فهرست مطالب

مجله مدیریت کسب و کار
پیاپی 59 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • راضیه آهنگر سله بنی، سید کامران نوربخش*، وحیدرضا میرابی، یحیی خونساری صفحات 1-21

    بازاریابی خیرخواهانه، یکی از استراتژی های تمایز در در بازارهای با رقابت شدید و رو به اشباع، مانند صنایع غذایی محسوب می شود. پژوهش حاضر نیز باهدف ارایه مدل بازاریابی خیرخواهانه در صنایع غذایی لبنی می باشد. روش پژوهش حاضر آمیخته اکتشافی بوده که از طریق راهبرد کیفی داده بنیاد و مصاحبه های نیمه ساختاریافته وکدگذاری با نرم افزار Maxqda مدل مفهومی به دست آمده و سپس از طریق راهبردهای کمی برازش مدل و تحلیل ها صورت گرفته است. در مرحله کیفی با بهره گیری از نظرات 12 نفر از خبرگان و کارشناسان صنعت مربوطه، چارچوب الگو ارایه و اعتبارسنجی شد و سپس در مرحله کمی با استفاده از پرسشنامه توزیع شده میان 384 نفر از مشتریان محصولات لبنی در شهر تهران اجرا شده است. مدل بازاریابی خیرخواهانه صنعت غذایی لبنی در برگیرنده ابعاد شرکتی با تاثیر 0.393 (شامل آمیخته بازاریابی؛ منابع شرکت؛ اجرای کمپین، دیدگاه مدیران و ذینفعان)، ابعاد مشتریان با تاثیر 0.438 (شامل؛ باورها، نگرش؛ ارزش ها، عوامل دموگرافیک، محرک های اجتماعی و تجربه و آگاهی فرد)، ابعاد مرتبط با کمپین با تاثیر 0.467 (شیوه کمک، محل کمک، اعتبار و اهمیت و فوریت کمپین) و نتایج بازاریابی خیرخواهانه (مالی و غیرمالی) طبقه بندی و پیشنهاداتی متناسب با مقولات احصایی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی خیرخواهانه، نگرش افراد، آمیخته های بازاریابی، کمپین خیرخواهانه، صنایع لبنی
  • آرش بیگی، زهرا دشت لعلی* صفحات 22-43
    در عصر رقابت، یکی از استراتژی های ارتباطات بازاریابی استفاده از تایید افراد مشهور در شبکه های اجتماعی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ادراک مشتریان از برندسازی آنلاین افراد مشهور بر قصد خرید مشتریان با نقش تعدیل گر کیفیت درک شده محصول انجام پذیرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت توصیفی، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کاربران ایرانی شبکه اجتماعی اینستاگرام در کل کشور بوده که از طریق فرمول کوکران 384 نفر به شیوه غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری داده ها پرسش نامه بوده و روایی آن با استفاده از مولفه های علمی توسط خبرگان به صورت محتوایی و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. یافته ها نشان داد: ادراک مشتریان از برندسازی آنلاین افراد مشهور بر قصد خرید مشتریان با نقش تعدیل گر کیفیت درک شده محصول اثر دارد. اثر تعامل مجازی، تطابق ایده آل و تطابق واقعی با خویشتن بر قصد خرید مشتریان تایید شد. هم چنین کیفیت درک شده محصول اثر تعامل مجازی، تطابق ایده آل با خویشتن و تطابق واقعی با خویشتن بر قصد خرید مشتریان را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: افراد مشهور، قصد خرید، کیفیت درک شده محصول، ادراک مشتری
  • امیررضا علیزاده مجد، محبوبه پرگو*، عارفه داودی صفحات 44-65
    فرهنگ سازمانی در صنعت نفت و به ویژه در صنایع پتروشیمی اغلب به موضوعی در میان کارکنان در مواجهه با فرهنگ در دستیابی به رضایت شغلی تبدیل می شود. مسیله مهم آن است که نحوه اداره کردن چنین موقعیتی می تواند آن را به یک فرصت یا تهدید در «فرهنگ سازمانی» صنعت پتروشیمی تبدیل کند. لذا با استناد به بررسی های انجام شده مشخص گردید که ارتقای کیفی فرهنگ سازمانی در صنایع نفت و پتروشیمی دارای الگوی پارادایمی است. پژوهش حاضر ازلحاظ رویکردی کیفی می باشد. در رویکرد کیفی از مدل سیپ استفاده شده است و ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که از روش نمونه گیری گلوله برفی با 17 نفر از خبرگان و متخصصین انجام شد. تجزیه وتحلیل داده ها در سه مرحله انجام و مدل کیفی پژوهش از دل الگوهای ذهنی و نظرات افراد استخراج شد، نتیجه بخش کیفی این تحلیل نشان دهنده این است که مدل پارادایمی استخراجی، بخش کیفی با اجرای راهبرد مستنتج شد. نتایج نشان داد که صنعت نفت به رویکردی مستمر و آگاهانه تر برای ایجاد یک فرهنگ سازمانی نیاز دارد تا برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت خود را سازمان داده و خود را برای رویارویی با بازار سرشار از تحول و رقابت آماده کرده و احتمال موفقیت و ضریب ماندگاری در بازار را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، فرهنگ، صنایع پتروشیمی، کارون، نفت
  • هاشم تنومندیان، نسیم نعمتی زاده* صفحات 66-88

