فهرست مطالب

پلیس زن - پیاپی 37 (پاییز و زمستان 1401)

نشریه پلیس زن
پیاپی 37 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا آقایی بجستان، علی چهکندی نژاد، محمد رضوی صفحات 1-20
    زمینه و هدف

    اسلام از هر چیزی که مرد را از طلاق منصرف کند استقبال می‏کند، بنابراین قانون‌گذار تلاش کرده تا با رعایت مبانی فقهی و با درنظرگرفتن مصالح گوناگون اجتماعی، خانوادگی و فردی، توجه ویژه در جهت سازش میان زوجین و حفظ و تحکیم بنیان خانواده داشته باشد؛ در این میان مقررات شکلی ناظر بر رسیدگی و نیز اجرای احکام صادره از دادگاه، حایز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر بررسی محدودیت‌های طلاق در قانون حمایت از خانواده با تاکید بر نظم عمومی جامعه است.

    روش

    این پژوهش با روش تبیینی و استنباطی، قوانین داخلی مربوط به حمایت از خانواده به‌ویژه قانون مصوب 1391، را با تاکید بر نظم عمومی جامعه بررسی نموده است.

    یافته‌ها و نتایج

    مطالعه نشان داد که اگرچه مواردی چون حضور قاضی مشاور زن، ارجاع به مشاور و ارجاع به داوری برخی از جنبه‌های مثبت این قانون هست و نه‌تنها عاملی در جهت تحکیم خانواده بلکه زمینه‌ساز نظم عمومی جامعه نیز می‌گردد. در مقابل عدم لزوم ارجاع به داور در طلاق‌های توافقی و حمایت بیش از حد از حقوق مالی زوجه لزوما به معنای تحکیم خانواده نبوده و از جنبه‌های قابل نقد قانون مذکور است.

    کلیدواژگان: طلاق، نظم عمومی، محدودیت، قانون حمایت از خانواده، زوجین
  • پیمان نمامیان، نجات امیری*، محمد اسدی فرد صفحات 21-38
    زمینه و هدف

    پلیس زن در پیشگیری از جرم و تامین امنیت اطفال و نوجوانان دارای نقش اساسی است. این مطالعه با هدف تبیین الزامات پلیس زن ایران و نیم نگاهی به پلیس زن سایر کشورها در پیشگیری از جرم علیه سلامت روان اطفال با رویکرد طب انتظامی انجام شده است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی با رویکرد تطبیقی انجام شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد که پلیس زن از تدابیر و الزامات غیرکیفری متعددی در مواجهه با اطفال و نوجوانان بهره برده است. این مقاله با رویکرد جدید رهیافت های طب انتظامی را هم بررسی می کند، در این مطالعه مولفه هایی نظیر پیشگیری انتظامی، آموزش های تخصصی پلیس زن، الزامات ساختاری و فرآیندی، الزامات درمانی، تشکیل پرونده شخصیت و رویکردهای قانونی با تاکید بر طب انتظامی مورد سنجش قرارگرفته است. در سایر کشورها نیز از جمله کانادا، نیوزلند، انگلستان در کنوانسیون های و نظام های حقوقی به پیشگیری از خشونت علیه اطفال با استفاده از ظرفیت های پلیس زن و پلیس اطفال و نوجوانان و سیاست جنایی حمایتی و افتراقی در مواجهه با این قشر تاکید شده است.

    نتیجه گیری

    پلیس زن در ایران از سازوکارهای پیشگیرانه غیرکیفری و با به کارگیری ظرفیت های طب انتظامی از جمله سازوکارهای تخصصی و روانشناسی به عنوان رهیافتی جدید نقش موثر و سازنده ایی در پیشگیری از جرم علیه اطفال ایفا می نماید. در سایر کشورهای مورد مطالعه نیز به سیاست های حمایتی، پیشگیرانه و استفاده از ظرفیت های پلیس زن تاکید شده است.

