فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهل و پنجم شماره 2 (پیاپی 164، خرداد و تیر 1402)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و پنجم شماره 2 (پیاپی 164، خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سالار سیدمجیدی، کیوان صالحی *، یاسر مدنی، سمیه شاهمرادی صفحات 101-116
    زمینه

    همه افراد به دنبال این هستند که از زندگی خانوادگی و روابط میان فردی خود لذت ببرند و احساس رضایت مندی داشته باشند. پژوهش های زیادی نشان می دهند که خود تمایزیافتگی یکی از مهم ترین عناصر درون فردی و بین فردی در خانواده هاست که با سایر پدیده های روانی نیز در ارتباط است.

    روش کار

    این پژوهش با استفاده از روش اسنادی و به شیوه فراتحلیل با یکپارچه کردن نتایج حاصل از مطالعات مختلف انجام شده در حیطه پیش بینی کننده ها و پیامدهای خود تمایزیافتگی در خانواده های ایرانی انجام شد. به این منظور 33 مطالعه که واجد شرایط بود انتخاب و فراتحلیل روی آن ها صورت گرفت. داده ها از پنج پایگاه علمی گردآوری و در ادامه کار با استفاده از فهرست وارسی فراتحلیل انجام شد. پژوهش حاضر مبتنی بر 6205 نمونه و 33 اندازه اثر است.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که میزان اندازه اثر پیش بینی کننده ها و پیامدهای خود تمایزیافتگی در خانواده های ایرانی معنادار است و همچنین نتیجه فراتحلیل مشخص کرد که میزان اندازه اثر کلی در این پژوهش معادل با 0/46 است و از نظر آماری در سطح معناداری 0/001 قرار دارد که مطابق با جدول کوهن بزرگ ارزیابی می شود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که خود تمایزیافتگی در جایگاه متغیرهای پیش بین و ملاک با ویژگی های مختلف روان شناختی در خانواده های ایرانی در ارتباط است.

    پیامدهای عملی

    نتایج مطالعه حاضر علاوه بر غنی سازی دانش بومی و راهنمایی برای پژوهش های آتی، شناخت جامع این سازه روان شناختی در بستر فرهنگی را فراهم کرده و همچنین می تواند پیامدهای عملی ویژه ای در جهت طراحی و تدوین پروتکل های درمانی مبتنی بر خود تمایزیافتگی با توجه به فرهنگ کشورمان داشته باشد.

    کلیدواژگان: خود تمایزیافتگی، خانواده، خود متمایزسازی، فراتحلیل، مرور نظام مند
  • زهرا شهسوار حقیقی، آرزو فرهادی، سارا رفیع طاهری، ابراهیم حضرتی، رضا حیدری، محمد فواد حیدری، محسن رجایی نژاد، فاطمه خدابنده لو، جواد بهروزی * صفحات 117-129
    زمینه

    سرطان معده یکی از تومورهای شایع دستگاه گوارش است که بروز آن هر سال افزایش می یابد. سبب شناسی این بیماری پیچیده بوده و هنوز به صورت مبهم باقی مانده است. اخیرا بیشتر مطالعات پایه ای روی عدم تنظیم بیان ژن ها در این سرطان متمرکز شده اند. شواهد روزافزون نشان می دهند بیان پروتیین تعامل کننده با تیرودوکسین (TXNIP) در بسیاری از تومورهای بدخیم از تنظیم خارج می گردد اما این موضوع در مورد سرطان معده نامشخص است. هدف از مطالعه حاضر بررسی بیان ژن TXNIP در بافت و حاشیه تومور معده و تعیین ارزش بالینی آن در پیش آگهی و بقا بیماران مبتلا به سرطان معده است.

    روش کار

    تعداد 50 نمونه بافت تومور به همراه بافت حاشیه تومور از بیماران مبتلا به سرطان معده جمع آوری و بیان ژن TXNIP به روش ریل تایم PCR بررسی شد. همچنین با استفاده از روش های بیوانفورماتیکی، بیان ژن TXNIP در دو گروه از بیماران مبتلا به سرطان معده آنالیز شد. برای بررسی نقش پیش آگهی بیان ژن TXNIP در بقا کلی بیماران از یک مطالعه داده کاوی استفاده گردید. در ادامه برای بررسی بیان TXNIP در بین سرطان های مختلف از آنالیز داده های پایگاه اطلس ژنوم سرطان استفاده شد.

