فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 23، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • روح الله حق شناس*، محسن آوندی، شیما صیاد صفحات 1-9
    مقدمه و هدف

     چاقی از فاکتورهای تاثیرگذار بر گرفتگی عروق است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی دایره‌ای شدید و مکمل‌دهی تناوبی و تداومی زنجبیل بر سطوح فیبرینوژن، پلاکت، هماتوکریت و هموگلوبین زنان چاق بود.

    مواد و روش ها

     به همین منظور 44 زن چاق (میانگین سن 6.45±30.11 سال و شاخص توده بدنی 3.99±31.60 کیلوگرم بر مترمربع)، به‌صورت در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی به چهار گروه تمرین مقاومتی + دارونما (n=11)، تمرین مقاومتی + مکمل‌دهی تداومی زنجبیل (n=11)، تمرین مقاومتی+مکمل‌دهی تناوبی زنجبیل (n=11) و تمرین مقاومتی (n=11) تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته، تمرین مقاومتی دایره‌ای شدید را انجام دادند. آزمودنی های گروه‌های مکمل، کپسول‌های حاوی 500 میلی‌گرم مکمل زنجبیل و گروه دارونما نیز به‌صورت مشابه کپسول‌های حاوی نشاسته را روزانه در دو وعده صبح ‌و شب بعد از صرف غذا به روش دوسوکور مصرف کردند. نمونه خون در دو مرحله پیش‌آزمون و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جمع‌آوری شد. از روش آنالیز واریانس مکرر و تی همبسته جهت تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها در سطح معناداری 0.05>P استفاده شد.

    یافته‌ها:

     نتایج نشان داد که اثر زمان بر روی متغیرهای تحقیق معنادار بود ولی اثر تعاملی گروه و زمان در هیچ‌کدام از متغیرها معنادار نبود و بنابراین هیچ‌کدام از مداخله‌های تمرین و مکمل تاثیر معناداری بر متغیرهای فیبرینوژن، پلاکت‌ها، هموگلوبین و هماتوکریت خون نداشت.

    بحث و نتیجه‌گیری: 

    در رابطه با تاثیر ورزش بر ویسکوزیته خون و پلاسما سازوکارهای متعددی وجود دارد. فیبرینوژن سبب اتصال گلبول‌های قرمز به یکدیگر و به دیواره عروق شده و باعث افزایش ویسکوزیته خون می‎گردد. به نظر می‌رسد که انجام هشت هفته تمرین مقاومتی دایره‌ای شدید به همراه مکمل‌دهی تناوبی و تداومی زنجبیل نمی‌تواند باعث تغییر معناداری در شاخص‌های خونی فیبرینوژن و هموگلوبین زنان چاق شود.

    کلیدواژگان: مکمل زنجبیل، تمرین مقاومتی شدید، اضافه وزن، ویسکوزیته خون، هماتوکریت
  • نوید کلانی*، زهرا ریاحی، حوری بیاتی صفحات 10-16
    مقدمه و هدف

    پاند می کرونا ویروس جدید جان هزاران نفر را گرفته و اکثر کشورها با این بیماری درگیر هستند، لذا هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین میزان فعالیت بدنی و شدت اثرگذاری بیماری کووید-19 بر افرادی که دچار این بیماری شده اند می باشد.

    مواد و روش ها:

     جامعه آماری این مطالعه شامل تما می افراد مبتلا شده به بیماری کووید-19 شهرستان شهرکرد بود. از این میان تعداد 178 (86 مرد سن 4.76±44.7 سال، قد 7.34±173.5 سانتی متر و وزن 5.65±85.7 کیلوگرم و 92 زن سن 5.14±38.4 سال، قد 6.8±157.3 سانتی متر و وزن 4.5±71.3 کیلوگرم) پرسش نامه (پرسش نامه بک و پرسش نامه شدت اثرگذاری بیماری) تکمیل شد و مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون با سطح معناداری 0.05 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که سطح فعالیت بدنی با شدت اثرگذاری بیماری کووید-19 بر روی افراد رابطه معکوس و معناداری دارد به طوری که افرادی که بی تحرک تر بودند شدت اثرگذاری بیماری بیشتر بوده و افرادی که دارای فعالیت بدنی منظم و متوسط بودند بیماری اثر بسیار کمتری داشته و همچنین در اثر افزایش شدت فعالیت بدنی به صورت حرفه ای شاهد تا حدودی افزایش اثرگذاری بیماری بر روی افراد بودیم.

