فهرست مطالب

مجله مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/09
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید محمدعلی جعفری، محمدحسین رحمتی، مصطفی صفدری رنجبر* صفحات 1-34

    زمینه و هدف:

     به دلیل ضرورت آمادگی روز افزون شرکت های نوپای فناور در برابر عدم اطمینان محیطی، در این پژوهش به شناسایی نشانه های نیاز به تغییر راهبرد در شرکت های نوپای فناور پرداخته شده است.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نگاه هدف، کاربردی و از نظر روش کیفی و از لحاظ جمع آوری داده ها، مطالعه ای توصیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران یا اعضای هیات مدیره شرکت های نوپای فناور بود و طی آن چهارده نفر از مدیران و اعضای هیات مدیره شرکت های نوپای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری دانشگاه تهران و دانشگاه قم به روش نمونه گیری هدفمند و با رعایت اصل اشباع نظری به عنوان نمونه وارد فرآیند مصاحبه شدند و برای استخراج مضامین از روش تحلیل مضمون استفاده شد.

    یافته ها

    در این پژوهش نشانه های نیاز به تغییر راهبرد که در سه سطح محیط کلان، محیط صنعت و عوامل داخل یافت شده است. به عنوان مثال: تغییر در نگرش و سبک زندگی مشتریان، ظهور فناوری های جدید و خلاقانه (محیط کلان)؛ ظهور محصولات ساختار شکن و افزایش جذابیت سطح درآمدی و مالی صنعت (محیط صنعت)؛ ضعف در رهبری و مدیریت پروژه ، ضعف در مدیریت زنجیره تامین (عوامل داخلی).

    نتیجه گیری

    نشانه های نیاز به تغییر راهبرد مشابهی در سه لایه محیط کلان، صنعت و عوامل داخلی در بین شرکت های نوپای فناور وجود دارد که می تواند به مدیران این شرکت های نوپای فناور کمک نماید تا در زمان مناسب واکنش مناسبی را در پاسخ به این نشانه ها اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: تغییر راهبرد، شرکت های نوپای فناور، تحلیل محیط، تحلیل پنج نیروی رقابتی پورتر، کارت امتیازی متوازن
  • کامران نظری*، پیمان اکبری، روح انگیز مهدیخانی، احسان الیاسی سرزلی صفحات 35-58
    زمینه و هدف

    دستیابی به دوسوتوانی نیازمند تکیه بر اتحادهای مبتنی بر  عملکرد زنجیره ارزش مانند اتحادهای تحقیق و توسعه اکتشافی یا اتحادهای تجاری سازی بهره برداری است. بر این اساس، در این پژوهش به تحلیل تاثیر دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت با تاکید بر نقش تعدیل کننده قابلیت شبکه و جریان اطلاعات استراتژیک پرداخته می شود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل 1000 نفر از کارکنان شرکت های کوچک و متوسط استان کرمانشاه بود. تعداد نمونه با استفاده از جدول مورگان، 278 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری پژوهش پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه از طریق روایی سازه و پایایی آن از طریق بار عاملی، ضریب پایایی مرکب، ضریب آلفای کرونباخ تایید شد.

    یافته ها: 

    نتایج تحلیل داده ها حاکی از تاثیر منفی دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد مالی و تعدیل تاثیرات منفی قابلیت های شبکه بین دوسوتوانی زنجیره تامین و عملکرد مالی شرکت های کوچک و متوسط بود.

    نتیجه گیری:

     شرکت های کوچک و متوسط به منظور دستیابی به مزیت رقابتی پایدار باید به قابلیت های شبکه جهت کاهش اثرات منفی دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت و همچنین جریان اطلاعات استراتژیک برای افزایش اثر دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت توجه کافی نمایند.

