فهرست مطالب
نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال نهم شماره 2 (بهار و تابستان 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/06/31
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 245-264
هدف تحقیق:
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مدیریت استعداد در حفظ و نگهداری بازیکنان فوتبال باشگاههای استان اصفهان انجام شد.
روششناسی:
پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری دادهها توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل مربیان و بازیکنان تیمهای فوتبال استان اصفهان (800 نفر) بودند که نمونه بهصورت طبقهای نسبی (200 نفر) انتخاب شدند. دادهها بهوسیله پرسشنامه مدیریت استعداد نیک پور (2017) و پرسشنامه حفظ و نگهداری قوسی و همکاران (2015) جمعآوری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه بهوسیله 10 نفر از متخصصان و پایایی بهوسیله آلفای کرونباخ تایید شد. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزار اس.پی.اس.اس نسخه 16 و نرمافزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 استفاده گردید.
نتایج تحقیق:
نتایج نشان داد که مدیریت استعداد اثر مثبت و معناداری روی ابعاد حفظ و نگهداری بازیکنان دارد. این نتایج شامل اثر مثبت و معنادار مدیریت استعداد بر ترک نکردن باشگاه (43/0=β)، ثبات و امنیت شغلی (62/0=β) و خالی نماندن پستهای تیم (56/0=β) بود.
نتیجهگیری:
با توجه به نقش مدیریت استعداد در حفظ و نگهداری بازیکنان در باشگاههای فوتبال میتوان گفت مدیران باشگاهها باید برنامهریزی دقیقی برای مدیریت استعدادها در تمام سطوح داشته باشند تا بتوانند استعدادها را در باشگاه خود حفظ کرده و از خروج آنها از باشگاه جلوگیری نمایند و هزینههای خرید بازیکنان جدید را از سایر استانها کاهش دهند و عملکرد باشگاه در زمینه نقلوانتقالات و کاهش هزینهها بهبود بخشند.
کلیدواژگان: اصفهان، ثبات شغلی، بازیکنان، فوتبال، مدیریت استعداد -
صفحات 265-283
هدف :
هدف از این پژوهش شناسایی و مدلسازی عوامل موثر بر توسعه اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی و ارایه آن به صورت یک چارچوب مفهومی بود.
روش شناسی:
روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل اساتید، فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی و صاحب نظران مرتبط با اشتغال در ورزش بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای مدلسازی در نرم افزار smart pls برآورد، و با روش قضاوتی نمونه گیری انتخاب شد (167 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه مستخرج از مرحله کیفی نظامند بود. روایی ابزار از نظر متخصصان (روایی محتوایی) و شاخص های برازش مدل (پایایی و روایی سازه) مورد بررسی و تایید قرارگرفت.
یافته هاسطوح مدل به صورت توالی سطح محیطی و اکوسیستمی شامل دو منظر رویکردهای آموزشی و روندهای بازار(نقش پیشایندی و زمینه ای) به سطح ساختاری و سیستمی شامل سه منظر قابلیت های علوم ورزشی، ظرفیت های ورزش و چالش های اشتغال (نقش فرآیندی) و سپس به سوی سطح کارکردی و توسعه ای شامل راهبردهای اشتغال و پیامدها (نقش پیامدی)است. ازمنظر چند سطحی بودن نیز عوامل کلان و خرد و عوامل فردی _سازمانی _ نهادی شناسایی شدند براساس نتایج تحلیل عاملی و مدل های اندازه گیری، ابعاد متغیرهای مدل به طور معنی داری تبیین کننده بودند. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که روابط بین متغیرهای مدل معنی دار است. شاخص های برازش نیز در سطح مطلوبی مورد تایید قرار گرفتند.
