فهرست مطالب

کاوش های نوین در علوم محاسباتی و مدیریت رفتاری - سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1402)

نشریه کاوش های نوین در علوم محاسباتی و مدیریت رفتاری
سال یکم شماره 2 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • آذر کفاش پور، وحیده طبسی لطف آبادی، زهرا یوسف زاده* صفحات 1-16
    این مطالعه به دنبال بررسی تاثیر مشارکت مشتری بر ظرفیت نوآوری از طریق نقش میانجی گری قابلیت ها پویا و فعالیت های مدیریت دانش مشتری است. جامعه ی آماری این تحقیق، مدیران و کارکنان شهرداری مشهد که تعداد آن ها 2347 نفر است. برای تعیین تعداد نمونه از فرمول کوکران برای حجم جامعه معلوم استفاده گردید که تعداد نمونه با استفاده از این فرمول 330 نفر تعیین شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و Smart PLS انجام شد. نتایج، حاکی از این است که مشارکت مشتری بر قابلیت ها و فعالیت های پویای مدیریت دانش مشتری و مشارکت مشتری بر ظرفیت نوآوری تاثیر معنادار دارند. این نتیجه نشان می دهد که همکاری و مشارکت فعال مشتریان می تواند بهبود و ایجاد ارزش برای سازمان را تسهیل کند. همچنین نتایج بیانگر این است که قابلیت ها و فعالیت های مدیریت دانش مشتری بر ظرفیت نوآوری تاثیرگذار هستند. بنابراین بهره برداری بهینه از دانش و بازخورد مشتریان می تواند به توسعه و ارتقاء قابلیت نوآوری در سازمان کمک کند. در نهایت نقش میانجی قابلیت ها و فعالیت های مدیریت دانش مشتری نیز مورد تایید قرار گرفت. دانشی که از مشتریان به دست می آید توسط فعالیت های مدیریت دانش به نوآوری تبدیل می شود و این نقش میانجی در نهایت به تاثیرگذاری مثبت این فرآیند منجر می شود.
    کلیدواژگان: ظرفیت نوآوری، مدیریت دانش مشتری، مشارکت مشتری، قابلیت های پویای مدیریت دانش، فعالیت های مدیریت دانش
  • کریم ایمانی*، عاطفه سعیدیان صفحات 17-25
    در پژوهش های مرتبط و قوانین و مقررات مختلف، بررسی عوامل موثر بر انتشار به موقع گزارش های مالی همواره مورد توجه بوده است. یکی از عواملی که می تواند نقش بسزایی در این زمینه ایفا کند و کمتر به آن توجه شده است نحوه سازماندهی حسابرسی داخلی است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سازمان دهی حسابرسی داخلی بر مدت زمان صدور گزارش حسابرسی است. سازمان دهی حسابرسی داخلی به برون سپاری حسابرسی داخلی به اشخاصی غیر از شرکت تحت حسابرسی اطلاق شده و مدت زمان صدور گزارش حسابرسی به صورت فاصله زمانی بین سال مالی و تاریخ گزارش حسابرسی تعریف می گردد. برای بررسی فرضیه ها داده های 100 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1396-1400 جمع آوری گردیده و از مدل رگرسیون استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که برون سپاری حسابرسی داخلی بر مدت زمان صدور گزارش حسابرسی اثر منفی دارد. بدین معنی که هرچه برون سپاری حسابرسی داخلی بیشتر باشد مدت زمان صدور گزارش حسابرسی کمتر می شود. یافته های این پژوهش می تواند به شرکت ها در کاهش مدت زمان صدور گزارش حسابرسی با استفاده از برون سپاری حسابرسی داخلی کمک کند.
    کلیدواژگان: سازمان دهی حسابرسی داخلی، برون سپاری حسابرسی داخلی، مدت زمان صدور گزارش حسابرسی
  • مسعود قمیان*، فاطمه موسوی مقدم، علیرضا قمیان، عاطفه قمیان صفحات 26-43
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر توانمندسازی سرمایه های انسانی بخش تعاون انجام گرفته است. جامعه آماری شامل کارکنان شاغل در بخش تعاون (تعاونی ها و اتحادیه های تعاونی) بوده است. نمونه آماری مورد مطالعه 384 نفر از کارکنان بخش تعاون در سطوح مسیولیت مختلف بخش تعاون در 26 شهرستان استان خراسان رضوی انتخاب گردید. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه استفاده شد. نرم افزار لیزرل برای آزمون فرضیه ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمده از تحلیل عاملی تاییدی پایایی لازم را داشته و با اطمینان 95 درصد بیانگر این است که پرسشنامه بررسی عوامل موثر بر توانمندسازی سرمایه های انسانی کارکنان بخش تعاون پذیرفته می شود. با توجه به آنکه متغیرهای پژوهش دارای توزیع غیرنرمال هستند برای تعیین امکان استقرار از آزمون غیرپارامتری علامت یک نمونه ای برای آزمون فرضیه استفاده گردید. نتایج بدست آمده سطح معنی داری آزمون علامت بیان می کند همه عوامل هفت گانه بر توانمندسازی کارکنان بخش تعاون تاثیر دارد. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که اولویت و رتبه بندی متغیرها به ترتیب عبارتند از عوامل ارتباطات بین کارکنان و مدیران؛ عوامل انگیزشی کارکنان؛ عوامل اعتماد بین کارکنان و مدیران؛ عوامل سهیم شدن در اطلاعات؛ عوامل مهارت و دانش کارکنان؛ عوامل و گروه های خودگردان؛ عوامل مرزبندی و خودمختاری که به طور معنی داری بر توانمندسازی کارکنان بخش تعاون تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: عوامل موثر بر توانمندسازی، سرمایه های انسانی، کارکنان، شرکت های تعاون
  • علیرضا نوری، نرجس سبحانی* صفحات 44-59

