider his style to be an imitation of Farrokhi and Manouchehri (especially in poems). CONCLUSION: Mujir is skilled in composing various types of poems such as ode, sonnet, piece, melody, complaint, composition and quatrain, but his main skill is in composing ode. Intellectually, the poems of praise, satire, and pride are the features of his poetry. In particular, the sale of bounties, the reference to various sciences and various allusions to his poetry need to be explained and interpreted. Linguistically, there are many Arabic and Turkish words in his poems. His poems are also full of special combinations in the description of celestial elements, which are usually accompanied by numbers and have a virtual, metaphorical and ironic meaning. Among the branches of the science of expression, simile and irony are more prominent in his poems. Most of Meccan"s metaphors are non-superfluous, and this is due to Mujir"s special attention to the diagnostic industry. The irony of the verb and the type of ima is the most frequent type of irony in Mujir"s poems.

    Keywords: Mujir Bilqani, Stylistics, Azerbaijani style, Linguistic level, Literary level, Intellectual level
  • Ahmad Alizadeh Pages 119-137
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Stylistic study, in terms of accuracy and evaluation of all aspects of a work, should be considered the most accurate and reliable way to measure a literary work.the subject of research is stylistic analysis of farahi heravi, s divan from three aspects: linguistic level, intellectual level and literary level. In this article, while analyzing the style of the Divan, an attempt is made to explain the extent of the poet"s influence on contemporary poets and poets before him by providing poetic evidence.

    METHODOLOGY

    The present study is a theoretical study that has been done by library research method. The study area is Farahi Heravi Divan edited by Ahmad Beheshti Shirazi and published by Rozaneh Publishing.

    FINDINGS

    Considering that Farahi Heravi is a poet of the first decade of the tenth century and his poetry has a mystical nature, following the common tradition among poets after the era of Hafez, his poems are influenced from universal poem of movlana and hafez in terms of language and in terms of content and themes. Apart from being influenced by movlana and Hafez, there are clear signs of his influence on Attar, Iraqi, Saadi, Jami and Shah Nematullah Vali.His poetry is impressed on poem of Fayz kashani.

    CONCLUSION

    Farahi"s influence on movlana"s poetry can be seen in the intellectual alignment and sharing of their beliefs. His influence on Hafez is influenced by the common poetic tradition in Persian poetry of the ninth century and later centuries, which poets considered the resemblance and reception of Hafez"s poetry as a sign of their poetry. However, his influence on other poets can lead to the study of their works and the enjoyment of their poetic art. His sonnet contains long monotheistic-mystical thoughts and is worth studying and analyzing in various ways.

    Keywords: Farahi Heravi, Divan, Stylistic analysis, Linguistic level, Intellectual level, Literary level
  • Yadollah Abedi Nahr Khalaji, Mehrdad Chatraei Azizabadi, GhorbanAli Ebrahimi Pages 139-163
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Today, there is no doubt that any search and study, in the field of Persian poetry and prose, without referring to anthology and linear wars, will be an unfinished business. anthologies are important because in some cases they have kept the names and logos of anonymous poets and their poems safe from the ravages of time. One of these manuscripts is The anthology of Order and Prose, which has not yet been corrected or published. In the first place, the authors of this article have introduced, described and analyzed the structure of the anthology, and in the second step, they have expressed its stylistic features and unwritten verses in order to recognize the position and importance of this anthology and by presenting newly discovered poems that Sources have not been provided to provide a new source for correcting the Divan of Poets in Persian research.

    METHODOLOGY

    The present study is a theoretical study that has been done by descriptive-analytical research method and library tools.

    FINDINGS

    The anthology of order and prose was written by an anonymous author and is kept in the library of the Islamic Consultative Assembly under number 8982. In this anthology, 8500 verses of poems from the poets of the tenth and eleventh centuries AH and some anecdotes from Persian prose texts have been collected. This anthology is noteworthy in terms of style and content due to its newly discovered verses. In fact, the existence of unwritten verses of some poets confirms the richness of this anthology; Also, mentioning poems that are not mentioned in other sources adds value to this work. This version dates back to the tenth century and the first half of the eleventh century.

