فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و یکم شماره 8 (پیاپی 204، آبان 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/08/10
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 6885-6899مقدمه
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تحقیقات انجام گرفته بر متغیرهای بیومکانیکی و پاتومکانیک افراد دارای سندرم پاتلوفمورال بود.
روش بررسیمطالعه حاضر از نوع سیستماتیک بود. کلید واژه های مکانیک، پاتومکانیک اندام تحتانی، کینتیک، کینماتیک، مرکز فشار و فعالیت الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی، سندرم پاتلوفمورال در سایت های Google Scholar، Science direct، PubMed، Web of Science و Magiran جست و جو شد. با استفاده از کلیدواژه های مطالعه نظر مورد 109 مقاله به دست آمد و با توجه به هدف مورد نظر و حذف مقالات تکراری 48 مقاله مورد مطالعه به دست آمد و با توجه به هدف مورد نظر در سه قسمت مفصل پاتلوفمورال، متغیرهای فشار کف پایی و عضلات اطراف پاتلوفمورال طبقه بندی شد و به لحاظ مکانیک، آسیب، نیروهای وارده بر مفصل، فعالیت الکتریکی عضلات و تجهیزات استفاده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایجاستفاده از ارتزها و کفی ها در کنار حرکات اصلاحی برای هر دو جنسیت زنان و مردان باعث کاهش جابجایی مرکز فشار در افراد دارای سندرم پاتلوفمورال شد. علت اصلی درد سندرم پاتلوفمورال تاخیر زمانی فعالیت عضلات واستوس مدیالیس و واستوس لترالیس نسبت به یکدیگر است که این عامل باعث جابجایی غیر طبیعی کشکک به سمت جانب و در نتیجه افزایش فشار مفصل کشکک رانی و در نهایت بروز درد می گردد. تمرینات زنجیره جنبشی بسته و بیوفید بک باعث تقویت عضلات مذکور شد.
نتیجه گیریآگاهی از عملکرد عناصر مفصل پاتلوفمورال و ارتزها و تمرینات اصلاحی می تواند به مکانیک و پاتومکانیک افراد دارای سندرم پاتلوفمورال کمک کند.
کلیدواژگان: مکانیک، پاتومکانیک اندام تحتانی، سندرم پاتلوفمورال -
صفحات 6900-6911مقدمه
پرسنل بهداشتی از جمله دانشجویان دندانپزشکی به علت تماس با خون و سایر مایعات بدن همواره در معرض عفونت های انتقال یابنده از طریق خون مانند هپاتیت و ایدز هستند، بنابراین لازم است که طی آموزش های مدبرانه از دانش و نگرش مناسب و عملکرد صحیح در رابطه با اینگونه بیماری ها برخوردار گردند تا بتوانند به درمان بیماران مبتلا که وظیفه اخلاقی و قانونی آن ها است، اهتمام ورزند. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دندانپزشکی یزد در ارتباط با بیماری های ایدز و هپاتیت انجام گرفت.
روش بررسیاین مطالعه مشاهده ای- توصیفی از نوع مقطعی بر روی 188 نفر از دانشجویان سال 4، 5 و 6 دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی یزد انجام شد که 170 نفر پرسش نامه را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته شامل دو قسمت اطلاعات دموگرافیک و سوالات آگاهی، نگرش و عملکرد ، جمع آوری و با استفاده از آزمون های T-Test ، ANOVA و کای اسکور و SPSS version 16 تجزیه و تحلیل شدند.
نتایجمیانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان به ترتیب 20/77 (از 30 نمره)، 32/04 (از 45 نمره) و 46/17 (از 52 نمره) بود. آگاهی دانشجویان در مورد درمان های پروفیلاکسی پس ازمواجه با سوزن (نیدل استیک) و تست های غربالگری، ضعیف بود. علاوه بر این دانشجویان نگرش ضعیفی درارتباط با درمان بیماران داشتند. بین عملکرد مردان و زنان تفاوت آماری معناداری مشاهده شد (P<0.05).