    رفتار جامعه میزبان یکی از ارکان اصلی مقصد در پذیرش و جذب گردشگر است. درصورتی که میزبانان رفتار مناسب همراه با احترام با گردشگران داشته باشند، گردشگران نیز اشتیاق بیشتری جهت انتخاب آن مقصد از خود نشان داده و موجب توسعه گردشگری مقصد می شوند. از طرفی تاثیری که رضایت گردشگران از رفتار جامعه میزبان دارند و نمود آن، موجب تغییر در تصویر ذهنی آن ها از  مقصد می شود. تصویر ذهنی مقصد که نشان دهنده رفتار مناسب گردشگران باشد می تواند گردشگران را متقاعد کند که به مقصد گردشگری موردنظر سفر داشته و آن ها را به سوی خود جلب می نماید و حتی موجب توصیه آن به گردشگران دیگر می شود. در این راستا، تحقیق حاضر که از نوع کاربردی و از منظر ماهیت توصیفی پیمایشی است، صورت گرفته و ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه استاندارد است. برای پایایی پرسش نامه از آلفای کرونباخ و برای روایی سازه پرسش نامه از تحلیل بارهای عاملی تاییدی استفاده گردیده است. جامعه آماری تحقیق کلیه گردشگران شهر مشهد در محدوده زمانی تحقیق بودند. حجم نمونه آماری 384 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس بوده و در بخش آمار توصیفی از جداول فراوانی و درصد ها، میانگین ها و انحراف معیارها برای نمایش سیمای آزمودنی ها استفاده و در آمار استنباطی از آزمون کولوموگروف اسمیرنف برای تعیین توزیع نرمالیته و آزمون تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی و آزمون معادله ساختاری برای پاسخ فرضیه های تحقیق استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد رفتار جامعه میزبان بر جذب گردشگران تاثیر معناداری دارد و تصویر ذهنی این اثر را میانجی گری می کند.

