فهرست مطالب

رهبری و مدیریت آموزشی - سال شانزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی
سال شانزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • میترا رستگار، نادر شهامت*، مسلم صالحی، رضا زارعی صفحات 1-20

    این مطالعه با هدف ارایه و ارزیابی مدل پارادایمی جهت مدیریت پایدار منابع انسانی در دانشگاه های آزاد استان فارس صورت گرفته است. این پژوهش به روش کیفی انجام شد. جامعه آماری شامل 18 نفر از خبرگان مدیران اجرایی دانشگاه های آزاد استان فارس می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختاریافته است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی-تحلیلی است. نتایج نشان داد که اضافه کردن الزامات زیست محیطی در شرح شغل، طرح معیارهای زیست محیطی در آگهی های استخدامی، تقارن اهداف زیست محیطی با سیستم ارزیابی سازمان، بررسی و تعیین نیازهای آموزشی در مسایل زیست محیطی از عوامل علی، پرسش گری به جای مشاهده گری، استفاده از شیوه های ترغیبی، اقتضایی بودن دانش، فناوری و معرفت حاصل پژوهش، داشتن مسیولیت و پاسخگویی اجتماعی، از عوامل بسترساز، انتقال دغدغه های زیست محیطی در فعالیت های استخدامی، تعریف مشوق هایی برای اقدامات زیست محیطی مانند بازیافت، از عوامل مداخله گر، انتخاب افراد آگاه از مسایل زیست محیطی، استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی و ممیزی زیست محیطی، طرح معیارهای سبز در ارزیابی عملکرد کارکنان، از راهبردها و ایجاد برنامه آموزشی نظام مند جهت تامین مهارت زیست محیطی کارکنان، ایجاد اقدامات زیست محیطی برای کاهش خطرات محیط کاری، به عنوان پیامدهای مدل می باشند.

    کلیدواژگان: مدل پارادامی، مدیریت پایدار منابع انسانی، مشاغل سبز
  • احمد احمدی فارسانی، فریبا کریمی*، بدری شاه طالبی صفحات 21-41
    هدف پژوهش حاضر، آسیب شناسی فرآیند جذب معلمین مقطع ابتدایی در آموزش و پرورش ایران بود. بدین منظور، مطالعه کیفی با رویکرد پدیدار شناسی انجام شده است. 22 صاحب نظراز میان برنامه ریزان ، کارشناسان و متخصصان حوزه جذب و استخدام نیرو در وزارت آموزش و پرورش  با روش نمونه گیری هدف مند با توجه به حد اشباع نظری  شناسایی و انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته بهره گرفته شد. مصاحبه ها، ضبط و پیاده سازی گردید و بر اساس روش 7 مرحله ای کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از روش تایید مصاحبه شوندگان برای کنترل روایی استفاده شد. برای تعیین پایایی از روش باز آزمون استفاده گردید و درصد پایایی بازآزمون در پژوهش 86% به دست آمد. پژوهش منتج به شناسایی 65 آسیب در قالب 15 واحد مفهومی در ابعاد نیرو یابی ، انتخاب و انتصاب گردید که مهمترین آسیب ها در هر یک از ابعاد به ترتیب، عدم درک ماهیت شغلی، ضعف در اطلاع رسانی، مشکلات جذب نخبگان، ضعف های تخصصی و مهارتی، کم توجهی به فعالیت های پژوهشی و ضعف در ارزشیابی و بازخورد شناخته شد. در نهایت، مبتنی برادبیات تحقیق و واقعیت های آموزش و پرورش ایران، راهکار های اصلاحی پیشنهاد شد که از جمله مهمترین آنها، تغییر در برخی قوانین و سیاستگذاری های جذب نیرو و رعایت استانداردهای استتخدامی  به همراه نیاز سنجی و اعلام زمان های دقیق استخدام در وزارت آموزش و پرورش بود.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، فرایند جذب، معلمین ابتدایی، آموزش و پرورش ایران
  • پروین آفتابی، مجید علی عسگری*، مصطفی قادری صفحات 43-63
    هدف پژوهش حاضر بررسی اعتبار الگوی دانش محتوایی، پداگوژی و فناوری معلمان علوم متوسطه اول در استان کردستان بود. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی با طرح همبستگی و اعتباریابی مدل بود.  نمونه آماری شامل 120 نفر از معلمان علوم متوسطه اول در استان کردستان  بوده است. داده ها با استفاده از پرسشنامه بدست آمد. مدل نهایی تحقیق با استفاده از تکنیک حداقل مربعات جزیی و نرم افزار اسمارت پی. آل. اس مورد اعتبارسنجی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مدل تدوین شده در این تحقیق از اعتبار بالایی برخوردار است. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که دانش معلمان بر دانش محتوایی تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ دانش فناوری بر عوامل سازمانی و مدیریتی آموزش و پرورش تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ دانش معلمان بر دانش پداگوژی تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ دانش معلمان بر عوامل مدیریتی و سازمانی آموزش و پرورش تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ دانش محتوایی بر عوامل سازمانی و مدیریتی آموزش و پرورش تاثیر مثبت و معناداری دارد و دانش پداگوژی بر عوامل سازمانی و مدیریتی آموزش و پرورش تاثیر مثبت و معناداری دارد. این پژوهش به معلمان علوم کمک می کند که الگوی مناسبی را جهت فعالیت های آموزشی خود در کلاس درس انتخاب نمایند تا به پرکردن خلاء و شکاف دانش معلمان علوم کمک کند و به یادگیرنده اجازه داده شود دانش را بسازد؛ نه این که دانش را صرفا از راه آموزش بیاموزد.
    کلیدواژگان: الگوی دانش محتوایی، پداگوژی و فناوری، معلمان علوم
  • اعظم نیکوکار*، سیده عاطفه نعمتی هاشمی صفحات 65-91

