فهرست مطالب

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال سی‌ام شماره 2 (پیاپی 82، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم کاظمی، نرگس صادقی*، مهسا السادات موسوی صفحات 36-43
    مقدمه و هدف

    با توجه به جزء جدایی ناپذیر دلبستگی مادر به جنین و اهمیت مراقبت از مادر و جنین در این دوران و پس از آن و نقش ویژه مردان به عنوان همسر و پدر در مراقبت از همسر و فرزند، لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط دلبستگی مادر به جنین با سواد بهداشت عملکردی همسر در افراد مراجعه کننده به بیمارستان آیت اله طالقانی اهواز در سال 1400، انجام شد.

     روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر به صورت توصیفی همبستگی بر روی تمام زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان آیت اله طالقانی اهواز در سال 1400 و همسران آنها  به شیوه دردسترس انجام گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه های خودگزارشی اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سواد سلامت منتظری و همکاران (1393) و مقیاس دلبستگی مادر به جنین کرانلی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 12 انجام شد.

    یافته ها

      یافته ها نشان می دهد، میانگین نمرات بدست آمده برای دلبستگی مادر به جنین و  سواد بهداشت عملکردی همسران در حد متوسط بود و با اطمینان 95 درصد، همبستگی معناداری بین متغیرهای دلبستگی مادر به جنین و سواد بهداشت عملکردی همسران وجود دارد (0/05 < p و 0/796-=r).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به وجود ارتباط میان دلبستگی مادر به جنین و سواد بهداشت عملکردی همسران اهمیت سواد بهداشت عملکردی همسران مشخص شده است؛ بنابراین لازم است در برنامه ریزی و سیاست گذاری های کلان اقتصادی اجتماعی و بهداشتی این نکته مدنظر قرار بگیرد، باشد که شاهد ارتقا سواد سلامت بیش ازپیش همه همسران باشیم.

    کلیدواژگان: دلبستگی مادر به جنین، سواد بهداشت عملکردی، همسر، مادر باردار
  • پروین سبزه بند، مهرداد ملکی جاماسبی، لیلی تاپاک، زهرا پورفرزاد* صفحات 44-53
    سابقه و هدف

     رهبری اخلاقی رویکرد نوینی در چشم انداز رهبری است که با اولویت دادن به اخلاقیات در سازمان، زمینه را برای ایجاد و ارتقای اثربخشی فردی و سازمانی فراهم می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط رهبری اخلاقی سرپرستاران و ویژگی های دموگرافیک با خودکارآمدی عمومی پرستاران بخش های مراقبت های ویژه انجام شده است.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه توصیفی همبستگی حاضر با نمونه گیری طبقه ای نسبتی روی 230 پرستار شاغل در بخش های مراقبت های ویژه مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1398 انجام شد. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های رهبری اخلاقی در پرستاری و خودکارآمدی عمومی شرر استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها:

     بین رهبری اخلاقی با خودکارآمدی عمومی ارتباط آماری معنی داری دیده نشد (0/05>p). خودکارآمدی عمومی پرستاران رسمی نسبت به پرستاران قراردادی (0/04=P) و طرحی (0/02=P)، و پرستاران بخش آی سی یو نسبت به سوختگی (0/03=P) بیشتر بود. همچنین با افزایش سابقه کاری، خودکارآمدی عمومی کاهش می یابد (0/05<p). اندازه اهمیت نرمال شده متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته، طبق خروجی شبکه عصبی مصنوعی به ترتیب سابقه کاری 100، پیش گامی 74/8، وظیفه مداری 56/2، اخلاق مداری 52، بخش محل خدمت 47/6، سن 46/4، وضعیت شغلی 38/1، جنسیت 37/1، تسهیم قدرت 27 و تحصیلات 13/3 محاسبه شده است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به ارتباط معنادار بین برخی از متغیرهای دموگرافیک با خودکارآمدی عمومی پرستاران، برای ارتقای خودکارآمدی عمومی پرستاران به مدیران پرستاری پیشنهاد می شود این عوامل مرتبط را به ویژه در بازآموزی مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: پرستاری، خودکارآمدی، رهبری اخلاقی
  • علی صادقیان، رمضان فلاح، محمد زیرک* صفحات 54-61
    زمینه و هدف