    کلیدواژگان: تصویر ذهنی، رفتارمصرف کننده، جامعه میزبان، جذب گردشگر، رفتار جامعه میزبان
  • محمد لقائی، امین بابادی* صفحات 60-70
    هدف پژوهش حاضر ارتباط شفقت به خود بر مدیریت استرس در دانش آموزان پسر یتیم متوسطه اول مدرسه موقوفه عبدالله رضوی شهرستان طرقبه و شاندیز (با تعداد 178 نفر) در سال تحصیلی 1402 - 1401 با میانجی گری نیازهای اساسی روان شناختی است. با توجه به متغیرهای پژوهش ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه استاندارد بوده که روایی و پایایی آن آزمون شده است. آزمون فرضیه ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش معادلات ساختاری و از  نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شده است. روش پژوهش از نوع الگوی ساختاری؛ تحلیل مسیر است. نتیجه تحلیل مسیر بیانگر این است که شفقت به خود بر مدیریت استرس در دانش آموزان پسر یتیم با میانجی گری نیازهای اساسی روان شناختی تاثیر دارد. شفقت به خود بر مدیریت استرس و نیازهای اساسی روان شناختی در دانش آموزان پسر یتیم تاثیر دارد. نیازهای اساسی روان شناختی بر مدیریت استرس در دانش آموزان پسر تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: شفقت به خود، مدیریت استرس، نیازهای اساسی روانشناختی
  • سید صالح روان پور*، هانیه شکی صفحات 71-81
    رفتار زنجیره تامین پایدار در نظر گرفتن مسایل اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی در تمامی فرآیندهای سازمانی است. این فرآیندها شامل کل چرخه عمر زنجیره تامین از خرید مواد اولیه تا طراحی، توسعه محصول، انبارداری، توزیع و تحویل کالای نهایی است. در واقع پایداری زنجیره تامین یک موضوع کسب وکار است که بر زنجیره تامین سازمان و شبکه لجستیک سازمانی بر اساس عوامل محیطی، ریسک و مدیریت ضایعات تولید اثر می گذارد. رشد چشمگیری در زمینه نیاز برای یکپارچگی فعالیت های محیطی با مدیریت زنجیره تامین سازمان پدیدار شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نیروهای محیطی بر زنجیره تامین پایدار با نقش میانجی ارتباطات تامین کننده و ظرفیت سازمانی شرکت های کوچک و متوسط شهرک صنعتی توس شهر مشهد صورت گرفته است. نتایج حاصله نشان می دهد که نیروهای محیطی بر زنجیره تامین پایدار اثر دارد ولی در ارتباط با اثر مستقیم دو متغیر ارتباطات تامین کننده و ظرفیت سازمانی تایید نمی شود و این دو متغیر به واسطه نقش میانجی بین دو متغیر نیروهای محیطی و زنجیره تامین پایدار اثر غیرمستقیم دارند. لذا فرضیه اصلی پژوهش در خصوص رابطه متغیر نیروهای محیطی بر زنجیره تامین پایدار تایید می گردد.
    کلیدواژگان: نیروهای محیطی، زنجیره تامین پایدار، ارتباطات تامین کننده، ظرفیت سازمانی
  • حسن غریبی*، سیما نجار، شهریار غریبی صفحات 82-92

    افزایش رضایت شغلی کارمندان بانک و جلب رضایت مشتری، مورد توجه اغلب مدیران در صنعت بانکداری خصوصی و دولتی است. از آنجایی که رفتار شهروند سازمانی می تواند موجب بهبود رضایت شغلی کارمندان و رضایت مشتریان شود، از جمله سازمان هایی مانند بانک که ارباب رجوع بسیاری دارند، هدف تحقیق حاضر، انجام یک مطالعه تجربی در بخش خدمات (بانک سرمایه) به منظور بررسی تاثیر رفتار شهروند سازمانی بر رضایت مشتری با نقش میانجی گری رضایت شغلی در صنعت بانکداری است. برای بررسی تحقیق نمونه ای شامل 220 نفر  به صورت خوشه ای تصادفی از کارکنان شعب بانک سرمایه در شهر تهران انتخاب شد. ابزار گردآوری داده پرسش‏نامه استاندارد با 23 سوال که روایی و پایایی آن تایید و بین جامعه آماری توزیع شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام گرفت. در سطح آمار توصیفی از شاخص هایی چون فراوانی و درصد فراوانی؛ در سطح آمار استنباطی از روش های همبستگی، مدل معادلات ساختاری، تحلیل مسیر انجام شده است؛ که برای این منظور از نرم افزارهای spss و lisrel استفاده شد. نتایج تجزیه وتحلیل از وجود تاثیر رفتار شهروند سازمانی بر رضایت مشتری و رضایت شغلی حکایت دارد. به طورکلی، توانایی بانک سرمایه برای راضی کردن مشتریان خود به طور مستقیم و غیرمستقیم، از طریق رفتار شهروند سازمانی کارکنان بانک و رضایت شغلی کارکنان در ارتباط است.