    CONCLUSION

    Today, one of the most important and important sources for any proofreader is anthology of poetry. The narrators of such collections, with ancient manuscripts, some of which have been looted by the passing of time, refer to the names and poems of poets, which today are new and foreign to researchers in the field of Persian poetry and literature.

    Keywords: Manuscripts, anthology, Newly Written Poems, Correction
  • Nadia Varmili, Forough Kazemi Pages 165-177
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Due to the emergence of new perspectives and their entry into the field of study of literary scholars, especially in recent decades, the need to pay attention to literary works in different ways seems very necessary and semantic sign is one of these approaches. Discourse semantics is a new approach in the field of literary criticism. In this approach, signs are the semantic constituents of multidimensional, dynamic and fluid types that are identified by controlling the discourse process in the formation of thought and the idea of ​​effect in various contexts, including emotional and intellectual contexts. Kelileh and Demneh contains a set of meanings that in the context of the stories of heroic animals with human roles and attributes, due to its subtle nuances and semantic moments, is a very suitable context for the study of semantic signs. This study seeks to answer the question of how the signs in the discourse, in the story of the lion and the cow from Nasrallah Munshi, caused a sense of competition between the main characters of the story, namely "Demneh" and "Shenzabeh", and the contrast. How wisdom, irrationality, deception and honesty, as the main signs-meanings, have influenced the intellectual style and ideological discourse of the story.

    METHODOLOGY

    This research is a descriptive-analytical method based on library data.

    FINDINGS

    What is especially important in this discourse is the presence of its luminaries (Demneh, Shir and Kelileh) in the discourse of the story, which depicts various events from Demneh"s desire to be promoted to the lion court to his conspiracy against Shenzabeh and being caught. As a punishment for his work with the lion, he forms a different process of the story"s emotional discourse.

    CONCLUSION

    The incident of Shanzabeh"s value and respect with Sultan (Shir), although at first it was Demneh"s wish, but caused a change in his feelings and influenced his ideology. The value function of discourse in this story Changed.

    Keywords: Semiotics of Discourse, Style, Intellectual Style, Emotional Process, Kelileh, Demneh
  • Seyyedeh Fatemeh Hosseini Tabar, Abbas Khairabadi, Hamidreza Soleimanian, Mahmoud Firoozi Moghaddam Pages 179-197
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Letter is one of the means of communication between human beings that has been used for a long time. Letters in Persian sources are worth studying and researching in different ways. In Ferdowsi"s Shahnameh, which in fact is the history of the pre-Islamic Iranian people in the form of heartwarming stories, the letter has played an effective role. In this article, the style of letters in this work is examined by relying on the elements, communication levels and types of letters. Been paid.

    METHODOLOGY

    This article is based on library studies and has been done in a descriptive-analytical manner.

    FINDINGS

    In none of the Persian fiction and epic poems, the number and role of letters are comparable to Ferdowsi"s Shahnameh. In this epic work, we are faced with different types of letters, in the structure of most of which we can find five pillars: 1- Praise of God 2- Mentioning the sender and addressee of the letter and his praise 3- Proportion appropriate to the main pillar of the letter 4- Main pillar of the letter 5- Concluding Letter Observed that the letters in it have special and different stylistic features according to the types and elements of the letter.

    CONCLUSION

    In Shahnameh letters, there is a perfect harmony between the content of the letters and the words and phrases used in the letters. In letters that contain anger and violence (such as threats and insurance policies), words and phrases are harsh, and conversely in friendly letters (such as peace letters), gentle words and phrases are used. The number of known sentences is much more than unknown sentences and the news aspect has the highest frequency among the aspects of verbs. In Shahnameh letters, the frequency of arrays such as exaggeration, simile, metaphor and irony are scattered in different parts of the letters, respectively. Also, various thoughts and themes have been included in the letters, among which, the beginning letters with the remembrance of God, mentioning the attributes of God, especially emphasizing the two attributes of creation and God, praising the addressee, admonition, invitation to justice, boasting, etc. They have a higher frequency order.