    تحولات دیجیتال، مدل ها و فرآیندهای کسب وکار را به شدت تغییر داده و مدل های جدیدی در حال ظهور هستند. لذا شناسایی تاثیر عوامل محرک بر مدل های کسب وکار دیجیتال، نقش مهمی در موفقیت کسب وکارها و اقتصاد دارند. در حالیکه تیوری و عمل علاقه رو به رشدی را در پتانسیل مدل کسب وکارهای جدید به عنوان نتیجه ای از دیجیتال سازی نشان می دهند، تحقیقات تا به امروز انگیزه اصلی برای چگونگی به کارگیری قابل توجه مدل های کسب وکار دیجیتال، در صنایع را نشان نداده و با عنایت به کند بودن این تغییرات در ایران و مسایل تبدیل شدن کسب وکارهای سنتی به کسب وکارهای اینترنتی، شناسایی تاثیر عوامل پیشران بر مدل های کسب وکار دیجیتال، می تواند نقش مهمی در پیشرفت کسب وکار ها ایفا نماید. برای رسیدن به این هدف، یک مطالعه تجربی براساس یک پایه نظری انجام و چهار محرک اصلی (با پنج مورد برای هر محرک) در رابطه با پتانسیل مدل کسب وکار دیجیتال بدست آمد: شاخص های کلیدی عملکرد، شخصی سازی، کارایی و ارتباطات. یافته های رویکرد مدل معادلات ساختاری نشان می دهد که هر چهار عامل تعیین کننده، تاثیر مثبت و معناداری بر پتانسیل مدل های کسب وکار دیجیتال دارند.

    کلیدواژگان: مدل کسب و کار، کارآفرینی دیجیتال، پتانسیل مدل های کسب و کار کارآفرینی دیجیتال
  • شاهین بیرانوند، حبیب الله جوانمرد*، مجید وزیری سرشک صفحات 89-110

    برای ارتقاء سطح عملیات شرکت ها متناسب با صنعت نسل4 باید سطح اتوماسیون در سیستم ها افزایش یابد. برای اینکار اولین گام اندازه گیری میزان تکامل آن ها است. برای اندازه گیری میزان تکامل اتوماسیون سیستم لجستیک لازم است، فرایندها و اجزای لجستیک، مراحل رشد و سطح آنها تعیین گردند. هدف مقاله تعیین سطح اتوماسیون لجستیک در صنایع مونتاژ ایران است. روش تحقیق توصیفی و روش گردآوری داده ها، میدانی است، جامعه آماری شامل گروه خبرگان لجستیک برای تعیین فرایندها و سطح و حدود تکامل آنها و گروه مدیران لجستیک در صنایع برای ارایه اطلاعات وضعیت اجزاء و فرایندهای لجستیک است. با روش مصاحبه تخصصی از خبرگان، تعداد چهار فرایند و ده جزء اجرایی لجستیک شناسایی و دسته بندی شده اند. با استفاده از تحلیل عاملی شاخص های سنجش تعیین و میانگین آنها برای اجزای سیستم لجستیک محاسبه شد. از روش جبرانی وضعیت تکامل اتوماسیون لجستیک سنجش شد. نتایج نشان داد که سطح اتوماسیون در شرکت سایپا از سایر شرکت ها بالاتر است و در کل شرکت ها اجزای سیستم اطلاعات لجستیک و برنامه ریزی سفارشات بالاترین سطح تکامل و اجزای حمل و نقل پایین ترین سطح تکامل را دارند.

