فهرست مطالب
مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 83 (فروردین و اردیبهشت 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/10/16
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 17-32
هدف از پژوهش حاضر بررسی کیفیت خدمات باشگاه های ورزشی بر مبنای مدل سروکوال در شهر تهران بود. جامعه آماری تحقیق کلیه مشتریان باشگاه های ورزشی دولتی و خصوصی شهر تهران در حدود 100000نفر بود. بر اساس جدول مورگان و به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای 400 نفر برای نمونه تحقیق انتخاب شد. براس دست یابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن به تایید 15 نفر از متخصصین رسید و پایایی آن در یا آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، آزمون فریدمن، u من ویتنی، آزمون ویلکاکسون، tتک نمونه ای و آزمون دوجمله ای استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که اختلاف و وجود شکاف بین انتظارات و ادراکات مشتریان باشگاه های ورزشی به طور کلی و در ابعاد مختلف معنادار می باشد. در بخش ادراکات میزان ادب و اعتماد با میانگین رتبه 22/3 بالاترین اولویت و در بخش انتظارات میزان قابلیت اطمینان با میانگین رتبه 24/3 بالاترین اولویت را به خود اختصاص دادند. با توجه به نتایج پژوهش مدیران باشگاه های ورزشی بایستی کیفیت ارائه خدمات خود را بر مبنای متغیرهای مهم و مورد اهمیت برای مشتریان مورد توجه قرار داده ودر جهت ارتقای آن گام های اساسی بردارند.
کلیدواژگان: باشگاه های ورزشی، مشتریان، کیفیت خدمات، سروکوال -
صفحات 33-50پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی ارتباطی عوامل موثر بر توسعه جغرافیای پول آفرینی در ورزش بسکتبال ایران اجرا گردید. روش پژوهش حاضر آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان در حوزه پژوهش بودند که بدین منظور تعداد 13 نفر بر حسب روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه پژوهش مشخص گردیدند. ابزار گردآوری پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. روایی پرسشنامه با توجه به نظر خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پایایی این پرسشنامه با استفاده از روش محاسبه آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت (84/0= α). در قسمت تجزیه و تحلیل کمی پژوهش، از روش دیمتل استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که 6 عامل کلی شامل دانشی، قانونی-حقوقی، فنی، انسانی، سیاسی و ترویجی به عنوان عوامل موثر بر توسعه جغرافیای پول آفرینی در ورزش بسکتبال ایران مشخص گردید. با توجه به نتایج مشخص گردید که عوامل دانشی (802/1=اثر شبکه)، فنی (459/0= اثر شبکه) و انسانی (172/0=اثرشبکه) به عنوان عوامل علی مشخص گردید. از این رو توجه به عوامل دانشی، فنی و انسانی ضمن شکل گیری سایر عوامل سبب می گردد تا جغرافیای پول آفرینی در ورزش بسکتبال ایران توسعه یابد.کلیدواژگان: جغرافیا، ثروت آفرینی، منابع مالی، بسکتبال
-
صفحات 51-82
پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل تهدیدکننده هویت تیمی هواداران فوتبال انجام پذیرفت. روش تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کیفی و به صورت تحلیل مضمون بوده و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل هواداران تیم فوتبال استقلال بودند که صفحه اینستاگرام این تیم را دنبال میکردند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بوده و مصاحبه عمیق با 28 نمونه تا اشباع نظری صورت گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک کدگذاری و از نرم افزار ان ویوو استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عوامل و شرایط تهدیدکننده هویت تیمی هواداران تیم اسقلال در دو مضمون اصلی، عوامل سازمانی با هفت مضمون فرعی؛ تغییرات ناکارآمد، عملکرد ضعیف در بازار نقل و انتقالات، عملکرد ضعیف مدیریت در رابطه با کادر فنی، ضعف شایسته سالاری در مدیریت باشگاه، ضعف مدیریت در فعالیت های اقتصادی، عملکرد ورزشی ضعیف تیم و اسپانسر نامناسب است) و عوامل انسانی با پنج مضمون فرعی؛ رفتار غیرحرفه ای بازیکنان، رفتار غیرحرفه ای کادر فنی و بیتوجهی به جایگاه هوادار، ارتباطات و تعامل ضعیف مدیریت و رفتار غیرحرفهای پیشکسوتان) دستهبندی میشوند. نتایج این پژوهش در دو بخش نظری و عملی کاربردهای حائز اهمیتی را فراهم کرده است. از یک طرف، اولین مطالعه صورت گرفته در زمینه تهدید هویت تیمی هواداران بوده و بخشی از شکاف عظیم این حوزه در تحقیقات داخلی و خارجی را برطرف کرده است. از طرف دیگر، دیدگاهی منسجمی در مورد عوامل تهدیدکننده هویت تیمی هواداران فوتبال ارائه و طیف وسیعی از اقدامات لازم را برای مدیریت هرچه بهتر این عوامل به ارمغان آورده است.
