فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 54، مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی محمد پروینیان نسب*، نرجس خاتون طاهری صفحات 1-12
    مقدمه

    آموزش مداوم یک جزء ضروری برای حرفه ای شدن پرستاری است. همچین پرستاران به منظور بهبود کیفت مراقبت های پرستاری به برنامه های آموزش مداوم  نیاز دارند. اما برای بهبود نحوه انجام و اثر بخش بودن آن تلاش های فراوانی مورد نیاز است.  از این رو مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی برنامه آموزش مداوم پرستاری در ایران انجام شد.

    روش کار: 

    مطالعه در سال 1400 به صورت مروری روایتی انجام شد. مطالب از جستجوی منابع کتابخانه ای، اینترنتی و جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی SID، Irandoc، Iranmedex، Magiran و Medlib از سال 1399-1384 با استفاده از جستجوی کلید واژه های آموزش مداوم، آموزش ضمن خدمت، و بازآموزی استخراج شد. در مجموع 62 مقاله مرتبط با هدف که در ایران کار شده بودند، پیدا شد. پس از بررسی عناوین مقالات و چکیده و ارزیابی کیفیت مقالات با استفاده از چک لیست استروب 14 مقاله برای تدوین این مقاله مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    از 62 مقاله مرتبط با هدف 14 مقاله وارد مطالعه شد. در طی برسی انجام شده از دیدگاه پرستاران جهت ارتقاء اثربخشی برنامه آموزش مداوم در پرستاری در چهار حیطه کلی دانش، مهارت و عملکرد، نیاز سنجی، رضایتمندی و اجرا  نتایج حاصل شد. 

    نتیجه گیری: 

    نتایج حاکی از آن بود که برای اثربخشی بهتر، لزوم ایجاد تغییرات در چهار حوزه دانش، مهارت و عملکرد، نیاز سنجی، رضایتمندی و اجرا ضروری به نظر می رسد. برنامه آموزش مداوم پرستاری باید براساس نیاز سنجی باشد و از روش های تعاملی جهت بهره وری استفاده شود. همینطور برای ایجاد رضایت مندی در پرسنل پرستاری، رعایت اصول آموزش بزرگسالان در برنامه ریزی و اجرای این آموزش می تواند ضمن ارتقا کیفیت این برنامه ها، امکان دستیابی به اهداف غایی آموزشها را نیز فراهم سازد.

    کلیدواژگان: آموزش مداوم، آموزش ضمن خدمت، پرستاری، اثربخشی، مرور روایتی
  • حسین قاسمپور، مریم درزی آزادبنی*، بهرام میرزائیان، علیرضا سنگانی، سمیرا شاکریان صفحات 13-24
    مقدمه

    تبعیت درمانی یکی از عوامل مهم روانشناختی در بهبود بیماری های جسمی است که می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی زمینه کاهش بیماری های مختلف را فراهم آورد، با درک این مهم پژوهش حاضر با هدف مدل یابی روابط ساختاری طرحواره های ناسازگار اولیه بر تبعیت درمانی با واسطه گری تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری در بیماران کرونر قلبی بستری در بیمارستان انجام شد.

    روش

    روش تحقیق توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه ی تحقیق شامل تمامی بیماران کرونر قلبی بستری در بیمارستان فاطمه زهرا ساری (مرکز قلب مازندران) بود. با استفاده از روش نمونه گیری لوهلین (2004)، 280 نفر از بیماران بستری در بیمارستان به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه های طرحواره ناسازگار اولیه، تنظیم شناختی هیجان، تاب آوری و مقیاس تبعیت کلی و اختصاصی استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر در نرم افزار آماری SPSS وAmos تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مسیر غیر مستقیم طرحواره های ناسازگار بر تبعیت درمانی با واسطه تنظیم شناختی هیجانی و تاب آوری معنی دار می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به قدرت پیش بینی کنندگی متغیرها می توان از نتایج در مداخلات روانشناختی و آموزش ها در بیماران استفاده نمود.

