فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 72 (خرداد و تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/02
  • تعداد عناوین: 12
|
  • الهه مدادی نانسا، فرزاد غفوری*، جواد شهلایی، سارا کشکر صفحات 17-46

    تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش توسعه ورزش حرفه ای بر شاخص های توسعه اجتماعی کشور ایران طراحی و اجرا گردید. تحقیق حاضر از جمله تحقیقات آمیخته میباشد که به صورت کیفی و کمی انجام گردید. جامعه اماری شامل نخبگان و صاحب نظران در حوزه اجتماعی و ورزش و آشنا به موضوع تحقیق بودند بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 13 نفر به عنوان شرکت کنندگان در بخش کیفی تحقیق مشخص گردیدند. همچنین بر اساس انتخاب کل شمار، تمامی این افراد به عنوان نمونه تحقیق در بخش کمی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق حاضر شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در بخش کیفی از کدگذاری و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده شد. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 20 و پی ال اس نسخه 2 انجام گردید. در مرحله کیفی 42 ویژگی از طریق مصاحبه های انجام شده استخراج گردید که این ویژگی ها در 7 شاخص کلی توسعه اجتماعی شامل عدالت، سرمایه اجتماعی، نشاط اجتماعی، رفاه اجتماعی، اخلاق توسعه اجتماعی، امنیت اجتماعی و سلامت اجتماعی دسته بندی گردیدند. نتایج تحقیق نشان داد که توسعه ورزش حرفه ای بر شاخص سرمایه اجتماعی (857/0=تاثیر، 001/0= سطح معناداری)، رفاه اجتماعی (748/0=تاثیر، 001/0= سطح معناداری) و سلامت اجتماعی (718/0=تاثیر، 001/0= سطح معناداری) بیشتر از سایر شاخص های توسعه اجتماعی تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: ورزش حرفه ای، توسعه اجتماعی، سرمایه اجتماعی، رفاه اجتماعی
  • عابد محمودیان*، سعید صادقی بروجردی، فریده محمودیان صفحات 47-82

    شهرت مثبت تیم های ورزشی مهمترین دارایی نامشهودی است که تا حدودی موفقیت آنان را تعیین می کند. به همین جهت هدف پژوهش حاضر شناسایی تاثیر ابعاد شهرت تیم ورزشی بر هویت تیمی و قصد حضور تماشاگران فوتبال بود. روش پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را اعضای کانال تلگرامی تیم پرسپولیس (1337926) تشکیل می دادند که تعداد 525 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسشنامه استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به وسیله متخصصان و همسانی درونی آنها از طریق آلفای کرونباخ تایید و برای آزمون فرضیات از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. یافته ها نشان داد، عملکرد تیم (82/0)، مسیولیت اجتماعی تیم (76/0)، جهت گیری تماشاگر (70/0)، سنت تیم (44/0)، کیفیت مدیریت (37/0) و ثبات مالی (26/0) به ترتیب بیشترین تاثیر را بر هویت تیمی تماشاگران و هویت تیمی با ضریب رگرسیون برابر با 80/0 بر قصد حضور تاثیر داشتند. بنابراین تیم های ورزشی می توانند با توجه و تمرکز بر ابعاد شهرت تیم های ورزشی با تدوین و طراحی برنامه ها و استراتژی های لازم نه تنها موجبات رسیدن به شهرت بلکه ایجاد هویت تیمی و در نهایت افزایش قصد حضور تماشاگران را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: تماشاگران، شهرت تیم ورزشی، قصد حضور، هویت تیمی
  • مهدی بابایی، مهوش نوربخش*، عباس خدایاری، پریوش نوربخش صفحات 83-114

    کاربرد هدفمند دانش و مهارت برای ایجاد تغییر برنامه ریزی شده، در سازمان های ورزشی امری اجتناب ناپذیر است که همانا بخشی از فرایند مدیریت تغییر را شامل می شود. هدف از انجام تحقیق بررسی تاثیر مدرن سازی بر فرایند مدیریت تغییر با نقش میانجی سیاست گذاری ورزش های المپیکی بود. روش تحقیق از نوع همبستگی با رویکرد معادلات ساختاری از لحاظ هدف کاربردی و به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری شامل اعضای شورای راهبردی وزارت ورزش و جوانان، مدیران عالی ستادی وزارت ورزش و جوانان، مدیران میانی ستادی وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون های ورزش های المپیکی، روسای هیات های ورزشی های المپیکی می باشد. با توجه به جدول مورگان تعداد 297 نفر به روش طبقه ای تصادفی نمونه آماری را تشکیل دادند. از پرسشنامه های مدرن سازی و سیاست گذاری ورزش های المپیکی بابایی و دیگران (2020) و فرایند مدیریت تغییر نایدو (2008) برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق استفاده شد. برای بررسی روایی محتوایی پرسشنامه ها از نظر اساتید مدیریت ورزشی، پایایی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ و برای بررسی شاخص های پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، روایی واگرا و همگرا، آزمون های سوبل و واف (VAF) و مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس نسخه 23 و پی.ال.اس نسخه 2 استفاده شد. نتایج نشان داد که مدرن سازی بر سیاست گذاری و فرآیند تغییر مدیریت تاثیر دارد. همچنین مدرن سازی بر فرایند مدیریت تغییر با نقش میانجی سیاست گذاری ورزش های المپیکی تاثیر دارد. لذا پیشنهاد می شود فرآیند مدیریت تغییر ورزش های المپیکی بر مبنای توسعه مدرنیزم در سازمان از طریق توسعه تکنولوژی، ساختار سازمانی و منابع انسانی و سیاست گذاری هایی بر مبنای زیرساخت ها، جهت گیری، عوامل اقتصادی و دیدگاه ورزشی حاکم بر ورزش کشور باشد..

