فهرست مطالب

شاهد اندیشه - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 8، پاییز و زمستان 1402)

نشریه شاهد اندیشه
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 8، پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید جعفر حسینی*، اسماعیل وکیل زاده، سید مهدی حسینی صفحات 9-35
    طرح عملیات کربلای 4 با عنوان «تاکتیک ویژه» پس از حدود هزار ساعت کار روی نقشه ها، توسط زبده ترین فرماندهان جنگ طراحی شد. این عملیات سوم دی ماه سال 1365، در محور خرمشهر تا جزیره مینو برای تصرف جزیره ام الرصاص و ابوالخصیب و بستن جاده بصره به فاو شروع شد اما به خاطر هوشیاری دشمن و عدم تحقق اصل غافلگیری تاکتیکی و زمانی با عدم الفتح مواجه گردید. این مقاله درصدد پاسخ به این سوالات است که اولا: عملیات کربلای 4 چرا انجام گرفت؟ ثانیا: علل شکست آنچه بود؟ ثالثا: چه آثار و نتایجی به دنبال داشت؟ روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. یافته ها نشان داد ایران برای تعیین سرنوشت جنگ و دستیابی به صلحی عادلانه، این عملیات را آغاز کرد. هرچند نتوانست در آن به اهداف از پیش تعیین شده برسد و عملیات پس از هشت و نیم ساعت متوقف شد، اما آثار آن عملیات به حدی شایان بود که نمی توان کربلای 4 را در زمره شکست های علی الاطلاق برشمرد؛ چراکه اولین عامل اساسی در اغفال تمام عیار دشمن از انجام عملیات جدید توسط نیروهای خودی و عدم اقبال به اتخاذ استراتژی پدافندی کارآمد در منطقه شلمچه بود؛ تا حدی که با ترخیص بسیاری از نیروها و ترک منطقه نبرد توسط فرماندهان، عملا موجبات غافلگیری همه جانبه دشمن در عملیات کربلای 5 فراهم آمد.
    کلیدواژگان: آثار و نتایج، اروندرود، جنگ تحمیلی، عوامل شکست، کربلای 4
  • سکینه اوجاقی*، احمدعلی قانع صفحات 37-62
    آزادی واژه مقدسی است که ذهن انسان از نخستین روز آفرینش با آن آشنایی دارد. اصولا زندگی باید با آزادی همراه باشد. زندگی بدون آزادی، زیبایی، جاذبه و امیدآفرینی ندارد، مفهوم آزادی، همان رهایی از قیدوبندهای ناروا با کاربردهای گوناگون است. پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی قصد دارد گستره آزادی را در تئوری و عمل به چالش کشیده و چشم انداز دو تمدن غرب و اسلام را در این مقوله در ترازوی نقد بسنجد. برای این امر درصدد پاسخ به این سوالات است که اولا، جایگاه آزادی در حقوق غرب کجاست؟ ثانیا، نظر اسلام و همچنین فقهای معاصر به ویژه امام خمینی (ره) در مورد آزادی چیست؟ ثالثا، وجوه اشتراک و افتراق دو تمدن غرب و اسلام در مورد اصل آزادی کدم اند؟ یافته ها نشان می دهد اصل آزادی، در هر دو نظام حقوقی به عنوان یکی از حقوق حیاتی بشریت محترم شمرده شده است. بااین وجود، دیدگاه اسلام نسبت به آزادی به لحاظ اهتمام به ابعاد معنوی انسان در کنار ابعاد مادی آن، خیلی مترقی تر از دیدگاه حقوق بین الملل است که صرفا به بعد مادی انسان توجه دارد.
    کلیدواژگان: آزادی، آزادی در حقوق بین الملل، آزادی در اسلام، فقهای معاصر، امام خمینی(ره)
  • احمد هدایت پناه شالدهی*، بدریه هدایت پناه شالدهی، مرضیه هدایت پناه شالدهی صفحات 63-92