    کلیدواژگان: دوسوتوانی زنجیره تامین، عملکرد شرکت، قابلیت شبکه، جریان اطلاعات استراتژیک
  • صمد بارانی، یعقوب رشنوادی، رسول نصرت پناه*، غلامحسین آتشی صفحات 59-80

    زمینه و هدف:

     امروزه کارآفرینی به اصلی ترین رویکرد کشورها برای رشد اقتصادی و توسعه تبدیل شده است. هدف این مطالعه تایید تجربی اهمیت جهت گیری یادگیری در بهبود نوآوری مدل کسب وکار و عملکرد کارآفرینی شرکت های نوپا است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر پارادایم، اثبات گرا و دارای رویکردی کمی است. به لحاظ مخاطب مطالعه ای کاربردی است و از نظر ماهیت و روش انجام پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران شرکت های نوپای استان تهران بود. حجم نمونه با نرم افزار جی پاور3 تعداد 222 نفر تعیین و برای نمونه گیری از روش غیرتصادفی در دسترس استفاده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد بود که طی پیمایشی آنلاین توزیع  و گردآوری شد و داده ها با دو نرم افزار اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس تحلیل شدند.

    یافته ها

    تمامی فرضیه ها در سطح اطمینان 99% تایید شدند. نتایج نشان داد که جهت گیری یادگیری به طور مستقیم و غیر مستقیم از طریق نوآوری مدل کسب و کار بر عملکرد کارآفرینی شرکت های نوپا تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    مدیران شرکت های نوپا با اتخاذ سیاسست های توسعه طلبانه و تقویت کانال های جذب، اشتراک و نگاشت دانش با هدف تقویت و بهبود یادگیری و تشویق به یادگیری فعال در راستای پرورش جزییات قابلیت های اعضای سازمان و ایجاد دانش جدید قادر خواهند بود نقشی راهبردی در بهبود عملکرد کارآفرینانه شرکت های نوپا ایفا نمایند.

    کلیدواژگان: جهت گیری یادگیری، نوآوری مدل کسب و کار، عملکرد کارآفرینی، شرکت های نوپا
  • حسن کمالو، علی داوری*، محمدحسن ابراهیمی سرو علیا، محمد عزیزی صفحات 81-100

    زمینه و هدف:

     تامین مالی جمعی ابزاری بسیار مناسب برای شبکه سازی سرمایه گذاران حرفه ای جهت شناسایی و سرمایه گذاری در پروژه های کارآفرینانه است. هدف این پژوهش ارایه مدل تامین مالی جمعی پروژه های کارآفرینی در پروژه های صنعت ساختمان ایران است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نظر هدف، اکتشافی و از نظر نوع استفاده، پژوهشی کاربردی است و در آن از استراتژی پژوهش کیفی و روش تحلیل مضمون استفاده شده است. برای گردآوری داده های پژوهش از ابزار مصاحبه و اجماع تعداد هفت خبره اجرایی و دانشگاهی بهره گیری شد. این تعداد به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.

    یافته ها

    مدل تامین مالی جمعی پروژه های کارآفرینی شامل هشت مقوله اصلی ویژگی های پروژه، فرهنگ، نقش دولت و نهادهای ناظر، روش های اطلاع رسانی کمپین و بازاریابی، ویژگی های سرمایه گذار، ویژگی های مکانی و جغرافیایی، ویژگی های بازار مالی و ویژگی‎ های مجریان و بنیانگذاران بود.

    نتیجه گیری

    مجریان، سرمایه گذارن و دولت و نهادهای ناظر در طراحی پلتفرم های تامین مالی جمعی همکاری لازم را انجام دهند. وجود یک پلتفرم تامین مالی جمعی و آموزش فرهنگ مالی لازم و وضع قوانین یا اصلاح و تحول آن به اقتصاد ایران کمک کرده و مسیر پروژه های عمرانی نوآورانه را هموار می سازد.