نتیجه گیریدانشجویان دندانپزشکی با وجود آگاهی و نگرش متوسط، عملکرد خوبی درارتباط با بیماری های هپاتیت و ایدز داشتند. بنابراین مسیولین دانشکده باید بر ارتقا آموزش و رویکردهای تغییر نگرش دانشجویان تمرکز بیشتری نمایند.
کلیدواژگان: دانشجویان دندانپزشکی، هپاتیت، ایدز، آگاهی، نگرش، عملکرد -
صفحات 6912-6926مقدمه
گردشگری سلامت سفری سازمان یافته از محیط زندگی فرد به مکان دیگر است که به منظور حفظ، بهبود و دستیابی مجدد به سلامت جسمی و روحی صورت می پذیرد. هدف این تحقیق شناسایی گستره پژوهشی گردشگری پزشکی در جهان و مهمترین مولفه های موثر بر گردشگری پزشکی در ایران می باشد.
روش بررسیاین یک مطالعه بنیادی می باشد که در دو فاز انجام شده است. فاز اول شامل دو مرحله می باشد. مرحله اول انجام یک مرور نظام مند با کلیدواژه "MEDICAL TOURISM" درWeb Of Science و انتخاب 434 مقاله و مرحله دوم انجام تحلیل علم سنجی روی این مقالات با استفاده از نرم افزار VOSviewer بود. فاز دوم شامل سه مرحله می باشد. مرحله اول یک مرور نظام مند با کلیدواژه "MEDICAL TOURISM" و "گردشگری پزشکی" در پایگاه های خارجی و داخلی و انتخاب 63 مقاله بود. مرحله دوم انجام یک تحلیل محتوا روی مقالات انتخاب شده با استفاده از نرم افزار Nvivo و شناسایی مولفه های موثر بر گردشگری پزشکی در جهان بود. مرحله سوم نیز اجرای یک روش دلفی با استفاده از مقیاس لیکرت و با هدف شناسایی مهم ترین مولفه های موثر بر گردشگری پزشکی در ایران از دیدگاه خبرگان دانشگاهی بود.
نتایجفاز اول نشان داد که گستره پژوهشی با موضوع گردشگری پزشکی در جهان، از سال 1975 تا 2020 روند صعودی داشته و کشورهای آمریکا، کانادا، مالزی، کره جنوبی و ایران، 5 کشور برتر در این حوزه بوده اند. در فاز دوم، 46 مولفه موثر بر گردشگری پزشکی در جهان شناسایی شدند که پس از جمع بندی نظر خبرگان، 39 شاخص به عنوان شاخص های موثر بر گردشگری پزشکی در ایران تعیین شدند.
نتیجه گیریبا توجه تعدد و تنوع بالای مولفه های موثر بر گردشگری پزشکی در ایران، توسعه این صنعت در کشور مستلزم هماهنگی های گسترده درون بخشی و بین بخشی می باشد.
کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری پزشکی، گردشگری سلامت -
صفحات 6927-6943مقدمه
خطاهای دارویی باعث کاهش کیفیت زندگی، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و مرگ ومیر قابل توجهی در کودکان مبتلا به ویروس HIV/AIDS می شود. پژوهش حاضر، با هدف شناسایی و تبیین عوامل موثر بر مدیریت خطاهای دارویی در کودکان مبتلا به ویروس HIV/AIDS در نظام سلامت ایران انجام شد.
روش بررسیمطالعه حاضر از نوع مطالعات کاربردی است که به روش توصیفی در سال 1400-1399 انجام شد. ابتدا، از طریق بررسی ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان درزمینه درمان کودکان مبتلا به ویروس HIV/AIDS، مولفه های اصلی موثر بر بروز خطاهای دارویی در کودکان مبتلا به ویروس HIV/AIDS استخراج و با استفاده از آن ها، پرسش نامه پژوهش طراحی شد. داده ها از 400 نفر از خبرگان در زمینه درمان کودکان مبتلا به ویروس HIV/AIDS جمع آوری و با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و از طریق نرم افزارهای version 16 SPSS و لیزرل تحلیل شد.
