فهرست مطالب

Journal of Innovation Management and Organizational Behavior
Volume:1 Issue: 2, 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/04/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سارا کشتکار، علی جوانمرد* صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    دستیابی به بهره وری پایدار، خلاقیت، نوآوری و کیفیت مناسب زندگی، در گرو مدیریت و نیروی انسانی کارا، اثربخش، هوشمند و متعهد است؛ لذا هدف این پژوهش بررسی رابطه خلاقیت سازمانی و ویژگی های جمعیت شناختی با بهره وری وظایف سازمانی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان فارس بود.

    روش شناسی

    طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش استان فارس تشکیل دادند که تعداد آن ها 450 نفر (67 نفر زن و 383 نفر مرد) که از این بین 205 نفر بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان گروه نمونه انتخاب با استفاده از دو پرسشنامه خلاقیت سازمانی رندسیپ و پرسشنامه بهره وری نیروی انسانی مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و نیز آزمون آماری همبستگی و به وسیله نرم افزار SPSS21 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که بین میانگین خلاقیت سازمانی با بهره وری وظایف سازمانی دو جنس تفاوت معنی داری مشاهده نمی شود؛ اما بین میانگین خلاقیت سازمانی با بهره وری وظایف سازمانی بر حسب سن و تحصیلات و سابقه کاری تفاوت معنی داری مشاهده می شود.

    نتیجه گیری

    خلاقیت و پرورش فرآیند خلاق حل مسیله و توجه به نوآوری های افراد در سازمان می تواند موجب افزایش کیفیت کارکنان در سازمان ها شود.

    کلیدواژگان: خلاقیت سازمانی، ویژگی های جمعیت شناختی، بهره وری، وظایف سازمانی
  • شاپور سلیمانی، میترا محمودی* صفحات 12-21
    زمینه و هدف

    امروزه توجه به ساختار سازمانی در توانمند سازی کارکنان اهمیت خاصی دارد .  ساختار سازمانی مجموعه راه هایی است که طی آن فعالیت های سازمان به وظیفه های شناخته شده تقسیم وهماهنگی ایجاد می شود؛ لذا هدف اصلی پ‍‍ژوهش پیش بینی توانمند سازی بر اساس ساختار سازمانی و مدیریت دانش  در بین کارکنان اداره کل بیمه سلامت استان فارس بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. بدین منظور از بین کارکنان  اداره کل بیمه سلامت استان فارس در سال 1393 ، تعداد 117نفر به روش نمونه گیری تصادفی  ساده انتخاب شدند. نمونه ها با استفاده از پرسشنامه توانمند سازی شورت و راینهارت، ساختار سازمانی رابینز و مدیریت دانش جوزف حداد مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های بدست آمده با استفاده ازروش رگرسیون مورد ارزیابی قرارگرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ابعاد ساختار سازمانی، توانمند سازی کارکنان را پیش بینی می کند؛ همچنین ابعاد مدیریت دانش، توانمند سازی کارکنان را پیش بینی می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به ماتریس ضریب همبستگی، تاثیرگذاری دو متغیر خلق دانش و تسهیم دانش بر متغیر توانمندسازی تاثیرگذار نبود؛ بنابراین با انجام رگرسیون حضور متغیرهای استقرار دانش و ثبت دانش در مدل معنی دار گزارش شد.

    کلیدواژگان: توانمند سازی، ساختار سازمانی، مدیریت دانش
  • محمد تابان صفحات 22-36
    زمینه و هدف

    اگر سازمانی خواهان موفقیت و چابکی باشد بایست اولا نیروی کارآمدی را جذب نماید و ثانیا توجه خاصی به نگهداری و توسعه آنان داشته باشد تا آنکه با انگیزه بیشتری تمایل به خدمت در سازمان داشته باشند. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر توسعه منابع انسانی در دستیابی به چابکی سازمانی در شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام انجام گرفت.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از جهت روش و ماهیت توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش مدیران، کارکنان و سرپرستان واحدهای مختلف درسطوح مختلف سازمانی در شرکت آب و فاضلاب استان ایلام می باشد.حجم کل جامعه آماری برابر است با 420 نفر (420=N).  که حجم  نمونه  آماری با استفاده از جدول مورگان برابر 201 نفر به دست آمد. در این پژوهش جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه توسعه منابع انسانی تونکه نژاد و داوری (1388) با ضریب پایایی (87/ 0) و چابکی سازمانی شریفی و ژانگ (1999) با ضریب پایایی(81/0) استفاده شده است.به منظور بررسی موضوع یک فرضیه اصلی و هفت فرضیه فرعی تدوین شد و به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که: رابطه مثبت و معناداری بین مولفه های توسعه منابع انسانی (بعد موفقیت، بعد هماهنگ سازی، بعد انطباق، بعد هویت بخشی، بعد فکری، بعد نگرشی و بعد شغلی) و چابکی سازمانی شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام  وجود دارد.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که  بین توسعه منابع انسانی و چابکی سازمانی شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام ارتباط معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، چابکی سازمانی، شرکت آب و فاضلاب شهری
  • مهدی رستمی، ناصر سنائی دشتی* صفحات 37-52
    زمینه و هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش سازمانی با عملکرد کارکنان بانک ملی ایران / اداره امورشعب جنوب تهران می باشد.