    کلیدواژگان: رفتار شهروند سازمانی، رضایت مشتری، رضایت شغلی: صنعت بانکداری
  • عفت فیاض ذوالفقاری*، جعفر نوری صفحات 93-104
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین ارزش های فردی و تصمیم گیری با معنا و هدف در زندگی خیرین می پردازد. خیرین شهر مشهد به عنوان جامعه مورد مطالعه انتخاب شده اند. نوع تحقیق بنیادی و روش پژوهش توصیفی است. در این تحقیق از پرسش نامه های ارزش های شخصی شوارتز، سبک های تصمیم گیری اسکات و بروس و معنا و هدف در زندگی کرامباخ و ماهولیگ استفاده گردید. برای نمونه آماری پس از جمع آوری 148 پرسش نامه، آزمون کفایت حجم نمونه انجام شده که مناسب بودن تعداد نمونه را تایید کرده است. روش تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و برای بررسی فرضیه های پژوهش از آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره با استفاده از نرم افزار SPSS-24 انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده تمامی فرضیه های اصلی و فرعی بیان شده تایید شدند. یافته های پژوهش در فرضیه اصلی نشان داد بین ارزش های فردی و سبک های تصمیم گیری با معنا و هدف در زندگی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین دو فرضیه فرعی این تحقیق نشان داد که بین ارزش های فردی (خودرهبری، هیجان خواهی، لذت جویی، موفقیت، قدرت، امنیت، هم نوایی، سنت گرایی، خیرخواهی، جهان نگری) با معنا و هدف زندگی رابطه معنادار وجود دارد و نیز بین سبک های تصمیم گیری (عقلانی، شهودی، وابستگی، آنی، اجتنابی) با معنا و هدف در زندگی رابطه معنادار وجود دارد. بر این اساس می توان بیان کرد در ارزش های فردی که در معنا و هدف مندی زندگی تاثیر دارد و هرچه ارزش های فردی والاتر شوند به سمت ارزش های اجتماعی پیش می روند.
    کلیدواژگان: ارزش های فردی، تصمیم گیری، معنای زندگی، هدف در زندگی، خیرین
  • صفورا مقدم* صفحات 117-124
    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط میان خودکارآمدی تحصیلی و خلاقیت هیجانی با عملکرد تحصیلی در بین دانش آموزان دوره دوم مقطع تحصیلی متوسطه ناحیه 4 شهر مشهد است. حجم نمونه مورد استفاده در این پژوهش تعداد 100 نفر از این دانش آموزان (51 دانش آموز دختر و 49 دانش آموز پسر) است. آزمودنی ها در این پژوهش با استفاده از پرسش نامه های عملکرد تحصیلی فام و تیلور، خودکارآمدی تحصیلی مک ایلروی و بانتینگ و خلاقیت هیجانی آوریل و نولز مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفتند. داده ها و اطلاعات بدست آمده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت. نتایج کسب شده این پژوهش نشان دهنده این بود بین متغیرهای خودکارآمدی تحصیلی و عملکرد تحصیلی رابطه مستقیم و معنادار و بین متغیرهای خلاقیت هیجانی و عملکرد تحصیلی رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. با توجه به نتایج حاصل، برخورداری دانش آموزان از خودکارآمدی تحصیلی و شاخص های آن که منجر به بهبود یادگیری شده و همچنین بهره مندی از مولفه های خلاقیت هیجانی که باعث ایجاد تعاملات سازنده و موثر آن ها می گردد زمینه ساز بالا رفتن یادگیری و همچنین افزایش میزان بهره وری دانش آموزان شده که در نتیجه باعث بهبود عملکرد تحصیلی آن ها می شود. بنابراین چنین نتیجه گیری می شود که میان خودکارآمدی تحصیلی و خلاقیت هیجانی با میزان عملکرد تحصیلی دانش آموزان در مقطع متوسطه رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، خلاقیت هیجانی، عملکرد تحصیلی
  • مرتضی اکبری مهرآباد*، محمود اکبری مهرآباد صفحات 125-136
    امروزه، بحث ویژگی های مدیریت مناسب و تاثیرات شگرف آن بر عملکرد کارکنان در شرکت های دولتی و خصوصی، به وضوح مشاهده می شود و اخیرا سبک های جدیدی از مدیریت مطرح شده است که می تواند در اجرای راهبردها و تعقیب اهداف سازمان بسیار موثر واقع شود. این تحقیق به بررسی این موضوع می پردازد که چگونه مدیریت مسیولانه بر اشتراک گذاری ایده های خلاقانه کارکنان با میانجی گری هویت سازمانی و تعدیل گری فرهنگ سازمانی در شرکت سپهر کارآمدان تاثیر می گذارند. این مدل با تجزیه و تحلیل پاسخ های نظرسنجی جمع آوری شده از 310 نفر از مدیران و کارکنان شرکت سپهر کارآمدان با نرم افزار SPSS23 و Smart PLS3 مورد آزمایش قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد مدیریت مسیولانه بر اشتراک گذاری ایده های خلاقانه کارکنان تاثیر مثبتی دارد؛ مدیریت مسیولانه بر هویت سازمانی تاثیر مثبت دارد؛ هویت سازمانی بر اشتراک گذاری ایده های خلاقانه کارکنان تاثیر مثبت دارد؛ هویت سازمانی به طور مثبت تاثیر مدیریت مسیولانه  بر اشتراک گذاری ایده های خلاقانه کارکنان را میانجی گری می کند و فرهنگ سازمانی به طور عکس تاثیر مدیریت مسیولانه را بر هویت سازمانی تعدیل می کند. مدیریت مسیولانه تاثیر مطلوب/سازنده ای بر اشتراک ایده های خلاقانه در شرکت سپهر کارآمدان دارد. مدیران با الگوبرداری از مدیریت مسیولانه در اقدامات خود، ممکن است افراد را برای ارایه ایده های خلاقانه برای سازمان خود ترغیب کنند. هویت سازمانی ممکن است به عنوان یک حایل بین تاثیر مدیریت مسیولیت پذیر و اقدامات و باورهای خلاقانه کارمندان به اشتراک گذاری ایده عمل کند.
    کلیدواژگان: مدیریت مسئولانه، اشتراک گذاری ایده های خلاقانه، هویت سازمانی، فرهنگ سازمانی، شرکت سپهر کارآمدان
  • سمیه غیاثی قروه*، زهرا لشگری صفحات 137-152
    روند اقتصادی جهانی طی دو دهه گذشته حرفه حسابرسی داخلی را به کانون توجهات سوق داده و عملکرد حسابرسی داخلی را به عنوان یک بازیگر اصلی در حاکمیت شرکتی تعیین کرده است. به همین جهت، تقاضا برای حسابرسان داخلی خبره افزایش یافته است چون که عملکرد حسابرسان داخلی در حاکمیت شرکتی در سراسر جهان از تاکید قابل ملاحظه ای برخوردار شده است. مرور ادبیات حسابداری و حسابرسی نشان می دهد اگر چه پژوهش هایی در رابطه با چالش های استخدام حرفه حسابرسی داخلی تا حدی مطرح شده است اما تحقیقات کمی در مورد عواملی که بر حفظ حسابرسان داخلی تاثیر می گذارند، وجود دارد. از سوی دیگر، رضایت شغلی از مباحث بسیار مهم در پژوهش ها و مطالعات سازمانی است که نقش آن در حرفه حسابرسی داخلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد است تا تاثیر رضایت شغلی به عنوان یکی از عوامل رفتاری که در سازمان بسیار مهم تلقی می شود، بر گردش حسابرسان داخلی را مورد مطالعه قرار دهد. در این پژوهش، ابعاد رضایت شغلی از طریق چهار مولفه سراسری، محیطی، محتوایی و فردی به روش معادلات ساختاری و از طریق نرم افزار اسمارت PLS مورد اندازه گیری قرار گرفت. همچنین، از طریق توزیع پرسش نامه بین 108 نفر از حسابرسان داخلی نسبت به گردآوری اطلاعات اقدام شد. نتایج نشان داد که عوامل رضایت شغلی شامل عوامل سراسری، محیطی، محتوایی و فردی رابطه مستقیم و معنادار با گردش حسابرسان داخلی داشته اند.