    کلیدواژگان: طرحواره ناسازگار، تبعیت درمانی، تنظیم شناختی-هیجانی، تاب آوری، بیماران کرونرقلبی
  • سهیلا صادق پور ازبرمی، فاطمه زارعی* صفحات 25-35
    مقدمه

    جراحی فتق دیسک کمر یکی از شایع ترین اعمال جراحی ستون فقرات است و رفتار های مراقبتی پس از جراحی نقش مهمی در روند بهبود بیماری  دارد. این مطالعه با هدف طراحی و روانسنجی پرسشنامه سنجش رفتارهای مراقبتی بیماران بعد از جراحی فتق دیسک کمر انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع روان سنجی و در دو بخش طراحی پرسش نامه و بررسی روایی و پایایی آن، در سال 1400و در استان تهران انجام شده است. در این پژوهش ابزار مورد استفاده پرسش نامه سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد درباره رفتارهای مراقبتی بیماران بعد از جراحی فتق دیسک کمر بود که با استفاده از منابع علمی، مطالعات صورت گرفته و نظرات متخصصان طراحی گردید. برای بررسی روایی محتوایی از ضریب های نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا با استفاده از نظرات  10متخصص استفاده شد. از روش های آزمون- باز آزمون جهت بررسی پایایی درونی و آلفای کرونباخ، جهت بررسی پایایی بیرونی کمک گرفته شد. 

    یافته ها

    پرسشنامه طراحی شده حاوی 38گویه است که به ترتیب، 14گویه حیطه دانش، 13گویه حیطه نگرش و11گویه حیطه عملکرد درباره مراقبت های  بعد از  جراحی فتق دیسک کمر را می سنجید. طیف نسبت و شاخص روایی محتوا،  به ترتیب (00/1- 49/0) و  (00/1- 8/0) و برای امتیازهای تاثیر آن ها (5/1<) تعیین گردید، همچنین، طیف همبستگی درون طبقه ای  و ضریب آزمون آلفاکرونباخ و کودر ریچاردسون برای پایایی گویه های سه مقیاس به ترتیب (977/0- 767/0)  و (86/0-75/0) محاسبه شد. پرسشنامه محقق ساخته با 38 گویه نهایی و تایید شد .

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که پرسش نامه طراحی شده از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و از آن می توان برای سنجش  سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد درباره مراقبت های  بعد از  جراحی فتق دیسک کمر استفاده نمود.

    کلیدواژگان: روایی، پایایی، دانش، نگرش، عملکر، فتق دیسک کمر.
  • زهرا السادات سبزواری، رسول اسلامی اکبر*، علی دهقانی، محمدعلی منتصری صفحات 36-46

    پرستاری در این زمینه شده است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر مورد بر دانش و عملکرد دانشجویان پرستاری در رابطه با دارو درمانی در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال 1399 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی تک گروهی از نوع قبل و بعد است که در سال 1399 بر روی 37 نفر از دانشجویان کارورز دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام شد. نمونه ها به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. آموزش مبتنی بر مورد با ارایه مجری تحقیق و همکار طرح به عنوان تسهیلگر از طریق واتساپ به صورت آنلاین در 4 جلسه 90 دقیقه ای طی 4 روز برگزار شد. دانش و عملکرد دانشجویان قبل و پس از مداخله به ترتیب با  آزمون سنجش دانش محقق ساخته حاوی 26 سیوال چهارگزینه ای و آزمون آسکی مشتمل بر 10 ایستگاه ارزیابی گردید. روایی و پایایی هر دو آزمون سنجش دانش و عملکرد قبل از اجرای تحقیق احراز گردیده بود. داده های جمع آوری شده با استفاده ازآزمون های تی زوجی و ویکاکسون از طریق نرم افزار spss 21 تجزیه و تحلیل گردید. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین نمرات دانش دانشجویان کارورز قبل از مداخله برابر با 69/2±97/17 و بعد از مداخله برابر با 55/2±11/22 است که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0>p). همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمرات عملکرد قبل از مداخله دانشجویان کارورز برابر با 37/5±88/61 و بعد از مداخله برابر با 56/2±85/92 است که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    آموزش مبتنی بر مورد باعث ارتقای دانش و عملکرد دانشجویان کارورز پرستاری در رابطه با دارو درمانی شد. لذا پیشنهاد می شود جهت ارتقای دانش و عملکرد دارو درمانی دانشجویان از این روش آموزشی استفاده شود.

    کلیدواژگان: آموزش، دانشجویان پرستاری، دارو درمانی
  • آیسان قره بگلو، احد آهنگر* صفحات 47-56
    مقدمه

    توجه به کیفیت زندگی و عملکرد جنسی پرستاران به عنوان عوامل موثر بر زندگی زناشویی و عملکرد کلی آنان مورد توجه است. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان پرستار انجام گرفت.

