فهرست مطالب
فصلنامه طب توانبخشی
سال یازدهم شماره 4 (مهر و آبان 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/08/30
- تعداد عناوین: 14
-
-
صفحات 474-487
مقدمه و اهداف:
کمردرد یکی از شایعترین و پرهزینهترین مشکلات اسکلتیعضلانی است که بیش از 80 درصد از افراد جامعه را در مراحلی از زندگیشان تحتتاثیر قرار میدهد. کنترل درد و ناتوانی عملکردی بیماران مبتلابه کمردرد ازجمله مهمترین اقدامات فیزیوتراپی و توانبخشی است و اخیرا به استفاده از ابزار ارتعاشی جهت نیل به این مقصود توجه شده است. فلکسیبار یک ابزار ارتعاشی است که با حرکات اکتیو در اندام فوقانی باعث لرزشی با فرکانس پایین در بدن میشود. براساس نتایج مقالات، این تحریکات ارتعاشی علاوه بر تحریک رسپتورهای ارتعاشی و کاهش درد میتواند باعث فعال شدن دوکهای عضلانی، افزایش فعالیت آلفا موتور نورونها و تقویت کنترل عصبیعضلانی در عضلات تنه شود. هدف از این مطالعه، مروری بررسی اثربخشی فلکسیبار بهعنوان یک ابزار تمرین درمانی ارتعاشی در توانبخشی بیماران مبتلابه کمردرد بود.
مواد و روشها :
در این مطالعه پایگاههای اطلاعاتی پابمد، اسکوپوس و موتور جستوجوی گوگلاسکالر در محدوده سالهای 2000 تا 2020 جستوجو شد و مطالعاتی که اثربخشی فلکسیبار را بر درد، ناتوانی عملکردی یا فعالیت عضلات تنه بیماران مبتلابه کمردرد یا افراد سالم بررسی کرده بودند، انتخاب شدند. در این مطالعه از کلمات کلیدی کمردرد، فلکسیبار، بادیبلید، میله ارتعاشی و فعالیت عضلات تنه برای جستوجو استفاده شد.
یافتهها :
با استفاده از کلمات کلیدی و با درنظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، 17 مقاله که بیشترین ارتباط را با موضوع مقاله داشتند، بررسی شدند.
نتیجهگیری:
نتایج این مطالعات نشان داد فلکسیبار در کاهش درد و بهبود ناتوانی عملکردی بیماران مبتلابه کمردرد مفید است، اما برای بررسی اثربخشی دقیقتر فلکسیبار در فعالیت عضلات تنه بیماران مبتلا به کمردرد، مطالعات بیشتری در آینده نیاز است.
کلیدواژگان: تمرینات ارتعاشی، فلکسی بار، کمردرد، فعالیت عضلات تنه -
صفحات 488-503
مقدمه و اهداف:
تحرک نداشتن کافی در کم توانان ذهنی باعث اختلال در تعادل آن ها می شود؛ بنابراین هدف از مطالعه مروری حاضر بررسی اثر مداخلات حرکتی بر بهبود تعادل کم توانان ذهنی بود.
مواد و روش هادر این مطالعه، مرور جامعی در رابطه با بررسی اثر مداخلات حرکتی بر بهبود تعادل کم توانان ذهنی با جست وجو در پایگاه های پاب مد، گوگل اسکالر و ساینس دایرکت با کلید واژه های Balance ، Equilibrium ،Balance in Intellectual Disability Balance in Mentally Retarded ، Intellectual Disabled و همچنین در پایگاه های فارسی مگاپیپر، ایرانداک، مگیران، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مدلیب و ایران مدکس از سال 2000 تا فوریه 2021 انجام شد. در این جست وجو از 2 زبان فارسی و انگلیسی استفاده شد. پس از گردآوری نتایج جست وجو، ابتدا عنوان و سپس خلاصه مقالات مطالعه شد. چناچه مقالات با معیار ورود و خروج هم خوانی داشت، از نتایج آن ها در مطالعه مروری حاضر استفاده و در غیر این صورت کنار گذاشته شد.
یافته هادر جست وجوی متون، مجموعا 110 مقاله یافت شد که پس از حذف موارد مشابه، از میان مقالاتی که ارتباط بسیار نزدیکی با موضوع مورد بررسی را داشتند، 44 مقاله (18 مقاله فارسی و 26 مقاله انگلیسی) برای مطالعه حاضر انتخاب شدند.
نتیجه گیریبا مرور مطالعات مشخص شد که انجام مداخلات حرکتی در بیشتر تحقیقات باعث بهبود تعادل کم توانان ذهنی می شود. البته باتوجه به محدودیت های موجود در مطالعات انجام شده نتیجه گیری مطالعه حاضر باید با احتیاط تفسیر شود. اگرچه این نتایج می تواند به مربیان، معلمین ورزش، فیزیوتراپیست ها و درمانگران در بهبود تعادل کم توانان ذهنی کمک کند، اما به مطالعات بیشتر و دقیق تر در این زمینه احتیاج است.
کلیدواژگان: مداخلات حرکتی، کم توانان ذهنی، تمرینات ورزشی، تعادل ایستا، تعادل پویا -
صفحات 504-516
مقدمه و اهداف:
تعادل از فاکتورهای مهمی است که برای حفظ زندگی مستقل افراد دچار ناتوانی ذهنی،کمک بزرگی می کند. مطالعات از روش های مختلفی برای ارزیابی تعادل در این افراد استفاده می کنند، اما منظور مطالعه مروری انجام شده این است که مشخص کند چه نوع آزمون هایی برای ارزیابی تعادل در این گروه استفاده می شود؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی و جمع آوری روش های ارزیابی کنترل پاسچر و تعادل استفاده شده در مطالعات ناتوانان ذهنی است.
مواد و روش هادر این مطالعه، بررسی جامعی بر آزمون های ارزیابی عملکردی تعادل در افراد دچار ناتوانی ذهنی انجام شد. جست وجو در پایگاه های پاب مد/مدلاین، وب آو ساینس، ساینس دایرکت، پایگاه مرکزی ثبت کارآزمایی های بالینی کاکرین، گوگل اسکالر، اسکوپوس، مگیران، ایرانداک، مدلیب، ایران مدکس و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی از سال 1991 تا نوامبر 2020 انجام شد. پس از گردآوری نتایج جست وجو، ابتدا عنوان و سپس خلاصه مقالات مطالعه شد. چنانچه مقالات با معیار ورود و خروج هم خوانی داشت، از نتایج آن در مطالعه مروری استفاده و در غیر این صورت کنار گذاشته می شد.
یافته هابر اساس معیارها و اهداف تحقیق، 20 مقاله پس از مراحل ارزیابی انتخاب شد. تمام مقالات به صورت متن کامل فراهم شد. 23 آزمون ارزیابی تعادل عملکردی برای اندازه گیری تعادل عملکردی در افراد با نا توان ذهنی استفاده شده است.