    کلیدواژگان: گردش حسابرسان داخلی، رضایت شغلی، عوامل سراسری، عوامل محیطی، عوامل محتوایی، عوامل فردی
|
  • Azar Kafashpor, Vahideh Tabasi Lotfabadi, Zahra Yousefzadeh * Pages 1-16
    This study seeks to investigate the impact of customer participation on innovation capacity through the mediating role of dynamic capabilities and customer knowledge management activities. The statistical population of this research is the managers and employees of Mashhad Municipality, whose number is 2347. To determine the number of samples, Cochran's formula was used for the known population size, and the number of samples was determined using this formula to be 330 people. A standard questionnaire was used to collect data. Data analysis was done using SPSS and Smart PLS software. The results indicate that customer participation has a significant impact on the capabilities and dynamic activities of customer knowledge management and customer participation on innovation capacity. This result shows that cooperation and active participation of customers can facilitate improvement and creation of value for the organization. Also, the results show that the capabilities and activities of customer knowledge management have an impact on innovation capacity. Therefore, the optimal use of customer knowledge and feedback can help to develop and improve the innovation capability in the organization. Finally, the mediating role of customer knowledge management capabilities and activities was also confirmed. The knowledge obtained from customers is transformed into innovation by knowledge management activities, and this mediating role ultimately leads to the positive impact of this process.
    Keywords: Innovation Capacity, Customer Knowledge Management, customer involvement, Dynamic capabilities of knowledge management, Knowledge Management Activities
  • Karim Imani *, Atefe Saeedian Pages 17-25
    In related researches and various laws and regulations, the investigation of factors affecting the timely release of financial reports has always been of interest. One of the factors that can play a significant role in this field and has received less attention is the way internal audit is arranged. Based on this, the aim of this study is to investigate the impact of internal audit arrangement on financial reporting lag. Internal audit aarangement refers to the outsourcing of internal audit to persons other than the audited company, and the financial report lag is defined as the time interval between the financial year and the date of the audit report. To test the hypotheses, the data of 100 firms admitted to the Tehran Stock Exchange during the period of 1396-1400 were collected and the regression model was used. The findings of the research showed that internal audit outsourcing has a negative effect on the audit report lag. This means that the greater the outsourcing of internal audit has the lower financial reporting lag. The findings of this research can help companies in reducing the financial reporting lag by using internal audit outsourcing.
    Keywords: internal audit arrangement, internal audit outsourcing, Audit Report Delay
  • Masoud Ghoomian *, Fatemeh Mousavi Moghddam, Alireza Ghoomian, Atefeh Ghoomian Pages 26-43
    The present research aims to identify and rank the factors affecting the empowerment of human capital in the cooperative sector. The statistical population included employees working in the cooperative sector (cooperatives and cooperative unions). A sample of 384 employees from various levels of responsibility in the cooperative sector in 26 counties of Khorasan Razavi province was selected for the study. A questionnaire was used to measure the variables. The Lizerl software was used for hypothesis testing. The results obtained from confirmatory factor analysis had the necessary reliability and with 95% confidence, it was stated that the questionnaire examining the factors affecting the empowerment of human capital of the cooperative employees is acceptable. Since the research variables have non-normal distributions, a non-parametric test (one-sample sign test) was used to determine the possibility of establishing the hypothesis. The results of the sign test indicate the significance level of all seven factors in the empowerment of cooperative employees. According to the results, it was determined that the priority and ranking of the variables are, in order, communication factors between employees and managers; employee motivational factors; trust factors between employees and managers; factors related to information sharing; employee skill and knowledge factors; self-directed teams and groups factors; boundary and autonomy factors that significantly affect the empowerment of cooperative employees.
    Keywords: Factors affecting empowerment, Human capital, Employees, cooperative companies
  • Alireza Nouri, Narges Sobhani * Pages 44-59