    Keywords: Correspondence, Ferdowsi Shahnameh, Stylistics, Linguistic level, Literary level, Intellectual level
  • Fatemeh Sattari, Kamran Pashaei Fakhri, Parvaneh Adelzadeh Pages 199-214
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    Mulana Masnavi is one of the important books that due to its educational goals, has a greater share in rewriting and recreating works of ancient literature for children and adolescents. But sometimes we see that rewrites, in language and content, have weaknesses in terms of style compared to the original narrative and the appropriate language of the audience.

    METHODOLOGY

    In this article, using the library method and comparative analysis of the content of the rewrites with the original story of Masnavi, the collection of rewritten books in the center of intellectual development of children and adolescents has been reviewed from a stylistic perspective in terms of language and content. . The statistical population of the research is a 12-volume collection of Masnavi anecdotes "from Neistan" for the use of age group "D" which was published in 2007 on the occasion of the eight hundredth anniversary of Rumi"s birth, for children and adolescents to get acquainted with Mulana, for use in cultural and artistic centers.

    FINDINGS

    Choosing meaningless ancient words, quoting Masnavi verses instead of a part of narrative, ancient grammatical structure, slang words and terms at the linguistic level and not paying attention to Rumi"s educational content and inappropriate changes in the original content of anecdotes, from The main disadvantages of rewriting Masnavi are in these books.

    CONCLUSION

    Comparing the transcripts with the original anecdote, Mulana purpose and language appropriate to age group "D" shows that in some cases due to lack of understanding of the content, lack of attention to the appropriate language of the audience, change of content and lack of attention to Rumi"s message, linguistic and intellectual slips And have strayed from the goals of intellectual education, which is the main mission of the center.

    Keywords: Masnavi, rewriting, language, content, Child, adolescent, pathology
  • Soheila Loveimi Pages 215-234
    BACKGROUND AND OBJECTIVES

    The Ramayana (Valmiki poem) is one of the oldest Indian epics written between the 3rd and 5th centuries BC and later restored in verse and prose. Mullah Masih Pani Petty, in the year (1050 AH) has recreated this Indian epic in order; In fact, Christ wrote this system in response to critics who considered him impure and infidel for his work in composing the system of Ram Vesita. The verses of this poem have a remarkable literary value and in composing Naat, it has become an example for many poets after him. The purpose of this study is to investigate the stylistic features of the Ramayana system.

    METHODOLOGY

    The present study was based on the documentary method (library) and on the direct study of the Ramayana verses of the poem of Christ and related books. To conduct this research, we have extracted the stylistic, content, and epic features of the Ramayana epic, in detail and point by point, and have presented them briefly and usefully.

    FINDINGS

    The Ramayana of Christ is a combination of Khorasanian, Iraqi and Indian styles. Inherited the epic and epic and heroic terms from the Khorasani style, the tenderness, burning and lyricism from the Iraqi style and the capture of foreign meanings and the thinness of its strange fantasies, is a relic of the Indian style, which of course the Indian Style The rest is style.

    CONCLUSION

    This system is full of mythological foundations and beliefs and also has themes such as theoretical mysticism, superficiality, love, moral concepts and folk beliefs. Punishment and repetition in the realm of rhetoric; Metaphor, metaphor, allusion, brevity, allusion, metaphor, and metaphor are among the most prominent literary arrays used in this system. Among the linguistic features of this system is the use of grammatical and linguistic features of Khorasani style.

    Keywords: Ramayana, Christ, Khorasani style, Iraqi style, Indian style