نتیجه گیریبراساس مدل پژوهش می توان گفت که اشتغال فارغ التحصیلان فرآیندی سیستماتیک و چندسطحی است
کلیدواژگان: اشتغال زایی ورزش، اشتغال پذیری دانشجویان، بازار کار، رشته تربیت بدنی، اکوسیستم کارآفرینی -
صفحات 285-300
هدف :
این پژوهش با هدف طراحی مدل مسیولیت اجتماعی باشگاه های ورزشی مبتنی بر مدیریت نیروی انسانی در دوران کرونا انجام شد.
روش شناسی:
این پژوهش کیفی از نوع نظریه داده بنیاد رویکرد گلیزری بود. و مشارکت کنندگان آن را صاحب نظران تشکیل می دادند که صورت هدفمند انتخاب شدند و بر مبنای اشباع نظری با 13 نفر از آنها مصاحبه انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته بود و جهت بررسی کیفیت و اعتباربخشی نتایج از معیارهای ارزشیابی لینکلن و گابا (1985) شامل معیارهای اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری استفاده شد. سرانجام جهت تجزیه و تحلیل داده ها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.
یافته هاحاصل تحلیل داده های گردآوری شده شناسایی 39 مفهوم و 13 مقوله تحت عنوان ماموریت سازمان، قوانین سازمانی، روحیه حمایت گری، نگرش مدیران، مهارت های فردی، مهارت های جمعی، رفتارهای مسیولانه، عزت و احترام، سرمایه انسانی، اطلاع رسانی، سبک زندگی سالم، نظم و انظباط، فرهنگ اجتماعی بود که در سه مقوله اصلی به نام های شاخص های فرهنگی، رفتاری و سازمانی دسته بندی شدند.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج حاصل از پژوهش مدیران می توانند با تمرکز بر فرایند مسیولیت پذیری باشگاه های ورزشی از هدررفت هزینه ها جلوگیری کنند و باعث ارتقا عملکرد کارکنان و افزایش بهره وری سازمان و اعتلای هر چه بیشتر ورزش شوند.
کلیدواژگان: رفتار مسئولانه، سرمایه انسانی، مسئولیت اجتماعی، فرهنگ اجتماعی، روحیه حمایت گری -
صفحات 301-319
هدف:
تناسب بین منابع استراتژیک سازمان درکنار بکارگیری سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر فناوری اطلاعات، مولد خلاقیت در پردازش عملیات و به تبع آن ارایه محصول و خدمات جدید می باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر پیش بینی ابعاد خلاقیت بر اساس حمایت مدیران ارشد با میانجی گری نقش هم افزایی ساختار سازمانی و تکنولوژی اطلاعات می باشد.
روش شناسی:
نمونه آماری تحقیق 170=n نفر از کارکنان و مدیران ستادی ادارات ورزش و جوانان بودند که به صورت تصادفی- خوشه ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق نسخه اصلاح شده پرسشنامه حمایت مدیران ارشد رانا و تیپو (2013)، پرسشنامه هم افزایی ساختار سازمانی با تکنولوژی اطلاعات مانا (2012) و پرسشنامه خلاقیت کیم و همکاران (2012) بود. پس از اطمینان از روایی صوری و محتوایی، پایایی درونی پرسشنامه نیز از طریق خبرگان دانشگاهی به روش آلفای کرونباخ تایید گردید (79/0>a). داده ها با استفاده از تکنیک حداقل مربعات جزیی (Smart PLS) و نرم افزار اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هاپس از اطمینان از نکویی برازش مدل با استفاده از شاخص های سه گانه فورنل و لارکر (ضرایب بارهای عاملی، شاخص پایایی ترکیبی و میانگین واریانس استخراجی) (4/0>β و 96/1 ±
کلیدواژگان: هم افزایی، تولید خلاق، ساختار سازمانی، تکنولوژی اطلاعات، حمایت مافوق -
صفحات 321-336
هدف :
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تاب آوری بر بهزیستی روان شناختی و استرس ادراک شده مربیان والیبال انجام شد.
