فهرست مطالب

مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی - پیاپی 22 (تابستان 1401)

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 22 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حامد فاضلی کبریا، اکبر بهمنی صفحات 7-43

    در این پژوهش، به نقش سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی بر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با تاکید بر نقش مسیولیت پذیری مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری مازندران پرداخته شد. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مدیران و کارکنان شرکت های دانش بنیان به تعداد 120 نفر است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 92 نفر برآورد شد و روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده است. جهت تایید روایی ابزار پژوهش، از روایی واگرا و روایی همگرا استفاده شد و برای پایایی آن آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی استفاده شد، به طوری که ضریب پایایی آلفا برای پرسشنامه های سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، اهداف اقتصاد مقاومتی و مسیولیت پذیری به ترتیب برابر با 91/0 ، 89/0 ، 84/0 و 79/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS25 که در آن برای آمار توصیفی و برای تعیین رابطه بین متغیرها از معادلات ساختاری با نرم افزار SmartPLS بهره گرفته شدند. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی به طور جداگانه بر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و مسیولیت پذیری مدیران تاثیر مثبت و معنی داری دارد؛ همچنین تاثیر مثبت و معنی داری مسیولیت پذیری مدیران بر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تایید شد. در نهایت مسیولیت پذیری مدیران، روابط بین سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی با تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری مازندران نقش میانجی را ایفا می کند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، اقتصاد مقاومتی، مسئولیت پذیری، پارک علم و فناوری، مازندران
  • رویا شاکری، محمدرضا آژنگ صفحات 45-72

    ادبیات گسترده ای در زمینه چابکی راهبردی در سازمان ها ارایه شده است. هر یک از اندیشمندان این حوزه به یکی از ابعاد و جنبه های چابکی راهبردی اشاره کرده اند؛ ولی تاکنون یک چارچوب فراگیر از عوامل توانمندساز  چابکی راهبردی و ارتباط بین آنها در کسب و کارهای دانش بنیان فناوری اطلاعات ارایه نشده است. در این تحقیق ابتدا برمبنای رهیافت تحلیل مضمون از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با مدیران شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای، مضامین پایه و سازمان دهنده توانمندساز، شناسایی و در گام بعد با استفاده از متدولوژی الگو سازی ساختاری- تفسیری سطوح توانمندسازها در قالب چارچوبی متشکل از هفت عامل و پنج سطح استخراج شد و در نهایت نوع متغیرها با توجه به اثرگذاری و اثرپذیری از سایر متغیرها در قالب تحلیل MICMAC مشخص گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد عامل رهبری اثربخش با میزان قدرت نفوذ هفت، مهم ترین توانمندساز چابکی راهبردی کسب وکارهای دانش بنیان فناوری اطلاعات است. متغیرهای رهبری اثربخش، آینده نگری راهبردی و منابع منطبق بر چارچوب VRIN در خوشه متغیرهای کلیدی/مستقل قرار گرفتند. خوشه متغیرهای پیوندی شامل: ظرفیت جذب، توانمندی فناورانه و دوسوتوانی سازمانی هستند که از قدرت اثرگذاری و اثرپذیری بالایی برخوردارند. متغیر جهت گیری کارآفرینی تیمی در خوشه متغیرهای وابسته با کمترین میزان تاثیرگذاری بر سایر متغیرها قرار گرفت.

    کلیدواژگان: چابکی راهبردی، توانمندساز، تحلیل محتوای مضامین، الگو سازی ساختاری-تفسیری (ISM)، رویکرد MICMAC
  • یاشار دیندار کله سر، یاور دشت بانی صفحات 73-102