نتایجچهار عامل شامل عوامل سازمانی (0/001>p)، عوامل فردی (0/001>p)، عوامل آموزشی (0/001> p)و عوامل ارتباطی (0/001> p)به عنوان عوامل موثر بر مدیریت خطاهای دارویی در کودکان مبتلا به ویروس HIV/AIDS شناسایی شد. عوامل فردی، عوامل ارتباطی، عوامل سازمانی و عوامل آموزشی با بار عاملی 0/84 ،0/81 ،0/79و 0/77 به ترتیب تاثیر بر مدیریت خطاهای دارویی در کودکان HIV مثبت داشتند.
نتیجه گیریبه منظور موفقیت در مدیریت خطاهای دارویی در کودکان مبتلا به ویروس HIV/ AIDS، ضمن توجه به کلیه عوامل چهارگانه، بهتر است عوامل فردی و عوامل ارتباطی مورد توجه بیشتری از سوی کارشناسان مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و پزشکان درمانگر قرار گیرند.
کلیدواژگان: درمان، رتروویروس، HIV، AIDS، کودکان، ایمنی بیمار، مدل سازی معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی -
صفحات 6944-6954مقدمه
اثرات محافظتی فعالیت بدنی بر قلب در پژوهش های پیشین مورد مطالعه قرار گرفته است. با این وجود، نیاز به بررسی بیشتر مکانیزم های محافظتی احساس می شود. مطالعه حاضر به بررسی اثرات محافظتی شنای تداومی و تناوبی بر فاکتورهای مورفولوژیک قلبی، آپلین و فاکتور شبه انسولینی-1 رت های ویستار پرداخت.
روش بررسیدر این مطالعه تجربی، 27 سر موش نر ویستار در گروه کنترل (6=n)، شم (5=n)، تمرین تداومی (8=n) و تناوبی (8=n) به طور تصادفی قرار گرفتند. در این تمرین 12 هفته ای، گروه تداومی 5 روز در هفته با افزایش مدت شنا و گروه تناوبی 4 روز در هفته با افزایش وزنه تمرین نمودند. وزن قلب و بطن چپ، فاکتور شبه انسولینی-1 و آپلین اندازه گیری شدند. داده ها با تحلیل واریانس یک سویه و آزمون توکی در سطح 0/05 در نرم افزارversion 16 SPSS تحلیل گردید.
نتایجوزن کل قلب در گروه های تداومی و تناوبی به طور معناداری بیشتر از گروه شم (0/02=P و0/02=P) و کنترل (0/02=P و 0/02=P) بود. وزن بطن چپ در گروه تداومی نسبت به دو گروه شم (0/03=P) و کنترل (0/01=P)؛ و گروه تناوبی با کنترل (0/01=P) بالاتر بود. غلظت آپلین در گروه کنترل با تناوبی و تداومی (0/00=P و 0/02=P) و شم با تناوبی و تداومی (0/02=P و0/04=P) تفاوت معنادار داشت. فاکتور شبه انسولینی-1 نیز در گروه کنترل با تناوبی و تداومی تفاوت معنادار داشت (0/01=P و0/01=P).
نتیجه گیریبه نظر می رسد تمرین شنای تناوبی و تداومی با تنظیم فاکتور شبه انسولینی-1 و آپلین اثر مثبتی بر حفاظت قلبی داشته و سبب هایپرتروفی فیزیولوژیک قلب می شوند.
کلیدواژگان: فعالیت بدنی، بافت قلب، محافظت قلبی، آپلین، فاکتور رشد شبه انسولینی-1 -
صفحات 6955-6964مقدمه
عفونت هلیکوباکتر پیلوری به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی در دنیا شناخته می شود و ابتلای هم زمان افراد دیابتی با هلیکوباکتر پیلوری در بروز مشکلات بهداشتی و اقتصادی در جهان نقش دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی شیوع سرمی هلیکوباکتر پیلوری در بیماران با دیابت نوع دو در شهر گناباد انجام شده است.
