فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 48 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمیدرضا جیرودی*، محمدرضا محمدی گودرزی صفحات 7-38
    بازدارندگی به عنوان یکی از راهبردهای دفاعی در هر کشوری، به عنوان یک جایگزین برای سیاست تهاجمی آن کشور قلمداد می گردد. بر این اساس یک نظام در صحنه بین المللی و یا حتی در سطح ملی برای آنکه خود را در معرض تهاجمات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی دشمنان و مخالفان داخلی و خارجی نبیند، ناگزیر به اتخاذ یک سیاست بازدارندگی مناسب می باشد. با توجه به اهمیت سیاست بازدارندگی کشور به عنوان یکی از بنیادی ترین نیازهای جامعه ما و مهمترین عامل بقاء اجتماعات بشری در این مقاله به بررسی اولویت بندی معیارهای موثر بر بازدارندگی به روش فازی پرداخته شده است. بدین منظور شاخص ها و معیارهای بازدارندگی ابتدا از طریق نظرسنجی و مصاحبه با خبرگان و صاحب نظران این حوزه، در چهار دسته نیروی انسانی و عوامل رفتاری و عوامل تجهیزات و عوامل دیپلماسی گروه بندی گردیدند در ادامه با استفاده از تکنیک فرایند سلسله مراتب فازی میزان وزن اهمیت هر یک از معیارها محاسبه شد پس از جمع آوری داده ها نمرات نهایی ی محاسبه و ارایه شده است. هم چنین در گام آخر با توجه به اوزان حاصله، وضعیت کنونی بازدارندگی در هر معیار سنجش شده است.
    کلیدواژگان: بازدارندگی، اولویت بندی، روش فازی، سیاست دفاعی امنیتی
  • کامیار حسین خانزاده*، سید شمس الدین حسینی صفحات 39-63
    کشورها جهت صیانت از مردم، خاک، منابع و منافع اقتصاد خود توجه ویژه ای به امنیت خود دارند و منابع قابل ملاحظه ای را به این امر اختصاص می دهند. نگرانی کشورها از خدشه دار شدن امنیت و دفع خطر احتمالی می تواند به رقابت تسلیحاتی آنها منجر شود. اینتریلیگیتور با استفاده از مدل رقابت تسلیحاتی ریچاردسون تعادل دو کشور درگیر رقابت تسلیحاتی موشکی را با استفاده از توابع واکنش کشورها استخراج کرده است. با توجه به این که در مدل مذکور تنها دارایی موشکی کشورها لحاظ شده است، در پژوهش حاضر با اضافه کردن عامل سامانه های دفاع موشکی، توابع واکنش و تعادل جدید در تعداد موشک مورد نیاز کشورها استخراج شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که تملک سامانه های دفاع موشکی توسط یکی از کشورهای درگیر رقابت تسلیحاتی، تحت تاثیر مولفه های تعداد سامانه های دفاع موشکی، ضریب موفقیت آنها و مدت زمان حمله کشور مهاجم، به افزایش قطعی نیاز موشکی کشور مقابل در رقابت تسلیحاتی بین آنها می انجامد. از طرف دیگر با توجه به تاثیر گذاری مولفه های دیگری نظیر مدت زمان حملات موشکی دو طرف، نسبت عملیات موفق سامانه دفاع موشکی و تعداد سامانه های دفاع موشکی، تعادل موشکی کشور دارنده سامانه های دفاع موشکی می تواند کاهش و یا افزایش یابد.
    کلیدواژگان: اقتصاد دفاع، رقابت تسلیحاتی، مخارج دفاعی، سامانه های دفاع موشکی
  • حسن محمدی منفرد* صفحات 93-117