    هدف اصلی این پژوهش آثار گریستن بر شهیدان از منظر اسلام است. پژوهش به صورت بنیادی است که به صورت کتابخانه ای با ابزاری موثق و مطمئن همچون قرآن مجید، گفتار معصومین، احادیث یا روایات، نظرات پژوهشگران و علمای اسلام صورت گرفت. روش کار بدین صورت بود که ابتدا واژگان گریه، بکاء، اشک، دمع و سبیل، نحب، قتل و شهید مورد بحث قرار گرفت و برخی مشابهت ها یا تفاوت های آن ها بیان گردید. سپس واژه شهید واکاوی شد. برای واژه شهید معنای گوناگونی مطرح شده است و اینکه در اسلام به چه کسی شهید گفته می شود، مورد کنکاش واقع شد. سپس به سوال اصلی مقاله «گریه کردن بر شهید» با استناد به ابزار پاسخ داده شد. یافته ها چنین است: از نظر قرآن، گریه کردن بر شهید نشانه کمال شخص و درک حقیقت و شناخت واقعی هدف شهید است؛ همچنین نشانه خشوع و تواضع و ادب جسمی و روحی است که انسان در مقابل شهید و حقیقت او دارد. جامعه باید از شهید و شهادت درس بگیرد. احساسات مردم شکل و رنگ احساس آن شهید را بگیرد. گریه بر شهید، شرکت در حماسه او و هماهنگی با روح او و موافقت با نشاط او و حرکت در موج اوست. نتیجه اینکه گریه کردن بر شهید زنده نگه داشتن نهضت است. بنا براین گریستن برای شهیدان آرامش دل ها را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: آثار، دمع، سبیل، شهید، گریه، قتل، موت
  • مریم ماهی* صفحات 93-121
    آثار هنری خلق شده توسط شهدا و ایثارگران در دوره دفاع مقدس به عنوان اسناد با ارزش موزه ای نگاهی ویژه می طلبید تا مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. مقاله پیش رو، با هدف مطالعه میان موردی 60 اثر از آثار هنری موزه شهدای تبریز با رویکرد علمی، تخصصی و هنری در نظر دارد با بررسی نحوه شکل گیری این آثار به تبیین ارزش ها و مفاهیم نقوش آن بپردازد و میزان تاثیرگذاری شرایط جنگ بر نوع و کیفیت آثار خلق شده را از طریق بررسی تکنیک و محتوای آن مورد تحلیل قرار دهد. مقاله با روش تحقیق مطالعه موردی (توصیفی و تحلیل محتوا)، کتابخانه ای و ابزار مشاهده عمیق در میدان صورت گرفته است. با تحلیل محتوای آثار مذکور مشخص شد که آثار با ارزش های مادی معنوی در مضامین متنوع ارزشی، اعتقادی، فرهنگی، ملی و تاریخی، اسنادی و اجتماعی هویت یافته و ضروری است شرایط مطلوب نگهداری هر یک از آثار مهیا گردد.
    کلیدواژگان: شهدا و ایثارگران، جنگ، هنرمند، خلاقیت، تکنیک
  • اکرم جهانگیریان*، منیژه فلاحی، رضا فهیمی صفحات 123-142
    ادبیات جنگ با شلیک اولین گلوله آغاز می شود و با پایان جنگ به بلوغ می رسد، ادبیات دفاع مقدس نه ثبت تاریخ است و نه ثبت وقایع جنگ بلکه شرح احوال درونی و بیرونی زنان و مردانی است که برای حفظ شرف و حیثیت و فضایل انسانی در مقابل تجاوزگران به کرامت های انسانی به پا خاسته اند و قلم ها شرح رشادت ها و ایثارگری ها و ظلم ستیزی آن دلاوران را به صورت آثار ادبی ثبت می کند. ادبیات پایداری انعکاس دهنده پایمردی یک ملت یا قوم در برابر هرگونه تجاوز و ظلم و ستم است. همچنین برجسته کردن پیام های انسانی ازجمله آزادگی و حق خواهی، عدالت طلبی و ظلم ستیزی، وطن دوستی، ایثار و استقامت است. در این نوع ادبیات شاعر و نویسنده به دنبال زبانی ست که با همه مردم جهان گفت وگو کند؛ لذا پیام های انسانی حادثه ای چون جنگ را درونی می کند و به جهان ارائه می دهد. در این پژوهش برآنیم تا با روش تحلیلی توصیفی به بررسی بازتاب دفاع مقدس در اشعار سیمین دخت وحیدی بپردازیم. مضامین پایداری در شعر این شاعر، ستایش آزادی و آزادگی، دعوت به مبارزه، ظلم ستیزی، مقاومت در برابر بیگانگان و تلاش برای رهایی سرزمین خویش است. ازاین رو تحقیق حاضر جستاری ا ست جهت بررسی اندیشه ها و جلوه های پایداری و بازتاب دفاع مقدس در شعر این شاعر فراروی خوانندگان قرار می دهد.
    کلیدواژگان: دفاع مقدس، جنگ، وطن، سیمین دخت وحیدی
  • لیلا درویشعلی پور آستانه* صفحات 153-185