    روش شناسی

    روش تحقیق در این پژوهش بر اساس هدف از نوع کاربردی، بر اساس گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل از نوع توصیفی و غیر آزمایشی و از نظر نوع اجرا پیمایش می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان اداره امور شعب جنوب تهران در بانک ملی ایران که (حدودا110شعبه) با تعداد 1128 نفر کارمند می باشد که با استفاده از فرمول کوکران 286 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند . برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی آلبرشت و پرسشنامه عملکرد سازمانی رابینز استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 18spssاستفاده شده است که در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

    یافته ها

    برای بررسی توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد که نتایج این آزمون با سطح معناداری کمتر از 05/0 حاکی از عدم وجود توزیع نرمال بین داده ها می باشد؛ همچنین با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، رابطه بین هوش سازمانی و عملکرد کارکنان مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش نشان داد که هوش سازمانی تاثیر مستقیمی بر عملکرد کارکنان دارد.

    کلیدواژگان: هوش سازمانی، عملکرد کارکنان، دانش سازمانی
  • حمیده قلی زاده، رزیتا ذبیحی*، سید محمود میرزمانی صفحات 53-72
    زمینه و هدف

    بازخورد معلم یا استاد می تواند بر روی فعالیت های تحصیلی یادگیرندگان در بیرون از محیط تحصیلی تاثیرگذار است و می تواند بر انگیزش پیشرفت تحصیلی نقش موثری داشته باشد؛ لذا هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی بازخورد موثر استاد در رابطه بین روش های تدریس و انگیزه پیشرفت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر بود.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. با توجه به جامعه آماری و تحصیل 22250 دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامشهر  و بر اساس جدول مورگان نمونه ای به حجم 377 دانشجو و همچنین حضور 1402 نفر از اساتید (هیات علمی و حق التدریس) و بر اساس جدول مورگان 302 استاد با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش دانشجویان به پرسشنامه های بازخورد موثر و انگیزه پیشرفت و اساتید به پرسشنامه روش های تدریس پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضرایب همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تحلیل نتایج نشان داد که نوع بازخورد، ساختار بازخورد و زمان بازخورد با هر 5 سبک تدریس و انگیزه پیشرفت رابطه معناداری وجود دارد و مولفه های نوع بازخود، ساختار بازخورد و زمان بازخورد توانست انگیزش پیشرفت را پیش بینی کند. همچنین سبک تدریس تخصصی، سبک تدریس اقتدار رسمی و سبک تدریس مدل شخصی قادر به پیش بینی انگیزش شغلی در دانشجویان بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد در تحلیل مسیر اثر مستقیم نوع بازخورد، ساختار بازخورد و زمان بازخورد و همچنین سبک تخصصی، سبک اقتدار، سبک تعاملی، سبک شخصی و سبک تسهیل گری بر انگیزه پیشرفت در سطح 01/0 معنادار بود.

    کلیدواژگان: بازخورد موثر، روش های تدریس، انگیزه پیشرفت
  • سعید احمدخسروی، بابک حسین زاده*، علی اصغر شجاعی، جمال صادقی صفحات 73-90
    زمینه و هدف

