فهرست مطالب

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال سی و یکم شماره 1 (پیاپی 85، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا السادات موسوی*، زهرا کاظمی صفحات 1-9

    سابقه و هدف:

      عملکرد جنسی سالم به تندرستی همراه با کیفیت بالای زندگی منجر می شود. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای رویکرد های بتر و پلیسیت در درمان اختلالات شایع عملکرد جنسی در زنان مراجعه کننده به مراکز منتخب درمانی اصفهان در سال 1400 بود.

    مواد و روش ها

     این مطالعه نیمه تجربی روی 60 زن با اختلالات شایع عملکرد جنسی (30 نفر در گروه بتر و 30 نفر در گروه پلیسیت) که واجد معیارهای ورورد به پژوهش بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه عملکرد جنسی (FSFI) بود. اعضای دو گروه در جلسات آموزش و مشاوره فردی به صورت چهره به چهره شرکت کردند. پرسش نامه ها بعد از گذشت 1 ماه و 6 ماه پس از مداخله جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 12 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     بین سطح کلی عملکرد جنسی قبل از مداخله در دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت (0.05< P)، اما 1 ماه و 6 ماه پس از مداخله، در گروه بتر به طور معناداری بهتر از گروه پلیسیت بود (0.05>P). در گروه بتر میانگین نمرات میل، تحریک روانی، ارگاسم و رضایت مندی 1 ماه و 6 ماه پس از مداخله به طور معناداری بیشتر از قبل مداخله و میانگین نمره درد جنسی به طور معناداری کمتر بود.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان داد آموزش و مشاوره در قالب مدل بتر نتایج بهتری نسبت به مشاوره پلیسیت و همچنین تاثیر بهتری بر عملکرد جنسی دارد.

    کلیدواژگان: بتر، پلیسیت، عملکرد جنسی
  • مرضیه حسنیان، فاطمه کرباسی*، آرزو شایان، لیلی تاپاک صفحات 10-17

    سابقه و هدف:

      تعهد سازمانی کارکنان یکی از متغیر های مهم در اثربخشی سازمان هاست. یکی از عوامل موثر در تعهد سازمانی پرستاران، فرهنگ سازمانی مراکز بهداشتی و درمانی است. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی فرهنگ سازمانی و تعهد سازمانی پرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه توصیفی تحلیلی و از نوع همبستگی، جامعه آماری شامل تمام کارکنان پرستاری مراکز آموزشی و درمانی همدان بود و حجم نمونه 257 پرستار تعیین شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه استاندارد فرهنگ سازمانی و پرسش نامه استاندارد تعهد سازمانی جمع آوری و با استفاده از شاخص های مرکزی، پراکندگی و ضریب همبستگی پیرسون ارتباط بین متغیرها و میزان تاثیر آن ها بررسی شد. در این مطالعه از نرم افزار SPSS نسخه 22 برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده و سطح معنی داری کمتر 0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     ارتباط فرهنگ سازمانی با تعهد سازمانی (56/0, r= 0.001P<) و ابعاد آن شامل تعهد عاطفی (5/0, r= 0.001P<)، تعهد مستمر (4/0, r= 0.001P<) و تعهد هنجاری (38/0, r= 0.001P<) معنی دار بود. تعهد سازمانی نیز با ابعاد فرهنگ سازمانی شامل بعد درگیر شدن در کار (48/0, r= 0.001P<)، انطباق پذیری (52/0, r= 0.001P<)، سازگاری (5/0 ,r=0.001P<) و رسالت (5/0, r= 0.001P<) ارتباط معناداری داشت.

    نتیجه گیری

     بین فرهنگ سازمانی و ابعاد تعهد سازمانی پرستاران بالینی همبستگی وجود دارد. لذاتوصیه می شود مدیران به منظور ارتقای فرهنگ سازمانی و تعهد سازمانی در مراکز درمانی تصمیماتی بگیرند.