    کلیدواژگان: لجستیک، اتوماسیون، تکامل، فرایند، اجزاء
  • رویا درخشانی، میرفیض فلاح*، حسین جهانگیرنیا، رضا غلامی جمکرانی، حمیدرضا کردلویی صفحات 111-131

    ریسک اعتباری احتمال کوتاهی مشتری نسبت به انجام تعهدات، طبق شرایط توافق شده است. به عبارت دیگر نااطمینانی در مورد دریافت عایدات آتی سرمایه گذاری را ریسک می گویند که در بانک ها از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این مقاله برآورد ریسک اعتباری مشتریان حقیقی و حقوقی بوده است. در این مطالعه از اطلاعات آماری 400 مشتری حقیقی و 7500 مشتری حقوقی استفاده شده است. در این راستا نتایج مدل شبکه عصبی و مدل ناشی از ماشین بردار پشتیبان مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده بیانگر این بوده است که مولفه های در نظر گرفته شده در این مطالعه بر اساس ویژگی های شتخصیتی، مالی و اقتصادی اثرات معناداری در احتمال نکول مشتریان و محاسبه ریسک اعتباری داشته است. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد اعمال سیاست های کنترلی در ابتدای دوره بازپرداخت تسهیلاتی که بیشترین احتمال نکول را با طول عمر و بازپرداخت بالا دارند پیشنهاد می دهد. مقایسه نتایج حاصل از دقت پیش بینی بیانگر قدرت بالاتر توضیح دهندگی مدل ماشین بردار پشتیبان و استفاده از تابع احتمال بقاء نسبت به مدل شبکه عصبی ساده برای هر دو گروه از مشتریان بوده است.

    کلیدواژگان: ریسک اعتباری، رتبه بندی اعتباری، نسبت های مالی، مدل شبکه عصبی، ماشین بردار پشتبان
  • الناز علاف جعفری، علیرضا روستا*، احمد رویایی صفحات 132-153

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر قابلیت های سازمانی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی چابکی سازمانی است. پژوهش حاضر به لحاظ روشی، توصیفی-پیمایشی و به لحاظ هدف نیز کاربردی است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان و مدیران کویرموتور به تعداد 200 نفر بودند که با استفاده از جدول مورگان-کرجسی تعداد 128 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با مدل معادلات ساختاری و با نرم افزار Smart Pls3 انجام شد. نتایج نشان داد که قابلیت های سازمانی برچابکی سازمان تاثیر معناداری دارد. چابکی سازمان بر عملکرد رقابتی تاثیر معناداری دارد. همینطور قابلیت های سازمانی بر عملکرد رقابتی با نقش میانجی چابکی سازمان تاثیر معناداری دارد. قابلیت پویا بر عملکرد رقابتی تاثیر ندارد. بنابراین تقویت قابلیت های سازمانی می تواند سطح واکنش پذیری، انعطاف پذیری سازمان به تحولات مختلف را تسرعی نماید و منجر به بهبود عملکرد رقابتی گردد. همچنین بهره گیری از ابزارهای نوین بازاریابی و بکارگیری بهتر عناصر عملیاتی و اهمیت قایل شدن به مهارت ها، دانش بخش های مختلف سازمان می تواند در چابکی سازمانی و به تبع آن در بهبود عملکرد موثر باشد.

    کلیدواژگان: چابکی سازمان، عملکرد رقابتی، قابلیت بازاریابی، قابلیت های سازمانی، دیدگاه مبتنی بر منابع
  • محمد زارعی، حامد عباسی نامی*، علی داوری، ماندان مومنی صفحات 154-172

     مقاله حاضر به بررسی نقش شرکت های دانش بنیان بر توسعه کارآفرینی بین المللی با تاکید برخلاقیت و نوآوری؛ تجاری سازی، رقابت پذیری و مقاومت در برابر تغییر که از ویژگی های این شرکت ها می-باشد، می پردازد. بر این اساس، پژوهش فوق از نظر هدف توسعه ای- کاربردی و روش آن نیز توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را شرکت های دانش بنیان استان تهران که شامل 2800می باشد، تشکیل می دهد که بر اساس فرمول مورگان و به صورت تصادفی 340 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند و از مدیران و خبرگان این شرکت ها اطلاعات لازم جمع آوری شد. روش گردآوری داده ها در بخش کیفی از طریق مطالعات کتابخانه ای و در قسمت کمی از پرسشنامه جهت جمع آوری اطلاعات کمک گرفته شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری مناسب استفاده شده است. بر اساس نظر افراد مورد بررسی این یافته ها بدست آمد: که شرکت های دانش بنیان با داشتن ویژگی هایی مانند نوآوری و خلاقیت؛ رقابت پذیری؛ تجاری سازی و تاب آوری در برابر تغییر، نقش موثری در رشد و توسعه کارآفرینی بین المللی دارند.