    کلیدواژگان: پلیس زنان، اطفال و نوجوانان، جرائم علیه سلامت روان، طب انتظامی، پیشگیری
  • پریسا حاجی بابائی*، حسین مفتخری، محمد حسن رازنهان، میرهادی حسینی صفحات 39-58
    زمینه و هدف
    انقلاب مشروطیت پایه های نظام استبدادی و برخی سنت های مرسوم جامعه را لرزاند؛سنت هایی که در پی سده های گوناگون بدون تغییر حفظ شده بود و از سوی کارگزاران سیاسی و دینی مراقبت می شد.به گمان نگارنده،دوره مشروطه، 1285-1357،بیش از آنکه نهادهای سیاسی را دستخوش تغییر کند،عرصه های فرهنگی و اجتماعی را درنوردید. یکی از این دگرگونی ها در حوزه های یادشده،خارج شدن زنان از محیط خانه و مطالبه حقوق برابر بر مبنای اندیشه های جدید بود. شکل گیری مطبوعات آزاد زنان و کنشگری آنها، زمینه مساعد رشد و ترقی بانوان را به وجود آورد.نشریه زبان زنان یکی از جراید معتبر،دیرپا و متعصب حوزه زنان بود که در طول سه دوره انتشار از قاجاریه تا پهلوی دوم،در مسیر بیداری زنان نقش برجسته ای داشت. هدف مقاله تحلیل داده های روزنامه در نسبت با وضعیت اجتماعی و سیاسی زنان نظیر ضرورت حوزه آموزش،تحول مشارکت اجتماعی،سیاسی و اقتصادی و فعالیت های حقوقی در عصر یادشده است.
    روش
    این تحقیق بر آن است تا با روش توصیفی و تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای،خواسته های اجتماعی و فرهنگی زنان را از میان مقالات و گفتارهای نشریه زبان زنان دسته بندی و تحلیل نماید.یافته ها و
    نتایج
    فعالان حقوق زنان به دنبال حق آموزش برابر در مقایسه با مردان، حضور در عرصه سیاسی و اقتصادی،بهبود شرایط بهداشتی و ارایه الگوی عام از نقش و اهمیت مادر در خانواده بودند.آنها سعی می کردند با بیان دستاوردهای زنان دیگر جوامع،زن ایرانی را به جایگاه خود واقف و آنان را برای مطالبه حقوق خویش هشیار کنند
    کلیدواژگان: زنان، خانواده، مسائل اجتماعی، نظم و انتظام، تعلیم و تربیت
  • فریبا منظمی تبار، زهره ستارئی صفحات 59-88
    هدف و زمینه

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر تحمل درماندگی، ناکامی و کنترل خشم زنان با فشار خون بالا انجام پذیرفت.

    مواد و روش‌ها:

     روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری را کلیه زنان مبتلا به فشار خون بالا مراجعه کننده به کلینیک تخصصی قلب و عروق فرشچیان شهر همدان تشکیل می‌دهند که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس تعداد 30 نفر زن مبتلا به فشار خون انتخاب و به شیوه تصادفی ساده در 2 گروه آزمایش و کنترل (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) جایگزین شدند که گروه‌ آزمایش 8 جلسه 120 دقیقه‌ای آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت کرد اما گروه کنترل هیچ‌گونه مداخله‏ای دریافت نکردند. برای جمع‌آوری داده‌ها نیز از پرسشنامه‌های تحمل درماندگی سیمونز و گاهر (2005)، پرسشنامه استاندارد تحمل ناکامی هارینگتون (2005) و پرسشنامه کنترل خشم اسپیلبرگر (STAXI-2) (1999-1996) استفاده شد. تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی مناسب چون میانگین و انحراف معیار، کالموگروف اسمیرنف و تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد.

    یافته‌ها: 

    داده‌های پژوهش برای 30 تن از زنان مبتلا به فشار خون در دو گروه آزمایش و کنترل مورد بررسی قرار گرفت که میانگین سنی آن‌ها به ترتیب 26/36 و 5/47 می‌باشد. نتایج نشان داد روش‌های کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی توانسته میزان تحمل درماندگی، تحمل ناکامی و کنترل خشم زنان مبتلا به فشار خون بالا به میزان را افزایش (05/0>P) داده است.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، درماندگی، ناکامی، کنترل خشم، فشار خون
  • مهنوش گودرزی، معصومه حسینی، محمد بستاکی*، رباب شهریان صفحات 89-114
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین جنبه های ورزش، همگانی بودن آن است و از طرفی احساس امنیت برای زنان، یک عامل مهم برای انجام فعالیت های ورزشی بدون دغدغه است. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش امنیت در ایجاد انگیزه مشارکت زنان در فعالیت های ورزشی همگانی است.
    روش
    روش پژوهش از نوع کاربردی است و به لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل زنان و دختران بالای 15 سال شهر تهران بود و نمونه گیری تصادفی خوشه ای که مناطق تهران به چهار بخش شمال، جنوب، شرق و غرب تقسیم شد. به منظور جمع آوری داده ها و اندازه گیری متغیرهای مدل از پرسشنامه امنیت کروبی و همکاران (1396) و پرسشنامه انگیزه مشارکت ورزشی گیل و همکاران (1983) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی و برای ارایه مدل، تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها و
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج ارتباطی پژوهش مشاهده شد که بین امنیت روانی (337/0=β)، امنیت اقتصادی (286/0=β)، امنیت اجتماعی (221/0=β) و امنیت محیطی (256/0=β) باانگیزه مشارکت ورزشی زنان رابطه مثبت معناداری وجود دارد. لذا می توان اذعان نمود که هر چه ضریب امنیتی در یک محل از جنبه های مختلف از میزان بالاتری برخوردار باشد، لذا زنان تمایل بیشتری به منظور انجام فعالیت های ورزشی و آرامش خیال خواهند داشت؛ بنابراین امنیت در ایجاد انگیزه مشارکت زنان در فعالیت های ورزش همگانی نقش برجسته ای دارد.
    کلیدواژگان: امنیت، انگیزه، زنان، مشارکت ورزشی، ورزش همگانی
  • مهین طلایی زاده، صغری ابراهیمی قوام، نعمت الله جعفری صفحات 115-139