    کلیدواژگان: پرستار، تعهد سازمانی، فرهنگ سازمانی
  • آرزو کرمپوریان، رضوان نصیری زاده*، مهناز خطیبان، سلمان خزائی صفحات 18-28

    سابقه و هدف:

      دیسترس اخلاقی عاملی آسیب زا در پرستار و مراقبت پرستاری است. شجاعت اخلاقی به پرستاران برای انجام مراقبت پرستاری کمک می کند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین دیسترس اخلاقی و شجاعت اخلاقی پرستاران شاغل در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان در طول پاندمی کووید 19 انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مقطعی، با مشارکت 204 پرستار شاغل در بیمارستان های منتخب آموزشی و با روش تصادفی ندی انجام شد. داده ها به روش خودگزارشی و با چک لیست دموگرافیک، پرسش نامه دیسترس اخلاقی Corley و شجاعت اخلاقی Sekerka جمع آوری شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی مستقل، آنووا و تحلیل رگرسیون استفاده شد و تجزیه وتحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و در سطح معنی داری 0.050P≤ انجام شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد بیشتر پرستاران مرد (55.40 درصد) با میانگین سنی 9.53±41.96 سال، شاغل در بخش اورژانس (43.20 درصد)، دارای سابقه کار 5 تا 10 سال (51.38 درصد) و قراردادی (57.45 درصد) بودند. بین دیسترس اخلاقی با جنس، محل خدمت و سابقه کار و همچنین بین شجاعت اخلاقی با سن ارتباط معنی داری وجود داشت (0.050P≤)، اما بین دیسترس اخلاقی با نوع استخدام و نیز بین شجاعت اخلاقی با نوع استخدام، سابقه کار، جنسیت و محل خدمت ارتباطی وجود نداشت (0.050≥p). بین دیسترس اخلاقی و شجاعت اخلاقی ارتباط منفی معنی دار وجود داشت (0.863-R=، 0.050P≤). نتایج حاصل از مدل رگرسیون تطبیق داده شده نشان داد با هر واحد افزایش نمره دیسترس اخلاقی، نمره شجاعت اخلاقی 0.33 نمره کاهش می یابد که این ارتباط از نظر آماری معنادار بود (33/β=-، 0.001P<). میانگین نمره کل دیسترس اخلاقی 3.32±57.61 و میانگین نمره کل شجاعت اخلاقی 92.46±36.2 بود.

    نتیجه گیری

     ازآنجاکه بین دیسترس اخلاقی و شجاعت اخلاقی ارتباط معنی دار منفی وجود دارد، لذا برگزاری کارگاه های انگیزش اخلاقی به منظور کاهش دیسترس اخلاقی و افزایش شجاعت اخلاقی پرستاران پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پرستاران، کووید 19، مکانیسم های رفتاری، وضعیت اخلاقی
  • مرضیه امین سرخی، رمضان حسن زاده*، جوانشیر اسدی، مهدی پوراصغر صفحات 29-37

    سابقه و هدف:

      با توجه به شیوع رو به فزونی اختلال ملال پیش از قاعدگی و با عنایت به لزوم استفاده از اثربخش ترین درمان در بهبود علایم این سندرم، این پژوهش با هدف اثربخشی هیپنوتراپی شناختی رفتاری بر درد مبتلایان به اختلال ملال پیش از قاعدگی انجام شد.

    مواد و روش ها

     روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام زنان 25 تا 40 ساله بودند که طی یک سال گذشته حداقل 3 بار به علت دردهای ناشی از قاعدگی به متخصص زنان مراجعه کرده و با تشخیص اختلال ملال پیش از قاعدگی به مرکز مشاوره روان شناختی اکسیر ارجاع داده شده بودند. از بین این افراد، 24 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایش (12 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش شامل پرسش نامه درد بود. مداخله هیپنوتراپی شناختی رفتاری در 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 25 و با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج کوواریانس نشان داد هیپنوتراپی شناختی رفتاری به طور معنی داری باعث بهبود شدت درد و خرده مقیاس های جسمی-حسی، احساسی-هیجانی و شناختی-ارزیابانه زنان مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی شده است (0.05<p).

    نتیجه گیری

     هیپنوتراپی شناختی رفتاری باعث بهبود جسمی-حسی، احساسی-هیجانی و شناختی-ارزیابانه، راهبرد سازش یافته و راهبردهای سازش نایافته، سلامت روان، روابط اجتماعی، سلامت محیط و سلامت کلی زنان مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی می شود و کیفیت زندگی را در این دوران افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: درد، هیپنوتراپی شناختی رفتاری
  • منصوره زرین مکان، نرگس صادقی*، مهسا سادات موسوی، سهیلا جعفری میانائی صفحات 38-45

    سابقه و هدف:

      بستری نوزاد نارس در بخش مراقبت های ویژه نوزادان یک بحران روحی برای خانواده محسوب می شود. خاطره نویسی اثرات مثبتی در بهبود سلامت روانی دارد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر خاطره نویسی بر تحمل پریشانی و سلامت معنوی مادران دارای نوزاد بستری بود.