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی مولفه های رهبری امنیت مدار و بهزیستی روان شناختی با فرسودگی شغلی معلمان زن مقطع متوسطه ی اول شهرستان ساوه انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه ی آماری، معلمان زن مقطع متوسطه ی اول شهرستان ساوه (260 نفر) است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه 152 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده‎اند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد فرسودگی شغلی مزلاچ  (1986) و بهزیستی روان شناختی ریف (1989) و رهبری امنیت مدار کومب (2011) انجام شد. ضرایب آلفای کرونباخ به دست آمده برای ابزار گردآوری داده ها به ترتیب 0.93 ، 0.71 و 0.87 به دست آمد که پایایی مطلوب ابزارها را نشان می دهد. همچنین سنجش روایی محتوایی با تحلیل عامل تاییدی و روایی صوری با تایید متخصصین، نشان از مطلوبیت ابزار داشته است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Spss استفاده شد. داده ها به کمک آزمون های آماری توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد همبستگی مشاهده شده بین مولفه‎ های رهبری امنیت مدار و بهزیستی روان‎شناختی با فرسودگی شغلی معلمان، به ترتیب 0.217- و 0.209-  برآورد شده که نشان از رابطه ی معکوس و معنادار بین آن‎ها دارد؛ پس رهبری امنیت مدار و بهزیستی روان شناختی می توانند نقش موثری در کاهش سطح فرسودگی شغلی معلمان زن مقطع متوسطه ی اول شهرستان ساوه ایفا نمایند، که در این میان، مولفه‎ ی مشاهده ‎ی پتانسیل و امنیت روانی، سهم بیشتری در کاهش فرسودگی شغلی داشتند. نتایج این پژوهش می تواند به آموزش و پرورش در جهت ارتقای سطح بهزیستی روان شناختی معلمان، کاهش فرسودگی شغلی در آن ها و بهبود کیفیت و عملکرد شغلی معلمان کمک کند.