نتیجه گیریبا مرور مطالعات مشخص شد مطالعات با روش های متعددی به بررسی ارزیابی تعادل عملکردی در نا توانان ذهنی پرداخته اند؛ بنابراین به نظر می رسد آزمون خاصی را نمی توان پیشنهاد کرد که فقط برای اندازه گیری تعادل افراد با نا توان ذهنی استفاده شود.
کلیدواژگان: کنترل پاسچر، تعادل ایستا، تعادل عملکردی، نا توان ذهنی -
صفحات 518-532
مقدمه و اهداف:
نابینایی یکی از مشکلات مهم سلامت محسوب می شود و بیماری هایی مانند کدورت قرنیه، کاتاراکت، گلوکوم و دژنراسیون وابسته به سن ماکولا رتینوپاتی ناشی از دیابت به عنوان مهم ترین عوامل نابینایی دوطرفه در سراسر جهان شناخته شده اند. در میان این عوامل، بیماری های قرنیه به عنوان عامل مهم ایجاد کننده نابینایی در نظر گرفته می شود. هدف از مطالعه حاضر، مروری بر شیوع، عوامل ایجاد کننده، روش های درمانی و نیز استفاده از کراتوپروتز یا قرنیه مصنوعی به عنوان آخرین گزینه جهت بازگرداندن بینایی به بیماران نابینا با آسیب شدید قرنیه ای است.
مواد و روش هابا استفاده از پایگاه های اطلاعاتی معتبر مانند پاب مد و گوگل اسکالر مطالعات مرتبط با موضوع جمع آوری و بررسی شد.
یافته هااز میان بیش از 1000 مقاله در زمینه قرنیه مصنوعی، حدود 70 مقاله مرتبط انتخاب و بررسی شد.
نتیجه گیریبه طور کلی کراتوپروتز برای بیمارانی کاربرد دارد که پیوند قرنیه برای آن ها امکان پذیر نیست یا خطر رد پیوند قرنیه در آن ها بالا است. شرایط فعلی بیمار و نتیجه معاینات سگمان قدامی و خلفی چشم بیمار، درمان ها و جراحی های قبلی و داروهای استفاده شده باید ملاحظه شود. اگر فردی دچار بیماری های شبکیه یا گلوکوم پیشرفته است، کاندیدای مناسبی جهت استفاده از کراتوپروتز نیست. در صورتی که دید بیمار در هر یک از 2 چشم در حد درک نور یا تشخیص حرکت دست باشد، به شرط سلامت عصب بینایی و ماکولا جهت استفاده از کراتوپروتز مناسب است. می توان گفت هنوز هیچ نوعی از کراتوپروتز وجود ندارد که بتواند بدون عوارض جانبی و برای همه بیماران نیازمند قابل استفاده باشد، اما محققان هنوز در حال تلاش برای بهبود کیفیت انواع کراتوپروتزها هستند که بتوانند با حداقل عوارض، دید از دست رفته بیماران را به آن ها بازگردانند.
کلیدواژگان: قرنیه مصنوعی، نابینایی قرنیه ای، توان بخشی نابینایی -
صفحات 534-546
مقدمه و اهداف :
افزایش سن باعث تغییراتی در عملکردهای مختلف بدن مانند حرکتی، حسی، شناختی و روانی اجتماعی می شود. بنابراین هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر 2 نوع رویکرد بازآموزی راه رفتن بر تعادل و عملکرد افراد سالمند زن در معرض خطر سقوط بود.
مواد و روش ها:
این مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون است که در آن 45 زن سالمند 75 تا 60 سال به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش راه رفتن تاندوم (15 نفر) و راه رفتن بر روی نردبان افقی (15 نفر) و یک گروه کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه آزمایش تمرینات (8 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه) را اجرا کردند. قبل و پس از 8 هفته تمرینات، به منظور اندازه گیری تعادل ایستا و عملکرد آزمودنی ها به ترتیب از آزمون مقیاس تعادلی برگ، آزمون 10 متر راه رفتن استفاده شد. از آزمون تحلیل کواریانس و نرم افزار SPSS در سطح معناداری 5 درصد برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها:
نتایج تحقیق نشان داد در گروه آزمایش تفاوت معناداری در امتیازات کسب شده بین گروه پیش آزمون و پس آزمون در تعادل ایستا و عملکرد وجود دارد، (0/05≥P). همچنین تمرینات راه رفتن تاندوم برتعادل ایستا اثربخشی بیشتری نشان داد و راه رفتن بر روی نردبان افقی بر عملکرد زنان سالمند در معرض سقوط، اثربخشی بیشتری داشته است.
نتیجه گیری:
مطابق نتایج تحقیق حاضر، باتوجه به تاثیر مثبت تمرینات راه رفتن تاندوم و راه رفتن بر روی نردبان افقی بر تعادل ایستا و عملکرد سالمندان، می توان احتمال داد که استفاده از تمرینات راه رفتن تاندوم و راه رفتن بر روی نردبان افقی، ناتوانی عملکردی و اختلال در پوسچر سالمندان را کاهش دهد.
کلیدواژگان: باز آموزی راه رفتن، تعادل، عملکرد، سالمند -
صفحات 548-559
زمینه و هدف:
دیابت نوع 2 بهعنوان شایعترین بیماری غدد درونریز در جهان به شمار میآید. روشهای مختلفی همچون دارو و انجام فعالیت ورزشی میتواند برای این بیماری مفید فایده باشد. هرچند اطلاعات در این مورد مهم اندک است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین مقاومتی کل بدن با مصرف مکمل تورین بر قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله زنان دیابتی نوع 2 است.
مواد و روشها :
نمونه پژوهش حاضر شامل 40 زن غیرفعال دیابتی با دامنه سنی 40 تا 60 سال بودند. آزمودنیها بهطور تصادفی به 4 گروه 10 نفری شامل گروه تمرین، گروه مکمل، گروه تمرین+مکمل و گروه کنترل تقسیم شدند. قبل و بعد از دوره تمرینی، سطح قند خون ناشتا و درصد هموگلوبین گلیکوزیله آزمودنیها اندازهگیری شد. مدتزمان برنامه تمرینی برای گروه تمرین 8 هفته و هر هفته 3جلسه بود.
یافتهها:
یافتهها نشان داد مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله طی پسآزمون در مقایسه با پیشآزمون در گروه مکمل (0/027=P)، گروه تمرین (0/001=P) و گروه مکمل+تمرین (0/001=P) ازنظر آماری کاهش معناداری را داشت، درحالیکه مقادیر این متغیر در گروه کنترل طی پسآزمون در مقایسه با پیشآزمون تغییر معناداری را از خود نشان نداد. یافتهها نشان داد مقادیر قند خون ناشتا در گروه تمرین نسبت به گروه مکمل+تمرین ازنظر آماری کمتر است (0/012=P).
