فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی خراسان شمالی
پیاپی 6 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نادر مختاری*، سعید غیرتمند، محمدعلی عسکری صفحات 7-32

    لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه یکی از مسایل مهم اسلامی است در قرآن کریم درباره ی این موضوع تاکید شده است. اسلام آن زنی را مهم می شناسد که ، دارای عفت و پرهیزگاری بوده و از رذایل و مفاسد پیراسته باشد مصداق این کلام در سوره احزاب آیه ی 35 آمده که می فرماید: « الحافظین فروجهم و الحافظات...». از مسایل مهمی که در باب حجاب مطرح است اینکه آثار فردی و اجتماعی عفاف و حجاب چه نقشی در تامین امنیت اجتماعی زنان دارد ؟آیا احکام پوشش از مختصات اجتماعی است یعنی ضرر و زیان آن مربوط به جامعه است یا نه؟ علاوه ، بر آثاراجتماعی آثار فردی نیز دارد که پیامدهای سوء ناشی از بدحجابی در وهله اول متوجه خود زن میگردد و بعد به جامعه بر می گردد. این ها مسایلی است که در این نوشتار مورد بررسی قرار می گیرد و لذا آنرا در دو حیطه ی آثارفردی و اجتماعی آورده ایم.و برای مخاطب این مطلب روشن خواهد شد که عفاف و حجاب با امنیت اجتماعی زنان رابطه مستقیمی دارد.

    کلیدواژگان: عفاف، حجاب، آثارفردی، آثار اجتماعی، امنیت، زنان
  • علی تاتار*، سجاد نامور، المیرا اعزازی صفحات 33-44
    پژوهش حاضر در مقطع زمانی دیماه 93 تا خردادماه 94 و با هدف بررسی تاثیر ازهم گسیختگی خانواده بر گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی انجام شده است. جامعه هدف جوانان 18 تا 30 معتاد به مواد مخدر صنعتی می باشند و 62 نفر به عنوان نمونه ی آماری به شیوهی نمونه گیری هدفمند و در دسترس، از پنج مرکز درمانی ترک اعتیاد در شهر بجنورد انتخاب شدند. در این مطالعه، روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی و ابزار تحقیق پرسشنامه است. از پرسشنامه تقلیل یافته محمدی و همکاران برای جمع آوری داده ها استفاده گردید. نتایج حاصل از تحلیل داده ها که با استفاده از نرم افزار SPSS به دست آمد نشان می دهد که: بین ازهم گسیختگی خانواده با گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد، همچنین رابطه مستقیم و معنیداری بین ازهم گسیختگی خانواده با هر یک از ابعاد گرایش به مواد مخدر یعنی عوامل فردی، بین فردی و اجتماعی وجود دارد.
    کلیدواژگان: مواد مخدر، مواد مخدر صنعتی، از هم گسیختگی خانواده
  • اسکندر مومنی، علی نیک نفس، علیرضا صداقت* صفحات 45-69

    شبکه اجتماعی مجازی فیس بوک پدیدهای نوظهور در جوامع بشری است که در ایران نیز مخاطبان این شبکه ها به شکل فزاینده ای در حال افزایش می باشند. امنیت اخلاقی یکی از مهم ترین فاکتورهای امنیت در جامعه است، گسترش استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی می تواند بر امنیت اخلاقی جامعه موثر باشد. تحقیق حاضر به دلیل اهمیت تاثیرگذاری فیس بوک بر روی امنیت اخلاقی و هنجارهای اجتماعی آن در جامعه انجام شده است. هدف کاربردی پژوهش بررسی تاثیر پیامدهای استفاده دانشجویان از شبکه فیس بوک بر امنیت اخلاقی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورداست. روش تحقیق از نوع پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بوده و جامعه آماری 2500نفرشامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد و حجم نمونه با استفاده از روش کوکران بطور تصادفی شامل 310 نفر هست. برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی «کندال تاو » استفاده شده و سطح معناداری ضریب همبستگی کمتر از 05/0 است. نتایج نشان می دهد که ارتباط بین متغیر استفاده دانشجویان از شبکه فیس بوک با امنیت اخلاقی معنادار است وبا بررسی متغیرهای تحقیق و آزمون فرضیه ها مشخص شد استفاده دانشجویان از شبکه فیس بوک با افزایش بدحجابی و هرزه-نگاری وگسترش روابط دختر و پسر و ترویج روابط غیرمتعارف رابطه دارد و این متغیر معنادار است.

