فهرست مطالب

مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش - سال دهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1402)

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال دهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم مهرجو، هما شیخانی*، محمدعلی بابایی بیگی، بابک حسینی، مسعود امینی، علیرضا جوهری صفحات 1-12
    هدف

    از علل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی چاقی می باشد. امروزه جراحی باریاتریک برای درمان چاقی بسیار متداول است. از این رو مطالعه حاضر به بررسی ارتباط فعالیت بدنی و الگوی مصرف مواد غذایی منتخب بر شاخص های مورفولوژیک و عملکردی قلب در زنان مبتلا به چاقی مرضی بعد از جراحی باریاتریک پرداخته است.

    روش شناسی: 

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بود؛ به طوری که نمونه مورد مطالعه، 10 زن مبتلا به چاقی مرضی بودند؛ که در سال 1400 قصد جراحی باریاتریک در بیمارستان حافظ و بیمارستان مادروکودک شیراز داشتند. این افراد به صورت در دسترس و هدفمند وارد مطالعه شدند. بیماران با میانگین±انحراف معیار سن (46/14±58/34 سال)، قد (876/9±42/165 سانتی متر)، وزن (پیش آزمون: 31/22±58/112 کیلوگرم و پس آزمون: 26/17±08/78 کیلوگرم) و شاخص توده بدنی (پیش آزمون: 59/5±9/40 و پس آزمون: 44/5±47/28 کیلوگرم بر مترمربع) انتخاب شدند. قبل و 12 هفته بعد از جراحی باریاتریک، برخی از شاخص های مورفولوژیک و عملکردی قلب در این افراد به وسیله اکوکاردیوگرافی مورد بررسی قرار گرفت. برنامه فعالیت بدنی براساس قوانین کالج پزشکی ورزشی آمریکا  (ACSM) و برنامه غذایی بر اساس درسنامه انجمن جراحی باریاتریک(ASMBS)  برای مدت 12 هفته توسط جراح در اختیار بیماران قرار گرفت. برای تعیین تفاوت میان دو زمان پیش آزمون-پس آزمون از آزمون تی زوجی و برای تعیین میزان همبستگی از آزمون همبستگی پیرسون و در بخش آمار ناپارامتریکاز آزمون ویلکاکسون و از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد. برای ارزیابی طبیعی بودن داده ها از آزمون شاپیروویلک استفاده گردید و پس از بررسی نتایج آزمون مذکور، توزیع داده ها طبیعی نبودند. سطح معناداری 05/0p< در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میان فعالیت بدنی و الگوی مصرف مواد غذایی منتخب با متغیرهای ضخامت دیواره بین دو بطن (05/0p< ،825/0r=)، ضخامت دیواره خلفی قلب (05/0p< ،704/0r=)، ابعاد دهلیز چپ قلب (05/0p< ،707/0r=) و قطر دهانه آیورت قلب (05/0p< ،71/0r=) همبستگی معنادار منفی با سطح فعالیت بدنی به همراه رژیم غذایی دیده شد. هم چنین در ضخامت دیواره بین دو بطن، ضخامت دیواره خلفی قلب و اختلال عملکرد دیاستولیک بطن چپ کاهش معنادار در پس آزمون نسبت به پیش آزمون وجود داشت و در بقیه متغیرهای تحقیق تفاوت معنادار بین این زمان ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    جراحی باریاتریک با اصلاح رژیم غذایی و فعالیت ورزشی منتخب می تواند بر برخی از متغیرهای مورفولوژیک و عملکردی قلب تاثیر مثبت داشته و افراد را از خطرات قلبی-عروقی ناشی از چاقی مصون نگه دارد.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، شاخص های مورفولوژیک، چاقی مرضی، جراحی باریاتریک
  • اسماعیل عظیمیان، علی اکبر نژاد قره لو*، پریسا پورنعمتی صفحات 13-26
    هدف

    تمرین مقاومتی یکی از موثرترین روش ها برای کاهش بافت چربی و جلوگیری از کاهش توده و قدرت عضلانی (سارکوپنی) است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی بر مقادیر پروتیین های Atrogin-1 و  Murf1  FOXO3,و همچنین قدرت عضلانی رت های نر سالمند چاق بود.

    روش شناسی: 

    از تعداد 30 سر رت نر نژاد ویستار (سن: 15 ماه و وزن: 320 تا 350 گرم)، 10 سر به عنوان گروه کنترل جدا و مابقی به مدت 12 هفته تحت رژیم غذایی پرچرب چاق شدند. سپس رت های چاق (با شاخص لی بالاتر از 310) به دو گروه کنترل چاق و تمرین مقاومتی تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی برنامه تمرینی (بالا رفتن از نردبان) را به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه انجام دادند (3 نوبت با 8 تکرار و با 25%، 50%، 75% و 100% وزن بدن). مقادیر پروتیین های Atrogin-1 و  Murf1 FOXO3, به روش الایزا در عضله نعلی اندازه گیری شد. قدرت عضلانی نیز با آزمون قدرت گرفتن دو اندام جلویی اندازه گیری شد. مقدار پروتیین ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی و قدرت عضلات با آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بانفرونی تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مقایسه با گروه کنترل، چاقی باعث افزایش پروتیین های Atrogin-1 و  Murf1 FOXO3, (p=0.000) و کاهش قدرت عضلانی (p=0.000) در گروه کنترل چاق شد. از طرف دیگر، تمرین مقاومتی مقادیر (p=0.012) Atrogin-1 و (p=0.005) Murf1  , (p=0.003) FOXO3 را در گروه تمرین به نسبت گروه کنترل چاق کاهش و قدرت گرفتن دو اندام جلویی را افزایش داد. (p=0.000).

    نتیجه گیری

    اگرچه چاقی باعث افزایش نشانگرهای آتروفی عضلانی شد، نتایج این پژوهش نشان داد که تمرین مقاومتی با کاهش نشانگرهای مرتبط با آتروفی عضلانی، نقش مهمی در حفظ توده و افزایش قدرت عضلانی در رت های سالمند چاق دارد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، چاقی، سالمندی، سارکوپنی، رت های ویستار
  • مصطفی خانی، حمیدرضا زلفی*، ژاله نیکنام صفحات 27-39
    هدف

    چاقی یک بیماری پیچیده است که با اختلال در سوخت و ساز چربی، باعث بروز استرس اکسایشی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر دو هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) همراه با مکمل سازی آویشن، بر شاخص های لیپیدی، استرس اکسایشی، ترکیب بدن و ظرفیت هوازی زنان چاق و دارای اضافه وزن است.

