فهرست مطالب

نشریه پیشرفتهای نوین در مدیریت آموزشی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سحر صابری، محبوبه سلیمانپورعمران صفحات 1-19

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی خدمات موسسات آموزشی طرف قرارداد با کمیته امداد بر خودکارآمدی و انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه پایه دوم بهره مند از این خدمات در شهرستان بجنورد انجام شد.طرح پژوهش به روش علی مقایسه ای در دو گروه گواه و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر تحت حمایت سازمان کمیته امداد امام خمینی (ره) مشغول به تحصیل در نیم سال اول 1402-1401 در مدارس متوسطه شهرستان بجنورد و حجم نمونه 100 نفر بود. لذا ابتدا دانش آموزان دختر تحت حمایت کمیته امدادی که در مقطع دوم متوسطه مشغول به تحصیل بودند به روش سرشماری شناسایی نموده سپس پرسشنامه های انگیزه پیشرفت و خودکارآمدی را اجرا نموده کسانی که دارای انگیزه پیشرفت پایین و خودکارآمدی پایین هستند را انتخاب نموده این دانش آموزان را به دو گروه 50 نفره تقسیم گردید ابزار گردآوری اطلاعات : پرسشنامه 29 سوالی انگیزش پیشرفت هرمنس (1970)، پرسشنامه 117 سوالی خودکارآمدی عمومی شرر وهمکاران (1982) بود برای تجزیه و تحلیل داده های آماری از آزمون تی مستقل توضیع فراوانی، کواریانس و رگرسیون چند متغیری گام به گام بر روی SPSS-20 استفاده شد .نتایج نشان داد در فرضیه اصلی: خودکارآمدی در گروه آموزش ندیده با میانگین 62/44 کمتر از گروه آموزش دیده با میانگین 90/51 می باشد و مقدار فیشر 218/60 که با توجه به سطح معناداری 000/0 که کمتر از 05/0 می باشد تفاوت بین دو گروه را در متغییر خودکارآمدی نشان می دهد . انگیزه پیشرفت تحصیلی در گروه آموزش ندیده با میانگین 56/45 کمتر از گروه آموزش دیده با میانگین 44/51 می باشد مقدار فیشر 41/13 که در با توجه به سطح معنا داری کمتر از 05/0 (000/0) قرار گرفته اند این فرضیه تایید گردید . میزان اثر بخشی خودکارآمدی 38 درصد و در انگیزه پیشرفت تحصیلی 12 درصد بود. فرضیه فرعی اول: نتایج نشان داد بین خودکارآمدی در گروه های آموزش دیده و آموزش ندیده تفاوت وجود دارد و فرضیه تایید گردید. در گروه آموزش دیده خدمات موسسات آموزشی مورد قرار داد با کمیه امدام امام خمینی (ره) بر خودکارامد دانش آموزان تحت حمایت اثربخش است. و فرضیه فرعی دوم: نتایج نشان داد بین انگیزه پیشرفت تحصیلی در گروه های آموزش دیده و آموزش ندیده تفاوت وجود دارد و فرضیه تایید گردید . در گروه آموزش دیده خدمات موسسات آموزشی مورد قرار داد با کمیه امدام امام خمینی (ره) بر انگیزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تحت حمایت اثربخش است

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، انگیزه پیشرفت، موسسات طرف قرارداد کمیته امداد، دانش آموزان
  • مریم تقوایی یزدی *، طاهره آقامیرزایی محلی صفحات 20-30