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش، فعالیت بدنی می تواند برای دفاع از کل بدن مفید باشد و ممکن است از جمله اقدامات پیشگیرانه در برابر پیامدهای عفونت ویروسی دستگاه تنفسی شمرده شود.

    کلیدواژگان: کووید-19، ورزش، سیستم ایمنی
  • عسگر ایران پور*، لطفعلی بلبلی صفحات 17-25
    مقدمه و هدف

    پاسخ قلبی به تغییرات دمای مرکزی بدن با استفاده از پارامتر امواج با فرکانس خیلی پایین سنجیده می شود.هدف از پژوهش حاضر، بررسی تغییرپذیری امواج با فرکانس خیلی پایین ضربان قلب در اثر دمای متفاوت تمرین ورزشی هوازی در آب و خشکی می باشد.

    مواد و روش ها

    40 مرد فعال دانشگاهی به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند. سپس تمامی آزمودنی ها به صورت تصادفی در گروه های مختلف پژوهش (کنترل = 10 نفر؛ تمرین هوازی بر روی تردمیل = 10 نفر؛ تمرین هوازی در آب با دمای معمولی = 10 نفر و تمرین هوازی در آب با دمای گرم = 10 نفر) تقسیم بندی گردیدند. در دوره پیش آزمون و بعد از مداخله تمرینی، پارامتر امواج با فرکانس خیلی پایین با استفاده از هولتر مانیتور قلبی اندازه گیری گردید. به منظور مقایسه تفاوت ها از تحلیل واریانس در اندازه های تکراری در سطح معنی داری 0.05 استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش نشان داد که در مقایسه با گروه های پژوهش، اجرای تمرین هوازی به مدت 21 روز متوالی در محیط خشکی  با دمای معمولی 20 درجه سانتی گراد سبب افزایش معنی دار در مقادیر ارزشی امواج با فرکانس پایین (0.02=P) و فرکانس خیلی پایین (0.04=P) می گردد. اجرای تمرین هوازی در آب با دمای 29 درجه سانتی گراد در مقادیر ارزشی امواج با فرکانس پایین (0.21=P) و خیلی پایین (0.35=P) و آب با دمای 39 درجه سانتی گراد در مقادیر ارزشی امواج با فرکانس پایین (0.18=P) و خیلی پایین (0.41=P) سبب تغییر معنی دار نمی گردد.

    بحث و نتیجه گیری

    در شرایط اجرای تمرین هوازی در خشکی به دلیل تعریق، دمای سطحی و مرکزی بدن کاهش یافته و باعث افزایش تغییرپذیری ضربان قلب می گردد. شرایط محیط آبی و دماهای متفاوت آب اثر معنی داری بر تغییرپذیری ضربان قلب ندارد.

    کلیدواژگان: امواج با فرکانس پایین، امواج با فرکانس خیلی پایین، دمای آب، تمرین هوازی
  • زهره اسکندری، مصطفی سلطانی*، سیده محدثه موسوی صفحات 26-35
    مقدمه و هدف