    کلیدواژگان: توسعه تکنولوژی، منابع انسانی متخصص، دیدگاه ورزشی، روابط بین الملل
  • سیده شیما موسوی گرگری*، نوشین بنار، شهرام شفیعی صفحات 115-146

    هدف از پژوهش حاضر ارایه چارچوبی برای تحلیل نقش دیپلماسی ورزشی در ارتقا تعاملات بین المللی بود. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد تحلیل سیستماتیک می باشد. جامعه آماری شامل مدیران حال حاضر و سابق کمیته ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی و ادارات ورزش و جوانان، اساتید علوم سیاسی و روابط بین الملل و اساتید مدیریت ورزشی و جامعه اطلاعاتی بود. از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند نظری و تکنیک گلوله برفی برای انتخاب اعضای شرکت کننده در تحقیق استفاده شد (16 نفر). ابزارهای پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی ابزار با استفاده از روش های روایی-سنجی کیفی مطلوب ارزیابی شد (روایی محتوایی، ضریب کاپا). از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی برای تحلیل یافته ها استفاده گردید. چارچوب تحلیلی ارایه شده شامل شش منظر اصلی شرایط علی، پدیده محوری، شرایط زمینه ای، عوامل مداخله-گر، راهبردها و پیامدها بود. درنهایت پیوند بین این مقوله ها در قالب مدل پارادایمی پژوهش تعیین گردید و نظریه نهایی شکل گرفت. از این رو، با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که، دیپلماسی ورزشی در جهان امروز، از جمله ابزارهای مهمی است که دولت ها برای رسیدن به اهداف خود از آن بهره برداری می کنند. در خصوص وضعیت دیپلماسی ورزشی کشور، اگرچه تا حدودی شاهد روند رو به رشدی هستیم ولی همچنان با فقدان فرایندی نظام مند و سازمان یافته مواجه هستیم. بنابراین، سازمان های متولی ورزش کشور نیازمند اتخاذ تدابیر لازم هستند تا از طریق توسعه دیپلماسی ورزشی، بهبود روابط صلح آمیز با کشورهای دیگر در سطح منطقه، قاره و جهان حاصل شده و این امر باعث ارتقا تعاملات بین المللی شود.

    کلیدواژگان: دیپلماسی ورزشی، ورزش، ارتقا، تعاملات بین المللی
  • حامد جعفری، جعفر برقی مقدم*، مهدی بشیری، محمدرحیم نجف زاده صفحات 147-178

    شکل دهی و توسعه برندهای ورزشی فقط به کالا، تیم و لیگ ورزشی محدود نمی شود، بلکه در بین ورزشکاران حرفه ای نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های نقش آفرین در توسعه برند شخصی ورزشکاران حرفه ای انجام شد. این پژوهش از نوع اکتشافی و روش آن کیفی از نوع تحلیل محتوای عرفی بود. 24 مصاحبه ی نیمه ساختار یافته عمیق با متخصصان حوزه مدیریت و بازاریابی ورزشی، ورزشکاران مشهور و هواداران ورزشی که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از کدگذاری باز و محوری تجزیه و تحلیل شدند. اعتبار کدگذاری ها نیز با بازبینی و کنترل صحت کدهای استخراج شده و کدگذاری مجدد مصاحبه ها توسط دو نفر متخصص همکار مورد تایید قرار گرفت. بر اساس نتایج مولفه های نقش آفرین در توسعه برند شخصی ورزشکاران حرفه ای در هفت تم اصلی شامل نقش رسانه ها، نقش دولت و فدراسیون ها، ارتباطات و تعاملات، جایگاه اجتماعی، تیم و رشته ورزشی، شایستگی های فردی و صلاحیت-های حرفه ای و 25 مقوله متناظر با آن ها استخراج و تبیین شد. در ساخت و توسعه برند شخصی ورزشکاران مولفه های زیادی اثرگذارند که توجه به آن ها می تواند نقش بسزایی در درآمدزایی برای ورزشکاران، تیم های ورزشی و وفاداری هواداران داشته باشد. ورزشکاران حرفه ای می توانند با بهبود صلاحیت های فردی و حرفه ای، توجه به تعاملات درون سازمانی و برون سازمانی به مزیت رقابتی دست یابند که موجب تمایز برند آن ها در مقابل رقبا شود.