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی هینوتیزم درمانی شناختی رفتاری برعزت نفس، هیجان خواهی و کنترل خشم دختران بی سرپرست و بدسرپرست در پیشگیری از قربانی شدن انجام شد. روش پژوهش ازنوع نیمه آزمایشی باطرح پیش آزمون –پس آزمون باگروه کنترل است. متغیرمستقل هیپنوتراپی شناختی رفتاری و متغیرهای وابسته عزت‌نفس، هیجان‌خواهی وکنترل خشم دختران بی سرپرست و بدسرپرست ساکن در بهزیستی شهر اهواز خواهد بود. جامعه آماری پژوهش حاضر دختران ساکن در مرکز شبانه روزی بهزیستی در بازه زمانی نیمسال اول 1400بود. حجم نمونه شامل20 نفر در دسترس و در دوگروه بطورتصادفی می باشد. گروه آزمایش طی 8جلسه 90دقیقه ای هفته ای دو بار تحت هیپنوتیزم درمانی قرارگرفتند. جهت گردآوری اطلاعات از مقیاس عزت‌نفس کوپراسمیت، پرسشنامه هیجان‌طلبی زاکرمن و پرسشنامه خشم اسپیلبرگر استفاده شد. نتایج بدست آمده بررسی تاثیر درمان هیپنوتراپی در میزان عزت نفس دختران بی سرپرست و بد سرپرست نشان می دهد که گروهی که درمان را تجربه کرده‌اند نمرات بالاتری را در عزت نفس بدست آورده اند. تاثیر درمان بر آنها مثبت بوده است. یافته های بدست آمده از بررسی آموزش هیپنوتراپی شناختی رفتاری بر میزان هیجان خواهی دختران بی سرپرست و بد سرپرست در پیشگیری از قربانی شدن ، نشان می دهد که درمان هیپنوتراپی باعث کاهش میزان هیجان طلبی و رفتارهای خطر آمیز در گروه آزمایش شده است. نتاج آموزش هیپنوتراپی شناختی رفتاری بر میزان کنترل خشم دختران بی سرپرست و بد سرپرست در پیشگیری از قربانی شدن، نشان می دهد درمان هیپنوتراپی می تواند به صورت مستقیم بر میزان خشم تاثیر مثبتی داشته باشد.

    کلیدواژگان: هینوتیزم درمانی، عزت نفس، هیجان خواهی، کنترل خشم، قربانی شدن
  • عباس حسنی، رسول نوروزی سید حسینی، مرجان صفاری صفحات 141-171
    زمینه و هدف

    در این مطالعه مقایسه سرمایه اجتماعی، جهت‌گیری ورزشی و مشارکت تفریحی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه امین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    روش

    پژوهش از نظر هدف، کاربردی است. داده ها به صورت پیمایشی و از طریق پرسش‌نامه های استاندارد سرمایه اجتماعی صیادی (1387)، جهت گیری ورزشی کایل و همکاران (2005) و مشارکت تفریحی گیل (1993) که پس از بررسی روایی و پایایی در اختیار نمونه‌های تحقیق قرار گرفت. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم انتظامی امین ناجا به میزان 3742 است. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد و روش نمونه‌گیری به صورت تصادفی ساده به میزان 351 نفر بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (شاخص‌های آماری گرایش به مرکز و پراکندگی) و آمار استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون t مستقل) استفاده شد. داده‌ها در سطح 05/0≥p مورد تحلیل قرار گرفته و با نرم‌افزار SPSS 24 انجام شد.

