فهرست مطالب

رهبری آموزشی کاربردی - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1403)

نشریه رهبری آموزشی کاربردی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا کرامتی*، فهیمه انصاری زاده، علی کرامتی صفحات 1-20
    مقدمه و هدف

    هدف این مطالعه تعیین ادراک دانشجویان دوره کارشناسی ارشد رهبری آموزشی نسبت به تاثیر کار تیمی بر نگرش به کلاس درس و پیشرفت تحصیلی آنان در محیط ترکیبی ادوبی کانکت و واتساپ (متاکوو) بود. 

    روش شناسی پژوهش: 

    این مطالعه در مرحله کمی بصورت طرح یک مرحله ای از نوع پیش آزمایشی انجام شد. هفده دانشجوی کارشناسی ارشد به عنوان گروه آزمایش پرسش نامه «در این کلاس چه می گذرد؟» را تکمیل نمودند. پیشرفت تحصیلی آنان توسط آزمونهای مستمر و پایانی اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد کار تیمی روی نگرش دانشجویان به کلاس درس و پیشرفت تحصیلی آنان تاثیر مثبت دارد. برای پیگیری این داده ها و شناسایی چگونگی تاثیر کار تیمی، 15 نفر از 17 دانشجوی گروه آزمایش به صورت داوطلبانه در مصاحبه های نیمه ساختاریافته شرکت کردند. با استفاده از نرم افزار تحلیل کیفی Atlas/ti ، دو مقوله اصلی شامل محیط کلاس و کیفیت یادگیری شناسایی شد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه می تواند انگیزه معلمان را برای اجرای کار تیمی در محیطهای ترکیبی آنلاین افزایش دهد و مدیران را ترغیب کند تا بستر مناسبی را برای اجرا فراهم سازند.

    کلیدواژگان: نگرش، کار تیمی، یادگیری الکترونیکی، رهبری آموزشی، یادگیری عمیق
  • سید محمد سیدکلان*، دیار مظهرپور، کبری جوان صفحات 21-45
    مقدمه و هدف

    هدف این پژوهش ارائه تصویر روشنی از وضعیت مدیریت کلاس درس؛ عوامل اثرگذار و پیامدهای آن بر معلمان و دانش آموزان در مدارس ابتدایی ایران بوده است.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نظر روش اجرا، مروری نظام مند تلقی می شود. جامعه آماری مطالعه حاضر کلیه مطالعاتی است که از جوانب مختلف به موضوع مدیریت کلاس درس دوره ابتدایی در ایران پرداخته اند. در جستجوی اولیه، با استفاده از CASP و بر اساس معیارهای ورود، 31 مقاله از مجموعه اولیه 68 مقاله بازیابی شده، انتخاب شدند. به منظور بررسی کیفیت پایایی قابل اعتماد بودن، از ضریب کاپای کوهن که 81/0 به دست آمد، استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که پژوهش های پیشین در زمینه مدیریت کلاس درس دوره ابتدایی در ایران بر چهار مضمون اصلی متمرکز شده است: مفهوم سازی مدیریت کلاس درس در دوره ابتدایی، سبک غالب مدیریت کلاس درس معلمان، متغیرهای مرتبط با سبک های مدیریت کلاس درس و در نهایت چالش های آن در بین مطالعات ایرانی که 42 مفهوم در 14 محور با 5 مضمون مورد توجه بوده است که از بین این مضامین، مضمون چالش های مدیریت کلاس درس با کمبود مطالعه مواجه بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر می تواند برای سیاستگذاران آموزشی کاربرد داشته باشد. مدیران مدرسه و برنامه ریزان آموزشی در مدارس برای ایجاد یک محیط پویا و ایجاد شوق در یادگیری دانش آموزان معلمان دوره ابتدایی با سبک های موثر مدیریت کلاس آشنا سازند و مزیت های سبک مدیریت کلاس تعامل گرا را به معلمان دوره ابتدایی به لحاظ تقویت مهارت های روانشناختی و مهارت های تحصیلی و عملکردی بشناسانند.

    کلیدواژگان: مدیریت کلاس درس، سبک مدیریت کلاس درس، آموزش ابتدایی، مرور نظام مند
  • سارا رضیان، حسن قلاوندی* صفحات 46-63
    مقدمه و هدف

    مدیریت و توسعه شایستگی های مدیران و توجه به اخلاق حرفه ای و شناسایی عوامل هویت یابی مدیران می تواند به طور موثری در تعالی نظام آموزش عالی نقش موثری را ایفا کند، از این رو پژوهش حاضر با هدف تاثیر شایستگی های مدیریتی با نقش میانجی گری اخلاق کاری بر هویت اجتماعی اعضای هیات علمی دانشگاه امیرکبیر انجام گردید.