    نظام آموزش عالی نقشی محوری در فرایند توسعه پایدار کشورها دارد که امروزه ایفای بهتر این نقش از طریق دانشگاه پژوهی که عبارت است از فرایند نظام یافته پژوهش ها و ارزشیابی های منظم تمامی فرایندها، برنامه ها، عملکردها، منابع و اثربخشی واحدهای سازمانی در یک دانشگاه یا موسسه آموزش عالی با مرکزیت یک واحد رسمی دانشگاه پژوهی از طریق جلب مشارکت سایر واحدها، میسر می گردد. این پژوهش با هدف شناسایی نقش دانشگاه پژوهی در توسعه پایدار به شیوه مطالعه عمیق مروری انجام و به منظور گردآوری داده ها از شیوه کتابخانه ای و بررسی اسنادی استفاده شده است. تاکنون در زمینه دانشگاه پژوهی پژوهش های فراوانی انجام شده است که در آن ها بیشتر به کارکردهای دانشگاه پژوهی پرداخته شده اما به اثرات بیرونی دانشگاه پژوهی پرداخته نشده است. محققان پژوهش حاضر با بررسی و تحلیل پژوهش های قبلی و مقالات موجود به شناسایی نقش دانشگاه پژوهی در ایجاد دانشگاه پایدار و در نهایت توسعه پایدار پرداخته و سعی در ارایه مدل نقش آفرینی دانشگاه با رویکرد دانشگاه پژوهی در توسعه پایدار دانشگاهی داشته اند. در این پژوهش ابعاد دانشگاه پایدار (آموزش و پژوهش پایدار، پردیس دانشگاهی پایدار، مدیریت دانشگاهی پایدار، بعد ارایه خدمات تخصصی به جامعه) و ابعاد دانشگاه پژوهی با رسالت توسعه پایدار (ارتباطات، مرجعیت اطلاعات، تحلیل گری سیاست ها، پژوهشگری و تصمیم سازی، ارزشیابی، پاسخگویی) مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نقش کلیدی دفتر دانشگاه پژوهی در ایجاد دانشگاه پایدار پیشنهاد گردید، در صورت عدم وجود دفتر دانشگاه پژوهی در دانشگاه ها اقدامات لازم در خصوص ایجاد این دفاتر انجام گیرد. نتیجه نهایی این پژوهش ارایه مدل مفهومی نقش آفرینی دانشگاه با رویکرد دانشگاه پژوهی در توسعه پایدار است.

    کلیدواژگان: دانشگاه پژوهی، دانشگاه پایدار، توسعه، توسعه پایدار
  • مرضیه السادات حسینی فهرجی *، سید محمدرضا طباطبائی صفحات 31-45

    پژوهش حاضر بدنبال پیش بینی تفکر خلاق براساس سبک های یادگیری و ذهنیت فلسفی در دانش آموزان مقطع دوم متوسطه شهر یزد در سال 1401 بوده است. تحقیق موجود یک تحقیق توصیفی از همبستگی است جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر یزد در سال 1401 که به تعداد 1852 نفر می باشند. روش نمونه گیری از نوع تصادفی خوشه ای و براساس جدول مورگان می باشد. به این صورت که از بین دبیرستان های دخترانه شهر یزد 10 دبیرستان دخترانه انتخاب و از هر دبیرستان دردوره دوم 3 کلاس و از هر کلاس 10 یا 15 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شد که جمعا 335 نفر انتخاب شد.ابزار این پژوهش پرسشنامه تفکر خلاق ولچ و همکاران (2002) ، پرسشنامه ذهنیت فلسفی اسمیت (1965)، پرسشنامه سبک های یادگیری کلب (1985) بوده است. نتایج این پژوهش با استفاده از ضریب رگرسیون نشان داد تفکر خلاق براساس سبک های یادگیری واگرا، همگرا، انطباق دهنده و جذب کننده و ذهنیت فلسفی پیش بینی می شود.

    کلیدواژگان: تفکر خلاق، سبک های یادگیری، ذهنیت فلسفی
  • میترا امیدوار *، سید محمدباقر جعفری، غلامرضا شریفی راد، حسین کریمیان صفحات 46-83