نتیجهگیری :
باتوجهبه یافتهها میتوان نتیجه گرفت که انجام تمرین مقاومتی بهروش تمرین مقاومتی برای کل بدن با مصرف مکمل تورین میتواند باعث کاهش سطوح استراحتی قند خون ناشتا و درصد هموگلوبین گلیکوزیله زنان دیابتی نوع 2 شود و در جهت افزایش سلامت زنان مفید فایده باشد.
کلیدواژگان: دیابت نوع 2، مکمل تورین، شاخص گلایسمیک، تمرینات معلق، تمرین مقاومتی کل بدن -
صفحات 560-574
زمینه و هدف:
سردرد یکی از شایعترین مشکلات در بزرگسالان است و تقریبا 47 درصد جمعیت جهان از نوعی سردرد رنج میبرند. درصد بالایی از این سردردها از گردن منشا میگیرند که اصطلاحا سردرد گردنی نامیده میشوند. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر پروتکل تمریندرمانی جامع با و بدون درمان دستی و کینزیوتیپ بر درد، ناتوانی عملکردی، پاسچر و فعالیت الکتریکی برخی از عضلات گردن مردان دارای سردرد گردنی غیرتروماتیک است.
مواد و روشها :
در این مطالعه نیمهتجربی 43 مرد با دامنه سنی 35 تا 55 سال، مبتلابه سردرد گردنی شرکت کردند که طبق معیارهای ورود انتخاب شدند و بهصورت تصادفی به 4 گروه شامل 1 گروه کنترل، 3 گروه تمریندرمانی جامع، تمریندرمانی جامع همراه با درمان دستی و تمریندرمانی جامع همراه با کینزیوتیپ تقسیم شدند. میزان درد، ناتوانی عملکردی، پاسچر سر به جلو و میزان فعالیت الکتریکی عضلات سطحی گردن (شامل تراپزیوس فوقانی، ارکتور اسپاین، استرنوکلوییدوماستویید و اسکالن قدامی) بهترتیب با مقیاس درد و ناتوانی گردن، روش عکسبرداری و دستگاه الکترومیوگرافی در پیشآزمون و بعد از 6 هفته اجرای پروتکلهای تمرینی در پسآزمون با روشهای آماری شاپیرو ویلک، تحلیل واریانس یکطرفه، آزمون تی زوجی، تحلیل واریانس تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی و سپس اندازه اثر دی کوهن تجزیهوتحلیل شد (0/05≥α).
یافتهها:
نتایج تحقیق بیانگر کاهش معنادار درد و ناتوانی، زاویه سر به جلو و نیز کاهش میزان فعالیت عضلات سطحی گردن در گروههای آزمایش موردمطالعه بعد از 6 هفته مداخله بود (00/0=P). در گروه کنترل درد و ناتوانی عملکردی (0/63=P)، تغییرات زاویه سر به جلو (0/343=P) و فعالیت الکتریکی عضلات سطحی گردن (P≥0/33) معنادار نشده بودند. در مقایسه 3 گروه آزمایش مذکور، گروه تمریندرمانی جامع همراه با درمان دستی، بیشترین معناداری آماری را در کاهش درد و ناتوانی، کاهش زاویه سر به جلو و کاهش میزان فعالیت عضلات سطحی گردن به خود اختصاص داد (00/0=P)
نتیجهگیری:
یافتههای تحقیق نشان میدهند مداخلات تمریندرمانی جامع با درمان و کینزیوتیپ باعث کاهش میزان درد و ناتوانی عملکردی، همچنین کاهش وضعیت سر به جلو و کاهش میزان فعالیت عضلات سطحی گردن در مردان دارای سردردگردنی شدهاند و مداخله تمریندرمانی جامع با درمان دستی بیشترین اثر را در بهبود علایم مردان مبتلابه سردرد گردنی غیرتروماتیک داشته است. پیشنهاد میشود نتایچ این تحقیق در درمان مردان دارای سردردگردنی مورد استفاده درمانگران قرار گیرد.
کلیدواژگان: سردرد گردنی، تمرین درمانی، کینزیوتیپ، فعالیت الکتریکی، درد و ناتوانی -
صفحات 576-588
مقدمه و اهداف:
باتوجهبه اهمیت حفظ تعادل و همچنین شیوع زانوی پرانتزی در ورزش فوتبال، این مطالعه به بررسی نقش تمرینات اصلاحی اندام تحتانی بر بهبود تعادل پویا و وضعیت ناهنجاری زانوی فوتبالیستهای نوجوان (رده جوانان) پرداخته است.
مواد و روشها:
این مطالعه نیمهتجربی بر روی 24 پسر فوتبالیست 15 تا 17 ساله مبتلابه ناهنجاری زانوی پرانتزی (فاصله زانوها بیش از 5 سانتیمتر) انجام شد که بهطور تصادفی در 2 گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. فاصله زانوها با استفاده از کولیس و تعادل پویای آزمودنیها با آزمون ستاره اندازهگیری شد. سپس تمرینات روی گروه آزمایش 6 هفته (3 جلسه در هفته) انجام شد. گروه کنترل به فعالیتهای ورزشی تخصصی خود پرداختند و در پایان زمان موردنظر، مجددا فاصله زانوها و تعادل پویا در هر 2 گروه ارزیابی شد. برای مقایسه تعادل پویا در گروهها از آزمون تحلیل کوواریانس و برای مقایسه وضعیت زانوها از آزمون یو منویتنی استفاده شد و سطح معناداری کمتر از 05/0 درنظر گرفته شد.
یافتهها:
نتایج نشان داد برنامه تمرینی اثر معنادار مثبتی بر متغیرهای وضعیت زانو (0/002=P) و تعادل پویا داشت (جهت قدامی 0/002=P، داخلی 0/004=P، خلفی 0/005=P، خلفی خارجی 0/006=P و در سایر جهات 0/001˂P) و در گروه آزمایش، بهبود تعادل پویا همراه با کاهش فاصله بین زانوها مشاهده شد
نتیجهگیری :
بهنظر میرسد استفاده از برنامه تمرینی با تراباند بهمدت 6 هفته بتواند با کاهش وضعیت پرانتزی زانو به بهبود تعادل پویا در ورزشکاران رشته فوتبال منجر شود.
کلیدواژگان: زانوی پرانتزی، تعادل پویا، تراباند، تمرین، فوتبال -
صفحات 590-600
زمینه و هدف:
استیوآرتریت زانو یک بیماری ناتوانکننده است. مطالعات محدود صورتگرفته نشان دادهاند پرولوتراپی با هیپرتونیک سالین بهجای دکستروز خصوصا در بیماران دیابتی موثر است و از تاثیرات منفی این بیماری میکاهد.