    با اینکه حدود پنج دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، برای نسل نوجوان و جوانی که شاهد عینی جنگ تحمیلی نبوده اند، یاد شهدا نقش مهمی در تزکیه نفس، پالایش روحی و جلوگیری از انحراف آنان مقابل هجمه های دشمن در فضای مجازی دارد. بدیهی است که شناخت زوایا و سجایای حیات مادی و معنوی شهدا نیازمند به روزرسانی اطلاعات و منابع متعددی است که نسل دانش آموز جامعه با روحیه حقیقت طلبی و کار جهادی می توانند از طریق دیدار با خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان و مصاحبه میدانی با راویان جبهه اسناد جدیدی به برگ های کتاب مقاومت و ایثار اضافه نمایند و سپس آن را با کمک جدیدترین فناوری روز نشر دهند؛ بنابراین هر نوع سرمایه گذاری در این راه نقش مهمی در انسان سازی دارد تا درخت تنومند و دیرپای انقلاب اسلامی ایران پربارتر از قبل گردد. بر اساس یافته های پژوهش، در کلیه مدارس کشور طرح لاله های روشن در آموزش و پرورش خروجی موفقی داشته است که طرح های ترکیبی دیگر مثل آلاله ها، سلاله ها و میهمانی لاله ها که در بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس و بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرا می شود هم می تواند مکمل طرح مذکور باشد. جستار حاضر کوشیده با روش توصیفی تحلیلی و گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای - الکترونیک، ضمن معرفی نقش اسناد دفاع مقدس در مقابله با جنگ نرم دشمن، طرح های مذکور را معرفی نماید و راهکارهایی را برای عملکرد بهتر سازمان های مجری آن ارائه نماید.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، اسناد شهدا، لاله های روشن، سلاله ها
  • علیرضا عزیزی*، رافعه اکبرشاهی صفحات 187-224
    فرهنگ ایثار و شهادت مجموعه ای از معانی نمادین است که ایثارگری و میل به شهادت را در افراد به وجود می آورد و با نهادینه شدن آن، نگرش ها و رفتار افراد را به سمت رفتارهای ایثارگرانه سوق خواهد داد. انقلاب اسلامی که خود ثمره ایثار و شهادت است، موجب تغییر و تحول در تمامی سطوح جامعه گردید یقینا در این عصر اطلاعات، اگر ملتی در راه حفظ و تقویت دستاوردهای فرهنگی خود قدم پیش نگذارد، نمی تواند در مقابل تهدیدها مصون بماند. خصوصا امروزه که مظاهر تمدن جهان، خصوصا پیشرفت علوم، اذهان و قلوب را مسخر ساخته است، افراد و گروه های مغرض، یا کم اطلاع و یا ساده لوح به تحریک سیاستمداران جهان خوار، می کوشند که دین اسلام و فرهنگ اسلامی و ارزش های حاکم بر آن را مخالف و مخرب زندگی و پیشرفت معرفی کنند و برای رسیدن به اهداف خود نسل جوان ما را آماج دسیسه های فرهنگی خود قرار داده اند لیکن بر ماست که در راه شناخت و بازشناسی فرهنگ اصیل اسلامی خصوصا ارتقای فرهنگ ایثار و شهادت گام های موثری برداشته شود. موضوع این نوشتار ارتقا فرهنگ شهادت و ایثار در بین نسل جوان است و مستند برای ما مطالب و نظرات قرآن مجید و روایات و سخنان بزرگان دین، همچنین آرا و اندیشه های اندیشمندان اسلامی و صاحب نظران و کارشناسان در این زمینه است. فایده این پژوهش بررسی دو چیز است؛ اول: شناخت فرهنگ ایثار و شهادت و مبانی آن دوم: چگونگی گسترش این فرهنگ در نسل جوان.
    کلیدواژگان: ایثار، جوانی، شهادت و فرهنگ
  • مسعود محمدی*، محمدعلی کاظمی نصرآبادی صفحات 225-239