    حقوق بازنشستگی یکی از ارکان حمایت اجتماعی است و بنابراین حفظ ثبات مالی صندوق های بازنشستگی چالشی جهت تامین معیشت سیل مستمری بگیران در آینده است. اگرچه سرمایه گذاری صندوق ها می تواند به نحو بارزی به پایداری مالی این نظام ها کمک کند، ولیکن واقعیت این است که یکی از مشکلاتی که از فرایند رشد و تجمیع حجم بزرگ دارایی های طرح های تامین اجتماعی در میان کشورها نشات می گیرد، چگونگی سرمایه گذاری آنهاست. اهمیت این موضوع، کشورها و سازمان های بین المللی را به سوی ایجاد گروه های مطالعاتی جهت بررسی مقوله سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی رهنمون شده است. ازاین رو در پژوهش حاضر به دنبال ارایه الگویی مطلوب جهت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح در بازارهای مالی جمهوری اسلامی ایران بوده ایم. به دلیل حساسیت دسترسی به اطلاعات در حوزه نظامی، عوامل موثر بر سرمایه گذاری صندوق های بازنشستگی، به شیوه تحلیل محتوا استخراج و در گروه کانونی متشکل از 10 نفر از خبرگانی که حداقل پنج سال تجربه مالی و سرمایه گذاری در بازارهای مالی کشور را داشته اند، مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت با بهره گیری از شیوه تحلیل سلسله مراتبی [1] و تشکیل ماتریس مقایسات زوجی به اولویت بندی عوامل شناسایی شده پرداختیم. نتایج نشان داد که سرمایه گذاری مطلوب در بازارهای مالی کشور از اصلاحات ساختاری صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح آغاز خواهد شد و در این بین حفظ پایداری مالی صندوق مهم ترین عامل اثرگذار بر الگو خواهد بود. اولویت عوامل اصلی موثر بر سرمایه گذاری صندوق به ترتیب عوامل مرتبط با ساختار صندوق، عوامل مرتبط با مدیریت صندوق، عوامل کلان، قوانین و مقررات و سرانجام، عوامل مرتبط با بازارهای مالی کشور بوده است.

    کلیدواژگان: صندوق بازنشستگی، بازارهای مالی، سرمایه گذاری، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • حمیدرضا محمدی، علی اصغر پورعزت، محمد ابویی اردکان، مهدی مرتضوی صفحات 103-132

    در سپهر سیاسی و خط مشی گذاری عمومی می توان موارد متعددی از خط مشی های عمومی را یافت که حتی با وجود ناکارآمدی، در برابر خاتمه یابی از خود مقاومت نشان داده، همچنان به بقای خود ادامه می دهند و علاوه بر هدر دادن منابع عمومی، ممکن است منجر به تشدید مسیله شوند. با توجه به اهمیت این موضوع، تاکنون در مطالعات حوزه خط مشی گذاری کشورمان مطالعات منسجمی در خصوص پدیده مقاومت خط مشی های عمومی صورت نگرفته است.  بنابراین، هدف این پژوهش تبیین مفهوم «مقاومت خط مشی» و تعیین خصوصیات و ویژگی های آن است. با توجه به غنای کم نظریه های مقاومت خط مشی، در این تحقیق رویکردی کیفی اتخاذ شد. همچنین برای گردآوری داده ها ضمن استفاده از راهبرد نمونه گیری نظری با 11 نفر از خبرگان سازمان های دولتی و نهاد های پژوهشی حوزه خط مشی گذاری مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد. جهت تحلیل داده های گردآوری شده نیز از روش تحلیل مضمون استفاده شد. برابر با شبکه مضامین ترسیم شده مشخص شد که مقاومت خط مشی های عمومی دارای 3 مضمون فراگیر، 11 مضمون سازمان دهنده و 41 مضمون پایه است. در پایان نیز جهت آزمون شبکه مضامین استنتاج شده و مطابقت آن با واقعیت های عینی، راهبرد مطالعه موردی به کار رفت و این شبکه با خط مشی طرح تحول نظام سلامت (به عنوان یکی از خط مشی های مقاوم در برابر خاتمه بخشی) تطبیق داده شد. نتایج این بررسی نشان می دهد که خط مشی طرح تحول سلامت به واسطه ویژگی هایی همچون: دوام نهادی، ابهام در جانشین پذیری، پیچیدگی بالا، هزینه های بالای راه اندازی، مشاهده پذیری کم و دامنه فراگیر و همچنین در اثر پیشایندهایی چون درهم تنیدگی سیاسی-اجتماعی و تعارض منافع در برابر خاتمه بخشی، مقاومت کرده است.