    کلیدواژگان: برند سازی شخصی، تصویر برند، توسعه برند ورزشی، ورزشکاران حرفه ای، مدیریت برند
  • فهیمه ابراهیمی، زینت نیک آیین*، سید حمید سجادی هزاوه صفحات 179-206

    هدف از تحقیق حاضر شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر کاهش تاخیر در پروژه های عمرانی ورزشی بود که به صورت کیفی و به روش پدیدار شناختی صورت پذیرفت. جامعه موردمطالعه تحقیق خبرگان آگاه به موضوع تحقیق در وزارت ورزش و جوانان، شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و اساتید مدیریت ورزشی بودند که با استفاده از روش گلوله برفی تعداد 13 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. به منظور درک عمیق و همه جانبه عوامل موثر بر کاهش تاخیر در پروژه های عمرانی ورزشی از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده گردید. برای حصول از اطمینان از اعتمادپذیری و انتقال پذیری (روایی) تحقیق اقداماتی شامل؛ مشارکتی بودن تحقیق، تطبیق توسط اعضا و برای تایید اتکاپذیری (پایایی) تحقیق از کدگذاری مجدد توسط خود محقق، درصد توافق درون موضوعی و استفاده از نرم افزارهای تحلیل کیفی با استفاده از نرم افزار Nvivo10، صورت پذیرفت. با توجه به نتایج تحقیق و بر اساس کدگذاری اولیه و محوری صورت گرفته تعداد 53 عامل در 10 گروه؛ مالی، مهندسی، برآوردی، زیرساختی، انسانی، حقوقی، پشتیبانی، نظارتی، طبیعی و مدیریتی به عنوان عوامل موثر بر کاهش تاخیر در پروژه های عمرانی ورزشی شناسایی گردید، که در این میان عوامل مدیریتی، مهندسی، نظارتی و مالی از اهمیت بیشتری برخوردار بودند. بنابراین مسیولین این حوزه می توانند با لحاظ این عوامل مهم زمینه کاهش تاخیر در پروژهای عمرانی و در نهایت توسعه ورزش و بهره مندی از مزایای آن در سطح جامعه را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: پروژه های عمرانی ورزشی، عوامل مالی، عوامل مدیریتی، پیمانکار، کارفرما
  • مجتبی ظریفی*، حسن بحرالعلوم، رضا اندام، رضا شیخ صفحات 207-238

    هدف پژوهش حاضر، طراحی و سنجش نظام ارزیابی عملکرد منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان بر اساس تکنیک طراحی مبتنی بر بدیهیات بود. روش انجام پژوهش، آمیخته از نوع اکتشافی و مبتنی بر طراحی یک پرسش نامه با به کارگیری اصل تکنیک طراحی مبتنی بر بدیهیات می باشد. جامعه آماری این مطالعه را کلیه منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان (مدیران، کارمندان و کارشناسان) در سال1396 تشکیل دادند (960= N) که بر اساس جدول کرجسای و مورگان 274 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند (274= n). ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه محقق ساخته ارزیابی عملکرد منابع انسانی می باشد. برای تحلیل داده ها در قسمت طراحی از تکنیک مبتنی بر بدیهیات و همچنین آمار استنباطی شامل الگوی معادلات ساختاری یا تحلیل چند متغیری با متغیرهای مکنون استفاده گردید. همچنین روایی ظاهری با توجه به نظر ده نفر از اساتید و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تعیین گردید. از طرفی پایایی پرسش نامه ها بر اساس تکنیک آلفای کرونباخ محاسبه شد (75/0=α). نتایج این پژوهش نشان دادند که سه عامل گزینش کارمندان، شاخص های عملکردی منابع انسانی، حفظ کارمندان و خرده مقیاس های آن ها برای طراحی و سنجش نظام ارزیابی عملکرد منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان مناسب می باشند. همچنین هیچ یک از سوالات این مولفه ها از مدل پژوهش حذف نشدند؛ لذا این وزارت خانه با توجه به نتایج پژوهش می بایست امکان شناسایی زمینه هایی در مورد نظام ارزیابی عملکرد را میسر سازند و به شناسایی فرصت ها و محدودیت های آن کمک نمایند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تکنیک مبتنی بر بدیهیات، حفظ کارمندان، شاخص های عملکردی، گزینش کارمندان
  • سردار محمدی*، کاوه قیسوندی صفحات 239-266