    یافته ها

    بیان ژن TXNIP در نمونه های توموری به میزان 0/33 برابر نمونه های سالم کاهش نشان داد. همین یافته در بررسی های بیوانفورماتیکی تکرار شد. کاهش بیان ژن TXNIP با متاستاز، تمایز پایین تومور و مصرف مواد مخدر ارتباط معناداری داشت. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که سطح بیان ژن TXNIP با بقا کلی بیماران مبتلا به سرطان معده همبستگی مثبت دارد. آنالیز اطلاعات اطلس ژنوم سرطان نشان داد بیان ژن TXNIP در چندین مورد از بدخیمی ها کاهش می یابد.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما بیان کاهش یافته ژن TXNIP را به عنوان یک نشانگر پیش آگهی دهنده برای سرطان معده مطرح می کند. همچنین نشان می دهد کاهش بیان ژن TXNIP احتمالا به نفع متاستاز در سرطان معده است.

    پیامدهای عملی

    بررسی میزان بیان جهت اطلاع از پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان معده آگاهی بخش است.

    کلیدواژگان: سرطان معده، TXNIP، بیان ژن، بقاء کلی بیماران
  • فرزانه نیک پرست، علی شعیبی، شبنم نیرومند، حسین اکبری لالیمی، هدی زارع * صفحات 130-140
    زمینه

    رسوبات آهن از طریق مسیرهای مختلفی باعث آسیب به نورون ها و ایجاد اختلالات شناختی می شوند. امروزه به کمک روش تصویربرداری کمی پذیرفتاری مغناطیسی (QSM, Quantitative Susceptibility Mapping)، مقدار تجمع آهن در نواحی مختلف مغز قابل ارزیابی و اندازه گیری است. این پژوهش با هدف شناسایی تغییرات رسوب آهن هسته های مغز در مراحل مختلف اختلالات شناختی با استفاده از روش QSM، به معرفی نشانگرهای زیستی جهت تشخیص زودهنگام این اختلالات می پردازد.

    روش کار

    در این مطالعه داده های مربوط به 35 شرکت کننده با شرایط شناختی طبیعی و 46 بیمار مبتلا به اختلالات شناختی که بر اساس شدت اختلال در چهار گروه مختلف طبقه بندی شده اند، از پایگاه داده ADNI بارگیری شدند. پس از تعیین نواحی مورد نظر (ROIs) به کمک ابزار تقسیم بندی خودکارFSL، میانگین مقادیر QSM دوازده هسته مغزی به کمک نرم افزار 3D Slicer مشخص و جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    همبستگی معکوس در هسته پوتامن چپ گروه LMCI (P=0/041) مشاهده گردید. همبستگی مستقیم بین متغیر سن و مقادیر QSM هسته های پوتامن چپ (P=0/000078) و پوتامن راست (P=0/000017) گروه کنترل گزارش شد.

    نتیجه گیری

    با افزایش شدت اختلالات در گروه LMCI میزان رسوبات پارامغناطیسی مانند آهن در هسته پوتامن چپ افزایش پیدا می کند. بنابراین مقادیر QSM هسته پوتامن چپ می تواند به عنوان نشانگری از شدت درجه اختلال در مراحل پیشرفته اختلالات شناختی استفاده شود.

    پیامدهای عملی

    رسوبات آهن از طریق مسیرهای مختلفی باعث آسیب به نورون ها و ایجاد اختلالات شناختی می شوند. امروزه به کمک روش تصویربرداری کمی پذیرفتاری مغناطیسی، مقدار تجمع آهن در نواحی مختلف مغز قابل ارزیابی و اندازه گیری است. این پژوهش با هدف شناسایی تغییرات رسوب آهن هسته های مغز در مراحل مختلف اختلالات شناختی با استفاده از روش (QSM) به معرفی نشانگرهای زیستی جهت تشخیص زودهنگام این اختلالات می پردازد.