کلیدواژگان: باشگاه استقلال، تیم های ورزشی، تهدید هویت، هواداران فوتبال، هویت تیمی -
صفحات 83-100
این پژوهش با هدف تعیین تاثیر تاثیر مولفه های تبلیغات بر تمایلات رفتاری مشتریان مجموعه های ورزشی با توجه به نقش میانجی عدم تایید انتظار انجام پذیرفت. روش این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل مشتریان و مدیران و مجموعه های ورزشی و همچنین کارشناسان حوزه مدیریت ورزشی بوده است که بر اساس فرمول کوکران تعداد نمونه 384 نفر از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای تعیین شده است. جهت سنجش تبلیغات اینترنتی و تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی از پرسشنامه پرسشنامه چانگ و وانگ (2019)، جهت سنجش مولفه عدم تایید انتظار از قاضی و همکاران (2017) و سنجش مولفه تمایلات رفتاری از پرسشنامه هیون، کیم و لی (2011). استفاده شد. تحلیل داده ها نیز با نرم افزارارهای spss و Smart pls انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که تبلیغات الکترونیکی و تبلیغات دهان به دهان بر تمایلات رفتاری مشتریان به ترتیب تاثیری به میزان (712/0) و (203/) دارد و عدم تایید انتظار به عنوان میانجی بر رابطه بین تبلیغات الکترونیکی و تمایلات رفتاری مشتریان مجموعه های ورزشی شهر تهران تاثیر دارد. بنابر این برای جلو گیری از تاثیر متغیر میانجی عدم تاید انتظار و کسب رضایت مطلوب مشتری، پیشنهاد می شود که در ارائه تبلیغات از این رسانه به نکاتی چون افزایش کیفیت خدمات در لحظه ارائه درخواست و نیاز، اعطای جوایز، تسهیلات و تخفیفات قیمت و استفاده از تکنیک ها جدید و غیر تکراری برای تبلیغ خدمات، مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: تبلیغات دهان به دهان، تمایلات رفتاری، بازاریابی، باشگاه ورزشی -
صفحات 101-130
هدف از این تحقیق ارائه راهبردهایی جهت ارتباط دانشکده های علوم ورزشی با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و پیامدهای حاصل از آن است. روش تحقیق، کیفی و گردآوری داده ها با مصاحبه و بررسی ادبیات انجام شد.جامعه تحقیق شامل:روسا و اعضای هیئت علمی علوم ورزشی کشور،مراکز رشد و کارآفرینی، پارک های علم و فناوری و دیگر مسئولان مرتبط بودند. نمونه گیری تحقیق به صورت هدفمند و با رویکرد گلوله برفی بوده است و پس از انجام 14 مصاحبه راهبردهای ارتباط بین دانشکده های علوم ورزشی با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری شناسایی گردید. تحلیل داده ها با سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گردید.طبق نتایج 205 کد باز بدست آمده در این تحقیق به دوبخش راهبردها و پیامدها تقسیم شد. راهبردها شامل 5 مقوله اصلی و 15 مقوله فرعی تقیسم بود. 5 مقوله اصلی راهبردها شامل؛تخصص گرایی، حمایت و پشتیبانی از ایده های ورزشی، ایجاد و تقویت روحیه کارآفرینی، نوآوری و ایده پردازی، ارتقاء تعامل بین دانشکده، مراکز رشد و جامعه و ایجاد کافه کارآفرینی در دانشکده بود. پیامدها شامل 4 مقوله اصلی و 9 مقوله فرعی بود. مقوله اصلی پیامدها شامل؛ خلق و توسعه فرصت های شغلی ورزشی، برخورداری از حمایت های مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، درآمدزایی ایمن، بهبود کیفیت زندگی در جامعه بود. لذا می توان پیشنهاد کرد به منظور برقراری ارتباط دانشکده های علوم ورزشی با این مراکز باید به آموزش نوآوری، حمایت از ایده ها و ایجاد جوکارآفرینانه در دانشکده پرداخت. همچنین شناسایی نیازهای ورزشی صنعت و جامعه می تواند منجر به تعریف پروژه های نوآورانه و تحریک دانشجویان به ایده پردازی شود.