    مواد و روش ها

     این پژوهش از نوع نیمه تجربی با حضور 40 نفر از مادران دارای نوزاد بستری به روش نمونه گیری آسان در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید بهشتی اصفهان در دو گروه مداخله و کنترل در سال 1400 انجام شد. مادران گروه آزمون در مدت بستری نوزاد در بیمارستان، به مدت 6 روز، هر روز نیم ساعت خاطرات روزانه نوزاد خود را در دفترچه ثبت می کردند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه های اطلاعات فردی، تحمل پریشانی سیمونز و گاهر و پرسش نامه معنوی پولوتزین و الیسون بود که مادران دو گروه تکمیل کردند. در سطح توصیفی از شاخص های میانگین، انحراف معیار و جداول توزیع فراوانی و در سطح استنباطی از آزمون های کای دو، دقیق فیشر، تی مستقل و من ویتنی استفاده شد.

    یافته ها

     نمره تحمل پریشانی و سلامت معنوی مادران گروه آزمون قبل از مداخله به ترتیب 5.57±45.03 و 63.16±39.18 بود که بعد از مداخله به ترتیب به 12.32±56.95 و 30.07±68.60 تغییر یافت. نمره تحمل پریشانی و سلامت معنوی پس از انجام مداخله در گروه آزمون به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (0.001>p).

    نتیجه گیری

     خاطره نویسی در مادران نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان منجر به کاهش میزان پریشانی و سلامت معنوی مادران می شود.

    کلیدواژگان: تحمل پریشانی، سلامت معنوی، نوزاد نارس
  • افروز رحمانیان، سمیه مکارم نیا، طاهره عبدیان* صفحات 46-56

    سابقه و هدف :

     پاندمی کووید 19 تهدیدی جدی برای سلامت جسم و روان افراد به ویژه پرستاران است که مسیولیت مراقبت از بیماران مبتلا به کووید 19 را بر عهده دارند. هوش هیجانی مهم ترین عامل برای عملکرد فرد است و اثرات منفی استرس را در میان پرستاران کاهش می دهد. این مطالعه با هدف تعیین نقش هوش هیجانی بر کیفیت مراقبت پرستاری در پرستاران شاغل در بخش های مراقبتی از بیماران مبتلا به کووید 19 انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش تحلیلی-مقطعی، 120 نفر از کارکنان پرستاری بخش های مراقبت از بیماران مبتلا به کووید 19 شاغل در بیمارستان جهرم در سال 1400 با استفاده از روش سرشماری به عنوان نمونه انتخاب و با استفاده از پرسش نامه های هوش هیجانی بار-ان، کیفیت مراقبت پرستاری کوالپک و فرم اطلاعات دموگرافیک ارزیابی شدند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار  SPSSنسخه 21 و آزمون های آماری توصیفی و آمار استنباطی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     کیفیت مراقبت پرستاری 50 درصد از پرستاران در سطح متوسط و تقریبا نیمی دیگر از آن ها در سطح خوب (49.2  درصد) بوده است. با توجه به نمره میانگین (91.09±315.37) هوش هیجانی در پرستاران بالا در نظر گرفته شد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد بین هوش هیجانی و کیفیت مراقبت پرستاری ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد (0.52=r، 0.0001P<).

    نتیجه گیری

     ارتقا و بهبود هوش هیجانی به حفظ سلامت روان کارکنان در کنترل این بیماری و بهبود کیفیت مراقبت پرستاری کمک می کند.

    کلیدواژگان: پرستاران، کووید 19، کیفیت مراقبت پرستاری، هوش هیجانی
  • پریسا مرادی، مریم مقیمیان*، مهرداد اذربرزین صفحات 57-64

    سابقه و هدف :

     امروزه تقاضای دریافت خدمات سرپایی رو به افزایش است. بیماران در رابطه با سلامتی دچار اضطراب می‏شوند که آثار مخربی بر روند درمان دارد و کنترل آن، اعتماد به خدمات سلامت را ایجاد می کند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مشاوره پرستاری بر اضطراب سلامت و ارتباط آن با اعتماد به خدمات پرستاری در بخش سرپایی انجام شد.