    تلفن های هوشمند به کاربران این امکان را می دهد برنامه های زیاد و متنوعی را روی آنها نصب کنند و براساس نیاز از آنها استفاده کنند. تیم های ورزشی به سرعت فن آوری اپلیکیشن های ورزشی را پذیرفته اند و آن را برای ارایه به هواداران تیم های خود آماده کرده اند. لذا هدف از این تحقیق کاربرد مدل پذیرش فن آوری در استفاده از اپلیکیشن های تیم های ورزشی است. جامعه آماری تحقیق تمامی دانشجویان تربیت بدنی مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه کردستان بود (N=n=320). از پرسشنامه های استاندارد (نوآوری مشتری، آسانی درک شده، مفیدی درک شده، لذت درک شده، اعتماد درک شده، تصمیم به استفاده و استفاده از اپلیکیشن های ورزشی) با تعداد 27 سوال در مقیاس 5ارزشی لیکرت استفاده شد. برای بررسی روایی صوریی (نظرات متخصصین)، روایی محتوایی مدل لاشه (85/0) و پایایی آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان دادند نوآوری روی باورها (آسانی درک شده 31/0، مفیدی درک شده 88/0، لذت درک شده 95/0، اعتماد درک شده 89/0) اثر مستقیم دارد. همچنین آسانی درک شده، مفیدی درک شده، لذت و اعتماد به ترتیب 21/ 57، 12/0 و 32/0روی تصمیم به استفاده اپلیکیشن های تیم های ورزشی اثر مستقیم دارند. تصمیم به استفاده (41/0) روی استفاده از اپلیکیشن های تیم های ورزشی نیز اثر مستقیم دارد. به طورکلی، می توان گفت نوآوری مشتری مهمترین تاثیر در استفاده واقعی کاربران از اپلیکیشن های تیم های ورزشی دارد. بنابراین بهتر است مدیران اپلیکیشن های ورزشی با افزایش نوآوری زمینه استفاده واقعی از این اپلیکیشن های ورزشی را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: نوآوری مشتری، مدل پذیرش فن آوری، تئوری انتشار نوآوری، اپلیکیشن های تیم های ورزشی
  • سلیم عباسی*، قدرت الله باقری، حسن زارعی متین، ابراهیم علیدوست قهفرخی، علی صابری صفحات 267-306

    هدف از این تحقیق تدوین مدل اثر بخشی ورزش قهرمانی طبق نظر ذی نفعان است. این مطالعه از نوع پژوهش های آمیخته تشریحی است که در دو بخش انجام می گردد. بخش اول پژوهش، شامل شناسایی و اولویت بندی ذی نفعان ورزش قهرمانی با نظر خبرگان ورزش(13 خبره منتخب ورزشی به روش هدفمند) می باشد که به صورت ترکیبی (کمی و کیفی) انجام شده است. روش تحقیق مورد استفاده در بخش دوم ،کیفی می-باشد. برای انجام مصاحبه بخش دوم، جامعه آماری پژوهش را ذینفعان اصلی و اولیه شناسایی شده در بخش قبلی، می باشند که این افراد، به صورت گلوله برفی برای مصاحبه انتخاب گردیدند(18 مصاحبه با 16 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). پایایی کدگذاری ها با استفاه از روش مطالعه ی حسابرسی فرایند نتایج 4/74% به دست آمد. نتایج بخش اول نشان داد که 27 ذینفع ورزش قهرمانی وجود دارند و در ادامه ذینفعان رتبه بندی گردیدند و در ماتریس علاقه- قدرت قرار گرفتند. نهایتا هر یک از مولفه های شناسایی شده در الگوی پارادایمی اشتراوس و کوربین قرار گرفت.

    کلیدواژگان: بهره وری، کارایی، مدیریت ذی نفع، بهبود عملکرد
  • هاشم نعمتی، حسن فهیم دوین*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد صفحات 307-338

    حواشی جنجال برانگیز فوتبال جز اتلاف وقت و هزینه چیزی در بر ندارد. هدف از پژوهش حاضر آزمون مدل عوامل موثر بر جنجال سازمانی در لیگ برتر فوتبال کشور و ارایه راهبردهای کنش بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از حیث روش تحلیل از نوع توصیفی- همبستگی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران، مربیان و فوتبالیست های شاغل در لیگ برتر فوتبال آقایان و بانوان کشور به تعداد 784 نفر بود که نمونه آماری بر اساس جدول مورگان و کرجسی تعداد 260 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. جمع آوری داده ها با پرسشنامه محقق ساخته عوامل موثر بر جنجال در فوتبال انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی با کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 21 و لیزرل نسخه 8/8، انجام شد. یافته ها نشان داد که مدل عوامل موثر بر بروز جنجال سازمانی در لیگ برتر فوتبال کشور دارای برازش است. مدل تحقیق می تواند در جهت کنترل و کاهش جنجال در فوتبال کشور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: جنجال سازمانی، لیگ برتر، فوتبال، راهبردهای کنش
  • میترا حاجی زاد*، مینا حکاک زاده، محسن منوچهری نژاد صفحات 339-362