    همه گیری کووید-19 مشکلات متعدد روانشناختی من جمله اضطراب را متوجه افراد مبتلا به دیابت به عنوان گروه افراد پر خطر در معرض ابتلا کووید-19 کرده است و آموزش در حیطه کووید19 می تواند راه کار مناسبی برای کاهش بار روانی این بیماران باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش از طریق شبکه اجتماعی بر سطح اضطراب مرتبط با کووید19 در بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی تک سوکور، 113 بیمار دیابتی با استفاده از نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و سپس بر اساس تخصیص تصادفی ساده به دو گروه آزمون (58 نفر) و کنترل (55 نفر) تقسیم شدند. جهت جمع آوری داده ها از یک پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) استفاده شد. آموزش های مرتبط با کووید19 در یک فاصله دو هفته ای در اختیار گروه مداخله قرار داده شد و در طول این مدت گروه کنترل مراقبت های روتین را دریافت نمودند. داده ها ابتدا وارد نرم افزار SPSS نسخه 26 شد و سپس با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل گردید.

    یافته ها: 

    تفاوت آماری معنی داری از نظر متغیرهای فردی اجتماعی و همچنین میانگین اضطراب مرتبط با کووید19 بین دو گروه مداخله و کنترل قبل از انجام مداخله مشاهده نشد (p>0/05). همچنین اختلاف در میانگین نمره اضطراب بین دو گروه پس از مداخله نیز معنی دار نبود (p>0/05). هرچند بین میانگین نمره اضطراب بیماران گروه آزمون قبل و بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (p < .05).

    نتیجه گیری: 

    مداخله آموزشی از طریق شبکه اجتماعی به درجاتی منجر به کاهش اضطراب مرتبط با کووید19 می شود. بنابراین شبکه های اجتماعی به عنوان یک روش مناسب و در دسترس جهت انجام آموزش های مرتبط با کووید19 پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دیابت، کووید-19، شبکه اجتماعی، آموزش، اضطراب
  • سحر رضایی، محمود گودرزی* صفحات 81-89
    سابقه و هدف

     شیوع ویروس کرونا و پیامدهای روانی ناشی از طرح فاصله گذاری اجتماعی یکی از مهم ترین وقایع اجتماعی قرن 21 است که خانواده های پرستاران با پیامدهای روان شناختی ناشی از آن روبه رو هستند. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش حل مسیله خانواده محور بر آثار منفی فاصله گذاری اجتماعی ناشی از کووید19 در خانواده پرستاران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل است. جامعه آماری شامل خانواده های پرستاران متاهل شاغل در بخش کرونای بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال 1400-1399 به تعداد 380 نفر بودند. نمونه پژوهش شامل خانواده های پرستارانی بود که در ابزار سنجش فاصله گذاری اجتماعی نمره بالایی آورده بودند که تعداد آن ها 100 نفر بود و در دو گروه 50 نفره مداخله و 50 نفره کنترل گماشته شدند. برای گروه مداخله 10 جلسه دو ساعته آموزش مجازی پروتکل های حل مسیله خانواده محور برگزار شد. سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. داده ها با استفاده از آماره های فراوانی درصد، میانگین و انحراف استاندارد و آزمون تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها:

     یافته ها نشان داد آموزش حل مسیله خانواده محور بر تعارض زناشویی، اضطراب و ترس در پرستاران موثر بوده است و تفاوت معنی داری بین گروه کنترل و مداخله وجود دارد (0/001<p).

    نتیجه گیری: 

    آموزش حل مسیله خانواده محور بر آثار منفی فاصله گذاری اجتماعی ناشی از کووید 19در خانواده پرستاران موثر است.