    کلیدواژگان: نقشه برداری کمی، پذیرفتاری مغناطیسی، بیماری آلزایمر، رسوب آهن
  • حسن معیری، اسرا فروغی، سیده اسرین سیدالشهدایی، محمد عزیز رسولی، پیمان رضاقلی * صفحات 141-148
    زمینه

    سرطان پستان همچنان به عنوان یکی از مهم ترین بیماری ها، شایع ترین سرطان و دومین علت مرگ در میان زنان به شمار می رود. با توجه به این که اکثر موارد سرطان پستان در ایران در زنان جوانی دیده می شود که در سن فعال زندگی خانوادگی، جنسی و اجتماعی خود قرار دارند و تاثیر مخرب تخلیه پستان بر تصویر از خود و رضایت زناشویی و ضرورت ارزیابی عواملی مانند استرس زناشویی، این پژوهش با هدف تعیین ارتباط رضایت مندی با استرس زناشویی در جراحی ماستکتومی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی 120 نفر از زنان متاهل مبتلا به سرطان پستان با روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ای با 3 بخش و شامل سوالات دموگرافیک، رضایت زناشویی انریچ و استرس زناشویی استکهلم است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های پارامتریک و آزمون آنالیز واریانس استفاده شد.

    یافته ها

    ارتباط رضایت زناشویی و استرس زناشویی با نوع عمل جراحی ماستکتومی معنادار نبود (P>0.01). ارتباط رضایت زناشویی و استرس زناشویی با متغیرهای دموگرافیک معنادار نبود (P>0.01).

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که بین رضایت زناشویی و استرس زناشویی و نوع جراحی پستان تفاوت معناداری وجود ندارد و با توجه به این که رابطه جنسی یک رابطه دوسویه است، برای رضایت مندی جنسی باید دیدگاه همسران نیز مورد بررسی قرار گیرد.

    پیامدهای عملی

    نوع جراحی سینه تاثیری بر استرس و رضایت زناشویی ندارد.

    کلیدواژگان: جراحی ماستکتومی، رضایت زناشویی، استرس زناشویی، سرطان پستان
  • سجاد محمدیاری، نظام نعمتی * صفحات 149-160
    زمینه

    نقص در مکانیک فرود و ثبات مرکزی از عوامل خطرزای بروز آسیب های زانو به ویژه آسیب رباط صلیبی قدامی در بین دانشجویان نظامی محسوب می شوند. هدف این مطالعه، بررسی اثر برنامه پیشگیری از آسیب استاپ-ایکس بر مکانیک فرود و ثبات مرکزی در دانشجویان نظامی بود.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود. چهل دانشجوی نظامی به صورت هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (تعداد 20 نفر، سن 0/68 ± 19/05 سال، قد 0/06 ± 1/75 متر، وزن 4/18 ± 72/70 کیلوگرم) و کنترل (تعداد 20 نفر، سن 0/65 ± 18/70 سال، قد 0/06 ± 1/77 متر، وزن 4/90 ± 74/10 کیلوگرم) تقسیم شدند. از آزمون های خطای فرود و ثبات مرکزی مک گیل برای ارزیابی مکانیک فرود و ثبات مرکزی در ابتدا و انتهای مطالعه استفاده شد. سپس گروه تجربی به مدت 8 هفته از برنامه استاپ-ایکس در بخش گرم کردن استفاده کردند، در حالی که گروه کنترل در این مدت به گرم کردن رایج خود پرداختند. از آزمون های یومن-ویتنی و آنکوا برای مقایسه تفاوت های بین دو گروه استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که کاهش معناداری در نمرات آزمون خطای فرود (0/001=P) و افزایش معناداری در نمرات ثبات مرکزی (0/001=P) گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل در پس آزمون مشاهده شد. همچنین نتایج درون گروهی در گروه تجربی نشان داد که کاهش معناداری در نمرات آزمون خطای فرود (0/001=P) و افزایش معناداری در نمرات ثبات مرکزی (0/001=P) مشاهده شد اما این تغییرات در گروه کنترل معنادار نبود (0/05<P).

    نتیجه گیری

    برنامه استاپ ایکس می تواند باعث بهبود مکانیک فرود و ثبات مرکزی در دانشجویان نظامی شود. بنابراین به نظر می رسد که برنامه استاپ-ایکس می تواند به کاهش عوامل خطرزای بروز آسیب های زانو در دانشجویان نظامی کمک کند.