    روش کار:

     پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری پژوهش 160 نفر از پرستار زن بیمارستان مرند در سه ماهه زمستان 1398 بودند. در این پژوهش تعداد 30 پرستار زن، با روش نمونه گیری غیرتصادفی داوطلبانه انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و شاهد گمارده شدند (هر گروه 15 پرستار). گروه آزمایش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را طی یک ماه در 8 جلسه 90 دقیقه ای دریافت نمودند. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی واروشربون و عملکرد جنسی زنان متاهل کراسکیان موجمباری و کیب الهی بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان پرستار تاثیر معنادار داشته است (001/0>p)  و توانسته منجر به افزایش کیفیت زندگی (از 29/8 ± 60/49 به 20/8 ± 66/57) و عملکرد جنسی (از 28/8 ± 40/51 به 93/7 ± 06/60) زنان پرستار شود.

    نتیجه گیری:

     درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با بهره گیری از فنونی همانند کاربرد تکنیک های ذهنی، مشاهده خود به عنوان زمینه، تکنیک های گسلش شناختی، تصریح ارزش ها و عمل متعهدانه می تواند به عنوان یک درمان کارآمد جهت بهبود کیفیت زندگی و عملکرد جنسی زنان پرستار استفاده گیرد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی، عملکرد جنسی، زنان پرستار
  • حسین تقوی*، علی رضائی شریف، علی خالق خواه، لیلا اصلانی صفحات 57-67
    مقدمه

    به دلیل تیمی بودن ماهیت مراقبت، همکاری‏های بین حرفه ای به عنوان یکی از اصول موثر آموزش و مداخلات پزشکی جا افتاده است؛ اثربخشی این همکاری با عوامل فردی، ساختاری و اجتماعی-فرهنگی متنوعی مرتبط است؛ تحقیق حاضر با تمرکز بر برخی از این متغیرها و با هدف بررسی نقش ویژگی های شخصیتی و نوع هویت یابی حرفه ای پرستاران دانشگاه علوم پزشکی نسبت به یادگیری بین حرفه ای انجام شده است. 

    روش کار

    تحقیق از نظر هدف کاربردی و ازلحاظ روش جمع آوری داده ها، همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود که 310 نفر با استفاده از جدول کرجسی مورگان برآورد و با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. داده های مطالعه از طریق پرسشنامه های شخصیت نیو، آمادگی برای یادگیری بین حرفه ای پارسل و بلای و هویت حرفه ای دیلاس جمع آوری شدند. برای بررسی روابط بین متغیرها نیز از آزمون های همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون استفاده شد. 

    یافته ها

    یافته های به دست آمده نشان داد که ابعاد برونگرایی، گشودگی، همسازی و وظیفه شناسی بر نگرش پرستاران نسبت به یادگیری بین حرفه ای پرستاران تاثیر مستقیم دارد (01/0>p)؛ همچنین پرستارانی که هویت حرفه ای موفق دارند، به شکل معناداری، نگرش مثبت تری برای یادگیری بین حرفه ای دارند (01/0>p). علاوه بر این نقش تعدیل گرانه هویت حرفه ای در روابط بین دو متغیر ویژگی های شخصیتی و یادگیری بین حرفه ای هم نسبتا کم برآورد شده است. 

    نتیجه گیری

    وجود رابطه معنادار بین ویژگی های شخصیتی پرستاران و نگرش آن ها نسبت به یادگیری بین حرفه ای می تواند زمینه ساز ایجاد نگرش مثبت به همکاری در پرستاران باشد. سازگاری ابعاد شخصیتی افراد یک تیم پزشکی با یکدیگر نیز امکان بهبود تعاملات بین فردی و همکاری را فراهم می کند. با تدارک موقعیت هایی که برای فرد امکان کسب هویت موفق را مهیا می کند، می توان آمادگی لازم را برای یادگیری بین حرفه ای در پرستاران به وجود آورد.

    کلیدواژگان: پرستاری، شخصیت، هویت حرفه ای، یادگیری بین حرفه ای، آموزش پزشکی
  • مریم صفایی*، محمد صاحب الزمانی، پریوش جعفری، فرهاد ادهمی صفحات 68-81
    مقدمه

    پرستاری از حرف پیچیده علوم پزشکی است که در صورت عدم طراحی برنامه های مناسب و با کیفیت آموزشی، خسارات جبران ناپذیری بر سلامت جامعه، اعتبار علمی دانشگاه و دانش آموختگان وارد می کند. این مطالعه با هدف ارایه مدلی برای ارتقاء ارزیابی آموزش پرستاری در واحد های دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است. 