    نبود سازوکارهای صحیح سنجش و ارزیابی تحصیلی، در آموزش و یادگیری الکترونیکی، مدیران را به اجرای راه کارها و برنامه های زودگذر با هزینه اضافی مواجه کرده است . این امر در نتیجه عدم شناسایی صحیح مولفه های ارزیابی در آموزش و یادگیری الکترونیکی است. فرایند ارزیابی تکوینی دیجیتال به سیستم های مدیریت آموزش و یادگیری الکترونیکی کمک می کند تا با اتخاذ استراتژی مناسب و بکارگیری های فرایند ارزیابی تکوینی دیجیتال به هدف اصلی آموزش که یادگیری می باشد جامه عمل پوشانده شود. با وجود مدل ها و چهارچوب های مختلفی در حوزه آموزش و یادگیری الکترونیکی تا کنون مدل جامعی ارایه نشده است که ابعاد چندگانه سنجش و ارزیابی تحصیلی را به صورت یکپارچه برای دستیابی به هم راستایی ارزیابی برای یادگیری در نظر بگیرد. در این نوشتار به منظور تبیین یک مدل جامع، با مرور سیستماتیک ادبیات و به کمک روش پژوهش کیفی فراترکیب (متاسنتز)، کلیه ابعاد ارزیابی تکوینی دیجیتال شناسایی شده، سپس میزان اهمیت و اولویت هر یک از عوامل موثر به کمک روش کمی آنتروپی شانون، براساس رویکرد تحلیل محتوا تعیین شده است؛ به طوری که این پژوهش هم در روش شناسی و هم نتایج به دست آمده دارای نوآوری است.

    کلیدواژگان: ارزیابی تکوینی دیجیتال، ارزیابی یادگیری، یادگیری الکترونیکی، ارزیابی الکترونیکی
  • محمدجواد فرخی *، احمدرضا اوجی نژاد صفحات 84-97

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای سکوت سازمانی در رابطه سلامت سازمانی و دلبستگی شغلی معلمان مقطع متوسطه دوم ناحیه 4 شهر شیراز بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل معلمان مقطع متوسطه دوم ناحیه 4 شهر شیراز بوده است. که تعداد آن ها 303 نفر می باشد. گروه نمونه، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و برحسب جدول مورگان به تعداد 170 نفر انتخاب شد. ابزار سنجش در این پژوهش سه پرسشنامه دلبستگی شغلی ادوارد زوکیلپاتریک (1984)، پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و فیلدمن (1998) و پرسشنامه استاندارد سکوت سازمانی ون داین بوده است که روایی و پایایی ابزار مورد تایید قرار گرفت. داده های گردآوری شده در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت که نتایج نشان داد سلامت سازمانی رابطه مستقیم و معنادار با دلبستگی شغلی داشته و سکوت سازمانی رابطه معکوس و معنادار با دلبستگی شغلی داشته و هر دو متغیر در پیش بینی آن موثر بوده اند. که در نهایت نقش واسطه گری سکوت سازمانی در ارتباط بین سلامت سازمانی و دلبستگی شغلی مورد تایید قرار گرفت. سلامت سازمانی رابطه مستقیم و معنادار با دلبستگی شغلی داشته و در پیش بینی آن موثر بوده است و سکوت سازمانی رابطه معکوس و معنادار با دلبستگی شغلی داشته و در پیش بینی آن موثر بوده است.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، سلامت سازمانی
  • سید محمود خلفوندی صفحات 98-111

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش معنوی و مهارت های سازشی با اشتیاق تحصیلی در دانش-آموزان دوره دوم متوسطه ناحیه یک شهرستان خرم آباد بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش از نوع از نوع توصیفی و همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مشغول به تحصیل در مقطع متوسطه دوم دبیرستان های شهرستان خرم آباد بودند. با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، در این تحقیق از روش توصیفی از نوع همبستگی استفاده شد و برای جمع آوری اطلاعات از روش میدانی و پرسشنامه استفاده گردید. داده های گردآوری شده در دو سطح مورد تجزیه وتحلیل (آمار توصیفی و آمار استنباطی) قرار گرفت . در سطح آمار از میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج حاصله گویای آن است که بین هوش معنوی با مهارت های سازشی و اشتیاق تحصیلی رابطه وجود دارد. همچنین بین تمامی ابعاد هوش معنوی شامل تفکر کلی و بعد اعتقادی، توانایی مقابله و تعامل با مشکلات، پرداختن به سجایای اخلاقی و خودآگاهی و عشق و علاقه با اشتیاق تحصیلی رابطه وجود دارد. به علاوه بین دو بعد از هوش معنوی شامل تفکر کلی و بعد اعتقادی و خودآگاهی و عشق و علاقه با مهارت های سازشی رابطه معنادار وجود دارد. در راستای این نتایج به مشاورین در مدارس پیشنهاد میگردد که به اجرای مداخلات روانشناسی مبتنی بر هوش معنوی در جهت بهبود مهارت های سازشی و اشتیاق تحصیلی اقدام نمایند؛ همچنین با برنامه ریزی برای آموزش از راه های مختلفی چون چاپ بروشورهای داخلی، تهیه و تدارک کنفرانس های علمی و تاکید بر تبلیغات فرهنگی و هنری در مدرسه با محوریت هوش معنوی با مهارت های سازشی و اشتیاق تحصیلی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، اشتیاق تحصیلی، مهارت های سازشی، دانش آموزان
|
  • Sahar Saberi, Mahbubeh Soleymanpur omran Pages 1-19

