فهرست مطالب

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال شانزدهم شماره 5 (مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/06
  • تعداد عناوین: 16
|
  • خوشبو راج پوت، آرادهانا دهرو، ایندرپال دوگن، آرون کارن وال* صفحات 368-375

    در زمان تکامل همزمان انسان و میکروارگانیسم ها، هزاران گونه باکتری در دستگاه گوارش انسان کلونیزه شده بود. بیشتر میکروب های روده ای به تعداد کل سلول های بافت بدن هستند. آخرین مطالعه متاژنومیک روی میکروبیوتای روده انسان وجود حدود 3/3 میلیون ژن را نسبت به تنها 23000 ژن موجود در سلول های بافتی بدن انسان تایید کرد. شواهد فزاینده ای برای عملکردهای مفید و متعدد میکروبیوتای روده در سلامت و بیماری انسان وجود دارد. بهترین پری بیوتیک های گیاهی، فروکتان ها و اینولین هستند. شناخته شده ترین کربوهیدرات های پری بیوتیک شامل بسیاری از گیاهان، ریشه ها و غده ها و محصولات میوه هستند، در حالی که محصولات غلات غنی از پری بیوتیک حاوی ذرت، نخود، عدس، لوپین و گندم هستند. برخی از ژرم پلاسم های گیاهی غنی شده با پری بیوتیک در ذرت، نخود، عدس، گندم و یاکون ثبت شدند. اغتشاش میکروبیوتای روده ممکن است به بیماری های پایدار مانند بیماری های خودایمنی، سرطان روده، زخم معده، اختلالات روده بزرگ و سوء تغذیه کمک کند. بازیابی میکروبیوم روده ممکن است غیرممکن باشد، اما استفاده از پروبیوتیک ها به تاثیر مثبت در تعداد قابل توجهی از آزمایشات بالینی بسیار خوب طراحی شده کمک کرده است. میکروبیومیکس باعث رشد چشمگیر علاقه به پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها به عنوان واسطه های بالقوه برای مدیریت و تنظیم میکروبیوتای روده در پزشکی، صنعت و عموم مردم شده است. توسعه گیاهان سالم غنی از پری بیوتیک می تواند چالش رایج سوء تغذیه را کاهش دهد و سلامت جهانی را تسهیل کند. ابزارهای بیوانفورماتیک و ژنومیک ممکن است به ایجاد ارتباط مکانیکی بین میکرو فلور روده، وضعیت سلامتی فرد و نتایج درمان های دارویی پربیوتیک گیاهی کمک کنند.

    کلیدواژگان: میکروبیوتا، میکروب های روده، میکروبیومیک، کربوهیدرات های گیاهی، پروبیوتیک ها
  • الهه ساعدی، محمد درخشان، علی اکبر شمسیان، سحر تحققی حاج قربانی، عارف موقر، مسعود یوسفی* صفحات 376-382
    زمینه و اهداف

      علیرغم پیشرفت قابل توجه در درمان HBV، ظهور جهش های مقاومت دارویی، یک چالش مهم تهدید کننده سلامت است. اطلاعات در مورد سویه های جهش یافته در گردش، در شمال شرق ایران ناکامل است. بنابراین، مطالعه حاضر به منظور بررسی جهش های مقاومت دارویی مهارکننده های ترانس کریپتاز معکوس HBV درگروهی از بیماران بدن سابقه درمان در مشهد انجام شد.

    مواد و روش کار

      25 بیمار وارد مطالعه شدند. DNA ژنومی از نمونه های سرم استخراج شد و ژن RT HBV با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تکثیر شد. محصولات PCR تحت الکتروفورز ژل قرار گرفتند و سپس  تعیین توالی شدند. در نهایت، توالی ها با استفاده از پایگاه داده HBVseq نرم افزار تجزیه و تحلیل لیست جهشهای مقاومت پشتیبانی شده توسط دانشگاه استنفورد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

      میانگین سنی بیماران 16/5±42/7 سال بود. از بین بیماران 56 درصد مرد بودند. در 23 بیمار (92%)، هیچ جهش مقاومتی مشاهده شد، در حالیکه 2 مورد جهشهای خارج از موتیف YMDD ترانس کریپتاز معکوس ویروسی را نشان دادند که باعث ایجاد مقاومت به لامیوودین یا انتکاویر می شود. جهش های شناسایی شده شامل: rt T184A، S202I، S202H، V180I، I169L، و V173L بودند. تمام نمونه های توالی یابی شده، تحت عنوان ژنوتیپ D ویروس تعیین گردیدند.

    نتیجه گیری: 

     سویه های مقاوم به لامیوودین/انتکاویر در تعداد کمی از بیماران بدون سابقه درمان وجود دارد که ممکن است نشان دهنده انتقال سویه جهش یافته به این بیماران باشد یا ممکن است به دلیل تکثیر طولانی مدت ویروس در این بیماران ایجاد شده باشد. این یافته ممکن است بعنوان هشداری برای خطر سویه های جهش یافته در گردش در جامعه در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: هپاتیت B، لامیوودین، مقاومت، ژن ترانسکریپتاز معکوس
  • معصومه دولتی، فرزانه تفویضی*، مسعود صالحی پور، طاهره کمیلی موحد، پروانه جعفری صفحات 383-391
    زمینه و اهداف

      یکی از شایع ترین انواع سرطان ها در بین زنان ایرانی، سرطان پستان می باشد. تاکنون، درمان های معمول سرطان، کاملا موثر نبوده است. بنابراین ایجاد محصولات ضد سرطانی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سایتوتوکسیک و القا آپوپتوز سوپرناتانت باکتری پروبیوتیکی باسیلوس کوآگولانس بر روی سلول های SKBR3 سرطان پستان می باشد.

    مواد و روش کار

      پتانسیل ضد سرطانی و تاثیر سایتوتوکسیک غلظت های مختلف (1، 2، 3، 4، 5، 6 و 7 میلی گرم/میلی لیتر) سوپرناتانت باکتری پروبیوتیک، در سه زمان 24، 48، 72 ساعت بر روی سلول های سرطانی SKBR3 بوسیله تکنیک MTT مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی بیان ژن های Bax، Bcl2، Caspase 3 و  Caspase 9از روش Real Time RCR و جهت بررسی آپوپتوز در سلول های سرطانی از تکنیک فلوسایتومتری استفاده گردید.

    یافته ها

      اثر مهار رشد وابسته به غلظت و زمان سوپرناتانت باسیلوس کوآگولانس، نشان داد که سوپرناتانت باکتری، اثر سایتوتوکسیک و القا آپاپتوز بر روی سلول های سرطانی  SKBR3دارد. از طرف دیگر، تجزیه و تحلیل نتایج فلوسایتومتری و افزایش بیان ژن های پروآپوپتوتیک Bax، Caspase 3 و Caspase 9 و کاهش بیان Bcl2 در سلول های سرطانی، القا آپوپتوز را نشان داد.

    نتیجه گیری: 

     اثر ضد سرطانی و سایتوتوکسیک سوپرناتانت باکتری پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس بر روی سلولهای سرطانی SKBR3 نشان دهنده این واقعیت است که با انجام تحقیقات بیشتر، میتوان از این باکتری پروبیوتیک به عنوان یک استراتژی جدید جهت درمان احتمالی سرطان پستان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، باسیلوس کوآگولانس، پروبیوتیک، سرطان پستان، سلول SKBR3، سوپرناتانت
  • یگانه ملک محمدی، پژواک خاکی*، سهیلا مرادی بیدهندی، مجتبی نوفلی صفحات 392-398
    زمینه و اهداف

      لپتوسپیروزیس، از شایع ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در سراسر جهان است که در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل و مرطوب که دارای بارندگی زیاد می باشند، بیشتر رخ می دهد. تشخیص صحیح و به موقع این بیماری حایز اهمیت می باشد. Loa22 یک پروتیین غشای خارجی و در معرض سطح در برخی سرووارهای لپتوسپیرا است که هدف این تحقیق بررسی حضور ژن بیان کننده این پروتیین در سرووارهای باکتری لپتوسپیرا اینتروگانس بود.