    کلیدواژگان: خط مشی عمومی، خاتمه بخشی خط مشی، مقاومت خط مشی، طرح تحول نظام سلامت
  • ناصر پورصادق، اصغر محمدی فاتح، بهنام عبدی صفحات 133-171

    بدون شک در 40 سال گذشته، منشاء تمامی پیشرفت ها و دستاوردهای حیرت انگیز در کشور از  ناحیه تحول گرایی بوده است. در این تحقیق از طریق تحلیل محتوای کلیه بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با استفاده از  نرم افزار حدیث ولایت از سال 68 تا 99 مختصات تحول گرایی احصاء شد. بر اساس یافته ها، کلمه تحول 959 بار در بیانات تکرار شده و در 29 عرصه مطرح شده است. این 29 عرصه در 6 محور اصلی مشتمل بر تحول علمی- فناورانه، دینی-فرهنگی، اقتصادی- اجتماعی، دولت- ملت، انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح طبقه بندی شد. در ادامه تحقیق به دلیل ماهیت فرایندی تحول گرایی در اندیشه معظم له، با  استفاده از راهبرد داده بنیاد و با کدگذاری باز و محوری کلیه بیانات، در 94 مفهوم، 31 مقوله فرعی و 7 مقوله اصلی طبقه بندی شد. بنابراین، مختصات تحول گرایی مشتمل بر ماهیت تحول گرایی (بنیادی، تدریجی، زمانی)، عوامل ایجادکننده تحول (رهبری تحول، امدادهای غیبی، معلمان، جوانان، اکتفا نکردن به داشته ها، تلاش و همت)، شرایط محیطی کلان تحول (مردم و نخبگان)، شرایط مداخله گر (مدیریت و برنامه ریزی تحول)، حوزه های تحول (معنویت، فرهنگ، علم، اقتصاد، حوزه علمیه، نظام اداری، آموزش و پرورش)، حیطه های تحول (فردی، سازمانی، ملی، جهانی) و دستاوردهای تحول (پیشرفت، بازدارندگی، حفظ جهت گیری انقلاب اسلامی، استقلال و عزت ملی) احصاء شد.

    کلیدواژگان: تحول، رهبری، مختصات تحول گرایی، مقام معظم رهبری، عرصه های تحول
  • محمود متوسلی، سید جواد امینی، حمید پاداش، جعفر صفایی مزید* صفحات 173-195

    گذر از اقتصاد دولتی و نفتی به اقتصاد مردم پایه، نیازمند بسترسازی، اصلاح و بهبود محیط کسب وکاراست . این راهبرد آزمون شده‎ی بین المللی، کانون تدابیر لازم و نقطه ثقل اجرا و پیاده سازی سیاست های اصلاحی در بخش اقتصاد به شمار می رود . در این پژوهش کاربردی، هدف اصلی ارایه سناریوهای محیط کسب وکار جمهوری اسلا می ایران است؛ بنابراین ضمن تحلیل همه جانیه محیط کسب وکار در جمهوری اسلا می ایران، تلاش شده است تا آینده آن به روش سناریو نویسی GBN توصیف شود . 56 نفر از صاحب نظران، خبرگان، کارگزاران و متصدیان فعال در حوزه کسب وکار، جامعه آماری تحقیق را به صورت هدفمند تشکیل داده اند. داده ها به کمک بررسی های اسنادی، کتابخانه ای وگروه های کانونی و نیز به کمک مصاحبه و پرسشنامه گردآوری شده اند . داده های پرسشنامه مورد استفاده که منبع تشخیص پیشران ها، عوامل کلیدی تغییر و عدم قطعیت هاست به کمک روش های کمی اولویت بندی شده اند . نتایج مستخرج از پرسشنامه بر اساس عدم قطعیت های کلیدی، شامل چهارسناریوی زیر است: 1) عدم جدیت و بی ارادگی دولت در بهبود محیط کسب وکار همراه با فساد و سوء استفاده از مقام و موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی (وقتی همه خواب بودند)؛ 2) مبارزه با فساد و کاهش آن به موازات عدم جدیت واراده دولت بر بهبود محیط کسب وکار (قرنطینه)؛ 3) عزم و اراده دولت بر بهبود محیط کسب وکار باوجود فساد و سوء استفاده از مقام وموقعیت اداری در دستگاه های اجرایی (عبور ازمیدان مین)؛ 4)عزم و اراده دولت بر بهبود محیط کسب وکار به موازات مبارزه همه جانبه بافساد و سوءاستفاده از مقام و موقعیت اداری (قلعه گنج).