روش شناسی:
پژوهش از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مربیان والیبال مرد استان چهارمحال و بختیاری بودند، برای انتخاب نمونه پژوهش، 30 نفر از مربیان فعال والیبال استان که دارای کارت مربیگری درجه دو به بالا بودند و به طور فعال مشغول به کار مربیگری بودند، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی و گواه قرار گرفتند (15 نفر تجربی و 15 نفر گواه). گروه تجربی تحت مداخله آموزش گروهی تاب آوری بر اساس نظریه هندرسون به مدت هشت جلسه 90 دقیقه ای قرار گرفتند و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکردند. از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (1989) و پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن (1983) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. روایی ابزار توسط 10 نفر از اساتید خبره دانشگاهی و پایایی آن باروش آلفای کرونباخ تایید گردید برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که آموزش تاب آوری تاثیر معناداری بر میزان استرس ادراک شده (001/0=p، 25/30=F) و بهزیستی روان شناختی (001/0=p، 94/30=F) مربیان والیبال داشته است.
نتیجه گیریگنجاندن آموزش تاب آوری در برنامه های آموزشی مربیان والیبال در کاهش استرس و افزایش بهزیستی روان شناختی آنان می تواند موثر باشد.
کلیدواژگان: استرس ادراک شده، بهزیستی روان شناختی، تاب آوری، مربی، والیبال -
صفحات 337-354
هدف:
پژوهش حاضر با هدف تحلیل عملکرد کاروان ایران در رویداد پارا المپیک 2020 توکیو انجام شد.
روش شناسی:
روش پژوهش به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش گلیزر (1992) انجام شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه استفاده شد. مشارکت کنندگان پژوهش مسیولان فدراسیون ها، مربیان حرفه ای و ورزشکاران حرفه ای شرکت کننده ایران در پاراالمپیک 2020 توکیو بودند. روایی و پایایی پژوهش از طریق معیارهای اعتبار، انتقال پذیری، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری، تایید شد.
یافته هابعد از کدگذاری مرحله به مرحله با توجه به روش گلیزر، تعداد 90 کد نهایی به دست آمد، که در 17 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی عملکرد فدراسیون ها و کمیته ملی پاراالمپیک، عملکرد کادرفنی، عملکرد ورزشکاران، عملکرد جامعه و سازمان ها تحلیل شدند. نتایج نشان داد که عملکرد کمیته ملی پاراالمپیک و فدراسیون ها، عملکرد کادرفنی، عملکرد ورزشکاران و عملکرد جامعه ها و سازمان های مرتبط به کاروان پارالمپیک ایران در رویداد پاراالمپیک 2020 توکیو، عملکرد مثبت و روبه رشدی بود. موانع و مشکلاتی نیز در کاروان پاراالمپیک ایران وجود داشت.
نتیجه گیرینتایج پژوهش نشان داد که عملکرد کمیته ملی پاراالمپیک و فدراسیون از لحاظ مدیریتی، برنامه ریزی، هدف گذاری و فراهم کردن تجهیزات، عملکرد قابل قبولی بود. از مهم ترین مشکلات، نداشتن شغل پارا ورزشکاران بود. عملکرد کادر فنی و روانشناس از نکات مثبت کاروان پاراالمپیک بود. از مهم ترین نکات مثبت کاروان پاراالمپیک، وجود ورزشکاران با انگیزه و تلاشگر بود. همچنین عملکرد جامعه و سازمان ها، نشان دهنده ظرفیت بالای ورزش معلولین، حمایت های بیشتر جامعه به نسبت پاراالمپیک های پیشین بود.