    روش شناسی: 

    در یک مطالعه نیمه تجربی، 40 زن چاق و دارای اضافه وزن با شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از 25، درصد چربی (80/3 ± 92/38) و میانگین سنی (32/3 ± 87/32سال)، به صورت تصادفی و براساس درصد چربی و BMI، در چهار گروه HIIT (پنج جلسه در هفته)، مکمل آویشن، تمرین+مکمل و کنترل تخصیص یافتند. مکمل سازی آویشن به صورت دمنوش (2 گرم در ترکیب با 150 میلی لیتر آب جوش) بود که در دو نوبت (دو ساعت قبل از تمرین و بلافاصله بعد از تمرین) مصرف شد. شاخص های ترکیب بدنی و نمونه های خونی 24 ساعت قبل و بعد از دو هفته تمرینات HIIT به منظور بررسی شاخص های لیپوپروتیین با چگالی کم (LDL)، لیپوپروتیین با چگالی بالا (HDL)، مالون دی آلدهید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) اخذ شد. آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری P≤0.05 برای آنالیز داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    بررسی ها نشان داد که در مقادیر HDL، MDA ،TAC وVO2max تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود دارد (P>0.05) که این تفاوت در VO2maxو MDA میان گروه های تمرین و تمرین+مکمل با کنترل و مکمل مشاهده شد. TAC در گروه های مکمل و تمرین+ مکمل نسبت به دو گروه دیگر بالاتر بود. همچنین در متغیرهای LDL و درصد چربی بدن تفاوت معنی داری میان گروه های تحقیق مشاهده نشد (P>0.05).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مصرف دو هفته دم نوش آویشن به همراه تمرینات HIIT باعث بهبود استرس اکسایشی و برخی از شاخص های نیم رخ چربی شده و احتمالا می تواند در بهبود عوارض ناشی از چاقی موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT)، آویشن، اضافه وزن و چاقی
  • امیر خسروی*، صدیقه طاهرزاده صفحات 40-53
    هدف

    کم کاری تیرویید به همراه یایسگی اثر مضاعفی بر افسردگی زنان یایسه دارد که فعالیت ورزشی با افزایش میانجی های عصبی منجر به بهبود خلق و خو می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر یک دوره ویبریشن کل بدن بر افسردگی، سروتونین و نوراپی نفرین زنان یایسه با کم کاری تیرویید بود. 

    روش شناسی:

    در این مطالعه نیمه تجربی 20 زن یایسه با کم کاری تیرویید 46 تا 57 ساله شهرستان خرم آباد انتخاب و به دو گروه 10 نفره: کنترل(C)  و تمرین ویبریشن کل بدن(V) ، تقسیم شدند. گروهV ، این تمرینات را به مدت 12 هفته و سه بار در هفته، با فرکانس 30 تا 50 هرتز،  با دامنه یک تا دو میلی متر با اعمال 20 تا 30 دقیقه ویبریشن 5 تا 15 دقیقه تمرین اندام فوقانی و تحتانی را انجام دادند. در دو مرحله شروع و پایان مطالعه سطح سروتونین و نوراپی نفرین سرم خون با استفاده از روش الایزا، میزان افسردگی با استفاده از پرسشنامه بک، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی و وزن بدن مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به طبیعی بودن توزیع داده ها از روش های آماری تی مستقل و کوواریانس، در سطح معناداری 0/05 تجزیه و تحلیل استفاده شد.

    یافته ها

    12 هفته تمرین ویبریشن کل بدن در گروه V باعث افزایش معنادار سطح سرمی سروتونین (P=0.001)، نوراپی نفرین (P=0.001) و کاهش افسردگی (P=0.018) نسبت به گروه کنترل شد. همچنین کاهش معناداری در میزان درصد چربی بدن (P=0.041)، شاخص توده بدن (P=0.044) و وزن (P=0.047) دیده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرینات ویبریشن احتمالا از طریق افزایش میزان سروتونین و نوراپی نفرین سرم موجب کاهش افسردگی زنان یایسه مبتلا به کم کاری تیرویید می شود.

    کلیدواژگان: ویبریشن، سروتونین، نوراپی نفرین، کم کاری تیروئید، افسردگی
  • زهرا تکتم برمر، صادق چراغ بیرجندی*، نجمه رضائیان صفحات 54-67
    هدف

    آپوپتوز نوعی مرگ برنامه ریزی شده است در تنظیم تعادل بین مرگ سلولی و رشد بافت نقش مهمی دارد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین تناوبی با شدت بالا و مکمل یاری کورکومین بر شاخص های آپوپتوز فاکتور نکروز تومور آلفا، فاکتور هسته ای تقویت کننده زنجیره سبک کاپا و فاس بر سمیت عصبی هیپوکمپ ناشی از مصرف آب اکسیژنه در رت های نر می باشد.

    روش شناسی: 

    این تحقیق از نوع تحربی بوده که در آن 50 سر رت نر بالغ از نژاد ویستار با وزن 20±200 گرم و سن 8 هفته به طور تصادفی به 5 گروه مساوی 1) سالین، 2) آب اکسیژنه (H2O2)،  3) تمرین تناوبی شدید+ H2O2، 4) مکمل کورکومین+ H2O2، 5) تمرین تناوبی شدید+مکمل کورکومین+ آب اکسیژنه (n=10) تقسیم شدند.   H2O2 مقدار 1 میلی مول به ازای هر کیلوگرم از وزن 3 بار در هفته در روزهای زوج و کورکومین، روزانه 150 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن استفاده شد. برنامه تمرین دویدن بر روی تردمیل 8 هفته (پنج جلسه در هفته با شدت 85-90 درصد سرعت بیشینه) انجام شد. بافت هیپوکامپ رت ها در پایان دوره تحقیق برای ارزیابی تغییرات بیان ژنی متغیرهای مورد بررسی استخراج شد. داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری 05/0≥p تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد تزریق آب اکسیژنه منجر به افزایش معنادار بیان ژن های TNF-α، NF-κB و  Fas(P=0.001) شده است. تمرین HIIT و مکمل یاری کورکومین به تنهایی و به صورت ترکیبی به ترتیب منجر به تغییرات کاهشی نسبت به گروه آب اکسیژنه در بیان ژن های TNF-α، NF-κB  و Fas داشتند (P=0.001) که نشان دهنده اثر مثبت تمرین ورزشی و مکمل یاری کورکومین بر شاخص های مورد نظر می باشد.