    کلیدواژگان: محیط کسب وکارج.ا.ا، آینده پژوهی، سناریو
  • نادر بهلولی، محمود اسماعیلی، مجتبی رمضانی، عباسقلی سنگی نورپور صفحات 197-232

    یکی از ارزشمندترین قابلیت ها، توانایی ها و دارایی ها در رقابت برای به دست آوردن مزیت رقابتی و قابل ترجیح ترین نوع فعالیت مدیریت دانش که امروزه توجه زیادی را به خود جلب کرده است، دانش مشتری است.  در این راستا، سازمان ها و شرکت های بسیاری، رویکرد مدیریت دانش مشتری را برای بهره گیری از مزایای دانش مشتری به کار می گیرند. بر این اساس هدف این مقاله، طراحی و تدوین الگویی برای سنجش بلوغ مدیریت دانایی مشتری در صنعت حمل و نقل ریلی (شرکت راه آهن ج.ا.ا) است که با استفاده از روش کیفی بر اساس نظریه داده بنیاد، الگوی پیشنهادی نهایی اعتباریابی و تایید شد. با استفاده از روش داده بنیاد، فایل های مصاحبه گردآوری شده و تجزیه وتحلیل گردید و پس از تکمیل فرایند کدگذاری در سه بخش کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مولفه ها و ابعاد الگوی بلوغ مدیریت دانایی مشتری استخراج شد. بر اساس نتایج پژوهش، شرکت راه آهن ج.ا.ا با ایجاد و توسعه ی مدیریت دانش مشتری  و با پیاده سازی اقدامات دانش مطلوب و مناسب مطابق با نظرات مشتریان ، می تواند ارتقاء شاخص های عملکردی را  بهبود بخشد و با برگزاری دوره های آموزشی به نیروهای انسانی شاغل در واحدهای مختلف جهت آشنایی بیشتر با مباحث مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت دانش مشتری، آنان را جهت کسب و به کارگیری منابع دانش تقویت کنند.

    کلیدواژگان: نظریه داده بنیاد، مدیریت دانایی مشتری، الگوی بلوغ مدیریت دانایی مشتری، صنعت حمل و نقل ریلی
  • امیر صادقی، مهدی جعفر صالحی، حمیدرضا ضرغامی، محمود غلامی صفحات 263-295

    راهبرد پابرجا [1]، راهبردی است که باوجود موانع، غافل گیری ها و خطاهای پیش بینی نشده، همچنان کارآمد است. هدف اصلی این پژوهش تدوین راهبردهای پابرجای برون سپاری خدمات آماد و پشتیبانی در سازمان دفاعی مورد مطالعه است. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی، از نظر رویکرد، آمیخته و از نظر روش، اکتشافی- پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. ابتدا شاخص های قابلیت محور موثر بر پابرجایی برون سپاری خدمات آماد و پشتیبانی از طریق مصاحبه با خبرگان سازمان موردمطالعه شناسایی و براساس آنها پرسشنامه ای تنظیم و بین مدیران و فرماندهان آمادوپشتیبانی توزیع شد. جامعه آماری مصاحبه، خبرگان و مدیران عالی و فرماندهان ارشد سازمان دفاعی موردمطالعه هستند که 9 نفر از آنها به روش قضاوتی انتخاب شدند. جامعه آماری برای توزیع پرسشنامه کارشناسان، مدیران و فرماندهان حوزه آمادوپشتیبانی سازمان دفاعی موردمطالعه است که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. نتایج تحلیل ها، به شناسایی چهار عدم قطعیت محوری شامل: عدم قرارگیری در شبکه زنجیره تامین جهانی؛ اختلاف سطح طبقاتی بین سازمان موردمطالعه و سایر نیروهای دفاعی؛ تحریم ها، بحران و جنگ و عدم تداوم و پایداری تامین و منابع تامین منجر شد. راهبرد های پابرجای متناسب، شامل: تجارت مجدد؛ وحدت ملی؛ مردمی کردن دفاع؛ هسته کوچک دانا به عنوان نهاد کارفرمایی دانش بنیان و شبکه بزرگ توانا به عنوان نهاد تامین کننده توانمند شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: راهبرد های پابرجا، برون سپاری، خدمات آماد و پشتیبانی، سازمان دفاعی
  • وحید غلامرضایی، سید احمد حسینی صفحات 297-324