    The behavior of the host society is one of the main components in attracting and absorbing tourists. If hosts have appropriate behavior accompanied by respect for tourists, the tourists also show more enthusiasm in choosing that destination, leading to the development of tourism in that destination. On the other hand, the impact of tourists' satisfaction with the behavior of the host society and its manifestation leads to a change in their mental image of the destination. The mental image of the destination, which indicates appropriate behavior of tourists, can convince them to travel to the desired tourist destination and attract them towards it, even leading to their recommendation of the destination to other tourists. In this regard, the present research, which is of a practical nature and of a descriptive survey nature, has been conducted using a standard questionnaire as the data collection tool. To ensure the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha was used, and for the validity of the questionnaire structure, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used. The statistical population of the study included all tourists in the city of Mashhad within the time frame of the research. The sample size was determined to be 384 individuals. Non-random sampling method was used. In the descriptive statistics section, frequency and percentage tables, means, and standard deviations were used to display the characteristics of the subjects, and in inferential statistics, the Kolmogorov-Smirnov test was used to determine the normality of the distribution, and exploratory and confirmatory factor analysis and structural equation modeling tests were used to test the research hypotheses. The results of the study show that the behavior of the host community has a significant impact on attracting tourists, and its mental image mediates this effect.

    Keywords: Mental image, Consumer Behavior, Host society, Tourist Attraction, host society behavior
  • Mohammad Laghaee, Amin Babadi * Pages 60-70
    The aim of the present study is to investigate the relationship between self-compassion and stress management in orphan male students in the first year of Abdul Razavi endowment school in Torghabeh and Shandiz counties (with a total of 178 students) in the academic year of 1401-1402, mediated by the basic psychological needs. Considering the research variables, the data collection tool is a standardized questionnaire, the validity and reliability of which have been tested. The hypothesis testing and data analysis have been performed using the structural equation modeling method and the SPSS and PLS software. The research method is structural model; path analysis. The results of the path analysis indicate that self-compassion affects stress management in orphan male students through the mediation of basic psychological needs. Self-compassion also affects the basic psychological needs in orphan male students, and the basic psychological needs influence stress management in male orphan students.
    Keywords: self-compassion, stress management: basic psychological needs
  • Seyed Saleh Ravanpour *, Hanieh Shakki Pages 71-81
    The concept of sustainable supply chain behavior involves considering social, economic, and environmental issues in all organizational processes. These processes include the entire lifecycle of the supply chain, from raw material procurement to design, product development, storage, distribution, and delivery of the final product. In fact, supply chain sustainability is a business issue that affects the organization's supply chain and logistics network based on environmental factors, risk, and waste management. There has been a noticeable growth in the need for integrating environmental activities with organizational supply chain management. This study aimed to investigate the impact of environmental forces on sustainable supply chains, with the mediating role of supplier communications and organizational capacity in small and medium-sized companies in the industrial town of Toos in Mashhad. The results indicate that environmental forces have an effect on sustainable supply chains, but the direct relationship between supplier communications and organizational capacity is not confirmed, and these two variables have an indirect effect on sustainable supply chains through the mediating role between environmental forces and sustainable supply chains. Therefore, the main hypothesis regarding the relationship between environmental variables and sustainable supply chains is confirmed.
    Keywords: environmental forces, Sustainable Supply Chain, supplier relationships, Organizational Capacity
  • Hassan Gharibi *, Sima Najar, Shahryar Gharibi Pages 82-92

