فهرست مطالب
نشریه دانش انتظامی ایلام
پیاپی 22 (تابستان 1396)
- تاریخ انتشار: 1396/05/01
- تعداد عناوین: 6
-
ارائه مدلی برای گزینش و استخدام در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی استان ایلامصفحات 7-22
به طور گسترده جذب و به کارگماری فرایندی است که به تعیین نیازهای منابع انسانی یک سازمان و تامین تعداد مناسبی از افراد شایسته برای پر کردن آن نیازها مبادرت می ورزد.هدف این پژوهش دستیابی به مدلی جهت استخدام و گزینش در ستادفرماندهی نیروی انتظامی ایلام انجام شد .در این راستا بر مبنای مبانی نظری تحقیق و همچنین گردآوری اطلاعات با انجام مصاحبه و استفاده از پرسشنامه دلفی پژوهشگران یک پرسشنامه معتبر که روایی و پایایی آن نیز تایید شد، طراحی کردند. پرسشنامه در جامعه آماری که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه آن تعیین شده بود توزیع شد. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از پرسشنامه حاصل از نرم افزار لیزرل تحلیل و مدلی مناسب ارایه شد در پایان نیز پیشنهاداتی کاربردی جهت استخدام و گزینش به ستاد فرماندهی نیروی انتظامی ایلام ارایه شد.
کلیدواژگان: گزینش، استخدام، منابع انسانی -
بررسی عوامل قتل های ناموسی (مورد مطالعه شهرستان ایلام در سال 1393)صفحات 23-41مقدمه
یکی از انواع قتل هایی که بیشتر در جوامع سنتی به وقوع می پیوندند و ریشه در باورهای غلط مرتکبان آن ها دارند، قتل های ناموسی می باشد. با توجه به تاثیر روانی این نوع قتل ها، در جامعه، نگارنده بر آن شد تا پژوهشی در خصوص عوامل موثر بر قتل های ناموسی در ایلام انجام دهد.
روشروش تحقیق، توصیفی-پیمایشی است و جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارشناسان، روانشناسان و قضات درگیر پرونده های قتل در دادگستری های استان ایلام در سال 1393 را تشکیل می دهند. که تعداد آنها 140 نفر می باشد. نمونه آماری با استفاده از جدول کوکران تعداد 102نفر انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش تنظیم پرسشنامه محقق ساخته ای است با پاسخ های چهارگزینه ای که پس از تایید روایی و پایایی، طراحی و در بین جامعه آماری توزیع گردید. که روی هم رفته از دو بخش تشکیل گردیده است که بخش اول به سیوالات توصیفی، بخش دوم به سیوالات عوامل اقتصادی 7 گویه، عوامل اجتماعی 6 گویه و سیوالات عوامل فرهنگی 4 گویه اختصاص دارد. پس از جمع آوری پرسشنامه داده ها به دو صورت توصیفی و استنباطی بررسی تجزیه و تحلیل شد که با استفاده از نرم افزار SPSS ضریب آلفای کرونباخ بدست آمده برای این پرسشنامه 784/0 است که نشان دهنده این است که پرسشنامه از اعتبار خوبی برخوردار است.
یافته ها:
نتایج حاصل از ارزیابی پاسخ به سوالات نشانگر آن است که بین عوامل قتل های ناشی از مسایل ناموسی، وجود مولفه های اقتصادی و همچنین مولفه فرهنگی در این نوع قتل ها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. ولی بین عوامل قتل های ناموسی در شهر ایلام، عوامل اجتماعی در برخی مناطق این منطقه رابطه نسبتا ضعیفی وجود دارد.
نتیجه گیری:
با توجه به رابطه قوی بین قتل های ناموسی و عوامل اجتماعی، پیشنهاد می شود از سازمان دهی جامعه در ساختارهای جدید و مدرن و فاصله گرفتن از جمع گرایی افراطی اقداماتی همچون شکستن طایفه و ترویج فردگرایی و حداکثر خانواده گرایی انجام گیرد.
کلیدواژگان: قتل های ناموسی، عوامل فرهنگی، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی -
اثربخشی اقدامات اجتماعی نیروی انتظامی ایلام در پیشگیری از جرایم با تاکید بر نزاع های فردی و دسته جمعی سال 93صفحات 42-63
هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی اقدامات اجتماعی نیروی انتظامی ایلام در پیشگیری از جرایم با تاکید بر نزاع های فردی و دسته جمعی بوده است. پژوهش حاضر از جنبه هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه بررسی اثربخشی اقدامات اجتماعی استفاده شد.جامعه آماری تحقیق شامل جامعه نیروی انتظامی استان ایلام بود. بر اساس آمار اخذ شده این تعداد بالغ بر 877 نفر محاسبه گردید. بر اساس روش فرمول کوکران با توجه به حجم جامعه تعداد نمونه معادل 268 نفر محاسبه گردید. نتایج کلی نشان داد که تاثیر کاربرد اقدامات اجتماعی در راستای پیشگیری در نمونه آماری بسیار موفق بوده است. در نتیجه این اقدامات در کنار اقدامات تنبیهی می توانند به شکل اثربخشی از ارتکاب جرایم بکاهند.