    روش شناسی پژوهش: 

    این پژوهش از نوع کمی و طرح همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری، کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه امیرکبیر(672 نفر) که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، نمونه ای به حجم 195 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. از سه پرسشنامه شایستگی دانایی فرد و همکاران(1388)، هویت اجتماعی ریچارد چنکینز (2008) و اخلاق حرفه ای قاسم زاده (1393) استفاده شد. به منظور بررسی روابط بین متغیرها، چهار فرضیه با روش مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. برای تفسیر فرضیه ها از نرم افزار SmartPLS3 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل ساختاری نشان داد رابطه مستقیم شایستگی های مدیریتی و هویت اجتماعی (65/0= β، 00/0p<) ، شایستگی و اخلاق(63/0= β،00/0p<) ، هویت و اخلاق (23/0 =β، 00/0p<) مثبت و معنی دار می باشد. همچنین میانجی گری اخلاق کاری بین رابطه هویت اجتماعی و شایستگی های مدیریتی (15/0 = β،  00/0p<)  مثبت و معنادار است.

    بحث و نتیجه گیری

    بر این اساس، بین شایستگی های مدیریتی و هویت رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و در این بین مولفه اخلاق کاری نقش میانجی دارد؛ به این نحو که با افزایش اخلاق کاری، رابطه شایستگی های مدیریتی و هویت نیز بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: شایستگی های مدیریتی، اخلاق کاری، هویت اجتماعی
  • عظیم صلاحی کجور*، بهرام کیامنی صفحات 64-80
    مقدمه و هدف

    این تحقیق با هدف ارائه مدلی برای ارزیابی شایستگی های مدیریت مدارس دبیرستان های غرب مازندران در آموزش و پرورش شهرستان تنکابن صورت گرفته است.

    روش شناسی پژوهش: 

    ازنظر دسته بندی تحقیقات برحسب هدف یک تحقیق کاربردی می باشد، ازنظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- غیرآزمایشی است و در میان انواع روش های تحقیق توصیفی در زمره مطالعه موردی قرار گرفته است. جامعه آماری تحقیق تعداد 10 نفر از خبرگان آموزش و پرورش شهرستان تنکابن را شامل شده است که پرسشنامه خبرگان در میان آن ها پخش شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از رویکرد ANP-DEMATEL صورت گرفته است.

    یافته ها

    بر اساس مطالعات صورت گرفته معیارهای اصلی تحقیق شامل "ایجاد خط مشی"، " توسعه فردی افراد"، "طراحی مجدد اصول مدارس"، "بهبود برنامه های آموزشی" و "بهره گیری از شیوه های رهبری مناسب" می باشد. بر اساس نتایج تحقیق اثبات شد، معیار " ایجاد خط مشی " با وزن نهائی 222/0 در اولویت اول میان معیارها و تاثیرپذیرترین معیار، زیرمعیار " چالش و تغییر " با وزن نهائی 083/0 در اولویت اول میان زیرمعیارها و معیار "توسعه فردی افراد" از بیشترین تاثیرگذاری برخوردار است. معیار "بهبود برنامه های آموزشی" بیشترین تاثیرپذیری و تعامل را در میان معیارها داشته است.

    بحث و نتیجه گیری

    این نتایج می توانند به عنوان راهنمایی برای ارتقای شایستگی های مدیریت مدارس در سال های آینده مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدیریت، دبیرستان، شایستگی مدیریت، رویکرد MCDM
  • حبیبه شیرین بهادری، محسن نظرزاده زارع* صفحات 81-97
    مقدمه و هدف