کلیدواژگان: علوم ورزشی، مراکز رشد، پارک های علم و فناوری، کسب و کار، خوداشتغالی -
صفحات 131-146
سالمندی فعال راهی موثر جهت بهبود کیفیت زندگی و بهزیستی سالمندان است. هم راستا با نیاز های امروز در جامعه ایران هدف از انجام این پژوهش تحلیل زوایای خاص در درک محیط محله از دیدگاه سالمندان و همچنین توصیفی از وضعیت فعالیت بدنی سالمندان در محیط محله در شهر تهران است. پژوهش حاضر، کیفی و در زمره مطالعات تفسیری است که با بهره گیری از راهبرد پژوهش پدیدارشناسی در صدد تبیین و تفسیر جوهره تجربه سالمندان از فعالیت بدنی در سطح محله و شناخت عمیق این پدیده است. جامعه مورد نظر در این پژوهش سالمندان دارای فعالیت بدنی در محیط محله ی اختیاریه در شهر تهران است. در نهایت با 24نفر مصاحبه شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش کلایزی، کدگذاری و تحلیل شدند. بر اساس تحلیل داده ها یک مضمون اصلی (اجتماع پذیری سالمندان فعال در محیط محله) و سه مضمون فرعی (من اجتماعی فعال در محیط محله، بازی پذیری و مشارکت اجتماعی در راستای فعالیت بدنی بیشتر در محیط محله، تعامل اجتماعی بیشتر در راستای فعالیت بدنی در محیط محله،) به دست آمد. بنابر نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که در کنار ویژگی های کالبدی محیط محله، بستر فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جوامع محلی می تواند مناسبات رفتاری را به نفع فعال تر شدن تغییر دهد.
کلیدواژگان: شمول اجتماعی، تعامل اجتماعی، سالمندی فعال، فعالیت بدنی، محله -
صفحات 147-166عدم تقارن مغز در ناحیه پیشانی به عنوان ابزاری همه جانبه برای درک واکنش های مغزی به محرک در فرآیندهای شناختی و عاطفی بکارگرفته می شود و با احساسات مرتبط است. به همین دلیل از مهم ترین ابزارها در زمینه بازاریابی و تبلیغات شناخته شده است. در همین راستا هدف از اجرای این تحقیق بررسی تغییرات ناحیه فرونتال مغز در ارتباط با عدم تقارن حاصل از مشاهده تبلیغات بازرگانی می باشد که با استفاده از دستگاه الکتروآنسفالوگرافی انجام گرفت. روش تحقیق پژوهش حاضر نیمه تجربی و جامعه ی آماری تحقیق را دانشجویان دانشگاه فردوسی و سایر دانشگاه ها و موسسات آموزشی فعال در مشهد تشکیل دادند. از بین این افراد،30 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. بمنظور ثبت، تمیزکردن داده ها و تبدیل داده های دستگاه الکتروآنسفالوگرافی به داده های کمی از نرم افزار وین ای.ای.جی، نوروگاید، متلب و برای آزمون فرضیه های تحقیق از نمرات استاندارد، آزمون آنالیز واریانس تی تک نمونه ای، آزمون تی مستقل و نرم افزار اس.پی.اس.اس24 استفاده شد. نتایج بدست آمده اختلاف معنی داری را در شاخص خوشایندی در سطح 05/0 بین حالت ورزشی و غیر ورزشی نشان داد. همچنین در سطح معنی داری 05/0 شاخص خوشایندی درافرادی که علاقمند به ورزش بودند نسبت به افراد غیر علاقمند بیشتر بوده و اختلاف معناداری داشت. بنابراین می توان گفت استفاده از عناصر و فاکتورهای ورزشی در تبلیغات قادراست احساس مطلوب و خوشایندی را در افراد نسبت به محصول تبلیغ شده ایجاد کند.کلیدواژگان: ورزش، تبلیغات ویدئویی، فعالیت مغزی، عدم تقارن فرونتال، خوشایندی
-