    یافته ها

    یافته‌های پژوهش نشان داد بین سرمایه اجتماعی، مشارکت تفریحی و جهت‌گیری ورزشی در دانشجویان دختر و پسر رابطه‌ معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بنابراین می‌توان با تقویت هر یک از بعدهای سرمایه اجتماعی (اعتماد، شبکه و هنجارهای مشترک، تعاون و همکاری متقابل، انسجام و همبستگی جمعی، همدلی و درک متقابل و هویت جمعی)، جهت‌گیری ورزشی افراد را تقویت نمود و همچنین میزان مشارکت تفریحی افراد در فعالیت‌های ورزشی را ارتقا داد تا سازمان‌های مشابه با تکیه بر فعالیت‌های ورزشی به بهبود عملکرد منابع انسانی خود روی آورند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، جهت گیری ورزشی، پلیس زن، ورزش، دانشگاه امین
  • مرتضی محمدی*، رقیه اسماعیل زاده، احمد احمدی رضایی صفحات 173-195
    یکی از راه های افزایش توان جسمانی در هر سازمان و اجتماعی توسعه تربیت بدنی و ورزش در بین کارکنان و افراد آن سازمان و جامعه است.در سازمان پلیس نیز مساله حضور بانوان در فعالیتهای ورزشی بسیار مهم می باشد. هدف از این تحقیق شناسایی راه های توسعه تربیت بدنی بانوان فراجا است.روش تحقیق حاضر ازنوع تحقیقات کیفی با رویکرد تحلیل مضمون می باشد. جامعه و نمونه آماری تحقیق شامل 11 نفر از خبرگان ورزش ناجا و اعضای هیات علمی دانشگاه که به صورت نمونه گیری گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار اصلی این تحقیق مصاحبه های نیمه ساختار یافته می باشد. برای تایید روایی از روش قابلیت اعتبار ، انتقال پذیری ، اطمینان و تایید پذیری استفاده گردید. پایایی نیز با روش هولستی 75/0 محاسبه گردید که مورد تایید قرار گرفت. همچنین از نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیودا، جهت کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده گردید.یافته های تحقیق نشان داد راه های ساختاری با مواردی چون بازنگری و اصلاح دستورالعمل ها، آیین نامه های ورزش بانوان ، راه های مدیریتی شامل افزایش دانش، بینش و نگرش فرماندهان، معاونین و مدیران نسبت به ورزش بانوان ، راه های مالی مانند تعیین بودجه اختصاصی از معاونت تربیت و آموزش، راه های دیگر نیز راه های امکاناتی فرهنگی و انسانی ویژه بانوان در توسعه ورزش بانوان فراجا موثر هستند.
    نتایج
    فرماندهان و مدیران فراجا بایستی راه های به دست آمده در تحقیق حاضر را درجهت افزایش توسعه ورزش بانوان مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: توسعه، تربیت بدنی، بانوان پلیس، فراجا
  • رضا الطافی شیرمرد، شهرام وزیری، مهرداد ثابت صفحات 174-202
    هدف

    توجه به الگوهای ارتباطی اهمیت زیادی در حل تعارضات زناشویی دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر اجتناب، رضایت زناشویی و مهارت‌های ارتباطی زوجین انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی و به صورت طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری بود. جامعه پژوهش را زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره و مطب‌های روانشناسی تهران در سال 1401(13 مرکز) تشکیل دادند و براساس جدول کوهن، 30 نفر زن با روش نمونه‎ گیری در دسترس و داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند؛ گروه آزمایش 8 جلسه90 دقیقه‌ای آموزش گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد براساس بسته درمانی فورمن و هربرت (2008) دریافت کردند در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله‌ای را دریافت نکردند. داده‎ها با استفاده از پرسشنامه‌های اجتناب یانگ و ریگ (1994)، رضایت زناشویی اینریچ (1989) و مهارت ارتباطی جرابک (2004) به ترتیب با آلفای کرونباخ 88/0، 79/0 و 78/0 جمع آوری و با آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری و چند متغیری تحلیل شدند.

    یافته‌ها و نتایج

    پژوهش نشان داد میانگین نمرات اجتناب، رضایت زناشویی و مهارت‌های ارتباطی زوجین در پس آزمون در گروه آزمایش افزایش یافته و نتایج آزمون تحلیل واریانس اندازه‌های مکرر حاکی از تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش اجتناب (001/0≥P)، افزایش رضایت زناشویی (001/0≥P) و مهارت ارتباطی (001/0≥P) زوجین و پایداری این تاثیر در مرحله پیگیری بود. این درمان می‎تواند توسط متخصصان این حوزه، به منظور بهبود روابط زناشویی در مراکز مشاوره و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، رضایت زناشویی، مهارت های ارتباطی، زوجین
  • نقش پوشش زنان در امنیت اجتماعی آنان (مطالعه موردی: زنان 19 تا 35 سال شهر بندرعباس)
    منصوره دسترنج* صفحات 203-225
    زمینه و هدف
    حجاب یکی از هنجارهای جامعه ایران است و می تواند نقش مهمی در امنیت اخلاقی و اجتماعی آنها و نیز امنیت جامعه داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی نقش پوشش زنان در امنیت اجتماعی آنان انجام شده است. پرسشنامه ها اگر استاندارد بوده از چه منبعی استفاده شده؟
    روش
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را زنان 19 تا 35 سال شهر بندرعباس تشکیل دادند و نمونه 382 نفری به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه امنیت اجتماعی جهانگیری و مساوات (1392) و پوشش خوشفر(1393) به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ 764/0 و 878/0 جمع آوری و با آزمون ها آنووا، تی و رگرسیون و نرم افزار SPSS تحلیل شدند. یافته ها و
    نتایج
    پژوهش نشان داد که میزان امنیت اجتماعی زنان بندرعباس در حد متوسط است و بین نوع پوشش زنان با امنیت اجتماعی آنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین حجاب و پوشش زنان تامین کننده امنیت اجتماعی آنان بوده و در تحکیم بنیاد خانواده و ضمانت سلامت معنوی خانواده و خود زن تاثیرات شگرفی دارد.
    کلیدواژگان: نوع پوشش، حجاب، امنیت اجتماعی، زنان، بندرعباس
  • معصومه رمضانی*، طاهره ابراهیمی فر، اردشیر سنایی صفحات 227-252