    نتیجه گیری

    چنین به نظر می رسد احتمالا" تزریق برون زاد H2O2 منجر به افزایش روند آپوپتوز نورونی می شود. انجام تمرینات HIIT و مکمل کورکومین توانست فرآیند آپوپتوز را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، تمرین تناوبی با شدت بالا، آب اکسیژنه، سمیت عصبی
  • کاظم چراغ بیرجندی*، الهام قاسمی، میثم حسین زاده، دانیال الهیاری صفحات 67-80
    هدف

    افزایش گالکتین-3 و اختلال در نیمرخ لیپیدی از عوامل خطر حوادث قلبی در دوران سالمندی محسوب می شود و ورزش به عنوان یک راهکار تعدیل کننده این وضعیت پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر گالکتین-3، عوامل خطرزای قلبی و عروقی و بهزیستی روانشناختی در سالمندان دارای اضافه وزن بود.

    روش شناسی: 

    در این مطالعه نیمه تجربی، 40 مرد سالمند داوطلب دارای اضافه وزن غیرفعال با دامنه سنی 60 تا 75 سال به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند. تمرین ترکیبی شامل بخش های هوازی (40 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه)، مقاومتی (میزان درک فشار 5 تا 8  براساس OMNI) و تعادلی به مدت هشت هفته (سه جلسه در هفته) اجرا شد. شاخص های گالکتین به روش الایزا، پروفایل لیپید به روش آنزیماتیک و بهزیستی روانشناختی با پرسشنامه ریف سنجش شدند. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، تحلیل کوواریانس و همبستگی پیرسون سنجش گردیدند.

    یافته ها

    هشت هفته تمرین ترکیبی باعث کاهش معنی دار گالکتین-3 (01/0=P)، TG (001/0=P)، TC (01/0=P)، LDL (001/0=P)، WHR (01/0=P)، درصد چربی (01/0=P) و افزایش معنی دار HDL (01/0=P) و بهزیستی روانشناختی (01/0=P) گردید. همچنین بین نمره بهزیستی روانشناختی با HDL  (01/0=P) همبستگی مثبت و با گالکتین-3 (01/0=P) و LDL  (03/0=P) همبستگی معکوس و معنادار مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین ترکیبی با بهبود ترکیب بدنی و کاهش گالکتین-3 و چربی های خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و اختلالات شناختی را در سالمندان کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: ورزش، سالمندی، گالکتین-3، بیماری های قلبی و عروقی
  • حبیب عبدی، لطفعلی بلبلی، رقیه افرونده* صفحات 81-92
    هدف

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید بر پروفایل لیپیدی، شاخص های ترکیب بدنی و VO2max مردان سیگاری دارای اضافه وزن بود.

    روش شناسی: 

    20 مرد با میانگین سنی 13/4 ± 03/45 سال و میانگین شاخص توده بدنی 32/3 ± 41/27 به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند که به طور تصادفی به دو گروه تجربی (10=n) و کنترل (10=n) تقسیم شدند. گروه تجربی طی 6 هفته، هر هفته 3 جلسه تمرینات تناوبی انجام دادند. تمرینات شامل 10 مرحله فعالیت باشدت 95-85 درصد ضربان قلب ماکزیمم و مدت زمان هر مرحله فعالیت 90 ثانیه بود که با 60 ثانیه ریکاوری فعال همراه بود. قبل و 48 ساعت پس از تمرینات از آزمودنی ها در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد. همچنین شاخص های ترکیب بدنی و VO2max اندازه گیری شد. برای مقایسه درون گروهی از آزمون t همبسته و برای مقایسه بین گروهی از آزمون t مستقل و تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.

    یافته ها

    بین مقادیر پس آزمون گروه های تمرینی و کنترل تفاوت معنی داری برای VO2max (001/0=p) و HDL (016/0=p) مشاهده شد اما تفاوت پس آزمون برای TG , LDL ,TC و شاخص های آنتروپومتریکی معنی دار نبود (05/0<p). نتایج آزمون t همبسته در گروه تمرین نشان داد سطوح HDL و VO2max در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشته است (P < 0.05) ولی تغییرات سایر لیپوپروتیین ها، درصد چربی بدن، دور شکم و نسبت کمر به باسن در گروه تمرینی معنی دار نبود (05/0<p).

    نتیجه گیری

    شش هفته تمرین تناوبی شدید باعث افزایش معنی دار HDL و VO2max و کاهش غیر معنی دار برخی شاخص های ترکیب بدن و سطوح TG ,LDL ,TC در مردان سیگاری دارای اضافه وزن می شود.

    کلیدواژگان: پروفایل لیپیدی، تمرینات تناوبی، مردان سیگاری، اضافه وزن
  • نینا علیپور قاضی چاکی، احمد عبدی*، علیرضا براری صفحات 94-109
    هدف

    چاقی با سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. سسترین-2 (SESN2) و لیپوکالین 2 (LCN2) نقش مهمی در چاقی و عوارض آن دارند. فعالیت ورزشی و برخی مواد طبیعی نقش ارزنده ای در درمان و پیشگیری از عوارض چاقی دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس (PT) و رزوراترول (RSV) بر SESN2، LCN2، HOMA-IR و استرس اکسیداتیو در زنان میانسال چاق بود.

    روش شناسی: 

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 40 زن بالغ چاق (سن 70/5 ± 74/42 سال، شاخص توده بدنی 37/1 ± 76/31 کیلوگرم بر متر مربع) از شهر تهران انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه دارونما (C)، تمرین پیلاتس (PT)، رزوراترول (RSV) و تمرین پیلاتس-رزوراترول (PTRSV) تقسیم شدند. گروه های PT برنامه تمرینی با شدت متوسط را به مدت 8 هفته، 3 بار در هفته انجام دادند. به گروه های RSV و PTRSV قرص های 500 میلی گرمی RSV در صبح داده شد. سطوح سرمی SESN2 و LCN2 توسط کیت الایزا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و آنکوا در سطح معنی داری 05/0 p< آزمون شد.