    مواد و روش کار

      در این تحقیق از 23 سرووار بیماری زای لپتوسپیرا و دو سرووار غیر بیماری زای لپتوسپیرا استفاده شد. این سرووارها از کلکسیون میکروبی آزمایشگاه رفرانس لپتوسپیرا بخش میکروب شناسی موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی کرج در سال 1399 تهیه شدند. پس از استخراج DNA ژنومیک با استفاده از روش استاندارد فنل کلروفرم، ژن loa22 با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تکثیر شد.

    یافته ها

      نتایج PCR روی ژن loa22 با تولید قطعه ای به طول bp 671 انجام گردید و مشاهده شد که در همه 23 سرووار بیماری زای لپتوسپیرا ژن loa22 وجود دارد، درحالی که این ژن در لپتوسپیراهای غیربیماری زای L.biflexa مشاهده نگردید. اختصاصیت پرایمرهای مورد استفاده نیز مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری:

      ژن loa22 یک ژن اختصاصی سرووارهای بیماری زای لپتوسپیرا است که در سرووارهای ساپروفیت مشاهده نمی شود، لذا پیشنهاد می شود که از این ژن برای تشخیص سرووارهای بیماری زای لپتوسپیرا استفاده شود.

    کلیدواژگان: لپتوسپیروزیس، سرووار، ژن loa22، PCR
  • آمنه تقدیسی کاشانی، آزاده غلام شاهی، حدیث فتحی زاده، محمدجواد آزادچهر، محمدرضا رحیمی، هادی فروزنده، علی نظری عالم* صفحات 399-404
    زمینه و اهداف

      پوسیدگی زودرس کودکان یکی از شایع ترین بیماری مزمن کودکان است که هم بر سلامت دهان و هم بر سلامت عمومی کودکان تاثیرگذار است. میکروارگانیسم های موجود در دهان یکی از مهم ترین ریسک فاکتور های مرتبط با پوسیدگی دندان کودکان است. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه تاثیر ضد میکروبی خمیر دندان های رایج کودکان ایرانی و غیر ایرانی بر روی چهار سویه استاندارد باکتریایی: استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سانگوییس، لاکتوباسیل اسیدوفیلوس و انتروکوک فوکالیس است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه شش نوع خمیردندان کودکان ایرانی و غیر ایرانی از شرکت های مختلف مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس استانداردCLSI  غلظت های مختلف خمیردندان ها تهیه گردید و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) خمیردندان های ایرانی و غیر ایرانی با روش میکروبراث دایلوشن در 10 غلظت مختلف اندازه گیری شد.

    یافته ها

      در باکتری استرپتوکوک موتانس کمترین MIC مربوط به خمیردندان های میسویک، وی وان و 2080 بود. در باکتری های استرپتوکوک سانگوییس و لاکتوباسیل اسیدوفیلوس کمترین  MICمربوط به خمیردندان فریس و در مورد باکتری انتروکوک فکالیس، کمترین مربوط به خمیردندان میسویک و 2080 است. آزمون یو من ویتنی نشان داد که اثر مهارکنندگی و کشندگی بهتر خمیردندان های ایرانی نسبت به خمیردندان های غیر ایرانی بر روی باکتری های مورد مطالعه، از لحاظ آماری اختلاف معناداری وجود ندارد (0/05>p).

    نتیجه گیری:

      به طور کلی، فعالیت ضد میکروبی خمیردندان های کودکان ایرانی نسبت به غیر ایرانی اثر بهتری داشتند. MIC در خمیردندان های فریس و 2080 نسبت به بقیه خمیردندان ها بر روی چهار سویه باکتریایی میزان پایین تری داشت. پیشنهاد می شود جهت جلوگیری از پوسیدگی زودرس دندانی در کودکان از این دو خمیردندان استفاده گردد.

    کلیدواژگان: خمیردندان کودکان، پوسیدگی های زودرس دوران کودکی، باکتری، استرپتوکوک، لاکتوباسیلوس، انتروکوک
  • پرستو اکبری، لیلا اسدپور* صفحات 405-411
    زمینه و اهداف

      پرندگان زینتی می‏‏ توانند به عنوان مخزنی برای اشریشیا کلی‏ ها‏ی حاد و دارای ژن‏ ها‏ی مقاومت آنتی بیوتیکی عمل کنند و در انتقال این سویه ها به انسان نقش داشته باشند. داشتن اطلاعات از وضعیت مقاومت دارویی و حدت باکتری های جدا شده از پرندگان زینتی در درمان و یا پیشگیری از انتقال عوامل بیمازیزا به انسان ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه، بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و حدت اشرشیاکلی های جدا شده از پرندگان زینتی در گیلان می باشد.

    مواد و روش کار

      جدایه های اشرشیا کلی از مدفوع 80  پرنده زینتی به ظاهر سالم در رشت جداسازی و با کشت و انجام تست های بیوشیمیایی شناسایی شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش انتشاز از دیسک و فراوانی ژن های حدت به روش PCR در جدایه ها بررسی شد.

    یافته ها

      در مجموع 32 جدایه E. coli از مدفوع تازه پرندگان زینتی جداسازی شد. در این بررسی 14 جدایه (43/75 درصد) دارای مقاومت چندگانه دارویی و یک جدایه مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف بود. بیشترین میزان حساسیت جدایه ها به جنتامایسین (90 درصد) و  بیشترین میزان مقاومت جدایه ها نسبت به پنی سیلین (90 درصد) بود. فراوانی ژن های  iroN، ompT، hlyF، iss و iutA در جدایه های مدفوعی پرندگان زینتی به ترتیب 28/12، 43/37، 40/62، 30 و 43/75 درصد بود و 25 درصد جدایه ها بعنوان اشرشیا کلی های بیماریزای پرندگان شناسایی شد.

    نتیجه گیری:

      نتایج این مطالعه بیانگر پتانسیل حدت و مقاومت های دارویی در جدایه های مدفوعی اشرشیا کلی در پرندگان زینتی در رشت می باشد. انتشار این سویه ها در محیط می تواند سلامت صاحبان و بهداشت عمومی را به مخاطره اندازد.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، پرندگان زینتی، مقاومت دارویی، ژن های حدت
  • مهدی کاظم پور دیزجی، حمیدرضا جماعتی، نغمه بهرامی، بهروز فرزانگان، مهسا رکابی، مجتبی مخبر دزفولی، جلال حشمت نیا، محمدرضا معدنی، مهیا داستانی، صادق شیریان، لادن معصومی، امیر قائمی، آرمیتا نریمانی، مهران خاکباز، عبدالرضا محمدنیا*، محمد ورهرام، علی اکبر ولایتی صفحات 412-419
    زمینه و اهداف

      بیماری کووید-19 یک بیماری عفونی نوظهور است که در دسامبر 2019 در شهر ووهان چین ظاهر شد. پاسخ التهابی سیستمیک کنترل نشده یکی از مکانیسم های اولیه مرگ در این بیماری است. در این مطالعه، میزان بیان برخی از سایتوکاین های التهابی، ویتامین D و برخی پارامترهای هماتولوژیک و بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به کووید-19 شدید و انواع خفیف مقایسه شد.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مقطعی، 60 نمونه خون از 30 بیمار مبتلا به کروناویروس شدید و 30 بیمار خفیف کرونا گرفته شد. سطح بیان سیتوکین هایی مانند IL (اینترلوکین)-6، اینترفرون (IFN)-α، IL-12، فاکتور رشد تبدیل کننده (TGF) β، IL-8 و فاکتور نکروز تومور (TNF)-α با استفاده از Real- ارزیابی شد. زمان PCR برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تی استفاده شد.