    کلیدواژگان: رهبری امنیت مدار، فرسودگی شغلی، بهزیستی روان شناختی
  • رضا امیا، حسین دیده خانی*، پرویز سعیدی صفحات 93-116
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر توسعه آموزش کارآفرینی در نظام آموزشی عالی ایران طراحی و اجرا گردید.  پژوهش حاضر از جمله پژوهش های کیفی بود که با استفاده از مصاحبه انجام گردید. جامعه آماری شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند که جهت انتخاب نمونه های پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری استفاده گردید. در نهایت بدین صورت تعداد 14 نفر به عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. در جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر از کدگذاری به صورت کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده گردید. مطابق با کدگذاری مصاحبه ها مشخص گردید که تعداد 38 کد به عنوان عوامل موثر بر توسعه آموزش کارآفرینی در نظام آموزشی عالی ایران مشخص گردید. پس از کدگذاری محوری مشخص گردید که این عوامل در شش دسته شامل تعالی درونی، دانش فنی، مسایل انگیزشی، مسایل مدیریتی، تحول آموزشی و مسایل سیستمی دسته بندی گردید. به عبارتی توجه به عواملی شناسایی و تمرکز در جهت فراهم نمودن این عوامل در نظام آموزشی عالی ایران می تواند منجر به توسعه آموزش کارآفرینی در نظام آموزشی عالی ایران گردد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، آموزش کارآفرینی، نظام آموزشی عالی
  • ابوذر اسمعیلی آهندانی، زهره شکیبایی*، هایده عاشوری صفحات 117-145

    توانمندسازی ساختاری سازه های قدرت و کنترل را در راستای بهره وری و ارتقاپذیری کارکنان به شکل بهینه ای به کار می گیرد. هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی پیشایندها و پسایندهای توانمندسازی ساختاری منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان یود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نوع شناسی پژوهش در زمره پژوهشهای آمیخته با رویکرد کیفی و کمی در پارادایم قیاسی- استقرایی بود. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی، اساتید دانشگاهی و خبرگان در حوزه مدیریت دولتی، مدیریت منابع انسانی و مدیریت آموزشی می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به تعداد 16 نفر انجام شد. جامعه آماری بخش کمی، مدیرانی میانی و ارشد اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی دردسترس، حجم نمونه 36 نفر تعیین شد. داده های کیفی به دست آمده از مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار 2020MaxQda و بخش کمی پژوهش با استفاده از روش دلفی فازی انجام شد. پیشایندها و پسایند های توانمندسازی ساختاری در قالب 24 عامل مشخص و سپس با استخراج این عوامل، از طریق پژوهش کمی اولویت بندی شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد تمرکز بر مسایل محوری، مدیریت افقی و استعداد گزینی مدون و شناسایی نقش های کلیدی، مهمترین پیشایندهای توانمندسازی ساختاری می باشند. از بین پسایندهای توانمندسازی ساختاری نیز ارتقای کیفیت زندگی کاری، تسهیل رشد کارکنان و توسعه قابلیت های پویا، مهمترین پسایندهای توانمندسازی ساختاری می باشند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی ساختاری، آموزش و پرورش، دلفی فازی
  • رضا معصومی نژاد*، قهرمان مددلو، شهلا بابائی، زهرا بابائی، دل انگیز شامی صفحات 147-182
    هدف از مطالعه حاضر شناسایی شاخصه های رفتار اخلاقی معلمان و تبیین آن مطابق با ابعاد چندگانه دانش معلمی در فرایند آموزش دانش آموزان بود. رویکرد تحقیق کیفی از نوع  روش تحلیل محتوای متعارف با ماهیت خود مفهومی بود. مشارکت کنندگان پژوهش معلمان شهرستان های خوی و چایپاره در سال تحصیلی 1400-1399 بود که 23 نفر از آنان از طریق نمونه گیری هدف مند از نوع شاخص انتخاب شدند. در این راستا مصاحبه های نیمه ساختار یافته ای از آنها صورت گرفت و فرایند نمونه گیری تا اشباع کامل داده ها ادامه یافت. برای روایی یافته ها از روش خود بازبینی محقق و مرور مشارکت کنندگان و برای تعیین پایایی داده ها از بررسی موازی کدگذاران استفاده شد. یافته ها نشان داد که 7 مضمون اصلی رفتار اخلاقی معلمان در فرایند آموزش شامل خود هویت شناسی، هدف مندی آموزشی، همزیست پذیری نوعی، واقع گرایی اخلاقی، تعلق پذیری شناختی، کنشگری اقتضایی و بهزیستی آموزشی است که با 24 مضمون فرعی و 171 کد اولیه، در راستای پیاده سازی انواع دانش معلمی در کلاس درس هستند. نتایج نشان داد که مولفه های هفت گانه، به عنوان جنبه هایی از دانش معلمان در فرایند آموزش و تدریس، منعکس کننده ی ماهیت اخلاق مدارانه رفتار آنها در موقعیت های آموزشی هستند که می توانند انتظارات جامعه ذینفعان را در رابطه با ویژگی های یک معلم اثربخش محقق کرده و در عمل به کار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی، فرآیند آموزش، دانش معلمی
  • فرشته رحمتی، محمدحسن پرداخت چی*، احمدرضا سنجری، نرگس حسن مرادی صفحات 183-212