روش بررسیمطالعه حاضر به روش مورد - شاهدی و در شهر گناباد انجام شد. تعداد افراد شرکت کننده در مطالعه 168 نفر بودند. روش نمونه گیری تصادفی ساده و جامعه مورد مطالعه افراد دیابتی نوع دو و غیردیابتی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر گناباد بودند. پس از اخذ رضایت آگاهانه از افراد، چهار میلی لیتر خون وریدی از افراد مبتلا به دیابت نوع دو و گروه کنترل اخذ گردید و سنجش آنتی بادی IgG در مقابل هلیکوباکتر پیلوری با روش الیزا و قند خون ناشتا و نیز هموگلوبین گلیکوزیله HbA1C ، با روش کالری متری اندازه گیری گردید. پس از ورود داده ها با نرم افزارversion 16 SPSS با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، کای دو و رگرسیون لجستیک، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایجدر مطالعه حاضر 71/4 درصد از مبتلایان به دیابت نوع 2، دارای آنتی بادی IgG بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری بودند. نسبت شانس ابتلا به دیابت در افراد با IgG مثبت 1/37 برابر افرادی بود که IgG منفی داشتند و این ارتباط از لحاظ آماری معنادار است (0/003 =P).
نتیجه گیریمطالعه حاضر نشان داد که ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری در افراد دیابتی نسبت به افراد غیردیابتی، شایع تر بود و همچنین در افراد دیابتی ارتباط آماری معناداری بین طول مدت دیابت، سابقه خانوادگی دیابت و سابقه مصرف دخانیات با ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری دیده نشد.
کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، دیابت نوع دو، آنتی بادی IgG، جنسیت -
صفحات 6965-6976مقدمه
اختلال نوبت کاری (Shift Work Disorder :SWD)، یک اختلال خواب اولیه (ریتم شبانه روزی) است که با خواب آلودگی بیش از حد در طول روز و یا بی خوابی مشخص می شود که با افزایش خطر تصادف ها و کاهش کیفیت زندگی در افراد همراه است. استفاده از پرسش نامه اختلال نوبت کاری برای شناسایی افراد در معرض خطر مفید باشد. هدف از این مطالعه روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه اختلال نوبت کاری در زنان شاغل بود.
روش بررسیدر این مطالعه توصیفی مقطعی پرسش نامه اختلال نوبت کاری (SWD) با استفاده از روش ترجمه از زبان مبدا انگلیسی به زبان فارسی و سپس ترجمه مجدد از فارسی به انگلیسی و ترجمه مجدد از انگلیسی به فارسی برگردانده شد. روایی ظاهر توسط متخصص ویرایش ادبی و یک گرافیست و روایی محتوا توسط 10 نفر متخصص با محاسبه تحلیل عام به انجام رسید و روایی آن به وسیله تحلیل عاملی اکتشافی ارزیابی شد. برای بررسی پایایی در این مطالعه 632 خانم شاغل مراجعه کننده به پژوهشگاه رویان، بیمارستان آرش و مطب زنان در شهر تهران با آلفای کرونباخ مورد محاسبه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 انجام شد.
نتایجاز نظر روایی محتوی با میانگین 70% (سوالات به ترتیب 80%، 80%، 60% و 60%) و شاخص اعتبار محتوا با میانگین 5/87% (سوالات به ترتیب 100%، 90%، 80% و 80%) بود. در بررسی پایایی، همگنی داخلی پرسش نامه SWD با میزان آلفای کرونباخ 63/4 درصد و حذف هر یک از چهار سوال پرسش نامه منجر به کاهش همگنی داخلی پرسش نامه می شد. هم چنین دامنه تغییرات همبستگی برای چهار سوال پرسش نامه از حداقل 0/339 تا 0/488 بود که بیشتر از حداقل حد مطلوب 0/3 بوده است.
