فهرست مطالب

مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1401)

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدجواد اخوان بهابادی، محمدمهدی خبیری*، مهدی زال نژاد صفحات 1-23

    یکی از اقدامات موثر در نگهداری پیشگیرانه راه ها استفاده از آسفالت حفاظتی میکروسرفیسینگ است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اصلاح قیر امولسیون با پلی فسفریک اسید و امکان سنجی استفاده از پودر سرباره فولاد به جای فیلر معمولی مصالح سنگی در طراحی مخلوط میکروسرفیسینگ برای بهبود عملکرد نهایی آن انجام شد. برای این منظور، ابتدا از پلی فسفریک اسید در درصدهای 4/0، 8/0، 2/1 و 6/1 درصد بر اساس وزن قیر باقی مانده جهت اصلاح قیر امولسیون استفاده گردید. ارزیابی قیرهای امولسیون اصلاح شده با استفاده از شاخص های فیزیکی ویسکوزیته سیبولت فیورل، نقطه نرمی، درجه نفوذ و حساسیت حرارتی انجام شد. سپس از قیر امولسیون اصلاح شده با درصد بهینه به منظور استفاده در مخلوط های میکروسرفیسینگ استفاده گردید. مخلوط های میکروسرفیسینگ با پنج ترکیب مختلف حاوی فیلر سرباره فولادی در سطوح 0، 5/2، 0/5، 5/7 و 0/10 درصد بر اساس وزن کل سنگدانه به عنوان جایگزینی برای مصالح عبوری از الک 075/0 میلی متر تهیه شد. ارزیابی مخلوط های آسفالتی به واسطه آزمایش های چسبندگی مرطوب، سایش در شرایط مرطوب، بارگذاری چرخ-جابه جایی و بارگذاری چرخ- چسبندگی ماسه انجام شد. نتایج آزمایش های قیری نشان داد، استفاده از پلی فسفریک اسید منجر به بهبود خواص قیر شامل کاهش درجه نفوذ، افزایش نقطه نرمی و کاهش حساسیت حرارتی می شود. با افزایش درصد پلی فسفریک اسید تا 8/0 درصد قیر باقی مانده، تغییرات درجه نفوذ و نقطه نرمی قابل توجه است و باعث بهبود عملکرد قیر امولسیون می گردد. نتایج آزمایش های آسفالتی بر روی نمونه ها نشان داد که مخلوط حاوی 5/7 و 10 درصد فیلر سرباره فولاد بهترین عملکرد را در میان مخلوط ها ایجاد می کند. به طوری که عملکرد میکروسرفیسینگ را از نظر چسبندگی، مقاومت در برابر سایش، قیر زدگی و جابجایی عمودی به ترتیب 2/29، 5/64، 6/18 و 0/44 درصد در مخلوط حاوی 5/7 درصد سرباره و 0/25، 3/64، 3/23 و 9/42 درصد در مخلوط حاوی 10 درصد سرباره بهبود بخشیدند.

    کلیدواژگان: اصلاح قیر امولسیون، سرباره فولاد، پلی فسفریک اسید، میکروسرفیسینگ، نگهداری پیشگیرانه
  • منصور فخری*، محمدامین نوروزی، فاطمه ذوقی صفحات 25-46