    مواد و روش ها

     این یک مطالعه نیمه تجربی است. 60 شرکت کننده واجد شرایط از بخش سرپایی یک کلینیک خصوصی در سال 1400 به صورت در دسترس انتخاب و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای گردآوری داده شامل پرسش نامه‏های اطلاعات دموگرافیک، اضطراب سلامت سالکوسکیس و اعتماد به خدمات پرستاری رادوین بود. شرکت کنندگان به پرسش نامه‏های دموگرافیک و اضطراب سلامت پاسخ دادند. بعد از معاینه، گروه مداخله مشاوره پرستاری دریافت کرد، اما گروه کنترل آموزش های روتین پزشک را دریافت کرد. یک هفته بعد، شرکت کنندگان مجددا به پرسش نامه اضطراب سلامت و اعتماد به خدمات پرستاری پاسخ دادند. تحلیل داده ها با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در نرم‏افزار SPSS نسخه 18 انجام شد.

    یافته ها

     میانگین نمره اضطراب سلامت قبل از مداخله در دو گروه اختلاف معناداری نداشت (0.20=P). بعد از آموزش در گروه مداخله کمتر از کنترل بود (0.001>p). این میانگین قبل و بعد از آموزش در گروه مداخله تفاوت معنادار داشت (0.001>P). بین دریافت مشاوره پرستاری با اعتماد به خدمات پرستاری رابطه مثبت معناداری وجود داشت (0.001>P) (0.145-=C.V).

    نتیجه گیری

     ارایه مشاوره پرستاری اضطراب سلامت بیماران را کاهش و اعتماد به خدمات پرستاری را افزایش می دهد. پیشنهاد می‏شود در حوزه خدمات سرپایی به این نقش پرستاران توجه شود.

    کلیدواژگان: اضطراب سلامت، اعتماد، خدمات سرپایی، مشاوره پرستاری
  • سجاد واحدی، سمانه مرادی، مهدی امرائی، شهرزاد عطارزاده، شیرین کیانپور، محسن زارع نصیری* صفحات 65-74

    سابقه و هدف:

      یادگیری با گزارش دهی خطاها افزایش می یابد و منجر به تغییراتی در فرایندهای بیمارستانی و بهبود نتایج سلامت می شود. این مطالعه به بررسی موانع گزارش دهی خطاهای پزشکی از دیدگاه پرستاران سه بیمارستان منتخب شهر اهواز می پردازد.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری شامل تمامی پرستاران شاغل در بیمارستان آموزشی درمانی گلستان، بیمارستان امیرالمومنین و بیمارستان آریا بودند. حجم نمونه کل با کمک جدول مورگان 256 پرستار محاسبه شد که به تفکیک از سه بیمارستان به ترتیب 136، 79 و 41 پرستار انتخاب شدند. داده ها با کمک پرسش نامه موانع گزارش دهی خطاهای پزشکی آندرسون جمع آوری شد. داده های کمی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تحلیل شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد عوامل قانونی (0.476±2.14) مهم ترین عامل موثر در عدم گزارش خطاهای پزشکی هستند. ترس از مواخذه و بازخواست (85.9 درصد)، حجم زیاد کار (92.5 درصد)، در معرض اتهام بودن فرد (93.8 درصد) و ایجاد کار اضافی برای فرد (87.4 درصد) به ترتیب مهم ترین عوامل قانونی، فرهنگی و سازمانی، مقررات نظارتی و مالی بودند. پرستاران بیمارستان های دولتی گلستان و امیرالمومنین، عوامل قانونی و پرستاران بیمارستان خصوصی آریا، عوامل مالی را مهم ترین عوامل موثر در عدم گزارش خطاهای پزشکی بیان کردند. نتایج نشان داد بین عوامل گزارش دهی خطاهای پزشکی و متغیرهای سن، سابقه کاری و میزان اضافه کاری رابطه معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

     ارتباط موثر و حمایت کافی مدیران از پرستاران در کنار وجود سیستم ثبت گزارش خطای کارآمد و استفاده موثر از گزارش های به دست آمده در افزایش گزارش خطاهای پزشکی موثر است.