    پژوهش حاضر با هدف رتبه بندی عوامل موثر بر بهبود وضعیت داوطلبان بازنشسته در ورزش ایران با استفاده از رویکرد ترکیبی دیمتل و تحلیل شبکه ای طراحی و اجرا گردید. روش پژوهش حاضر آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان در حوزه پژوهش بودند که بدین منظور تعداد 13 نفر بر حسب روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه پژوهش مشخص گردیدند. ابزار گردآوری پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی پرسشنامه با توجه به نظر خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پایایی این پرسشنامه با استفاده از روش محاسبه آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت (85/0= α). در قسمت تجزیه و تحلیل کمی پژوهش، از روش دیمتل و همچنین روش تحلیل شبکه ای استفاده شد نتایج پژوهش نشان داد که در مجموع 6 عامل کلی به عنوان عوامل موثر بر بهبود وضعیت داوطلبان بازنشسته در ورزش ایران شناسایی گردید. این عوامل شامل فعالیت های تبلیغاتی، مسایل اجتماعی، فعالیت های ارتباطی، تصویر ورزش، فضای انگیزشی و توان مدیریتی بود. نتایج همچنین نشان داد که عامل های مسایل اجتماعی، فعالیت های ارتباطی، تصویر ورزش، فضای انگیزشی عوامل علی می باشند که باعث تاثیرگذاری بر سایر عوامل می گردند. با توجه به نتایج مشخص گردید که در میان عوامل ذکر شده مسایل اجتماعی بیشترین اثر را به نسبت سایر عوامل دارد.

    کلیدواژگان: داوطلب، بازنشسته، ورزش
  • مریم فربد، علی محمد صفانیا*، محمدرضا برومند، سید صلاح الدین نقشبندی، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 363-394

    .موضوع اشتغال و دستیابی افراد به شغل مورد نظر از اساسی ترین نیازهای یک جامعه محسوب می شود و توسعه کیفیت منابع انسانی از اهداف اصلی دانشگاه ها محسوب می شود. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر توسعه اشتغال فارغ-التحصیلان رشته تربیت بدنی با روش کیفی و با ماهیت اکتشافی بنیادی انجام شده است. جامعه آماری شامل 16 نفر از صاحب نظران مختلف در بحث اشتغال فارغ التحصیلان علوم ورزشی از سازمان ها و مراکز مختلف بودند. نمونه گیری با روش هدفمند و سهمیه ای انجام شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی پیشینه تحقیق استفاده شد. نتایج کدگذاری باز شامل 57 کد اولیه حاصل از تحلیل مصاحبه ها و اسناد بود که در کدگذاری محوری شامل 16 مقوله شد و در نهایت یافته های حاصل از کدگذاری گزینشی شامل 4 مفهوم عوامل بازدارنده، عوامل تسهیل کننده، عوامل توسعه دهنده، و پیامدها بود. تحلیل یافته های پژوهش نشان داد که عوامل بازدارنده تاثیر زیادی بر توسعه اشتغال فارغ التحصیلان دارند لذا شناخت افراد از توانمندی های خود و درک تغییرات محیطی و ایجاد یک رویکرد سیستمی و سازمان یافته برای ایجاد اشتغال و همچنین ایجاد بستر محیطی مناسب برای ارتباط بین صنعت و دانشگاه توسط متولیان امر اشتغال تاثیر مهمی بر توسعه اشتغال فارغ التحصیلان دارد.

    کلیدواژگان: اشتغال فارغ التحصیلان، تحصیلات تکمیلی، رشته تربیت بدنی و علوم ورزش، رویکرد اکوسیستمی
|
  • Elaheh Medadi Nansa, Farzad GHAFOURI *, Javad Shahlaee, Sara Keshkar Pages 17-46

    The present study was designed and conducted with the aim of investigating the role of professional sports development on the indicators of social development in Iran. The present study is one of the mixed researches which was done qualitatively and quantitatively. The statistical population included elites and experts in the social and sports fields and were familiar with the research topic. Based on the targeted sampling method, 13 people were identified as participants in the qualitative research section. Also, based on the selection of the total number, all of these individuals were examined as a research sample in the quantitative section. The data collection tools in the present study included an interview and a researcher-made questionnaire. In order to analyze the data of the present research, coding was used in the qualitative part and structural equation method was used in a small part. All the process of data analysis of the present research was performed in the software of version 20 and version 2 of the software. In the qualitative stage, 42 characteristics were extracted through interviews, which were classified into 7 general indicators of social development, including justice, social capital, social vitality, social welfare, social development ethics, social security and social health. The research results showed that the development of professional sports on the social capital index (effect= 0.857, sig= 0.001), social welfare (effect= 0.748, sig= 0.001) and social health (effect= 0.718, sig= 0.001) is more effective than other indicators of social development.