    امروزه خلاقیت نه به عنوان یک نیاز، بلکه به عنوان شرط بقا هر سازمان یا جامعه تلقی می گردد. این پژوهش با هدف طراحی الگوی پرورش خلاقیت دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه نظری شهر تهران انجام شده است. نوع پژوهش از نظر هدف، توسعه ای و از لحاظ نتیجه، کاربردی و از لحاظ نوع داده ها آمیخته اکتشافی(کیفی و کمی) است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل 23 نفر از خبرگان علمی و صاحب نظران آموزش و پرورش بودند که با روش نمونه گیری غیر احتمالی قضاوتی و هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی شامل 400 نفر از مدیران مدارس دخترانه دوره دوم  مقاطع متوسطه شهر تهران بودند که با توجه به جدول مورگان، حجم نمونه 196 نفر تعیین گردید و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی نیز پرسشنامه محقق ساخته بود. انجام مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت. روایی کدگذاری از طریق بازآزمون تایید شد. روایی محتوایی پرسشنامه بخش کمی نیز توسط خبرگان تایید شد. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی شامل کدگذاری باز، محوری و انتخابی روش داده بنیاد کلاسیک و در بخش کمی نیز مدل سازی معادلات ساختاری جهت اعتبارسنجی الگو بود. یافته های پژوهش حاکی از شناسایی 94 شاخص از کدهای باز مصاحبه ها در قالب 10 مولفه ها و 4 بعد بود که عبارتند از: ابعاد اثر پذیر شامل قابلیت های دانش آموز، عوامل فردی شامل پشتکار دانش آموز و علاقه دانش آموز، عوامل خانوادگی شامل فرهنگ خانواده و رفتار خانواده و عوامل مربوط به فرایند آموزش شامل محیط آموزشی، روش های تدریس، محتوای آموزش، آموزش خلاقیت و قابلیت ها و توانایی های معلم. نتایج تحلیل های کمی نیز موید معنی داری ارتباط بین ابعاد، مولفه ها و شاخص های الگو بود که این روابط در سطح آلفای 0.05 معنی دار است.

    کلیدواژگان: خلاقیت دانش آموزان، عوامل فردی، عوامل خانوادگی و عوامل مربوط به فرایند آموزش
  • سید حسین مدنی، مهری دارایی*، امین رحیمی کیا صفحات 213-233
    نقش مدیران نظام سلامت در اداره هرچه بهتر سیستم و ارایه خدمات بهداشتی درمانی همواره مورد تاکید بوده و انتخاب بهترین افراد برای این امر موردتوجه قرار دارد. لذا یکی از عواملی که برای مدیران بسیار ضروری و حیاتی است، وجود شایستگی های مدیریتی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف جزء تحقیقات بنیادی بوده و ازنظر ماهیت در گروه تحقیقات توصیفی پیمایشی قرار می گیرد. همچنین ازنظر نوع داده ها، تحقیق آمیخته است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 15 نفر از خبرگان حوزه مدیریت بودند که از طریق یک پرسشنامه باز پاسخ مصاحبه نیمه ساختاریافته از خبرگان به عمل آمد. برای تعیین روایی پرسشنامه در بخش کیفی، روایی صوری و محتوایی توسط صاحب نظران حوزه علوم تربیتی بررسی شد. بر ای تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. سپس به منظور بررسی پایایی سازه از شاخص پایایی مرکب CR و متوسط واریانس استخراج شده AVE استفاده گردید.پس از انجام مصاحبه و جمع آوری نظرات خبرگان، داده های حاصله با استفاده از شاخص های توصیفی میانگین و انحراف معیار تحلیل شدند. نتایج حاصل از بررسی و تحلیل مصاحبه ها نشان داد که مدل شایستگی مدیران در دانشگاه علوم پزشکی دارای 55 شاخص در قالب 8 مولفه (تفکر استراتژیک، مهارت های ادراکی، مدیریت خدمات، مهارت های ارتباطی، ملاحظات اخلاقی، مسیولیت پذیری، قدرت ابتکار، اختیار و استقلال عمل) طبقه بندی شدند. نتایج این مطالعه می تواند الگویی شایستگی مدیران برای وزارت بهداشت و سایر نهادهای که شایستگی مدیران در آن ها نقش مدیران از اهمیت بالا و حساسی برخورداراست، مفید باشد و می تواند یکی از راه های بهبود کیفی مدیریت در نظام سلامت کشور باشد.
    کلیدواژگان: مدل شایستگی، شایستگی مدیران، دانشگاه علوم پزشکی
|
  • Mitra Rastgar, Nader Shahamat, Moslem Salehi, Reza Zarei Pages 1-20