    کلیدواژگان: بیمارستان، پرستار، خطاهای پزشکی
|
  • Mahsa Sadat Mousavi*, Zahra Kazemi Pages 1-9
    Background and Objective

    Healthy sexual performance leads to well-being with a high quality of life. The present study aimed to compare BETTER and PLISSIT approaches in the treatment of common sexual dysfunction among women referred to selected treatment centers in Isfahan, Iran in 2022.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted on 60 women with common sexual dysfunction (30 in the BETTER group and 30 in the PLISSIT group) who met the inclusion criteria, using a convenient sampling method. The female Sexual Function Index (FSFI) was the data collection tool. The members of the two groups individually participated in face-to-face counseling sessions. A follow-up test and completion of the questionnaires were performed one month and six months after the intervention. Data were analyzed using SPSS software (version 12).

    Results

    No significant difference was observed in the overall level of sexual function between the two groups before the intervention (P<0.05). However, one month and six months after the intervention, this level was significantly higher in the BETTER group than that in the PLISSIT group (P<0.05). The scores of sexual desire, sexual arousal, orgasm, and sexual satisfaction were significantly higher in the BETTER group one and six months after the intervention compared to those before the intervention, and the score of painful intercourse was significantly lower than that before the intervention.

    Conclusion

    The present study indicated that education and counseling in the form of a BETTER model can have better results on sexual function.

    Keywords: BETTER, PLISSIT, Sexual Function
  • Zahra Marziyeh Hassanian, Fatemeh Karbasi*, Arezoo Shayan, Leilli Tapak Pages 10-17
    Background and Objective

    Organizational commitment of employees is one of the important variables in the effectiveness of organizations. One of the effective factors of nurses' organizational commitment is the organizational culture of health centers. The present study aimed to investigate the correlation between the organizational culture and organizational commitment of nurses at Hamadan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This descriptive correlational study was conducted based on an analytical design. The statistical population included all nursing staff working in the educational and medical centers of Hamadan. The sample size was calculated at 257 nurses. Data were collected using the Denison Organizational Culture Standard Questionnaire and the Meyer and Allen Standard Organizational Commitment Questionnaire. In this study, SPSS software (version 16) was used for data analysis, and a p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Based on the results, the organizational culture showed a significant correlation with organizational commitment (P <0.001,r = 0.56) and its dimensions, including emotional commitment (P<0.001, r =0.5), continuous commitment (P <0.001, r =0.4), and normative commitment (P <0.001, r =0.38). Moreover, the organizational commitment had a significant relationship with the dimensions of organizational culture, including involvement in work (P <0.001, r =0.48), adaptability (P <0.001, r =0.52), compatibility (P <0.001, r =0.5), and mission (P = 0.001, r =0.5).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, there was a correlation between organizational culture and dimensions of organizational commitment of nurses. Therefore, it is suggested that managers make wise decisions to promote organizational culture and organizational commitment in medical centers.

    Keywords: Organizational Commitment, Organizational Culture, Nurse
  • Arezou Karampourian, Rezvan Nasirizadeh*, Mahnaz Khatiban, Salman Khazaei Pages 18-28
    Background and Objective

    Moral distress is a harmful factor in nursing and nursing care. Ethical courage helps nurses to perform nursing care. The present study aimed to determine the relationship between moral distress and moral courage of nurses working in selected hospitals of Hamadan University of Medical Sciences during the Covid-19 pandemic.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted with the participation of 204 nurses working in selected educational hospitals by random sampling method. Data were collected by the self-report method using a demographic checklist, as well as Corelli Moral Distress and Sekerka Moral Courage questionnaires. The data were analyzed in SPSS software (version 21) using independent t-test, ANOVA, and regression analysis. A P≤0.050 was considered statistically significant.

    Results

    The results demonstrated that the majority of nurses were male (55.40%) with a mean age of 41.96±9.53 years, working in the emergency department (43.20%), with 5-10 years of work experience (51.38%), and contract employment (57.45%). Moral distress was significantly correlated with gender, place of service, and work experience; moreover, moral courage and age were significantly associated (P≤0.050). Nevertheless, no significant relationship was detected between moral distress and the type of employment. Moral courage was not correlated with the type of employment, work experience, gender, and place of service (P≥0.050). There was a significant negative relationship between moral distress and moral courage (R=-0.863, P≤0.050). The results of the adjusted regression model illustrated that with each unit increase in the moral distress score, the moral courage score decreases by 0.33. This relationship was statistically significant (β=-.033, P<0.001). The mean scores of moral distress and moral courage were 57.61±3.32 and 36.92±2.46, respectively.