    کلیدواژگان: شرکت دانش بنیان، کارآفرین، کارآفرینی، کارآفرینی بین المللی
  • سمیه کشاورز، علیرضا موتمنی* صفحات 173-192

    یکی از زمینه های رو به رشد فعالیت های مبتنی بر اینترنت، هم در بازار و هم در زندگی شخصی افراد، رایانش ابری است. خدمات ابری یک فناوری نوظهور است که در سال های اخیر توجه بسیاری را در سراسر جهان به خود جلب کرده است و خدمات خود را از طریق اینترنت ارایه می دهد. پژوهش حاضر بر رابطه بین مدل کسب و کار و خدمات ابری پایدار متمرکز شده است. بنابراین بر اساس مدل های توسعه یافته بوکن و شورت (2016) و پلیتیر و همکاران (2012) به ارزیابی رابطه بین مولفه های مدل کسب و کار خدمات ابری و توسعه پایدار پرداخته شد. همچنین استراتژی مدل سازی معادلات ساختاری با حداقل مربعات جزیی (PLS-SEM) برای ارزیابی عوامل تعیین کننده مدل کسب و کار و خدمات ابری پایدار مورد استفاده قرار گردید.. نتایج نشان می دهد که ارزش پیشنهادی، جذب ارزش و خلق ارزش بر مدل کسب و کار نمونه کسب و کار تاثیر می گذارد. علاوه بر این، تاثیرات ارزش گذاری، ارزش پیشنهادی، عوامل اقتصادی، اجتماعی و محیطی بر سرویس ابری پایدار مثبت است که در این میان، ارزش پیشنهادی قوی ترین اثر مثبت و عوامل اجتماعی قوی ترین تاثیر منفی را بر توسعه پایدار سرویس ابری دارند.

    کلیدواژگان: خدمات ابری، توسعه پایدار، مدل کسب و کار
  • فاطمه عباسی، جلال حقیقت منفرد*، جمشید عدالتیان شهریاری صفحات 193-214
    ریسک و عدم قطعیت کامل به طور بالقوه می تواند عواقب جدی بر اجرای برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) داشته باشد. این مقاله یک رویکرد عملی برای ارزیابی ریسک پیاده سازی ERP در صنایع بالادستی فولاد را بررسی می کندکه از ذینفعان مهم پروژه مانند مشتری، پیمانکار یا توسعه دهنده، مشاور و تامین کننده پشتیبانی می کند تا به تعهدات خود عمل کنند و اثرات منفی بر عملکرد پروژه ERP را در رابطه با اهداف هزینه، زمان و کیفیت به حداقل برسانند. در این مطالعه پس ثبت ریسک ها و تحلیل اولیه کیفی آن ها به وسیله ماتریس ریسک، به منظور تحلیل دقیق تر داده ها و کاهش حجم متغیرها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی در نرم افزار SPSS ریسک ها در 7 گروه دسته بندی شدند سپس با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار AMOS میزان اعتبار مدل بدست آمده بررسی گردید که پس از حذف 4شاخص ریسک، اعتبار مدل، مطلوب بدست آمد. جهت آنالیز کمی مدل با استفاده از روش FMEA نشان داده شد که ریسک های مربوط به عامل مدیریت پروژه بالاترین امتیاز یعنی بیشترین ریسک و عامل مربوط به افراد داخلی سازمان با اختلاف بسیار کمی از عامل فرآیند کمترین امتیاز ریسک را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان، شناسایی ریسک، تحلیل ریسک، ارزیابی ریسک، صنایع بالادستی فولاد
  • احمد فلاح حسینی، حسین وظیفه دوست*، احسانه نژاد محمد نامقی صفحات 215-230