نتیجه گیریروایی و پایایی نسخه فارسی پرسش نامه اختلال نوبت کاری در حد قابل قبولی است.
کلیدواژگان: نوبت کاری، اختلال خواب، روایی، پایایی، زنان -
صفحات 6977-6987مقدمه
تا به امروز از نخ های متعدد جراحی برای جراحی ناخنک استفاده شده است اما تابه حال مشخص نشده کدام یک از نخ های بخیه برای جراحی ناخنک ارجحیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی التهاب بعد از استفاده از دو نخ جراحی نایلون و ویکریل پس از جراحی ناخنک است.
روش بررسیاین مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی می باشد که طی آن 70 نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی واجد شرایط ورود و کاندید جراحی ناخنک به دو گروه 35 نفری A و B تقسیم شدند. در گروه A از نخ نایلون و در گروه B از نخ ویکریل جهت گرافت ملتحمه استفاده شد. معاینه در روز 1، 7 ، 30 و 60ام بعد از عمل از نظر متغیرهای مورد بررسی طبق پرسش نامه از پیش تعیین شده توسط دستیار چشم پزشک انجام گرفت. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار STATA 14 شده و با توجه به ماهیت کیفی بودن اکثر متغیرهای وابسته مثل شدت درد، قرمزی ملتحمه، کموزیس ملتحمه، واکنش پایپلاری و احساس وجود جسم خارجی با استفاده از آزمون GEE تجزیه و تحلیل شد.
نتایجباتوجه به کلیه نتایج به دست آمده می توان این چنین نتیجه گرفت که نخ خاصی را نمی توان به طور به خصوصی ارجح بر دیگر نخ ها انتخاب کرد.(P<0.05) اما به صورت موردی می توان نخ ویکریل را به علتی که نیازی به کشیدن توسط پزشک ندارد و احساس وجود جسم خارجی کمتری در چشم بیمار ایجاد می کند برای بیمارانی که از شهرهای دور به بیمارستان مراجعه کرده اند توصیه کرد چراکه نیاز به مراجعه مجدد کاهش می دهد.
نتیجه گیریدر این مطالعه که ما به مقایسه دو نخ ویکریل و نایلون پرداختیم ، به این نتیجه رسیدیم که هیچکدام بر دیگری ارجحیت ندارد (P<0.05) اما به علت اینکه در گروه نخ ویکریل احساس وجود جسم کمتری حس شد و نیاز به کشیدن نداشت برای بیماران مراجعه کننده از شهرهای دور توصیه کردیم . پیشنهاد می شود برای رسیدن به مناسب ترین نخ بخیه جهت جراحی ناخنک مقایسه ای هم میان نخ های ویکریل و سیلک انجام شود.
کلیدواژگان: اتوگرافت، ملتحمه، جراحی ناخنک، نایلون، ویکریل
-
Pages 6885-6899Introduction
The purpose of this study was to review the research conducted on biomechanical and pathomechanical variables of the limbs of people with patellofemoral syndrome and also to summarize and present information in a useful framework from past researches.
MethodsThe present study was systematic review. Keywords included: mechanics, pathomechanics of the lower limb, kinetics, kinematics, center of pressure and Electromyographic activity of lower limbs, patellofemoral syndrome on the sites of Google Scholar, Science Direct, Web of science, PubMed and Magiranwas searched One hundred nine articles were obtained by using the keywords of the study, and according to the intended purpose and removing duplicate articles, 48 articles were obtained, and according to the desired purpose, in the three parts of the patellofemoral joint, Plantar pressure variables and surrounding patellofemoral muscles were classified and analyzed in terms of mechanics, damage, forces on the joint, electrical activity of muscles and equipment used in the research in the form of tables and text.