    This study aims to present and evaluate a paradigm model for the sustainable management of human resources in the free universities of Fars province based on the review of studies. This research was conducted using a qualitative method. The statistical population includes 18 experts of the executive managers of Fars province free universities who were selected using the purposeful sampling method. The data collection tool is a semi-structured interview. This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical. The results show that adding environmental requirements in the job description, planning environmental criteria in employment advertisements, matching environmental goals with the organization's evaluation system, examining and determining educational needs in environmental issues are causal factors, asking questions instead of observing, using persuasive methods, the necessity of knowledge, technology and knowledge resulting from research, having social responsibility and accountability, among the underlying factors, transferring environmental concerns in employment activities, defining incentives for environmental actions such as recycling, among the intervening factors, choosing people who are aware of environmental issues, establishing Environmental management system and environmental audit, planning green criteria in employee performance evaluation, are among the strategies and creating a systematic training program to ensure the environmental skills of employees, creating environmental measures to reduce the risks of the work environment, as consequences of the model.

    Keywords: paradigmatic model, sustainable management of human resources, green jobs
  • Ahmad Ahmadi Farsany, Fariba Karimi *, Badri Shahtalebi Pages 21-41
    The current study aims to look into the merits and demerits of elementary teacher recruitment process in Iranian Education. To achieve this purpose, phenomenology approach was utilized. The population included all formally employed teachers as well as elementary education experts. The sample of study entailed 22 persons selected via purposive sampling method (considering the saturation point). They were interviewed using a semi-structured interview. The interviews were first recorded and transcribed and then analyzed based on the seven-stage Colaizzi method. The study finally led to identification of 65 drawbacks within 15 conceptual units in force-finding, selection, and appointment dimensions. The most important drawbacks in each of these dimensions were: Lack of comprehension of job nature, occupational qualification weakness, non-technical procedures, weakness in information giving, weakness in teachers’ social rank, , technical and skill weaknesses, selective weaknesses, psychological contrasts, inattention to research activities, inattention to welfare and livelihood facilities, weakness in employing modern technologies, Weakness in pinpointing policies, weakness in teachers’ organization, weakness in motivational factors, weakness in maintaining teachers, weakness in assessment and feedback. Finally, remedial strategies were suggested based on the related literature and Iranian realities one of which was changing the rules and policies regarding workforce recruitment.
    Keywords: pathology, Recruitment process, Elementary Teachers, Iranian Education
  • Parvin Aftabi, Majid Aliasgari *, Mustafa Ghadri Pages 43-63
    The aim of the present study was to investigate the validity of the model of content knowledge, pedagogy and technology of first secondary science teachers in Kurdistan province. This research was a descriptive study with correlation design and model validation. The statistical sample included 120 first secondary science teachers in Kurdistan province. The data was obtained using a questionnaire. The final model of the research using partial least squares technique and Smart software. L. S was validated. The results showed that the model developed in this research has high reliability. The results of the hypothesis test showed that teachers' knowledge has a positive and significant effect on content knowledge; Technological knowledge has a positive and significant effect on the organizational and managerial factors of education; The knowledge of teachers has a positive and significant effect on the knowledge of pedagogy; Teachers' knowledge has a positive and significant effect on the managerial and organizational factors of education; Content knowledge has a positive and significant effect on the organizational and management factors of education; Pedagogical knowledge has a positive and significant effect on the organizational and managerial factors of education. This research helps science teachers to choose a suitable model for their educational activities in the classroom to help fill the gap in science teachers' knowledge and allow the learner to create knowledge; Not that he learns knowledge only through education.
    Keywords: model of content knowledge, pedagogy, technology, science teachers
  • Azam Nicokar *, Seyyedeh Atefeh Nemeti Hashemi Pages 65-91