    کلیدواژگان: دانشجو، شبکه اجتماعی مجازی، فیس بوک، امنیت اخلاقی
  • محسن قربانی*، شهلا برسلانی صفحات 71-93

    مقاله حاضر در صدد بررسی میزان تاثیر کمیابی وناخالصی مواد بر تغییر الگوی مصرف مواد از کم خطر به پر خطر می باشد. چارچوب نظری تحقیق نظریه کنش ،مبادله هومنز ونظریه پیتر شوارتز می باشد. روش بکار گرفته شده پیمایشی است که با ابزار پرسش نامه از معتادان به مصرف مواد پر خطر زندان شهرستان بجنورد و کلنیک ثامن آن شهرستان به صورت تمام شماری انتخاب شدند صورت گرفت. تحلیل بررسی انجام شده نشان می دهد که افراد معتاد به مواد پرخطر بیشترین علت تغییر الگوی مصرف درمواد را ناشی از کمیابی و گرانی مواد کم خطری چون تریاک و بالابودن میزان ناخالصی در این مواد می دانند.

    کلیدواژگان: ناخالصی مواد، کمیابی مواد، الگوی مصرف مواد
  • رمضان عین بیگی*، صفورا خان شریفان، سمیرا خان شریفان صفحات 95-131

    امنیت اجتماعی مقوله سهل و ممتنعی است که نیاز به بازتعریف آن در برابر مفاهیمی چون امنیت ملی, امنیت انسانی, امنیت عمومی و... احساس میشود که معمولا با سایر حوزه های امنیتی خلط شده است.. ما در این نوشتار به دنبال مفهوم سازی و تبیین اهمیت امنیت اجتماعی بوده ایم.دو رویکرد غالب در زمینه امنیت اجتماعی, رویکردهای سلبی و ایجابی هستند که بنابر اتخاذ راهبرد جامع گرایانه,ضرورت بهره گیری از هردوی این رویکردها احساس میشود. همانگونه که در بحث ها خواهد آمد ارتقای امنیت اجتماعی نیاز به تراکم و افزایش تعاملات درونی جامعه دارد لذا در فقدان روابط اجتماعی گوناگون سنتی این شبکه های اجتماعی مجازی هستند که تا حدی میتوانند این کارکرد امنیتی را ایفا کنند. ما علاوه بر تعاریف مختلف از واژگان کلیدی مقاله همچون صور مختلف و حوزه های متفاوت امنیت, شبکه های اجتماعی, گفتمانهای غالب سلبی و ایجابی در بحث امنیت اجتماعی, به سوالات متداوال همچون چرایی گرایش جوانان به این شبکه ها, سیاست آنها و مانند اینها به اجمال بحث کرده ایم. همچنین با پرداختن به مخاطرات رسانه های نوین به نقش متمایز شبکه های اجتماعی در جهت گیری های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی اشاراتی داشتیم. شاید رویکرد متفاوت این نوشتار که بیشتر به فرصتها و پتانسیلهای مغفول مانده شبکه های اجتماعی میپردازد و مبانی ایجابی امنیت اجتماعی را در کنش فعالانه و هوشیارانه در این فضا تیوریزه میکند بیشتر بخاطر رویکردهای سلبی در این فضا بوده است تا بدین ترتیب وزنه تعادل جامع گرایی را از رادیکالیسم سلبی, حدالمقدور به بکاربستن هر دو رویکرد جاری که عین جامع نگری است, به نقطه ثقل اعتدالی بازگردانیم. در همین راستا یعنی از منظر ایجابی به امنیت اجتماعی پرداخته ایم و برای ارتقای امنیت اجتماعی ضرورت بسط دو گفتمان الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی و سبک زندگی اسلامی ایرانی (مطالبات اکید رهبری) را در راستای همین اهداف به بحث کشیدیم و ضرورت استفاده از شبکه های اجتماعی در این مسیر را پیشنهاد دادیم.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، شبکه های اجتماعی، توسعه و امنیت پایدار، جامع گرایی، سرمایه اجتماعی، تشکل های اجتماعی
  • مهنوش جهانشاهی*، محمد خجسته صفحات 133-157