    با پیشرفت های اجتماعی و اقتصادی صورت گرفته و همچنین راه های جدیدی که هر ساله احداث می شوند، نیاز به یک روسازی هموار و مقاوم که عمر خدمت دهی بیشتری داشته باشد کاملا حس می شود. علاوه بر این، بر کسی پوشیده نیست که استفاده از مخلوط آسفالتی سنتی، به دلیل استفاده از قیر، که یک منبع تجدیدناپذیر است، مشکلات زیست‏محیطی بسیاری ایجاد می کند. از این رو، چندین سال است که محققین به دنبال یافتن راه حلی برای بهبود عملکرد روسازی و یافتن جایگزینی مناسب برای قیر هستند. یکی از این مواد جایگزین از منابع زیستی به دست می آید که اصطلاحا به آن بیوآسفالت گفته می شود. در این پژوهش، امکان استفاده از لیگنین و روغن موتور ضایعاتی، که از مواد بیوآسفالت هستند، در قیر، جهت بهبود خواص آن بررسی شد. نمونه های مورد آزمایش شامل قیر خالص PG64-22 (به عنوان شاهد)، نمونه های حاوی 5 و 10 درصد لیگنین، نمونه های حاوی 4 درصد روغن موتور ضایعاتی و همینطور نمونه های دارای هر دو افزودنی می باشند. آزمایش های سوپرپیو شامل RV، DSR، BBR، RTFO، PAV و MSCR به طور کامل روی تمامی نمونه ها در دماهای مختلف انجام شد تا نمونه ها از نظر ریولوژی به طور کامل بررسی شوند. نتایج آزمایش ها نشان داد که افزودن لیگنین یا روغن موتور ضایعاتی و یا ترکیبی از هر دو، علاوه بر آنکه از مواد ضایعاتی در قیر استفاده می شود و از نظر زیست‏محیطی و اقتصادی بسیار مفید هستند، می توانند خواص ریولوژیک قیر را نیز بهبود دهند.

    کلیدواژگان: بیوآسفالت، قیر، لیگنین، روغن موتور ضایعاتی، PG
  • سعید مقیمی، غلامعلی شفابخش*، حسن دیواندری صفحات 47-65

    با توجه به مزایای مهم اقتصادی و زیست محیطی مخلوط آسفالت کم انرژی و نیاز به شناخت و بررسی بیشتر این آسفالت به دلیل اندک تحقیقات صورت گرفته، در این مقاله، به ارزیابی و بررسی خصوصیات ویسکوالاستیک این نوع مخلوط آسفالتی با استفاده از آزمایش مدول دینامیک پرداخته شد. به دلیل ضعف مکانیکی مخلوط های آسفالتی مزبور و با عنایت به ماهیت زیست محیطی این نوع آسفالت، افزودنی سازگار با محیط زیست جهت اصلاح آن در اولویت قرار گرفت. از این رو، پودر لاستیک در سه سطح 10، 15 و 20 درصد وزن قیر جهت اصلاح نمونه ها انتخاب گردید. نمونه های آسفالتی شاهد و اصلاح شده مطابق با روش سوپرپیو طراحی و متراکم شدند و جهت تعیین خصوصیات ویسکوالاستیک آنها در دماها و فرکانس های مختلف تحت آزمایش مدول دینامیک قرار گرفتند. منحنی جامع مخلوط های آسفالتی نشان داد که در دمای زیاد (فرکانس کم) بیشترین مدول دینامیک متعلق به مخلوط آسفالتی کم انرژی با 15 درصد پودر لاستیک است. لذا، این مخلوط دارای بیشترین مقاومت شیارشدگی نسبت به سایر نمونه ها است. از طرفی، مقایسه منحنی جامع مخلوط های آسفالتی در دمای کم (فرکانس زیاد) به ترتیب نشان‏دهنده کم بودن سفتی نمونه های آسفالت کم انرژی فاقد افزودنی و آسفالت کم انرژی دارای 15 درصد افزودنی و مقاومت آنها در برابر ترک خوردگی بود. همچنین، ارزیابی خصوصیات ویسکوالاستیک نمونه‏های آزمایش موید این حقیقت بود که بیشترین خاصیت الاستیک متعلق به نمونه آسفالت کم انرژی اصلاح شده با 15 درصد پودر لاستیک و ویسکوزترین مخلوط، نمونه آسفالتی داغ می باشد.