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی شایستگی های مدیران استانی صندوق بازنشستگی کشوری بود. در ابتدا مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با 11 نفر از خبرگان که به صورت گلوله برفی و هدفمند نظری انتخاب شده بودند و تا رسیدن به اشباع نظری انجام پذیرفت. پس از هر مصاحبه متن آن پیاده سازی و با استفاده از نرم افزار MAXQDA کدگذاری شد. همزمان با این فرایند شرح وظایف مدیران استانی، وب سایت ONET و اسناد بالادستی بررسی، کدگذاری و جمع بندی شد. 48 شایستگی فرعی مدیران استانی در 6 مقوله یا بعد اصلی شایستگی به نام دانش، ویژگی های شخصیتی، ارتباطی و میان فردی، فکری و تحلیلی-ذهنی، مدیریتی و اجرایی و ارزشی و اعتقادی دسته بندی شدند و روایی و پایایی یافته ها مورد تایید قرار گرفت. در انتها شایستگی ها با نظر مصاحبه شوندگان رتبه بندی شدند که مقوله دانش بالاترین رتبه و مقوله فکری، تحلیلی-ذهنی پایین ترین رتبه را داشت. از بین شایستگی های فرعی نیز شایستگی های تسلط بر قوانین و مقررات بازنشستگی (فنی)، تسلط بر امور درآمد و هزینه، برنامه ریزی و سازماندهی، نظارت و کنترل، بالاترین رتبه و مدرک تحصیلی مرتبط، رفتار سیاسی، شایسته سالاری، پایین ترین رتبه را داشت.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدیران استانی، صندوق بازنشستگی کشوری
|
  • Hamed Fazeli Kebria, Akbar Bahmani Pages 7-43

    In this study, the role of social capital and cultural capital on achieving the goals of the resistance economy was emphasized by emphasizing the role of responsibility of managers of knowledge-based companies located in Mazandaran Science and Technology Park. This research is applied in terms of purpose and in terms of how data collection is survey and correlational. The statistical population of the present study includes all managers and employees of knowledge-based companies of 120 people. The sample size was estimated using Cochran's formula of 92 people and the sampling method is simple random. Questionnaire which were validated by Divergent validity and convergent validity were used and for its reliability Cronbach's alpha and combined reliability coefficient were used, so that the alpha reliability coefficient for the questionnaires of cultural capital, social capital, goals of resistance economics and accountability were equal to 0.91, 0.89, respectively. , 0.84 and 0.79 were obtained. To analyze the data, SPSS25 software was used, in which descriptive statistics and structural equations with SmartPLS software were used to determine the relationship between variables. The results showed that social capital and cultural capital separately have a positive and significant effect on achieving the goals of the resistance economy and the responsibility of managers; Also, the positive and significant effect of managers' responsibility on achieving the goals of the resistance economy was confirmed. Finally, the responsibility of managers of relations between social capital and cultural capital plays a mediating role by achieving the goals of the resistance economy of knowledge-based companies located in Mazandaran Science and Technology Park.

    Keywords: social capital, cultural capital, Resistance Economy, Responsibility, Science, Technology Park, Mazandaran
  • Roya Shakeri, MohammadReza Ajang Pages 45-72

    Extensive literature on strategic agility in organizations has been presented. Each of the thinkers in this field has pointed to one of the dimensions and aspects of strategic agility, but so far a comprehensive framework of strategic agility anabler factors and the relationship between them in the businesses of information technology knowledge based firms has not been provided. In this research, first, based on the content analysis approach through semi-structured interviews with managers of knowledge-based companies in the field of information and communication technology and computer software, basic and organizer themes identified and in the next step with Using structural-interpretive modeling methodology, the levels of enablers were extracted in a framework consisting of seven factors and five levels, and finally the type of variables was determined according to the effectiveness of other variables in MICMAC analysis. The results show that the effective leadership factor with the degree of influence of seven is the most important enabler of strategic agility of knowledge-based IT businesses. The variables of effective leadership, strategic foresight and resources in accordance with the VRIN framework were included in the cluster of key/independent variables. Clusters of linked variables include; Absorption capacity, technological capability and organizational ambidexterity are that have high impact power and effectiveness. The team entrepreneurship orientation variable was included in the cluster of dependent variables with the least impact on other variables.