صفحات 167-194به منظور به حداقل رساندن ریسک و به حداکثر رساندن بازگشت سرمایه، سازمان های ورزشی به ویژه فدراسیون های ملی تمایل دارند تا منابعشان را برای توسعه دادن به تعداد اندکی از ورزشکاران مستعد اختصاص دهند که پتانسیل موفقیت در سطح بالا را داشته باشند. این پژوهش با هدف طراحی مدل مدیریت استعداد تنیس روی میز ایران در سال 1399 انجام شد. روش تحقیق آمیخته و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه بود. پرسشنامه از طریق معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی (PLS) مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که پنج عامل کشف استعداد، شناسایی استعداد، انتخاب استعداد، توسعه استعداد و حفظ و نگهداری استعداد بر مدیریت استعداد تنیس روی میز ایران موثر است که در قالب مدلی ارائه شد. به طور کلی می توان گفت مدیریت استعداد ایران یک رویکرد چند وجهی است است؛ بنابراین برای مدیریت هر چه بهتر استعدادهای تنیس روی میز کشور لازم است تمامی های ذی نفعان اشاره شده در مدل وظایف خود را به بهترین وجه انجام دهند تا هم افزایی صورت گیرد و از این رهگذر آینده روشنتری برای تنیس روی میز کشور متصور نمود.کلیدواژگان: مدیریت استعداد، تنیس روی میز، کشف استعداد، انتخاب استعداد، حفظ و نگهداری استعداد
-
صفحات 195-214هدف پژوهش حاضر مدلسازی ارتباط شبکه های اجتماعی با بازاریابی اجتماعی در توسعه ورزش همگانی ایران بود. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی و به طور مشخص از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش، مشتریان باشگاه های ورزشی وابسته به اداره ورزش و جوانان شهر تهران بودند که حداقل شش ماه سابقه عضویت در باشگاه داشتند و در شبکه های اجتماعی نیز فعال بودند. از طریق روش نمونه گیری خوشه ای، پنج منطقه از بین مناطق 22 گانه شهر تهران انتخاب شد. از هر منطقه منتخب هشت باشگاه و از هر باشگاه ده نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 384 نفر تعیین شد. در این پژوهش از سه پرسشنامه شبکه های اجتماعی ویسی (1396)، پرسشنامه بازاریابی اجتماعی دبسی (1398) و پرسشنامه توسعه ورزش همگانی بابایی و همکاران (1398) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با نظر اساتید متخصص مورد بررسی و تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به دست آمد. تحلیل داده ها با کمک نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و Smart PLS نسخه 3 در سطح خطای 05/0 انجام شد. با توجه به نتایج تحقیق، مشخص شد که شبکه های اجتماعی بر توسعه ورزش همگانی تاثیر مثبت و معناداری دارد (471/0=β، 001/0=P). تاثیر اعتماد و اطلاع رسانی بر توسعه ورزش همگانی مثبت و معنادار بود (297/0=β، 001/0=P)، اما تاثیر مولفه تنوع و گستردگی بر توسعه ورزش همگانی تفاوت معناداری ندارد (062/0=β، 508/0=P).کلیدواژگان: باشگاه های ورزشی، بازاریابی ورزشی، توسعه ورزشی، فضای مجازی
-
صفحات 215-240هدف این پژوهش تحلیل بر پدیده جانشین پروری مدیریتی در ورزش قهرمانی بانوان بود. پژوهش با بهره گیری از روش ترکیبی اکتشافی، عوامل پدیده جانشین پروری مدیریتی در ورزش قهرمانی بانوان شناسایی شد. و با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، آگاهی دهندگان کلیدی)شامل 15نفر) برای شناسایی چارچوب مدل پدیده جانشین پروری مدیریتی در ورزش قهرمانی بانوان، مصاحبه به عمل آمده است .ابزار مورد استفاده برای شناسایی عوامل جانشین پروری مدیریتی در ورزش قهرمانی، مصاحبه نیمه ساختمند و مطالعه اسناد بوده است. برای تامین روایی و پایایی مطالعه از روش ارزیابی لینوکلن و گوبا استفاده گردید. با روش الگوسازی ساختاری تفسیری، الگوی نهایی ارائه شد. الگوی به دست آمده در مجموع شامل 16 مولفه به عنوان پدیده جانشین پروری مدیریتی در ورزش قهرمانی بانوان در دو مرحله تعامل گرایی و ساختار گرایی بود. بنابراین جهت نهادینه سازی جانشین پروری در مدیریت ورزش بانوان علایق و طرز فکر زنان نسبت به پست های مدیریتی ارزیابی شود، فعالیت های مدیریتی زنان در ورزش رصد شود، افرادی متمایل به پست های مدیریتی شناسایی شوند و در نهایت طرز عملکرد زنان در پست های مدیریتی جهت ارائه بازخورد مثبت و تقویت تصویر مثبت از مدیریت زنان بررسی و منعکس شود.کلیدواژگان: بانوان، تعامل گرایی، جانشین پروری ساختار گرایی، ورزش قهرمانی