مواد و روشها:
در این مطالعه 40 بیمار دارای استیوآرتریت همراه با افیوژن مفصل به 2 گروه 20 نفری تقسیم شدند. بدینترتیب که در گروه اول تزریق هایپرتونیک سالین بهصورت درون و دور مفصلی و گروه دوم تزریق بهصورت درونمفصلی بهتنهایی صورت گرفت. در هر گروه 3 جلسه تزریق به فاصله 2 هفته انجام شد. برای هر 2 گروه قبل از شروع درمان و در هفتههای 2 و 4 بعد از انجام آخرین تزریق، پرسشنامه استاندارد VAS، WOMAC و OKS تکمیل شد. جهت مقایسه بیماران آنالیز آماری دادههای بهدستآمده از پرسشنامهها با استفاده از برنامه SPSS نسخه 25 و آزمونهای آماری تی زوجی و تی مستقل انجام شد.
یافتهها:
اگرچه در همه ارزیابیها هر 2 گروه بعد از مداخله نسبت به قبل از انجام مداخله بهبودی نشان دادند، ولی تفاوت معنیداری بین روش پرولوتراپی همزمان درونمفصلی و دور مفصلی در مقایسه با پرولوتراپی درونمفصلی بهتنهایی وجود داشت و روش پرولوتراپی همزمان درون و دور مفصلی کارایی بهتری برای بهبود شاخصهای موردمطالعه در این بیماران نشان داد.
نتیجهگیری :
باتوجهبه نتایج این مطالعه به نظر میرسد انجام همزمان پرولوتراپی بهصورت درون و دور مفصلی نسبت به پرولوتراپی درونمفصلی بهتنهایی در بیماران استیوآرتریت زانو به همراه افیوژن اثر بیشتری در بهبود این بیماران دارد.
کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، افیوژن، پرولوتراپی، هیپرتونیک سالین، درون مفصلی، دور مفصلی -
صفحات 602-613
زمینه و اهداف:
سندرم گیرافتادگی شانه میتواند بر حس عمقی تاثیر گذاشته و عکسالعملهای عصبیعضلانی طبیعی را که برای حفاظت مفصل هستند، دچار اختلال کند. برای جلوگیری از اثرات منفی سندرم گیرافتادگی شانه پیش از فعالیت ورزشی، استراتژیهای درمانی متفاوتی ازجمله کشش وجود دارد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر آنی کشش استاتیک و دینامیک آهسته و سریع بر حس عمقی در والیبالیستهای مرد مبتلابه سندرم گیرافتادگی شانه بود.
مواد و روشها :
از والیبالیستهای حرفهای استان کرمان، 18 نفر (سن: 1/55±26/22 سال، وزن: 7/02±89/72 کیلوگرم و قد: 6/32±196/78 سانتیمتر) که سابقه بازی در لیگ برتر را داشتند و مبتلابه سندرم گیرافتادگی شانه بودند، بهصورت هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. تمام آزمودنیها در 3 روز متوالی و در 1 ساعت یکسان پس از گرم کردن بهصورت تصادفی یکی از انواع کشش را انجام دادند. میزان حس عمقی افراد، قبل و بعد از انواع مختلف کشش توسط فلکسومتر لیتون و بازسازی زاویه هدف در چرخش داخلی و خارجی شانه، اندازهگیری و ثبت شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها از آزمون تحلیل مکرر ترکیبی استفاده شد.
یافتهها:
کشش استاتیک میزان حس عمقی مفصل شانه را بهصورت معناداری کاهش داد (0/001=P)، اما کشش دینامیک با سرعتهای مختلف بر میزان حس عمقی آزمودنیها اثر معنادار مثبتی را بهدنبال داشت (0/001=P). ضمن اینکه بین دو نوع کشش دینامیک سریع و آهسته بر میزان حس عمقی تفاوت معناداری مشاهده نشد (0/8=P).
نتیجهگیری :
بهنظر میرسد کشش دینامیک با سرعتهای مختلف در بهبود حس عمقی مفصل شانه اثرگذاری بهتری نسبت به کشش استاتیک دارد.
کلیدواژگان: والیبال، کشش استاتیک، کشش دینامیک، حس وضعیت -
صفحات 614-625
مقدمه و اهداف :
سالمندی فرایندی است که طی آن بیشتر ساختارها و کارکردهای فیزیولوژیکی بدن مانند دستگاههای عصبی مرکزی و محیطی بهصورت تدریجی دچار زوال و تغییر فرسایشی میشوند. بنابراین افت قابلتوجهی در اجرای مهارتهای شناختی و حرکتی سالمندان دیده میشود. از معایب برنامههای تمرینی سنتی میتوان به این مورد اشاره کرد که تا اندازهای خستهکننده هستند و قادر به تحریک علاقه شرکتکنندگان نیستند. یکی از روشهای درمانی که اخیرا در درمان توانبخشی افراد سالمند استفاده شده، واقعیت مجازی است.
مواد و روشها:
پژوهش حاضر باتوجهبه نحوه انجام آن از نوع تحقیقات نیمهتجربی با طرح پیشآزمون و پسآزمون است. آزمودنیها شامل 24 سالمند 60 تا 75 ساله شهر شبستر بودند که بهروش نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند و بهطور تصادفی در 2 گروه آزمایش مجازی و کنترل قرار گرفتند. معیارهای ورود آزمودنیها به تحقیق مواردی ازقبیل برخورداری از سن حداقل 60 سال و حداکثر 75 سال و همچنین توانایی طی مسافت 6 متر بدون نیاز بهوسیله کمکی بود. شرکتکنندگان در گروه آزمایش 9 هفته به انجام تمرینات واقعیت مجازی پرداختند، اما گروه کنترل برنامههای درمانی معمول خود را ادامه دادند. در بخش آمار توصیفی به بررسی شاخصهای مرکزی و پراکندگی گروههای تحقیق پرداخته شد. در بخش آمار استنباطی از آزمون شاپیرو ویلک به منظور آگاهی از طبیعی بودن توزیع دادهها استفاده شد. آزمونهای آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تحلیل کوواریانس تکمتغیری بهکار گرفته شدند. سطح معناداری برای تمام متغیرها 05/0>P در نظر گرفته شد. تمام تجزیهوتحلیلهای آماری با استفاده از نرمافزارSPSS نسخه 18 انجام و برای رسم نمودارها نیز از نرمافزار اکسل استفاده شد.
یافتهها :
نتایج آزمون تیستقل نشان داد بین سالمندان در 2 گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری در هیچیک از شاخصهای جمعیتشناختی وجود ندارد. نتایج آزمون شاپیرو ویلک در تمام متغیرها حاکی از نرمال بودن توزیع دادههای پیشآزمون متغیرهای موردمطالعه بود.
نتیجهگیری:
بهنظر میرسد سالمندان تحقیق حاضر ازطریق پرداختن به بازیها در محیط مجازی و درگیر بودن عضلات، قابلیت تعادلی بالاتری را ازطریق تقویت کنترل عضلانی، کاهش اسپاسم و کشیدگی عضلانی و بهبود قدرت عضلانی کسب کرده باشند. پیشنهاد میشود از تمرینات واقعیت مجازی بهعنوان روش مناسب جهت بهبود تعادل سالمندان استفاده شود.