    یافته ها

    افزایش SESN2 و کاهش معنی دار میزان LCN2 در گروه های PT (به ترتیب P=0.034, P=0.046)، RSV (به ترتیب P=0.017, P=0.040) و PTRSV (به ترتیب P=0.0001, P=0.0001) نسبت به گروه C؛ و گروه PTRSV نسبت به گروه های PT (به ترتیب P=0.011, P=0.037) و RSV (P=0.020, P=0.023) مشاهده شد. همچنین افزایش معنی داری در میزان GPX و کاهش در HOMA-IR و MDA در گروه های PT، RSV و PTRSV نسبت به گروه C؛ و گروه PTRSV نسبت به گروه های PT و RSV مشاهده شد (p<0.05). 

    نتیجه گیری

    PT و RSV با تاثیر بر SESN2، LCN2، استرس اکسیداتیو و HOMA-IR از اختلالات متابولیکی ناشی از چاقی مقابله کند. بنابراین ترکیب PT و RSV یکی از راه کارهای موثر برای جلوگیری از سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی در زنان چاق می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، رزوراترول، سسترین-2، لیپوکالین 2، چاقی
  • میثم روزستان، خالید محمدزاده سلامت*، سید علی حسینی صفحات 110-123
    هدف

    تاثیر تمرین ورزشی در کنترل بیماری دیابت اثبات شده است، اما تفاوت بین نوع تمرین به ویژه  تداومی با شدت متوسط و تناوبی شدید بر مکانیسم های محافظتی بافت قلب هنوز به خوبی شناخته نشده است. لذا هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید و تداومی با شدت متوسط بر بیان ژن SIRT3 و HSP70 بافت قلب رت های چاق شده با غذای پر چرب و مبتلا به دیابت بود.

    روش شناسی:

     18 سر رت نر نژاد اسپراگ-داولی به مدت سه ماه تحت رژیم غذایی پرچرب و سپس تزریق صفاقی mg/kg 30 استروپتوزوتوسین قرار گرفتند. رت ها بر اساس گلوکز خون در 3 گروه 6 تایی، تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی با شدت پایین، و کنترل تقسیم شدند. همچنین 6 سر رت برای بررسی اثر رژیم غذای پرچرب و دیابت بر متغیر های تحقیق در گروه کنترل سالم بررسی شدند. طول پروتکل تمرینات 8 هفته بود که طی آن گروه تمرین تناوبی در هفته اول 6 و در هفته آخر 12 وهله تمرینی را با شدت 80 تا 85 درصد حداکثر سرعت دویدن انجام دادند. تمرین گروه تمرین تداومی با شدت متوسط شامل دویدن 50 تا 55 درصد حداکثر سرعت بود، که از 25 دقیقه هفته اول به 50 دقیقه در هفته پایانی رسید. در انتها مقادیر بیان ژن SIRT3 و HSP70 در بافت قلب به روش qReal Time PCR اندازه گیری شد. همچنین جهت تحلیل یافته ها از آزمون آنالیزواریانس (ANOVA) یکراهه استفاده شد (05/0>P).

    یافته ها

    مقادیر بیان ژن SIRT3 در گروه های تدامی با شدت متوسط و تناوبی شدید به طور معنیداری بالاتر از گروه کنترل بود (001/0=P). همچنین مقادیر بیان ژن HSP70 در گروه تناوبی شدید به طور معنیداری پایینتر از گروه کنترل بود (01/0=P). تفاوت معنیداری در مقادیر SIRT3 و HSP70 در تمرین تناوبی شدید و تداومی مشاهده نشد (05/0≤P). 

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد فعالیتهای ورزشی تداومی و تناوبی با افزایش بیان SIRT3 در بهبود عملکرد میتوکندریایی نقش دارند؛ اما با توجه کاهش مقادیر HSP70 در گروه تمرینات تناوبی شدید انجام مطالعات بیشتر در ارتباط با تاثیر تمرینات شدید بر دیگر مکانیسمهای مزتبط با نشانگرهای حفاظتی سلول لازم است.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، SIRT3، HSP70، قلب، دیابت
  • موسی خلفی*، پژمان تقی بیک زاده بدر، عیسی نائبی علمداری صفحات 124-138
    هدف

    تمرینات ورزشی منجر به بهبود عملکرد اندوتلیال می شود، با این حال تاثیر تمرین مقاومتی در برابر هوازی بر عملکرد اندوتلیال ناشناخته است. از این رو، هدف فراتحلیل حاضر بررسی تاثیر تمرین مقاومتی در برابر تمرین هوازی بر عملکرد اندوتلیال در افراد بزرگسال بود.

    روش شناسی: 

    جستجو در پایگاه های اطلاعات الکترونیکی PubMed، Scopus،Web of science  و Google scholar تا تاریخ 23 دی 1401  (13 ژانویه  2023) برای مطالعات تمرین مقاومتی در برابر تمرین هوازی بر روی شاخص اتساع عروقی حاصل از جریان خون (FMD) صورت گرفت. کلمات کلیدی استفاده شده شامل کلید واژه های "تمرین مقاومتی"، "تمرین هوازی" و "عملکرد اندوتلیال" بودند. تفاوت میانگین وزنی (WMD) و فاصله اطمینان 95% با استفاده از نرم افزار CMA2 به منظور تعیین اندازه اثر محاسبه شد.

    یافته ها

    در مجموع 12 مطالعه با 473 آزمودنی با دامنه سنی و شاخص توده بدنی به ترتیب از 21 تا 71 سال و 24 تا 32 کیلوگرم بر مترمربع وارد پژوهش حاضر شدند. نتایج فراتحلیل حاضر نشان داد هر دو نوع تمرین مقاومتی و هوازی منجر به بهبود افزایش FMD می شوند و تفاوت معنی داری بین دو نوع تمرین وجود ندارد [p=0.549 ،(17/1- الی 43/0CI:) 37/0-]. با این وجود، ناهمگونی بالا و معنی داری وجود داشت (I2=61.65, p=0.001).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هر دو پروتکل تمرین مقاومتی و هوازی منجر به بهبود عملکرد اندوتلیال در بزرگسالان می شود که ممکن است منجر به بهبود عملکرد قلبی-عروقی و به دنبال آن کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، عملکرد اندوتلیال، FMD، بیماری قلبی-عروقی
  • محمد ملکی پویا*، مجتبی خان سوز صفحات 139-150
    هدف

    گلیکوپروتیین های پنتراکسین-3 و E-سلکتین هنگام التهاب، توسط سلول های اندوتلیوم، ماکروفاژها و سلول های میلوییدی سنتز شده و نقش اساسی در بیماران سکته  قلبی دارد. با توجه به اثرات مثبت بازتوانی هوازی بر بیماران قلبی تحقیق حاضر به بررسی پاسخ ضد التهابی یک جلسه بازتوانی هوازی به همراه تحریک الکتریکی در رت های القاء شده به سکته قلبی پرداخته است.