    کلیدواژگان: آموزش حل مسئله خانواده محور، خانواده های پرستاران، فاصله گذاری اجتماعی، ویروس کرونا
  • حمیده یعقوبی* صفحات 90-97
    سابقه و هدف

     سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان است. حس انسجام از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین حس انسجام با میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1398 روی 200 زن مبتلا به سرطان پستان در شهرستان تربت حیدریه انجام شد. ابزارهای استفاده شده در این مطالعه شامل فرم اطلاعات فردی، پرسش نامه 13 سوالی حس انسجام آنتونوسکی و پرسش نامه 21 سوالی افسردگی، اضطراب و استرس بود. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شدند. سطح معنی داری 0/05 <p در نظر شد.

    یافته ها: 

    برای بررسی تاثیر حس انسجام و عوامل دموگرافیک بر استرس، اضطراب و افسردگی از مدل های رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج نشان داد حس انسجام بر متغیرهای استرس، اضطراب و افسردگی موثر بوده است (0/05>P)، به طوری که با افزایش یک نمره به حس انسجام، متوسط نمرات استرس، اضطراب و افسردگی به ترتیب 0/09، 0/11 و 0/07 کاهش یافتند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده ارتباط حس انسجام با استرس، اضطراب و افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان است، به طوری که هرچه حس انسجام افراد قوی تر باشد، استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی کمتری را تجربه خواهند کرد. این موضوع به سازگاری بهتر با بیماری، بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران منجر خواهد شد.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، حس انسجام، سرطان پستان
  • مسعود خداویسی، مهران سلمانی غابشی*، رویا امینی، لیلی تاپاک صفحات 98-106
    سابقه و هدف

    بیماران مبتلا به انفارکتوس نیاز به توانایی برای خود مراقبتی دارند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش و پیگیری تلفنی پس از ترخیص بر رفتارهای خود مراقبتی بیماران انفارکتوس میوکارد انجام شد.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه نیمه تجربی، 116 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تخصیص تصادفی بلوکی به دو گروه کنترل و مداخله اختصاص داده شدند. در گروه مداخله ابتدا جلسه آموزش حضوری برگزار شد. پیگیری تلفنی همراه با آموزش بلافاصله پس از ترخیص، در ماه اول هر هفته دو مرتبه و در ماه دوم هر هفته یک مرتبه با افراد گروه مداخله تماس تلفنی برقرار شد. از پرسشنامه استاندارد رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد جهت جمع اوری اطلاعات استفاده شد. از نرم افزار spss نسخه 23 و ازمون های تی مستقل و دقیق فیشر جهت تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها: 

    میانگین نمره خودمراقبتی در گروه مداخله در یک ماه و دو ماه بعد از آموزش در مقایسه با زمان ترخیص به ترتیب 35/29 و 44/10 واحد بیشتر شده است. نتایج آزمون تعقیبی  LSDنشان داد این تفاوت‏ ها معنی‏ دار آماری است (0/001<p). با استفاده از آزمون آماری کای دو بین توزیع فراوانی بیماران دو گروه کنترل و مداخله در یک ماه و دو ماه بعد از مداخله از نظر خودمراقبتی تفاوت معنی‏ دار آماری مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     استفاده از پیگیری تلفنی به علت قابل دسترس بودن می تواند به عنوان روشی جهت پیگیری آموزش های انجام شده در بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پیگیری تلفنی، آموزش، خودمراقبتی، انفارکتوس میوکارد
  • رضیه درخشانی، نیره سلمانی*، حسین توانگر صفحات 107-115
    سابقه و هدف

     تولد زودرس رویدادی غیرمنتظره است، به طوری که والدین آمادگی روحی، روانی و عاطفی لازم را برای مواجهه با این اتفاق ندارند، درنتیجه تنش زیادی را تجربه می کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تحریک چند حسی نوزادان توسط مادران بر میزان تنش مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه نیمه تجربی با روش نمونه گیری در دسترس در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد روی 80 نفراز مادران (آزمون و کنترل) انجام شد. گروه آزمون از روز سوم تا روز ششم روزانه دو بار نوزاد را تحت تحریک چند حسی قرار دادند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و تنش والدی بود که قبل و بعد از مداخله تکمیل شد. یافته ها در نرم افزار SPSS نسخه 20 به کمک آزمون های آماری تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها: 