کلیدواژگان: پارا المپیک 2020 توکیو، پژوهش داده بنیاد، عملکرد، مدال آوری، مدیریت منابع انسانی -
صفحات 355-376
مطالعه حاضر به منظور تدوین مدل بازگشت سرمایه اجتماعی مبتنی بر نقش داوطلبین ورزشی در ایران انجام شده است که از نوع کیفی، و روش نظریه داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین استفاده شده است. نمونه گیری به شیوه نظری و گلوله برفی صورت گرفت. منابع گردآوری داده ها شامل، منابع علمی و مصاحبه های عمیق با 13 نفر از اساتید دانشگاه، متخصصان، مدیران ورزشی؛ مسیولین داوطلبی و جامعه شناسی ورزشی بود. تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گردید. نتایج نشان داد شرایط علی شامل انگیزه های سازمانی و انگیزه های شخصی، عوامل زمینه ای شامل بسترهای اجتماعی، فردی و مدیریتی، شرایط مداخله گر شامل عوامل فرهنگی و عوامل ساختاری و عامل استراتژی ها شامل ترویج قدرشناسی و انتخاب و پیامدها شامل بهبود عملکرد، مدیریت منابع و بازتاب اجتماعی درقالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند. نتیجه گیری بازگشت سرمایه اجتماعی، طیف گسترده ای از منابع برای داوطلب در کار داوطلبانه خود و همچنین سایر جنبه های زندگی آنها فراهم می کند و پیامد حاصل از آن باعث توسعه فرهنگ داوطلبی در ورزش کشور می گردد. بازگشت سرمایه اجتماعی، رویه ای دوسویه دارد. از یک سو طیف گسترده ای از منافع برای داوطلب در کار و سایر جنبه های زندگی فراهم، از سوی دیگر غفلت از پیامدهای منفی آن اثرات ناگهانی خروج از نقش آینده فرد را متزلزل می سازد. از این رو پیشنهاد می-گردد مسیولین امر علاوه بر جنبه های مثبت داوطلبی برای سازمان و فرد، زمینه مدیریت داوطلبی در ایران را پایه ریزی کرده تا سرمایه حاصل از آن علاوه بر اعتلای زندگی فرد، در نهایت به جامعه بازگشته و در فرهنگ اجتماعی متبلور شود.
کلیدواژگان: بازتاب اجتماعی، داوطلبی ورزشی، سرمایه اجتماعی، مشارکت -
صفحات 377-395مقدمه و هدف
هدف از پژوهش حاضر شناسایی ویژگیهای انتخاب منابع انسانی فدراسیون کشتی عراق بود.
روش شناسی:
از رویکرد کیفی و از روش گراندد تیوری در این پژوهش بهره گرفته شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی مصاحبه های کیفی نیمه ساختار یافته عمیقی با 16 نفر از جامعه پژوهش که شامل کلیه مدیران ستادی وزارت ورزش، هیات رییسه فدراسیون کشتی و اساتید مدیریت ورزشی کشور عراق بودند، تا رسیدن به اشباع نظری و تکرار اطلاعات قبلی صورت پذیرفت.
نتایجیافته های حاصل از کدگذاری محوری نشان داد که در مجموع 58 مضمون در قالب 9 ویژگی توجه کننده به مسایل اجتماعی، توجه کننده به منابع، توجه کننده به زیر ساخت، تبلیغ کننده، همکاری و مشارکت، نوآور و خلاق، آموزش پذیر و علمی، مسیولیت پذیر، پاسخگو، داشتن توانایی فردی؛ از جمله مهمترین ویژگیهای انتخاب منابع انسانی فدراسیون کشتی عراق وجود دارد.
نتیجه گیریدر یک نتیجه گیری کلی باید بیان کرد کارشناسان منابع انسانی باید از تفکر انتقادی برخوردار باشند تا بتوانند با بررسی تمام جوانب یک مسیله، درست ترین تصمیم را اتخاذ کنند. کارکنان بخش منابع انسانی با اسناد و مدارک زیادی سر و کار دارند و باید تغییرات این اسناد را پیوسته دنبال کنند. به همین خاطر این اطلاعات باید به صورت منظم نگهداری شوند تا همیشه در دسترس باشند. منابع انسانی در طول هفته جلسات متعددی با مدیران و کارجویان برگزار می کنند؛ بنابراین باید برنامه هفتگی منظم و دقیقی داشته باشند.