    روش شناسی: 

    در این مطالعه تجربی کنترل شده با گروه شاهد 50 سر رت با وزن (30 ±200 گرم) به طور تصادفی به 5 گروه برابر سالم، سکته قلبی، سکته قلبی-بازتوانی هوازی، سکته قلبی-تحریک الکتریکی و سکته-بازتوانی هوازی-تحریک الکتریکی تقسیم شدند. سپس سکته قلبی با تزریق زیرجلدی ایزوپروترونول القاء گردید. گروه های مداخله برای یک جلسه تحت بازتوانی هوازی (تردمیل با سرعت 20 متر/دقیقه برای 1 ساعت) و تحریک الکتریکی (با فوت شوک برای 5/0 میلی آمپر و 20 دقیقه) قرار گرفتند. سپس بلافاصله بعد از مداخله، سطوح سرمی متغیرها به روش الایزا بررسی شد. آنالیز داده ها با آزمون آنووآ یک طرفه و معنی داری 05/0>P انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که القاء سکته قلبی منجر به افزایش معنی دار سطوح سرمی پنتراکسین-3 و E-سلکتین مطالعه حاضر شد  (P=0.0001). انجام بازتوانی و تلفیقی از بازتوانی و تحریک الکتریکی تاثیر معنی داری بر مقادیر پنتراکسین-3  نداشت  (P=0.943)، اما غلظت E-سلکتین در کلیه گروه ها نسبت به سکته قلبی کاهش داشت که این تغییر در گروه بازتوانی و تحریک الکتریکی معنی دار بود (P=0.044).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد بازتوانی هوازی، تحریک الکتریکی و تلفیقی از آن ها با کاهش مقادیر E-سلکتین می تواند منجر به کاهش التهاب بیماران با سکته قلبی شود و در بهبود حال آن ها موثر باشد.

    کلیدواژگان: انفارکتوس، پنتراکسین-3، E-سلکتین، بازتوانی هوازی، تحریک الکتریکی
  • مرتضی فتاح پور، سولماز بابایی بناب* صفحات 151-162
    هدف

    انجام فعالیت بدنی می تواند از راه تنظیم و تعدیل آدیپوکین ها، نقش مهمی در بافت چربی ایفا کند. در نتیجه القای ترشح آدیپوکاین های مفید از بافت چربی، میتواند از تاثیرات انجام فعالیت های بدنی باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین در آب بر سطوح امنتین-1 و کمرین در زنان چاق غیرفعال بود.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بر روی 20 زن چاق غیرفعال با دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) در بازه ی سنی 30 الی 35 سال، انجام شد. گروه تجربی برنامه ی تمرین در آب را به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 60 دقیقه با شدت 60 الی 75 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند و در این مدت گروه کنترل در هیچ فعالیت بدنی شرکت نکردند. از گروه تجربی و کنترل قبل و بعد از 48 ساعت پس آخرین جلسه ی تمرین و پس از 10 الی 12 ساعت ناشتایی برای سنجش شاخص های مورد نظر، نمونه گیری خونی به عمل آمد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون t زوجی و مستقل در سطح معنی داری 5 درصد تحلیل شد. 

    یافته ها

    انجام 12 هفته تمرین در آب باعث افزایش معنی دار امنتین-1 شد (02/0p=). در مقایسه با گروه کنترل نیز، تمرین در آب سبب کاهش مقدار کمرین شد (04/0= p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که انجام تمرین در آب، با افزایش امنتین-1 و کاهش کمرین نقش مهمی در کاهش وزن و شاخص توده بدنی داشته و تغییرات این فاکتورها در پیشگیری از بیماری های مربوط به چاقی بسیار موثر است.

    کلیدواژگان: امنتین-1، کمرین، تمرین در آب، زنان چاق
|
  • Maryam Mehrjoo, Homa Sheikhani *, Mohammad Ali Babaee Bigi, Babak Hosseini, Masoud Amini, Alireza Jowhari Pages 1-12

    One of the main causes of death from cardiovascular diseases is obesity. Bariatric surgery is very common for the treatment of obesity. Therefore, the present study investigated the relationship between physical activity and selected food consumption patterns on the morphological and functional indicators of the heart in morbidly obese females after bariatric surgery.

    Methods

     The present study was semi-experimental; So that the studied sample was 10 women with morbid obesity; who in 2021 intended to undergo bariatric surgery at Hafez Hospital and Shiraz Mother and Child Hospital. These people were included in the study in an accessible and purposeful way. Patients with mean ± standard deviation of age (34.58 ± 14.46 years), height (165.42 ± 9.876 cm), weight (pre-test: 112.58 ± 22.31 kg and post-test : 78.08±17.26 kg) and body mass index (pre-test: 40.9±5.59 and post-test: 28.47±5.44 kg/m2) were selected. Before and 12 weeks after bariatric surgery, some morphological and functional indicators of the heart were examined by echocardiography. The physical activity program based on the rules of the American College of Sports Medicine (ACSM) and the diet plan based on the textbook of the Bariatric Surgery Society (ASMBS) for a period of 12 weeks were provided to the patients by the surgeon. Considering the normality of the data through the Shapiro-Wilk test, to determine the difference between the two pre-test-post-test times, using the t-paired test and to determine the degree of correlation using the Pearson correlation test, and in the section of non-parametric statistics (qualitative data) using Wilcoxon test and Spearman's correlation test were used. The Shapiro-Wilk test was used to evaluate the normality of the data, and after examining the results of the said test, the distribution of the data was not normal. A significance level of p<0.05 was considered.

    Results

     Between physical activity and selected food consumption pattern with the variables of interventricular wall thickness (r=0.825, p<0.05), posterior heart wall thickness (r=0.704, p<0.05), dimensions of the left atrium of the heart ( A significant negative correlation was seen with the level of physical activity along with diet.  Also, there was a significant decrease in the thickness of the wall between the two ventricles, the thickness of the posterior wall of the heart, and the diastolic dysfunction of the left ventricle in the post-test compared to the pre-test, and no significant difference was observed in the rest of the research variables between these times.

    Conclusion

     Bariatric surgery with modification of diet and moderate-intensity physical activity based on ACSM can have a positive effect on some morphological and functional variables of the heart  and protect people from cardiovascular risks caused by obesity.