    پیامدهای عملی

     یافته های این مطالعه نشان دادند که برنامه پیشگیری از آسیب استاپ-ایکس می تواند به عنوان یک برنامه گرم کردن مناسب جایگزین برنامه های رایج در خدمت سربازی شده و باعث بهبودی در عوامل خطرزای عصبی-عضلانی و بیومکانیکی شود.

    کلیدواژگان: استاپ-ایکس، مکانیک فرود، ثبات مرکزی، دانشجویان نظامی
  • فرشته رضایی، معصومه شوهانی *، هوشنگ علیجانی، لیلی عابدی صفحات 161-170
    زمینه

    تولد نوزاد نارس و نیاز به بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان، خطری برای ارتباط اولیه مادر و نوزاد و کاهش دلبستگی مادر و نوزاد است و حمایت پرستاری از مادران نوزادان نارس ضروری به نظر می رسد. بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی تاثیر آموزش خودمراقبتی معنوی بر دلبستگی مادران نوزادان نارس بستری در بخش ویژه انجام شد.

    روش کار

    مطالعه نیمه تجربی که به صورت پیش آزمون و پس آزمون روی 60 مادر (30 نفر در گروه مداخله و 30 نفر در گروه کنترل) دارای نوزادان بستری در بخش ویژه نوزادان در بیمارستان طالقانی شهر ایلام انجام شد. داده ها با استفاده از دو پرسش نامه جمعیت شناختی مادر و نوزاد و پرسش نامه دلبستگی پس از تولد (MPAS) جمع آوری شد. کلاس های آموزش خودمراقبتی به مادران گروه مداخله در مدت 5 جلسه 45 دقیقه ای با استفاده از کتابچه خودمراقبتی تدوین شده توسط پژوهشگر برگزار شد. یک هفته بعد پرسش نامه دلبستگی توسط شرکت کنندگان تکمیل شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آمار توصیفی برای متغیرهای کمی به صورت میانگین (انحراف معیار) و برای متغیرهای کیفی به صورت فراوانی و درصد تجزیه و تحلیل شدند. برای بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و برای بررسی تاثیر آموزش بر میزان دلبستگی از آزمون مانوا و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره (آنکووا) استفاده شد. سطح معناداری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین نمره کل دلبستگی پیش آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 51/73 و 56/43 و میانگین نمره کل پس آزمون به ترتیب 53/36 و 49/77 بود که حاکی از تاثیر مداخله آموزش خودمراقبتی معنوی بر دلبستگی مادران است (0/05>P).

    نتیجه گیری

    آموزش خودمراقبتی معنوی باعث افزایش دلبستگی مادران با نوزادان نارس بستری در بخش ویژه می شود.

    پیامدهای عملی

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود جهت ارتقای دلبستگی و کمک به بهبود شرایط مادر و نوزاد، با فراهم کردن بسترهای مناسب در محیط بالینی، پرستاران و مراقبان بهداشتی با اجرای این مداخله از مادر و نوزاد حمایت کنند.

    کلیدواژگان: خود مراقبتی معنوی، دلبستگی، مادران، مراقبت های ویژه نوزادان، نوزاد نارس
  • پرویز فرج زاده، غلامرضا رحیمی *، فرهاد نژاد ایرانی، یحیی داداش کریمی صفحات 171-180
    زمینه

    جامعه پذیری سازمانی یکی از فرآیندهایی است که در نظام سلامت کاربرد زیادی دارد و به مفهوم ظرفیت سازی در کارکنان نظام سلامت برای تبدیل شدن به یک عضو هماهنگ شده برای افزایش کارایی نظام سلامت بوده و لازم است این جامعه پذیری در قالب یک الگوی تعریف شده و منسجم باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی جامعه پذیری سازمانی کارکنان در سیستم بهداشتی و درمانی کشور با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد انجام شد. برای استخراج متغیرهای اصلی و تاثیرگذار بر جامعه پذیری کارکنان در نظام سلامت از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده و با 19 نفر از متخصصان، مدیران و کارکنان سیستم بهداشت و درمان، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، مصاحبه عمیق شده و بر اساس رویکرد روش نظریه پردازی داده بنیاد تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس تحلیل کیفی داده های این مطالعه، 18 زیر طبقه و 5 طبقه اصلی با عناوین شرایط سببی، شرایط زمینه ای، شرایط میانجی، راهبردها و پیامدها حاصل شد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که برای رسیدن به یک مدل توسعه یافته از جامعه پذیری سازمانی در نظام سلامت ایران، باید آن را به عنوان یک فرآیند مستمر و مداوم در نظر گرفت تا از طریق حمایت مدیران ارشد، مسیولیت پذیری اجتماعی و فرهنگ سازمانی جامعه پذیر، ارزش ها و هنجارها و نقش های مورد انتظار از فرد به طور شفاف و مشخص منتقل گردد.