کلیدواژگان: منابع انسانی، فدارسیون کشتی، عراق -
بررسی نقش میانجی نشاط اجتماعی در اثرگذاری بازاریابی اجتماعی بر توسعه ورزش همگانی بانوان استان اردبیلصفحات 397-411هدف
ورزش یک پدیده اجتماعی وسیع و جهانی است که در زندگی جوانان و بزرگسالان ریشه دارد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی اجتماعی برتوسعه ورزش همگانی بانوان استان اردبیل با نقش میانجی نشاط اجتماعی می باشد.
روش شناسی:
پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی، از نظر ماهیت و محتوایی از نوع توصیفی - تحلیلی، از حیث گردآوری داده ها میدانی بود. جامعه پژوهش مشتریان بانوان باشگاه های ورزشی استان اردبیل و نیز بانوان فعال در پارک ها و ورزش های صبحگاهی و اماکن رو باز (حدودا بیش از 1000نفر) بودند. تعداد نمونه به روش تصادفی طبقه ای 450 نفر انتخاب شد. پایایی توسعه ورزش همگانی آفرینش (1386)، 87/؛ نشاط اجتماعی تمیزیفر و عزیزیمهر (1396)، 90/؛ بازاریابی اجتماعی صابری و همکاران (1397) 84/؛ بدست آمد و 442 پرسشنامه بصورت کامل گردآوری شده بود که 430 مورد از آنها کامل بودند و با نرم افزار pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هایافته های پژوهش نشان داد بازاریابی اجتماعی با ضریب 0/56 درصد اثر مثبت و معنی داری (12/63) بر توسعه ورزش همگانی، بازاریابی اجتماعی با ضریب 0/78 درصد اثر مثبت و معنی داری (36/12) بر نشاط اجتماعی، متغیر میانجی نشاط اجتماعی با ضریب 0/35 درصد اثر مثبت و معنی داری (7/61) بر توسعه ورزش همگانی دارد.
نتیجه گیریتوسعه ورزش همگانی بانوان در بین افراد به عنوان جزیی از فرهنگ، نیازمند انجام برنامه ریزی های بلندمدت است و داشتن برنامه ای مدون با رویکرد بازاریابی لازم است تا بتوان به هدف مورد نظر رسید.
کلیدواژگان: بازاریابی اجتماعی، نشاط اجتماعی، توسعه، ورزش، بانوان -
صفحات 413-432
هدف:
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر عملکرد شغلی معلمان تربیت بدنی با نقش میانجی هویت، اشتیاق کاری و تعدیل گری شخصیت فعال بود.
روش شناسی:
این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. داده ها از 208 معلم تربیت بدنی که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، جمع آوری شد. ابزار مورداستفاده در این تحقیق پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن نیز مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد رهبری تحول آفرین بر عملکرد شغلی، اشتیاق کاری و هویت سازمانی تاثیر مثبت و معناداری دارد و متغیرهای اشتیاق کاری و هویت سازمانی نیز بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت و معناداری دارند همچنین شخصیت فعال بر اشتیاق کاری و هویت سازمانی تاثیر مثبت و معناداری داشته اما نقش تعدیل گر در رابطه بین رهبری تحول آفرین با هویت سازمانی و اشتیاق کاری ندارد. علاوه بر این اشتیاق کاری نقش میانجی و هویت سازمانی عدم میانجی در رابطه بین رهبری تحول آفرین با عملکرد شغلی دارند.
نتیجه گیریمدیران سازمانی با سبک رهبری تحول آفرین می توانند در کارکنان اشتیاق و هویت ایجاد نموده و عملکرد آن ها را برای دستیابی به نتایج پیش بینی شده و قابل توجه ترغیب کنند همچنین معلمانی که دارای شخصیت فعال هستند بیشتر تعلق به کار خود داشته و به سازمان نیز هویت می بخشند.