    روش کار

    این مطالعه از نوع آمیخته (کیفی- کمی) است و ابتدا بر اساس روش کیفی و مشخصا بر مبنای روش گرندد تیوری و با انجام مصاحبه با 21 نفر از خبرگان موضوع که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، به استخراج و ارایه مدلی برای ارتقاء ارزیابی آموزش پرستاری پرداخته شده و سپس در مرحله کمی، با تدوین پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از شاخص های مرحله کیفی در اختیار 200 نفر از اعضای شورای راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هییت علمی و مربیان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی به روش نمونه گیری خوشه ای متناسب با حجم          خوشه ها (بر اساس قانون کلاین) قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ و روایی صوری آن با استفاده از نظرات خبرگان و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین ابعاد مدل بررسی گردید. 

    یافته ها

    یافته های به دست آمده در بخش کیفی نشان داد که ابعاد ارتقاء ارزیابی آموزش پرستاری در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شامل 6 بعد؛ ارتقاء ارزیابی آموزش پرستاری (پدیده محوری)، شرایط علی، شرایط زمینه ای، راهبردها، عوامل مداخله گر و نتایج و پیامدها و 17  مولفه در دانشگاه آزاد اسلامی بود. همچنین، یافته های بخش کمی نشان داد که وضعیت موجود در حد مناسبی نبود.

    نتیجه گیری

    به منظور ارتقاء ارزیابی آموزش پرستاری در دانشکده های  پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی می توان از مدل موجود بهره گرفت، که مطلوبیت و درجه تناسب مدل ارایه شده از نظر برازندگی مناسب تشخیص داده شد و با اطمینان 95 درصد مورد تایید متخصصان قرار گرفت.

    کلیدواژگان: ارزیابی، آموزش پرستاری، مطالعه ترکیبی اکتشافی، مدل ارتقاء.
  • زهرا قربانی مقدم، سید ابوالفضل وقارسیدین، بهاره زارعی، سید علی معزی، شهناز طبیعی* صفحات 82-93
    مقدمه

    تبعیت بیماران از درمان، از جمله رفتارهایی است که می تواند از عوارض منفی و شدت بیماری عروق کرونر بکاهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل اطلاعات، انگیزش و مهارت های رفتاری بر تبعیت از درمان بیماران بعد از آنژیوپلاستی عروق کرونر انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه مداخله ای، بر روی 80  بیمار که حداقل 9 ماه قبل تحت آنژیوپلاستی قرارگرفته بودند، انجام شد. شرکت کنندگان با روش نمونه گیری در دسترس از بین بیماران واجد شرایط مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی قلب بیمارستان رازی بیرجند در سال 1398 انتخاب شدند. بیماران به دو گروه 40  نفره آزمایش و کنترل با کمک جدول اعداد تصادفی تخصیص یافتند. گروه آزمایش بر اساس مدل اطلاعات، انگیزه و مهارت های رفتاری، طی 6 جلسه90- 60 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند. گروه کنترل مراقبت های معمول را دریافت کردند. بلافاصله بعد از مداخله و یک ماه بعد از آن، ابزار پژوهش برای همه شرکت کنندگان تکمیل گردید. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16 با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     بین میانگین نمره تبعیت از درمان در زمان های بلافاصله بعد (22/0±01/4) و یکماه بعد از مداخله (25/0±93/3) نسبت به زمان قبل از مداخله (39/0±66/3) در گروه آزمایش تفاوت معنادار وجود داشت (001/0<p). همچنین، میانگین نمره مولفه های اعتماد به درمان، توانایی تطابق، تلفیق درمان با زندگی و تعهد به درمان در بیماران گروه آزمایش در زمان بلافاصله بعد و یکماه بعد از مداخله افزایش معنادار داشت (05/0<p). مولفه های تمایل به مشارکت در درمان و چسبیدن به درمان نیز در زمان بعد از مداخله در گروه آزمایش افزایش معنادار نشان داد (05/0<p).