    یافته ها

      سیتوکین های IL-6، IFN-α، IL-12، TGF-β، IL-8 و TNF-α در خون محیطی بیماران شدید، به ترتیب در 28/30 (93/33%)، 27/30 (90%)، 24/30 (80%)، 25/30 (83/33%)، 26/30 (86/66%) و 27/30 (90%) مثبت بودند. میزان مثبت این سیتوکین ها در بیماران خفیف به ترتیب 20/30 (66/67%)، 21/30 (70%)، 18/30 (60%)، 17/30 (56/67%)، 19/30 (63/33%) و 18/30 (60%) بود. بین این دو گروه از نظر بیومارکرهای سیتوکین تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. تفاوت معنی داری بین هر دو گروه از نظر سطح سرمی لاکتات دهیدروژناز (LDH)، میانگین تعداد لنفوسیت ها و نوتروفیل ها و همچنین میانگین درصد نسبت نوتروفیل به لنفوسیت (NLR) مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

     بیان ژن های سیتوکین و آزادسازی آن ها در خون محیطی در بیماران شدید و خفیف مبتلا به کووید-19 افزایش یافت. با این حال، شدت آنها در بیماران با علایم شدید نسبت به بیماران با علایم خفیف بیشتر بود و می تواند باعث واکنش های التهابی و حتی مخرب شود. کمبود ویتامین D هیچ نقشی در ایجاد COVID-19 شدید در بیماران بدون عوامل خطر ندارد. کووید-19 شدید با افزایش سطح سرمی LDH و NLR≥3.45 مشخص می شود.

    کلیدواژگان: COVID-19 شدید، COVID-19 خفیف، ARDS، بیان سیتوکین
  • سمیه سادات موچانی، محسن موقوفه ای، احمد توکلی، علیرضا طبیب زاده، سعید قربانی، هادی غفاری، شایان مصطفایی، سید حمیدرضا منوری* صفحات 420-429
    زمینه و اهداف

      در حال حاضر HIV,HBV و عفونت همزمان با HIV/HBV یکی از موضوعات مهم بهداشت جهانی محسوب می شود. تخمین زده شده که حدود 7/2 میلیون نفر در سراسر جهان به عفونت همزمانHIV/HBV مبتلا هستند. در سالهای اخیر نتایج امیدوارکننده ای در حوزه تحقیقاتی از میکروآرناها نشان داده شده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان سطح بیان میکروآرناهای 122، 149، let7,199a در بیماران مبتلا به عفونت  HIV,HBVو عفونت همزمان با HIV/HBV و کنترل سالم است.

    مواد و روش کار

      در مطالعه ی فعلی سطح بیان میکروآرناها در PBMC (سلول های کوچک تک هسته ای محیطی) به دست آمده از بیماران به وسیله ریل تایم پی سی آر ارزیابی شد.

    یافته ها

      میکروآرنا 122 در بیماران مبتلا به عفونت همزمان HIV/HBV در مقایسه با دیگر گروه ها افزایش بیان قابل توجهی داشت (P<0/001). همچنین میکروآرنا let7,199a در همه بیماران در مقایسه با گروه سالم کاهش بیان چشمگیری داشت (P<0/001). تحلیل های همبستگی ارتباط منفی مهمی بین سطح بیان miR149 و miR-199a با لود HIV (P<0/001) و لود  HBV(P<0/001) نشان داد.

    نتیجه گیری: 

     این مطالعه عمدا می تواند دیدگاه های محدود در زمینه ی میکروآرناها در عفونت HBV و HIV را منعکس کند. این مطالعه تحقیقات بیشتری برای فهم بهتر نقش میکروآرناها در عفونت HBV و HIV را پیشنهاد کرده است.

    کلیدواژگان: عفونت همزمان، HIV، HBV، میکروآرناها
  • آرین کریمی روزبهانی، فرناز خیراندیش، پژمان هاشم زاده* صفحات 430-446
    زمینه و اهداف

      لیشمانیوز جلدی یک مسیله بهداشت عمومی مهم در سراسر جهان است. در میان انواع مختلف لیشمانیوز، لیشمانیوز جلدی شایع ترین در جهان است. استفاده از داروهای موجود در حال حاضر هیچ تاثیر مشخصی بر پیشرفت بیماری نداشته است. پیشرفت های جدید در واکسیناسیون ممکن است راهی بالقوه برای دستیابی به واکسیناسیونی باشد که برای درمان لیشمانیوز جلدی موفق باشد.

    مواد و روش کار

      این تحقیق به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد، یک واکسن موثر علیه لیشمانیا ماژور، عامل اصلی بیماری CL، با استفاده از روش های محاسباتی طراحی شد. بنابراین، یک پروتیین چند اپی توپ با استفاده از اپی توپ های بالقوه سیستم ایمنی که شامل اپی توپ های MHC کلاس I، MHC کلاس II، لنفوسیت های T سیتوتوکسیک، سلول های B و اینترفرون گاما پیش بینی شده پروتیین های آنتی ژنی کیناز (LACK)، سیستیین پروتیاز (CPB) b و پروتیین غشایی Kinetoplastid-11 (KMP-11) طراحی شد. به منظور افزایش ایمنی زایی واکسن، از دو فاکتور محرک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس به عنوان ادجوانت استفاده شد. اپی توپ های نهایی با لینکر های مناسب برای ساخت ساختار نوترکیب متصل شدند. ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مبتنی بر ایمنی واکسن طراحی شده با استفاده از ابزارهای مختلف پیش بینی شده است. علاوه بر این، به منظور به دست آوردن یک ساختار سه بعدی با کیفیت بالا، مدل سازی همسانی و به دنبال آن اصلاح و اعتبارسنجی انجام شد. در نهایت، بهینه سازی کدون بر اساس نتایج E. Coli منجر به ارزش CAI بالاتر و محتوای GC بهینه و به دنبال آن ترکیب آن در وکتور شبیه سازی pET-14b شد.

    یافته ها

      ارزیابی ویژگی های مختلف واکسن طراحی شده نشان داد که این واکسن یک آنتی ژن ایمنی زا و غیر حساسیت زا است که می تواند پاسخ های ایمنی را در برابر عفونت لیشمانیا ماژور القا کند که می تواند برای لیشمانیوز جلدی امیدوارکننده باشد.

    نتیجه گیری:  

    تحقیقات نشان می دهد که واکسن نوترکیب می تواند کاندیدای موثری در برابر لیشمانیوز جلدی باشد.

    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، واکسن چند اپی توپی، بیوانفورماتیک، ایمونو انفورماتیک
  • حمیدرضا لطفی، تینا خلیل زاده، مریم دمچی، مریم حسن* صفحات 447-456
    زمینه و اهداف

      عفونت های اکتسابی در بیمارستان به دلیل افزایش نرخ مرگ ومیر و عوارض، یک نگرانی عمده سلامت در سراسر جهان محسوب می شوند. از این رو، انتخاب موثرترین ضد عفونی کننده ها در یک کلینیک بسیار مهم است. این مطالعه اثر ضد باکتریایی هفت ضدعفونی کننده که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند بر علیه اشریشیا کلی جدا شده بالینی مورد ارزیابی قرار داد.

    مواد و روش کار

      برای این منظور، حداقل غلظت مهارکننده (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) آنیوزیم DD1 0.5% ،Steranios 2% ،Aniospray 29 و Surfanios 0.5% در بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) و PROSEPT® Floor 0.75% PROSE Instru 0.05% و PROSEPT® Med مورد استفاده در بیمارستان آیت الله موسوی در حضور و عدم حضور آلبومین سرم گاوی (BSA) با استفاده از روش رقت میکروبراث تعیین شد.

    یافته ها

      نتایج نشان می دهد که PROSEPT® Med کمترین مقادیر MIC و MBC را داشته و پس از آن Aniospray 29 و PROSEPT® Instro قرار دارند و حضور BSA باعث کاهش فعالیت ضد باکتریایی ضدعفونی کننده ها می شود.

    نتیجه گیری:

      ضدعفونی کننده های مصرف شده در بیمارستان آیت الله موسوی عموما دارای فعالیت آنتی باکتریایی بالاتری بودند. با توجه به اهمیت پاتوژن های بیمارستانی در مراکز بهداشتی درمانی، انتخاب قوی ترین، سریع ترین و کارآمدترین ضدعفونی کننده ها برای جلوگیری از عفونت های بیمارستانی ضروری است.