    قلدری سازمانی و سکوت سازمانی به عنوان پدیده های سازمانی، می توانند منجر به فرسودگی شغلی و استرس روانی در افراد شوند. بر این اساس، هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر قلدری سازمانی بر فرسودگی شغلی معلمان از طریق سکوت سازمانی بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    در راستای دستیابی به این هدف، از روش توصیفی- همبستگی با تکیه بر مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه پژوهش حاضر شامل تمامی معلمان زن مدارس ابتدایی شهرستان کرمانشاه بود که از این تعداد، 275 نفر با استفاده جدول کرجسی و مورگان و با تکیه بر روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل سه پرسشنامه قلدری سازمانی، سکوت سازمانی و فرسودگی شغلی بود که پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 876/0، 865/0 و 898/0 گزارش شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها پژوهش از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و استنباطی (ضریب همبستگی، آزمون سوبل) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های به دست آمده از تحلیل داده ها حاکی از آن بود که قلدری سازمان بر سکوت سازمانی و فرسودگی شغلی معلمان تاثیر مثبت و معنادار دارد، همچنین سکوت سازمانی بر فرسودگی شغلی معلمان تاثیر مثبت و معنادار دارد. علاوه بر این، قلدری سازمانی از طریق سکوت سازمانی بر فرسودگی شغلی معلمان تاثیر مثبت و معنادار دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش، می توان نتیجه گرفت که برقراری جوی عاری از تهدید و قلدری در مدارس نه تنها می تواند به شکل گیری فضایی برای تعامل و مشارکت بیشتر معلمان در امور مدرسه منجر شود، بلکه می تواند به کاهش فرسودگی شغلی در بین آن ها نیز کمک کند.

    کلیدواژگان: قلدری سازمانی، سکوت سازمانی، فرسودگی شغلی، معلمان ابتدایی، شهرستان کرمانشاه
  • اسدالله خدیوی، هما رحمانی* صفحات 98-115
    مقدمه و هدف

    هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتبارسنجی الگوی شایستگی اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان بوده است.

    روش شناسی پژوهش: 

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع روش تحقیق آمیخته و به صورت کیفی و کمی انجام یافته است. میدان مطالعه پژوهش در بخش کیفی شامل سند تحول بنیادین آموزش وپرورش، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و آیین نامه ارتقاء دانشگاه فرهنگیان بوده است که به صورت سرشماری به عنوان نمونه مورد تحلیل قرارگرفته است. در بخش کمی جامعه آماری را اساتید پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان آذربایجان شرقی به تعداد 260 نفر تشکیل داده است که بر اساس جدول مورگان حجم نمونه 152 نفر برآورد و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای در طیف 10 درجه ای مبتنی بر اسناد بالادستی است. به منظور تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل مضمون و برای تحلیل داده های کمی از آزمون های T تک نمونه ای، تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار AMOS به منظور مدل سازی ساختاری و شاخص های برازش استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که الگوی شایستگی اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان دارای 2 مضمون فراگیر شایستگی های حرفه ای و پایه در قالب 6 بعد آموزشی و پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی، نگرشی، جهادی و انقلابی، اخلاقی و معنوی، شخصیتی و 78 مضمون پایه است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش می تواند به عنوان مبنایی برای ایجاد تغییرات مطلوب در سنجش و ارتقاء شایستگی ها، برنامه های خود توسعه ای ، برنامه های توسعه حرفه ای و توسعه تعهد حرفه ای اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان قرار گیرد که منجر به تعالی نظام تربیت معلم کشور شود.

    کلیدواژگان: شایستگی، اعضای هیات علمی، دانشگاه فرهنگیان، بیانیه گام دوم انقلاب، سند تحول بنیادین
  • حاجیه رجبی فرجاد*، وحیده سادات فرخجسته، سید بهنام روحی پور صفحات 116-131
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر تعدیلگر سیاستهای سازمانی ادارک شده در ارتباط بین رهبری زهرآگین و ایمنی رواشناختی کارکنان سازمان سنجش آموزش کشور انجام شد.

    روش شناسی پژوهش: 

    این تحقیق از نظر نوع، به صورت کمی بوده و از نظر روش تحقیق نیز یک تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق را کارکنان و مدیران سازمان سنجش آموزش کشور به تعداد 460 نفر است که بر اساس فرمول کوکران تعداد 210 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزار اصلی جمع اوری اطلاعات پرسشنامه 28 سوالی رهبری زهراگین متائوس (2018)، پرسشنامه 15 سوالی  شرایط سازمانی ادراک شده کاکمر و کاسون(2009) و پرسشنامه 9 سوالی ایمنی روانشناختی کورکوراتون و گیفیین (2018) بود که روایی آن به صورت صوری و محتوایی (CVR-CVI) و پایایی آن با روش الفای کرونباخ محاسبه و تایید شد.