    Conclusion

    Since there is a significant negative relationship between moral distress and moral courage, it is recommended to hold moral motivation workshops to reduce moral distress and increase moral courage for nurses.

    Keywords: Behavior Mechanisms, COVID-19, Moral Status, Nurses
  • Marziyeh Amin Sorkhi, Ramazan Hassanzadeh*, Javanshir Asadi, Mehdi Pourasghar Pages 29-37
    Background and Objective

    Due to the increasing prevalence of premenstrual disorder and the need to use the most effective treatment to improve the symptoms of this syndrome, this study was conducted to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral hypnotherapy on pain in patients with the premenstrual disorder.

    Materials and Methods

    The study followed a semi-experimental pretest-posttest design with a control and an experimental group. The statistical population of the research included all women aged 25 to 40 who visited a gynecologist at least three times in the past year due to menstrual pain and were referred to a counseling and psychological center with the diagnosis of premenstrual dysphoria. A group of 24 people were selected using the available sampling method and were randomly divided into the experimental and control group (12 people each). The research tool was the Pain Questionnaire. Cognitive-behavioral hypnotherapy intervention was implemented in eight 90-minute sessions for the experimental group. After entering the data into the SPSS software (version 25), they were analyzed by multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    The results of MANCOVA showed that cognitive-behavioral hypnotherapy significantly improved pain intensity, as well as physical-sensory, sensory-emotional, and cognitive-evaluative aspects of life in women with premenstrual dysphoria (P<0.05).

    Conclusion

    Cognitive-behavioral hypnotherapy improves physical-sensory, sensory-emotional, and cognitive-evaluative aspects of life in women with the premenstrual disorder. It also influences their adaptive and uncompromising strategies, mental health, social relationships, environmental health, general health, and quality of life.

    Keywords: Cognitive-behavioral Hypnotherapy, Pain
  • Mansooreh Zarrin Makan, Narges Sadeghi*, Mahsa Sadat Mousavi, Soheila Jafari-Mianaei Pages 38-45
    Background and Objective

    Hospitalization in the neonatal intensive care unit is a psychological crisis for the family. However, reminiscence has positive effects on the improvement of mental health. In this regard, this study aimed to investigate the effects of reminiscence writing on distress tolerance and spiritual health of mothers with hospitalized newborns.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was performed on 40 mothers of newborns admitted to the intensive care unit of Shahid Beheshti Hospital in Isfahan, Iran from February 2021 to August 2022. The research samples were divided into two experimental and control groups. During the hospitalization of the newborns in the hospital, the mothers in the intervention group recorded their daily memories with their newborns in a notebook for half an hour every day for 6 days. Data collection tools were demographic questionnaires, Distress Tolerance Scale by Simmons and Gaher, and the Spiritual Well-Being Questionnaire by Polotzin and Ellison which were completed by mothers in both groups. At the descriptive level, the mean and standard deviation values as well as frequency distribution tables were used. Moreover, at the inferential level, Chi-square, Fisher's exact, independent t-test, and Mann-Whitney tests were employed.

    Results

    The distress tolerance and the spiritual health scores of the mothers in the intervention group before the intervention were 45.03±5.57 and 39.63±18.16, respectively, which were increased to 56.95±12.32 and 68.60±30.07 after the intervention, respectively. After the intervention, the scores of distress tolerance and spiritual health in the intervention group were significantly higher than those in the control.

    Conclusion

    Reminiscence in mothers of newborns admitted to the neonatal intensive care unit can positively affect the anxiety and spiritual health of mothers.

    Keywords: Distress Tolerance, Premature Birth, Spiritual Well-being
  • Afrooz Rahmanian, Somayeh Makaremnia, Tahere Abdian* Pages 46-56
    Background and Objective

    The Covid-19 pandemic is a serious threat to the physical and mental health of people, especially nurses who are responsible for caring for Covid-19 patients. Since emotional intelligence is the most important factor for individual performance, it can reduce the negative effects of stress among nurses. Therefore, this study aimed to investigate the role of emotional intelligence in the quality of nursing care in nurses working in Covid-19 care units.