    برنامه ریزی برای حفظ و افزایش میزان آمادگی رزم سایبری، به واسطه نقش با اهمیت آن در افزایش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران، ضرورت قطعی و گریز ناپذیر نیروهای مسلح می باشد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و معیارهای الزامی و موثر در آمادگی رزم سایبری انجام شد. لذا این پژوهش، از نظر هدف کاربردی و از حیث گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی محسوب می شود. روش این پژوهش کیفی- کمی (آمیخته) و جامعه آماری آن شامل خبرگان در رابطه با موضوع این تحقیق است که می توان از اساتید دانشگاهی، مدیران و کارشناسان حرفه ای در سطوح ستادی و عملیاتی نام برد؛ در مرحله نمونه گیری به منظور انجام مصاحبه و نظرخواهی، از روش گلوله برفی استفاده شد. در بخش کیفی تعداد 10 مصاحبه موفق ثبت گردید. همچنین در بخش کمی تعداد30 نفر از جامعه آماری مورد اشاره برای پاسخ به پرسشنامه محقق ساخته انتخاب گردیدند. برای تجزیه و تحلیل یافته ها، از روش کدگذاری داده ها و روش های آماری ناپارامتریک بهره گیری شد. آلفای کرونباخ محاسبه شده در نرم افزارSPSS برای دو بخش ابعاد، و اولویت بندی در نظر گرفته شده در پرسشنامه، به ترتیب 81/0 و 89/0 می باشد که نشانگر پایایی خوب و قابل قبولی است. مطابق یافته های تحقیق، مولفه های موثر بر آمادگی رزم سایبری را می توان در4 بعد: بستر رزم سایبری، بازیگران رزم سایبری، طرح ریزی و روش رزم سایبری و نهایتا عملکرد سبک فرماندهی و مدیریت سایبری دسته بندی نمود.

    کلیدواژگان: بستر رزم سایبری، بازیگران رزم سایبری، طرح ریزی رزم سایبری، سبک فرماندهی، مدیریت و هدایت سایبری
  • محمودرضا مهرورز*، حسن حیدری، عطاء الله محمدی ملقرنی، ایرج حسینی صفحات 119-144

    پژوهش حاضر به بررسی نقش سازمان بازرسی کل کشور در پیشگیری از تخلفات اداری مدیران دولتی با رویکرد مقابله با نظارت‎گریزی آنان پرداخته است. روش تحقیق، پیمایشی و ابزار جمع ‎آوری اطلاعات پرسشنامه ساخت‎ یافته است. جامعه آماری تمامی مدیران دستگاه ‏های اداری تحت نظر سازمان بازرسی، قضات و اساتید دانشگاه در استان کردستان است که تعداد 234 نفر از آن‏ها به شیوه نمونه‏ گیری انتخاب شدند. نتایج نشان داد که از نظر پاسخگویان، سازمان بازرسی کل کشور اگرچه در ارتقای کارآمدی دستگاه‎ های اجرایی از طریق نظارت و کنترل راهبردی، بالاتر از حد متوسط عمل کرده است، اما در راهبردهای ارتقاء فرهنگ نظارت ‏پذیری و اجتناب از نظارت‏گریزی، و نیز در شاخص ه‏های نظارت نوین و مقابله با فساد، در حد انتظار ظاهر نشده و نسبتا ضعیف عمل کرده است. به ‎عنوان نتیجه‎ گیری، بدون اینکه نقش مثبت و سازنده سازمان بازرسی کل کشور در پیشگیری از تخلفات اداری مدیران دولتی با تاکید بر مقابله با نظارت‎گریزی آنان را در برخی از ابعاد نادیده گرفت، اما در برخی موارد در حد انتظار ظاهر نشده و می‎طلبد به تقویت نقش‎های نظارتی خود بر سازمان‎ها و مدیران دولتی بپردازد.