    Keywords: Strategic Agility, Enablers, Content Analysis, Structural-Interpretive Modeling (ISM), MICMAC Approach
  • Yashar Dindar Kaleh Sar, Yavar Dashtbany Pages 73-102

    Pensions are one of the pillars of social protection and therefore maintaining the financial stability of them is a challenge for the future. Although the investment of funds can significantly contribute to the financial sustainability of these systems, the problem is how they are invested and The importance of this issue has led countries and international organizations to establish study groups to study the issue of investing in social security funds. Therefore, this study provides a favorable model for investing of the Armed Forces Pension Fund in the Islamic Republic of Iran's financial markets, and due to the sensitivity of access to information in the military field, the factors affecting the investment of pension funds in the country's financial market were extracted by content analysis method and a focus group consisting of 10 experts who had at least five years of financial experience and investment in the country's financial market were examined. Finally, by prioritizing the Analytic Hierarchy Process (AHP) and forming a pairwise comparison matrix, we prioritized the identified factors. The results showed that favorable investment in the country's financial market will begin with the structural reforms of the fund, and in the meantime, maintaining the financial stability of the fund will be the most important factor affecting the model. Priority of the main factors affecting the fund's investment have been factors related to the structure of the fund, factors related to fund management, macro factors, laws and regulations, and finally factors related to the country's financial market, respectively.

    Keywords: Pension Funds, Financial markets, investment, Analytic Hierarchy Process (AHP)
  • HamidReza Mohammadi, AliAsghar Pourezzat, Mohammad Abooyee, Mahdi Mortazavi Pages 103-132

    In the political sphere and public policy-making can be found numerous instances of public policy that, despite inefficiency , resist on termination, continue to survive and in addition to wasting public resources and disrupting bureaucratic structure, may Lead to aggravation of the problem. Given the importance of this issue, unfortunately, so far in the field of policy-making in our country, no coherent studies have been conducted on the phenomenon of public policy resistance. Therefore, due to the existing ambiguity, the purpose of this study is to explain the concept of "policy resistance" and determine its characteristics and features. Due to the richness of policy resistance theories, a qualitative research was used in this research. Also, semi-structured interviews were conducted with 11 experts from government organizations and institutions in the field of policy to collect data. Thematic analysis method was used to analyze the collected data. According to the Thematic Network, it was found that the resistance of public policies has 3 Global Themes , 11 organizing themes and 41 basic themes. Finally, using case study strategy to test the Thematic Network with objective facts. this network was adapted to the health system reform plan (as one of the policies resistant to termination).

    Keywords: Public policy, Policy Termination, Policy Resistance, health system reform plan
  • Naser Pour Sadegh, Asghar Mohammadi Fateh, Behnam Abdi Pages 133-171

    Undoubtedly, in the last 40 years, the source of all the amazing progress and achievements in country has been in terms of transformation. In this study, by analyzing the content of all the statements of the Supreme Leader through the software of Hadith Velayat from 1980 to 2020, the characteristics of transformationism were calculated. The word transformation has been repeated 959 times in statements and has been mentioned in 29 areas. Finally, these 29 areas were classified into 6 main axes, including scientific-technological, religious-cultural, economic-social, government-nation, Islamic Revolution and armed forces. Using the grounded theory and by open and axial coding of all statements, it was classified into 94 concepts, 31 sub-categories and 7 main categories. Thus, the characteristics of transformationalism include the nature of transformationalism (fundamental, gradual, Time based), the factors that create transformation (transformational leadership, Divine help, teachers, youth, Not content with the status quo ,effort), environmental conditions of Transformation (people and elites), interventionist conditions (change management and planning), areas of change (spirituality, culture, science, economics, seminary, administrative system, education), areas of change (individual , Organizational, national, global) and the achievements of transformation (progress, Defensive Deterrence, maintaining the orientation of the Revolution, independence and national dignity) were counted..

    Keywords: Transformation, Leadership, Transformational Characteristics, supreme leader, Areas of Transformation
  • Mahmoud Motavasseli, Seyed Javad Amini, Hamid Padash, Jaafar Safaeimazid* Pages 173-195

    The transition from the centrally planned and oil-based economy to the free market economy involves providing its foundations and improving the business environment, as a prerequisite and indeed the starting point for adoption of the required measures and implementation of reform policies in the economy.This applied study was conducted to identify the business environment scenarios in the Islamic Republic of Iran.To this aim, it provided a comprehensive analysis of the business environment in this country and tried to describe its future through the GBN scenario planning approach.Following a literature review, a total of 56 experts, agents and officials active in business were used as the statistical population.Data were collected using the desk-based research method, interviews and questionnaires, and with the help of focus groups.The data of the questionnaire, as the source for identifying the drivers, the key factors of change and uncertainties, were prioritized using quantitative methods.The results of the questionnaire based on the key uncertainties consisted of the following four scenarios: 1) The government’s reluctance to improve the business environment, accompanied by corruption and abuse of administrative positions in government agencies (when everyone was asleep), 2) Fighting and reducing corruption alongside the government’s reluctance to improve the business environment (quarantine), 3) The government's determination to improve the business environment despite corruption and abuse of administrative positions in government agencies (crossing the minefield), and 4) The government's determination to improve the business environment alongside a full-scale fight against corruption and abuse of administrative positions (the treasure castle).