    The present study was conducted with the aim of investigating the effectiveness of the services of the educational institutions contracted with the aid committee on self-efficacy and academic achievement motivation in second grade high school female students benefiting from these services in Bojnord city. And it was control. The statistical population of the research included all female students under the support of the Imam Khomeini (RA) relief committee organization studying in the first half of 1402-1401 in secondary schools of Bojnord city and the sample size was 100 people. The results showed that in the main hypothesis: self-efficacy in the untrained group with an average of 44.62 is lower than the trained group with an average of 51.90 and Fisher's value is 60.218, which according to the significance level of 0.000 is less than 0.05. It shows the difference between the two groups in the variable of self-efficacy. The motivation for academic progress in the untrained group with an average of 45.56 is lower than the trained group with an average of 51.44, Fisher's value is 13.41, which according to the significance level is less than 0.05 (0.000). This hypothesis was confirmed. The effectiveness of self-efficacy was 38% and the motivation of academic progress was 12%. The first sub-hypothesis: the results showed that there is a difference between self-efficacy in trained and untrained groups, and the hypothesis was confirmed. In the trained group, the services of the educational institutions are effective on the self-efficacy of the students under the support of Imam Khomeini (RA). And the second sub-hypothesis: the results showed that there is a difference between the motivation of academic progress in trained and untrained groups, and the hypothesis was confirmed. In the trained group, the services of educational institutions were evaluated with Imam Khomeini's (may Allah be pleased with him) measure of support on the motivation of academic achievement of the students under the support

    Keywords: self-efficacy, progress motivation, aid committee contracting institutions, students
  • Maryam taghvaee yazdi*, Tahereh Aghamirzaee mahali Pages 20-30

    The higher education system plays a central role in the process of sustainable development of countries, and today to improve this process we use Institutional research, which entails the systematic process of research and evaluation of all processes, programs, functions, resources and effectiveness of organizational units in a university or higher education institution centered in an office of institutional research, through engagement with other units. The purpose of this study was to identify the role of institutional research in sustainable development through in-depth study and overview of data collected with library method and document study. So far, many studies have been conducted in the field of institutional research, in which most of the functions of institutional research have been addressed, but the external effects of institutional research have not been addressed. Researchers have reviewed and analyzed previous research and available papers to identify the role of institutional research in creating a sustainable university and ultimately sustainable development, and have attempted to present a university role model with an institutional research approach to sustainable university development. In this study we presumed that, the dimensions of the sustainable university are (sustainable education and research, sustainable university campus, sustainable university management, providing specialized services to the society), and the dimensions of institutional research with the mission of sustainable development are (communication, information authority, policy analysis, research and decision making, evaluation, accountability). Regarding the key role of the institutional research office in establishing a sustainable university, it would be advisable to take the necessary steps to establish these offices in the absence of an institutional investigation office. The final result of this research is to present a conceptual model of university role model with an institutional research approach to sustainable development.

    Keywords: Institutional Research, Sustainable University, Development, Sustainable Development
  • Marzieh Al-Sadat Hosseini Fahrji, Seyyed MohammadReza Tabatabai Pages 31-45

    The present study sought to predict creative thinking based on learning styles and philosophical mindset in second grade high school students in Yazd city in 1401. The existing research is a descriptive research of correlation. The statistical population of this research is all female students of the second year of middle school in Yazd city in 1401, which are 1852 people. The sampling method is cluster random and based on Morgan's table.In this way, 10 girls' high schools were selected from among the girls' high schools in Yazd city, and 3 classes were selected from each high school in the second period, and 10 or 15 people from each class were selected by random sampling, and a total of 335 people were selected. The tool of this research is a thinking questionnaire. Creative Welch et al. (2002), Smith's Philosophical Mindset Questionnaire (1965), Kolb's Learning Styles Questionnaire (1985). The results of this research using the regression coefficient showed that creative thinking is based on divergent, convergent, adaptive and absorbing learning styles and the philosophical mindset of prediction. will be