    کلیدواژگان: سازمان بازرسی کل کشور، پیشگیری، تخلفات اداری، نظارت&lrm، گریزی، مدیران دولتی
  • مجتبی جامعی*، جباری ثانی عباسعلی صفحات 145-168
    یکی از اساسی ترین اقدامات در راستای توانمندسازی نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، استفاده از تجربیات و دانش موفق بشری ذیل دستگاه های نظارتی کشورهای جهان می باشد. پژوهش حاضر برای بهره گیری برای سازمان بازرسی کل کشور، به شیوه های پیشگیری و مبارزه با فساد نهاد بازرسی دانمارک پرداخته که بر اساس شاخص اداراک فساد سازمان شفافیت بین المللی، همه ساله در میان کشورهای جهان به لحاظ میزان فساد اداری، در رتبه (1) قرار دارد. روش این پژوهش بر مبنای مفروضات معرفت شناختی، روش ترکیبی و با توجه به هدف پژوهش، نوع تحقیق، کاربردی- توسعه ای می باشد. روش گردآوری داده ها، متشکل از روش های اسنادی یا کتابخانه ای، میدانی و مصاحبه عمیق می باشد و سپس در مرحله کمی، روش گردآوری داده ها با توجه به مرحله کیفی، نسبت به تنظیم و طراحی پرسشنامه طرح تحقیق اقدام شد. در بخش کیفی، جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران، متخصصین حوزه سیاستگذاری سازمان بازرسی کل کشور و همچنین خبرگان علمی مرتبط با این امر و نیز در بخش کمی، جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان حوزه اجرایی سازمان بازرسی کل کشور و حوزه نظارتی دستگاه های اجرایی می باشد. یافته های پژوهش پیرامون تجربیات دانمارک از جمله؛ جرم انگاری در بخش خصوصی، برابری همه افراد در برابر قانون، شفافیت، امنیت شغلی و... می باشد که منتج به استنتاج و پیشنهادات برای سیاستگذاری جمهوری اسلامی ایران و سازمان بازرسی کل کشورگردید.
    کلیدواژگان: نظارت، فساد اداری، سازمان بازرسی کل کشور، نهاد بازرسی دانمارک
  • محسن بیژن، صادق حسنی مقدم*، محمدمهدی مهتدی صفحات 169-195

    هدف اصلی این تحقیق، طراحی الگویی جامع و بومی از کنترل راهبردی مطلوب در دانشگاه مورد مطالعه که ماهیتی نهادی و سازمانی دارد، می باشد که تلاش دارد به این پرسش پاسخ دهد که سیستم کنترل راهبردی مطلوب در محیط مورد نظر باید دارای چه عناصری باشد؟! و چگونه می توان این عناصر را به صورت یک مدل منسجم به صورت سطح بندی و با کاربرد تکنیک معادلات ساختاری تفسیری فازی به کار گرفت. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، از نوع کاربردی است که در آن با استفاده طرح ترکیبی- اکتشافی، عوامل و شاخص های تاثیرگذار در مدل شناسایی و سپس برای بررسی جزییات و سطح بندی مولفه های الگو از روش های کمی استفاده می شود. یافته های پژوهش در برگیرنده ی 4 سطح می باشد که متغیر ارزش ها و باورهای محوری در سطح یک قرار دارد و از قدرت تحریک کنندگی بیشتر و میزان وابستگی کمتری برخوردار است. همچنین با توجه به اینکه متغیرهای فضا و محیط فیزیکی، فرایندهای تربیتی، کنترل همراستایی استراتژیک و تعاملات محیط داخلی در بالاترین سطح قرار گرفته اند، این متغیرها دارای قدرت تحریک پذیری کمتر و میزان وابستگی بیشتری می باشند. از دیگر نتایج تحقیق این است که معیار ارزیابی فضا و محیط فیزیکی از نوع خودمختار است که میزان وابستگی و قدرت هدایت کمی دارد.

    کلیدواژگان: کنترل راهبردی، الگوهای کنترل راهبردی، دانشگاه نهادی، مد ل سازی ساختاری تفسیری فازی
  • صالح امیری*، مریم سعیدی شاهسواری، هدیه غلامرضایی آزاد، محمد قربانزاده صفحات 197-222