    از سوی دیگر امروزه سازمان ها در دنیای پویا و پرمخاطره امروزی برای اینکه بتوانند بقای خودشان را تحکیم بخشند، باید مدیران و کارکنان خود را ملزم به رعایت اصول اخلاقی و فراگیری هوش اخلاقی نمایند؛ لذا هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدل ساختاری رابطه کمال گرایی و امید به زندگی با نقش میانجی گری هوش معنوی در مدیران دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بود.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، جزء مطالعات ساختاری بود. جامعه آماری آن را، کلیه مدیران و معاونین واحدها، مدیران و معاونین دانشکده ها و مدیران گروه های دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 542 نفر تشکیل می دادند که بر اساس فرمول کوکران تعداد 225 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه کمال گرایی اسدپور (1396)، پرسش نامه امید به زندگی اشنایدر و همکاران (1991) و پرسش نامه هوش معنوی کینگ (2008) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی و سازه ابزارها به تایید رسید و پایایی آنها با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی محاسبه که از نظر آماری مورد تایید است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های رگرسیون تک متغیره و معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که؛  مسیرهای مستقیم توسط متغیرهای کمال گرایی و هوش معنوی بر امید به زندگی اثر مستقیم و معناداری دارا هستند و همچنین با توجه به مسیر غیر مستقیم اثر کمال گرایی با میانجیگری هوش معنوی بر امید به زندگی مورد تایید واقع گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش و هوش معنوی بر امید به زندگی لازم است در سازمان ها جهت ارتقاء هوش معنوی برنامه ریزی شود و آثار مخرب و منفی کمال گرایی شناسایی و آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، امید به زندگی، هوش معنوی
|
  • Sara Keshtekar, Ali Javanmard * Pages 1-11
    Background and purpose

    Achieving sustainable productivity, creativity, innovation, and quality of life depends on efficient, effective, intelligent, committed management and human resources. Therefore, the purpose of this research was to investigate the relationship between organizational creativity and demographic characteristics with the productivity of the organizational tasks of the employees of the General Department of Education of Fars province.

    Methodology

    The current research design is a correlational descriptive one. This research's statistical population was comprised of all the employees of the Education Department of Fars province, whose number is 450 (67 women and 383 men). Among them, 205 people were tested based on Morgan's table and by multi-stage cluster sampling method as the selected sample group using two questionnaires of organizational creativity of Rendsip and a questionnaire of human force productivity. The data were analyzed using descriptive statistics and statistical correlation tests using SPSS21 software.

    Results

    The obtained results showed no significant difference between the average organizational creativity and the productivity of organizational tasks of both sexes, but there is a significant difference between the average organizational creativity and the productivity of organizational tasks according to age, education, and work experience.

    Conclusion

    creativity and fostering the creative process of problem-solving and paying attention to the innovations of people in the organization can increase the quality of employees in organizations.

    Keywords: organizational creativity, Demographic Characteristics, Productivity, organizational tasks
  • Shapour Soleymani, Mitra Mahmoudi * Pages 12-21
    Background and purpose

    Today, paying attention to the organizational structure in empowering employees is very important. The organizational structure is a set of ways through which the activities of the organization are divided and coordinated into known tasks. Therefore, the main goal of the research was to predict empowerment based on organizational structure and knowledge management among the employees of the General Department of Health Insurance of Fars province.

    Methodology

    The descriptive research method was correlation type. For this purpose, among the General Department of Health Insurance of Fars province employees in 2014, 117 people were selected by simple random sampling method. The samples were evaluated using Short and Reinhardt's empowerment questionnaire, Robbins' organizational structure, and Joseph Haddad's knowledge management. The obtained data were evaluated using the regression method.

    Results

    The results showed that organizational structure dimensions predict employee empowerment; It also predicts the dimensions of knowledge management and empowering employees.

    Conclusion

    According to the correlation coefficient matrix, the influence of the two variables of knowledge creation and knowledge sharing did not affect the empowerment variable. Therefore, by performing regression, the presence of knowledge deployment and knowledge registration variables in the model was reported to be significant.

    Keywords: Empowerment, Organizational Structure, Knowledge Management
  • Mohamad Taban Pages 22-36
    Background and purpose

    If an organization wants to be successful and agile, it should firstly attract an efficient workforce and secondly pay special attention to their maintenance and development so that they will be more motivated to serve in the organization. Therefore, the current research was conducted to determine the impact of human resources development in achieving organizational agility in the urban water and sewage company of Ilam province.

    Methodology

    In terms of purpose, the present research is applied, and in terms of method and descriptive nature, it is survey type. The statistical population in this research is managers, employees, and supervisors of different units at different organizational levels in the water and sewage company of Ilam province. The statistical population's total size is 420 people (N = 420). The statistical sample size was 201 people using Morgan's table. In this research, Tonke Nejad and Davari's human resource development questionnaire (2018), with a reliability coefficient (0.87), and the organizational agility questionnaire by Sharifi and Zhang (1999), with a reliability coefficient (0.81) were used to collect data. In order to investigate the issue, one main hypothesis and seven sub-hypotheses were formulated, and Pearson's correlation coefficient, linear regression and structural equation model were used to analyze the collected data.

    Results

    The obtained results showed a positive and significant relationship between the components of human resource development (coherence, coordination, adaptation, identity, intellectual, attitudinal, and occupational) and organizational agility of the urban water and sewage company of Ilam province.