    یکی از دغدغه های ورزشکاران حرفه ای افزایش عملکردشان می باشد. در فعالیت های شدید، اتمام سریع انرژی و افزایش تجمع اسیدلاکتیک از جمله عوامل کاهش عملکرد در طول یک دوره از مسابقات است. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی و مصرف مکمل کافیین بر توان بی هوازی، شاخص خستگی، استقامت هوازی و سرعت ضربه پا به میت تکواندوکاران دختر نخبه بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه تجربی و کاربردی با طرح تحقیق پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش متشکل از تکواندوکاران دختر نخبه شهر کرج بودند که تعداد 28 آزمودنی به عنوان نمونه انتخاب شدند و در دو گروه: 1) تمرین ترکیبی و 2) مکمل کافیین + تمرین ترکیبی در گروه های 14 نفره تقسیم شدند. برای بررسی تفاوت درون گروهی و بین گروه ها به ترتیب از آزمون های آماری تی همبسته و آنووا در سطح معناداری 0.05>P استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از آزمون تی همبسته نشان داد که میانگین پیش آزمون و پس آزمون آزمودنی ها در تمام شاخص ها [(استقامت هوازی گروه تمرین ترکیبی به همراه مصرف کافیین، 0.003=P)، (استقامت هوازی در گروه تمرین ترکیبی بدون مصرف کافیین، 0.005=P) و (شاخص های سرعت ضربه پا، توان بی هوازی و خستگی در هر دو گروه، 0.000=P)] تفاوت معنی داری با هم دارند و عملکرد ورزشکاران در پس آزمون بهتر بود. نتایج مربوط به آزمون آنوا نشان داد که فقط میانگین سرعت ضربه مستقیم پا به میت (ضربه آپ دولیو چاگی) بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت و تکواندوکاران در گروه تمرین ترکیبی + کافیین در مقایسه با تمرینات ترکیبی صرف، عملکرد بهتری داشتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     از آنجایی که که حتی بهبود مقدار کم متغیرهای جسمانی و عملکردی برای ورزشکاران نخبه ارزشمند است، بنابراین توصیه می شود مکمل کافیین در کنار تمرینات ورزشی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، کافئین، استقامت هوازی، توان بی هوازی، خستگی، مهارت ورزشی
  • روح الله محمدی میرزایی* صفحات 36-45
    مقدمه و هدف

    کمبود ویتامین D با افزایش سطوح هورمون پاراتیرویید پلاسما همراه است که منجر به افزایش تاثیرات منفی و مخرب  بر ارگانیسم و کاهش عملکرد عضلانی می گردد. پژوهش حاضر با هدف تاثیرمکمل گیری ویتامین D بر تغییرات هورمونی و عملکردی فوتبالیست های نخبه زن تیم ملی ناشنوا انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 22 فوتبالیست زن تیم ملی ناشنوایان (سن 3.24±26.20 سال، قد 3.23±155.15 سانتی متر، وزن 2.46±56.68 کیلوگرم و شاخص توده بدن 1.07±23.61 کیلو گرم/مجذور قد) به صورت داوطلبانه با آرایش تصادفی به دو گروه مکمل (11نفر) و دارونما (11نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها 120 دقیقه قبل از فعالیت، ویتامین D و دارونما را به روش دوسوکور مصرف کردند. از آزمودنی ها قدرت بیشینه عضلات پا، توان بی هوازی و هوازی، سرعت، چابکی و 5 سی سی خون ناشتا قبل و بعد از آزمون گرفته شد. برنامه تمرینی شامل یک دوره برنامه تمرینات تداومی، پلیومتریک، مقاومتی و اختصاصی بود. برای تحلیل داده ها از آزمون های شاپیروویلک، تحلیل کوواریانس یک راهه استفاده شد (0.05>P). 

    یافته ها:

     تحلیل کوواریانس یک راهه نشان داد، بین میانگین ویتامین D (نانوگرم/میلی لیتر)، قدرت پا (کیلوگرم) و توان بی هوازی (وات) برحسب عضویت گروه (مکمل وکنترل) تفاوت معنی داری مشاهده می شود (0.05>P). بین میانگین باقیمانده نمرات توان هوازی، سرعت، پاراتیرویید و کلسیم تفاوت معنی داری در گروه مکمل و کنترل مشاهده نشد (0.05<p)</p. یافته های تحقیق حاکی از افزایش معنی دار سرمی ویتامین D (19.58 نانوگرم/میلی لیتر) در گروه مکمل نسبت به کنترل شد (0.05>P). 