    Keywords: Professional Sport, Social development, Social Capital, Social Welfare
  • Abed Mahmoعdian *, Saeed Sadeghi Boruojerdi, Faridah Mahmoudian Pages 47-82

    The positive reputation of the sport teams is the most important intangible asset that somewhat determines their success. Therefore, the purpose of this study was the The Influence of the dimensions of Sport Team Reputation on Team Identification and The spectators’ Attendance Intention. Present research’s method is descriptive - correlation. The population and sample of the research includes members of the Persepolis team's telegram channel (1337926). 525 people of them were randomly selected. For the measurement of the variables of the research, some questionnaires were used, that their formal and content validity was confirmed by the experts, and their internal consistency was confirmed through Cronbach's alpha, and the structural equation model was used for hypothesis test. The results showed that team performance (0.82), team social responsibility (0.76), Spectator-orientation (0.70), team tradition (0.44), management quality (0.37), and financial stability (0.26) had the most impact on team identity of the audience, and team identity with a 0.80 regression coefficient, had effected the attendance intention. Therefore, sport teams can focus on the dimensions of the reputation of the sport teams by formulating and designing necessary and new strategies and programs, not only to achieve reputation, but also to create team identity, and finally to increase the spectators’ intention of attendance.

    Keywords: Attendance Intention, Spectators, Sports Team Reputation, Team Identification
  • Mehdi Babaei, Mahvash Noorbakhsh *, Abas Khodayari, Parivash Nourbakhsh Pages 83-114

    The purposeful use of knowledge and skills to make planned changes in sports organizations is inevitable, which is part of process of managing change.The aim of study was to investigate the effect of modernization on process of change management with mediating role of policy making in olympic sports. The correlational research method has been performed with approach of structural equations in terms of practical purpose and in field. The statistical population includes members of strategic council, senior staff managers, middle staff managers of the ministry of sports and youth, presidents of federations and sports delegations of olympic sports. According to Morgan's table, 297 people formed a statistical sample by stratified random method. The modernization and policy-making questionnaires olympic sports of Babaei et al. (2020) and process of change management Naidu (2008) research measurement variables were used. To examine the content validity of questionnaires from perspective of sports management professors and To examine combined reliability, cronbach's alpha, divergent and convergent validity, Sobel and Vaf test and structural equation modeling, SPSS software version 23 and PLS version 2 were used. The results showed that modernization affects policy and process of managing change. Modernization affects process of change management with mediating role of olympic sports policy. Therefore, it is proposed that process of managing change of olympic sports based on development of modernism in organization through development of technology, organizational structure and human resources and policies based on infrastructure, orientation, economic factors and the prevailing sports perspective. Be on the sport of country.

    Keywords: Technology Development, Specialized Human Resources, Sports Perspective, International Relations
  • Seyyedeh Shima Mousavi Gargari *, Noshin Benar, Shahram Shafiee Pages 115-146

    The aim of this study was to provide a framework for analyzing the role of sports diplomacy in promoting international interactions. Research methodology is qualitative with systematic analysis approach. The statistical population included current and former managers of the National Olympic Committee, Sport Federations, Youth and Sport Offices, Professors of Political Science and International Relations, Professors of Sport Management and the Information community. Purposive non-probability sampling and snowball technique were used to select the members of the study (n = 16). Research tools included systematic library study and the exploratory interview structure. The validity of tools using qualitative narrative methods was evaluated at a desirable level (Content validity, Kappa coefficient). Open, axial, and selective coding methods were used to analyze the findings. Presented analytical framework included six main perspectives of causal conditions, axial phenomena, contextual conditions, interventionist conditions, strategies and outcomes. Finally, link between these categories was determined by paradigm model of research and final theory was formed. Therefore, according to the findings of study, it can be said that in today's world, sports diplomacy is one of the important tools that governments use to achieve their goals. Regarding the state of sports diplomacy in our country, although there is a growing trend, there is still the lack of a systematic process. Therefore, the governing bodies of sport in our country need to make a strategy to develop sports diplomacy and improve peaceful relations with other countries at the regional, continental and global level and which will promote international interactions.