    Conclusion

    There is a significant relationship between the development of human resources and the organizational agility of the urban water and sewage company of Ilam province.

    Keywords: Human Resource Development, Organizational Agility, urban water, sewage company
  • Mehdi Rostami, Naser Sanaei Dashti * Pages 37-52
    Background and purpose

    The main purpose of the current research is to investigate the relationship between organizational intelligence and the performance of Melli Bank of Iran / South Tehran Branch Affairs Department employees.

    Methodology

    The research method in this research is based on the objective of the applied type, based on the collection of information and analysis of the descriptive and non-experimental type, and in terms of the type of implementation of the survey. The statistical population of this research includes the employees of the South Tehran branch affairs department of the Melli Bank of Iran (about 110 branches) with 1128 employees, and 286 people were selected as a statistical sample using Cochran's formula. Two standard questionnaires of Albrecht's organizational intelligence and Robbins' organizational performance questionnaire were used to collect data. 18spss software was used to analyze the data, and the data were analyzed in two parts: descriptive and inferential statistics.

    Results

    Kolmogorov-Smirnov test was used to check the distribution of data, and the results of this test with a significance level of less than 0.05 indicate the absence of normal distribution between the data. Also, using Spearman's correlation coefficient test, the relationship between organizational intelligence and employee performance was investigated.

    Conclusion

    The research results showed that organizational intelligence directly affects employee performance.

    Keywords: Organizational Intelligence, employee performance, Organizational Knowledge
  • Hamideh Gholizadeh, Rozita Zabihi *, Seyed Mahmoud Mirzamani Pages 53-72
    Background and purpose

    teacher's feedback can have an impact on students' academic activities outside the academic environment and can have an effective role in motivating academic progress. Therefore, the present study aimed to investigate the mediating role of the practical feedback of the professor in the relationship between teaching methods and the motivation of the students of Islamic Azad University, Islamshahr branch.

    Methodology

    The current research was a correlational descriptive study. The statistical population of the current research was all the professors and students of Islamic Azad University, Islamshahr branch, in the academic year 2015-2016. Based on Morgan's table, the statistical sample included 377 students, and 302 professors were selected using the available sampling method. In this research, students answered questionnaires about effective feedback and improvement motivation, and professors answered questionnaires about teaching methods. The collected data were analyzed using Pearson’s correlation coefficients, regression, and path analysis.

    Results

    The analysis of the results showed a significant relationship between feedback type, feedback structure, and feedback time with all five teaching styles and motivation to progress, and the components of feedback type, feedback structure, and feedback time could predict motivation to progress. Also, specialized teaching style, formal authority teaching style, and personal model teaching style were able to predict career motivation in students.

    Conclusion

    The results showed that in the path analysis, the direct effect of feedback type, feedback structure, and feedback time, as well as expert style, authority style, interactive style, personal style, and facilitative style, on the motivation to progress was significant at the level of 0.01.

    Keywords: Effective feedback, teaching methods, Achievement motivation
  • Saeed Ahmad Khosravi, Babak Hoseinzadeh *, Ali Asghar Shojaei, Jamal Sadeghi Pages 73-90
    Background and purpose

    Today, in today's dynamic and risky world, in order to consolidate their survival, organizations must oblige their managers and employees to comply with ethical principles and acquire moral intelligence; Therefore, the purpose of this research was to present a structural model of the relationship between perfectionism and life expectancy with the mediating role of spiritual intelligence in the administrators of the Islamic Azad University of Mazandaran province.

    Methodology

    In terms of purpose, this research was applied, and in terms of method, it was part of structural studies. Its statistical population consisted of all managers and deputy heads of units, heads and deputy heads of faculties, and heads of departments of Islamic Azad Universities of Mazandaran province, numbering 542 people. Based on Cochran's formula, 225 people were selected as a statistical sample using stratified random sampling. Asadpour's Perfectionism Questionnaire (2017), Schneider et al.'s Life Expectancy Questionnaire (1991), and King's Spiritual Intelligence Questionnaire (2008) were used to collect data. Univariate regression tests and structural equations were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the direct paths by the variables of perfectionism and spiritual intelligence have a direct and significant effect on life expectancy, and also, regarding the indirect path, the effect of perfectionism with the mediation of spiritual intelligence on life expectancy was confirmed.

    Conclusion

    Considering the role of spiritual intelligence on life expectancy, it is necessary to plan in organizations to improve spiritual intelligence and identify and teach the destructive and adverse effects of perfectionism.

    Keywords: perfectionism, hope for life, Spiritual intelligence