    بحث و نتیجه گیری

    مطلوب ترین نتیجه پژوهش حاضر اینست که سطح مطلوب ویتامین D منجر به بازجذب کلسیم توسط کلیه ها و دستگاه گوارش و کنترل سطح هورمون های پاراتیروییدی برای عملکرد بهینه عضله اسکلتی می شود. بنابراین، حفظ سطوح (OH)D-25 می تواند بازیابی را جهت تولید نیروی عضلانی در حین اجرای تمرینات شدید تسریع کند. ورزشکاران باید در طول سال مورد ارزیابی قرار گیرند و در صورت بروز مشکل مکمل گیری انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: ارگوجامپ، پاراتیروئید، توان بی هوازی، فوتبال، کلسیم، ویتامین D
  • طاهر افشارنژاد*، فرحناز آیتی زاده تفتی، محمد خالقی صفحات 46-58
    مقدمه و هدف

    ماساژ و حجامت خشک دو مداخله پیش از رقابت هستند که برای کمک به بهبود عملکرد ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه تاثیر ماساژ ورزشی و حجامت خشک پیش از فعالیت بر عناصر منتخب آمادگی جسمانی مهارت محور و عملکرد روانی - شناختی ورزشکاران بود.

    مواد و روش ها

    12 مرد ورزشکار با سن 1.8±22.25 سال؛ وزن 14.8±84.2 کیلوگرم و قد 0.1±1.8 متر بطور داوطلبانه برای شرکت در این پژوهش انتخاب شدند. در یک طرح متقاطع تصادفی شده متوازن، آنها طی سه جلسه متوالی با فاصله یک هفته، بطور تصادفی، تحت حجامت خشک، ماساژ یا عدم مداخله در یک زمان یکسان از روز قرار گرفتند. 10 دقیقه پس از هر مداخله، توان انفجاری، سرعت، چابکی، عملکرد شناختی و نیم رخ خلقی آزمودنی ها اندازه گیری شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر در سطح معناداری 0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد حجامت خشک در مقایسه با شرایط بدون مداخله و ماساژ، توان انفجاری را افزایش می دهد (0.05>P)، اما سرعت و چابکی تفاوت معنی داری بین شرایط نداشت (0.05<P)، همچنین نتایج نشان داد که هم حجامت خشک و هم ماساژ در مقایسه با شرایط بدون مداخله موجب افزایش معنی دار امتیاز آزمون برج لندن شده اند (0.05>P)، در نهایت تفاوت معنی داری بین اثر سه مداخله بر متغیرهای حالات خلقی مثبت و حالات خلقی منفی مشاهده نشد (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    یافته  های مطالعه حاضر نشان داد که ماساژ و حجامت خشک پیش از فعالیت ممکن است عملکرد فیزیکی و ذهنی ورزشکاران را بهبود بخشد، اما بر وضعیت خلق و خوی آنها تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: عملکرد روانی- حرکتی، خلق و خو، عملکرد ذهنی، ماساژ، حجامت خشک
|
  • Rouhollah Haghshenas*, Mohsen Avandi, Shima Sayyad Pages 1-9
    Introduction and purpose

     Obesity is the effectiveness factor of blood vessels. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks high intensity circuits’ resistance training and interval and continues of ginger supplementation on the levels of fibrinogen, platelets, hematocrit and hemoglobin of obese women.

    Materials and methods

     In order to, 44 obese women (age: 30.11±6.45 years and BMI 31.60±3.99 kg/m2) were selected and randomly divided in four groups of resistance training+placebo (n=11)، resistance training+continues ginger supplementation (n=11)، resistance training+interval ginger supplementation (n=11) and resistance training (n=11). Groups of training were performed of protocol of high intensity circuits resistance training, for 8 weeks, 3 sessions per week. Supplementary groups, used capsules of containing 500 mg ginger supplement and the placebo group were similarly taking capsules containing starch daily in two meals in the morning and at night after meals in a double-blind manner. Blood samples were collected pretest and 48 hours after the last exercise session 12-hour fasting state. Paired sample t test and repeated measures of analysis of variance were used to analysis the data at significant level of P<0.05.

    Results

     The results showed that effect of time on the research variables was significant, and the interaction effect of group and time was not significant in any of the variables, and therefore, none of the exercise and supplement interventions hadn’t significant effect on the variables of fibrinogen, platelets, hemoglobin, and hematocrit of blood.