    قبل از مداخله بین میانگین میزان تنش دو گروه در حیطه های مختلف تفاوت آماری معناداری وجود نداشت، اما پس از انجام مداخله در گروه آزمون و کنترل به ترتیب میانگین نمره تنش در حیطه های صحنه ها و صداها (0/40±2/26) و (0/47±2/63)، ظاهر و رفتار نوزاد (0/29±3/79) و (0/25±4/05)، ارتباط با نوزاد و نقش والدی (0/38±2/60) و (0/33±3/41) و تنش کلی (0/64±4/08) و (0/31±4/88) تفاوت معناداری را نشان داد (0/001<p). مقایسه میانگین میزان تنش دو گروه در حیطه ارتباط و رفتار کارکنان تفاوت معناداری را نشان نداد (0/3<p).

    نتیجه گیری: 

    استفاده از تحریک چند حسی تاثیر معناداری بر کاهش تنش مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان داشت؛ بنابراین، استفاده از این شیوه به منظور بهبود وضعیت روانی مادران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تحریک چند حسی، مادر، مراقبت های ویژه نوزادان، نوزاد نارس
  • سوسن بلیر، کورش گودرزی*، مهدی روزبهانی، محمداسماعیل ابراهیمی، کیوان کاکابرایی صفحات 142-150
|
  • Maryam Kazemi, Narges Sadeghi*, Mahsasadat Mosavi Pages 36-43
    Introduction & Objective

    Considering the inseparable component of maternal attachment to the fetus and the importance of mother and fetus care in this period and after and the special role of men as husband and father in caring for wife and child, the present study aims to determine The relationship between maternal attachment to the fetus and spouse's functional health literacy was performed in individuals referred to Ayatollah Taleghani Hospital in Ahvaz in 2021.

    Methods

    The present study was a descriptive correlational study on all pregnant women referred to Ayatollah Taleghani Hospital in Ahvaz in 2021 and their spouses in the available method. The research instruments were demographic information self-report questionnaires, Montazeri et al.'s Health Literacy Questionnaire (2014) and the Cranley Fetal Attachment Scale. Data analysis was performed using SPSS software version 12.

    Results

    Findings show that the mean scores obtained for maternal attachment to the fetus and spouses 'functional health literacy were moderate and with 95% confidence, there is a significant correlation between the variables of maternal attachment to the fetus and spouses' functional health literacy (p <0.05). And r= -0.796).

    Discussion and Conclusion

    Given the relationship between maternal attachment to the fetus and spouses 'functional health literacy, the importance of spouses' functional health literacy has been identified; Therefore, it is necessary to take into account this point in macro-socio-economic planning and policies, so that we can see the promotion of health literacy more than all spouses.

    Keywords: Maternal attachment to the fetus, functional health literacy, spouse, pregnant mother
  • Parvin Sabzehband, Mehrdad Maleki Jamasbi, Leili Tapak, Zahra Purfarzad* Pages 44-53
    Background and Objective

    Ethical leadership has emerged as a new approach in the perspective of leadership and has provided a basis for the promotion of individual and organizational effectiveness by prioritizing ethics in the organization. This study aimed to determine the relationship between head nurses’ ethical leadership and demographic characteristics with the general self-efficacy of nurses working in Intensive Care Units (ICUs).

    Materials and Methods

    This descriptive correlational study was conducted in 2019 on 230 nurses working in ICUs of educational-treatment centers of Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran, who were selected using a stratified proportional sampling method. Data were collected by ethical leadership in nursing and the general self-efficacy scale of Scherer. Data were analyzed using SPSS software (version 16) through descriptive and inferential statistics.