-
صفحات 241-272
پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی فرهنگ سازمانی وزارت ورزش و جوانان انجام شد. روش پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی و ازنظر نظر دادها، آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) و ازنظر ماهیت در بعد کیفی، داده بنیاد از نوع خود ظهور و در بعد کمی، پیمایشی مقطعی بود. جامعه آماری بخش کیفی، اساتید دانشگاه دارای تجربه و طرح در زمینه مذکور و خبرگان رشته حوزه منابع انسانی و مدیریت ورزشی با تحصیلات دکتری و تجربه مدیریتی بودند. همه مدیران زن و مرد (پایه، میانی و ارشد) وزارت ورزش و جوانان در سطح کشور به تعداد 1076 نفر (858 مرد و 218 زن) بخش کمی جامعه آماری را تشکیل دادند. روش نمونه گیری در بخش کیفی آگاهانه هدفمند از نوع گلوله برفی بوده و تعداد 15 نفر خبره انتخاب شدند که به اشباع نظری رسیدیم. در بخش کمی حجم نمونه بر اساس فرمول تعیین حجم مورگان تعداد 280(223 مرد و 57 زن) انتخاب شدند. پس از کدگذاری باز و محوری ابزار سنجش حاصل شده، در قالب یک فرم تنظیم و برای خبرگان جهت کدگذاری انتخابی ارسال و مورد اعتبار سنجی قرار گرفت و بر این اساس پرسشنامه محقق ساخته طراحی و میان نمونه آماری به صورت تصادفی انتخاب شده توزیع گردید. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد و در پایان برای این الگو 5 بعد، 22 مولفه و 142 شاخص احصاء شد. ابعاد شناسایی شده در یک ساختار متجانس، سازه های الگوی یک مفهوم تحت عنوان الگوی فرهنگ سازمانی وزارت ورزش و جوانان را حمایت می کنند.
کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، پویایی، تفکر راهبردی، رهبری و مدیریت، محیط
-
Pages 17-32
The purpose of present study was to study of Service quality in Tehran sport clubs based on SERVQUAL model. Statistical population of the research was all Tehran sport clubs clientele (about 100000 persons). On the basis of Morgan table, 400 persons were random-cluster selected. In order to achieving the required data, researcher made questionnaire was used that its validity was confirmed by the 15 experts and its reliability was studied in a preliminary study with 30 subjects and was confirmed by Cronbach’s Alpha of 0.92. In order to achieving to the research purposes, the descriptive and inferential statistics methods such as Kolmogorov-Smirnov, one sample T-test, Friedman test, Man-whitney U test, Wilcoxon test, and binominal test were used. The results taken from this research show that there is a significant difference between Expectations and perceptions. Priority of the perceptions was as follows: Politeness and trust (MR =3/22, 2χ=39/56,P<0.05). Also Priority of the Expectations was as follows: capability of confidence (MR =3/24, 2χ=41/401,P<0.05). Regarding results of the research, sport clubs managers must increase your Service quality based on clientele's attitude and try on its.