    Discussion and Conclusion

     There are several mechanisms related to the effect of exercise on blood and plasma viscosity. Fibrinogen binds red blood cells to each other and to the vessel wall and increases blood viscosity. It seems that performing eight weeks of circuit resistance training with interval and continuous supplementation of ginger cannot significantly change the blood fibrinogen and hemoglobin index in obese women.

    Keywords: Ginger supplement, high intensity resistance training, overweight, blood viscosity, hematocrit
  • Navid Kalani*, Zahra Riahi, Huori Bayati Pages 10-16
    Introduction and purpose

    The new coronavirus pandemic has killed thousands of people, and most countries are affected by this disease, so the purpose of this research is to investigate the relationship between the amount of physical activity and the severity of the effects of the Covid-19 disease on people who have this disease.

    Materials and methods

    The statistical population of this study included all people infected with the disease of covid-19 in Shahrekord. Among them, there are 178 (86 men ages 44.7±4.76 years, height 173.5±7.34 cm and weight 85.7±5.65 kg and 92 women ages 38.4±5.14 years, height 157.3±6.8 cm, weight 71.3± 4.5 kg) questionnaires (Beck Questionnaire and Disease Severity Questionnaire) were completed and analyzed. To analyze the data, used Pearson's correlation coefficient test with a significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that the level of physical activity has an inverse and significant relationship with the severity of the effects of the Covid-19 disease on people, so that people, who were more sedentary, had a greater severity of the disease and those who had regular and moderate physical activity The disease had a much lesser effect, and due to the increase in the intensity of professional physical activity, we saw a certain increase in the effect of the disease on people.

    Discussion and Conclusion

    According to the results obtained from this research, physical exercise can be useful for the defense of the whole body and may be considered as one of the preventive measures against the consequences of viral infection of the respiratory system.

    Keywords: covid-19, exercise, immune system
  • Asgar Iranpour*, Lotfali Bolboli Pages 17-25
    Introduction and purpose

    Cardiac response to body core temperature variation measured with the very low-frequency parameter of heart rate variability. The aim of this study was to investigate the variability of very low frequency due to different temperatures of aerobic training in water and dry.

    Materials and methods

    40 academic active male were selected as research subjects. Then, all subjects were randomly divided into different groups of research (control=10; aerobic training on a treadmill=10; aerobic training in water with normal temperature=10 and aerobic training in hot water=10). In the pre-test and after the intervention, the parameter of very low frequency was measured using a heart rate monitor Holter. In order to compare differences in the research stages, analysis of variance in repeated measures was used.

    Results

    The results of this study showed that compared with control group, performing 21 consecutive days aerobic exercise in drought conditions at 20°C significantly increased in values of low-frequency waves (P=0.02) and very Low frequent (P=0.04). Performing aerobic exercise in water at 29°C in values of low frequency waves (P=0.21) and very low frequency (P=0.35) and water at 39 ° C in values of low frequency (P=0.18) and very low frequency (P=0.41) does not change significantly.

    Discussion and Conclusion

    In conditions of dry aerobic exercise due to sweating, surface and the central temperature reduced and the heart rate variability increased. The condition of the aquatic environment and different water temperatures do not have significant effect on heart rate variability.

    Keywords: Low frequency waves, Very low frequency waves, Water temperature, Aerobic training
  • Zohreh Eskandari, Mostafa Soltani*, Seyedeh Mohadeseh Mousavi Pages 26-35
    Introduction and purpose

    One of the concerns of professional athletes is to increase their performance. In intense activities, the rapid exhaustion of energy and the increase of lactic acid accumulation are among the factors of performance reduction during a period of competition. The purpose of this study was comparing the effect of eight weeks of combined training and caffeine supplementation on anaerobic capacity, fatigue index, aerobic capacity and foot strike speed of elite female taekwondo athletes.

    Materials and methods

    The present study was a semi-experimental and applied study with a pre-test and post-test research design. The statistical population of the research consisted of elite female taekwondo athletes of Karaj city, 28 subjects were selected as samples and divided into two groups: 1) combined exercise and 2) caffeine supplement + combined exercise in groups of 14 people. T-correlated statistical and ANOVA tests were used to investigate the differences within groups and between groups.