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر نگرش برند، تبلیغات دهان به دهان الکترونیک بر تمایل به پرداخت، قیمت بیشتر با نقش هویت برند مشتری می‏باشد. بدین منظور پرسشنامه استاندارد طراحی شد و پس از تایید روایی محتوا و همچنین تایید پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ، پرسشنامه بین مشتریان بانک صادرات به روش نمونه‏گیری تصادفی انتخاب شده بودند، توزیع گردید. جهت بررسی یافته های تحقیق، از نرم افزار ایموس استفاده شد. با استفاده از معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که نگرش برند بر هویت برند مشتری تاثیر دارد. نگرش برند بر ارزش ویژه برند مشتری تاثیر دارد. تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بر هویت برند مشتری تاثیر دارد. تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بر ارزش ویژه برند مشتری تاثیر دارد. هویت برند مشتری بر تمایل برای پرداخت قیمت بیشتر تاثیر دارد. ارزش ویژه برند بر تمایل برای پرداخت قیمت بیشتر تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: تمایل برای پرداخت قیمت بیشتر، ارزش ویژه برند، هویت برند مشتری، تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی، نگرش برند
  • مریم یزدانی راد، مهران کشتکار هرانکی*، محمود احمدی شریف، فرزاد آسایش صفحات 231-250
    هدف از انجام مطالعه حاضر مدلسازی ساختاری تفسیری عوامل موثر بر کاربست فناوری بلاک چین در صنعت بانکداری بوده است. این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از منظر روش در حوزه مطالعات آمیخته با رویکرد قیاسی-استقرایی قرار دارد. شناسایی عوامل موثر بر کاربست فناوری بلاک چین در صنعت بانکداری از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته بر پایه اشباع نظری با اساتید حوزه فناوری اطلاعات، مدیریت بانکداری و خبرگان فعال در صنعت بانکداری انجام گرفت. روایی و پایایی مصاحبه ها به ترتیب با روش روایی محتوای نسبی و شاخص کاپای کوهن تایید شد. به منظور مدلسازی عوامل موثر بر کاربست فناوری بلاک چین در صنعت بانکداری از نظرات مدیران ارشد و خبرگان در صنعت بانکداری به تعداد 50 نفر با روش نمونه گیری هدفمند و به کمک پرسشنامه استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب با بهره گیری از روایی محتوا و روش آزمون- پس آزمون تایید شد. کدگذاری داده های حاصل با استفاده از نرم افزار Atlas.ti منجر به شناسایی 14 عامل موثر بر کاربست فناوری بلاک چین در صنعت بانکداری شد. مدلسازی عوامل شناسایی شده با روش ساختاری تفسیری منجر به تشکیل هفت سطح گردید که سیاست ها و خط مشی، آگاهی و رگولاتوری اثرگذارترین و بهره وری اثرپذیرترین عامل بودند.
    کلیدواژگان: بلاک چین، صنعت بانکداری، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • مهدی ده بید، اشرف شاه منصوری*، سید علیرضا درخشان صفحات 251-270
    هدف این تحقیق ارایه چارچوب انتقال تکنولوژی در صنعت بانکداری الکترونیک که به روش آمیخته و از نوع پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 17 نفر از خبرگان و در بخش کمی شامل 451 کارشناسان صنعت بانکداری در حوزه فناوری اطلاعات و انتقال تکنولوژی بودند که تعداد 207 نفر از آنها به شیوه طبقه ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. در این راستا، تعداد 14 مولفه از تحلیل خبره به منظور تشکیل چارچوب انتقال تکنولوژی شناسایی شد. روایی محتوای آنها از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. در نظرسنجی کارشناسان از نظر عملیاتی بودن در صنعت مربوطه و همچنین اهمیت حضور آنها در چارچوب انتقال تکنولوژی و از طریق آزمون تی-استودنت مورد بررسی قرار گرفته و به 9 مولفه تقلیل یافت. یافته ها شامل 9 مولفه معنادار است: شناسایی نیازهای فناوری، بروزرسانی، تحقیق و توسعه، مذاکره، انتقال دانش فنی، کسب دانش عملیاتی، پیاده سازی دانش فنی، ارایه طرح انتقال و تامین زیرساخت ها. در انتها با استفاده از تحلیل AHP به اولویت سنجی مولفه ها در پیاده سازی چارچوب انتقال تکنولوژی پرداخته شد.
    کلیدواژگان: انتقال تکنولوژی، بانکداری، فناوری اطلاعات
|
  • Raziyeh Ahangar Sole Boni, Seyed Kamran Nourbakhsh *, Vahidreza Mirabi, Yahya Khonsari Pages 1-21