    کلیدواژگان: ضد عفونی کننده ها، اشریشیا کلی، عفونت های بیمارستانی، حداقل غلظت باکتری کش، حداقل غلظت های بازدارنده
  • اشکان دیربازیان، مجتبی صادقی منش، عباس مروتی، محمد سلیمانی*، روح الله میرجانی، سید حسین موسوی صفحات 457-464
    زمینه و اهداف

      Bartonella quintana باکتری گرم منفی است که ایجاد کننده بیماری Trench fever است. باکتری می تواند از عوامل ایجاد کننده اندوکاردیت باشد. اندوکاردیت باکتریایی بیماری خطرناک و گاه کشنده ای است. تشخیص به موقع و سریع باکتری با روش های مولکولی مانند PCR حایز اهمیت می باشد. در این مطالعه، آلودگی موارد مبتلا به باکتری B. quintana با روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

      نمونه های اندوکاردیت کشت منفی از بیماران جمع آوری شد. PCR، انجام گرفت و ژنftsz  تکثیر و جداسازی شد. نمونه هایی اندوکاردیت تعیین توالی شدند. نمونه کنترل مثبت سنتز شد و درون وکتور PUC 18 آماده گردید. تعیین ویژگی برای باکتری ها انجام گرفت و ژن کلون گردید. جهت تایید کلونینگ، کلنی PCR انجام گرفت. پلاسمیدها، استخراج شدند و در نهایت حساسیت و حد تشخیص تعیین گردید.

    یافته ها

      تعیین توالی نشان داد که نمونه ها مربوط به باکتری های کلبیسلا پنومونیه بودند. به منظور بررسی ویژگی، هیچ باندی روی ژل آگارز مشاهده نگردید. این موضوع نشان داد که پرایمرهای طراحی شده فقط به باکتری مورد نظر متصل می شود. آخرین رقت پلاسمید با غلظت ng/µl780 که باند قابل تشخیصی را در روی ژل ایجاد نمود، 7-10 و کمترین تعداد کپی قابل تشخیص در PCR  برابر 24 کپی محاسبه گردید.

    نتیجه گیری: 

     در سال های اخیر تلاش زیادی برای توسعه روش های مولکولی سریع و خاص برای تشخیص بارتونلا انجام شده است. به نظر می رسد روش PCR ابزار مفیدی است که ممکن است زمان تشخیص B. quintana را در طول عفونت های سیستمیک، مانند اندوکاریت کاهش دهد.

    کلیدواژگان: بارتونلا کوینتانا، باکتری هوازی گرم منفی، تشخیص مولکولی، PCR
  • حمید صادقی، نعمت الله غیبی، فاطمه کریمی درمانی، سعید غلامزاده خویی* صفحات 465-471
    زمینه و اهداف

      عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) که سالانه میلیون ها انسان را تحت تاثیر قرار می دهند همچنان از شایع ترین عفونت ها در جامعه و بیمارستان ها هستند. این مطالعه با هدف بررسی شیوع عفونت های ادراری و حساسیت آن به آنتی بیوتیک در بیماران استان قزوین، شمال غرب ایران، طی سال های 1396 تا 1398 انجام شد.

    مواد و روش کار

      این مطالعه بر روی 3521 نمونه ادرار از بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه پزشکی غیربیمارستانی (مهر) در فاصله فروردین 1396 تا دی ماه 1398 انجام شد. نمونه ها بلافاصله برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی جمع آوری و پردازش شدند. تست های بیوشیمیایی برای شناسایی باکتری ها انجام شد و تست حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه های باکتریایی با استفاده از دیسک دیفیوژن Kirby-Bauer تعیین شد.

    یافته ها و نتایج

      347 نمونه از 3521 نمونه ادرار دارای باکتریوری قابل توجه با شیوع 9/9 درصد بودند. اشریشیا کلی بیشتر (54/4 درصد) رخ داد، در حالی که سودوموناس آیروژینوزا کمترین فراوانی (1/4 درصد) را در نمونه ها داشت. نیتروفورانتویین و آمیکاسین به ترتیب موثرترین آنتی بیوتیک ها در برابر گرم منفی و مثبت بودند. این مطالعه نشان داد که مقاومت باکتریایی در عفونت های ادراری همچنان یک مشکل بزرگ است و نیاز به نظارت دوره ای مقاومت دارویی دارد.

    کلیدواژگان: عفونت ادراری، حساسیت به آنتی بیوتیک، شیوع، گذشته نگر مقطعی
  • دیمپ له راینا*، آنجیلی نگی، آجای پاندیتا، نها راوات صفحات 472-478
    زمینه و اهداف

      انتروکوک های مقاوم به وانکومایسین (VRE) و انتروکوک های مقاوم به آمینوگلیکوزیدهای سطح بالا (HLAR) روش های درمانی موجود برای انتروکوک ها را در سراسر جهان پیچیده کرده اند. مطالعه موجود برای ارزیابی وقوع سویه های HLAR و VRE در یک مرکز مراقبت های عالی در هند و مطالعه ارتباط HLAR با انتروکوک های حساس به وانکومایسین (VSE) و VRE برنامه ریزی شد.

    مواد و روش کار

      در مجموع 50 ایزوله انتروکوک از نمونه های بالینی مختلف در مطالعه گنجانده شد. گونه گذاری بر اساس آزمایش های استاندارد بیوشیمیایی انجام شد. HLAR به روش دیسک دیفیوژن با استفاده از دیسک 150 میکروگرم جنتامایسین و دیسک 200 میکروگرم استرپتومایسین مورد آزمایش قرار گرفت. الگوهای حساسیت به وانکومایسین با استفاده از روش های رقیق سازی دیسک وانکومایسین و آگار گزارش شد.

    یافته ها و نتایج

      نمونه های چرکی اکثرا برای جداسازی سویه های انتروکوکی (40%) بودند. 54 درصد سویه های جدا شده HLGR، 32 درصد HLSR و 14 درصد ایزوله ها برای HLGR و HLSR مثبت بودند. 61/7 درصد از جدایه های Enterococcus faecium مقاومت به جنتامایسین سطح بالا (HLGR) و 43/75 درصد جدایه های Enterococcus faecalis به استرپتومایسین سطح بالا (HLSR) مقاوم بودند. هنگامی که VRE با VSE مقایسه شد، میزان HLSR در VRE 4/64٪ تشخیص داده شد، در حالی که در VSE 32/55٪ بود. میزان HLGR در VRE 11/62% و در VSE 41/87% بود. ارتباط HLGR با HLSR (HLAR) 2/32٪ در VRE و 13/95٪ در سویه های VSE بود. سویه های انتروکوک افزایش الگوهای مقاومت ضد میکروبی خود را نشان می دهند. افزایش چنین سویه هایی در محیط های مراقبت های بهداشتی باید محفوظ و کنترل شود تا از عفونت های پیچیده جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: آمینوگلیکوزید، انتروکوک، HLAR، ونکومایسین، انتروکوک مقاوم به ونکومایسین
  • رحیم طهماسبی، امین جایدری*، نعمت شمس، حیدر رحیمی صفحات 479-484
    زمینه و اهداف

      بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که در ایران آندمیک می باشد. اصلی ترین راه انتقال بیماری در انسان مصرف شیر آلوده به باکتری بروسلا می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع جنس بروسلا و گونه بروسلا آبورتوس در نمونه های شیر خام جمع آوری شده از گاوداری های استان لرستان انجام شد.

    مواد و روش کار

      در مطالعه حاضر، 100 نمونه شیر خام گاوهای کمتر از 4 سال، 4 تا 6 سال و بالای 6 سال به طور تصادفی جمع آوری شد. جدایه ها، با استفاده از روش PCR با پرایمر های bcsp31 اختصاصی جنس بروسلا و IS711 اختصاصی گونه بروسلا آبورتوس شناسایی شداند.

    یافته ها و نتایج

      نتایج نشان داد که تعداد 26 تا از نمونه ها آلوده به باکتری بروسلا بوداند، که از این تعداد 19 نمونه (73 درصد) گونه بروسلا آبورتوس تشخیص داده شد. بیشتر میزان الودگی بروسلوز در گاوهای متعلق به گروه های سنی زیر 4 سال و 4 تا 6 سال با نسبت یکسان 31/4 درصد (11 نمونه) بود، بطوری که در گاو های با سن بالاتر از 6 سال این میزان 13 درصد (4 نمونه) تعیین شد. شرق استان با 12 نمونه و شمال غرب استان با یک نمونه به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی به بروسلا را نشان دادند. یافته های حاضر نشان می دهد اختلاف معنی داری بین فراوانی آلودگی شیر به بروسلا در مناطق شرق استان لرستان با دیگر مناطق وجود دارد (0/05>P). لازم به ذکر است که احتمال انتقال تب مالت به انسان از طریق مصرف شیر خام و لبنیات آلوده در استان لرستان بالا می باشد.