کلیدواژگان: اشتیاق کاری، سازمان، سبک رهبری، کارایی، معلمان ورزش -
صفحات 433-456
پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل پیشایندی و پسایندی گریز سرمایه های انسانی در ورزش با روش دیمتل فازی انجام شد. این پژوهش در زمره تحقیقات آمیخته با رویکرد کیفی و کمی است که از نظر هدف کاربردی و از حیث روش گردآوری اطلاعات پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر خبرگان هستند که متشکل از اساتید دانشگاه و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان هستند که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و براساس اصل کفایت نظری 25 نفر از آن ها به عنوان نمونه پژوهش درنظر گرفته شد. ابزار گردآوری داده در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته است که برای بررسی روایی و پایایی آن از روایی نظری و پایایی درون کدگذار میان گذار استفاده شد. همچنین ابزار گردآوری داده در بخش کمی پرسشنامه است که روایی و پایایی آن با روش اعتبار محتوا و پایایی بازآزمون تایید شد. در این پژوهش برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش کدگذاری و نرم افزار Atlas.ti و برای تحلیل کمی از روش دیمتل فازی بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که شرایط کاری و شغلی مناسب در موقعیت های کاری بعد از گریز، انتظار فرصت رشد، پیشرفت و تعالی بیشتر و حقوق و دستمزد بالاتر در موقعیت های رقیب، به عنوان عوامل پیشایندی و تضعیف جایگاه ورزش ملی و تقویت کشورهای رقیب، افول ورزش قهرمانی در عرصه جهانی و بین المللی و الگوپذیری منفی نوجوانان و نونهالان ورزشکار از مهمترین پسایندهای گریز سرمایه های انسانی در ورزش هستند.
کلیدواژگان: ورزش، سرمایه انسانی، سرمایه انسانی در ورزش، گریز سرمایه های انسانی در ورزش -
صفحات 457-479
هدف:
هدف کلی این پژوهش طراحی مدل پارادایمی عملیاتی کردن کارآفرینی در بین دانشجویان تربیت بدنی بود.
روش شناسی:
بر اساس هدف کاربردی؛ در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری شامل، خبرگان دانشگاهی و کارآفرینی بودند. نمونه پژوهش20 نفر شامل؛ مسیولین پارک علم و فناوری، اساتید علمی دانشکده تربیت بدنی، دانشجویان تربیت بدنی، دانشجویان دکتری تربیت بدنی و کارآفرین ورزشی، مدرس کسب وکار و عضو هییت ارزیاب راهبردی شغلی، کارآفرین در صنعت ورزش، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی، مسیولین اداره کل ورزش و جوانان و مدرس و مشاوره کارآفرینی تشکیل دادند. نمونه گیری هدفمند و با تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده گردید و تا رسیدن به اشباع انجام و بعدازآن مصاحبه متوقف شد. در مرحله بعد کدهای استخراج شده در شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبری و پیامدها جاگذاری شده و با استفاده از کدگذاری انتخابی ارتباط بین عوامل انجام شد.
یافته هانتایج نشان داد، از طریق کدگذاری 128 مفهوم به دست آمد. که با طبقه بندی این مفاهیم 31 مقوله شکل گرفت. در عوامل علی (4 مقوله)، در عوامل زمینه ای (7 مقوله) در عوامل مداخله گر (7 مقوله)، در عوامل راهبردها و اقدامات (6 مقوله و در پیامد و نتایج (6 مقوله) به دست آمد.
نتیجه گیریبا توجه اهمیت عملیاتی کردن کارآفرینی در بین دانشجویان تربیت بدنی پیشنهاد می شود دوره هایی برای افزایش سطح کارآفرینی و آگاهی دانشجویان تربیت بدنی از کسب وکارهای حوزه ورزش ارایه دهند تا با شناخت کافی از شرایط صنعت ورزش بتوانند تفکرات کارآفرینانه خود را عملیاتی کنند.