کلیدواژگان: تمرین، واقعیت مجازی، تمرینات تعادلی، ایکس باکس، تعادل پویا، تعادل عملکردی -
صفحات 626-638
مقدمه و اهداف:
آموزش در تربیتبدنی رکن اصلی سلامت در مدرسه است و برای شادابی و نشاط جامعه ازطریق ارتقای فعالیت بدنی کمک میکند. دراینراستا، برخی تمریندهندگان با روش آموزش خطی یا غیرخطی سعی میکنند در سلامت جامعه موثر باشند؛ بنابراین این مطالعه سعی دارد مشخص کند چه روش آموزشی (خطی و غیرخطی) در ارتقای شایستگی حرکتی ادراکشده و واقعی کودکان موثر است.
مواد و روشها:
در این مطالعه 2 مدرسه پسرانه که آموزش در کلاس تربیتبدنی در یکی از آنها خطی و در دیگری غیرخطی بود، انتخاب شدند. ازاینرو، از هر مدرسه 50 کودک بهعنوان نمونه و بهصورت تصادفی انتخاب شدند (میانگین سن=8/47 و انحراف معیار=1/14). تبحر حرکتی با آزمون برونینکس اوزرتسکی ویرایش 2 و شایستگی حرکتی ادراکشده با پرسشنامه انگیزش درونی ارزیابی شدند.
یافتهها :
نتایج آزمون تحلیل کوواریانس با حذف اثر پیشآزمون نشان داد گروه غیرخطی در تبحر حرکتی (00/P=0) و شایستگی حرکتی ادراکشده (02/P=0) بهطور معناداری نمرات بالاتری نسبت به گروه خطی کسب کردند.
نتیجهگیری:
نتایج بر اهمیت استفاده از آموزش غیرخطی در تربیتبدنی با دستکاری محیط و تکلیف بدون دستورالعمل مستقیم و بازخورد تاکید دارد. روشهای غیرخطی بهعنوان روشهای نوین در مدارس میتوانند جایگزین روشهای سنتی شوند. در این روش با استفاده از دستکاری قیود میتوان به کودکان در ابعاد مختلفی، ازجمله شایستگی حرکتی واقعی و ادراکشده کمک کرد تا رشد مناسب داشته باشند. نتایج این مطالعه برای معلمانی که مهارتهای حرکتی بنیادی را در مدرسه آموزش میدهند، کاربرد دارد.
کلیدواژگان: آموزش، تبحر حرکتی، روش خطی، روش غیرخطی، شایستگی حرکتی -
صفحات 640-654
مقدمه و اهداف :
کنترل پاسچر متغیر کنیتیکی حرکت که نقش اساسی در حفظ ثبات در فعالیتهای روزانه را دارد. تکالیف دوگانه برای مطالعه تعادل یا کنترل پاسچر همراه با تکالیف شناختی است. هدف از پژوهش حاضر، تاثیر پیچیدگی تکلیف شنیداری و فواصل تمرینآسایی بر کنترل پاسچر است.
مواد و روشها :
تعداد 28 کارمند با دامنه سنی 30 تا 40 سال از دانشگاه الزهرای تهران بهصورت دردسترس و براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب و در 3 گروه با توزیع آزمایشی متفاوت 2 دقیقه، 15دقیقه و 24 ساعت با 3 سطح دشواری (آسان، متوسط و دشوار) بهطور تصادفی گمارده شدند. هر گروه 3 بلوک 6 کوششی که زمان هر کوشش 35 ثانیه، فاصله میان کوششها 20 ثانیه و فاصله زمانی میان بلوکها بسته به تقسیمبندی گروه 2 دقیقه، 15 دقیقه و 24 ساعت بود را با 3 سطح دشواری اجرا کردند. یافتهها با استفاده از تحلیل واریانس عاملی مرکب با اندازههای تکراری 3 گروه (انبوه، 15 دقیقهای و 24 ساعت) و 3 سطح تکلیف (آسان، متوسط و دشوار) و آزمون تعقیبی بونفرونی بررسی شد.
یافتهها :
یافتهها نشان داد اثر اصلی سطح دشواری تکلیف و توزیع آزمایش معنادار است (001/P=0) و در مرحله یادداری بین میانگین قدرت فرکانس در جهت قدامیخلفی در گروه آزمایش شنیداری با سطح دشواری پایین با گروه آزمایش شنیداری با سطح دشواری بالا تفاوت معنادار است. در تکلیف شنیداری اثر تعاملی سطح دشواری تکلیف در توزیع آزمایش معنادار نبود. در مرحله یادداری مولفههای مرکز فشار پا (میانگین قدرت فرکانس در جهت قدامیخلفی) در گروه آزمایش با توزیع 24 ساعت و در شرایط تکلیف شنیداری با سطح پیچیدگی آسان بهترین وضعیت کنترل پاسچر و در گروه آزمایش با توزیع 2 دقیقه و در شرایط تکلیف شنیداری با سطح پیچیدگی دشوار ضعیفترین وضعیت کنترل پاسچر را نشان داد. در شرایط تکلیف شنیداری با سطح دشواری بالا، گروه توزیع آزمایش بافاصله 24 ساعت میانگین مولفههای مرکز فشار پا بهتری نسبت به گروههای توزیع آزمایش انبوه و توزیع آزمایش بافاصله 15 دقیقه داشتند.
نتیجهگیری:
بهنظر میرسد مزایای تمرین فاصلهدار نسبت به تمرین انبوه با پارامترهای تحکیم حافظه حرکتی، افزایش تلاش شناختی و انگیزه همراه است. باتوجهبه مدل فرضیه هاکن و کلسو و باندز (پیشرفت/پسرفت)، مربیان در آموزش تکالیف و برای پیشرفت در یادگیری، باید آموزش را از سطح ساده به دشوار در برنامه آموزشی قرار دهند.
کلیدواژگان: دوره استراحت، تحکیم، کنترل قامت -
صفحات 656-677
مقدمه و اهداف:
هدف از این مقاله، ارایه مدل بومی برای تحلیل اکوسیستم مدل کسبوکار اینترنت اشیا در حوزه توانبخشی ایران با تاکید بر ارتقا و بهبود کیفیت زندگی جامعه معلولین کشور است. مقاله از نوع کاربردی، ترکیبی (کیفی و کمی) و توصیفی پیمایشی است.
مواد و روشها :
در این پژوهش جامعه و نمونه آماری در بخش کیفی توسط 8 تن از خبرگان و در بخش کمی توسط 100 تن از مدیران اجرایی و استادان انجام شد. جهت واکاوی روایی محتوایی صوری، از تکنیک دلفی و جهت بررسی روایی محتوایی از شاخصهای «ضریب نسبی روایی محتوایی» و «شاخص روایی محتوایی» استفاده شد. پایایی ابعاد و شاخصها ازطریق آزمون کرونباخ با جمعیت 30 نفری تایید شد. در راستای تجزیهوتحلیل مدل پیشنهادی پژوهشگر، از نمونه 100 نفری جهت تحلیل عاملی، آزمون تی، تکنیک مدلیابی معادلات و برازش مدل استفاده شد.