    کلیدواژگان: بروسلا آبورتوس، زئونوز، شیر، گاو، پی سی آر
  • امید کریمدادی صاریانی، امین صادقی دوساری، مجید طاعتی مقدم* صفحات 485-487

    برای اولین بار، واریانت امیکرون ویروس SARS-CoV-2 در بوتسوانا و آفریقای جنوبی ظاهر شد که احتمال می رفت اثربخشی واکسن و قابلیت آنتی بادی های محافظتی آزاد شده از طریق عفونت واریانت های قبلی علیه آن کاهش یافته بود. نگرانی های عمومی به دلیل جهش های فراوان در پروتیین اسپایک و جاهای دیگر واریانت امیکرون که منجر به فرار از واکسن می شد افزایش یافت. رسانه ملی ایران گزارش دادند که واریانت امیکرون در یک بیمار که به امارات سفر کرده بود، شناسایی شده است. این خبر باعث نگرانی شدید مردم و حتی کادر درمانی شد. پس از آن که واریانت دلتا باعث مرگ و میر گسترده و سبب بستری شدن تعداد زیادی از بیماران شده بود، تا جایی که بیمارستان ها قادر به پذیرش بیماران جدید نبودند و سیستم بهداشت و درمان فلج شد، اکنون نوبت به واریانت امیکرون رسیده بود که بسیاری از بیماران را در آستانه مرگ قرار دهد. مشخص شده است که  این گونه عوامل استرس زا اجتماعی با افزایش سایتوکین های التهابی مرتبط هستند، که مسیول تولید سیگنال های سیستم عصبی مرکزی برای تغییرات عصبی و رفتاری همراه با علایم روانی هستند. بنابراین، سیتوکین های التهابی به عنوان عوامل کلیدی در اختلالات روانی گزارش شده است. به این ترتیب ما در این مقاله پیشنهادهایی برای کمک به افراد در این شرایط بحرانی که افراد دچار مشکلات روانی هستند و ویروس در حال انتشار است، ارایه می دهیم.

    کلیدواژگان: واریانت امیکرون، اختلالات روانی، واریانت دلتا، سایتوکین های التهابی
  • مصطفی نوری زاده*، سید محمدرضا هاشمیان صفحات 488-489

    SARS-CoV-2 از خانواده ی کرونا ویروس ها است که موجب ایجاد COVID-19 که برای اولین بار در سال 2019 (گروه مطالعاتی Coronaviridae کمیته بین المللی طبقه بندی ویروس ها) در ووهان از چین شناسایی شد می شود. Omicron یکی از واریانت های SARS-CoV-2 می باشد که اولین بار در 24 نوامبر 2021 از طریق شبکه ژنومیکس آقریقای جنوبی به WHO (بهداشت جهانی) اطلاع داده شد(1). Omicron ابتدا در بوتسوانا شناسایی شد و سپس در کل دنیا پخش شد و به واریانت غالب تبدیل شد(2). بعد از BA.1 (واریانت اصلی Omicron) چندین زیر سویه omicron، مانند BA.2، BA.3، BA.4، و BA.5 نیز شناسایی شد(3). زیر سویه های BA.4 و BA.5 توسط VTG به عنوان V-22APR-03 و V-22APR-04 طبقه بندی شد. جهش هایی که در پروتیین سنبله BA.4 هستند عبارتند از: NSP4: L438 (WT، wildtype)؛ S: حذف 69/70، L452R، F486V، Q493 (WT); ORF 7b: L11F; N: P151S و S حذف 70/69. همه ی جهش های  BA.5 مشابه جهش های BA.4 هستند و تفاوت هایی که وجود دارد عبارتند از : M: D3N; ORF 6: D61 (WT)؛ ORF 7b: L11 (WT); N: P151 (WT); SNP های مترادف: A27038G و C27889T (4). برخی از مردم اعتقادشان بر این است که از آنجایی که جهش هایی در زیر سویه های جدید ایجاد شده است پس واکسن ها بی اثر هستند و به همین خاطر از تزریق دوز بوستر امتناع می کنند. این مطالعه با هدف بررسی جهش های Ba.4 و BA.5 با تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیکی انجام شده است. از آنجایی که برخی از واکسن های مورد استفاده در حال حاضر RBD را هدف قرار می دهند (Receptor Binding Domain). در این تحقیق جهش های RBD مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل نشان داد که حداقل پنج اپیتوپ با امتیاز بالا مر بوط به سلول B وجود دارد که بدون تغییر باقی مانده است (شکل 1) (5). تجزیه و تحلیل اپی توپ های سلول T نشان داد که هنوز تعداد زیادی از اپیتوپ ها بدون تغییر باقی مانده است (بسیاری ازHLA-A، HLA-B و HLA-C). نتایج تحلیل و بررسی های بوجود آمده نشان می دهد که واکسن های مورد استفاده می توانند سیستم ایمنی را علیه زیر سویه های جدید نیز تحریک کنند و موجب تقویت ایمنی سلولی و ایمنی همورال شده و در ممانعت از بستری و مرگ نقش موثری داشته باشند.

|
  • Khushboo Rajput, Aradhana Dohroo, Inderpal Devgon, Arun Karnwal* Pages 368-375

    At the time of the coevolution of humans and microorganisms, the human digestive tract was colonized by thousands of species of bacteria. Mostly, intestine-borne microbes amount to the overall number of cells in the body tissue. The latest metagenomics study of the human intestinal microbiota confirmed the existence of some 3.3 million genes relative to only 23,000 genes found in tissue cells in the human body. There is increasing evidence for multiple beneficial functions of the gut microbiota in human health and illness. The best-described plant prebiotics is fructans and inulin. The best-known prebiotic carbohydrates comprise many plants, roots and tubers, and fruit crops, whereas prebiotic-richer grain crops contain maize, chickpea, lentil, lupin, and wheat. Some prebiotic enriched crop germplasm were documented in maize, chickpea, lentil, wheat, and yacon. Intestinal microbiota perturbation may contribute to persistent diseases such as autoimmune diseases, bowel cancers, stomach ulcers, colon disorders, and malnutrition. This can be impossible to recover the intestinal microbiome, but the usage of probiotics has contributed to a positive effect in a significant number of very well-designed (clinical) trials. Microbiomics has prompted a significant growth of interest in probiotics and prebiotics as potential mediators for the administration and regulation of gut microbiota in medicine, industry, and the general public. Developing prebiotic-rich healthy plants can mitigate the prevalent malnutrition challenge and facilitate worldwide global health. Bioinformatics and genomics tools may help to create mechanistic associations between gut microflora, a person's health status, and the outcomes of plant prebiotic drug treatments.

    Keywords: Microbiota, Intestinal microbes, Microbiomics, Plant-derived carbohydrates, Probiotics
  • Elaheh Saedi, Mohammad Derakhshan, AliAkbar Shamsian, Sahar Tahaghoghi Hajghorbani, Aref Movaqar, Masoud Youssefi* Pages 376-382
    Background and Aim

     Despite significant progress in Hepatitis B Virus (HBV) treatment, the emergence of drug resistance mutations is a main challenging health threat. The data is lacking regarding circulation mutant strains in northeastern Iran; therefore, the present study was conducted to investigate HBV reverse transcriptase (RT) inhibitors drug resistance mutations in a group of treatment naïve patients in Mashhad, Iran.

    Materials and Methods

     In this study, 25 patients were included. The genomic DNA was extracted from serum samples, and the RT gene of HBV was amplified using specific primers. The PCR products were then subjected to gel electrophoresis and were next sent for sequencing. Finally, the sequences were analyzed using the HBVseq database, mutation list analysis software supported by Stanford University (https://hivdb.stanford.edu).

    Results

    The mean age of the patients was 42.7±16.5. Among the patients, 56% were men. Among 23 cases (92%), no resistance mutation was observed, while 2 cases showed mutations outside the YMDD motif of viral reverse transcriptase causing Lamivudine or Entecavir resistance. The detected mutations included: rt T184A, S202I, S202H, V180I, I169L, and V173L. All sequenced samples were identified as genotype D.