    کلیدواژگان: آسفالت کم ‏انرژی، پودر لاستیک، مدول دینامیک، ویسکوالاستیک خطی
  • سعید دورانی*، ابوالفضل حسنی، امیر کاوسی صفحات 67-90
    تامین مقاومت لغزندگی کافی یکی از مسایل مهم در ساخت روسازی های بتنی می باشد و با توجه به عدم اصطکاک کافی در رویه های صاف و بدون بافت، از این نوع رویه ها فقط می توان در محل هایی مثل پارکینگ و انبارها که مسیله ی لغزندگی اهمیت چندانی ندارد، استفاده کرد. با وجود آن که دستورالعمل جامعی جهت ایجاد بافت روی روسازی های بتنی وجود ندارد، اما روش هایی مانند شیاردار کردن سطح رویه، گونی کشی، جاروزنی و نیز در معرض قرار دادن سنگ‏دانه ها، جهت ایجاد بافت روی روسازی و افزایش اصطکاک مورد استفاده قرار می گیرند. در این پژوهش، روش شیارزنی روی بتن تازه، با استفاده از آزمایش های آونگ انگلیسی و پخش ماسه مورد مطالعه قرار گرفت. لذا، شیارهایی در سه فاصله ی مرکز تا مرکز (7/12، 19 و 4/25 میلی متر)، سه پهنا (5/2، 2/3 و 8/3 میلی متر) و سه راستا (عرضی، مورب و طولی) روی نمونه های بتنی ایجاد شدند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که عمق بافت ایجاد شده، با افزایش فاصله و کاهش پهنای شیارها، کمتر می شود. مقدار اصطکاک تولید شده در هر سه راستای شیارزنی، با افزایش فاصله ی شیارها، کاهش یافته و با افزایش پهنای شیارها، ابتدا افزایش و سپس کاهش پیدا می کند. مطابق نتایج، شیارهای عرضی بیشترین مقاومت لغزندگی را حاصل می کنند.
    کلیدواژگان: روسازی بتنی، مقاومت لغزندگی، بافت درشت، شیارزنی، اصطکاک
  • حامد یزدانی، مهدی آشتیانی* صفحات 91-109
    شیروانی های خاکی با توجه به شرایط هندسی، پارامترهای مصالح و بارهای وارده ممکن است نیاز به پایدارسازی داشته باشند. مسلح نمودن با ژیوسنتتیک ها یکی از راهکارها جهت پایدارسازی شیروانی های خاکی، بخصوص تحت سربار، می باشد. امروزه، استفاده از ژیوسل به عنوان یک مسلح کننده ژیوسنتتیک سه بعدی گسترش زیادی پیدا نموده است. در این تحقیق، با استفاده از مدل های آزمایشگاهی کوچک مقیاس، به بررسی نقش ژیوسل در ارزیابی رفتار پی نواری واقع بر شیروانی خاکی با زاویه شیب 70 درجه پرداخته شده است. نتایج نشان داد که به منظور افزایش ظرفیت باربری پی واقع بر شیروانی خاکی با شیب زیاد، به تعداد مشخصی ژیوسل نیاز بوده و در صورت استفاده از سه لایه ژیوسل یا بیشتر، ظرفیت باربری پی افزایش می یابد. ظرفیت باربری برای سه لایه و چهار لایه ژیوسل به ترتیب 6/3 و 9/4 برابر حالت غیرمسلح است. ژیوسل، با توجه به رفتار غشایی، باعث انتقال بار به لایه های زیرین خاک شده و در صورت کم بودن تعداد لایه های مسلح کننده، شیروانی تحت باری تقریبا مشابه حالت غیرمسلح گسیخته می شود. استفاده از ژیوسل موجب افزایش سختی شیروانی خاکی شده و دوران پی واقع بر شیروانی و جابجایی افقی تاج شیروانی نسبت به حالت غیر مسلح کاهش می یابد. همچنین، استفاده از تعداد لایه کافی ژیوسل موجب می گردد که شیروانی قابلیت جذب انرژی بیشتری را داشته و جابجایی های بیشتری را قبل از گسیختگی تحمل نماید. افزایش فاصله بین ژیوسل ها از 75 به 100 میلی‏متر موجب کاهش کارایی مجموعه شیروانی مسلح شده است به‏طوری که ظرفیت باربری در حدود 35 درصد نسبت به ژیوسل با فواصل کمتر، کاهش داشته است. همچنین، سختی شیروانی مسلح با افزایش فاصله بین مسلح کننده ها کاهش یافت. ظرفیت باربری پی با عمق کارگذاری 100 میلی‏متر، 3/1 برابر ظرفیت باربری پی واقع بر بالای شیروانی مسلح می باشد.