    مقاومت و پایداری همواره در مقابله با ظلم قد برافراشته است و آن را تداعی می کند. اگرچه ادبیات پایداری در طول تاریخ پیشینه ای طولانی دارد، ولی گسترش ظلم و بی عدالتی و تقویت انگیزه دفاع از حق در شکل گیری و احیای آن نقش داشته است. ازاین رو ادبیات پایداری اختصاص به سرزمین خاصی ندارد. با شروع نبردهای سوریه و حمله گروه های تروریستی به آن کشور، مدافعان حرم از حرم حضرت زینب سلام الله علیها دفاع کردند و از آن به بعد واژه محور مقاومت نقش گسترده ای در غرب آسیا پیدا کرد. با شهادت حاج قاسم سلیمانی، فرمانده جبهه مقاومت در فرودگاه بغداد، جهت گیری اشعار پایداری به سوی حاج قاسم کشیده شد. یکی از شاعران محور مقاومت که دراین باره شعر سروده، معاذ الجنید است. مقاله تلاش دارد تا با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی، تجلی سیمای شهید سلیمانی را به عنوان فرمانده جبهه مقاومت در قصیده عصر سلیمانی از معاذ الجنید تجزیه و تحلیل کند. برآیند پژوهش نشان می دهد که معاذ الجنید، شاعر یمنی با سرودن قصیده عصر سلیمانی در وصف شهید سلیمانی، به تجلی موضوع دفاع از ستمدیدگان و مظلومان در برابر ظالمان، مقابله با تروریسم و جریان انحرافی داعش، شخصیت شهید سلیمانی در ابعاد بین المللی به عنوان آزادی خواه، جهاد در راه خدا، مبارزه با استکبار آمریکا و مقایسه شهید سلیمانی با شهدای اسلام و نهضت کربلا اشاره دارد.

    کلیدواژگان: حاج قاسم سلیمانی، معاذ الجنید، جبهه مقاومت، ادبیات پایداری
  • محمدرضا احسان دوست*، صادق نظری صفحات 241-264

    عملیات روانی یکی از شیوه های اعمال فشار برای رسیدن به اهداف مطلوب است؛ که در عصر حاضر موردتوجه بسیار قرار گرفته است. هرگونه اقدام دراین باره مستلزم توجه به رابطه معنادار عملیات روانی با ابعاد و شیوه های آن است که مدیریت آن را ممکن و موثر می کند. با مرور بر ادبیات عملیات روانی ملاحظه می شود اغلب پژوهش ها، بر شیوه ها و ابزارهای اعمال عملیات روانی متمرکز است و به چگونگی تکوین و فعالیت الگوها کمتر توجه شده است. طرح پژوهش حاضر در صد است تا به این پرسش پاسخ دهد که مهم ترین شیوه های عملیات روانی دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران کدام است؟ روش انتخاب شده در این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است. ابزار پژوهش پرسش نامه است که از طریق اعتبار محتوایی بررسی می شود. جامعه آماری شامل کارکنان مستقر در تیپ تکاوران امام سجاد (ع) کازرون است. انتخاب نمونه به صورت خوشه ای چندمرحله ای است. حجم نمونه برابر 890 است. یافته های به دست آمده نشان دهنده آن است که دشمن به ترتیب اهمیت از طریق اقدامات فرهنگی و اقتصادی سپس اقدامات سیاسی و امنیتی و درنهایت از طریق اقدامات نظامی علیه کشور اعمال می شود پرداختن به موضوع عملیات روانی و روش های مقابله با آن در نیروهای نظامی بسیار ضروری است. شناخت تکنیک های عملیات روانی و طرح های مقابله ای در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی از اولویت برخوردار است.