    Keywords: Physical Activity, Cardiac morphological Indexes, Cardiac functional Indexes, Morbid obesity, Bariatric surgery
  • Esmaeil Azimian, Ali Akbarnejad Gharehloo *, Parisa Pournemati Pages 13-26
    Aim

      Resistance training is one of the most effective methods to reduce fat tissue and   prevention of reducing muscle mass and strength loss (sarcopenia). The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of resistance training on protein amounts of FOXO3, Murf1 and Atrogin-1 and also muscle strength of obese aged male rats.

    Method

    Out of 30 Wistar male rats (age: 15 months and weight: 320 to 350 grams), 10 were separated as control group and the rest became obese under a high-fat diet for 12 weeks.  Then the obese rats (with Lee index higher than 310) were divided into two groups: obese control and resistance training. The resistance training group performed training program (ladder-climbing) for 8 weeks, 3 sessions per week (3 sets of 8 reps with %25, %50, %75 and %100 of body weight). The amounts of FOXO3, Murf1 and Arogin-1 proteins were measured by ELISA method in soleus muscle. muscle strength was also measured by forelimb grip strength test. The levels of protein were analyzed using ANOVA and Tukey and muscle strength were analyzed with ANCOVA and Bonferroni post hoc test.

    Results

    Compared to the control group, obesity increased FOXO3, Murf1 and Arogin-1 proteins (p=0.000) and decreased muscle strength (p=0.000) in the obese control group. on the other hand, resistance training decreased the values of FOXO3 (p=0.003), Murf1 (p=0.005) and Arogin-1 (p=0.012) and increased forelimb grip strength (p=0.000) in the training group compared to the obese control group.

    Conclusion

    Although obesity increased muscle atrophy markers, the results of this research showed that resistance training plays an important role in maintaining muscle mass and increasing muscle strength in obese aged rats by reducing muscle atrophy markers.

    Keywords: resistance training, Obesity, Aging, Sarcopenia, Wistar Rats
  • Mostafa Khani, Hamid Reza Zolfi *, Zhale Niknam Pages 27-39
    Aim

      Obesity is regarded as a complex disease which is associated with a disorder in fat metabolism and causes oxidative stress. The objective of this study is to investigate the effect of two-week High Intensity Interval Training (HIIT) with thyme supplementation on lipid indices, oxidative stress, body composition, and aerobic capacity of the obese and overweight women.

    Methods

    In a semi-experimental study, 40 obese and overweight women, with a BMI≥25, body fat (38.92±3.80 %) and an average age (32.87±3.32 years), based on the fat percentage and BMI, were randomly divided into the four HIIT (five sessions per week), thyme supplement, exercise + supplement, and control groups. Thyme supplementation was in the form of an infusion (2 grams mixed with 150 ml of boiling water), which was consumed two times (two hours before and immediately after training). Body composition indices and blood samples were taken 24 hours before and after two-week HIIT exercises in order to evaluate and analyze LDL, HDL, MDA, and TAC indices. Analysis of covariance and Bonferroni’s Post Hoc Test were used for data analysis at a significance level of P≤0.05.

    Results

    The findings indicated that there is a significant difference between the groups in HDL, MDA, TAC, and V̇O2max values (P<0.05). The difference was observed in V̇O2max and MDA between the exercise and exercise + supplemented control, as well as the supplement groups. The TAC of the thyme supplement and exercise + supplement consuming groups was higher in proportion to the other two groups. Furthermore, there was no significant difference between the research groups in LDL and the body fat percentage variables (P>0.05).

    Conclusions

    It seems that consuming thyme tea for two weeks along with HIIT exercises improves the oxidative stress and some lipid profiles and can be apparently effective in improving the complications caused by obesity.

    Keywords: High Intensity interval training, Thyme, Overweight, Obesity
  • Amir Khosravi *, Sedigheh Taherzadeh Pages 40-53
    Aim

     hypothyroidism in addition to menopause has a double effect on depression in postmenopausal women, and sports activity improves mood by increasing neurotransmitters. The aim of this study was to determine the effect of a period of whole body vibration course on depression, the levels of serotonin and norepinephrine indices in postmenopausal women with hypothyroidism.

    Methods

    In this semi experimental study, 20 postmenopausal women with hypothyroidism aged 46 to 57 were selected from Khorramabad city and divided into two groups of 10: control (C) and whole body vibration training (V). Group V performed these exercises for 12 weeks and three times a week, with a frequency of 30 to 50 Hz, with a range of 1 to 2 mm, applying 20 to 30 minutes of vibration and 5 to 15 minutes of upper and lower limb training. At the beginning and end of the study, blood serum serotonin and norepinephrine levels were measured using the ELISA method, depression was measured using the Beck questionnaire, body fat percentage, body mass index, and body weight. Due to the normality of data distribution, independent t and covariance statistical methods were used for analysis at a significance level of 0.05.

    Results

    12 weeks of whole body vibration training in group V significantly increased the serum levels of serotonin (P=0.001), norepinephrine (P=0.001) and decreased depression (P=0.018) compared to the control group. There was also a significant decrease in body fat percentage (P=0.041), body mass index (P=0.044) and weight (P=0.047).

    Conclusions

     It seems that vibration training may reduce depression in postmenopausal women with hypothyroidism by increasing serum serotonin and norepinephrine levels.

    Keywords: Vibration, Serotonin, Norepinephrine, Hypothyroidism, depression
  • Zahra Toktam Barmar, Sadegh Cheragh-Birjandi *, Najmeh Rezaeian Pages 54-67
    Aim

      Apoptosis is a type of programmed death that is important in regulating the balance between cell death and tissue growth. Thus, the aim of this study is to investigate the effect of high-intensity interval training and curcumin supplement on apoptosis indicators such as TNF-α, NF-kB and Fas on hippocampal neurotoxicity caused by hydrogen peroxide consumption in male rats.

    Methods

    This is an experimental research in which 50 adult male Wistar rats weighing 20 ± 200 g and aged 8 weeks were randomly divided into 5 equal groups of saline, hydrogen peroxide (H2O2, intense intermittent exercise + oxygenated water, curcumin supplement + hydrogen peroxide and intense intermittent exercise + Curcumin supplementation + hydrogen peroxide (n=10) were divided. H2O2 in the amount of 1 mmol per kg of body weight 3 times a week on even days and curcumin, 150 mg per kg of body weight per day, was used by gavage. The treadmill running program was performed for 8 weeks (five sessions per week with an intensity of 85-90 % of the maximum speed). At the end of the injection and training period, rats were extracted to evaluate changes in gene expression of hippocampal tissue. Data were analyzed using one-way ANOVA method at a significant level (α≥0.05).