    پژوهش حاضر با هدف بررسی مبانی ادعای نقض حقوق زنان از سوی ایران، با کاربست شیوه کیفی مبتنی بر گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای (اسنادی) و روش تحلیلی - توصیفی، در صدد پاسخگویی به این سوال است که اتهامات مطرح شده از سوی کشورهای غربی (از جمله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی) مبنی بر «ناقض» حقوق بشر بودن جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان، بر چه مبانی ای استوار بوده و چه انتقاداتی دراین خصوص وارد است؟ فرضیه این پژوهش مبین آن است که با استناد به مبانی حقوقی ای چون عدم پذیرش و الحاق به کنوانسیون‎ زنان به جهت وجود تعارضات حقوقی میان حقوق ایران و مفاد این کنوانسیون ، اختلاف در تفاسیر و نیز وجود برخی ابهامات حقوقی و.. می توان به مقابله با ادعاهای مطرح شده پرداخت و تلقی از جمهوری اسلامی ایران به عنوان «ناقض حقوق زنان» را بی اثر نمود و با نقد چنین ادعاهایی، تاکید نمود که ادعای مطرح شده مبنی بر نقض حقوق زنان از سوی ایران، مبنای حقوقی قابل توجه و اثرگذاری در مجامع و محاکم بین المللی نداشته اما در این میان، آنچه در تلاش است این ادعا را بیش ازپیش حقوقی جلوه نماید، مبانی و عواملی سیاسی چون، اعمال نفوذ غرب بر علیه ایران، رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به مقوله حقوق بشر در ایران، اسلام ستیزی و عناد غرب با ایران و.. می باشد که زمینه ساز آن گردیده، هر از چند گاهی، پرونده حقوق بشر ایران در دستور کار نهادهای حقوق بشری و بین المللی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نقض حقوق بشر، حقوق زنان، کنوانسیون های بین المللی، تعهدات بین المللی
  • ریحانه جباری، کیانوش زهراکار*، اسماعیل صدری دمیرچی صفحات 253-275
    زمینه و هدف
    با گسترده شدن امور زندگی و اشتغال بیشتر زنان، تحولاتی در ساختار قدرت خانواده و سازگاری بین زوجین رخ داده است. بیشتر تحقیقات تابحال بر ارتباط بین سازگاری و پیامدهای روانشناختی افراد متمرکز شده اند، نه بر متغیرهایی مانند ساختار قدرت در خانواده یا مثلث سازی. لذا با فرض اینکه ساختار قدرت در خانواده یک عامل استرس زای سازگاری است و توانایی همسران در کنارآمدن با این تجربه نتیجه ی راهبردهای مقابله ی فردی و رابطه ای است، این مطالعه با هدف پیش بینی سازگاری زناشویی بر اساس ساختار قدرت در خانواده با میانجیگری مثلث سازی در زوجین شاغل انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی (تحلیل مسیر) است. جامعه ی این تحقیق را زوجین شاغل در نیروهای مسلح شهر تهران در سال 1400-1399 تشکیل دادند. از کل جامعه پژوهش، 300 زوج به روش نمونه گیری غیرتصادفی دردسترس انتخاب شدند. پس از تکمیل پرسشنامه های ساختارقدرت درخانواده (سعیدیان)، مثلث سازی بهرامی و یوسفی، و مقیاس سازگاری دو عضوی گراهام اسپانیر (Spanier)، داده ها با نرم افزار Amos و SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ساختار قدرت خانواده دارای تاثیر مستقیم مثبت بر سازگاری زناشویی (88/0= βو 01/0>P) است. بررسی نقش میانجی حاکی از آن است که مثلث سازی دارای نقش واسطه ای در بین ساختار قدرت خانواده و سازگاری زناشویی (04/0= βو 05/0>P) است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که ساختار قدرت خانواده دارای تاثیر مستقیم مثبت بر سازگاری زناشویی است. همچنین، بررسی نقش واسطه گری حاکی از آن است که مثلث سازی دارای نقش میانجی در بین ساختار قدرت خانواده و سازگاری زناشویی است.
    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، ساختار قدرت، مثلث سازی، زوجین شاغل، راهبردهای مقابله
|
  • MohammadReza Aghayi Bajestan, Ali Chahkandinejad, Mohammad Razavi Pages 1-20
    Background and Aim

    Islam welcomes anything that dissuades a man from divorce, so the legislator has tried to pay special attention to the compromise between couples and the preservation of Have a family foundation; In the meantime, formal regulations governing the proceedings and the execution of court rulings are important. The purpose of this study is to investigate the limitations of divorce in the Family Protection Law with emphasis on public order.

    Method

    This descriptive and inferential study has examined the domestic laws related to family protection, especially the law adopted in 1391, with emphasis on public order.