یافته ها:
یافتهها نشان داد درجه تناسب مدل پیشنهادی نیز باتوجهبه فلسفه، اهداف مبانی نظری ابعاد و مولفهها، بازخورد و برونداد مدل با اطمینان 99 درصد از نظر متخصصان تایید شده است.
نتیجه گیری:
یافتههای مقاله موجب ارایه مدلی با ابعاد اصلی محیط، بازیگران، چرخه اکوسیستم و معماری اینترنت اشیا در کسبوکار شد. در مدل ارایهشده شاخصهای ابعاد شناساییشده نیز در ارزیابی اکوسیستم مدل کسبوکار اینترنت اشیا تایید شد. ارزشهای اصلی که برای جامعه موردمطالعه درنظر گرفته شد عبارتاند از: استقلال، تعامل، توانمندی است.
کلیدواژگان: ارزیابی اکوسیستم اینترنت اشیا، مدل کسب و کار، توانمندسازی، معادلات ساختاری، توان بخشی ایرا
-
Pages 474-487Background and Aims
Low back pain is one of the most common and costly musculoskeletal problems that affects more than 80% of people in the community at some point in their lives. Control of pain and functional disability of patients with low back pain is the most important part of physiotherapy and rehabilitation, and recently, the use of vibrating tools to achieve this goal has been considered. A flexi-bar is a vibrating instrument that causes low-frequency vibration in the body through active movements in the upper extremities. According to the articles, these vibrational stimulations, in addition to the stimulation of vibratory receptors and pain relief, can activate muscle spindles, increase the activity of alpha neurons, and improve neuromuscular control in the trunk muscles. The aim of this review study was to evaluate the effectiveness of flexi-bar as a vibrational exercise therapy tool in the rehabilitation of patients with low back pain.
MethodsIn this study, an electronic search was performed in PubMed, Scopus, and Google Scholar search engines from 2000 to 2020, and studies that examined the effectiveness of flexi-bar on pain, functional disability, or trunk muscle activity in patients with low back pain or healthy individuals were selected. The keywords of low back pain, flexi-bar, body blade, vibrating rod, and trunk muscle activity were used for the search.
ResultsUsing keywords and considering the inclusion and exclusion criteria, 17 articles that were most relevant to the subject of this article were reviewed.
ConclusionThe results of these studies showed that flexi-bar is useful in reducing pain and improving functional disability in patients with low back pain, but more studies are needed in the future to more accurately evaluate the effectiveness of flexi-bar in trunk muscle activity in patients with low back pain.
Keywords: Vibration training, Flexi-bar, Low back pain, trunk muscle activity -
Pages 488-503Background and Aims
Inadequate mobility in intellectual disability causes imbalance. Therefore, the purpose of this review was to investigate the effect of motor interventions on improving the balance of intellectual disability.
Methods :
In this study, a comprehensive review of the effect of motor interventions on improving the balance of the intellectual disability was done by searching the Google Scholar, PubMed, and ScienceDirect databases with the keywords balance, equilibrium, balance in intellectual disability, balance in mentally retarded, intellectual disabled, and also Persian databases of Google Scholar, Megapaper, IranDoc, Magiran, SID, MedLib and IranMedex from 2000 to February 2021. In this search, two languages, Persian and English, were used. After collecting the search results, first, the title and then the abstract of the articles were studied. If the articles complied with the inclusion and exclusion criteria, their results were used in the present review study and otherwise discarded.
Results:
In the search of texts, a total of 110 articles were found and after deleting similar cases, 44 articles (18 Persian articles and 26 English articles) were selected from the articles that were very closely related to the studied subject.
Conclusion :
A review of studies has shown that performing motor interventions in most studies improves the balance of intellectual disability. However, due to the limitations of the studies, the conclusions of the present study should be interpreted with caution. Although these results can help coaches, exercise teachers, physiotherapists, and therapists improve the balance of intellectual disability, more detailed studies are needed.
Keywords: motor interventions, Exercise, Intellectual disability, Static balance, dynamic Balance -
Pages 504-516Background and Aims
Balance is one of the important factors that help to maintain the independent life of people with intellectual disabilities. A variety of methods are used to assess balance in these individuals. However, so far no review study has been conducted to determine what kind of tests are used to assess balance in this group. Therefore, The purpose of this study was to investigate the methods of assessing postural control and balance used in studies on intellectual disabilities.
MethodsIn this study, a comprehensive search was performed on functional assessment tests of balance in people with intellectual disabilities. PubMed, Medline, Web of Science, ScienceDirect, Cochrane Central Register of Controlled Clinical Trials, Google Scholar, Scopus, Magiran, IranDoc, Iran Medex, MedLib, and SID were searched from 1991 to November 2020. After collecting the search results, first, the title and then the summary of the articles were studied. If the articles met the inclusion criteria, the results were used in the review study and otherwise discarded.
ResultsBased on the criteria and objectives of the research, 20 articles were selected after the evaluation process. All articles were provided in full text. Then, 23 Functional Balance Assessment Tests were used to measure functional balance in people with intellectual disabilities.
ConclusionStudies had examined the evaluation of functional balance in intellectual disabilities in several ways; therefore, it seems that a specific test cannot be suggested to measure the balance of intellectually disabled people.
Keywords: Posture control, Static balance, functional balance, Intellectual disability -
Pages 518-532
Background and Aims :
Blindness is one of the major health problems and diseases, such as corneal opacity, cataracts, glaucoma, and age-related macular degeneration due to diabetes are recognized as the most important causes of bilateral blindness worldwide. Among these factors, corneal diseases are considered as an important cause of blindness. The aim of this study was to review the prevalence, causative agents, treatment methods, and also the use of keratoprosthesis or artificial cornea as the last option to restore vision to blind patients with severe corneal injuries.
Methods :
Studies related to the subject were collected and reviewed using valid databases, such as PubMed and Google Scholar.
Results :
Out of more than 1000 articles in the field of the artificial cornea, about 70 related articles were selected and reviewed.
Conclusion :
Generally, keratoprosthesis is used for patients for whom corneal transplantation is not possible or the risk of corneal transplantation rejection is high. The patient’s current condition and the outcome of the patient’s anterior and posterior segment examinations, previous treatments and surgeries, and the medications used should be considered. If a person has advanced retinal disease or glaucoma, he/she is not a good candidate for keratoprosthesis. If the patient’s vision in either eye is within the range of light perception or hand movement detection, while the optic nerve and macula are healthy, it is appropriate to use keratoprosthesis. It can be said that there is still no type of keratoprosthesis that can be used without side effects and for all patients in need, but researchers are still trying to improve the quality of keratoprostheses, which can restore patients’ lost vision with minimal complications.
Keywords: Keratoprosthesis, Corneal Blindness, Visual Rehabilitation -
Pages 534-546
Background and Aims :
Aging causes alterations in various body functions, such as motor, sensory, cognitive and psychosocial. The present study was performed to compare the effects of two types of gait-retraining approach on the balance and motor performance of elderly women at risk of falling.