    کلیدواژگان: مدل تامین مالی جمعی، پروژه های کارآفرینی، پروژه های صنعت ساختمان، تامین سرمایه، مدیریت کارآفرینی
  • رویا شاکری*، محمد قاسمی صفحات 101-103
    زمینه و هدف

    حمایت از طرح های فناورانه با قابلیت تجاری سازی در حوزه فناوری های راهبردی و اولویت دار برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و رفع نیازهای کشور در دستور کار قرار گرفته است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، تدوین و اعتبارسنجی الگوی پیش بین های عملکرد تجاری سازی طرح های فناورانه محصول محور است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نوع کیفی است و در آن از راهبرد تحلیل مضمون استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش مالکان (مخترعان) تعداد 62 طرح فناورانه دارای ثبت اختراع بودند. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند و مطابق با اصل اشباع نظری با  تعداد 26 نفر از اعضاء جامعه آماری همراه با 8 نفر از مسیولان و مدیران مرکز رشد مصاحبه شد. داده های مصاحبه ها طی سه مرحله کدگذاری پایه، سازمان دهنده و فراگیر تحلیل شدند.

    یافته ها:

     داده های کیفی پس از تحلیل در قالب 53 مضمون پایه و 8 مضمون سازمان دهنده شامل مدیریت بازاریابی، تامین مالی، استراتژی تجاری سازی، منابع و قابلیت های پویا، شبکه سازی، دولت، سرمایه فکری، مدیریت دانش و فناوری، بستر فرهنگی جامعه و مضمون فراگیر عملکرد تجاری سازی طرح های فناورانه دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری: 

    باتوجه به تاثیرپذیری عملکرد تجاری سازی طرح های فناورانه محصول محور از هر دو سطح بنگاه و محیط کلان، نقش برجسته دولت، اهمیت سیاست گذاری در زمینه حمایت های دولتی در حوزه های مختلف تامین مالی، ارایه تسهیلات مالی، تدارک فضای فیزیکی برای استقرار و رشد واحدهای فناور، اتخاذ سیاست های حمایتی ویژه با نگاه ویژه به استان و تسهیل فضای کسب و کارهای فناورانه از جنبه های مختلف قانونی، صدور مجوزها، فرهنگ سازی و... برای فعالیت طرح های فناورانه این استان امری حیاتی است.

    کلیدواژگان: عملکرد تجاری سازی، طرح های فناورانه، مرکز رشد، شبکه مضامین
  • محمدامین ترابی، حاجیه رجبی فرجاد*، اعظم تدین صفحات 131-158

    زمینه و هدف:

     پارادایم های سنتی مدیریت، اصولا مبتنی بر تبعیت محض و رابطه سفت و سخت رییس و مریوسی با رویکردی سلسله مراتبی و از بالا به پایین است که هدف این پژوهش ارایه یک مفهوم جدید و نوآورانه به نام سیناپس مدیریتی است که مبتنی بر یک رابطه برد-برد، همکاری و مشارکت واقعی بین طرفین سازمانی است.

    روش شناسی:

     روش پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و کاربردی، از نظر ماهیت، اکتشافی و از نظر اجرا، با استفاده از رهیافت اشتراوس و کوربین داده بنیاد، انجام شده است. ابزار مورد استفاده نیز، مصاحبه عمیق با خبرگان این حوزه بوده است که تعداد آن ها با استفاده نمونه گیری نظری بر اساس اصل اشباع، 23 نفر انتخاب گردید.

    یافته ها

    تحلیل داده ها منجر به احصا 448 نکته کلیدی حاصل از کدگذاری اولیه، 47 مقوله فرعی جدید حاصل از کدگذاری محوری و 7 مقوله اصلی حاصل از کدگذاری نظری شد و در انتها نیز، الگوی نظری پژوهش ارایه گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که سیناپس مدیریتی، به عنوان یک پدیده شبه علوم اعصاب در سازمان، می تواند با قدرت گرفتن از پایدارکردن روابط در سازمان، توسعه تصمیم گیری های مشترک ذینفعان، تقویت روحیه تیمی برای یک هدف مشترک، تبادل و اشتراک منابع بین ذینفعان، هم افزایی چندوظیفه ای در سطوح سازمانی و تعیین اهدافی فراتر از آرمان های سازمان، نوآوری سازمانی را به صورت اثربخش اجرا نماید.

    کلیدواژگان: سیناپس مدیریتی، نوآوری سازمانی، سیناپس، اعصاب سازمانی، مفهوم پردازی
|
  • Seyed MohammadAli Jafari, MohammadHossein Rahmati, Mostafa Safdari Ranjbar * Pages 1-34
    Background & Purpose

    Due to the increasing need for preparation against environmental uncertainties in New Technology-Based Firms(NTBFs), In this research, the signs of the need to change strategy in new technology-based firms had been discovered.