Keywords: Sport Clubs, Clientele, Service Quality, SERVQUAL -
Pages 33-50The present study was conducted with the aim of providing a communication model of factors affecting the development of money-making geography in Iranian basketball. The method of the present study was mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of the study included the elites in the field of research. For this purpose, 13 people were identified as the research sample according to the purposeful sampling method. The research collection tools included a researcher-made questionnaire and a semi-structured interview. The validity of the questionnaire was examined according to the experts. Also, the reliability of this questionnaire was evaluated using Cronbach's alpha calculation method (α = 0.84). In the quantitative analysis of the research, Dematel method was used. The results showed that 6 general factors including knowledge, legal, technical, human, political and promotional factors were identified as effective factors on the development of money-making geography in Iranian basketball. According to the results, it was found that knowledge factors (network effect = 1.802), technical factors (network effect = 0.459) and human factors (network effect = 0.172) were identified as causal factors. Therefore, paying attention to knowledge, technical and human factors while forming other factors causes the geography of money making in Iranian basketball to develop.Keywords: Geography, Wealth-Creating, Financial Resources, Basketball
-
Pages 51-82
the present study was conducted with the aim of identifying threatening factors for team identity of the football fans. The method of the present research is qualitative in the form of content analysis and the statistical population of the present study were the fans of Esteghlal football team who followed the Instagram page of this team. The sampling method was purposeful and in-depth interviews were conducted with 28 samples up to theoretical saturation. Coding technique and NVivo software were used to analyze the data. The results of the research indicate that the factors and conditions threatening the team identity of Esteghlal team fans in two main themes are organizational factors with 7 sub-theme; Inefficient changes, poor performance in the transfer market, weak management in relation to the technical staff, weak meritocracy in club management, weak management in economic activities, poor athletic performance of the team and unsuitable sponsor) and human factors with 5 sub-theme; The unprofessional behavior of the players, the unprofessional behavior of the technical staff and disregard for the position of the fans, poor communication and interaction of the management and the unprofessional behavior of the veterans) are categorized. The results of this research have provided important applications in both theoretical and practical parts. In the same manner, it is the first study on the threat of the team identity of fans and has helped to bridge part of the huge gap in this field in domestic and foreign research.
Keywords: Esteghlal Club, Sports Teams, Identity Threats, Football Fans, Team Identity -
Pages 83-100
This research is applied from the perspective of purpose and descriptive-survey research from the perspective of data collection method. The statistical population included customers of sports complexes in Tehran. The samples were determined based on Cochran's formula of 384 people using cluster random sampling method. For data collection, the Internet Advertising Assessment Questionnaire, Chang and Wang (2019), respectively. Chang and Wang Electronic Word of Mouth Advertising Questionnaire (2019). Questionnaire of disapproval of the expectation of the judge and colleagues (2017). Behavioral Tendency Questionnaire from Hyun, Kim and Lee Questionnaire (2011). used. SPSS and Smart pls software were used to analyze the data. Based on the results of electronic advertising and word of mouth, it has an effect on the behavioral tendencies of customers (0.712) and (203), respectively, which is significant according to the rate of T (9.550) and (2.483). And disapproval of expectation as a mediator affects the relationship between electronic advertising and behavioral tendencies of customers, so disapproval of expectation as a mediator affects the relationship between word of mouth and customer behavioral tendencies. Therefore, with the increase of advertising, customers' behavioral inclinations will also increase and the tendency to prefer and use products and services will also increase. Therefore, it is suggested that in presenting advertisements, points such as increasing the quality of services at the time of submitting the request and need, awarding prizes, facilities and price discounts, and using new and non-repetitive techniques to advertise services should be considered.