    کلیدواژگان: شیروانی مسلح، ژئوسل، پی نواری، مدل فیزیکی، ظرفیت باربری
  • مهدی دزفولی، رضا روفی*، احمد دالوند صفحات 111-135
    مدل های ارایه شده جهت ارزیابی ریسک های امنیتی پل ها به‏طور کلی از الگوی حاصل ضرب سه عامل احتمال وقوع (O)، آسیب پذیری (V) و اهمیت (I) پیروی می کنند. در این مقاله، به پارامتر اهمیت پل (I) و تغییرات آن ناشی از عدم قطعیت توپولوژی شبکه طی برنامه های توسعه شبکه در آینده پرداخته می شود. برای سنجش و مقایسه اهمیت نسبی پل ها، دو گروه شاخص های اهمیت فردی و اهمیت شبکه ای پل ها مورد توجه قرار گرفت. با توجه به این که ویژگی های شبکه ای پل ها در طی توسعه شبکه تغییر می کنند ، جهت مقایسه رویکردهای مختلف تصمیم گیری در انتخاب پل ها، یک مطالعه موردی انجام شد. در این مطالعه، شبکه حمل و نقل درون شهری اهواز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه موردی نشان داد که اهمیت برخی از پل های شبکه طی توسعه آن در آینده تغییر می کند. به عنوان نمونه، پل B3 که در وضعیت اولیه شبکه جزء پل های با اهمیت نبود، طی روند توسعه جزء پل های با اهمیت قرار گرفت. در مقابل، در پل B5، میزان اهمیت نسبی در ابتدا زیاد بود، اما طی روند توسعه اهمیت نسبی آن کاهش یافته و از سبد پل های با اهمیت خارج گردید. همچنین، ملاحظه شد که شماری از پل ها مانند B1، B6 و B7 همواره با اهمیت هستند و در هیچ دوره ای از سبد پل های با اهمیت خارج نمی شوند. در مقابل، پل هایی مثل B4 همواره کم اهمیت محسوب می شوند و تغییرات شبکه در هیچ دوره ای سبب قرارگیری آن ها در بین پل های با اهمیت نمی شود.
    کلیدواژگان: ریسک های امنیتی، اهمیت پل، توپولوژی، شبکه حمل و نقل
  • محمدحسین منصورقناعی*، مرتضی بیک لریان صفحات 137-150
    در دهه های اخیر، به کارگیری مصالح  قلیایی در بتن به دلیل خواص پوزولانی و وجود مواد آلومینوسیلیکاتی با خواص پرکنندگی و چسبندگی زیاد، چشم انداز گسترده ای در صنعت بتن پیدا کرده است. به کارگیری این نوع بتن (با توجه به مزایای برتر نسبت به بتن معمولی) در روسازی راه ها می تواند موجب بهبود استحکام و افزایش عمر مفید راه ها گردد. در این پژوهش آزمایشگاهی، یک نسبت مخلوط از بتن معمولی با عیار سیمان 450 کیلوگرم بر متر مکعب ساخته شد. یک نسبت مخلوط نیز از بتن قلیافعال بر پایه سرباره کوره آهنگدازی ساخته شد تا میزان مدول الاستیسیته بتن تحت دمای محیط و دمای 500 درجه سلسیوس، در سن عمل آوری 90 روزه مورد مقایسه و ارزیابی قرار گیرد. در ادامه، طیف سنجی پراش اشعه ایکس (XRD) و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) به منظور بررسی بیشتر و راستی آزمایی نتایج حاصل از آزمون مدول الاستیسیته، در سن عمل آوری 90 روزه در دمای محیط و تحت دمای 500 درجه سلسیوس روی نمونه های بتنی انجام گرفت. مدول الاستیسیته در دمای محیط، برای بتن معمولی به مقدار 32 گیگاپاسکال و برای بتن قلیافعال به مقدار 35 گیگاپاسکال به دست آمد که اختلاف 8 درصدی داشتند. با اعمال حرارت بالا به نمونه های بتنی، میزان افت مدول الاستیسیته در بتن معمولی به مقدار 59 درصد و در بتن قلیافعال به میزان 42 درصد رسید. نتایج XRD و SEM ضمن هماهنگی با یکدیگر، در همپوشانی با نتایج حاصل از آزمون مدول الاستیسیته قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: سرباره کوره آهنگدازی، مدول الاستیسیته بتن، طیف سنجی پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی
|
  • Mohammadjavad Akhavan Bahabadi, MohammadMehdi Khabiri *, Mahdi Zalnezhad Pages 1-23