ResultsDisplacement of the center of pressure in people with patellofemoral syndrome during using orthotics with corrective exercises was reduced. The main cause of pain in patellofemoral syndrome was the delay in the activity of vastus medialis and vastus lateralis muscles relative to each other, which caused the abnormal displacement of the patella to the side and as a result increased the pressure on the patellofemoral joint and eventually caused pain. Closed kinetic chain exercises and biofeedback strengthened the mentioned muscles.
ConclusionKnowledge of the function of patellofemoral joint elements and orthoses and corrective exercises can help the mechanics and pathomechanics of people with patellofemoral syndrome.
Keywords: Lower extremity mechanics, Pathomechanics, Patellofemoral syndrome -
Pages 6900-6911Introduction
Healthcare workers, including dental students are at risk of transmission of blood-borne infections like Hepatitis and AIDS because of their continuous contact with blood and other body fluids. Thus it is necessary for them to achieve enough knowledge, proper attitude and right behavior regarding to these diseases through efficient training so they can treat infected patients, which is their ethical and legal duty. The present study was designed to evaluate knowledge, attitude and practice of dental students in School of Dentistry, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences about HIV and Hepatitis in 2019-2020.
MethodsThis observational-descriptive cross-sectional study was conducted on 188 4th, 5th and 6th year dental students of Yazd Faculty of Dentistry, 170 of whom completed the questionnaire. Data were collected using a researcher-made questionnaire including two parts of demographic information and knowledge, attitude and performance questions; data were analyzed using T-Test, ANOVA and chi-score tests and SPSS version 16.
ResultsThe mean score of knowledge, attitude and practice regarding hepatitis and AIDS was 20/77 (out of 30), 32/04 (out of 45) and 46/17 (out of 52), respectively. The students had low knowledge level about prophylaxis treatments after needlestick injuries and screening tests. They also had poor attitude towards treating the infected patients. There was a significant difference in practice between males and females. (P-value<0.05).
ConclusionDental students performed well in relation to hepatitis and AIDS diseases despite their average knowledge and attitude. Thus there should be an emphasis on knowledge improvement and attitude alternation in Yazd Faculty of Dentistry.
Keywords: Dental students, Hepatitis, AIDS, Knowledge, Attitude, practice -
Pages 6912-6926Introduction
Health tourism is an organized trip from one's living environment to another place, which is done in order to maintain, improve and regain physical and mental health. The purpose of this research was to identify the most important factors affecting medical tourism in Iran.
MethodsThis was a fundamental study that was conducted in two phases. The first phase consisted of two steps. The first step was to perform a systematic review with the keyword of "MEDICAL TOURISM" on Web of Science and select 434 articles, and the second step was to perform a scientometric analysis on these articles using VOSviewer software. The second phase consisted of three steps. The first step was a systematic review with some keywords, including "MEDICAL TOURISM" and "medical tourism" on foreign and domestic databases and selecting 63 articles. The second step was to perform a content analysis on the selected articles using Nvivo software and identify the components affecting medical tourism in the world. The third step was the implementation of a Delphi method using a Likert scale with the aim of identifying the most important factors affecting medical tourism in Iran from the point of view of academic experts.
ResultsThe first phase showed that the scope of research on the topic of medical tourism in the world had an upward trend from 1975 to 2020, and the countries of America, Canada, Malaysia, South Korea and Iran were the top 5 countries in this field. In the second phase, 46 factors affecting medical tourism in the world were identified, and after summarizing the opinions of experts, 39 indicators were determined as indicators affecting medical tourism in Iran.
ConclusionConsidering the high number and variety of factors affecting medical tourism in Iran, the development of this industry in the country requires extensive intra- and inter-sectorial coordination.
Keywords: Tourism, Medical Tourism, Health Tourism -
Pages 6927-6943Introduction
Medication errors reduce quality of life, immune system function, and cause significant mortality in children with HIV/AIDS. The present study was conducted with the aim of identifying and explaining the factors affecting the management of medication errors in children infected with HIV/AIDS virus in Iran's health system.