    Keywords: Business environment of the Islamic Republic of Iran, Future studies, Scenario
  • Nader Bohlooli, Mahmoud Esmaeili, Mojtaba Ramazani, Abbasgholi Sangi Noor Pour Pages 197-232

    One of the most valuable capabilities, abilities and assets in the competition to gain a competitive advantage and the most preferred type of knowledge management activity that has attracted much attention today is customer knowledge. And in this regard, many organizations and companies use the customer knowledge management approach in order to take advantage of customer knowledge. Accordingly, the purpose of this paper is to develop a model to measure the maturity of customer knowledge management in the rail transport industry (I.I.R. Railway Company) that using the qualitative method based on grounded theory or data theory, the final proposed model Validated and approved. Using grounded theory method, the collected interview files were analyzed and after completing the coding process in three sections of open, axial and selective coding, the components and dimensions of the customer knowledge management maturity model were extracted. Based on the results of the research, the IRA Railway Company can improve the performance indicators by creating and developing customer knowledge management and implementing desirable and appropriate knowledge measures in accordance with customer opinions, and by holding training courses. To the human resources working in different units to become more familiar with the topics of customer relationship management and customer knowledge management, to strengthen them to acquire and use knowledge resources.

    Keywords: data theory of the foundation, customer knowledge management, customer knowledge management maturity model, rail transportation industry
  • Amir Sadeghi, Mehdi Jafarsalehi, HamidReza Zarghami, Mahmoud Gholami Pages 263-295

    A Robust strategy is one that is still effective despite obstacles, surprises, and unforeseen mistakes. The purpose of this study is to develop robust strategies for outsourcing logistics services. This research is applied in terms of purpose, mixed in terms of approach exploratory-survey method. Library and field methods have been used to collect information. First, the capability indicators affecting the sustainability of logistics services outsourcing were identified through interviews with experts and based on them, questionnaires were prepared and distributed among managers and commanders of preparedness and support. The statistical population of the interview is the experts and senior managers of the defense organization who were selected by judgment. The population for the distribution of the questionnaire of experts and commanders in the field of readiness and support of the Defense Organization. The results of analysis identify four pivotal uncertainties, including non-location in the global supply chain network; Class level differences between the organization under study and other defense forces; Sanctions, crisis and war; And led to the discontinuity and stability of supply and sources of supply. Proportionally consistent strategies include resale; National unity; Popularizing defense; And Dana was identified as a knowledge-based employer and the Tavaana Network was identified as a capable supplier.

    Keywords: Robust strategies, Outsourcing, Logistics services, Defense organization
  • Vahid Gholamrezai, Sayyed Ahmad Hosseini Pages 297-324

    The purpose of the present study was to identify the competencies of the provincial managers of the civil servant Pension Fund. Initially, in-depth and semi-structured interviews were conducted with 11 experts who were selected as theoretical snowballs and reached theoretical saturation. After each interview, the text was implemented and coded using MAXQDA software. Simultaneously with this process, the job descriptions of the provincial managers, on ONET website and upstream documents were reviewed, coded and summarized. 48 sub-competencies of provincial managers were classified into 6 categories or main dimensions of competence called knowledge, personality traits, communication and interpersonal, intellectual and analytical-mental, managerial and executive, value and belief, and the validity and reliability of the findings were confirmed. Took. At the end, the competencies were ranked according to the interviewees, with the highest knowledge category and the lowest intellectual-analytical category. Among the sub-competencies are the competencies of mastering the (technical) rules and regulations of retirement, mastering the affairs of income and expenses, planning and organizing, supervising and controlling, the highest rank and related degree, political behavior, meritocracy, the lowest rank Had.

    Keywords: Civil sevants pension fund, Provinicial manager, competency