    شهرک سازی رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی فلسطین که از ابتدای تاسیس این رژیم جعلی تا کنون استمرار داشته است؛یکی از جنبه های فاحش نقض حقوق بین الملل کیفری تلقی می شود. در این پژوهش نویسندگان به دنبال آن هستند تا با استناد به کنوانسیون های چهارگانه ژنو (1949) و پروتکل های الحاقی آن (1977) و هم چنین اساسنامه دیوان بین الملل کیفری و رویه قضایی بین المللی تعیین نمایند که موارد عینی نقض قوانین بین الملل کیفری ناشی از شهرک سازی رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی چه می باشد؟نتیجه تحقیق حاضر بدین صورت می باشد که رژیم صهیونیستی با ارتکاب جنایاتی هم چون تخریب مساکن و منع دسترسی فلسطینیان به منابع طبیعی شان،محرومیت شدید از حقوق اجتماعی و فردی و انتقال جمعیت غیرنظامی خود به سرزمین های اشغالی فلسطین مرتکب جنایات جنگی بر اساس ماده 8 اساسنامه دیوان بین المللی کیفری شده است. با این حال،دیوان بین الملل کیفری در اعمال صلاحیت خود با چالش هایی هم چون اعمال صلاحیت سرزمینی،محدود سازی دیوان به اعمال صلاحیت خویش پس از 13 ژوین 2014 و نحوه ی اجرای بازرسی ها مواجه می باشد.

    کلیدواژگان: شهرک سازی، رژیم صهیونیستی، فلسطین، حقوق بین الملل بشردوستانه، دیوان بین الملل کیفری
  • فریدون آرما*، حسین صفرزاد، پرویز سعیدی، حسنعلی آقاجانی صفحات 223-249

    تجاری سازی، فرایند انتقال فناوری یا یک مفهوم نوآورانه از مرحله ایده تا بازار است. پژوهش حاضر به برسی شاخص های تجاری سازی محصولات دانش بنیان با تاکید بر سیاست های اقتصاد مقاومتی در شرکت های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد شمال کشور (گلستان و مازندران) می پردازد. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، از نوع آمیخته، جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و مدیران و کارشناسان مرتبط در شرکت های دانش بنیان و در بخش کمی مدیران و مسیولان خبره ی شرکت های دانش بنیان می باشد. نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند و در بخش کمی تصادفی طبقه-ای بود. در بخش کیفی 20نفر در فرآیند مصاحبه و در بخش کمی با حجم جامعه 118 نفر، 97 نفر به عنوان نمونه مشارکت داشتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل مصاحبه وپرسشنامه محقق ساخته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری در بخش کیفی و در بخش کمی از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزارهایSPSS و PLS مورد تحلیل قرارگرفت. الگوی طراحی شده با 7 شاخص در تجاری سازی و 5 شاخص در اقتصاد مقاومتی ارایه گردید. با توجه به تایید شدن ضریب مسیر، آماره t و مقدار p-value ، شاخص های اقتصاد مقاومتی بر تجاری سازی، تاثیر معنی دار و مستقیم دارد. همچنین بر اساس نتایج رتبه بندی و اولویت بندی که بر اساس ماتریس تحلیل اهمیت- عملکرد (IPMA) انجام شد، شاخص مدیریتی و اقتصادی هم از نظر اهمیت و هم از نظرعملکرد حایز رتبه اول شده است