    Keywords: Sports Diplomacy, Sport, promotion, International Interactions
  • Hamed Jafari, Jaffar Barghi Mogaddam *, Mahdi Bashiri, Mohammadrahim Najafzadeh Pages 147-178

    Building sports brands is not only related to sports products, teams, and leagues but also has a special place among professional athletes. Therefore, the present study aimed to identify the components that play a role in developing the personal brand of professional athletes. This research was exploratory, and its qualitative method was customary content analysis. Twenty-four semi-structured in-depth interviews were conducted with sports management and marketing professionals, well-known athletes, and sports fans who were selected based on purposive sampling. The collected data were analyzed via open and axial coding. The coding validity was also verified by reviewing and controlling the accuracy of the extracted codes and re-coding the interviews by two collaborating experts. Based on the results of role-playing components in the personal brand development of professional athletes in seven main themes including the role of media, the role of government and federations, communication and interaction, social status, team and sport, individual competencies and Professional competencies, and twenty-five corresponding categories were extracted and explained. Athletes have many components in the construction and development of a personal brand that attention to them can play a significant role in generating income for athletes, sports teams, and fan loyalty. Professional athletes can gain a competitive advantage by improving their individual and professional competencies, paying attention to internal and external interactions that differentiate their brand from competitors.

    Keywords: personal branding, Brand image, sports brand development, Professional Athletes, Brand Management
  • FAHIME Ebrahimi, Zinat Nikaeen *, Seyed Hamid Sjadihazave Pages 179-206

    The aim of this study was to identifying and analyzing the factors affecting the reduction of delays in sports Construction projects, which was conducted qualitatively and phenomenologically. The study population was experts aware of the research in the Ministry of Sports and Youth, Sports Facilities Development and Equipping Company and sports management professors, 13 of whom were selected as a sample using the snowball method. In order to have a deep and comprehensive understanding of the factors affecting the reduction of delays in sports development projects, the semi-structured interview method was used. To ensure the validity of research, measures include; Participatory research, adaptation by members, and to confirm the reliability of the research, the researcher himself recoded, the percentage of agreement within the topic, and the use of qualitative analysis software using Nvivo 10 software. According to the research results and based on the initial and axial coding, 53 factors in 10 groups; financial, engineering, estimation, infrastructure, human, legal, support, supervising, natural and managerial were identified as effective factors in reducing delays in sports development projects. Among these factors, managerial, engineering, supervising and financial factors were more important. Therefore, by view of these important factors, the officials in this field can provide the reducing delays in construction projects and developing sports and its benefits at the community.

    Keywords: sports construction projects, financial Factors, managerial factors, contractor, employer
  • Mojtaba Zarifi *, Hassan Bahrololoum, Reza Andam, Reza Sheikh Pages 207-238

    The purpose of this study was to design and evaluate a human resources performance evaluation system of the Ministry of Sports and Youth according to axioms based technique. The research method is an exploratory mixed based on the design of a questionnaire using the principle of the axiom design technique. The statistical population of the survey is formed by all human resources of the ministry(including managers, employees and experts) for the year 2017(N=960)where 274 samples were considered(n=274)based on Kerejsay and Morgan table. Data gathering tool is a researcher-made questionnaire which is based on human resource performance evaluation. For analyzing the data in the design field, an axiom-based technique as well as inferential statistics including a structural equation model or multivariate analysis with non-variable variables were used. Also, apparent validity was determined according to ten people and construct validity using factor analysis. On the other hand, reliability of the questionnaires was calculated based on Cronbach's alpha (α= 0/75). The results of this study showed that the three factors of employee selection, human resources performance indicators, staff retention and their underlying factors are appropriate for designing and assessing the human resources performance evaluation system of the Ministry of Sports and Youth. Also, none of the questions of these components were excluded from the research model, therefore, according to the results of the research, the ministry should be able to identify areas of the performance appraisal system and help identify opportunities and limitations.

    Keywords: Performance Evaluation, Axioms Based Technique, Staff Retention, Performance Indicators, Employee Selection
  • Sardar Mohammadi *, Kaveh Ghysvandi Pages 239-266

    Smartphones allow users to install many applications and use them as needed. The sports teams quickly adopted the technology of sports apps and prepared it to give fans of their teams. Therefore, the purpose of this research is to use the technology acceptance model in using sports team applications. The statistical population of the study was all physical education students of different levels of Kurdistan University (N=n=320). The standard questionnaire (consumer innovativeness, eas of use, perceived usefulness, perceived enjoenment, perceived trust, intention to use and sport team apps use) was used with a total of 27 questions in a 5-point Likert scale. For evaluating the formal validity (experts' opinions), content validity of the carcass model (0.85) and reliability of Cronbach's alpha, were used. The structural equation model was used to analyze the data. The findings show that the beliefs (easy to use 0.31, perceived usefulness 0.88, perceived enjoenment 0.95, perceived trust 0.89) have direct effect. Also easy to use, perceived usefulness, perceived enjoinment and trust, respectively, 57.21, 0.12 and 0.32, have a direct impact on the decision to use sports team apps. In general, it can be said that invention custom has the most significant effect on the actual use of users of sports team apps. Therefore, it's best for sports app directors to use realistic sports apps.