    پیامدهای عملی

    شامل توسعه منابع انسانی اجتماعی شده، رقابت پذیری اجتماعی و مدیریت پایه اجتماعی نیازمند طراحی فرآیندهای منابع انسانی اجتماعی شده، سیستم ارزیابی، سیستم تخصیص منابع، جانشینی اجتماعی و خلق ارزش است.

    کلیدواژگان: جامعه پذیری، سلامت، نظام سلامت، سازمان بهداشتی و درمانی
  • فهیمه پاکروان، فیروزه نیلچیان، الهه اثناعشری * صفحات 181-189
    زمینه

    اکثر ضایعات دهانی در دوران بارداری تحت تاثیر رعایت بهداشت دهان ودندان بوده وآگاهی در این زمینه می تواند باعث بهبودی وضعیت سلامت دهان در این دوران شود، بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی زنان باردار شهر اصفهان در مورد ضایعات شایع دهانی است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است. تعداد 210 مادر باردار 45-18 سال غیر دندانپزشک مراجعه کننده به مطب های خصوصی در سه منطقه شهر اصفهان در مطالعه شرکت کردند. برای استخراج داده ها از پرسش نامه ساخته شده توسط محقق استفاده شد و میانگین نمره آگاهی و عملکردآنها تعیین و ارتباط میزان آگاهی افراد با سن، میزان تحصیلات، مرتبه بارداری، شغل و منطقه زندگی آنها محاسبه گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شد.

    یافته ها

    سطح آگاهی و عملکرد اکثر زنان در حد متوسط بود. میزان آگاهی مادران باردار با عملکرد آنها ارتباط مستقیم داشته یعنی با افزایش نمره آگاهی، نمره عملکرد نیز افزایش یافت. نمره آگاهی با سن، شاغل بودن در رشته های غیر از بهداشت و درمان و خانه دار بودن، محل سکونت و رتبه تولد ارتباطی نداشته اما با شاغل بودن در رشته های بهداشت و درمان و تحصیلات ارتباط مستقیم داشت. عملکرد با سن، شاغل بودن در رشته های بهداشت و درمان، محل سکونت و تحصیلات ارتباط داشت اما با رتبه تولد ارتباط نداشت.

    نتیجه گیری

    آگاهی زنان باردار شهر اصفهان در حد متوسط بوده و نیاز به افزایش دارد. این آگاهی درگروه های مختلف جامعه چندان تفاوت ندارد، بنابراین باید از طریق راه های مختلف آن را افزایش داد.

    پیامدهای عملی

    افزایش آگاهی زنان باردار نسبت به انواع ضایعات وروش های پیشگیری آن، شیوع ضایعات را در آنها کاهش می دهد تا در کنار بهبود عملکردشان، نگرانی آنها در این دوران کاهش یابد.

    کلیدواژگان: آگاهی، ضایعات دهانی، بارداری، عملکرد
|
  • Salar Seyyed Majidi, Keyvan Salehi *, Yaser Madani, Somaye Shahmoradi Pages 101-116
    Background

    Enjoying family life and interpersonal or marital relationships as well as feeling satisfied are among the main desires of every person. Numerous studies show that self-differentiation is one of the most important intrapersonal and interpersonal elements in families, especially in Iranian ones, which is also associated with other psychological phenomena.

    Methods

    This study was performed using the meta-analysis technique by integrating the results of various studies conducted in the field of consequences and preconditions of their differentiation in Iranian families. To this end, 33 eligible and acceptable studies were selected and meta-analyzed. Data collection was performed using a meta-analysis checklist. This study was based on 6205 samples and 33 sizes of effect.

    Results

    The findings indicated that the effect size of the predictors and consequences of self-differentiation in Iranian families had a large-sized average effect (r=0.46, SE=0.06,1, P<0.001).

    Conclusion

    Based on the findings, self-differentiation in the position of predictor and criterion variables was related to different psychological characteristics in Iranian families.