MethodsThe current study was a descriptive one conducted in 2020-2021. At first, by reviewing the research literature and interviewing experts in the field of treating children with HIV/AIDS virus, the main factors affecting the occurrence of medication errors in children with HIV/AIDS virus were extracted and using them, the research questionnaire was designed. Data were collected from 400 experts in the field of treating children with HIV/AIDS virus and analyzed using exploratory factor analysis and through SPSS version 16 and Lisrel software.
ResultsFour factors included organizational factors (p < 0.001), individual factors (p < 0.001), educational factors (p < 0.001) and communication factors (p < 0.001), were identified as effective factors in the management of medication errors in children with HIV/AIDS virus. Factors including Individual, communication, organizational and educational with respective factor loadings of 0.84, 0.81, 0.79 and 0.77 had an effect on the management of medication errors in HIV positive children.
ConclusionFor successful management of medication errors in children infected with HIV/AIDS, it is advisable to prioritize individual and communication factors (i.e., behavior-based disease counseling specialists) while attending to all four of the relevant factors.
Keywords: Treatment, Retrovirus, HIV, AIDS, children, Patient safety, Structural equation modeling, Exploratory factor analysis -
Pages 6944-6954Introduction
Different training methods have cardioprotective effects. The aim of this study was to examine the potential protective impact of continuous and interval swimming training with weights on cardiac morphological factors and serum levels of Apelin and Insulin-like Growth Factor-1 in male Wistar rats.
MethodsIn this experimental study, 27 male rats divided randomly into the control (n=6), sham (n=5), interval (n=8) and endurance (n=8) groups. The endurance group swam for 12 weeks/5 days while swimming time increased incrementally. During the 12-week/4-day period, the interval group engaged in swimming exercises while gradually increasing the load and reducing the duration of rest. Apelin and Insulin like Growth Factor-1 concentration, heart weight and left ventricle weight were measured. One-way ANOVA was utilized and Tuckey-HSD test was used to point out the place of significance (α ≤ 0.05).
ResultsFindings showed that total heart weight in interval and endurance training compared to the control (P= 0.02 and P= 0.02 respectively) and sham (P= 0.02 and P= 0.02, respectively) significantly increased. Furthermore, the weight of the left ventricle showed a significant increase following endurance training in comparison to both the control (P= 0.02) and the sham groups (P= 0.02). Additionally, it was found to be significantly higher than the sham group following interval training. (P= 0.01). Apelin significantly increased in interval and endurance training compared to the control (P= 0.00 and P= 002 respectively) and sham groups (P= 0.02 and P= 0.04, respectively). Moreover, insulin like growth factor-1 significantly increased in interval and endurance training compared to the control (P= 0.01 and P= 0.01, respectively).
ConclusionIt appears that a 12-week swimming training program, particularly in an interval format, can induce physiological hypertrophy in cardiac tissue and provide cardiac protective benefits through the upregulation of Insulin-like Growth Factor-1 and Apelin.
Keywords: Physical training, cardiac tissue, Cardioprotective effects, apelin, Insulin like growth factor-1 -
Pages 6955-6964Introduction
Helicobacter pylori infection is known as one of the health problems in the world, and the concurrent infection of diabetics with Helicobacter pylori contributes to health and economic problems in the world. The present study was conducted to investigate the prevalence of Helicobacter pylori in patients with type 2 diabetes in Gonabad City, Iran.
MethodsThis case-control study was conducted in Gonabad City, Iran. The number of participants in the study was 168. The method was simple random sampling and the study population was typing 2 diabetic and non-diabetic people who were referred to Gonabad health centers. After obtaining informed consent from the patients, 4 milliliters of venous blood were collected from the patients with type 2 diabetes and the control group, and IgG antibodies against Helicobacter pylori and Fasting Blood Sugar and Glycosylated Hemoglobin (HbA1C) were measured by ELISA and Colorimetric method, respectively. After entering the data into SPSS version 16 software, they were analyzed using independent tests, chi-square tests, and logistic regression tests.