    Conclusion

     Lamivudine/Entecavir resistant variants are circulating in a minority of treatment naïve patients, which may indicate transmission of mutated stains to these patients or may be due to prolonged replication of the virus. This finding might be considered an alarm for increasing circulating mutant variants.

    Keywords: Hepatitis B Virus (HBV), Lamivudine, Resistance, RT gene
  • Masoumeh Dolati, Farzaneh Tafvizi*, Masoud Salehipour, Tahereh Komeili Movahed, Parvaneh Jafari Pages 383-391
    Background and Aim

     Breast cancer is one of the most common types of cancer among Iranian women. To date, the usual cancer treatments have not been entirely effective. Therefore, creating anticancer products is of great importance. The aim of this study was to evaluate the cytotoxic, anticancer, and induction effects of Bacillus coagulans probiotic bacterial supernatant on SKBR3 cells.

    Materials and Methods

     The anticancer potential and cytotoxic effect of different concentrations of probiotic bacterial supernatants (1, 2, 3, 4, 5, 6 and 7 mg/mL) were evaluated on SKBR3 cells for 24, 48, and 72 h by MTT technique. QRT-RCR was used to assess the expression of bax, bcl2, casp3, and casp9 genes, and flow cytometry was used to evaluate apoptosis in cancer cells.

    Results

    The inhibitory effect of dose- and time-dependent B. coagulans supernatant showed that the supernatant of this probiotic bacterium had a cytotoxic effect on SKBR3 cancer cells. On the other hand, analysis of flow cytometry results and increased expression of bax, casp3, and casp9 pro-apoptotic genes and decreased bcl2 expression in cancer cells showed induction of apoptosis.

    Conclusion

     The anticancer and cytotoxic effect of B. coagulans probiotic bacterial supernatant on SKBR3 cancer cells shows that with further research, this probiotic bacterium can be used as a new strategy for the possible treatment of breast cancer.

    Keywords: Apoptosis, Bacillus coagulation, Breast cancer, Probiotic, SKBR3 cancer cells, Supernatant
  • Yeganeh Malek Mohammadi, Pejvak Khaki*, Soheila Moradi Bidhendi, Mojtaba Noofeli Pages 392-398
    Background and Aim

     Leptospirosis is one of the most common zoonotic diseases worldwide, occurring mostly in tropical, subtropical, temperate, and humid regions with heavy rainfall. It is important to diagnose this condition correctly and promptly. Loa22 is an outer membrane protein exposed to the surface in some Leptospira serovars. The purpose of this study was to determine the presence of the gene encoding Loa22 protein in Leptospira interrogans serovars.

    Materials and Methods

     The present study was conducted on 23 pathogenic leptospira serovars and two non-pathogenic leptospira serovars. These serovars were prepared from the Reference Laboratory for Leptospira, Department of Microbiology, Razi Vaccine, and Serum Research Institute, Karaj, Iran. After genomic DNA extraction using the standard phenol-chloroform method, loa22 gene was amplified by specific primers.

    Results

    PCR was performed on the loa22 gene by producing a 671-bp fragment. The results showed that the loa22 gene was present in all 23 pathogenic leptospira serovars but not in the non-pathogenic L. biflexa. The specificity of tested primers was confirmed as well.

    Conclusion

     The loa22 gene is a specific gene for pathogenic leptospira serovars that is not found in saprophytic serovars, so it is suggested that this gene be used to detect leptospira pathogenic serovars.

    Keywords: Leptospirosis, loa22 gene, PCR, Serovar
  • Amene Taghdisi-Kashani, Azadeh Gholamshahi, Hadis Fathizadeh, Mohammadjavad Azadchehr, Mohammadreza Rahimi, Hadi Forouzandeh, Ali Nazari-Alam* Pages 399-404
    Background and Aim

     Early childhood caries is one of the most common chronic diseases in children, affecting both oral and general health. Oral microorganisms are the most important causative agents associated with dental caries in children. The aim of this study was to compare the antimicrobial activity of common Iranian and non-Iranian children's toothpaste on the growth of four standard bacteria strains, including Streptococcus mutans, Streptococcus sanguinis, Lactobacillus acidophilus, and Enterococcus faecalis.

    Materials and Methods

     In this study, six types of the most common Iranian and non-Iranian children toothpaste produced by different companies were prepared. Different concentrations of toothpaste were prepared according to the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) standard. The minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of Iranian and non-Iranian children's toothpaste were measured by the microbroth dilution method at ten different concentrations.

    Results

    For the S. mutans bacteria, the lowest MIC was found in Misswake, Vi-One, and 2080 toothpaste. In the case of S. sanguinis and L. acidophilus bacteria, the lowest MIC was related to Frice toothpaste, and for E. faecalis bacteria, the lowest MICs were found for Misswake and 2080 toothpaste. Mann-Whitney U test also revealed that the inhibitory and bactericidal activities of Iranian children's toothpaste on the studied bacteria were not significantly different from those of non-Iranian children's toothpaste.

    Conclusion

     In general, the antimicrobial activity of Iranian children's toothpaste was higher than non-that of Iranian samples. In addition, the MIC of 2080 and Frice toothpaste in the four bacteria examined was lower than in other used toothpaste. To prevent early tooth decay in children use of these two kinds of toothpaste is recommended.

    Keywords: Bacteria, Children Toothpaste, Early Childhood Caries, Enterococcus, Lactobacillus, Streptococcus
  • Parastoo Akbari, Leila Asadpour* Pages 405-411
    Background and Aim

     Ornamental birds can serve as a reservoir for the virulent and antibiotic-resistant bacterium Escherichia coli. They can also play a role in transmitting these strains to humans. Therefore, obtaining information regarding drug resistance and virulence potential of the bacteria isolated from ornamental birds can contribute to disease treatment or prevention of pathogen transmission to humans. The present study was conducted to investigate the pattern of antibiotic resistance and virulence of Escherichia coli bacterium isolated from ornamental birds in Guilan province, Iran.

    Materials and Methods

     Escherichia coli isolates were obtained from the feces of 80 apparently healthy ornamental birds in Rasht (Guilan, Iran) and were identified based on culture and biochemical tests. The antibiotic resistance pattern was determined using the disk diffusion method, and the frequency of virulence genes was investigated in test isolates using polymerase chain reaction.

    Results

    Overall, 32 E. coli isolates were obtained from fresh feces of ornamental birds. In this study, 14 isolates (43.75%) had multiple drug resistance, and one extended-spectrum beta-lactamase-producing isolate was identified. Isolates were most sensitive to gentamicin (90%), and the highest resistance was associated with penicillin (90%). The frequency of iroN, ompT, hlyF, iss, and iutA genes in fecal isolates of ornamental birds was 28.12%, 34.37%, 40.62%, 30%, and 43.75%, respectively, and 25% of isolates were identified as avian pathogenic E. coli.

    Conclusion

     The results of this study indicate the virulence potential and drug resistance in fecal E. coli isolates in ornamental birds in Rasht. The spread of these strains in the environment can endanger the health of owners and the whole society.

    Keywords: Escherichia coli, ornamental birds, drug resistance, virulence genes
  • Mehdi Kazempour Dizaji, Hamidreza Jamaati, Naghmeh Bahrami, Behrooz Farzanegan, Mahsa Rekabi, Mogtaba Mokhber Dezfuli, Jalal Heshmat Nia, Mohammadreza Madani, Mahya Daustani, Sadegh Shirian, Ladan Masoumi, Amir Ghaemi, Armita Narimani, Mehran Khakbaz, Abdolreza Mohamadnia*, Mohammad Varahram, AliAkbar Velayati Pages 412-419
    Background and Aim

     The COVID-19 disease is an emerging infectious disease that appeared in December 2019 in Wuhan, China. An uncontrolled systemic inflammatory response is one of the primary mechanisms causing death in this disease. In this study, the expression levels of some inflammatory cytokines, vitamin D, and some hematological and biochemical parameters were compared in patients with severe COVID-19 and mild types.

    Materials and Methods

     In this cross-sectional study, 60 blood samples were taken from 30 severe coronavirus patients and 30 mild coronavirus patients. The expression levels of cytokines such as IL (interleukin)-6, interferon (IFN)-α, IL-12, transforming growth factor (TGF) β, IL-8 and tumor necrosis factor (TNF)-α were evaluated using Real-time PCR. A T-test was used for Statistical Analysis.