    نتیجه گیری: 

    برنامه آموزشی مبتنی بر مدل اطلاعات، انگیزش و مهارت های رفتاری می تواند در راستای ارتقاء مفهوم تبعیت از درمان در بیماران بعد از آنژیوپلاستی مورد توجه پرستاران، پزشکان و مدیران ذی ربط قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدل آموزشی، مدل روانشناسی، پایبندی به درمان، آنژیوپلاستی، عروق کرونر
|
  • Ali Mohammad Parviniannasab*, Narjes Khatoon Taheri Pages 1-12
    Introduction

    Continuing education is an essential component of nursing professionalism. Nurses also need continues training to improve the quality of nursing care. But a lot of effort is needed to improve how it is done and how effective it is. Therefore, the present study aimed to evaluate the effectiveness of the continuing nursing education program in Iran. 

    Methods

    The study was conducted in 2020 as a narrative review. Content from searching library and internet resources and searching for articles in SID, Irandoc, Iranmedex, Magiran, and Medlib databases from 2003-2016 using keywords search of continuing education, in-service training, retraining was extracted. A total of 62 goal-related articles were found working in Iran. After reviewing the titles of the articles and abstracts, 14 articles were used to compile this article. 

    Results

    Out of 62 articles related to the purpose, 14 articles were included in the study. During the survey from the perspective of nurses to improve the effectiveness of continuing education program in nursing in four general areas of knowledge, skills and performance, needs assessment, satisfaction and implementation of the results were obtained.

    Conclusions

    The results showed that for better effectiveness, the need for change in the four areas of knowledge, skills and performance, needs assessment, satisfaction and implementation seems necessary. Continuing nursing education program should be based on needs assessment and interactive methods should be used for productivity Also, in order to create satisfaction in the nursing staff, adhering to the principles of adult education in planning and using teaching methods such as practical workshops and group discussions can be more attractive and effective.

    Keywords: continues education, in-service education, nursing, Effectiveness, Narrative Review
  • Hossein Ghassempour, Maryam Darzi Azadboni*, Bahram Mirzaian, Alireza Sangani, Samira Shakerian Pages 13-24
    Introduction

    Adherence therapy is one of the important psychological factors in the improvement of physical diseases that can be influenced by various factors to reduce various physical diseases, understanding this important research the aim of modeling the structural relationships of early maladaptive schema  on adherence to treatment was mediated by cognitive regulation of emotion and fever in coronary heart patients admitted to hospital.

    Method

    The research method was descriptive-correlation of structural equations. The study population included all coronary heart patients in Fatemeh Zahra Hospital in Sari (Mazandaran Heart Center). Using Loehlin (2004) sampling method, 280 hospitalized patients were selected as the sample. early maladaptive schemas questionnaire, emotion cognitive regulation, Resilience, and General and Specific Adherence Results were used. The collected data were analyzed using Pearson correlation coefficient and path analysis in SPSS and Amos statistical software.

    Results

    The results showed that the indirect path of incompatible programs on adherence therapy  intermediary  cognitive regulation of emotional design and resilience is significant.

    Conclusion

    Due to the predictive power of changes, the results can be found in psychological interventions and training used in consumption.

    Keywords: Maladaptive Schema, Adherence to Treatment, Cognitive-emotional Regulation, Resilience, Coronary Heart Disease
  • Soheila SADEGHPOUR Azbarmi, Fatemeh Zarei* Pages 25-35
    Introduction

    Lumbar disc herniation surgery is one of the most common spinal surgeries and postoperative care behaviors play an important role in the healing process. This study aimed to design and psychometric a questionnaire to assess patients' postoperative care of lumbar disc or discectomy.

    Methods

    This is a psychometric study and was conducted in two parts of questionnaire design and its validity and reliability in 2021 in Tehran province. In this study, the tool used was a questionnaire to assess knowledge, attitude and behavior, which was designed using scientific sources, studies and expert opinions. To evaluate the content validity, the content validity ratio and the content validity index were used using the opinions of 10 experts. Test-retest methods were used to evaluate the internal reliability and Cronbach's alpha was used to evaluate the external reliability. 

    Results

    The designed questionnaire contains 38 items that measure 14 items of knowledge, 13 items of attitude and 11 items of practice about patients' caring behaviors after lumbar disc herniation surgery. The content range and content validity index were determined (0.49-1.00) and (0.8-1.00), respectively, and for their impact scores (<1.5), the intra-class correlation range and Alpha Cronbach and Richardson's Kuder coefficient were calculated for the reliability of the three-scale items (0.767-0.977) and (0.75-0.86), respectively. The researcher-made questionnaire was finalized with 38 items and approved.