کلیدواژگان: اقدامات اجتماعی، پیشگیری از نزاع، نزاع فردی و دسته جمعی، اقدامات مدد کاری اجتماعی -
تعیین رابطه باورهای غیر منطقی و ادراک خطر در رانندگان مرد شهرستان آبدانانصفحات 64-76
پژوهش حاضر تعیین رابطه باورهای غیر منطقی با ادراک خطر در رانندگان مرد شهرستان آبدانان پرداخته است، جامعه آماری شامل کلیه های رانندگان مرد شهرستان آبدانان بود، گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای وپیمایشی بود وروش آن توصیفی همبستگی بود، پرسشنامه مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه های باورهای غیر منطقی وادراک خطر بود.جهت تجزیه وتحلیل داده ها ازروش ضریب همبستگی و رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج پژوهش حاصل از آن بود که تایید دیگران با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد. انتظار بالا از خود با ادراک خطر در رانندگی رابطه مثبتی وجود دارد. تمایل به سرزنش با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد. تمایل به ناکامی با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد. بی مسیولیتی هیجانی با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد. نگرانی با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد. وابستگی با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد.کمالگرایی با ادراک خطر در رانندگی رابطه دارد.
کلیدواژگان: باورهای غیرمنطقی، ادراک خطر، آبدانان، رانندگان -
بررسی ارتباط سلامت سازمانی با سبک مدیریت مدیران (مطالعه موردی: مدیران مالی فرماندهی انتظامی استان ایلام)صفحات 77-92
بی تردید موفقیت هر سازمان به شایستگی وتوانایی های مدیر آن سازمان بستگی دارد . این تحقیق ارتباط سلامت سازمانی با سبک مدیریت مدیران مالی فرماندهی انتظامی استان ایلام را مورد بررسی قرار میدهد. در مطالعه اخیر تعداد جامعه که شامل تمامی کارکنان مالی فرماندهی انتظامی استان ایلام که مجموع آنها 80 نفر به شرح ذیل می باشد و تمام شمار انتخاب شدند. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ چگونگی جمع آوری اطلاعات از جمله پژوهش های توصیفی و از میان انواع پژوهش های توصیفی جز تحقیقات تحلیلی می باشد. ابزار پژوهش مدل هورنرن (2009) بود که در این پژوهش برای تضمین روایی پرسشنامه از روایی صوری محتوایی و جهت بررسی پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده که آلفای کرونباخ برای پرسشنامه برابر با 78/0 بوده است که پایایی های قابل قبولی هستند. در این تحقیق، نتایج ضریب همبستگی پیرسون (964/0 =r) نشان داد که سلامت سازمانی با سبک مدیریت مدیران مالی فرماندهی انتظامی استان ایلام در سطح 05/0 >P معنادار بوده است. بنابراین می توان گفت که با اطمینان 95 درصد بین سلامت سازمانی و سبک مدیریت مدیران مالی فرماندهی انتظامی استان ایلام ارتباط وجود دارد .
کلیدواژگان: سلامت سازمانی، وظیفه مدار، رابطه مدار، سبک مدیریت، سطح نهادی -
زمینه های فرهنگی بروزآسیب های فرهنگی و اجتماعی مطالعه موردی ندامتگاه زنان ایلامصفحات 93-111
جوامع بشری به طور تعجب آوری گوناگون اند، سازمان دهی و خصوصیات جامعه انسانی به هیچ روشی مبتنی بر دستورات خشک و تغییرناپذیر «غرایز» اعضای آن نیست بلکه به وسیله خود انسانها یه وجود آهمده و نسلهای مختلف آن را فراگرفته و اصلاح کرده اند. از این رو در حالی که کلیه افراد بشر از نظر زیست شناختی اعضای یک نوع اند، اما هر جامعه ای نسبت به جامعه ای دیگر متفاوت است. مردم از طریق فرهنگ، مهارت هایی را که برای بقایشان در انواع گوناگون محیط های فرهنگی لازم است فرا می گیرند. هدف از انجام پژوهش بررسی مردم شناختی زمینه های فرهنگی بروز آسیب های فرهنگی و اجتماعی (مطالعه موردی ندامتگاه زنان) در استان ایلام می باشد که در قالب چارچوب نظری فرهنگ و شخصیت و نظریه پردازانی چون ادوارد سایپر و روث بند یکت و مارگارت میدو با استفاده از روش مشاهده مشارکتی، مصاحبه و در قسمت نظریه و پیشینه تحقیق به صورت کتابخانه ای صورت گرفت. در این پژوهش به نقش فرهنگ، خانواده و عوامل مختلف برروی زندانی شدن زنان پرداخته شد. که با توجه به یافته های تحقیق محیط جغرافیایی و نوع فرهنگ انسان و بعد خانواده و تربیت خانوادگی بیشترین نقش را داشتند.
کلیدواژگان: زمینه های فرهنگی، آسیب های فرهنگی و اجتماعی، مطالعه موردی