    کلیدواژگان: اولویت راهبردی، عملیات روانی، نیروهای نظامی، جمهوری اسلامی ایران
  • شهلا رضایی* صفحات 265-280

    ایثار، به معنی از خودگذشتگی و مقدم داشتن دیگران بر خود است. ایثار از پرشکوه ترین مظاهر جمال و جلال انسانیت است و تنها انسان های بزرگ به این قله شامخ صعود می کنند. ایثار شامل گذشتن از جان، مال، مقام، شخصیت و مانند آن در را خدا می شود اگرچه بیشتر در مقدم داشتن دیگران در امور مالی یا مقدم داشتن خواسته دیگران به کار برده می شود. مفهوم ایثار بر اثر وجود پاره ای صفات اخلاقی مرتبط با آن مانند بخشش و مهمان نوازی و گذشت در نظام اخلاقی عرب قبل از اسلام برای مردم شبه جزیره مفهومی شناخته شده بود. آیات قرآن با امضای این رفتار نیک آن را در خدمت اهداف دین جدید قرار داده و گاه با ایجاد تغییراتی به اصلاح و تکمیل آن پرداخته است. مهم ترین آیه ایثار که به صراحت از آن یادشده، درباره میزبانی صمیمانه انصار از مهاجران پس از مهاجرت مسلمانان مکه به مدینه است و در این آیه والذین تبوءو الدار والایمن من قبلهم یحبون من هاجر الیهم ولا یجدون فی صدورهم حاجه مما اوتوا و یوثرون علی انفسهم ولو کان بهم خصاصه از خصلت مهمان دوستی و جود و بخشش خالصانه مسلمانان مدینه نسبت به مهاجران مکه یاد شده و ایثار آنان به رغم نیاز شدید خویش ستایش شده است. همچنین ایثار در روایات نیز از جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار است که در این مقاله قصد داریم به بررسی و شناخت شان، منزل و جایگاه ایثار و ایثارگر در قرآن و روایات دینی و اسلامی بپردازیم. روش تحقیق از نوع تحلیلی توصیفی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات و داده ها با استفاده از فیش برداری و روش کتابخانه است.