ResultsIn the present study, 71.4% of type 2 diabetes patients had IgG antibodies against H. pylori bacteria. The odds ratio of diabetes in the patients with positive IgG was 1.37 times that of patients with negative IgG, and this relationship was statistically significant (P=0.003).
ConclusionThe present study showed that H. pylori was more common in diabetic patients than non-diabetic ones, and in diabetic patients, there was no statistically significant relationship between the duration of diabetes, family history of diabetes, and smoking history with Helicobacter pylori infection.
Keywords: Helicobacter pylori, Type 2 diabetes, IgG Antibody, Gender -
Pages 6965-6976Introduction
Shift work disorder (SWD) is a sleep disorder that affects the circadian rhythm and is characterized by symptoms such as excessive daytime sleepiness and insomnia. This condition can significantly increase the risk of accidents and diminish the overall quality of life for individuals affected by it. Therefore, using the four-question of shift work disorder questionnaire (SWDQ) can be useful for identifying people at risk of SWD. In this research, we evaluated the accuracy and consistency of the Persian adaptation of the SWDQ among female employees.
MethodsIn this descriptive cross-sectional investigation, a sampling available method was employed to select employed women who were referred to Royan Institute, Arash Hospital, and Gynecological Office in Tehran. It was used translated and reverse translation methods for the questionnaire of SWDQ. Statistical analysis was performed by using the Statistical Package for the Social Sciences (SPSS version 16, Inc. Chicago, IL, USA).The tests used in this study were Cronbach's alpha, internal correlation, and confirmatory factor analysis.
ResultsIn terms of content validity rate (CVR) with an average of 70% (questions 80%, 80%, 60% and 60%, respectively) and content validity index (CVI) with an average of 87.5% (questions 100%, 90%, 80% and 80%, respectively) was acceptable. The internal homogeneity of the SWD questionnaire with Cronbach's alpha was 63.4% and deleting each of the four items of the questionnaire reduced it. Moreover, the range of total correlated changes for the questionnaire was from 0.339 to 0.488, which was more than the minimum of 0.3.
ConclusionOverall, the validity and reliability of the Persian version of SWDQ (the four-item) have acceptable.
Keywords: Shift work, Sleep disorder, Validity, Reliability, Women -
Pages 6977-6987Introduction
Until now, many surgical sutures have been used for pterygium surgery, but it has not yet been determined which suture thread is preferable for pterygium surgery. In this study, we compared the results of using two surgical sutures, Nylon and Vicryl.
MethodsThis study was conducted as a Randomized Clinical Trial (RCT) at Shahid Sadoughi Hospital. Seventy patients who were referred and met the criteria for pterygium surgery were assigned to two groups, A and B, each consisting of 35 individuals. Group A utilized the Nylon sutures while Group B utilized the Vicryl sutures. The examinations were performed in terms of study variables according to a questionnaire pre-determined by an ophthalmologist's assistant on the 1st day, 7th day, 4th, and 8th week after operation. The collected data were entered into STATA14 software and considering the qualitative nature of most dependent variables, the collected data were analyzed using Chi-square test.
ResultsAccording to all the obtained results, it could be concluded that a certain sutures could not be chosen especially better than other suture, because each one had its own advantages and disadvantages. But on a case-by-case basis, Vicryl suture could be recommended for patients who had come to the hospital from far away cities because it did not need to be pulled by the doctor and it created the feeling of the presence of a foreign body in the patient's eye, because it reduced the need to return to the hospital.
ConclusionIn this study, we compared vicryl and nylon sutures in pterygium surgery, and for the first time among other similar studies, we investigated the rate of knot untying of the sutures, and came to the conclusion that each of the nylon sutures and Vicryl has its advantages and disadvantages, but due to the fact that in the Vicryl thread group, the presence of a body was felt less and it did not need to be pulled, we recommended it for the patients visiting from distant cities. It is suggested to compare vicryl and silk sutures in order to find the most suitable suture for pterygoid surgery.
Keywords: Autograft, Conjunctiva, Pterygium, Nylon, Vicryl