    Results

     The findings showed that hydrogen peroxide injection led to a significant increase in the expression of TNF-α, NF-κB, Fas genes (P=0.001). HIIT exercise and curcumin supplement each alone and together lead to decreasing changes in the expression of TNF-α, NF-κB, Fas (P=0.001), which shows the positive effect of exercise training and curcumin supplementation on the desired indicators.  

    Conclusions

    It seems so, exogenous injection of H2O2 has led to an increased the process of neuronal apoptosis. HIT exercises and curcumin supplement has been able to reduce the process of apoptosis.

    Keywords: Apoptosis, high intensity intermittent exercise, hydrogen peroxide, neurotoxicity
  • Kazem Cheraghbirjandi *, Elham Ghasemi, Meysam Hosseinzade, Dnayal Allahyari Pages 67-80

    The increase of galectin-3 and disturbance in the lipid profile are considered as risk factors for cardiac events in old age, and exercise has been proposed as a modulating solution to this situation. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of multicomponent training elderly.

    Methods

    In this s Quasi -experimental study, 40 inactive overweight elderly men with an age range of 60 to 75 years were selected using a targeted and accessible sampling method and were randomly assigned to two training and control groups. Multicomponent training including aerobic (40 to 65% of maximum heart rate), resistance (5 to 8 pressure perception according to OMNI) and balance sections was performed for eight weeks (3 sessions per week).  Galectin-3 by ELISA method, lipid profile by enzymatic method and psychological well-being by Riff questionnaire were measured.  Data were measured using independent t-tests, analysis of covariance and Pearson correlation.

    Results

    Eight weeks of multicomponent training caused a significant decrease in galectin-3 (P=0.01), TG (P=0.001), TC (P=0.01), LDL (P=0.001), WHR (P=0.01), fat percentage (P=0.01) and a significant increase in HDL (P=0.01) and psychological well-being (P=0.01). Also, there was a positive correlation between the psychological well-being score with HDL (P=0.01) and an inverse correlation with Galectin-3 (P=0.01) and LDL (P=0.03).

    Conclusions

    Multicomponent training seem to reduce the risk of cardiovascular diseases and cognitive disorders in the elderly by improving body composition and reducing galectin-3, fibrinogen, and blood lipids.

    Keywords: Exercise, Aging, Galectin-3, Cardiovascular disease
  • Habib Abdi, Lotfali Bolboli, Roghayyeh Afroundeh * Pages 81-92
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of six weeks of intense interval training on lipid profile, body composition indices and VO2max of overweight male smokers.

    Methods

    20 men with an average age of 46.41 ± 4.48 years and BMI (27.41±3.32), voluntarily participated in this study and were randomly divided into experimental (n=10) and control (n=10) groups. The experimental group performed interval exercises for 6 weeks, 3 sessions per week. The exercises consisted of 10 steps of activity at 85-95% of maximum heart rate for 90 seconds, which was accompanied by 60 seconds of active recovery. Before and 48 hours after the exercises, fasting blood was taken from the subjects. Body composition indices and VO2max were also measured. Paired t-test, independent t-test and multivariate analysis of covariance was used for intra-group and inter-groups comparison.

    Results

    A significant difference was observed between the post-test values of the training and control groups for VO2max (p=0.001) and HDL (p=0.016), but the post-test difference was not significant for TG, LDL, TC and anthropometric indices (p>0.05).  The results of the paired t-test in the training group showed that HDL and VO2max levels increased significantly compared to the pre-test (P < 0.05), but the changes in other lipoproteins, body fat percentage, abdominal circumference, and waist-to-hip ratio in the training group were not significant (p>0.05).

    Conclusions

      Six weeks of intense interval training causes a significant increase in HDL and VO2max and non-significant decrease in some body composition indicators and TG, LDL, and TC levels in overweight male smokers.

    Keywords: lipid profile, Interval training, male smokers, Overweight
  • Nina Alipour Ghazichaki, Ahmad Abdi *, Alireza Barari Pages 94-109

    Obesity is associated with metabolic syndrome and cardiovascular diseases. Sestrin-2 (SESN2) and Lipocalin 2 (LCN2) an important role in obesity and its complications. Exercise and some natural substances are known to play a valuable role in the treatment and prevention of obesity complications. The aim of this study was to investigate the effect of Pilates training (PT) and resveratrol (RSV) on SESN2, LCN2, HOMA-IR and oxidative stress in obese middle-aged women.

    Methods

    In this clinical trial study, 40 overweight adult men (age 42.74±5.70 years, Body mass index: BMI 31.76±1.37 kg/m2) were selected from Tehran and randomly allocated into four groups; including Placebo (C), Pilates Training (PT), Resveratrol (RSV) and Pilates Training-Resveratrol (PTRSV). PT groups performed a moderate intensity exercise program for 8 weeks, 3 times/week. The RSV and PTRSV groups were provided with 500 mg RSV tablets daily in the morning. Serum SESN2 and LCN2 levels were measured by ELISA kit. Data were analyzed using an independent t-test and ANCOVA at a significance level of p<0.05.

    Results

    It was observed a significant increase in SESN2 and a decrease in LCN2 in PT groups (P=0.034, P=0.046, respectively), RSV (P=0.017, P=0.040, respectively) and PTRSV (P=0.0001, respectively), P=0.0001) compared to C; and PTRSV compared to PT (P=0.011, P=0.037) and RSV (P=0.020, P=0.023 respectively).  Also, there was a significant increase in the GPX and a decrease in HOMA-IR and MDA in the PT, RSV and PTRSV groups compared to the C group; And PTRSV compared to PT and RSV groups (p<0.05).

    Conclusion

    PT and RSV counteract obesity-induced metabolic disorders by affecting SESN2, LCN2, oxidative stress and HOMA-IR. Therefore, the combination of PT and RSV is one of the effective solutions to prevent metabolic syndrome and cardiovascular diseases in obese women.

    Keywords: Exercise training, Resveratrol, SEST2, Lipocalin 2, Obesity
  • Meysam Rozestan, Khalid Mohamadzadeh Salamat *, Seyed Ali Hoseini Pages 110-123
    Aim

    The effect of exercise training in control of diabetes has been proved, but comparison of the effect of high intensity interval training (HIIT) and moderate intensity continuous training (MICT) on the protective mechanisms of heart tissue is still not well known. So, the aim of this study was to compare the effect of HIIT and MICT on the Sirtuin-3 (SIRT3) and Heat shock protein-70 (HSP70) gene expression in heart tissue of high-fat diet and diabetic rats.