    Conclusions

    The present study showed that the designed questionnaire has good validity and reliability and can be used to assess the knowledge, attitude and behavior of assessing patients' postoperative care of lumbar disc or discectomy

    Keywords: Validity, Reliability, Knowledge, Attitude, Practice, Lumbar Disc Herniation
  • Zahra Sadat Sabzevari, Rasool Eslami Akbar, Ali Dehghani, MohammadAli Montaseri Pages 36-46
    Introduction

    Employing traditional teaching methods in universities may result in a lack of knowledge and practice of drug therapy in nursing students. This study aimed to determine the effect of case-based education on knowledge and practice of drug therapy in nursing students at Jahrom university of Medical Sciences.

    Methods

    This study was conducted in 2020 on 37 nursing interns of Jahrom university of Medical Sciences. The participants were selected through the census method. Online case-based training was conducted through the WhatsApp application in four 90-minute sessions over 4 days. Nursing students’ knowledge and practice of drug therapy were assessed before and after the intervention by a researcher-developed knowledge test related to drug therapy containing 26 multiple-choice questions and an  Objective Structured Clinical Examination containing 10 stations, respectively. The validity and reliability of both knowledge and practice tests were assessed before conducting the study. The collected data were analyzed using paired t-test and Wilcoxon tests in SPSS 21.

    Result

    The means of drug therapy knowledge in nursing students before and after the intervention was 17.97 ± 2.69 and 22.11 ± 2.55 respectively, and the increase was statistically significant (p <0. 05). Also, the results showed that the means of drug therapy practice before and after the intervention were 61.88 ± 5.37 and 92.85 ± 2.56 respectively, and the increase was statistically significant (p <0. 05).

    Conclusions

    Case-based education improved knowledge and practice of drug therapy in nursing interns. Therefore, this method is suggested to improve the knowledge and practice of drug therapy.

    Keywords: Education, Nursing students, Drug therapy
  • Aysan Ghare Baglo, Ahad Ahangar* Pages 47-56
    Introduction

    Attention to quality of life and sexual function of nurses is considered as factors affecting marital life and their overall performance. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of ACT on the quality of life and sexual performance in female nurses.

    Methods

    It was a experimental study with pretest, posttest and control group design. The study population included 160 female nurses in Marand Hospital in the winter of 2019. 30 female nurses were selected though voluntary sampling method and they were randomly assigned into experimental and control groups (each group of 15 nurses). The experimental group received eight ninety-minute sessions of ACT during a month. The applied questionnaires included the quality-of-life questionnaire (Warosherbon, 1992) and married women’s sexual performance (Keraskian Mujembenari, Keybollahi, 2014). The data from the study were analyzed through ANCOVA method. 

    Results

    The results showed that ACT has had significant effect on the quality of life and sexual performance of female nurses (p<0.001) and led to the increase of their quality of life (49.60±8.29 to 57.66± 8.20) and sexual performance (51.40± 8.28 to 60.06± 7.93). 

    Conclusions

    ACT can be applied as an efficient method to improve female nurses’ quality of life and sexual performance through employing techniques such as mental techniques, self as observer, cognitive fusion techniques, explaining the values and committed activities.

    Keywords: ACT, Quality of life, Sexual performance, Female, Nurses.
  • Husein Taqavi*, Ali Rezaeisharif, Ali Khaleghkhah, Leyla Aslani Pages 57-67
    Introduction

    Consistent with the nature of health care, inter-professional collaboration is established as one of the effective principles of medical education and interventions; The effectiveness of this cooperation is related to various individual, structural and socio-cultural factors; This study is aimed at investigating the roles of personality traits and professional identity on the attitudes of Ardabil University of Medical Sciences’ nurses towards interprofessional learning. 

    Methods

    This study is an applied type in terms of method and correlational-descriptive in terms of design. The statistical population of the study consisted of all the employed nurses in Ardabil University of Medical Sciences’ hospitals that 310 nurses determined by the multi-stage random sampling method. Data collection was done using four questionnaires. SPSS software was employed to analyze the data. Moreover, the correlations between the variables were measured using the Pearson correlation test, variance analysis, and regression analysis. 