    Cause-related marketing is one of the differentiation strategies in non-price competition in markets with intense competition and saturation, such as the food industry. The current research also aims to provide a Cause-related marketing model in the dairy food industry. The method of the current research is a mixed exploratory, which was obtained through the qualitative strategy of Grounded Theory and semi-structured interviews and coding with MAXQDA, conceptual model has been obtained, and then through the quantitative strategies of model fitting and analysis. The statistical population in the qualitative part was the opinions of 12 experts and specialists in the relevant industry, and in the quantitative part 384 Dairy products customers have been implemented in Tehran. This model includes corporate dimensions with an impact of 0.393(company's marketing mix; company resources and capabilities; campaign implementation, managers' and stakeholders' perspectives), dimensions of customers with an impact of 0.438 (beliefs, attitudes; people's values, demographic factors, social stimuli and individual's experience and knowledge), dimensions related to the campaign with an impact of 0.467 (the place and form help, credibility and importance and urgency of the campaign) and Cause-related marketing results (financial and non-financial results)classification and suggestions according to statistical categories have been provided

    Keywords: Cause-Related Marketing, attitude of people, marketing mix, Charity Activity, Dairy Industry
  • Arash Beigi, Zahra Dashtlaali * Pages 22-43
    In the era of competition, one of the marketing communication strategies is to use celebrity endorsements on social networks. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of customers' perception of online branding of celebrities on customers' purchase intention with the role of moderator of perceived product quality. This research is applied in terms of purpose and descriptive in nature, survey. The statistical population of the study was Iranian users of the Instagram social network in the whole country, and 384 people were selected in a non-random way through Cochran's formula. The main tool of data collection was a questionnaire, and its validity was confirmed by using scientific components by experts, and its reliability was confirmed by using Cronbach's alpha test. The findings showed: customers' perception of online branding of famous people has an effect on customers' purchase intention with the moderating role of perceived product quality. The effect of virtual interaction, ideal match and actual match with oneself on customers' purchase intention was confirmed. Also, perceived product quality moderates the effect of virtual interaction, ideal self-congruity and actual self-congruity on customers' purchase intention.
    Keywords: Celebrities, purchase intention, perceived product quality, customer perception
  • Amirreza Alizadeh Majd, Mahboubeh Porgoo *, Arefeh Davoodi Pages 44-65
    Organizational culture in the oil industry and especially in the petrochemical industry often becomes an issue among employees in the face of culture in achieving job satisfaction. The important issue is that the way such a situation is managed can turn it into an opportunity or a threat in the "organizational culture"of the petrochemical industry.Therefore, based on the conducted investigations, it was determined that the qualitative improvement of organizational culture in the oil and petrochemical industries has a paradigm model.The current research is based on a qualitative approach. The SIP model has been used in the qualitative approach, and the data collection tool was a semi-structured interview that was conducted with 17 experts and specialists using the snowball sampling method. The analysis of data was conducted in three stages and the qualitative model of the research was extracted from the mental patterns and opinions of people. The results showed that the oil industry needs a continuous and more conscious approach to create an organizational culture in order to organize its short-term, medium-term and long-term plans and prepare itself to face the market full of evolution and competition,and the probability of success and the coefficient of sustainability in increase the marke.
    Keywords: Organizational Culture, culture, Petrochemical industries, Karun, Oil
  • Hashem Tanoomandian, Nasim Nematizadeh * Pages 66-88

    Digital developments have drastically changed business models and processes, and new models are emerging. Therefore, identifying the impact of driving factors on digital business models plays an important role in the success of businesses and the economy. While theory and practice show a growing interest in the potential of new business models as a result of digitalization, researches to date has not shown the main motivation for how to significantly adopt digital business models in industries. Considering the slowness of these changes in Iran and the problems of turning traditional businesses to Internet businesses, identifying the impact of driving factors on digital business models can play an important role in the development of businesses. To achieve this goal, an empirical study was conducted based on a theoretical foundation and four main drivers (with five items for each driver) were obtained in relation to the potential of the digital business model: key performance indicators, personalization, efficiency and communication. The findings of the structural equation model approach show that all four factors have a positive and significant effect on the potential of digital business models.

    Keywords: Business Model, digital entrepreneurship, Potential of digital entrepreneurship business models
  • Shahin Beiranvand, Habibollah Javanmard *, Majid Vaziri Sereshk Pages 89-110

    To improve the operation level of the companies tailored to industry 4.0, is necessary to determine logistics automation. For this, the first step is the measuring of the evolution stage. For measuring the evolution of the logistics system automation, the processes and components of the logistics system, maturity stages should be determine. The purpose of this paper is to determine the level of automation in the Iranian assembly industry. The research method is descriptive and Data gathering is survey method. The statistical population consisted of the logistics experts group to determine the processes and their levels and limits and also managers in the industry to provide information about the status of logistics processes and component. By utilizing interviews with logistics experts identified four process and ten components. Using the factor analysis, measuring indicators has determined and mean of them were calculated. Evolution of logistics automation was measured by compensation method. Results show that the level of automation in SAIPA Company is higher than other companies. Logistics information system and order planning components have higher stages and transportation have lower stages in all company.