    کلیدواژگان: تجاری سازی، سیاست های اقتصاد مقاومتی، شرکتهای دانش بنیان، ماتریس اهمیت -عملکرد
  • شیوا شهرام فر*، اکبر عالم تبریز، حسام زند حسامی، کمال سخدری صفحات 251-278
    کارآفرینی در نهادهای عمومی یکی از عوامل بنیادینی است که در بسیاری کشورها نادیده گرفته شده است یا با نگاهی کوتاه مدت به آن پرداخته شده است. نظر به شکاف اساسی موجود، این مقاله با هدف طراحی و اعتبار سنجی مدل کارآفرینی استراتژیک در نهادهای عمومی با رویکرد آمیخته انجام گرفته است. این مطالعه یک پژوهش بنیادی است که با روشی آمیخته انجام شده است. از منظر روش و بازه زمانی گردآوری داده ها نیز یک پژوهش پیمایشی-مقطعی است. جامعه آماری در بخش ارایه الگو، شامل مدیران و خبرگان شهرداری های کشور است که با نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیده اند. در بخش کمی نیز از دیدگاه کارکنان شهرداری ها به تعداد 384 نفر استفاده شده است. برای شناسایی مقوله های زیربنایی کارآفرینی استراتژیک از روش تحلیل کیفی فراترکیب استفاده شده است. جهت ارایه الگوی اولیه از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری استفاده و در نهایت برای اعتبارسنجی و ارایه الگوی نهایی از روش حداقل مربعات جزیی استفاده شده است. تجزیه وتحلیل داده ها در فاز کیفی با نرم افزار Maxqda و در فاز کمی به ترتیب با نرم افزار های MicMac وSmart PLS انجام شده است. براساس نتایج این تحلیل مدیریت استراتژیک و رهبری کارآفرینانه بر سیاست های حمایتی دولت، مدیریت منابع مالی و استقرار فرهنگ کارآفرینانه تاثیر دارند. این عوامل نیز بر کارآفرینی استراتژیک و تفکر استراتژیک کارآفرینانه اثر می گذارند. در نهایت نیز به تحقیق و توسعه کارآفرینی سازمانی منجر می شوند. مدیریت استراتژیک و رهبری کارآفرینانه بیشترین تاثیر را در کارآفرینی استراتژیک نهادهای عمومی دارند
    کلیدواژگان: کارآفرینی استراتژیک، نهادهای عمومی، تحلیل کیفی فراترکیب، رویکرد آمیخته
  • سیمین دخت آتاپور، سید مهدی الوانی، غلامرضا معمارزاده طهران، امید اردلان صفحات 253-280

    اصلاحات در سازمان‌های بخش عمومی و نوآوری‌ها در این زمینه از موضوعات اساسی در این سازمان‌ها، در پاسخ به تغییرات اجتماعی اثرگذار بر زندگی شهروندان بوده است. تغییرات اجتماعی به‌تدریج ایجاد می‌شوند، و اثرات آنها در سازمان‌های خدمات اجتماعی با تغییر برای افزایش سودمندی خدمات سازمان‌ها مورد انتظار می‌باشد. این پژوهش با هدف طراحی مدلی برای شناسایی و ساختاردهی روابط بین مولفه‌های راهبردی اثرگذار بر تغییر در سازمان تامین اجتماعی انجام شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش از نوع اکتشافی و آمیخته با بهره‌گیری از داده‌های پرسشنامه‌ای می‌باشد. ابتدا، با استفاده از تکنیک دلفی و نظرات 14 نفر از خبرگان و اساتید صاحب‌نظر در مباحث تغییر سازمانی و سازمان تامین ااجتماعی، ابعاد راهبردها و ویژگی‌های تغییر سازمانی در سازمان تامین ااجتماعی شناسایی گردید. سپس، با استفاده از رویکرد تکنیک دیمتل، از نظرات خبرگان برای ساختاردهی نظام‌مند داده‌ها در چارچوب نظام تصمیم‌گیری‌های چند متغیری استفاده گردید. براساس چهار راهبرد اصلی تغییر، شامل راهبردهای آموزشی ارشادی، ترغییب‌کننده، تسهیل‌گری، و قهری اجبار، و 13 مولفه اصلی در این راهبردها، نتیجه حاصل نشان داد که راهبرد ترغیب‌کننده در سازمان تامین اجتماعی بیشترین تاثیر بر سایر راهبردها و بیشترین اهمیت را از جهات تاثیر و اثرپذیری دارد. راهبرد قهری اجبار نیز در رتبه دوم اهمیت قرار دارد، ضمن آن‌که بیشترین اثرپذیری از سایر راهبردها را دارد. مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در راهبردها شامل عوامل خصوصیات فردی، حمایت سرپرستان، چشم‌انداز مشترک، فرصت‌های مشارکت و تفویض اختیار، و اعطای قدرت برای تغییر بودند.