    Findings and Results

    The study showed that although cases such as the presence of a female counselor judge, referral to counsel and referral to arbitration are some of the positive aspects of this law and not only a factor in strengthening the family but also the foundation of public order. In contrast, the lack of need to refer to an arbitrator in a consensual divorce and excessive protection of the wife's financial rights does not necessarily mean the strengthening of the family and is one of the criticizable aspects of the law.

    Keywords: Divorce, Public Order, Restrictions, Family Protection Act, Couples
  • Peyman Namamian, Nejat Amiri *, Mohammad Asadi Fard Pages 21-38
    Background and Aim

    Women's police play a key role in crime prevention and security of children and adolescents. Disciplinary action has been taken.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method, which has been done with a documentary and comparative approach to the requirements of women police in Iran and other countries in relation to this issue using Research studies

    Conclusion

    Women police have used preventive and combined mechanisms and by using the capacities of disciplinary medicine, including the actions of psychologists and psychiatrists in preventing crimes against mental health of children and adolescents as a new approach to this issue, which mainly focuses on educational and structural requirements. , Disciplinary, combined requirements, including preventive treatment mechanisms before injury using the capacity of law enforcement and gynecology police, and in the legal system of other countries studied also supportive, preventive policies and the use of capacities of women and children police And teens are stressed.

    Keywords: Women', s Police, children, adolescents, crimes against mental health, disciplinary medicine, prevention
  • Parisa Hajibabaei *, Hosein Moftakhari, Mohammad Hassan Raznahan, Mirhadi Hoseini Pages 39-58
    Aim
    The Constitutional Revolution shook the foundations of the authoritarian system and some traditional traditions of the society Traditions that have been preserved unchanged for centuries and have been nurtured by political and religious agents.According to the author, the constitutional period,1285-1357,entered the cultural and social arenas rather than changing political institutions.One of these changes was the departure of women from the home environment and the demand for equal rights based on new ideas.The formation of women's free press and their activism created a favorable environment for women's development.The ZabaneZanan magazine was one of the most prestigious,fanatical newspapers in the field of women,which played a prominent role in the awakening of women during the three periods of publication from the Qajar period to the second Pahlavi.The purpose of this article is analyze newspaper data in relation to the social and political status of women,such as the need for education,the evolution of social,political and economic participation and legal activities in this era.
    Method
    This study aims to categorize and analyze women's social and cultural demands among the articles and speeches of the Zabane zanan magazine through descriptive and analytical methods and library studies.
    Results
    Women's rights activists sought the right to equal education compared to men,presence in the political and economic arena,improving health conditions and providing a general model of the role and importance of the mother in the family.trying to express the achievements of women in other societies,they tried to make Iranian women aware of their position and make them aware of their rights.
    Keywords: Women, family, social issues, law, order, Education
  • fariba monazamitabar, zohreh setareei Pages 59-88
    Background and Aim

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of mindfulness based stress reduction training on enduring helplessness, failure and anger control in women with high blood pressure.

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental with pre-test design, post-test with control group. The statistical population consists of all women with hypertension referred to Farshchian Cardiovascular Clinic in Hamadan. Using available sampling method, 30 women with hypertension were selected and randomly divided into 2 groups.Experiments and controls (15 in the experimental group and 15 in the control group) were replaced. The experimental group received 8 sessions of 120 minutes of mindfulness-based stress reduction training, but the control group did not receive any intervention. The Simmons and Gaher (2005) Helplessness Tolerance Questionnaire, the Harrington Failure Tolerance Standard Questionnaire (2005) and the Spielberger Anger Control Questionnaire (STAXI-2) (1996-1999) were used to collect data. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistical methods such as mean and standard deviation, Kalmogorov-Smirnov and multivariate analysis of covariance.

    Results

    The study data were reviewed for 30 women with hypertension in experimental and control groups with a mean age of 36.26 and 47.5, respectively. The results showed that mindfulness-based stress reduction methods were able to increase the rate of helplessness tolerance, failure tolerance and anger control in women with high blood pressure (P <0.05).

    Keywords: Mindfulness, Helplessness, Failure, Anger Control, Blood Pressure
  • Mehnoosh Godarzi, Masoumeh Hosseini, Mohammad Bostaki *, Robab Shahrian Pages 89-114
    Background and
    purpose
    One of the most important aspects of sports is its universality, and on the other hand, the feeling of security for women is an important factor for doing sports activities without worries. The purpose of this research is to investigate the role of security in motivating women's participation in public sports activities.
    Method
    The research method is of applied type and in terms of data collection, it is correlation description. Random sampling was a cluster that Tehran's regions were divided into four parts: north, south, east and west. In order to collect data and measurements, the security questionnaire of Karroubi et al. (2016) and the sports participation questionnaire of Gill et al. (1983) were used. For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics and model presentation, structural equation modeling technique are used.Findings and
    conclusions
    Based on the results of the research communication model, it was observed that there is a significant relationship between psychological security (b=0.337), economic security (β=0.286), social security (b=0.221) and environmental security (b=0.256). =β) There is a significant relationship with the motivation of women's sports participation. Finally, according to the results of the current research, I can show that the higher the security factor in a place from different aspects, the more women will be interested in doing sports activities and relaxation.
    Keywords: Motivation, public sports, Security, Sports participation, Women
  • mahin talaeezadeh, soghra ebrahimi qavam, n. jafari Pages 115-139