    Practical Implications

    The results of this study, in addition to enriching national science and knowledge and guiding future studies, provided a comprehensive understanding of this psychological characteristic in the cultural and social context. Also, it can have special practical consequences in designing and developing treatment protocols based on self-differentiation in families according to the culture of our country.

    Keywords: Differentiation of self, Family, Meta-analysis, Self-differentiation, Systematic review
  • Zahra Shahsavar Haghighi, Arezoo Farhadi, Sara Rafi Taheri, Ebrahim Hazrati, Reza Heidari, Mohammad Foad Heidari, Mohsen Rajaeinejad, Fatemeh Khodabandehloo, Javad Behroozi * Pages 117-129
    Background

    Gastric Cancer (GC) is a common gastrointestinal tumor, and its incidence is increasing. The pathogenesis of GC is very complex and remains unclear. Recent basic studies of GC have focused on gene expression dysregulation. Accumulating evidence has demonstrated that thioredoxin-interacting protein (TXNIP) is abnormally expressed in a variety of malignant tumors but it is obscure in GC. This study aimed to compare the expression of the TXNIP gene in cancerous and adjacent tissue of gastric cancer and evaluate its clinical significance in the prognosis and survival analysis of gastric cancer patients.

    Methods

    A total of 50 tumor tissues and marginal non-tumor control tissues were obtained from GC patients. Also, TXNIP gene expression levels were evaluated by real-time PCR. Meanwhile, bioinformatic approaches were used to evaluate TXNIP expression in two different cohorts of GC patients. A data mining study was also performed to determine the prognostic role of TXNIP expression in the overall survival of GC. Furthermore, a pan-cancer analysis of TXNIP expression was performed using TCGA data.

    Results

    The TXNIP gene was down-regulated in tumor samples with a fold change of 0.33, and the same results were repeated in bioinformatics analysis. Decreased expression of TXNIP was significantly associated with metastasis, poor differentiation, and drug abuse. Our results provided evidence that TXNIP gene expression level is positively correlated with the overall survival of GC patients. Pan-cancer analysis of TCGA data revealed down-regulated TXNIP in a variety of malignant tumors.

    Conclusion

    This study established low TXNIP expression as a prognostic biomarker in GC. It also revealed that the decrease in TXNIP expression likely favors metastatic GC.

    Practical Implications

    Evaluation of TXNIP expression is informative in the prognosis of GC patients.

    Keywords: Gastric cancer, TXNIP, Gene expression, Overall survival of patients
  • Farzaneh Nikparast, Ali Shoeibi, Shabnam Niroumand, Hossein Akbari-Lalimi, Hoda Zare * Pages 130-140
    Background

    Iron deposits impair neurons and cause cognitive disorders through different pathways. Today, with the help of quantitative susceptibility mapping (QSM), iron accumulations in different brain areas can be evaluated and measured.This research aims to identify the changes of iron deposits in the brain nuclei in different stages of cognitive disorders using the QSM technique and introduces biomarkers for the early diagnosis of these disorders.

    Methods

    The data of thirty-five participants with normal cognitive conditions and forty six patients with cognitive disorders, classified into four different groups based on the severity of the disorder, were downloaded from the ADNI database. After determining the regions (ROIs) with the FSL automatic segmentation tool, the mean QSM values of twelve brain nuclei were determined with the help of Slicer software, and SPSS software was used for statistical analysis.

    Results

    There was an inverse correlation in the left putamen nucleus of LMCI group (P=0.041). Direct correlation between age variable and QSM values of the left putamen nucleus (P=0.000078) and right putamen nucleus (P=0.000017) of the control group were reported.

    Conclusion

    As the severity of disorders increases in the LMCI group, the number of paramagnetic deposits, such as iron, in the left putamen nucleus increases. Therefore, the QSM values of the left putamen nucleus can be used as an indicator of the severity of the disorder in the advanced stages of cognitive disorders.

    Practical Implications

    Iron deposits cause damage to neurons and cause cognitive disorders through various pathways. Today, with the help of the quantitative susceptibility mapping technique, the numeral of iron accumulations in different brain areas can be evaluated and measured. This research aims to identify the changes of iron deposits in the brain nuclei in different stages of cognitive disorders by using the Quantitative susceptibility mapping (QSM) technique to introduce biomarkers for early diagnosis of these disorders.