    Methodology

    This study is descriptive in terms of applied purpose, qualitative in terms of method, and in terms of data collection, it is descriptive. The statistical population of the study was CEOs or board members of NTBFs. fourteen CEOs or board members of NTBFs located in the University of Tehran and University of Qom science and technology parks entered the interview process using purposeful sampling and observing the principle of theoretical saturation as a sample. In this study, the thematic analysis method was used to extract themes.

    Findings

    In this study three layers of signs of the need to strategy change had been discovered for example Change in customers' attitudes and lifestyle, the emergence of new and creative technologies (macro environment); The emergence of disruptive products and increasing the attractiveness of the income and financial level of the industry (industry environment); Weakness in leadership and project management, weakness in supply chain management (internal factors).

    Conclusion

    There are similarities within signs of the need for strategy change among NTBFs (startups), By knowing those signs CEOs of these start-ups can respond appropriately in response to the signs in three layers including macro and industry environment and internal factors

    Keywords: Strategy Change, NTBFs, Environment analysis, Porter's Five Forces Analysis, Balanced Score card (BSC)
  • Kamran Nazari *, Peyman Akbari, Rohangiz Mehdikhani, Ehsan Elyasi Sarzali Pages 35-58
    Background & Purpose

    Achieving ambidexterity requires relying on alliances based on value chain performance, such as exploratory research and development alliances or exploitation-commercialization alliances. Based on this, in this research, the impact of supply chain ambivalence on company performance is analyzed with emphasis on the moderating role of network capability and strategic information flow.

    Methodology

    The current research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature. The statistical population of the research included 1000 employees of small and medium companies in Kermanshah province. The number of samples was selected using Morgan's table, 278 people. The research tool was a questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed through construct validity and its reliability through factor loading, composite reliability coefficient, and Cronbach's alpha coefficient.

    Findings

    The results of data analysis showed that the supply chain ambidexterity has a negative effect on financial performance. Also, the effect of supply chain ambidexterity and financial performance of small and medium companies is moderated by network capabilities.

    Conclusion

    In order to achieve a sustainable competitive advantage, small and medium-sized companies should pay enough attention to network capabilities to reduce the negative effects of supply chain ambivalence on company performance, as well as the flow of strategic information to increase the effect of supply chain ambivalence on company performance.

    Keywords: Supply Chain Ambidexterity, financial performance, Network Capability, Strategic Information flow
  • Samad Barani, Yaghoub Rashnavadi, Rasoul Nosrat Panah *, Gholamhossein Atashi Pages 59-80
    Background & Purpose

    Today, entrepreneurship is the main approach of countries for economic development and growth .  The purpose of this study is to empirically confirm the importance of learning orientation and business model innovation in the performance of start-up companies.

    Methodology

    The paradigm of his study is positivist and has a quantitative approach. This research is an applied study based on the target audience, and the research strategy in the quantitative approach is descriptive-survey. The Statistical population of the research includes managers of start-up companies in Tehran province. The sample size was determined with G-POWER 3 software 222 people. The research tool was a standard questionnaire. 201 data were collected by non-random sampling method, and collected during an online survey, and analyzed by SPSS 26 and Smart PLS3 software.

    Findings

    All hypotheses were confirmed at 99% confidence level. The results showed that the learning orientation directly and indirectly through business model innovation has a positive and significant effect on the entrepreneurial performance of start-ups.

    Conclusion

    Start-up managers should adopt developmental policies and strengthen the channels of absorption, sharing and mapping of knowledge, provide the necessary ground for strengthening and improving learning, and by encouraging employees to actively learn to cultivate the details of their capabilities to create new knowledge, have a strategic role in improving start-ups entrepreneurial performance

    Keywords: Learning Orientation, Business Model Innovation, Entrepreneurial performance, start-ups
  • Hassan Kamallou, Ali Davari *, MohammadHassan Ebrahimi Sarv Olia, Mohammad Azizi Pages 81-100
    Background & Purpose

     Crowdfunding is a very suitable tool for networking professional investors to identify and invest in entrepreneurial projects. The purpose of this research is to provide a new financing model for entrepreneurial projects in Iran's construction industry projects.