    Results

    IL-6, IFN-α, IL-12, TGF-β, IL-8, and TNF-α cytokines in the peripheral blood of severe patients, were positive in 28/30 (93.33%), 27/30 (90%), 24/30 (80%), 25/30 (83.33%), 26/30 (86.66%), and 27/30 (90%) respectively. The positive rate of these cytokines in the mild patients were 20/30 (66.67%), 21/30 (70%), 18/30 (60%), 17/30 (56.67%), 19/30 (63.33%), 18/30 (60%), respectively. There was a statistically significant difference between these two groups in terms of cytokines biomarkers. A significant difference was found between both groups in terms of the serum level of lactate dehydrogenase (LDH), the mean number of lymphocytes and neutrophils as well as the mean percentage of neutrophils/ lymphocytes ratio (NLR).

    Conclusion

     The expression of cytokine genes and their release into the peripheral blood was increased in both severe and mild patients with COVID-19. However, they were more intense in patients with severe symptoms than those with mild symptoms and can cause inflammatory and even destructive reactions. Vitamin D deficiency plays no role in causing severe COVID-19 in patients without risk factors. Severe COVID-19 is characterized by elevated serum levels of LDH and NLR≥3.45.

    Keywords: severe COVID-19, Mild COVID-19, ARDS, Cytokine expression
  • Somayeh Sadat Moochani, Mohsen Moghoofei, Ahmad Tavakoli, Alireza Tabibzadeh, Saied Ghorbani, Hadi Ghaffari, Shayan Mostafaei, Seyed Hamidreza Monavari* Pages 420-429
    Background and Aim

     Currently, HIV, HBV, and HIV/HBV co-infection are important global health issues. It has been estimated that 2.7 million people are co-infected with HIV and HBV worldwide. In recent years, miRNAs have shown promising results as a research area. The current study aimed to investigate the expression level of miRNA-122, miRNA-149, miRNA-199a, and miRNA-let7 in HIV, HBV, HIV/HBV co-infected patients, and healthy controls.

    Materials and Methods

     In the current study, miRNA expression levels were assessed in PBMC obtained from patients by real-time PCR.

    Results

    The miRNA-122 was significantly upregulated in HIV/HBV co-infection patients compared with other groups (P<0.001). Also, miRNA-199a and miRNA-let7 were significantly down-regulated in all patient groups compared to the healthy controls (P< 0.001). Correlation analysis demonstrated significant negative correlations between the expression level of miR- 149 and miR-199a with HIV viral load (P<0.001) and HBV viral load, respectively (P<0.01).

    Conclusion

     This preliminary study could reflect a limited perspective on the field of the miRNAs in HBV and HIV infection. The study suggested further investigation to understand better the role of the miRNA in HIV and HBV infections.

    Keywords: Co-infections, HIV, HBV, MicroRNAs, miRNA
  • Arian Karimi Rouzbahani, Farnaz Kheirandish, Pejman Hashemzadeh* Pages 430-446
    Background and Aim

     Cutaneous leishmaniasis is a significant public health issue worldwide. Cutaneous leishmaniasis is the most prevalent in the world among the different types of leishmaniasis. Currently, available medications have had no discernible influence on the disease's progression. Up to now, there has been no approved cutaneous leishmaniasis vaccine. New developments in vaccination might be a potential way to come up with a vaccination that is successful for the treatment of cutaneous leishmaniasis.

    Materials and Methods

     This research was conducted to learn more about an effective vaccine for Leishmania major, the ailment's primary cause of CL, which was designed using computational methods. Thus, a multiepitope protein was designed by utilizing potential immune system epitopes, including predicted MHC class I, MHC class II, Cytotoxic T lymphocytes, B-cell, and Interferon-gamma epitopes of Cysteine protease b (CPB), Leishmania homologue of activated C kinase (LACK), and Kinetoplastid membrane protein-11 (KMP-11) antigenic proteins. In order to enhance vaccine immunogenicity, two resuscitation-promoting factors of Mycobacterium tuberculosis were used as adjuvants. Final epitopes were matched with suitable linkers to construct the recombinant structure. The physicochemical and immune-based characteristics of the designed vaccine have been forecasted by using different tools. Moreover, homogeneity modeling was performed to obtain a high-quality 3D structure, followed by refinement and validation. Finally, the codon optimization based on E. coli resulted in a higher CAI value and optimal GC content, followed by combining it in the pET-14b cloning vector.

    Results

    Evaluation of the various characteristics of the designed vaccine showed that it is an immunogenic and non-allergenic antigen that can induce immune responses against Leishmania major infection, which could be promising for cutaneous leishmaniasis.

    Conclusion

     Research shows that a recombinant vaccine can be an effective candidate against cutaneous leishmaniasis.

    Keywords: Bioinformatics, Cutaneous leishmaniasis, Immunoinformatics, Leishmania major, Multi-epitope vaccine
  • Hamidreza Lotfi, Tina Khalilzadeh, Maryam Damchi, Maryam Hassan* Pages 447-456
    Background and Aim

     Hospital-acquired infections are considered a major health concern worldwide because of the increasing morbidity and mortality rate. Hence, selecting the most efficient disinfectants in a clinic is crucial. This study evaluated the antibacterial efficacy of seven mostly used disinfectants against clinically isolated Escherichia coli.

    Materials and Methods

     For this purpose, minimum inhibitory concentrations (MIC) and minimum bactericidal concentrations (MBC) of Aniosyme DD1 0.5%, Steranios 2%, Aniospray 29 and Surfanios 0.5% at Hazrat Valiasr hospital and PROSEPT® Floor 0.75%, PROSEPT® Instru 0.05% and PROSEPT® Med used at Ayatollah Mousavi hospital were determined both in the presence and absence of bovine serum albumin (BSA) using microbroth dilution assay.

    Results

    The results indicate that PROSEPT® Med had the lowest MIC and MBC values, followed by Aniospray 29 and PROSEPT® Instro, and the presence of BSA reduced antibacterial activities of disinfectants.

    Conclusion

     The disinfectants applied at Ayatollah Mousavi hospital generally had higher antibacterial activities. Due to the importance of nosocomial pathogens at healthcare centers, selecting the most potent, fast-acting, and efficient disinfectants to prevent hospital-acquired infections is essential.

    Keywords: Disinfectants, Escherichia coli, Hospital-acquired infections, Minimum bactericidal concentrations, Minimum inhibitory concentrations
  • Ashkan Dirbazian, Mojtaba Sadeghimanesh, Abbas Morovvati, Mohammad Soleimani*, Rohollah Mirjani, Seyyed Hossein Mousavi Pages 457-464
    Background and Aim

     Bartonella quintana is an aerobic, gram-negative, rod-shaped, and polar bacterium. Detection of this bacterium is done through blood culture in an agar medium, and the longtime of detection by culture has made molecular methods such as PCR important for more accurate and faster detection.

    Materials and Methods

     For this reason, 100 cultured negative endocarditis specimens were collected in this study. DNA extraction was performed from B. quintana, and the concentration and quality of the obtained DNA were measured. PCR reaction was performed on the genome of negative control samples. To clone a portion of the amplified gene in PUC 18 plasmid, the PCR product was first purified. After ligation, JM107 E. coli susceptible to calcium chloride was used. Transformed bacteria were cultured on LB Broth medium containing Ampicillin antibiotic. Then 2 to 3 white colonies were selected, and PCR was performed. Plasmid extraction was performed after confirming the presence of recombinant and inserted plasmids.

    Results

    The last dilution of PUC18 plasmid for B. quintana with an initial concentration of 780 ng/µL, which formed a detectable band on the gel, was calculated to be 10-7, and the minimum number of detectable copies in a 25 μL PCR reaction equal to 24 copies. . In quantitative DNA analysis, its amount was calculated between 1.69 and 1.8.

    Conclusion

     The collected samples were then examined for the presence of B. quintana in patients. Of the 60 samples collected, none were positive.