    The purpose of the present study was the relationship between the components of security-oriented leadership and psychological well-being with job burnout of female teachers of the first secondary level in Saveh city. This research, it is an applied research type, and in terms of the nature and method of collecting information, it is a description of the correlation type. The statistical population included female teachers of the first secondary level of Saveh city (260 people), using the Karjesi and Morgan table, the sample size was estimated to be 152 people and they were selected by simple random sampling. Data collection was done using Mezlach's standard job burnout questionnaires, Riff's psychological well-being and Coomb's security-oriented leadership. Cronbach's alpha coefficient was used to measure the validity of the questionnaires according to previous professors and researchers, and to measure the reliability of the questionnaires. Cronbach's alpha coefficients obtained for the data collection tool were 0.93, 0.71 and 0.87, respectively, which indicate the good reliability of the tools. Also, measuring the validity of the tool (face validity with the approval of experts) shows the usefulness of the tool. SPSS software was used to analyze the data. The data were analyzed with the help of descriptive statistical tests (frequency, mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and multiple regression). examining the desired hypothesis, the relationship between the components of security-oriented leadership and psychological well-being with job burnout showed the opposite and meaningful; Therefore, security-oriented leadership and psychological well-being can play an effective role in reducing the level of job burnout of female teachers of the first secondary level in Saveh city, In the meantime, the potential observation and psychological security components of the security-oriented leadership variable played a greater role in reducing job burnout. This research can help education in order to improve the level of psychological well-being of teachers and reduce their job burnout and take steps to improve the quality and job performance of teachers.

    Keywords: Security-oriented leadership, job burnout, psychological well-being
  • Reza Amya, Hossein Didehkhani *, Parviz Saeedi Pages 93-116
    The present research was designed and implemented with the aim of identifying the factors affecting the development of entrepreneurship education in Iran's higher education system. The current research was one of the qualitative researches that was conducted using interviews. The statistical population included experts who were knowledgeable about the subject of the research, and in order to select the research samples, the purposeful sampling method was used until theoretical saturation was reached. Finally, the number of 14 people was determined as the research sample. The data collection tool was a semi-structured interview. In order to analyze the data of the present research, coding was used in the form of open, central and selective coding. According to the coding of the interviews, it was determined that 38 codes were identified as effective factors on the development of entrepreneurship education in Iran's higher education system. After axial coding, it was determined that these factors were classified into six categories, including internal excellence, technical knowledge, motivational issues, management issues, educational transformation, and systemic issues. In other words, paying attention to identifying factors and focusing on providing these factors in Iran's higher education system can lead to the development of entrepreneurship education in Iran's higher education system.
    Keywords: entrepreneurship, Entrepreneurship Education, Higher education system
  • Abouzar Esmaeili Ahandani, Zohreh Shakibaei *, Haideh Ashouri Pages 117-145

    Structural empowerment uses power and control structures optimally for employee productivity and promotability. The purpose of this study is to identify and rank the antecedents and consequences of structural empowerment of human resource of the General Department of Education of Guilan Province. In terms of applied purpose, this research is a descriptive survey in terms of how to collect information and in terms of typology of research is among the studies mixed with qualitative and quantitative approach in the deductive-inductive paradigm. The statistical population in the qualitative section of professors and knowledgeable experts in the field of public administration, human resource management and educational management was done 16 people. The statistical population in quantitative part is the middle and senior managers of the General Department of Education of Guilan Province, which was determined using the Convenience sampling method available at a sample size of 36 people. the qualitative data obtained from the interviews were performed using MaxQda2020 and the quantitative part analysis was performed using the fuzzy Delphi method. the antecedents and consequences of structural empowerment were identified in the form of 24 factors and then by extracting these factors, they were ranked through quantitative research. The results show that focusing on central issues, horizontal management and codified talent selection/identifying key roles are the most important antecedents for structural empowerment. improving the quality of working life, facilitating employee growth and developing dynamic capabilities are the most important consequences of structural empowerment.