Keywords: Word Of Mouth, Behavioral Tendencies, Marketing, Sports Club -
Pages 101-130
The purpose of this research is to provide strategies to connect sports science faculties with science and technology incubators and parks and its consequences. The research method was qualitative and data collection was performed by interviewing and reviewing the literature. The research sample was determined theoretically and after conducting 14 interviews, the communication strategies between the faculties of sports sciences with incubators and science and technology parks were identified. According to the results, the 205 open codes obtained in this research were divided into two parts: strategies and consequences. The strategies included 5 main categories and 15 sub-categories. 5 main categories of strategies including; Specialization, supporting sports ideas, creating and strengthening the spirit of entrepreneurship, innovation and ideation, promoting interaction between the faculty, incubator centers and the community and creating an entrepreneurial cafe in the faculty. The results included 4 main categories and 9 subcategories. The main categories of outcomes include; Creation and development of sports job opportunities, having the support of incubator centers and science and technology parks, secure income generation, improving the quality of life in the society. Therefore, it can be suggested in order to establish a relationship between the Faculties of Sports Sciences and these centers, it is necessary to teach innovation, support ideas and create a creative atmosphere in the faculties. It can also turn the needs of sports and the community into ideas as new projects and motivating students.
Keywords: Sports Science, Incubators, Science, Technology Parks, Business, Self-Employment -
Pages 131-146
Active aging is an effective way to improve the quality of life and well-being of the older adult. In line with the needs of today's society in Iran, the purpose of this study is to analyze and understanding the neighborhood environment from the perspective of the older adult and also to explain the status of physical activity of the older adult in the neighborhood in Tehran. The present study is a qualitative and interpretive study that uses the strategy of phenomenological research to explain and interpret the essence of the older adult experience of physical activity at the neighborhood level and deep knowledge of this phenomenon. The population in this study is the older adult with physical activity in the neighborhood of Ekhtiarieh in Tehran. Finally, 24 people were interviewed. The obtained data were encoded and analyzed using Colaizzi method. Based on the data analysis, one main theme (Sociopetalness of active older adult in the neighborhood) and four sub-themes (active social self in the neighborhood, Playability and social participation for more physical activity in the neighborhood, more social interaction for physical activity in the neighborhood) was obtained. According to the obtained results, it can be concluded that in addition to the physical features of the neighborhood environment, the cultural and social context governing the local communities can change the behavioral relationships in favor of becoming more active.
Keywords: Social Inclusion, Social Interaction, Active Aging, Physical Activity, Neighborhood -
Pages 147-166The brain Frontal asymmetry is known as a comprehensive tool for perceiving brain interactions both cognitively and emotionally and has been proven to be correlated with emotions. For this reason, it is known as one of the most important tools in the field of marketing and advertising. This research mainly is aimed at investigating the changes of Frontal zones of brain from the observation of commercial advertising, which was performed using electro-encephalography. The research method was semi experimental and the population of this study included students of the Ferdowsi University of Mashhad. The sample of the study was randomly selected from among the community members and consisted of 30 students. In this research, the WinEEG, Neuro Guide and MATLAB software was used to convert electroencephalographic data to quantitative data and to test the hypotheses of the research, standard score, one sample t-test, independent t-test and SPSS software we used. Results indicated a significant difference in pleasure index between sport advertising and non-sport advertising and joy brought by sport ads was enjoyable for all of people. Also, results showed that in 0.05 level people who were interested in sports, there was a significant difference compared to people who were not interested. Therefore, it can be said that the utilize of sports component and factors in advertising is able to create a desirable and pleasant feeling in people towards the advertised product.Keywords: Sport, Video Advertisements, Brain Activity, EEG Frontal Asymmetry, Pleasure
-
Pages 167-194In order to minimize risk and maximize return on investment, sports organizations, especially national federations, tend to devote their resources to developing the small number of talented athletes who have the potential for high-level success. This study was conducted with the aim of designing a table tennis talent management model in Iran in 2020.The current study methodology was Exploratory mixed method. A questionnaire and interview was used to collect data. The questionnaire was analyzed through structural equations using Partial Least Squares (PLS) method. The results showed that the five factors of talent detection, talent identification, talent selection, talent development and talent retention are effective on the management of table tennis talent in Iran, which was presented in the model. In general, it can be said that Iranian talent management is a multifaceted approach. Therefore, in order to better manage the table tennis talents of the country, it is necessary for all the stakeholders mentioned in the model of their duties to perform their duties in the best possible way, so that a more bright future for table tennis in the country can be imagined.Keywords: Talent Management, Table Tennis, Talent Detection, Talent Selection, Talent Retention