    کلیدواژگان: ایثار، ایثارگر، شهادت، ازخودگذشتگی، جانباز، شهید، جلال انسانیت
|
  • Seyyed Jafar Hosseini *, Ismail Vakilzadeh, Seyyed Mahdi Hosseini Pages 9-35
    The Karbala 4 operation plan under the title "Special Tactics" was designed by the most elite war commanders after about a thousand hours of work on the maps.This operation started on December 24, 1986, in the axis of Khorramshahr to Mino Island to capture Umm Rasas and Abul Khasib Island and close the road from Basra to Faw, but due to the vigilance of the enemy and the failure to fulfill the principle of tactical and time surprise, it was not defeated. This article tries to answer these questions: Why did the Karbala 4 operation take place? Secondly: What were the reasons for its failure? Thirdly: What effects and results followed? The research method is descriptive-analytical. The findings showed that Iran started this operation to determine the fate of the war and achieve a just peace. Although it could not reach the predetermined goals and the operation was stopped after 8.5 hours. but the effects of that operation were so great that Karbala 4 cannot be counted among absolute failures; because the first essential factor in the complete ignorance of the enemy from carrying out new operations by internal forces and the lack of luck in adopting an efficient defense strategy in Shalamche region; to such an extent that by releasing many forces and leaving the battle area by the commanders, it practically caused the enemy to be completely surprised in the Karbala 5 operation.
    Keywords: works, results, Arvand Road, imposed war, Failure Factors, Karbala four
  • Sakineh Ojaghi *, Ahmadali Ghane Pages 37-62
    Freedom is a sacred word that the human mind has been familiar with since the first day of creation. basically, life should be accompanied by freedom. Life without freedom has no beauty, attraction and hope. The concept of freedom is freedom from unjust restrictions with various applications. The current research aims to challenge the extent of freedom in theory and practice with descriptive-analytical method and to measure the perspective of the two civilizations of the West and Islam in this category on a critical scale. For this purpose, it seeks to answer these questions: First, where is the place of freedom in western law? Secondly: What is the opinion of Islam and contemporary jurists, especially Imam Khomeini, about freedom? Secondly: What are the similarities and differences between the two civilizations of the West and Islam regarding freedom? The findings show that the principle of freedom has been respected as one of the vital rights of humanity in both legal systems. Nevertheless, Islam's view of freedom is much more progressive than that of international law, which is concerned only with the material dimension of man, in terms of paying attention to the spiritual dimensions of man in addition to its material dimensions.
    Keywords: freedom, freedom in international law, Freedom in Islam, contemporary jurists, Imam Khomeini
  • Ahmad Hedayatpanah Shaldehi *, Badriyeh Hedayatpanah Hedayatpanah, Marzieh Hedayatpanah Shaldehi Pages 63-92
    The main purpose of this research is the effects of crying on the martyrs (shahidan (from the point of view of Islam. The research method is of Basic type, which is in library form, with a reliable tool, such as the Holy Quran, Fourteen Masum's Speech, Ahadith, or narrations, commentators’ comments, researchers, and Islamic scholars took place.The working method was as follows: first, the words cry, crying, tears, tears and mustaches, mourning, killing and martyrs were discussed and some similarities or differences between them were expressed. Then the word "martyr" was analyzed. Various meanings have been proposed for the word martyr, and who is called a martyr in Islam was investigated. So, the main question of crying over the martyr was answered by referring to the tool.  The findings as follows: according to the Holy Quran, crying over a martyr) shahidan( is a sign of a person's perfection and understanding the truth and the real purpose of a martyr. It is also a sign of humility and physical and mental politeness that a person has in front of a martyr and his truth. The society should learn from the martyr and Testimony lesson People's feelings take the shape and color of that martyr's feelings. Crying over the martyr, participating in his epic, and harmony with his soul and agreeing with his cheerfulness and moving in his wave.  The result is that crying over the martyr is keeping the movement alive and crying for martyrs (Shahidan) gives peace to the hearts.
    Keywords: Crying, Shahidan, cry, murder, Death
  • Maryam Mahi * Pages 93-121
    Nowadays every nation tries to protect his valuable properties, because values have significant role in human conjunction to his past and can joint his new culture to the past. For this purpose in recent decade, some Martyrs museums were established in Iran to collect and conserve the remained objects from martyrs and war veterans and preserve their tangible and intangible values. The existing artworks in Martyrs Museum of Tabriz represent internal reflection of Jehad fighters who bravely choose the war and attended in Patriotic National Defens. The mentioned works which created by the martyrs and war veterans with mood of war and defense, as valuable evidence of the museum, require special look to be analyzed as unique things with creativity sign. In this research, the worth and visual substances of sixty case study artworks of the Shohada Museum of Tabriz were assessed by studying the formation of artworks. The scientific, expertise, and artistic approaches, also the analytic- description methods and deep observation in the field were conducted in order to find the impact of the war difficulties on the qualities and types of the artworks. The results of this research shows that the works with material-spiritual values have different concepts like national, culture, values, beliefs, historical, social, and documentary and it is necessary to preserve and protect these artworks in good conditions.
    Keywords: Martyrs, Veterans, war, artist, creativity, Technique
  • Akram Jahangirian *, Manije Fallahi, Reza Fahimi Pages 123-142
    The literature of war begins with the firing of the first bullet and matures with the end of the war. They have stood up to the aggressors with human dignity, and the pens record the descriptions of the bravery and self-sacrifice and oppression of those heroes in the form of literary works. It also highlights human messages such as freedom and righteousness, justice and oppression, patriotism, self-sacrifice and perseverance. In this type of literature, the poet and writer seeks a language that speaks to all the people of the world; Therefore, human messages internalize events such as war and present them to the world. In this study, we intend to study the reflection of the sacred defense in the poems of Siminakht Vahidi with a descriptive analytical method. The themes of stability in this poet's poetry are praise of freedom and liberty, invitation to struggle, oppression, resistance against foreigners and striving to liberate his homeland. Therefore, the present study is a research to examine the ideas and manifestations of stability and reflection of the sacred defense in the poetry of this poet before the readers.
    Keywords: Holy Defense, war, Homeland, Siminakht Vahidi
  • Leila Darvishalipur * Pages 153-185