    Results

    There was no statistically significant association between the ethical leadership of head nurses and the general self-efficacy of nurses. The general self-efficacy of formal nurses was higher than contractual (P=0.04) and resident nurses (P=0.02), and the self-efficacy of ICU nurses was higher than those working in burn units (P=0.03). Moreover, general self-efficacy decreased with work experience (P<0.05). Considering the output of the artificial neural network, the normalized significance scores of the independent variables on the dependent variable were obtained at 100, 74.8, 56.2, 52, 47.6, 46.4, 38.1, 37.1, 27, and 13.3, for work experience, pioneering, task orientation, moralism, workplace, age, job status, gender, division of power, and education, respectively.

    Conclusion

    Considering the significant association between some demographic variables and the general self-efficacy of nurses, nursing managers are recommended to consider these variables, especially in retraining, to improve the general self-efficacy of nurses.

    Keywords: Ethical Leadership, Nursing, Self-efficacy
  • Ali Sadeghian, Ramazan Fallah, Mohammad Zirak* Pages 54-61
    Background and Objective

    The COVID-19 pandemic has caused numerous psychological problems, especially anxiety, in patients with diabetes as a group with increased risk of contracting COVID-19. Patient education in this area can be a good way to reduce the psychological burden of these patients. This study aimed to determine the effect of patient education through social media on the COVID-19-related anxiety in patients with diabetes.

    Materials & Methods

    This is a single-blind clinical trial, in which 113 patients with diabetes were recruited using convenience sampling and then divided into two groups of experimental (n = 58) and control (n = 55) using simple random allocation. Data were collected using a demographic questionnaire and Corona Disease Anxiety Scale (CDAS). COVID-19-related patient education was provided for the intervention group at a two-week period, while the control group only received routine care. Data were entered into SPSS software version 26 and then analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    There was no statistically significant difference in terms of demographic characteristics and the mean score of COVID-19-related anxiety between the two groups before the intervention (p > .05). This difference in the mean score of COVID-19-related anxiety was not found to be significant between the two groups after the intervention (p > .05). There was also a statistically significant difference between the mean score of COVID-19-related anxiety at measurement points of before and after the intervention in the experimental group (p < .05).

    Conclusion

    Educational intervention through social network leads to a slight reduction in COVID-19-related anxiety in diabetic patients. Therefore, social media is suggested as a suitable and accessible method for COVID-19-related patient education.

    Keywords: Diabetes, Covid-19, Social Networking, Education, Anxiety
  • Sahar Rezaie, Mahmoud Goudarzi* Pages 81-89
    Background and Objective

    The outbreak of the coronavirus disease 2019 (COVID-19) and the psychological consequences of social distancing are among the most important social events of the 21st century that have made nurses' families face their related psychological consequences. This study aimed to evaluate the effectiveness of family-centered problem-solving training on the negative effects of social distancing caused by COVID-19 in the families of nurses at Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran.

    Materials and Methods

    The present quasi-experimental study was conducted based on a pretest-posttest control group design. The statistical population (n=380) included the families of married nurses working in the COVID-19 ward of public hospitals in Kermanshah, 2020-2021. The sample consisted of the families of nurses who obtained a high score in the social distance measurement tool; accordingly, 100 people were included in the study and assigned to two groups of intervention and control (n=50 each). For the intervention group, 10 two-hour virtual sessions of training family-centered problem-solving protocols were held. Post-test was performed on both groups. Data were analyzed in SPSS software (version 20) using frequency, mean and standard deviation, and analysis of covariance.

    Results

    The findings showed that family-centered problem-solving training was effective on marital conflict, anxiety, and fear in nurses, and a significant difference was observed between the control and intervention groups (P<0.001).

    Conclusion

    Family-centered problem-solving training was effective on the negative effects of social distancing caused by COVID-19 in nurses' families.

    Keywords: Coronavirus, Family-centered Problem-solving Training, Nurses' Families, Social Distancing
  • Hamideh Yaghoobi* Pages 90-97
    Background and Objective

    Breast cancer is one of the most common cancers in women. Sense of Coherence (SOC) is one of the most important factors influencing mental health. The aim of this study was to investigate the relationship between SOC and stress, anxiety and depression in women with breast cancer.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 200 women with breast cancer in Torbat-e Heydarieh. The tools included an individual information form, a 13-question of Antonovsky's SOC questionnaire, and Depression, Anxiety and Stress Scale- 21 items (DASS-21). Data analysis was performed by SPSS software version 16. Descriptive and inferential tests were analyzed. P levels less than 0.50 were considered significant.