    Keywords: Logistics, Automation, evolution, Process, components
  • Roya Derakhshani, Mirfeiz Fallah *, Hosein Jahangirnia, Reza Gholami Jamkarani, Hamidreza Kordlouie Pages 111-131

    Credit risk is the probability of default of the borrower or the counterparty of the bank in fulfilling its obligations, according to the agreed terms. In other words, uncertainty about receiving future investment income is called risk, which is of great importance in banks. The purpose of this article is to estimate the credit risk of individual and corporate customers. In this study, the statistical information of 400 individual customers and7500 corporate customers was used. In this regard, the results of neural network model and support vector machine model have been compared. The obtained results have shown that the components considered in this study based on their personal, financial and economic characteristics had significant effects on the probability of customer default and credit risk calculation. Also, the results of this study showed that the application of control policies at the beginning of the repayment period suggests facilities that have the highest probability of default with long life and high repayment. The comparison of the results of the prediction accuracy shows the higher explanatory power of the support vector machine model and the use of the survival probability function than the simple neural network model for both groups of customers.

    Keywords: Credit Risk, Credit rating, Financial ratios, Neural Network Model, Support vector machine
  • Elnaz Allaf Jafari, Alireza Rousta *, Ahmad Royaei Pages 132-153

    The purpose of this research is to investigate the effect of organizational capabilities on organizational performance with the mediating role of organizational agility. The current research is descriptive-survey in terms of method and practical in terms of purpose. The statistical population of the research was 200 employees and managers of Kavirmotor, and 128 people were selected using the Morgan-Karjesi table with a simple random sampling method. The data collection tool was a questionnaire. Data analysis was done with structural equation model and Smart Pls3 software. The results showed that the organizational capabilities have a significant effect on the organization's agility. Organizational agility has a significant impact on competitive performance. Also, organizational capabilities have a significant effect on competitive performance with the mediating role of organizational agility. Dynamic capability does not affect competitive performance. Therefore, the strengthening of organizational capabilities can accelerate the level of reactivity and flexibility of the organization to various developments and lead to the improvement of competitive performance. Also, using new marketing tools and better use of operational elements and giving importance to the skills and knowledge of different departments of the organization can be effective in organizational agility and consequently in improving performance.

    Keywords: Organization agility, Competitive Performance, Marketing Capability, Organizational Capabilities, resource-based perspective
  • Mohammad Zarei, Hamed Abbasi Nami *, Ali Davari, Mandan Momeni Pages 154-172

     This article examines the role of knowledge base firms on international entrepreneurship development by emphasizing on creactivity and innovation, commercialization and resilience in changes with are features of such a company .Based on this objective, this study is applied developmental in its purpose and descriptive-survey under its methodology. Statistical population of study includes 2800 firms of knowledge base companies of Tehran province where 340 companies are selected randomly based on Morgan formula and required information are collected from their managers and experts. Methodology of data collection in qualitative part of study was conducted through library research and in quantitative part through a researcher made questionnaire. Acquired data were analyzed via statistical tests where based on views of assessed participants, the following finding were obtained: knowledge base firms by holding some features such as innovation and creactivity, competitiveness, commercialization and resilience in changes have effective role in international development and growth of entrepreneurship.

    Keywords: Knowledge-Based Company, Entrepreneur, entrepreneurship, international entrepreneurship
  • Somayeh Keshavarz, Alireza Motameni * Pages 173-192

    One of the growing areas of Internet-based activities, both in the market and in people's personal lives, is cloud computing. Cloud service is an emerging technology that has attracted a lot of attention worldwide in recent years and provides its services over the Internet. The current research is focused on the relationship between the business model and sustainable cloud services. Therefore, based on the developed models of Buken and Short (2016) and Pellitier et al. (2012), the relationship between the components of the cloud service business model and sustainable development was evaluated. Also, the structural equation modeling strategy with partial least squares (PLS-SEM) was used to evaluate the determining factors of the business model and sustainable cloud services. The results show that the value proposition, value absorption and value creation are based on the acquisition model. And business example work affects. In addition, the effects of valuation, value proposition, economic, social and environmental factors on sustainable cloud service are positive, among which, value proposition has the strongest positive effect and social factors have the strongest negative effect on the sustainable development of cloud service