    Keywords: Structural Empowerment, education, fuzzy Delphi
  • Reza Masouminejad *, Gahraman Madadlou, Shahla Babaie, Zahra Babaie, Delangiz Shami Pages 147-182
    The aim of this study was to identify the characteristics of teachers' ethical behavior and explain it according to the multiple dimensions of teacher knowledge in the process of education students. The qualitative research approach was a conventional content analysis method with a self-conceptual nature. The study participants were teachers in Khoy and Chaipareh counties in the academic year 1399-1400, of which 23 were selected through purposive sampling of index type. In this regard, semi-structured interviews were conducted and the sampling process continued until complete data saturation. To validate the findings, the researcher's self-review method and Checking participants were used, and to determine the reliability of the data, a parallel survey of coders was used. The findings showed that the 7 main themes of teachers' ethical behavior in the educational process include self-identity, educational purposefulness, typical coexistence, moral realism, cognitive belonging, contingency activism and educational well-being with 24 sub-themes and 171 The basic code is to implement a variety of teacher knowledge in the classroom. The results showed that the seven components, as aspects of teachers' knowledge in the teaching and learning process, reflect the ethical nature of their behavior in educational situations that can meet the expectations of the stakeholder community regarding the characteristics of an effective teacher and put them into practice.
    Keywords: ethical behavior, Education Process, Teacher knowledge
  • Fereshteh Rahmati, MohammadHassan Pardakhtchi *, Ahmadraza Sanjari, Narges Hasanmoradi Pages 183-212

    The aim of this study was to design a model for fostering the creativity of female students for theoretical high school of Tehran.The type of research is developmental in terms of purpose and applied in terms of results, and in terms of data type,it is an exploratory mix (qualitative and quantitative).The statistical population of the research in the qualitative section included23scientific experts and education experts who were selected by probabilistic and purposeful non-probabilistic sampling.The quantitative part included 90,000 principals, teachers and high school girls in the second year of schools in Tehran.According to Morgan's table the sample size was 383 people and were selected using cluster random sampling.Data collection tools in the qualitative part included semi-structured interviews and in the quantitative part a researcher-made questionnaire.Interviews continued until theoretical saturation was achieved.The validity of the interviews was confirmed by retesting.The content validity of the quantitative questionnaire was also confirmed by experts.The data analysis method in the qualitative part included open,axial and selective coding of the classical foundation data method and in the quantitative part the structural equation modeling was used to validate the model.The research findings identified94indicators of open source interviews in the form of10 components and 4 dimensions,which are:effective dimensions including student abilities.individual factors including student perseverance and knowledge interest The learner,family factors including family culture and family behavior and factors related to the learning process including the learning environment teaching methods teaching content, teaching creativity and the teacher's abilities and capabilities.

    Keywords: Student Creativity, Individual Factors, Family Factors, Factors Related to the Educational Process
  • Seyed Hosein Madani, Mehri Daraei *, Amin Rahimikia Pages 213-233
    In an age of rapid change, new skills are required for changing roles in organizations. Competency models provide a tool for what is needed now and in the future. Competencies lead to the productivity and cost reduction of organizations. The role of health system managers in managing the healthcare service delivery system as best as possible has always been emphasized and the selection of the best people for this matter is considered. The purpose of this research was to design a competency model for managers. Finding the effective components in managers' competence was done with a qualitative approach, in which there was no predetermined framework such as theory or model, and this framework was designed based on the collected data. First, a relatively comprehensive understanding of the existing literature in this field was obtained through the study of previous research records, and based on this, a preliminary list of human resource factors affecting the competence of managers was completed and finalized using the Delphi method. For this purpose, 15 managers' competency experts were selected as an expert group using non-probability sampling method and a combination of targeted or judgmental and chain methods. They were analyzed using qualitative research method and Delphi model. The findings of this research led to the identification of 8 components including strategic thinking, perceptual skills, service management, communication skills, ethical considerations, responsibility, power of initiative, authority and independence of action.
    Keywords: Competence model of managers, Delphi method, Component