    Keywords: Mild Cognitive Impairments, Quantitative susceptibility mapping, Alzheimer’s disease, Iron Metabolism Disorders
  • Hassan Moayeri, Asra foroughi, Seyede Asrin Seyedoshohadaei, Mohammad Aziz Rasouli, Payman Rezagholi * Pages 141-148
    Background

    Breast cancer is still considered as one of the most important diseases, the most common cancer, and the second cause of death among women. It is necessary to evaluate the factors responsible for breast cancer (e.g., marital stress) since majority of the breast cancer cases in Iran are active young women hoping to live a normal social and sexual life, and because breast emptying has destructive effects on self-image and marital satisfaction. Therefore, this study aimed to determine the relationship between satisfaction and marital stress in mastectomy surgery.

    Methods

    In this cross-sectional study, 120 married women with breast cancer were selected using available methods. The data were collected using a questionnaire with three parts including demographic questions, Enrich marital satisfaction, and Stockholm marital stress. Parametric tests and analysis of variance were used to analyze the data.

    Results

    There was no significant relationship between marital satisfaction/marital stress and type of mastectomy surgery (P>0.01). Also, there was no significant relationship between marital satisfaction/marital stress and demographic variables (P>0.01).

    Conclusion

    It was concluded that the marital satisfaction and marital stress had no significant relationship with the type of breast surgery.

    Practical Implications

    Type of breast surgery had no effect on marital stress and satisfaction.

    Keywords: Mastectomy surgery, Marital satisfaction, Marital stress, Breast cancer
  • Sajjad Mohammadyari, Nezam Nemati * Pages 149-160
    Background

    Poor landing mechanics and core stability are risk factors contributing to knee injuries, especially Anterior Cruciate Ligament injury, in military cadets. This study aimed to investigate the effect of the Stop-X injury.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 40 cadets were purposefully recruited and randomly assigned either to an intervention (INT, n=20, age=19.05±0.68 years, height=1.75±0.06 m, weight=72.70±4.18 kg, BMI=23.77±1.68 kg/m2) or control group (n=20 participants, age=18.70±0.65 years, height=1.77±0.06 m, weight=74.10±4.90 kg, BMI=23.53±2.24 kg/m2). Landing Error Scoring System and McGill’s stability tests were used to evaluate landing mechanics and core stability at the baseline and the end of the study. Then, the INT group performed the Stop-X program as a warm-up program before each training session for eight weeks, whereas the CON group carried out their routine warm-up program during this time. Mann-Whitney U and ANCOVA tests were used to evaluate the changes.

    Results

    The results obtained in the intervention group in post-test in comparison with the control group showed that there was a significant reduction in Landing Error Scoring System test scores (P=0.001), and there were significant enhancements in core stability tests (P=0.001). Moreover, the results in the intervention group revealed significant reduction in Landing Error Scoring System test scores (P=0.001) and significant enhancements in core stability tests (P=0.001), but there no significant differences were observed in the control group (P>0.05).

    Conclusion

    In sum, the Stop-X injury prevention program may have improved landing mechanics and enhanced core stability in military cadets. Thus, Stop-X program may have reduced the risk factors associated with knee injuries in military cadets.

    Practical Implications

    Our findings suggested that the Stop-X injury prevention program may have been used as a suitable warm-up program in military service instead of traditional warm-up to improve the neuromuscular and biomechanical risk factors.

    Keywords: stop-x, landing mechanics, core stability, cadets
  • Fereshteh Rezaie, Masoumeh Shohani *, Hoshang Alijani, Leili Abedi Pages 161-170
    Background

    The birth of a premature baby needing to be hospitalized in the neonatal intensive care unit (NICU) endangers the initial mother-baby relationship, affecting mother-baby attachment. Therefore, it seems necessary to provide mothers of premature babies with appropriate nursing support. In the present study, we aimed to investigate the effects of spiritual self-care training on the mother-baby attachment of mothers giving birth to premature babies hospitalized in the NICU.