    در این پژوهش هدف بررسی رابطه بین نقش خلاقیت و نوآوری در بهبود کیفیت خدمات پلیس انجام پذیرفته است، به طور کلی نقش خلاقیت و نوآوری با ورود به هزاره سوم و عصر دانش، امری بدیهی است چرا که که بقا و حفظ مزیت رقابتی امور در این عصر در بلندمدت وابسته به نوآوری در طراحی و توسعه خدمات جدید است همچنین با توجه به کوتاه شدن چرخه عمر خدمات در سازمان ها و توقع و انتظارات مراجعان سازمان ، نوآوری و وخلاقیت در توسعه خدمات جدید و نوآورانه نقش خون را برای ادامه موفق حیات در سازمانها امروزه بویژه برای نیروی انتظامی ایفا می نماید. روش تحقیق پیمایشی و ابزار پژوهش مصاحبه می باشد. جامعه مورد مطالعه پرسنل نیروهای انتظامی خراسان شمالی می باشند. طبق نتایج فرضیه اصلی این پژوهش مورد تایید قرار گرفت همچنین بین مولفه های نقش خلاقیت و نوآوری یعنی (نقش اصل حمایت بر پایه نظرات و پیشنهادات از خلاقیت و نوآوری ، نقش اصل حمایت بر پایه فراهم کردن ایده های جدید از خلاقیت و نوآوری ، نقش اصل انعطاف پذیری و زیرساخت های لازم برای حمایت از خلاقیت و نوآوری) با بهبود کیفیت خدمات رابطه معنا داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: نقش خلاقیت و نوآوری، بهبود کیفیت خدمات
|
  • Nader Mokhtari *, Saeed Gheyratmand, Mohammadali Askari Pages 7-32

    The necessity of using the veil against the strangers is one of the most important Islamic issues which is emphasized in Quran. Islam recognizes the woman the woman with chastity and piety and also recognizes the woman out of vices and depravities as mentioned in Sura al Ahzab verse 35. One of the most important issues regarding the veil is that what is the role of veil and chastity in providing social security for women? Does veil rules has social impact? Whether it is harmful to the society or not? In addition to its social impacts, veil has individual impacts as well. First of all, its negative consequences affect the women itself and then it affects the society. These issues are considered in this article in both individual and social aspects. It will be clear to the audience that there is a significant direct relationship between women›s chastity and veil and social security.

    Keywords: Chastity, Veil, Individual Impacts, Social Impacts, Women Social Security
  • Ali Tatar *, Sajad Namvar, Elmira Eazazi Pages 33-44
    This research conducted in the period of January 2015 to June 2015. This study attempts to evaluate the effects of family disruption on tendency towards synthetic drugs. The statistical population of the study consists of 18 to 30 years old young people who are addicted to synthetic drugs. 62  interviewee were selected as sample through purposive sampling method from five addiction treatment center in Bojnourd. In this study, the survey method was used and in order to collect the data an adapted questionnaire form was used. The results of data analysis using SPSS software was to show that there is a significant relationship between disruption of the family and tendency to synthetic drugs. Moreover, there is a significant relationship between disrupted family and all dimensions of tendency to drugs such as individual, interpersonal, and social.
    Keywords: Narcotics, synthetic drugs, disruption of family
  • Eskandar Momeni, Ali Niknafs, AliReza Sedaghat * Pages 45-69