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral hypnotherapy on self-esteem, excitement and anger control in homeless and neglected girls in preventing victimization. The research method is quasi-experimental with pre-test-post-test design with control group. The independent variable is cognitive-behavioral hypnotherapy and the dependent variables are self-esteem, excitement and anger control of homeless and abused girls living in the welfare of Ahvaz. The statistical population of the present study was girls living in the welfare boarding center during the first half of the year 2021. The sample size includes 20 people available in two groups at random. The experimental group underwent hypnotherapy twice a week for 8 sessions of 90 minutes. Coopersmith self-esteem scale, Zuckerman emotion questionnaire and Spielberger anger questionnaire were used to collect data. The results of the study of the effect of hypnotherapy on the self-esteem of homeless and neglected girls show that the group who experienced the treatment received higher scores in self-esteem and the effect of treatment on them has been positive. Findings from the study of cognitive-behavioral hypnotherapy training on the level of excitement of homeless and badly supervised girls in victim prevention, show that hypnotherapy treatment has reduced the level of excitement and risky behaviors in the experimental group. The results of cognitive-behavioral hypnotherapy training on the control of anger in homeless and neglected girls in preventing victimization, show that hypnotherapy treatment can have a direct positive effect on anger.

    Keywords: hypnotherapy, self-esteem, excitement, anger management, victimization
  • abbas hasani, Rasool Norouzi Seyed Hossini, Marjan Saffari Pages 141-171
    Background and Aim

    In this study, the comparison of social capital, sports orientation and recreational participation in male and female students of Amin University was discussed.

    Method

    The research is applied in terms of purpose. The data were surveyed through standard questionnaires of fishing social capital (2008), sports orientation of Kyle et al. (2005) and recreational participation of Gail (1993) which were provided to the research samples after validity and reliability. The statistical population includes all male and female students of Amin Naja University of Law Enforcement Sciences in the amount of 3742. Morgan table was used to determine the sample size and the simple sampling method was 351 people. In order to analyze the data, descriptive statistics (statistical indices of centripetal orientation and dispersion) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient test, multiple regression and independent t-test) were used. Data were analyzed at the level of p≥0.05 and performed with SPSS 24 software.

    Findings

    The findings showed that there is a significant relationship between social capital, recreational participation and sports orientation in male and female students.

    Conclusion

    Therefore, by strengthening each of the dimensions of social capital (trust, network and common norms, cooperation and mutual cooperation, collective cohesion and solidarity, empathy and mutual understanding and collective identity), the sports orientation of individuals can be strengthened. It also increased the level of recreational participation of individuals in sports activities so that similar organizations could rely on sports activities to improve the performance of their human resources.

    Keywords: Social capital, sports orientation f, emale police, sports, Amin University
  • Morteza Mohamadi *, Roghayyeh Esmaeilzadeh, Ahmad Ahmadi Rezaei Pages 173-195
    One of the ways to increase physical strength in any organization and society is to develop physical training and sports among the employees and people of that organization and society. In the police organization, the issue of women's presence in sports activities is very important. The purpose of this research is to identify the ways to develop physical education of Faraja women.The current research method is qualitative research with thematic analysis approach. The population and the statistical sample of the research include 11 people from Naja sports experts and university faculty members who were selected by snowball sampling until theoretical saturation was reached. The main tool of this research is semi-structured interviews. Validity, transferability, reliability and verifiability methods were used to confirm validity. Reliability was also calculated using the Holstein method of 0.75, which was confirmed. Also, Max Kyuda qualitative data analysis software was used for open, axial and selective coding.The findings of the research showed that there are structural ways such as revising and amending the guidelines, bylaws of women's sports, managerial ways including increasing the knowledge, insight and attitude of commanders, deputies and managers towards women's sports, financial ways such as determining a dedicated budget from the deputy Training and education, other ways, cultural and human facilities for women are effective in the development of women's sports.
    Results
    Faraja commanders and managers should consider the ways obtained in the present research to increase the development of women's sports.
    Keywords: development, physical education, police women, Faraja
  • Reza alTafi Shirmard, shahram vaziri, mehrdad sabet Pages 174-202
    Purpose

    Paying attention to couples' communication patterns is very important in solving marital conflicts. This research was conducted with the aim of investigating the effectiveness of acceptance and commitment therapy on avoidance, marital satisfaction and communication skills of couples.