    Increasing the job satisfaction of bank employees and customer satisfaction is the concern of most managers in the private and public banking industry. Since organizational citizen behavior can improve employee job satisfaction and customer satisfaction, including organizations such as banks that have many clients, the purpose of this research is to conduct an experimental study in the service sector (sarmayeh Bank) in order to investigate the impact Organizational citizen behavior is on customer satisfaction with the mediating role of job satisfaction in the banking industry. For the research, a sample of 220 people was selected as a random cluster from the employees of the sarmayeh Bank branches in Tehran. The data collection tool was a standard questionnaire with 23 questions whose validity and reliability were confirmed and distributed among the statistical population. Data analysis was done using descriptive statistics and inferential statistics. At the level of descriptive statistics, indicators such as abundance and percentage of abundance; At the level of inferential statistics, correlation methods, structural equation models, and path analysis have been performed; For this purpose, spss and lisrel software were used. The results of the analysis indicate the existence of the effect of organizational citizen behavior on customer satisfaction and job satisfaction. In general, sarmayeh Bank's ability to satisfy its customers directly and indirectly is related through the organizational citizenship behavior of bank employees and job satisfaction of employees (p<0.05).

    Keywords: organizational citizen behavior, Customer Satisfaction, Job Satisfaction, banking industry
  • Effat Fayaz Zolfaghari *, Jaafar Noori Pages 93-104
    The current research examines the relationship between personal values and decision-making with meaning and purpose in the lives of philanthropists. The philanthropists of Mashhad city have been chosen as the studied community. The type of research is fundamental and the research method is descriptive. In this research, the Schwartz personal values questionnaire, the Scott and Bruce decision-making styles, and the Crumbaugh and Maholick meaning and purpose in life were used. After collecting 148 questionnaires for sampling, a sample size adequacy test was conducted, confirming the adequacy of the sample size. Data analysis methods include descriptive statistics (frequency, mean, and standard deviation) and for testing research hypotheses, inferential statistics using Pearson correlation test and multiple regression analysis were performed using SPSS-24 software. Based on the results obtained, all main and sub-hypotheses were confirmed. The research findings in the main hypothesis showed a significant relationship between personal values and decision-making styles with meaning and purpose in life. Additionally, the two sub-hypotheses of this research indicated that there is a significant relationship between personal values (self-direction, stimulation, hedonism, achievement, power, security, conformity, tradition, benevolence, universalism) and meaning and purpose in life, and also between decision-making styles (rational, intuitive, dependent, spontaneous, avoidant) and meaning and purpose in life. Based on these findings, it can be stated that personal values influence meaningful and purposeful life, and the higher the personal values, the more they move towards social values.
    Keywords: Personal Values, Decision Making, Meaning of life, Purpose in Life, righteous
  • Ali Ebrahimi *, Leila Reyhanzadeh Pages 105-116
    Purpose

    Perhaps one of the most critical economic discussions worldwide is the debate on ‎competitiveness and the improvement of the status of various industries for survival ‎and growth in the turbulent arena of global markets. On the one hand, the importance of ‎investment for economic and social growth and development is so significant that it has ‎become one of the powerful levers for achieving development. However, it should be ‎remembered that as much as attention to this matter can lead to economic growth and ‎prosperity, neglecting it can result in economic decline. Therefore, long-term economic ‎growth and increased public welfare are not possible without considering investment ‎and the important influencing factors in its environment.‎‏ ‏This research examines the ‎relationship between product market competition and the investment of companies ‎listed on the stock exchange.