    The present research seeks to investigate the modification of bitumen emulsion with polyphosphoric acid and study the feasibility of using steel slag powder as an alternative to conventional rock material filler in the design of microsurfacing mixture in an attempt to improve the ultimate performance of the mixture. For this purpose, firstly, polyphosphoric acid was used to modify the bitumen emulsion at 0.4, 0.8, 1.2, and 1.6 wt% (by weight of residual bitumen). Next, the optimally modified bitumen emulsion was used in different microsurfacing mixtures. Five different mixtures of micro surfacing containing steel slag filler at 0, 2.5, 5.0, 7.5, and 10.0 wt% (by total weight of aggregates), as an alternative to material passing through 0.075 mm sieve, were prepared. The asphalt mixtures were assessed by means of wet cohesion test, wet track abrasion test, loaded wheel-displacement, and loaded wheel-sand adhesion tests. Results of the bitumen tests showed that the use of the polyphosphoric acid tends to improve the bitumen properties in terms of decreased penetration, increased softening point, and reduced thermal sensitivity. With increasing the dosage of the polyphosphoric acid to up to 0.8 wt% by weight of the residual bitumen, significant changes were seen in the penetration and the softening point, which led to improved performance of the bitumen emulsion. Results of the asphalt tests on the samples showed that the mixtures containing steel slag filler at 7.5 and 10.0 wt% outperformed the other mixtures. Indeed, the mixture containing steel slag at 7.5 wt% could improve the cohesion, abrasion resistance, bleeding resistance, and vertical displace resistance by 29.2, 64.5, 18.6, and 44.0%, respectively. The corresponding figures for the mixture containing the slag at 10.0 wt% were 25.0, 64.3, 23.3, and 42.9 wt%, respectively.