    Results

    The results showed that extraversion, openness, agreeableness and consciousness have a direct effect on their nurse’s attitude towards interprofessional learning (p <0.01). Besides, the nurses who have a successful professional identity own a higher amount of preparation for interprofessional education (p <0.01). The mediating role of professional identity between two variables of personality traits and interprofessional learning was estimated to be rather low. 

    Conclusions

    The existence of a significant difference between personality traits of the nurses and their attitudes towards interprofessional learning can lead to positive attitudes towards cooperation among nurses with a suitable personality style. Also, the adaptation of personality dimensions in a medical team can bring out the possibility of enhancement in interpersonal interactions. With the provision of conditions in which a person can obtain successful identity, preparation for interprofessional learning among nurses is achievable.

    Keywords: Personality, Professional Identity, Inter-Professional Learning, Medical Education
  • Maryam Safaee*, Mohammad Sahabalzamani, Parivash Jafari, Farhad Adhami Pages 68-81
    Introduction

    Nursing is a complex word of medical sciences Failure to design appropriate and quality educational programs will cause irreparable damage to the health of the community, the academic credibility of the university and the graduates. The aim of this study was to provide a model for improving the evaluation of nursing education in Islamic Azad University.

    Methods

    The research method in this article is mixed (qualitative-quantitative) and first based on the qualitative method and specifically based on the grounded theory method and by conducting 21 interviews with subject experts who were selected by purposive sampling method, to extract and present a model In order to improve the evaluation of nursing education, and then in the quanitative stage, by compiling a researcher-made questionnaire based on the indicators of the qualitative stage 200 members of the Strategic Islamic Azad University Council, faculty members and nursing instructors of Nursing and Midwifery of the Islamic Azad University Faculty were selected by Cluster sampling that was appropriate to the size of the clusters (according to Klein's law).The reliability of the questionnaire was assessed through Cronbach's alpha and its face validity was assessed using expert opinions and the construct validity was evaluated using confirmatory factor analysis to determine the dimensions of the model.

    Results

    Findings obtained in the qualitative section showed that the dimensions of improving the evaluation of nursing education in the units of Islamic Azad University include 6 dimensions; Improving the evaluation of nursing education (central phenomenon), causal conditions, contextual conditions, strategies, intervening factors and results and consequences and 17 components in Islamic Azad University. 

    Conclusions

    A model was presented to improve the evaluation of nursing education in the units of Islamic Azad University and the desirability and degree of appropriateness of the model was found to be appropriate and with 95% confidence Approved by experts.

    Keywords: Assessment, Nursing Education, Exploratory combined study, Upgrade model
  • Zahra Ghorbanimoghadam, Seyyed Abolfazl Vagharseyyedin, Bahare Zarei, Seyyed Ali Moezi, Shahnaz Tabiee* Pages 82-93
    Introduction

    Patients' adherence to treatment is one of the behaviors that can reduce the negative effects and severity of coronary artery disease.This study aimed todetermine the effect of educational program based on information, motivation, and behavioral skills model on adherence to treatment of patients after coronary angioplasty.

    Methods

    This experimental study was performed on 80 patients who underwent angioplasty at least 9 months ago. Participants were selected by convenience sampling method from among the eligible patients referred to the specialized heart clinic of Razi Hospital in Birjand in 2020. The patients were randomly divided into two groups of 40, experimental and control using a table of random numbers. The experimental group was trained in 6 sessions of 60-90 minutes based on information, motivation, and behavioral skills model. The control group received routine care. Then, the study instrument was completed for all participants immediately and one month after the intervention. Data were analyzed in SPSS software version 16 using descriptive and inferential statistical methods.

    Results

    There was a significant difference between the mean score of adherence to treatment at the time immediately (4.01±0.22) and one month after the intervention (3.93±0.25) compared to the time before the intervention (3.66±0.39) in the experimental group (p <0.001). The mean score of components of trust in treatment, adaptability, integration of treatment with life, and commitment to treatment significantly increased in the experimental group immediately and one month after intervention (p < 0.05). Also, the components of willingness to participate in treatment and stick to the treatment showed a significant increase in the experimental group after the intervention (p < 0.05).

    Conclusions

    An educational program based on information, motivation, and behavioral skills model can be considered by nurses, physicians, and relevant managers to promote the concept of adherence to treatment in patients after angioplasty.

    Keywords: Educational model, Psychological model, Treatment adherence, Angioplasty, Coronary Artery