    Keywords: Creative thinking, learning styles, philosophical mindset
  • Mitra Omidvar* Pages 46-83

    The lack of correct mechanisms of assessment and evaluation of education in e-learning has caused managers to implement fleeting strategies and programs with additional costs. This is the result of the lack of proper identification of evaluation components in e-learning and training, and the digital formative evaluation process helps e-learning and training management systems to adopt appropriate strategies and apply the digital formative evaluation process to meet the main objective of learning, despite various models and frameworks in the field of e-learning and training so far no comprehensive model has been presented. It is necessary to consider the multiple dimensions of academic assessment and evaluation as an integrated one for achieving the same truly evaluation for learning. In this paper, in order to explain a comprehensive model, by systematic review of literature and using meta-classical qualitative research method, all dimensions of digital formative evaluation have been identified, then the level of importance and firstly, The nature of each of the effective factors has been determined based on the method of content analysis using Shannon's quantitative entropy method, so that this research has innovation in both methodology and results.

    Keywords: Formative Digital Evaluation, Learning Evaluation, E-Learning, Electronic Evaluation
  • MohammadJavad Farrokhi, Ahmadreza Ojinejad Pages 84-97

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of organizational silence in relation to organizational health and job attachment of secondary school teachers in District 4 of Shiraz. This research is applied in terms of purpose and descriptive in nature and method and is of correlation type. The statistical population of this study included secondary school teachers in District 4 of Shiraz. There are 303 of them. The sample group was selected using 170 available sampling method and according to Morgan table. The assessment tools in this study were three questionnaires of job attachment of Edward Zuckelpatrick (1984), Hui and Fieldman (1998) organizational health questionnaire and Van Dyne standard questionnaire of organizational silence that the validity and reliability of the instrument were confirmed. The collected data were analyzed at two levels of descriptive statistics and inferential statistics. The results showed that organizational health had a direct and significant relationship with job attachment and organizational silence had an inverse and significant relationship with job attachment and both variables were effective in predicting it. اند. Finally, the mediating role of organizational silence in the relationship between organizational health and job attachment was confirmed. Organizational health has a direct and significant relationship with job attachment and has been effective in predicting it and organizational silence has an inverse and significant relationship with job attachment and has been effective in predicting it.

    Keywords: Organizational silence, organizational health, job attachment
  • Seyyed Mahmoud Khalafvandi Pages 98-111

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between spiritual intelligence and compromise skills with academic enthusiasm in second year high school students of district one of Khorram Abad city. This research was applied in terms of purpose and descriptive and correlational in terms of nature and method. The statistical population of this research included all female students studying in the second secondary level of high schools in Khorram Abad city. Method and tools: According to the nature of the subject and research objectives, descriptive method of correlation type was used in this research and field method and questionnaire were used to collect information. The collected data were analyzed at two levels (descriptive statistics and inferential statistics). At the level of statistics, mean and standard deviation were used, and at the level of inferential statistics, Pearson's correlation coefficient and multiple regression were used. The results show that there is a relationship between spiritual intelligence, compromise skills and academic enthusiasm. Also, there is a relationship between all dimensions of spiritual intelligence, including general thinking and belief dimension, ability to deal with and interact with problems, dealing with moral issues, self-awareness, love and interest, and academic enthusiasm. In addition, there is a significant relationship between the two dimensions of spiritual intelligence including general thinking and the dimension of belief and self-awareness and love and interest with compromise skills. In line with these results, it is suggested to counselors in schools to implement psychological interventions based on spiritual intelligence in order to improve compromise skills and academic enthusiasm; It is also suggested to plan for education in various ways such as printing internal brochures, preparing and organizing scientific conferences and emphasizing cultural and artistic advertisements in the school, focusing on spiritual intelligence with compromise skills and academic enthusiasm.

    Keywords: Spiritual intelligence, academic enthusiasm, compromise skills, students