    Results

    The results of the correlated t-test showed that the mean of the pre-test and post-test of the subjects were significantly different in all indicators [(Aerobic endurance in the combined exercise group with caffeine consumption, P=0.003), (Aerobic endurance in the combined exercise group without caffeine consumption, P=0.005) and (indicators of foot strike speed, anaerobic power and fatigue in both group, P=0.000)] and the athletes' performance was better in the post-test. The results of the ANOVA test showed that only the average of foot strike speed was significantly different between the two groups, and taekwondo athletes in the combined training + caffeine performed better than combined training alone group.

    Discussion and Conclusion

    Since improving even a small amount of physical and functional variables is important for elite athletes, it is recommended to use caffeine supplements along with sports training.

    Keywords: Combined exercises, Caffeine, Aerobic Endurance, Anaerobic capacity, Fatigue, Sports skill
  • Roohollah Mohammadi Mirzaei* Pages 36-45
    Introduction and purpose

    Vitamin D deficiency is associated with an increase in plasma parathyroid hormone levels, which leads to an increase in negative and destructive effects on the organism and a decrease in muscle function. The present study was conducted with the aim of the effect of vitamin D supplementation on the hormonal and functional changes of elite deaf national team female futsal players.

    Materials and methods

    For this purpose,16 female football players deaf national team (age 26.20±3 years,height 155.15±3 cm, weight 56.68±2 kg and BMI 23.61±1 kg/m2)were selected and were randomly divided into two groups supplementation (n=8) and placebo (n=8). Subjects took vitamin D and placebo 120 minutes before the activity in a double-blind manner. Subjects were tested for maximal leg strength, anaerobic and aerobic capacity, speed, agility and 5cc of fasting blood from the anticubital vein before and after the tests. The training program included of continuous, plyometric, resistance and specific training. Statistical analysis was done by one-way analysis of covariance (P≤0.05).

    Results

    According to the results of ANCOVA, there was a significant difference between the mean residual scores of vitamin D, leg strength and ergojump in groups (P≤0.05). There was no significant difference between the mean scores of aerobic power, speed, parathyroid, Calcium (P≥0.05). Findings indicate an increase in serum vitamin D (19.58 ng/ml) in supplementation group than control (P≤0.05).

    Discussion and Conclusion

    The most favorable result of the current research is that the optimal level of vitamin D is vital for the optimal functioning of skeletal muscle. Therefore, maintaining (OH)D-25 levels can accelerate recovery for muscle power generation during intense exercise. Athletes should be evaluated throughout the year and supplemental assistance should be provided in case of problems.

    Keywords: ErgoJump, parathyroid, anaerobic power, Futsal, Calcium, Vitamin D
  • Afsharnezhad*, Farahnaz Ayatizadeh Tafti, Mohammad Khaleghi Pages 46-58
    Introduction and purpose

    Massage and dry cupping are two pre-competition modalities that are used to help improve athletes’ performance. The purpose of this study was to investigate the effects of pre-exercise massage and dry cupping on selected skill-related fitness components, and psycho-cognitive functioning in athletes.

    Materials and Methods

    Twelve male athletes (age: 22.25±1.8 years, weight: 84.2±14.8 kg, height: 1.8±0.1 m) volunteered to participate in this study. In a Quasi-experimental randomized counterbalanced crossover design, they performed three test sessions at the same time of day, one week apart: after dry cupping, after massage, and after no intervention. Ten minutes after each intervention, explosive power, speed, agility, and cognitive performance were measured and the subjects completed the Profile of Mood States questionnaire. Data were analyzed using RM-ANOVA and the statistical significance level was set at p≤0.05.

    Results

    The data indicated that power significantly increased after dry cupping compared to massage and no intervention (p≤0.05), however the speed and agility were not significant anymore (p˃0.05). Both dry cupping and massage caused a significant increase in the Tower of London test scores (p≤0.05). Finally, there were no significant differences among three interventions in the positive and negative mood states (p˃0.05).

    Discussion and Conclusion

    Findings of the present study suggest that pre-exercise massage and dry cupping may improve physical and mental performances of athletes, but it does not affect their mood.

    Keywords: Psychomotor performance, Profile of mood state, Cognitive function, Massage, Dry cupping