    Although about five decades have passed since the victory of the Islamic Revolution, for the generation of teenagers and young adults who have not witnessed the imposed war, the memory of the martyrs plays an important role in self-cultivation, spiritual refinement, and preventing them from deviating from the enemy's attacks in cyberspace. It is obvious that knowing the angles and details of the material and spiritual life of the martyrs requires updating information and numerous sources that the student generation of the society with the spirit of truth-seeking and jihadi work can do through meeting the families of the martyrs, veterans and freedmen and interviewing them. Maidani, with Raviyan Jabeh, add new documents to the pages of the book of resistance and sacrifice, and then publish it with the help of the latest technology. Therefore, any type of investment in this way has an important role in human development so that the strong and long-lasting tree of Iran's Islamic Revolution becomes more fruitful than before. According to the findings of the research, in all the schools of the country, the bright tulips project has had a successful outcome in education, which other combined projects such as alalahs, salalahs and tulips party, which are in the foundation of preserving the works and values of the holy defense and the foundation Martyrs and martyrs' affairs are implemented and can complement the mentioned plan. The present research has tried to introduce the mentioned plans with the descriptive-analytical method and collect information in a library-electronic manner, while introducing the role of sacred defense documents in confronting the soft war of the enemy, and provide solutions for the better performance of the implementing organizations.

    Keywords: Education, documents of martyrs, bright tulips, lineages
  • Alireza Azizi *, Rafehe Akbarshahi Pages 187-224
    Culture of sacrifice and martyrdom is a set of symbolic meanings that veterans and the desire to testify makes people and the institutionalization of the attitude and behavior toward the people will for sacrificial behavior Revolution that is your testimony Samareh Aysarv cause of change in all levels of society in this age certainly was, if the nation and strengthening the maintenance step before deriving its cultural achievements, can not remain immune to the threats. Especially the aspects of world culture today, especially the progress of science, thoughts and hearts has conquered, self-interested individuals and groups, or a notice or to stimulate devouring politicians, attempt of Islam, Islamic culture and values of the ruling and opposition destructive of life and progress are introduced to achieve its goals and young cultural intrigue our target is set but the way of our understanding and recognition of traditional culture, especially culture of sacrifice and martyrdom to promote effective steps survey. This topic: Martyrdom and sacrifice in promoting culture among the young generation is our documentary subjects comments and words of Quran and hadith Majid elders religion, as well as comments and ideas and Islamic scholars are experts in this field. Benefit this study two thing is: I: Understanding culture and principles of sacrifice and martyrdom II: how to develop this culture in the younger generation.
    Keywords: Sacrifice, Youth, martyrdom, culture
  • Masood MOHAMADI *, Mohamadali Kazemi Pages 225-239