    Keywords: bitumen emulsion modification, Steel Slag, Polyphosphoric Acid, micro-surfacing, and preventive measure
  • Mansour Fakhri *, MohammadAmin Norouzi, Fatemeh Zoughi Pages 25-46

    With the social and economic developments, as well as the new roads that are being built every year, the need for a smooth and durable pavement that has a longer service life is fully felt. In addition, it is no secret that the use of traditional asphalt mixes causes many environmental problems due to the use of bitumen, which is a non-renewable source. Therefore, researchers have been looking for a solution to improve pavement performance and find a suitable alternative to bitumen. One of these alternative materials is derived from biological sources, commonly referred to as BioAsphalt. In this study, the possibility of using lignin and waste engine oil, which are bio-asphalt materials, in bitumen to improve its properties was investigated. The lignin used in the study was extracted from black liquor. Waste engine oil was also taken from a car repair shop. The samples are PG64-22 as control sample, samples containing 5% and 10% lignin, samples containing 4% waste engine oil, and samples containing both additives. Superpave tests including RV, DSR, BBR, RTFO, PAV and MSCR were performed on all samples at different temperatures to fully examine the samples rheologically. The results showed that the addition of lignin or WEO or a combination of both, can improve the rheological properties of bitumen. Also using waste materials in bitumen can be useful from an environmental and economic point of view.

    Keywords: Lignin, WEO, PG, Reholigical, BioAsphalt
  • Saeid Moghimi, GholamAli Shafabakhsh *, Hassan Divandari Pages 47-65

    Considering the important economic and environmental benefits of low energy asphalt mixture and the need to know and study more about this asphalt due to little research, in this article, the linear viscoelastic properties of this type of asphalt are evaluated using dynamic modulus test. Due to the mechanical weakness of this asphalt mixture and considering its environmental nature, an additive compatible with the environment was selected to modify it. Therefore, crumb rubber in three levels of 10, 15 and 20% by weight of asphalt binder was used to modify the samples. Controlled and modified asphalt samples were designed and compacted according to the superpave method and were tested to determine the dynamic modulus and their viscoelastic properties at different temperatures and frequencies. The master curve of asphalt mixtures showed that at high temperature (low frequency) the highest dynamic modulus belongs to low energy asphalt mixtures with 15% rubber powder. Therefore, this mixture has the highest rutting strength compared to other mixtures. On the other hand, comparison of the master curve of asphalt mixtures at low temperature (high frequency) showed low stiffness of low energy asphalt samples without additive and low energy asphalt with 15% additive and their resistance to cracking, respectively. Evaluation of the viscoelastic properties of the test specimens also confirmed the fact that the highest elasticity belonged to the low-energy asphalt sample modified with 15% crumb rubber and the most viscous mixture was the hot asphalt sample.