    Methods

    This was a semi-experimental study with pre-test/post-test design conducted on 60 mothers with babies admitted to the NICU of Taleghani Hospital of Ilam (30 participants in each of the intervention and control groups).Two questionnaires were used for data collection, including a demographic information questionnaire and the Maternal Postnatal Attachment Scale (MPAS). Five self-care training sessions (45 minutes each) were held for mothers of the intervention group according to a self-care booklet prepared by the researcher. The attachment questionnaire was again completed after one week of the last training sessions by all participants, and the data were analyzed using SPSS version 22 software. Descriptive statistics were used to present quantitative (mean ±SD) and qualitative (frequency, %) variables. The normality of the data was checked using the Kolmogorov Smirnov test, and the MANOVA and univariate analysis of covariance (ANCOVA) tests were used to investigate the effects of the training on mother-baby attachment. The statistical significance level was considered P<0.05.

    Results

    The means of the total attachment score in the intervention and control groups were obtained as 51.73 and 56.43 at the pretest and 53.36 and 49.77 at the post-test, respectively, indicating that spiritual self-care training was effective in improving mother-baby attachment (P<0.05).

    Conclusion

    Our results showed that spiritual self-care training augmented mothers’ attachment to their babies hospitalized at the NICU. According to the results of the present study, it is suggested to pave the ground in clinical environments by educating nurses and caregivers and supporting the mother and the baby through spiritual self-care interventions to promote maternal attachment and improve their conditions.

    Practical Implications

    According to the results of the present study, it is suggested to pave the ground in clinical environments by educating nurses and caregivers and supporting the mother and the baby through spiritual self-care interventions to promote maternal attachment and improve their conditions.

    Keywords: Spiritual self-care, Attachment, Mothers, Neonatal intensive care unit, Premature baby
  • Parviz Farajzadeh, Gholamreza Rahimi *, Nejadirani Farhad, Dadashkarimi Yahya Pages 171-180
    Background

    Organizational socialization is a process of teaching employees to successfully integrate into a new organization. Socialization needs to be presented in the form of a coherent pattern.

    Methods

    This study aimed to design a model for the organizational socialization of employees in Iran’s healthcare system using the grounded theory method. Semi-structured interviews were used to extract the main factors influencing the socialization of employees. In-depth interviews were conducted with 19 experts, including specialists, managers, and employees of the healthcare system using the purposeful sampling method. We extracted 49 concepts and 19 categories using the foundation data method in the open coding stage.

    Results

    The findings showed that developing a model for organizational socialization in Iran's banking system requires the senior managers’ constant support, social responsibility, and socializing organizational culture. The values, norms, and roles expected from the individual should be transmitted clearly.

    Conclusion

    An organizational socialization model can enhance the socialization of employees in Iran’s healthcare system.

    Practical Implications

    The development of socialized human resources, socialized competitiveness, and socialized basic management requires the Bdesign of socialized human resources processes, an evaluation system, a resource allocation system, socializing succession, and value creation.

    Keywords: socialization, organization, organizational socialization, healthcare system
  • Fahimeh Pakravan, Firoozeh Nilchian, Elahe Asnaashari * Pages 181-189
    Background

    Most common oral lesions during pregnancy are subjected to oral hygiene and gaining knowledge about them can improve oral health during this period. Thus, this study aimed to assess the knowledge of pregnant women in Isfahan about common oral lesions.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study included 210 pregnant women aged 18-45 years who were non-dentists referring to private offices in three areas in Isfahan. A researcher-made questionnaire was used for data collection which determined the average knowledge and performance scores of the subjects as well as the relationship between knowledge and age, education, pregnancy, occupation, and their living area. Also, a one-way analysis of variance as well as Pearson correlation coefficient and Spearman's rank correlation coefficient were used for data analysis.

    Results

    The knowledge and performance levels of most women were average. The knowledge level of pregnant women were directly related to their performance. That is, the more knowledge level, the higher performance score. The knowledge score was not related to age, employment in the non-healthcare section and being a housewife, place of residence and birth, but was directly related to employment in the healthcare section and education. The performance score was related to age, employment in the healthcare section, place of residence and education, but was notrelated to birth rank.

    Conclusion

    The knowledge of pregnant women in Isfahan was moderate and needed to be increased. This knowledge was not much different in various groups of society, thus it should be increased in different ways.

    Practical Implications

    Increasing the knowledge of pregnant women about the types of lesions and their prevention methods can reduce their prevalence which also will lead to a decrease in worries during this period.

    Keywords: Knowledge, Oral Lesions, Pregnancy, Performance