    Resistance and stability have always stood tall in the face of oppression and evoke it. Although sustainability literature has a long history throughout history, the spread of oppression and injustice and the strengthening of the motivation to defend the right have played a role in its formation and revival. Therefore, sustainable literature is not specific to a specific land. With the start of the Syrian battles and the attack of terrorist groups on that country, the defenders of the shrine of Hazrat Zainab, peace be upon them, and from then on, the term resistance axis gained a lot of momentum in West Asia.With the martyrdom of Haj Qassem Soleimani, the commander of the resistance front at the Baghdad airport, the direction of the poems of stability was drawn towards Haj Qassem. One of the main poets of the resistance who wrote a poem about this is Moaz Al-Junaid. Using the descriptive-analytical method, the article tries to analyze the manifestation of martyr Soleimani's appearance as the commander of the resistance front in the ode of Asr Soleimani by Moaz Al-Junaid.The result of the research shows that Moaz Al-Junaid, a Yemeni poet, by composing the ode of Asr Soleimani in the description of the martyr Soleimani, to express the issue of defending the oppressed and the oppressed against the oppressors, confronting terrorism and the deviant movement of ISIS, the character of the martyr Soleimani in international dimensions as He refers to the freedom seeker, Jihad in the way of God, the fight against the arrogance of America and the comparison of martyr Soleimani with the martyrs of Islam and the Karbala movement.

    Keywords: Haj Qassem Soleimani, Moaz Al-Junaid, Resistance Front, Sustainability literature
  • Mohammadreza Ehsandoost *, Sadegh Nazari Pages 241-264

    Psychological operation is one of the methods of exerting pressure to achieve desired goals. It has received a lot of attention in the present era. Any action in this regard requires attention to the meaningful relationship of psychological operation with its dimensions and methods that manage it. makes it possible and effective. By reviewing the literature of psychological operations, it can be seen that most of the researches are focused on the methods and tools of applying psychological operations, and less attention has been paid to the formation and activity of patterns. The question should be answered that what are the most important methods of psychological operations of the enemy against the Islamic Republic of Iran? The method chosen in this research is descriptive-analytical. The research tool is a questionnaire that is checked through content validity. Imam Sajjad (a.s.) is in Kazeron brigade. The sample selection is a multi-stage cluster. The sample size is equal to 890. The findings show that the enemy, in order of importance, through cultural and economic measures, then political measures. and security and finally through military measures applied against the country, addressing the issue of psychological operations and The methods of dealing with it are very necessary in the military forces. Knowing the techniques of psychological operations and coping plans in the cultural, economic, political and military fields is a priority.

    Keywords: Strategic priority, psychological operations, Military Forces, Islamic Republic of Iran
  • Shahla Rezaii * Pages 265-280

    Sacrifice means self-sacrifice and putting others before oneself. Self-sacrifice is one of the most glorious manifestations of the beauty and glory of humanity, and only great people climb to this majestic peak. Sacrifice includes giving up one's life, property, position, character, etc. for the sake of God, although it is mostly used in putting others first in financial matters or putting other people's wishes first. The concept of self-sacrifice was a well-known concept for the people of the peninsula due to the existence of some moral attributes related to it, such as forgiveness, hospitality, and forgiveness in the Arab moral system before Islam. By signing this good behavior, the verses of the Qur'an served the goals of the new religion and sometimes modified and completed it by making changes. The most important verse of sacrifice, which is mentioned explicitly, is about the Ansar's warm hospitality to the emigrants after the migration of the Muslims from Mecca to Medina, and those who are in the Taboo and Al-Dar and those who were before them, they love me Hajar Alyhem, and they do not find any need in their face. Wa and Yutheruna Ali Anfosham, even if it is characteristic of them. . In this verse, the character of hospitality and kindness and sincere forgiveness of the Muslims of Madinah towards the immigrants of Makkah is mentioned and their sacrifice is praised in spite of their dire need. Also, self-sacrifice has a special and special place in the traditions, and in this article we intend to investigate and recognize them, the home and place of self-sacrifice and self-sacrifice in the Qur'an and religious and Islamic traditions. The research method is analytical-descriptive and it is a means of gathering information and data using the library method.

    Keywords: Sacrifice, Martyrdom, Selflessness, Veteran, martyr, the glory of humanity