کلیدواژگان: فرصت ها تجاری، شایستگی اجتماعی، نیازسنجی، سرمایه گذاری مشترک، اشتغال زائی
-
Pages 245-264
The present work was done to investigate the role of talent management in maintaining the players of football clubsin the Isfahan province. The results obtained showed that talent management has a positive and significant effect on the dimensions of maintenance of the players. Talent management has a positive and significant effect on not leaving the club, job stability and security, and not empting the team key positions. Given the role of talent management in retaining the players in football clubs, it can be said that the club managers must consider careful planning to manage talent at all levels in order to retain talent in their club, and prevent them from leaving, and improve the club's performance.
Keywords: Esfahan, Job stability, Players, Football, Talent management -
Pages 265-283
The aim was to identify and model the effective factors on the development of employment of sports science graduates, and provide a conceptual framework. The research method was descriptivecorrelation. According to the findings, the model included three environmental and ecosystem levels, structural and systemic levels, and then functional and development levels. The fit indices of the model were at a favorable level. Thus the change in the relatively traditional and inefficient system of education in the Azad universities towards new, skill-oriented, and employable approaches requires changes in the generality of the educational system and more independence in the decision-making of educational programs in the Azad universities.
Keywords: Job Creation in Sports, Student Employability, Entrepreneurial Ecosystem, Labor Market, Physical Education -
Pages 285-300
The aim of this study was to investigate the factors affecting the social responsibility of sports clubs during the Corona era on human resource management. This qualitative research work is done using the Glaserian Approach of data foundation theory. Semi-structured interviews were conducted with a purposeful sampling technique based on theoretical saturation with 13 experts. The result of analyzing the collected data is identifying 39 concepts and 13 categories under the heading of organizational mission, organizational rules, supportive spirit, managers' attitude, individual skills, collective skills, responsible behaviors, dignity and respect, human capital, and information. Therefore, the social responsibility of sports clubs based on manpower management in the Corona period as a product is subject to organizational, behavioral, and cultural inputs.
Keywords: Sports clubs, Responsible behavior, Human resource management, Social responsibility, Corona virus -
Pages 301-319
A proper and simultaneous application of technology management, knowledge management, and innovation management as a triangle of organizational efficiency is the key factor to success. Therefore, creating an efficient structural capacity in the form of supporting innovative activities along with dynamic organizational structures has always been the bedrock of creativity and effective change, which, in turn, leads to the empowerment of the organization in the competitive cycle.
Keywords: Information Technology, Superior Support, Sport Organization, Competitive Advantage, Synergr -
Pages 321-336
The aim of this study was to investigate the effectiveness of resilience training on psychological well-being and perceived stress of volleyball coaches. All male volleyball coaches in the Chaharmahal and Bakhtiari provinc were randomly divided into groups Resilience training intervention based on the Henderson's theory, and was implemented for 8 sessions of 90 minutes for the experimental group, and the control group did not receive any intervention. The Ryff’s Psychological Welfare Questionnaire and Cohen’s Perceived Stress Questionnaire were used. The results showed that resilience training had a significant effect on the perceived stress and psychological well-being of volleyball coaches. The inclusion of resilience training in training programs of volleyball coaches will be effective.
Keywords: Resilience, Psychological well-being, Perceived stress, Volleyball coaches -
Pages 337-354
The purpose of this work is to analyze the performance of the Iranian convey in the 2020 Tokyo Paralympics, and the qualitative research method is the community officials, coaches, and athletes. The validity and reliability are confirmed. The performance of the Federation and National Paralympic Committee, technical staff, athletes, society, and organizations are analyzed. The performance of the national committee and the federation is good in terms of management. The most important problems are the jobs of the athletes. The performance of the technical staff and athletes is positive, and the performance of the community shows the high capacity and support of the community.