    Materials and Methods

    This analytical cross-sectional study was conducted on 120 nursing personnel in Covid-19 care units working in Jahrom Hospital in 1400, who were selected through the census method. Data were collected by administering the Bar-on emotional intelligence scale, the quality of care nursing scale, and the demographic characteristics questionnaire. Research data were analyzed using descriptive statistical tests and inferential statistics in the SPSS software (version 21).

    Results

    The quality of nursing care was at an average level in (50%) of the nurses and at a good level in the other half (49.2%). The average score (315.91±37.09) showed a high level of emotional intelligence in nurses working in the Covid-19 care units. Additionally, the results of this study showed a significant direct relationship between emotional intelligence and the quality of nursing care (r=0.52, P<0.0001).

    Conclusion

    Promotion and improvement of emotional intelligence can help to maintain the mental health of workers in controlling this disease and finally improve the quality of nursing care.

    Keywords: Covid-19, Emotional Intelligence, Nurses, Quality of Nursing Care
  • Parisa Morady, Maryam Moghimian*, Mehrdad Azarbarzin Pages 57-64
    Background and Objective

    We are witnessing a marked increase in demand for outpatient services. Patients experience health-related anxiety, which exerts destructive effects on the treatment. The control and management of this anxiety create confidence in health services. The present study aimed to determine the effect of nursing counseling on health anxiety and its relationship with trust in nursing services in the outpatient department.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study conducted in 2021, 60 participants were randomly selected from the outpatient department of a clinic and assigned to two groups: intervention and control. Data collection tools were a demographic information questionnaire, Alkovskis and Warwick Health Anxiety, and Trust in Nurses Scale (TNS) (Radwin and Cabral, 2010). The participants answered demographic and health anxiety questionnaires. After the visit, the intervention group received nursing counseling, while the control group only received routine training. One week later, the participants answered the health anxiety questionnaire and trust in nurses scale again. Data were analyzed in SPSS software (version 18) using descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    The mean of health anxiety before the consulting was not significantly different between the two groups (P=0.20); nonetheless, after the consulting, the intervention group obtained a lower mean score compared to the control group (P>0.001). There was a significant difference between this mean before and after consulting in the intervention group (P>0.001). There was a significant positive relationship between receiving nursing counseling and confidence in nursing services (P>0.001) (C.V=-0.145).

    Conclusion

    As evidenced by the results of this study, the provision of nursing consultation reduces patients' health anxiety and increases confidence in nursing services. It is suggested to pay attention to this role of nurses in outpatient departments.

    Keywords: Health-related Anxiety, Nursing Consultation, Outpatient Services, Trust
  • Sajad Vahedi, Samaneh Moradi, Mahdi Amraei, Shahrzad Atarzade, Shirin Kianpour, Mohsen Zare Nasiri* Pages 65-74
    Background and Objective

    Error reporting leads to changes in hospital processes and improved health outcomes. In this regard, this study aimed to examine the barriers to the reporting of medical errors from the viewpoint of nurses in selected hospitals in Ahvaz, Iran.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive analysis research included all the nurses working at Golestan Educational and Medical Hospital, Amir AL-Mominin Hospital, and Aria Hospital, Ahvaz, Iran. The total sample size was calculated at 256 participants with the help of the Morgan table. The required data were collected using Anderson's questionnaire on barriers to reporting medical errors. Quantitative data analysis was performed in SPSS software (version 23).

    Results

    The results showed that legal factors (2.14±0.476) are the most important reason for not reporting medical errors. Fear of reprimand (85.9%), high workload (92.5%), exposure to accusations (93.8%), and the possibility of added workload (87.4%) were the most important legal, cultural and organizational, supervision regulation, and financial factors, respectively. Moreover, the results showed that the nurses of Golestan and Amir AL-Mominin Public Hospital and Aria Private Hospital stated legal and financial factors as the most important reason for not reporting medical errors, respectively. Besides, the findings revealed that there are significant relationships between the factors of reporting medical errors and the variables of age, work experience, and the amount of overtime.

    Conclusion

    Effective communication, sufficient support of managers for nurses, the existence of an efficient error reporting system, and effective use of the obtained reports are effective in increasing medical error reporting.

    Keywords: Hospitals, Medical Errors, Nurses