    Keywords: Bartonella quintana, Gram-negative aerobic bacteria, Molecular detection, PCR
  • Hamid Sadeghi, Nematollah Gheibi, Fatemeh Karimi Dermani, Saeideh Gholamzadeh Khoei* Pages 465-471
    Background and Aim

     Urinary tract infections (UTIs) that influence millions of humans yearly are still among the most common infections in the community and hospitals. This study aimed to investigate the prevalence of UTIs and their antibiotic resistance susceptibility in patients in Qazvin province, northwest Iran, from 2017 to 2019.

    Materials and Methods

     This study was conducted on 3521 urine samples of patients referred to a non-hospital medical laboratory (Mehr) between April 2017 and January 2019. Samples were collected and processed immediately for laboratory analysis. Biochemical tests were conducted the bacteria identification, and the antibiotic susceptibility test of the bacterial isolates was determined using Kirby-Bauer disc diffusion.

    Results & Conclusion

    347 of the 3521 urine samples had significant bacteriuria, with a prevalence of 9.9 %. Escherichia coli occurred more frequently (54.4 %), while Pseudomonas aeruginosa had the lowest frequency of occurrence (1.4 %) in the samples. Nitrofurantoin and Amikacin were the most effective antibiotics against gram-negative and positive, respectively. This study revealed that bacterial resistance in UTIs continues to be a great problem and needs drug resistance surveillance periodically.

    Keywords: Urinary tract infection, Antibiotics susceptibility, prevalence, retrospective cross-sectional
  • Dimple Raina*, Anjali Negi, Ajay Pandita, Neha Rawat Pages 472-478
    Background and Aim

     Vancomycin resistant Enterococci (VRE) and high level aminoglycoside resistant (HLAR) Enterococci have complicated the available treatment modalities for Enterococci worldwide. The existing study was planned to evaluate the occurrence of HLAR and VRE strains in a tertiary care center in India and to study the association of HLAR with vancomycin sensitive Enterococci (VSE) and VRE.

    Materials and Methods

     A total of 50 enterococcal isolates from various clinical specimens were incorporated in the study. Speciation was done on the basis of standard biochemical tests. HLAR was tested by the disc diffusion method using 150µg gentamicin disc and 200 µg streptomycin discs. Vancomycin susceptibility patterns were reported using vancomycin disc and agar dilution methods.

    Results & Conclusion

    Pus samples comprised of the majority for the isolation of enterococcal strains (40%). 54% isolated strains were HLGR, 32% were HLSR and 14% isolates were positive for both HLGR and HLSR. 61.7% of Enterococcus faecium isolates demonstrated resistance for high-level gentamicin (HLGR) and 43.75% Enterococcus faecalis isolates were resistant to high-level streptomycin (HLSR). When VRE was compared to VSE, the rate of HLSR was detected to be 4.64% in VRE, while it was 32.55% in VSE; the rate of HLGR was noted to be 11.62% in VRE and it was 41.87% in VSE. The association of HLGR with HLSR (HLAR) was 2.32% in VRE and 13.95% in VSE strains. Enterococci strains are showing an increase in their antimicrobial resistance patterns. The increment of such strains in health care settings has to be reserved and controlled to avert complicated infections.

    Keywords: Aminoglycoside, Enterococci, HLAR, Vancomycin, Vancomycin resistant Enterococci
  • Rahim Tahmasebi, Amin Jaydari*, Nemat Shams, Heidar Rahimi Pages 479-484
    Background and Aim

     Brucellosis is a zoonotic disease which has become endemic in Iran. Contaminated milk with Brucella bacteria is the main way of transmission of this disease in humans. Therefore, the aim of this study was to investigate the prevalence of Brucella spp. and B. abortus in raw milk samples collected from farms belongs to six geographical areas of Lorestan province.

    Materials and Methods

     In the present study, 100 raw milk samples of cows which were less than 4 years, 4 to 6 years and over 6 years old were randomly collected. The isolates were identified by PCR method using specific bcsp31 and IS711 primers for Brucella spp. and B. abortus, respectively.

    Results & Conclusion

    The results showed that 26 of the samples were infected with Brucella bacteria, of which 19 samples (73%) were B. abortus. Most of the brucellosis infection in cows belonged to cows less than 4 years (31.4%) and 4 to 6 years (31.4%) categories, 11 samples in both groups, so that in cows older than 6 years this rate was 13% (4 samples). The east of the province with 12 samples and the northwest of the province with one sample showed the highest and lowest levels of Brucella infection, respectively. The findings demonstrated that there is a significant difference between the frequency of Brucella contamination in milk in the eastern regions of Lorestan province with other regions (p<0.05). It should be noted that the possibility of transmitting brucellosis to humans through consumption of contaminated raw milk and dairy products in Lorestan province is high.

    Keywords: B. abortus, zoonosis, milk, cattle, PCR
  • Omid Karimdadi Sariani, Amin Sadeghi Dousari, Majid Taati Moghadam* Pages 485-487

    For the first, Omicron variants (B. 1.1. 529) of SARS-CoV-2 emerged in Botswana and South Africa which probably compromise vaccine effectiveness and the protective capability of antibodies released via infection of former variants. Public concerns raised due to abundant mutations in the spike protein and elsewhere on Omicron variant resulting in escape from vaccine elicited immunity. Less than three month ago, the Iranian national media reported that the Omicron variant had been identified in a patient who had traveled to the UAE. This news caused a huge amount of concern for the people and even the medical staff. After the Delta variant caused widespread deaths and large numbers of hospitalized patients to the point where hospitals were unable to accept new patients and the health system was paralyzed, it is now the turn of the Omicron variant to bring many patients to the brink of death. It is presented that social stressors are linked to enhance inflammatory cytokines, which are responsible for the production of central nervous system signals for neurological and behavioral changes along with psychiatric symptoms. Therefore, inflammatory cytokines have been reported to be key factors in psychological disorder. In this way, in this article, we offer suggestions to help people in this critical situation where people are mentally disturbed and the virus is spreading.

    Keywords: Psychological consequences, Omicron, SARS-CoV-2, COVID-19
  • Mostafa Norizadeh*, Orkideh Hajipour, Seyed MohammadReza Hashemian Pages 488-489

    Severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS‑CoV‑2) is a strain of coronavirus that causes COVID-19 that was first identified in Wuhan of, China, on 2019 (Coronaviridae Study Group of the International Committee on Taxonomy of Viruses, 2020). Omicron variant is one of the SARS-CoV-2 variants that was first informed to WHO (World Health Organization) via South Africa (Network for Genomics Surveillance) on 24 November 2021 (Quarleri et al., 2020). The omicron was first detected in Botswana, and then the variant has spread to become omicron's predominant variant in circulation worldwide (Gowrisankar et al., 2022). Behind the original BA.1 variant (the first dominant omicron variant), several subvariants of omicron, such as BA.2, BA.3, BA.4, and BA.5 (Yao et al., 2022). Omicron subvariants BA.4 and BA.5 were classified as V-22APR-03 and V-22APR-04 by the VTG. BA.4 was designated based on potentially biologically significant mutations in spike. The BA.4 mutations are NSP4: L438 (WT, wild type); S: 69/70 deletion, L452R, F486V, Q493 (WT); ORF 7b: L11F; N: P151S and the S gene 69/70 deletion. The BA.5 has similar mutations/deletions with BA.4 except M: D3N; ORF 6: D61 (WT); ORF 7b: L11 (WT); N: P151 (WT); synonymous SNPs: A27038G, and C27889T (UK health security agency, 2022). Some people believe that the currently used vaccines are ineffective against new subvariants (Ba.4 and BA.5), which is why they do not get vaccinated. This study aimed to investigate the Ba.4 and BA.5 mutations by Bioinformatic analysis.Since some currently used vaccines target the RBD (Receptor Binding Domain) of the S protein of SARS-CoV-2, in this research, the mutations of RBD have been investigated. The results obtained from the IEDB analyzer showed that there are a minimum of five highest score B cell epitopes that remained unchanged (Figure 1). T-Cell epitopes analysis indicated that there are still a lot of unchanged (lots of HLA-A, HLA-B, and HLA-C) and common epitopes (for different MHCI) between the original variant (Wuhan) and BA. 4/5 variants. The result of our analysis indicates that the currently used vaccine can stimulate humoral and cellular immunity and the vaccines help protect against severe illness, hospitalization, and death.

    Keywords: COVID-19, Ba.4, Ba. 5, booster. Vaccine