    Keywords: consumer innovativeness, technology acceptance model, innovation diffusion theory, sport team application
  • Salim Abbasi *, Ghodratollah Bagheri, Hasan Zareimatin, Ebrahim Alidoust, Ali Saberi Pages 267-306

    The purpose of this study is to formulate a model of the effectiveness of the championship sport according to the stakeholders. This study is a mixed Anatomical study conducted in two parts. The first part of the research consists of identifying and prioritizing the beneficiaries of the championship sport with the opinion of the sports experts (13 selected sports experts by purposeful method) which has been done in combination (qualitative and quantitative). The research method used in the second part is qualitative. For the second part of the interview, the statistical population of the study is the primary beneficiaries identified in the previous section, who were selected as snowballs for the interview (18 interviews with 16 persons and continued to theoretical saturation). The reliability of the coding was 74.4% using the process audit method. The results of the first part showed that there were 27 Beneficiaries of the championship sport and then the Beneficiaries were ranked and included in the interest-power matrix. Finally, each of the identified components was included in the Strauss and Corbin paradigm.

    Keywords: Productivity, Efficiency, stakeholder management, Improved performance
  • Hashem Nemati, Hassan Fahim Davin *, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari, Hossin Peymanizad Pages 307-338

    Controversial football fringes are nothing but a waste of time and money. The purpose of this study was to test the model of factors affecting organizational controversy in the country's premier football league and to present action strategies. The present study was applied research in terms of purpose and descriptive-correlational analysis in terms of method, which was conducted in the field. The statistical population of the study included all managers, coaches and football players working in the men's and women's football premier league of the country was 784 people. The statistical sample was selected randomly based on Morgan and Krejcie table of 260 people. Data were collected using a researcher-made questionnaire of factors affecting controversy in football. Data analysis was performed using descriptive statistics and inferential statistics using SPSS 21 and LISREL 8.8. Findings showed that the model of factors affecting the occurrence of organizational controversy in the country's premier football league is appropriate. The research model can be used to control and reduce controversy in the country's football.

    Keywords: Organizational Controversy, Premier league, Football, Action Strategies
  • Mitra Hagizadeh *, Mina Hakakzadeh, Mohsen Manochehri Nejad Pages 339-362

    The aim of this study was to ranking of factors influencing the improvement of the status of retired volunteers in Iranian sports by designing and implementing a combined approach DEMITEL and network analysis. The present research method was mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of the study included the elite in the field of research, for which purpose 13 people were identified as the research sample according to the purposeful sampling method. The research collection tools included a researcher-made questionnaire and a semi-structured interview. The validity of the questionnaire was examined according to the opinion of experts. The reliability of this questionnaire was also investigated using Alpha-Cronbach's calculation method (α = 0.85). In the quantitative analysis section of the study, DEMITEL method and network analysis was used. The entire process of analyzing research data was performed in Superdeicision software. The results showed that a total of 6 general factors were identified as factors affecting the improvement of the situation of retired volunteers in Iranian sports. These factors included advertising activities, social issues, communication activities, sports image, motivational space, and managerial ability. The results also showed that the factors of social issues, communication activities, sports image, and motivational space are the causal factors that affect other factors. According to the results, it was found that among the mentioned factors, social issues have the greatest effect compared to other factors.

    Keywords: volunteer, Retired, Sports
  • Maryam Farbod, Ahimohamad Safania *, Mohamadreza Boroumand, Salah Naghshbandi, Mohsen Bagherian Pages 363-394

    The issue of employment and achieving the desired job is one of the most basic needs of a society and the development of human resource quality is one of the main goals of universities. This study aims to identify the factors affecting the development of employment of physical education graduates with a qualitative method and with an exploratory fundamental nature. The statistical population included 16 experts in the field of employment of sports science graduates from various organizations and centers. Sampling was performed by purposive and quota method. Semi-structured interview and research background were used to collect data in this study. The results of open coding included 57 initial codes obtained from the analysis of interviews and documents, which included 16 categories in the axial coding. Finally, the findings of selective coding included the four concepts of deterrents, facilitators, developers, and consequences. The analysis of the research findings showed that deterrents have a great impact on the employment development of graduate. So People's knowledge of their abilities and understanding of environmental changes and creating a systematic and organized approach to job creation as well as creating a suitable environment for the relationship between industry and academia by those in charge of employment has an important impact on the employment development of graduates.

    Keywords: employment of graduates, postgraduate studies, physical education, sports sciences, ecosystem approach