Methods:
This study is a semi experimental research with pretest-posttest plan, in which 45 women elderly between 60 and 75 years were randomly divided into two experimental (n=30) and one control groups (n=15). The experimental group (8 weeks, 3 sessions per week, each session 45 minutes). In order to assess on balance and motor performance of subject, Berg Balance Scale, and 10 meter walk test was used. Analysis of covariance (ANCOVA) was used to analyze the data, SPSS statistical package was used for all analyzes. In this study, significance level equal was considered to 95% and level of alpha was considered less than or equal to 0/05.
Results :
The findings of this study showed that both selected exercises had significance effect on balance and motor performance in non reactive elderly women. Conducting a between-group comparison also showed that the which was related to the training with ground balance ladder, respectively (P≤0.05). However, there was no significant difference in the control group for all three variables.
Conclusion:
This study showed that exercise two kinds of tutorial gait approach reduce can improve postural control and decrease the risk of falls in the elderly. Therefore it can be used to reduce risk of falls.
Keywords: Gait Retraining, Balance, Function, Elderly -
Pages 548-559
Background and Aims:
Type 2 diabetes is the most common endocrine disease in the world. Various methods, such as medication and exercise can be helpful, although information on the issue is scarce. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of TRX resistance training along with using taurine supplementation on glycemic indices of type 2 diabetic females.
Methods :
The sample of the present study consisted of 40 middle-aged females with inactive diabetes with an age range of 40 to 60 years. Subjects were randomly divided into four groups of ten, including the training group, supplement group, training+supplement group, and control group. Fasting blood glucose (FBS) and glycosylated hemoglobin (HBA1C) levels were measured before and after the training period. The duration of the training program for the training group was eight weeks for three sessions per week
Results :
The results showed that HBA1C levels decreased in the post-test compared to the pre-test in the supplement (P=0.027), exercise (P=0.001), and supplement+exercise (P=0.001) groups. While the levels of this variable did not show any significant difference in the control group in the post-test compared to the pre-test (P>0.05). The results showed that FBS levels in the exercise group were statistically lower than in the supplement + exercise group (P=0.012).
Conclusion:
According to the findings, it can be concluded that resistance training using the TRX method along with taurine supplement can reduce resting FBS and glycosylated hemoglobin (HBA1C) levels in type 2 diabetic women and increase women’s health.
Keywords: Type 2 diabetes, taurine supplementation, glycemic index, Suspension Training, TRX -
Pages 560-574
Background and Aims:
Headache is one of the most common problems in adults and almost 47% of the world's population suffer from some kind of headache. High percentage of these headaches come from neck muscles these are called cervicogenic headaches. The purpose of this study is Comparison of the effect of comprehensive therapeutic protocol with and without manual treatment and kinesiotaping on pain and disability, postural and electrical activity of some neck muscles in men with non-traumatic cervicogenic headache.
Methods :
43 men aged 35 to 55 years with non-traumatic cervicogenic headache were selected for this study and randomly divided into four groups.Forward head angle, pain and disability and power of neck superficial muscle activation measured by using the photogrammetry, neck pain and disability scale (NPDS) and surface electromyography respectively in pre-test and after six weeks in post-test. Statistical methods, Shapiro-wilk and then repeated measures ANOVA and one-way ANOVA and paired t-test, repeated measure variance and finally and Bonferroni were used (α≤0.05).
Results :
The results showed a significant decrease in pain and disability, forward head angle and also a decrease in the activity of the superficial neck muscles in the experimental groups after six weeks of intervention. (P=0.00). Comparing the above three experimental groups, the comprehensive exercise therapy group with manual therapy had the highest statistical significance in reducing pain and disability, reducing the angle of head forward and reducing the activity of superficial neck muscles. (P=0.00).
Conclusion:
comprehensive exercise therapy intervention with manual therapy had the greatest effect on improving the symptoms of men with non-thromatic cervicogenic headache.
Keywords: Exercise Therapy, Manual Therapy, Kinsiotyping, Pain, Disability, Postural, electrical activity, Headache -
Pages 576-588
Background and Aims :
Considering the importance of balance and the prevalence of genu varum in soccer, this study evaluated the role of lower extremity corrective exercises on dynamic balance improvement and knee deformity in teenage football players (youth footballers).
Methods :
This semi-experimental study was performed on 24 male soccer players aged 15-17 years with genu varum deformity (more than 5 cm knee distance), who were divided into two groups randomly. Collis for measuring the knee distances and the star balance test for dynamic balance were used in both groups. After six weeks of corrective exercise with traband (three times a week) in the training group and sport-specific activities in the control group, all measurements mentioned above were repeated in both groups. Analysis of covariance for balance and Mann-Whitney U test for knee position were used with a level of significance less than 0.05.
Results :
The results showed the significant positive effects of the exercise program on the knee position (P=0.002) and dynamic balance variables (ant: P=0.002, med: P=0.004, post: P=0.005, posterolateral: P=0.006, and other directions: P˂0.001) and balance improvement and knee distance decreasing were found in the training group.
Conclusion:
It seems that six weeks of traband training exercises can improve dynamic balance in soccer players by reducing the knee genu varum deformity.
Keywords: Genu varum, dynamic Balance, Exercise, Soccer -
Pages 590-600
Knee osteoarthritis is a debilitating disorder. Limited studies have shown that Prolotherapy using saline instead of dextrose is effective, especially in diabetic patients and reduces the negative effects of this disease. In the present study, 40 patients with knee osteoarthritis along with joint effusion were divided into two groups of 20. The first group went under simultaneous intra-articular and peri-articular knee injection of hypertonic saline and the second one had only intra-articular injection. In each group, three sessions of injection were done in two weeks interval. The standard questionnaires of VAS, WOMAC and OKS, were completed for both groups, before intervention and in the 2nd and 4th weeks after the last injection. VAS was used for pain relief; WOMAC to assess pain in various daily activities; and OKS to assess the amount of pain, lameness and the ability to perform various activities. Using SPSS version 25, data was analyzed by independent and paired t- test. Although both groups showed improvement of outcomes after intervention there was a significant difference between simultaneous intra-articular and peri-articular Prolotherapy method compared to intra-articular Prolotherapy alone in favor of the first method.
Keywords: knee osteoarthritis, effusion, prolotherapy, intra-articular, peri-articular -
Pages 602-613
Background and Aims:
Shoulder impingement syndrome (SIS) can affect the proprioception and disturb the normal neuromuscular reactions that the protect the shoulder joint. There are various therapeutic strategies including stretching exercises to prevent the negative effects of SIS. This study aims to investigate the effects of static, slow and fast dynamic stretching on shoulder joint proprioception in male volleyball players with SIS.