    Facebook as a virtual social network is a new phenomenon in human society and its users have become increasingly rising. Ethical security is one of the most important factors in society’s security and increasing the number of virtual social networks could affect the society’s ethical security. This research is conducted due to importance of impacts of facebook on society’s ethical security and social norms. The main aim of the study is investigating the consequences of using the facebook on student’s ethical security among the Azad university students in Bojnourd. The survey method is used to conduct this research. In order to collect the data a questionnaire form is used and the population of the study was 2,500 people which were including the Azad university students in Bojnourd and the sample size was 310 people which were selected randomly. In order to test the hypotheses, correlation coefficient of «Kendall tau» is used and accepted correlation coefficient is less than 0.05 the results show that there is a significant relationship between using the facebook and ethical security. Meanwhile, there is relationship between the amount of using facebook and the rate of unveiling and pornography and the spread of male and female relationships and the promotion of unconventional relationships.

    Keywords: students, Virtual social network, facebook, Ethical security
  • Mohsen Ghorbani *, Shahla Barsalani Pages 71-93

    This article attempts to examine the effects of scarcity and impurity of drugs on changing the consumption pattern from low-risk to high-risk. The theoretical framework of the study is based on combination of action theory, Homans’s exchange theory and the theory of Pete Schwartz. The survey method is applied in this study and in order to collect the data, a questionnaire submitted to high-risk drug users in Bojnourd prison and Samen clinic patients. This is to conclude that based on high-risk drug users statements, the scarcity of the low risk drugs like opium and their impurities lead to a changing the consumption patterns.

    Keywords: Impurity of Drugs, Scarcity of Drugs, consumption patterns
  • Ramazan Eyne Beigy *, Safora Khan Sharifan, Samira Khan Sharifan Pages 95-131

    Social Security is a need to redefine the concept of negligence and failing to concepts such as national security, human security, public safety, etc., it is usually confused with the other security domains. We have seen this article seeks to conceptualize and explain the importance of social security. Two dominant approaches in the field of social security, negative and positive approaches that build on the comprehensive strategy adopted, there is a need to take advantage of both of these approaches. In addition to reviewing the different forms and different fields of security, social networks, dominant negative and positive discourse associated with social security, we tried to answer frequently asked questions such as why youths have tendency to these networks, policies and the related issues have been thoroughly discussed. Also addressing the risks of new media to distinguish the role of social media in political, cultural and social orientations were mentioned. This article attempts to make a balance through considering the both positive and negative approaches regarding social network and social security. In this regard, we considered the positive aspects of social security and in order to promote the social security we discussed about two discourses of Islamic Iranian development model and the Iranian Islamic life style (strict demands of supreme leader) and finally we mentioned the necessitates of the use of social networks in this regard.

    Keywords: social security, Social Networks, Development, Sustainable Security, Holistic
  • Mahnoosh Jahanshahi *, Mohammad Khojaste Pages 133-157

    This study investigated the relationship between the role of creativity and innovation in improving the quality of police services. In general, the role of creativity and innovation with the turn of the millennium and the era of knowledge is an obvious issue .since, survival and maintaining competitive advantage depends on the innovation in designing and development of new services. Also, due to the shorting the life cycle of the services in organizations and the expectations of the clients, innovation and creativity in the development of new services plays a critical and crucial role in continuation of organizational life in particular for the police department and its forces. The survey method is used in this study. In order to collect the data an interview form is used. The statistical population was police department personnel in Northern Khorasan. Results of the study show that the main hypothesis using correlation tests is confirmed. Also There is significant relationship between the role of innovation components namely (The role of support based on the comments of creativity and innovation, Based on the principle of providing support for new ideas on creativity and innovation, the role of flexibility principle sand the necessary infrastructure to support creativity and innovation) and improving the services quality.

    Keywords: Creativity, Innovation, Police Services, Flexibility Principles