    Method

    This research was semi-experimental in the form of a pre-test-post-test design with a control group and a follow-up period. The research population was formed by couples who referred to counseling centers and psychology offices in Tehran in 1401 (13 centers), and based on Cohen's table, 30 women were randomly selected in two groups 15 by available and voluntary sampling method. The subjects were tested and controlled; The experimental group received 8 sessions of 90-minute group therapy training based on acceptance and commitment based on Forman and Herbert (2008) treatment package, while the control group did not receive any intervention. The data were collected using Yang and Rigg (1994) avoidance questionnaires, Enrich marital satisfaction (1989) and Jarabek (2004) communication skills with Cronbach's alpha 0.88, 0.79 and 0.78, respectively. Univariate and multivariate analysis of covariance tests were analyzed.

    Findings and results

    The research showed that the mean scores of avoidance, marital satisfaction and communication skills of couples in the post-test increased in the experimental group, and the results of the repeated measures analysis of variance indicated the effect of acceptance and commitment therapy on reducing avoidance. (P≥0.001), increased marital satisfaction (P≥0.001) and communication skills (P≥0.001) of couples and the stability of this effect was in the follow-up phase..

    Keywords: Therapy based on acceptance, commitment, marital satisfaction, communication skills, couples
  • The role of womens panoply in their social security( the case study: womens 19-35 years of BandarAbbas)
    Mansooreh Dastranj * Pages 203-225
    Background
    The purpose of this research is studying the role of womens panoply in their social security. In other words, this plan seeks correlation between womens panoply manner and their social security. This research tested a number of hypotheses related to the effect of marital status, employment status, residence geographical sitiation, Veil, panoply manner of womens on their social security.
    Methodology
    This research is practical in terms of purpose and survey in terms of method. The population study consist of all women 19-35 years of BandarAbbas city with using cochran formula, 382 women were randomly selected as sample. The data collection tool was a questionnaire which its validity was face validity (Confirmation of experts and professors) and its reliability was established through cronbachs alpha. The results showed that Cronbach's alpha coefficient for the social security spectrum was 0.764 and the coverage spectrum was 0.878.After questionnaire collecting, data were analyzed by spss software. Inferential statistics such as T-test, Oneway Anova and regression and thereafter calculated predict equation related to the telationship between the effective independent variables on the social security.Finding and
    Result
    The results showed that the social security of womens had moderate security and that age, employment status, marital status, residence geographical sitiation, Veil, panoply manner relationships with social security.
    Keywords: panoply manner, Veil, social security, Women, BandarAbbas
  • Masoumeh Ramezani *, TAHERE EBRAHIMIFAR, ARDESHIR SANAEI Pages 227-252

    The aim of this study is to investigate the basis of the claim of violation of women's rights by Iran, using a qualitative method based on collecting information from library sources (documentary) and descriptive analytical method, seeks to answer this question On what basis are the accusations made by Western countries (including the United States and some European countries) that the Islamic Republic of Iran is a "violator" of human rights in the field of women, and what are the criticisms in this regard? The hypothesis of this study is that by referring to legal principles such as non-acceptance and accession to the Women's Convention due to legal conflicts between Iranian law and the provisions of this convention, differences in interpretations and the existence of some legal ambiguities, etc. can be countered with Claims paid And ineffective in treating the Islamic Republic of Iran as a "violator of women's rights" and criticizing such allegations, emphasizing that the allegation of violations of women's rights by Iran did not have a significant legal basis and influence in international forums and courts But in the meantime, what is trying to make this claim more legal is the political principles and factors such as Western influence against Iran, political and selective approach to human rights in Iran, anti-Islamism and the West's hostility towards Iran, etc. It has paved the way for the human rights case of Iran to be placed on the agenda of human rights and international institutions from time to time.

    Keywords: human rights violations, Women', s Rights, international conventions, International Obligations
  • Reihaneh Jabbari, Kianoush Zahrakar *, Esmaeil Sadri Damirchi Pages 253-275
    With the expansion of women's life and employment, there have been changes in the power structure of the family and adjustment between couples. Most research has focused on the relationship between adjustment and individual psychological outcomes, rather than on variables such as family power structure or triangulation.Therefore, assuming that the power structure in the family is a stressful factor of adjustment and the spouses' ability to cope with this experience is the result of individual and relational coping strategies, this study was conducted with the aim of predicting marital adjustment based on the power structure in the family with the mediation of triangulation in working couples. .The current research is descriptive and of the type of correlation studies(path analysis). The society of this research was couples working in the armed forces of Tehran in 1399-1400. 300 couples were selected using the available non-random sampling method. After completing the family power structure questionnaires(Saeedian), Bahrami and Yousefi triangulation, and Spanier's adjustment scale, the data were analyzed with Amos and SPSS.The results showed that family power structure has a direct positive effect on marital adjustment(β=0.88 and P<0.01). Investigating the role of mediation indicates that triangulation has a mediating role between family power structure and marital adjustment (β=0.04 and P<0.05).The results of the research showed that the power structure of the family has a direct positive effect on marital adjustment. Also, the investigation of the mediating role indicates that triangulation has a mediating role between family power structure and marital adjustment.
    Keywords: Marital adjustment, power structure, Triangulation, working couples, Coping Strategies