-
Pages 195-214The aim of this study was to model the relationship between social networks and social marketing in the development of public sports in Iran. This research was applied in terms of purpose, In terms of collecting information was descriptive-survey and correlation type and specifically the structural equation modeling method was used.This research was conducted in terms of applied purpose, in terms of data collection as a descriptive-survey research and correlation type and specifically structural equation modeling. The statistical population of this study was the customers of sports clubs affiliated to the Sports and Youth Department of Tehran who had at least six months of club membership and were also active in social networks. Through cluster sampling method, five regions were selected from 22 districts of Tehran. Eight clubs from each selected region and ten people from each club were randomly selected. The sample size was determined using Morgan table 384 people. In this study, three questionnaires of Weiss social networks (2017), Debsi social marketing questionnaire (2019) and public sports development questionnaire of Babaei et al. (2019) were used. The validity of the questionnaires was evaluated and confirmed by expert professors and its reliability was obtained using Cronbach's alpha test. Data analysis was performed using SPSS software version 23 and Smart PLS version 3 at the error level of 0.05. According to the research results, it was found that social networks have a positive and significant effect on the development of public sports (β = 0.471, P = 0.001).Keywords: Cyberspace, Sports Clubs, Sports Development, Sports Marketing
-
Pages 215-240The purpose of this research was to analyze the phenomenon of managerial succession in women's championship sports. In this research, using the combined-exploratory method, the factors of the phenomenon of managerial succession in women's championship sports were identified. And by using the purposeful sampling method and the theoretical saturation technique, key informants (includingpeople15) have been selected to identify the model framework of the phenomenon of managerial succession in women's championship sports, and interviews have been conducted with them. The tool used for The factors of managerial succession in championship sports were identified through semi-structured interviews (with focus groups) and the study of documents. To ensure the validity and reliability of the study, the assessment method of Linuklen and Goba was used. And the final model was presented with the method of structural-interpretive modeling. The model obtained in total included 16 components as the phenomenon of managerial succession in women's championship sports in the two stages of interactionism and structuralism. Therefore, in order to institutionalize succession in the management of women's sports, the interests and mindset of women towards the post managerial positions should be evaluated, the managerial activities of women in sports should be observed, people inclined to managerial positions should be identified, and finally, the performance of women in managerial positions should be investigated and reflected in order to provide positive feedback and strengthen the positive image of women's management.Keywords: Championship Sport, Interaction Ism, Structuralism, Surrogacy, Women
-
Pages 241-272
The current research was done with the aim of presenting the organizational culture model of the Ministry of Sports and Youth. The research method is exploratory in terms of practical goals, and in terms of data, and in terms of nature, in the qualitative dimension, the foundation data is self-emerging, and in the quantitative dimension, it is a cross-sectional survey. The statistical population of the qualitative part includes university professors and experts in the field of human resources management, and in the quantitative part, it consists of all male and female managers of the Ministry of Sports and Youth in the number of 1076 people.The sampling method in the qualitative part was purposeful, snowball type, and 15 experts were selected, and we reached theoretical saturation. In the quantitative part, 280 were selected based on Morgan's formula for determining the size of the sample. In the current research, after the open and axial coding of the measurement tool, it was sent in the form of a set form and sent to the experts for selective coding and validated, and based on this, a researcher-made questionnaire was designed and distributed among the randomly selected statistical sample. . Then, the collected data was analyzed using descriptive and inferential statistics, and in the end, 5 dimensions, 22 components and 142 indicators were calculated for this model.The dimensions identified in a homogeneous structure support the model structures of a concept under the title of organizational culture model of the Ministry of Sports and Youth.
Keywords: Organizational Culture, Dynamics, Strategic Thinking, Leadership, Management, Environment