    Methodology

     The current research is descriptive, exploratory and applied, and qualitative and quantitative (mixed) research methods were used. In the quantitative part, confirmatory factor analysis was used, and a questionnaire was distributed and analyzed among 65 experts of entrepreneurial construction projects as random sampling. Also, the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha coefficient, and the content and construct validity were also checked.

    Findings

    وThe crowdfunding model of entrepreneurial projects included eight main categories of project characteristics, culture, the role of the government and supervisory institutions, campaign and marketing information methods, investor characteristics, geographic and location characteristics, financial market characteristics, and the characteristics of executives and founders.

    Conclusion

     Executives, investors and the government and supervisory institutions should cooperate in the design of crowdfunding platforms. The existence of a crowdfunding platform and training of the necessary financial culture and enactment of laws or its reform and transformation will help Iran's economy and pave the way for innovative construction projects.

    Keywords: Crowdfunding model, entrepreneurship projects, Construction Industry Projects, Financing, Entrepreneurship Management
  • Roya Shakeri *, Mohammad Ghasemi Pages 101-103
    Background & Purpose

    Supporting technological projects with commercialization capability in the field of strategic and priority technologies of the country for the development of knowledge-based economy and meeting the strategic needs of the country is on the agenda.The purpose of the current research is to present and validate the model of predictors of commercialization performance of product-oriented technological projects.

    Methodology

    The current research is a qualitative research and thematic analysis strategy is used in it. The statistical population of this research was the owners (inventors) of 62 technological designs with patents. Based on the purposeful sampling method and in accordance with the principle of theoretical saturation, 26 members of the statistical population were interviewed along with 8 officials and managers of the growth center. The data of the interviews were analyzed during three stages of basic, organizing and comprehensive coding.

    Findings

    Qualitative data after analysisin the form of 53 basic themes and 8 organizing themes including; Marketing management, financing, commercialization strategy, dynamic resources and capabilities, network-building, government, intellectual capital, knowledge and technology management, cultural background of the society and the comprehensive theme of commercialization performance of technological projects were categorized.

    Conclusion

    Considering the effectiveness of the commercialization of product-oriented technological projects from both the company level and the macro environment, emphasizing the prominent role of the government, the importance of policy making in the field of government support in various areas of financing, providing financial facilities, providing a physical space for the establishment and growth of technology units, adopting special support policies with a special focus on the province, and facilitating the environment for technology businesses from various legal aspects, issuing licenses, creating culture, etc. for activity the technological plans of Kurdistan province are vital.

    Keywords: Commercialization Performance, Technological Plans, growth center, Thematic Network
  • Mohammadamin Torabi, Hajieh Rajabi Farjad *, Azam Tadayon Pages 131-158
    Background & Purpose

    The traditional paradigms of management are basically based on pure obedience and the rigid relationship between the boss and subordinates with a hierarchical and top-down approach. It is real collaboration and partnership between organizational parties.

    Methodology

    The present research method is fundamental and practical in terms of its purpose, exploratory in terms of its nature, and in terms of implementation, using the Strauss and Corbin database approach. The tool used was an in-depth interview with experts in this field, whose number was selected using theoretical sampling based on the principle of saturation, 23 people.

    Findings

    The data analysis led to the counting of 713 key points from primary coding, 286 concepts from focused coding, 25 new subcategories from axial coding and 7 main categories from theoretical coding, and at the end, the theoretical model of the research was presented.

    Conclusion

    The results show that the managerial synapse, as a quasi-neuroscience phenomenon in the organization, can take strength from stabilizing relationships in the organization, develop joint decision-making by stakeholders, strengthen team spirit for a common goal, exchange and share resources between stakeholders, multi-task synergy at the levels organizational and setting goals beyond the ideals of the organization, implement organizational innovation effectively.

    Keywords: Management synapse, Organizational Innovation, synapse, organizational nerves, conceptualization