    Keywords: low energy asphalt, Crumb Rubber, Dynamic modulus, linear viscoelastic
  • Saeid Dorani *, Abolfazl Hassani, Amir Kavussi Pages 67-90
    Providing adequate skid resistance is one of the most important issues in the construction of concrete pavements and due to the lack of sufficient friction, smooth concrete pavements can only be used in the places where skid resistance doesn't matter so much; such as parking lots and warehouses. Although there is no comprehensive instruction for texturing on concrete pavements, methods such as grooving, burlap or broom dragging, and exposing the aggregates are used to texture the concrete pavements.In this study, the method of grooving is studied using British pendulum sand patch tests.Therefore, grooves in three different center to center spacings(12.7 mm, 19 mm, 25.4 mm), three different widths (2.5 mm, 3.2 mm, 3.8 mm) and three different directions(transverse, diagonal and longitudinal) were created on concrete specimens.The results of this study indicate that increasing the spacing of the grooves or decreasing the width of them, decreases the depth of the texture.The friction value in every three direction of the grooving decreases by increasing the spacing between the grooves; while increasing the widths of the grooves leads to an increase in the friction values at first; but then the value decreases in the wider grooves.The results show that the transverse grooves lead to the highest skid resistance.
    Keywords: Concrete pavements, Skid Resistance, Macrotexture, Grooving, Friction
  • Hamed Yazdani, Mehdi Ashtiani * Pages 91-109
    Soil slopes may need to be stabilized due to geometrical conditions, material parameters, and applied loads. Geosynthetics-reinforcement is one of the solutions to stabilize soil slopes, especially under surcharge. The use of geocells as a 3D geosynthetics reinforcement has become very widespread. In this study, using small-scale physical model tests, the role of geocells in evaluating the behavior of strip foundations resting on soil slope with an angle 70° has been investigated. The results showed that in order to increase the bearing capacity of the foundation resting on a steep soil slope, a certain number of geocells are needed and if more than three layers are used, the bearing capacity of the foundation increases. The bearing capacity of soil slope reinforced by three and four geocell layers is 3.6 and 4.9 times that of unreinforced ones, respectively. Due to the membrane behavior of geocells, it causes that the load transfers to the subsoil layers, and if number of reinforcing layers is low, the slope will be failed under relatively low-intensity surcharge. The use of geocells increases the stiffness of the soil slope and reduces the rotation of the foundation and the horizontal displacement of the slope crest compared to the unreinforced case. Also, the use of a sufficient number of geocell layers makes the slope able to absorb more energy and withstand more displacements before failure. Increasing the geocell spacing from 75 to 100 mm has reduced the efficiency of the reinforced slope so that the bearing capacity has decreased by about 35% compared to the geocell with smaller spacing. Also, the stiffness of the reinforced slope decreased by increasing the reinforcement spacing. The bearing capacity of a foundation with an embedment depth of 100 mm is 1.3 times the bearing capacity of a foundation located on a reinforced slope.
    Keywords: Reinforced slope, Geocell, Strip footing, Physical modeling, Bearing capacity
  • Mehdi Dezfuli Nezhad, Reza Raoufi *, Ahmad Dalvand Pages 111-135
    The proposed models to assess the security risks of bridges are generally designed based on the product of three-factor: probability (O), vulnerability (V), and importance (I). In this paper, the importance of bridge (I) and its changes due to the uncertainty of network topology during future network development programs were discussed. To measure and compare the relative importance of bridges, two groups of unique importance and the network-based importance of bridges were considered. Given that the network-based characteristics of bridges change during network development, a numerical example was presented to compare different decision-making approaches in selecting bridges (with and without considering the changes in the importance of bridge networks due to network changes). In this example, the Ahwaz inter-city transportation network was examined. The results showed that some bridges, such as B3, which were not important in the initial, became important during the development process. In contrast, in some bridges, such as B5, the relative importance was high at first, but during the development process, their relative importance decreased. It was also observed that a number of bridges such as B1, B6, and B7 are always important. In contrast, bridges such as B4 are always considered insignificant and network changes do not place them among the important bridges in any period.
    Keywords: Security Risks, Resource Allocation, Bridges Importance, Topology, Transportation Network
  • Mohammadhossein Mansourghanaei *, Morteza Biklaryan Pages 137-150
    In recent decades, the use of alkaline materials in concrete has found a wide perspective in the concrete industry due to its pozzolanic properties and the presence of aluminosilicate materials with high filling and adhesion properties. The use of this type of concrete (due to its superior advantages over ordinary concrete) in paving roads can improve the strength and increase the useful life of roads. In this laboratory research, a mixture ratio of normal concrete with a cement grade of 450 kg/m3 was made. A mixture ratio was also made of activated alkali concrete based on blast furnace slag to compare and evaluate the modulus of elasticity of concrete under ambient temperature and heat of 500 ℃, at the age of 90 days. Next, X-ray Diffraction Spectroscopy (XRD) and Scanning Electron Microscope (SEM) tests were carried out in order to further investigate and verify the results of the modulus of elasticity test, at the processing age of 90 days at ambient temperature and It was done on concrete samples under the heat of 500 ℃. The modulus of elasticity at ambient temperature was 32 GPa for ordinary concrete and 35 GPa for activated alkali concrete, which had a difference of 8%. By applying heat to concrete samples, the amount of modulus of elasticity drop in normal concrete reached 59% and in activated alkali concrete 42%. The results of the XRD and SEM tests were in agreement with each other and overlapped with the results of the modulus of elasticity test.
    Keywords: Active Alkali Concrete, Blast Furnace Slag, Concrete Modulus of Elasticity, X-ray diffraction (XRD), Scanning Electron Microscopy (SEM)