    Keywords: Cloud services, Sustainable Development, Business Model
  • Fatemeh Abbasi, Jalal Haghighat Monfared *, Jamshid Edalatian Shahryari Pages 193-214
    Risks and uncertainty can potentially have serious consequences for enterprise resource planning (ERP) implementation. This paper examines a practical approach to ERP implementation risk assessment in upstream steel industries that supports important project stakeholders such as the customer, contractor or developer, consultant and supplier to fulfill their obligations and the negative effects on ERP project performance in relation to the objectives cost, time and quality are minimize. In this study, after registering the risks and their initial qualitative analysis using the risk matrix, in order to analyze the data more accurately and reduce the volume of variables, using exploratory factor analysis in SPSS software, the risks were categorized into 7 groups, then using confirmatory factor analysis in AMOS software was used to check the validity of the obtained model, and after removing 4 risks, the validity of the model was found to be satisfactory. For the quantitative analysis of the model using the FMEA method, it was shown that the risks related to the project management factor have the highest score, i.e. the highest risk, and the factor related to the internal people of the organization has the lowest risk score with a very small difference from the process factor.
    Keywords: Enterprise Resource Planning systems, Risk Identification, Risk Analysis, Risk Assessment, Upstream Steel Industries
  • Ahmad Fallah Hoseini, Hosein Vazifehdust *, Ehsaneh Nejadmohammad Nameghi Pages 215-230

    The purpose of this research is to investigate the effect of brand attitude, electronic word-of-mouth advertising on willingness to pay, higher price with the role of customer brand identity. For this purpose, a standard questionnaire was designed and after verifying the validity of the content and also verifying its reliability using Cronbach's alpha, the questionnaire was distributed among the customers of Saderat Bank who were selected by random sampling method. In order to check the research findings, Amos software was used.. The obtained results show that brand attitude has an effect on customer brand identity. Brand attitude affects customer brand equity. Electronic word-of-mouth advertising has an impact on customer brand identity. Electronic word-of-mouth advertising has an impact on customer brand equity. Customer brand identity affects willingness to pay more. Brand equity affects willingness to pay more. Key words: Willingness to pay; brand equity, customer brand identity, electronic word of mouth,, brand attitude,

    Keywords: Willingness to pay, brand equity, customer brand identity, electronic word of mouth, Brand Attitude
  • Maryam Yazdanirad, Mehran Keshtkar, *, Mahmoud Ahmadi, Farzad Asayesh Pages 231-250
    The purpose of the present study was the interpretative structural modeling of the factors affecting the application of blockchain technology in the banking industry. This study is based on the practical purpose and from the perspective of the method in the field of mixed studies with deductive-inductive approach. Identifying the effective factors on the application of blockchain technology in the banking industry was done through semi-structured interviews based on theoretical saturation with professors in the field of information technology, banking management and experts active in the banking industry. T, the opinions of senior managers and experts in the banking industry in the number of 50 people were used with the purposeful sampling method and with the help of a questionnaire. Validity and reliability of the questionnaire were confirmed using content validity and test-post-test method. Coding the resulting data using Atlas.ti software led to the identification of 14 factors affecting the application of blockchain technology in the banking industry. Modeling of the identified factors with interpretive structural method led to the formation of seven levels, policies, awareness and regulation were the most effective factors and productivity was the most impressionable factor.
    Keywords: Blockchain, Banking industry, Interpretive Structural Modeling
  • Mehdi Dehbid, Ashraf Shah Mansouri *, Seyyed Alireza Derakhshan Pages 251-270
    The aim of this study is to present a technology transfer framework in the electronic banking industry, which is a mixed method and applied research type. The statistical population included 17 experts in the qualitative section and 451 information technology and technology transfer experts in the banking industry in the quantitative section, of which 207 were selected in a stratified sampling method with proportional allocation. To do this, a number of 14 components were identified from the expert analysis in order to form the technology transfer framework. Their content validity was verified through confirmatory factor analysis. In the survey of experts, in terms of being operational in the relevant industry, as well as the importance of their presence in the framework of technology transfer, through the T-Student test, it was reduced to 9 components. The findings include 9 meaningful components: identifying technology needs, updating, research and development, negotiation, technical knowledge transfer, operational knowledge acquisition, technical knowledge implementation, transfer plan presentation and infrastructure provision. Finally, using AHP analysis, the prioritization of the components in the implementation of the technology transfer framework was discussed.
    Keywords: Technology Transfer, Banking, Information Technology