    کلیدواژگان: تغییر برنامه ریزی شده، راهبردهای تغییر، رویکرد دیمتل، روابط تعاملی بین راهبردها
|
  • Hamidreza Jeiroodi *, Mohamadreza Mohamadi Godarzi Pages 7-38
    Inhibition is one of the defensive policies in any country, Which is against the aggressive policy of that country. Accordingly, a system on the international scene or even nationally, in order not to expose itself to the economic, political, cultural and military attacks of enemies and dissenters inside and outside the country, A proper deterrent policy must be adopted. Considering the importance of deterrence policy as one of the most basic needs of our society and the most important factor in the survival of human societies, this paper examines the prioritization of effective measures for deterrence by fuzzy method. To this end, indicators and deterrent criteria were first grouped through questionnaires and interviews with experts in this field in six groups of human resources and behavioral factors and equipment factors and factors of diplomacy. Then, using the fuzzy hierarchy process technique, the weight of each index was calculated, After collecting data, the final scores are calculated and presented. Also, in the last step, according to the weights, the present deterrence level is measured in each criterion.
    Keywords: Deterrence, Inhibition, Fuzzy Method, defense policy, Security Policy
  • Kamyar Hossein Khanzadeh *, Seyed Shamseddin Hosseini Pages 39-63
    Countries pay special attention to their security to protect their people, land, resources and economic interests and spend considerable resources on this. countries' concerns about compromising security and avoiding potential danger could lead them to an arms race. using the Richardson arms race model, Intelligitor has extracted the balance of the two countries involved in the missile arms race using the reaction functions of the countries. considering that in the mentioned model, only the missile assets of the countries are included. in the present study, by adding the factor of missile defense systems, new reaction functions and new equilibrium in the number of missiles required by the countries have been extracted. the results indicate that the acquisition of missile defense systems by one of the countries involved in the arms race, under the influence of the components of the number of missile defense systems, their success rate and attack duration, will definitely increase the missile needs of the other country in the arms race between them. on the other hand due to the influence of other factors such as the duration of missile strikes on both sides, Success ratio of missile defense system operations and the number of missile defense systems, the missile balance of the country with missile defense systems can be reduced or increased.
    Keywords: Defense Economics, Arms Race, Defense Expenditure, Missile defense systems
  • Hassan Mohammadi Monfared * Pages 93-117

    Planning to maintain and increase the readiness of cyber warfare, due to its important role in increasing the deterrent power of the Islamic Republic of Iran, is a definite and inevitable necessity of the Armed Forces.The aim of this study was to identify the necessary and effective dimensions and criteria in cyber warfare preparation. Therefore, this research is a descriptive-survey in terms of applied purpose and in terms of data collection. The method of this qualitative-quantitative research (mixed) and its statistical population includes experts in relation to the subject of this research, which can be called university professors, managers and professional experts at the staff and operational levels;In the sampling stage, the snowball method was used to conduct the interview and the questionnaire. And 10 successful interviews were registered. In the questionnaire section, 30 people from the statistical population were selected to answer the researcher-made questionnaire. Coding method was used for interview analysis and non-parametric statistical methods were used for questionnaire analysis.According to the research findings, the effective components on cyber warfare preparedness can be classified into 4 dimensions: cyber warfare platform, cyberwarfare actors, cyberfight planning and method, and performance of cyber command and management style.

    Keywords: Cyber ​​Warfare Platform, Cyber ​​Warfare Actors, Cyber ​​Warfare Planning, Method, Cyber ​​Command, Management, Guidance Style
  • Mahmodreza Mehrvarz *, Hasan Heidari, Ataola Moammadi Malrrani, Eiraj Hosini Sadr Abadi Pages 119-144

    The Study on the Role of the General Inspection Organization in the Prevention of Administrative Violations with Approach of Coping with Escape Monitoring of Governmental ManagersH. Haidari , A. Mohammadi Melgharni , E. Hosseini Sadrabadi , M. R. Mehrvarz AbstractThis study paid to the role of the General Inspection Organization in the prevention of administrative with approach of coping with escape monitoring of governmental managers. The research method is survey and the data was gathered by structured questionnaire. The statistical population is all managers of administrative bodies under the supervision of the Inspection Agency, Judges and University Professors in Kurdistan Province that 234 person of them were selected by sampling. The results showed that according to the respondents, although the General Inspection Organization has acted above average in improving the efficiency of executive bodies through strategic monitoring and control, but in the strategies of promoting the culture of controllability and avoiding from escape monitoring, also, in the indicators of modern monitoring and combating corruption, it has not appeared as expected and has been relatively weak. As conclusion, without considering the positive and constructive the role of the General Inspection Organization in preventing administrative violations of governmental managers by emphasizing the coping with escape monitoring in some dimensions, but in some cases it did not appear as expected and, It needs to strengthen its oversight roles over governmental organizations and managers.