    Design/method/ methodology

    The statistical sample of the study includes 82 companies during the period from 2018 ‎to 2022. Panel regression analysis is employed to analyze the data and test hypotheses. ‎

    Findings

    The research findings indicate a significant relationship between product market competition and ‎investment, as well as a significant moderating role of company sales growth in the ‎above relationship.‎

    Keywords: product market competition, Investment, Sales Growth
  • Safoura Moghadam * Pages 117-124
    The aim of the present research is to investigate the relationship between academic self-efficacy and emotional creativity with academic performance among high school students in Region 4 of Mashhad. The sample size used in this research is 100 students from this group (51 female students and 49 male students). The participants in this study were evaluated and assessed using the performance questionnaires of Pham and Taylor, academic self-efficacy of McIlroy and Bunting's, and emotional creativity of Averill and Knowles. The data and information obtained were analyzed using SPSS software version 26. The results of this research indicate a direct and significant relationship between academic self-efficacy variables and academic performance, as well as a direct and significant relationship between emotional creativity variables and academic performance. In light of the results obtained, the possession by students of academic self-efficacy and its indicators which lead to improved learning, as well as the utilization of emotional creativity components that create constructive and effective interactions, provide a basis for increased learning and also enhance the students' productivity, thereby improving their academic performance. Therefore, it can be concluded that there is a significant relationship between academic self-efficacy and emotional creativity with the level of academic performance of students at the high school level.
    Keywords: Academic performance, Academic self-efficacy, Emotional Creativity
  • Morteza Akbarimehrabad *, Mahmood Akbarimehrabad Pages 125-136
    Today, the discussion of the characteristics of proper management and its tremendous effects on the performance of employees in public and private companies can be clearly seen, and recently new styles of management have been proposed that can be very effective in implementing strategies and pursuing the goals of the organization; This research examines how responsible management affects the sharing of creative ideas of employees by mediating organizational identity and moderating organizational culture in Sepehr KarAmadan Company. This model has been tested by analyzing the survey responses collected from 310 managers and employees of Sepehr KarAmadan Company with SPSS23 and Smart PLS3 software. The findings of the research show that responsible management has a positive effect on the sharing of creative ideas by employees, responsible management has a positive effect on organizational identity, organizational identity has a positive effect on the sharing of creative ideas by employees, organizational identity has a positive effect on responsible management on Sharing creative ideas of employees mediates, organizational culture conversely moderates the effect of responsible management on organizational identity. Responsible management has a favorable/constructive effect on the sharing of creative ideas in Sepehr KarAmadan Company. By modeling responsible management in their actions, managers may encourage people to come up with creative ideas for their organization. Organizational identity may act as a buffer between the influence of responsible management and the creative actions and beliefs of idea sharing employees.
    Keywords: Responsible management, sharing creative ideas, Organizational Identity, Organizational Culture, Sepehr KarAmadan Company
  • Somayyeh Ghyasi Gharveh *, Zahra Lashgari Pages 137-152
    Global economic trends over the past two decades have thrust the internal audit profession into the spotlight and established the internal audit function as a major player in corporate governance. For this reason, the demand for expert internal auditors has increased because the performance of internal auditors in corporate governance has received considerable emphasis around the world. A review of the accounting and auditing literature shows that although some research has been done regarding the recruitment challenges of the internal audit profession, There is little research on the factors that affect the retention of internal auditors. On the other hand, job satisfaction is one of the most important topics in organizational research and studies, and its role in the internal audit profession has been given less attention. Based on this, the current research aims to study the effect of job satisfaction as one of the behavioral factors that is considered very important in the organization, on the turnover of internal auditors. In this research, the dimensions of job satisfaction were measured through 4 global, environmental, content and individual components by structural equation method and through Smart PLS software. Also, information was collected through the distribution of questionnaires among 108 internal auditors. The results showed that job satisfaction factors including national, environmental, content and individual factors had a direct and meaningful relationship with the turnover of internal auditors.
    Keywords: Internal Auditors Circulation, Job Satisfaction, global factors, Environmental Factors, Content Factors, Individual factors