    Results

    Linear regression models were used to investigate the effect of SOC and demographic factors on stress, anxiety and depression. The results showed that SOC was effective on the variables of stress, anxiety and depression (P<0.05). So that by increasing a score to a SOC, the mean scores of stress, anxiety and depression decreased respectively 09.0, 0.11 and 0.07.

    Conclusion

    The results of this study indicate that the relationship between sense of coherence with stress, anxiety and depression in women with breast cancer so that the sense of coherence person is stronger than perceived stress, anxiety and depression will experience this in itself could To better adapt to the disease, improve their quality of life and mental health.

    Keywords: Anxiety, Breast Cancer, Depression, Sense of Coherence, Stress
  • Masoud Khodaveisi, Mehran Salmani Ghabeshi*, Roya Amini, Leili Tapak Pages 98-106
    Background and purpose

    Patients with myocardial infarction need to receive care and self-care ability. The aim of this study was to determine the effect of post-discharge education and follow-up on self-care behaviors of patients with myocardial infarction.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 116 patients with myocardial infarction were selected by convenience sampling method and randomly assigned to the two groups of control (n = 58) and intervention (n = 58). In the intervention group, a face-to-face training session was held first. Then telephone follow-up with training immediately after discharge, twice a week in the first month and once a week in the second month with the intervention group. The standard questionnaire of self-care behaviors in patients with myocardial infarction was used to collect information. SPSS software version 23 and descriptive statistics and Fisherchr('39')s independent and accurate t-tests were used to analyze the data.

    Results

    The mean score of self-care in the intervention group in one month and two months after training compared to discharge time was 35.29 and 44.10 units, respectively. The results of LSD post hoc test showed that these differences were statistically significant (p <0.001). Using chi-square test, a statistically significant difference was observed between the frequency distribution of patients in the control and intervention groups in one month and two months after the intervention in terms of self-care.

    Conclusion

    Due to its availability, the use of telephone follow-up can be used as a method to follow the training provided to patients.

    Keywords: telephone follow-up, education, self-care, myocardial infarction
  • Razieh Derakhshani, Naiire Salmani*, Hossien Tavangar Pages 107-115
    Background and Objective

    Premature birth is an unexpected event that causes a lot of stress for parents as they are not psychologically and emotionally prepared to face it. Therefore, this study aimed to determine the effect of multi-sensory stimulation of neonates by mothers on the stress level of mothers with premature neonates hospitalized in the Neonatal Intensive Care Unit (NICU).

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was performed on 80 mothers (in experimental and control groups) who were selected using the census method in the NICU of Shahid Sadoughi Hospital, in Yazd, Iran. The infants in the experimental group were stimulated twice a day from the third to the sixth day. Data were collected using demographic characteristics form and Parental Stress Scale that were completed before and after the intervention. Data were analyzed in SPSS software (version 20) through statistical tests.

    Results

    There was no significant difference between the mean stress levels in the two study groups before intervention; however, there were significant differences in intervention and control groups post-intervention in the mean±SD score of stress (P<0.001) in areas of scenes and sounds (2.26±0.40 and 2.63±0.47), infant’s appearance and behavior (3.79±0.29 and 4.05±0.25), relationship with the infant and parental role (2.60±0.38 and 3.41±0.33), and overall stress level (4.08±0.64 and 4.88±0.31). No significant difference was observed between the mean stress level in the area of communication and personnel’s behavior (P<0.3).

    Conclusion

    The use of multi-sensory stimulation had a significant effect on reducing the stress in mothers with premature infants admitted to NICU. Therefore, this method is recommended to be used to improve the mental status of mothers.

    Keywords: Mother, Multi-sensory Stimulation, Neonatal Intensive Care Unit, Premature Infant
  • Susan Belir, Kourosh Goodarzi*, Mehdi Roozbahani, MohammadIsmail Ebrahimi, Keivan Kakabraee Pages 142-150