Keywords: Grounded Theory, Human Resource Management, Medals, Performance, Tokyo 2020Paralympics -
Pages 355-376
The present research work is conducted with the general purpose of developing a social capital return model for the role of sports volunteers in Iran. The causal, contextual, and intervening factors of developing the social capital return model for the role of sports volunteers, and finally, determining the strategies and messages related to it are investigated in a specific research format. In terms of the purpose, the research work includes the category of fundamental research, and in terms of design, it is an exploratory research type, and is carried out using the data theory. An important source of research data collection is the interviews with the university professors, sports managers, and experts in the field of sports volunteering using the purposeful sampling method and the snowball sampling technique. Coding is done in three stages: open coding, focal coding, and theoretical coding. By analyzing the data obtained from 13 semi-structured interviews with the experts and the literature and the theoretical foundations of the subject and documents, the research work tries to provide a model for the return of social capital for sports volunteering.
Keywords: Social reflection, Sports volunteering, Social capital, Participation -
Pages 377-395
The purpose of this research work is to identify the characteristics of the selection of human resources of the Iraqi Wrestling Federation qualitative approach and foundation data method. Semi-structured qualitative interviews are conducted with 16 staff managers of the Ministry of Sports, the Board of Directors of the Wrestling Federation, and the professors of sports management in Iraq until a theoretical saturation is reached. The findings show 58 themes in the form of 9 features that pay attention to social issues, resources, infrastructure, advertiser, cooperation and partnership, innovative and creative, educational and scientific, responsible, responsive, having individual ability.
Keywords: Human Resources, Wrestling Federation, Iraq -
Pages 397-411
Sports is a vast and global social phenomenon that is rooted in the lives of young people and adults, men and women. The purpose of this research work is to investigate the impact of social marketing on the development of women's sports in the Ardabil province with the role of mediator of social vitality. It is concluded that the development of women's sports among people, as a part of culture, requires longterm planning and having a codified plan with a marketing approach necessary to reach the desired goal.
Keywords: Social marketing, Social vitality, Development, Sports, Women -
Pages 413-432
The present work investigates the effect of transformational leadership on the employee performance of the physical education teachers with the mediating role of identity, work engagement, and adjustment of playful personality. 208 physical education teachers completed the questionnaires. The structural equations method was used to analyze the data. The results obtained showed that the transformational leadership impacted performance, work engagement, and organizational identity. Work engagement and organizational identity also affected the employee performance, and a pro-active personality did not have a moderating role. Moreover, only work engagement played a mediating role. Therefore, the results of this work contribute to the literature in this field.
Keywords: Work belonging, Organization, Leadership style, Efficiency, Sports teachers -
Pages 433-456
In today's world, sports are no longer considered as an activity for the vitality and health of the individual's soul and spirit; rather, the political, economic, social, and cultural functions issues and their impacts on the international relations of governments require a different and more intelligent look at this phenomenon (1). The social and cultural effects of this phenomenon have made it more necessary to pay attention to it in such a way that the sports elites and champion athletes of any country are precious assets that should be preserved and developed. In fact, the well-known athletes at the national and global level become one of the famous symbols of their society, and that is cause of this reason that the developed countries, realizing this importance, try to use the capacity of their great and well-known athletes in the fields benefited in different ways (2). If these athletes are neglected or if there are no suitable conditions for their growth and development, the possibility of their country moving towards destinations that provide opportunities for them, it will not be impossible (3). Therefore, this work was conducted with the aim of identifying the antecedent and postoperative factors of human capital flight.
Keywords: Human Capital Flight, Migration of Athletes, Leaving Country by Experts, FuzzyDematel method -
Pages 457-479
The purpose of this research work was to design a paradigm model of operationalizing entrepreneurship among sports sciences students. The research method was carried out using the framework of the qualitative approach and using the foundation's data analysis method with the Strauss and Corbin method. The findings show that in the paradigm model, 28 concepts were identified in factors such as causal, contextual, intervening, strategy, and consequence. It can be said that the university has the necessary platforms such as having an entrepreneurship consultant from among the executive faculty members, holding entrepreneurship festivals, holding startup courses, and financial support for students' entrepreneurial ideas, and it can be effective in facilitating the operationalization of their entrepreneurial thoughts.
Keywords: Business opportunities, social competence, need assessment, employment generation, sports science students