Methods:
Participants were 18 professional male volleyball players (Age: 26.52±1.5 years, weight: 89.72±7.02 kg, height: 196.78±6.32 cm) in Kerman, Iran suffering from SIS who were selected using purposeful and convenience sampling methods. All subjects were randomly performed one type of stretching exercises for three consecutive days at the same hour and their proprioception were measured by the Leighton flexometer and target angle reconstruction with external and internal shoulder rotations before and after stretching. The data were analyzed using repeated measures ANOVA.
Results:
The static stretching signifcantly reduced the shoulder joint proprioception (P=0.001), while the dynamic stretching at different speeds had a significant positive effect on shoulder joint proprioception (P=0.001). There was no significant difference between the two types of slow and fast dynamic stretching (P=0.8).
Conclusion :
It seems that dynamic stretching at different speeds has a better effect on shoulder joint proprioception than static stretching in male volleyball players with SIS.
Keywords: Volleyball, Static stretching, Dynamic stretching, Position sense -
Pages 614-625
Background and Aims:
Balance disorder has been recognized as a leading cause of falls in the elderly. One way to strengthen the balance of the elderly is to use new technologies such as virtual reality. Purpose of this study was to investigate the effect of virtual reality exercises on the dynamic and functional balance of the elderly.
Methods :
The present study was a quasi-experimental research with pre-test and post-test design. Subjects included 24 male aged 60-75 years that were selected by a convenience sampling method from Shabestar city and divided randomly into two virtual and control groups. Participants in the experimental group practiced for 9 weeks, but the control group continued their usual treatment programs. XBox device was used for virtual reality interventions. Also, in order to evaluate the functional and dynamic balance, Berg Balance Scale, and Up and go timed Test were used, respectively. MANCOVA and ANCOVA Tests were used at P<0.05 level to analyze the data.
Results :
MACNOVA test results showed a significant difference (P=0.001) between two groups at least in one balance variable (dynamic and functional). Also, based on the results of ANCOVA test, due to better balance scores in the experimental group, virtual reality practice using Xbox improved their dynamic and functional balance compared to the control group.
Conclusion:
This study provides evidence that dynamic and functional balance is modifiable in elderly people and that they respond to short-time VR training. It is suggested to use virtual reality as well as balance exercises as a suitable method of improving dynamic and functional balance abilities in the elderly.
Keywords: Exercise, Virtual reality, Xbox, dynamic Balance, functional balance -
Pages 626-638
Background and Aims:
Education in school is a key element of health and helps to freshness and vitality of the community through the promotion of the physical activity. In this regard, some practitioners try to be effective in community health through linear or non-linear training methods. Thus, this study tried to determine which educational method (linear, nonlinear) is effective in promoting perceived and real motor competence in children.
Methods :
In this study, two boy schools were selected whose education in the physical education class was linear in one and non-linear in the other. Therefore, 50 children from each school were selected as a sample randomly (Mean±SD age: 8.47±1.14 ). Motor proficiency was assessed by the Bruininks-Oseretsky Test, and perceived motor competence was assessed by the Incentive Motivation Questionnaire.
Results:
The results of the analysis of covariance by eliminating the effect of the pre-test showed that the nonlinear group in motor skills (P=0.00) and perceived motor competence (P=0.02) scored significantly higher than the linear group
Conclusion:
The results emphasize the importance of using nonlinear training in physical education with manipulation of the environment and task without direct instructions and feedback. Nonlinear methods as new methods in schools can replace traditional methods. In this method, by manipulating the constraints, children can be helped to grow in various dimensions, including real and perceived motor skills. The results of this study are useful for teachers who teach basic motor skills in school.
Keywords: Teaching, Motor Competence, Motor proficiency, linear method, nonlinear method -
Pages 640-654
Background and Aims :
Postural control of the kinetic variable of motion plays an essential role in maintaining stability in daily activities. Dual tasks for studying balance or postural control are accompanied by cognitive tasks. The aim of the present study was to investigate the effect of listening task complexity and offline learning on postural control.
Methods:
Twenty-eight employees with an age range of 30-40 years from Alzahra University of Tehran (PBUH) were selected by available sampling and based on inclusion criteria and divided into three groups with different training distributions of 2 minutes, 15 minutes, and 24 hours with three levels of difficulty (easy, medium, and difficult). Each group performed three blocks of six attempts with each attempt time of 35 seconds, the interval between attempts of 20 seconds, and the time interval between blocks depending on the division of the group: 2 minutes, 15 minutes, and 24 hours with three difficulty levels. Findings were analyzed using a combined factor analysis of variance with repeated measures of three groups (mass, 15 minutes, and 24 hours) and three task levels (easy, moderate, and difficult) and the Bonferroni post hoc test.
Results :
Findings showed that the main effect of homework difficulty level and practice distribution was significant (P=0.001) and in the retention stage, there was a significant difference between the mean frequency power in the anterior-posterior direction in the low difficulty listening group and the high difficulty listening group. In the listening task, the interactive effect of task difficulty level in the distribution of practice was not significant. In the memorization stage, regarding the COP components (average frequency power in the anterior-posterior direction), the training group (24 hours), and in the listening task with an easy complexity level, the best condition was posture control, and in the training group (2 minutes) and in the listening task with difficult complexity level, the weakest condition was control posture. In the listening task with a high level of difficulty, the 24 hour training group had better average COP components than the mass training group and the 15 minute training group.
Conclusion:
It seems that distance training over mass training along with the parameters of strengthening motor memory increases cognitive effort and motivation. According to Hacken, Kelso, and Bondes hypothesis (progress-regression), educators should include homework in teaching instruction and from simple to difficult in the curriculum.
Keywords: Rest period, Consolidation, postural control task -
Pages 656-677
Background and Aims:
The purpose of this article was to present a local model for ecosystem analysis of the IoT business model in the field of rehabilitation in Iran with an emphasis on improving the quality of life of the disabled community in the country.
Methods:
The current article can be categorized as applied, combined (qualitative and quantitative), and survey-based descriptive. The society, i.e., the statistical sample, included eight experts in the qualitative part and consisted of 100 executives and experts in the quantitative part. A questionnaire was used to analyze the dimensions and indicators. The face validation of the questionnaire was performed by the Delphi technique. Content validity ratio and content validity ratio were used as two content-related validity indicators for qualitative validation. The reliability of all dimensions and indicators was confirmed through Cronbach’s test with a population consisting of 30 experts. To analyze the proposed model of the researcher, we used inferential tests, loading factor analysis, t, structure equation modeling, and fitting techniques on a 100-person sample.
Results :
The fitness of the model was approved by experts with 99% confidence according to the philosophy, goals of the theoretical foundations of dimensions and components, feedback, and output of the model.
Conclusion :
The findings of this paper led to a model with several dimensions: (1) environment, (2) actors, (3) ecosystem cycle, and (4) IoT architecture in business. The corresponding indicators for the identified dimensions were validated. Independence, interaction, and empowerment were considered three principle values for the target community.
Keywords: Analysis of ecosystem, IOT, Business Model, Empowerment, SEM, Rehabilitaion