    Keywords: : the General inspection organization, Prevention, Administrative violations, Escape monitoring, Governmental managers
  • Mojtaba Jamee *, Abbasali Jabbari Sani Pages 145-168
    One of the most basic measures for empowering the regulatory bodies including the National Inspection Organization Of Iran is to use the successful human experience and knowledge under the regulatory agencies of the world. To be used by the National Inspection Organization Of Iran, the current research investigated the procedures for preventing and combating corruption of the Danish Inspection body, which has been ranked first among the countries in the world in terms of corruption according to the Corruption Perceptions Index of the Organization of Transparency International. The methodology of this research is based on epistemological assumptions, a combined method and applied-developmental method was utilized as per the aim of the research. The data collection method included documentary or library methods, field and in-depth interviews. Then, in the quantitative stage, the research questionnaire was prepared and designed according to the qualitative stage. For the qualitative part, the statistical population of the research involved managers, policy experts of the National Inspection Organization Of Iran and the respective scientific experts. Also, for the quantitative part, the statistical community of this study included experts in the executive field of the National Inspection Organization Of Iran and the supervisory field of executive bodies. The findings of this research on Danish experiences including criminality in the private sector, equality of all individuals before the law, transparency, job security, etc., which resulted in conclusions and suggestions for the policy making of the Islamic Republic of Iran and its National Inspection Organization.
    Keywords: Supervision, Official corruption, National Inspection Organization of Iran, Danish Inspection body
  • Mohsen Bijan, Sadegh Hasani Moghadam *, MohammadMahdi Mohtadi Pages 169-195

    The main purpose of this research is to design a comprehensive and indigenous model of optimal strategic control in the university under study, which has an institutional and organizational nature, which tries to answer the question: What elements should have the desired control system in the desired environment ?! And how these elements can be applied as a coherent model in the form of grading and using the technique of fuzzy interpretive structural equations. In terms of purpose, the present study is an applied type in which using a hybrid-exploratory design, effective factors and indicators in the model are identified and then quantitative methods are used to examine the details and level the components of the model. The research findings include 4 levels, in which the values and core beliefs are at level one and have more stimulating power and less dependence. Also, due to the fact that the variables of space and physical environment, educational processes, strategic alignment control and internal environment interactions are at the highest level, these variables have less irritability and more dependence. Another result of the research is that the criterion for evaluating space and physical environment is of the autonomous type, which has a low degree of dependence and conductivity.

    Keywords: Strategic control, Fuzzy interpretive structural model, institutional universities, Strategic control models
  • Saleh Amiri *, Maryam Saeedi Shahsavari, Hadyie Gholamrezaie, Mohammad Ghorbanzadeh Pages 197-222

    Zionist settlements in the occupied Palestinian territories which have been maintained since the establishment of the fake Zionist regime are considered as one of the main aspects of gross violations of international criminal law. In this study, by invoking the Four Geneva Conventions(1949) and their additional protocols(1977), the provisions of statutes of International Criminal Court and international case law , the authors seek to determine what are the concrete cases of violations of international criminal law resulting from the Zionist settlements in the occupied Palestinian territories. The result is that by crimes including the destruction of Palestinian houses and their prohibition from access to their natural recourses , severe deprivation of social and individual rights and the transfer of the civilian Zionist population into the occupied Palestinian territories , the Zionist Regime has committed war crimes under the article 8 of the statute of International Criminal Court. However, in exercising its jurisdiction ,International Criminal Court faces important challenges such as territorial jurisdiction, limiting the Court to exercise its jurisdiction following the 13 June 2014 and how to implement inspection

    Keywords: Settlements, Zionist regime, Palestinian, IHL, International Criminal court
  • Fereydon Azma *, Hossein Safarzad, Parviz Saeidi, Hoseinali Aghajani Pages 223-249