    Methods

    eighteen male Sprague Dawley rats were fed with high-fat diet for three months. After that, diabetes was induced by injecting 30 mg/kg streptozotocin intra peritoneally. Then the rats were divided into 3 groups of 6 rats including, HIIT, MICT, and control. Also, 6 rats were considered to investigate the effect of high-fat diet and diabetes on research variables in the healthy control group. During 8 weeks training protocol, the HIIT group performed 6 training sessions in the first week to 12 training sessions in the last week training sessions with intensity of 80-85% of the maximum speed. MICT group was run 50 to 55% of the maximum running speed which lasted from 25 minutes in the first week to 50 minutes in the final week. Finally, SIRT3 and HSP70 gene expression values ​​were measured in heart tissue by qRT-PCR method. One-way analysis of variance (ANOVA) test was used to analyze the data (P<0.05).

    Findings

    SIRT3 gene expression levels in the HIIT and MICT groups were significantly higher than the control group (P=0.001) and HSP70 gene expression levels in the HIIT group were lower than the control group (P=0.01). In addition, no significant difference was observed in SIRT3 and HSP70 values ​​in HIIT and MICT training (P≤0.05).

    Conclusion

    It seems that HIIT and MICT play a role in improving mitochondrial function by increasing SIRT3 expression; However, considering the decrease in HSP70 levels following HIIT, it seems that more studies with the approach of cell damage following high-intensity training are needed.

    Keywords: Exercise training, SIRT, HSP70, Heart, Diabetes Mellitus
  • Mousa Khalafi *, Pejman Taghibeikzadehbadr, Eisa Naebi Alamdari Pages 124-138
    Aim

       Exercise training leads to the improvement of endothelial function; however, the effect of resistance training versus aerobic exercise on endothelial function is unknown. Therefore, the purpose of this meta-analysis was to investigate the effect of resistance training versus aerobic training on endothelial function in adults.

    Method

    A search was performed in the electronic databases of PubMed, Scopus, Web of Science and Google Scholar until January 13, 2023 for studies of resistance training versus aerobic training on the FMD (flow-mediated dilation) index. The keywords used included "resistance training", "aerobic training" and "endothelial function". Weighted mean difference (WMD) and 95% confidence interval were calculated using CMA2 software in order to determine the effect size.

    Results

      A total of 12 studies with 473 participants were included to meta-analysis with age and BMI range 21 to 71 years and 24 to 32 kg/m2, respectively. The results of the present meta-analysis showed that both types of resistance and aerobic training lead to an improvement in FMD and there was no significant difference between the two types of training [-0.37 (CI: -1.17 to 0.43), p=0.549]. However, there was a high and significant heterogeneity (I2=61.65, p=0.001).

    Conclusion

    The results of the present study showed that both resistance and aerobic training protocols lead to improvement of endothelial function in adults, which may lead to improvement of cardiovascular function and, subsequently, reduction of cardiovascular diseases induced mortality.

    Keywords: resistance training, aerobic training, endothelial function, FMD, Cardiovascular disease
  • Mohammad Malekipooya *, Mojtaba Khansooz Pages 139-150
    Aim

    Pentraxin-3 and E-selectin glycoproteins are synthesized by endothelium cells, macrophages and myeloid cells during inflammation and play an essential role in heart attack patients. Considering the positive effects of aerobic rehabilitation on heart patients, the present research has investigated the anti-inflammatory response of an aerobic rehabilitation session accompanied by electrical stimulation in rats induced to myocardial infarction.

    Methods

    In this controlled experimental study with a control group, 50 rats (200±30 gram) were randomly divided into 5 groups: healthy, infarcted, infarcted-aerobic rehabilitation, infarcted-electrical stimulation, and infarcted-aerobic rehabilitation-electrical stimulation. Then infarction was induced by subcutaneous injection of Isoproterenol. The intervention groups underwent aerobic rehabilitation (treadmill at a speed of 20 m/min for 1 hour) and electrical stimulation (with foot shock for 0.5 mA and 20 minutes) for one session. Then, immediately after the intervention, the serum levels of the variables were checked by ELISA method. Data analysis was done with one-way ANOVA test and P<0.05 significance.

    Results

    The results showed that infarct induction led to a significant increase in pentraxin-3 and E-Selectin serum levels in the present study (P=0.0001). Performing rehabilitation and a combination of rehabilitation and electrical stimulation had no significant effect on pentraxin-3 values (P=0.943). But E-selectin concentration was decreased in all groups compared to infarction, and this change was significant in rehabilitation and electrical stimulation group (P=0.044).

    Conclusion

    It seems that aerobic rehabilitation, electrical stimulation, and a combination of them by reducing E-selectin levels can be effective in improving the condition of myocardial infarction samples by reducing inflammation.

    Keywords: pentraxin-3, E-selectin, Aerobic Rehabilitation, Electrical Stimulation
  • Morteza Fattahpour, Solmaz Babaei * Pages 151-162
    Aim

        Physical activity can play an important role in fat tissue by regulating and modulating adipokines. As a result of inducing the release of useful adipokines from fat tissue, it can be one of the effects of doing physical activities. Therefore, the aim of this research was to investigate the effect of 12 weeks of training in water on the levels of omentin-1 and chemerin in inactive obese women.

    Materials and methods

     The current semi-experimental research with a pre-test and post-test design was conducted on 20 inactive obese women with two experimental (10 people) and control (10 people) groups in the age range of 30 to 35 years. The experimental group did the exercise program in water for 12 weeks and 3 sessions every week for 60 minutes with an intensity of 60-75% of the maximum heart rate, and during this period the control group did not participate in any physical activity. Blood samples were taken from the experimental and control groups before and after 48 hours after the last training session and after 10-12 hours of fasting to measure the desired indicators. The research data was analyzed using paired and independent t-test at a significance level of 5%.

    Result

    Performing 12 weeks of exercise in the water caused a significantly increase in omentin-1 (p=0.02). In comparison with the control group, exercise in water decreased the amount of chemerin (p=0.04).

    Conclusion

    It seems that exercising in water, by increasing omentin-1 and decreasing chemerin, has an important role in reducing weight and body mass index, and the changes of these factors are very effective in preventing diseases related to obesity.

    Keywords: Omentin-1, Chemerin, water training, inactive obese Woman