    The present study aims to analyze the importance of the matrix - the performance of the indicators of the commercialization of knowledge based products with emphasis on resilient economy policies in knowledge based companies based on The centers of growth in the north of the country (Golestan and Mazandaran). The purpose of the research is applied and the method of research is of mixed type. The statistical population of the research in the qualitative section includes academic experts and relevant managers and experts in knowledge-based companies and in the small part of the managers and authorities responsible for knowledge-based companies. Sampling was targeted in the qualitative section and in a quantitative random stratified sampling. In the qualitative section, 20 people participated in the interview process and in the small part with 118 people, 97 participants participated as examples. The data gathering tool was a researcher-made interview and interview. To analyze the data, the coding method in the qualitative section and in the small part of the exploratory and confirmatory factor analysis were analyzed using SPSS and PLS software. Designed with 7 indicators in commercialization and 5 indicators in resistance economy. Regarding the confirmation of path coefficient, t statistic and p-value, resistance indexes on commercialization have a significant and direct effect. Also, based on the ranking and prioritization results that were performed based on the Matrix-Importance-Performance Analysis (IPMA), the managerial and economic index ranked first in terms of both importance and performance

    Keywords: Commercialization, Resistance Economics, Knowledge Based Companies, Importance Matrix-Performance
  • Shiva Shahramfar *, Akbar Alamtabriz, Hessami Zand Hessami, Kamal Sakhdari Pages 251-278
    Entrepreneurship in public institutions is one of the fundamental factors that has been ignored or addressed in many countries in the short term. Given the existing gap, this article aims to design and validate the strategic entrepreneurship model in public institutions with a mixed approach. This study is a fundamental research that has been done in a mixed way. In terms of method and time frame of data collection is also a cross-sectional research. The statistical population in the model presentation section includes managers and experts of the country's municipalities who have been selected by purposive sampling. In a small part, the views of 384 municipal employees have been used. The hyper-combined qualitative analysis method has been used to identify the underlying categories of strategic entrepreneurship. Structural-interpretive modeling method was used to present the initial model and finally the partial least squares method was used to validate and present the final model. Data analysis was performed in qualitative phase with Maxqda software and in quantitative phase with MicMac and Smart PLS software, respectively. According to the results of this analysis, strategic management and entrepreneurial leadership have an impact on government support policies, resource management and the establishment of entrepreneurial culture. These factors also affect strategic entrepreneurship and strategic entrepreneurial thinking. Finally, they lead to the research and development of organizational entrepreneurship. The elements of level four, namely strategic management and entrepreneurial leadership, have the greatest impact on the strategic entrepreneurship of public institutions
    Keywords: Strategic entrepreneurship, Public Institutions, Fragmented Qualitative Analysis, mixed approach
  • Simindokht Atapour, Seyed Mehdi Alvani, gholamreza memarzadeh tehran, omid ardalan Pages 253-280

    Reforms in public sector organizations and innovations in this field have been the key issues in response to social changes influencing the lives of citizens. Social change occurs gradually, and its effects on social service organizations are expected with change to increase the usefulness of organizations' services. This study has developed the aim of designing a model to identify and structure the relationships between strategic components affecting change in Social Security Organization. The method used in this research is exploratory and mixed, using questionnaires for data collection. First, using the Delphi technique and the viewpoints of 14 experts and professors in the fields of organizational change and social security organization, the dimensions of strategies and characteristics of organizational change in the social security organization were identified. Then, using the Dematel technique approach, the views of experts were used to systematically structure the data within the framework of a multivariate decision-making system. Based on the four main strategies of change, including normative educative, persuasive, facilitative, and power coercive strategies, and 13 main components of these strategies, the results showed that the persuasive strategy in the social security organization has the greatest impact on other strategies, and is the most important in terms of impact and effectiveness. The power coercive strategy is of secondary importance, while it is influenced by the other strategies at most. The most important influencing factors in the strategies are personal characteristics, support of supervisors, shared vision, opportunities for participation and delegation, and authorizing the power for change.

    Keywords: Planned change, change strategies, Dimtel approach, interactive relationships between strategies