    یافته ها

    اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار آزمون مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSSنسخه 23 و Smart PLS نسخه 2 تجزیه و تحلیل شد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد رهبری زهرآگین و ابعاد مختلف آن (سرپرستی توهین آمیز، رهبری خودکامه، خودشیفته، جاه طلبی و غیرقابل پیش بینی بودن) بر ایمنی رواشناختی کارکنان سازمان سنجش آموزش کشور تاثیر منفی دارد.

    کلیدواژگان: سیاستهای سازمانی ادارک شده، رهبری زهرآگین، ایمنی رواشناختی کارکنان سازمان سنجش آموزش کشور
  • امید ربانی، امیر حسین محمد داودی*، محمد علی حسینی صفحات 132-156
  • صادق ملکی آوارسین*، جهانگیر یاری جاج عطالو، سپیده نصیرپور صفحات 157-175
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف مدل یابی ساختاری روابط سبک رهبری تعاملی و حمایت سازمانی ادراک شده با نقش میانجی سخت کوشی روان شناختی در کارکنان آموزش و پرورش نواحی 5گانه تبریز انجام گرفت.

    روش شناسی پژوهش: 

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر روش جمع آوری داده ها، توصیفی؛ و از نظر ماهیت داده ها، کمی بود. جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان نواحی پنجگانه آموزش و پرورش شهر تبریز در سال تحصیلی 1402-1401 به تعداد 500 نفر بوده است. شیوه نمونه گیری، تصادفی طبقه ای بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، به تعداد 246 نفر بود. ابزار جمع آوری داده ها،. پرسشنامه سبک رهبری تعاملی، پرسشنامه حمایت سازمانی ادراک شده و پرسشنامه سخت کوشی روان شناختی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مدل یابی ساختاری نشان داد، رابطه بین سبک رهبری تعاملی و حمایت سازمانی ادراک شده کارکنان آموزش و پرورش معنی دار بود. همچنین، رابطه بین سبک رهبری تعاملی و سخت کوشی روان شناختی کارکنان آموزش و پرورش، معنی دار بود. به علاوه، نقش میانجی سخت کوشی روان شناختی در رابطه بین سبک رهبری تعاملی و حمایت سازمانی ادراک شده آموزش و پرورش نواحی 5گانه تبریز، تایید شد.

    بحث و نتیجه گیری

    جهت بهسازی عملکرد شغلی کارکنان آموزش و پرورش، پیشنهاد می شود در جهت تقویت سخت کوشی روان شناختی و بسترسازی برای سبک رهبری تعاملی؛ و نیز بهینه سازی حمایت سازمانی ادراک شده اقدام شایسته صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، حمایت سازمانی ادراک شده، سبک رهبری تعاملی، سخت کوشی روان شناختی
  • مرتضی محمدی زنجیره*، سید مرتضی مرتضوی، مرتضی هادی زاده صفحات 176-194
    مقدمه و هدف

    تمرکز ما در این پژوهش بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است. این دو، مجموعه ای از فناوری هایی هستند که ضمن تمایز آفرینی به سرعت در حال گسترش می باشند و جنبه های مختلف مربوط به آموزش را به طور اساسی تغییر می دهند. بنابراین هدف از انجام این پژوهش شناسایی سناریوهای توسعه آموزش مبتنی بر درک صحیح از تغییرات در روند توسعه فناوری در سطح بین المللی است.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نظر روش از نوع آمیخته اکتشافی است. بدین ترتیب ابتدا در گام اول با روش کیفی مرور ادبیات پژوهش پیشران ها شناسایی و در گام دوم با روش کمی آزمون دوجمله ای تایید شدند، سپس در گام سوم با روش دیمتل به تحلیل پیشران ها پرداخته شد. در نهایت پس از شناسایی عدم قطعیت های کلیدی، در گام چهارم با استفاده از روش تحلیل متوازن تاثیر متقابل، سناریوها استخراج و سپس تدوین گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های خبره سنجی برای روش های آزمون دوجمله ای، دیمتل و تحلیل متوازن تاثیر متقابل است. بدین ترتیب جامعه نظری در گام های دوم الی چهارم پژوهش را خبرگان آگاه به موضوع پژوهش به تعداد 20 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند تشکیل می دهد.

    یافته ها

    ما نهایتا توانستیم 16 پیشران تاثیرگذار را شناسایی کنیم و بر مبنای حالت های تاثیرگذاری آنها که آینده را متاثر می سازد به تدوین سه سناریو محتمل بپردازیم.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج ما تاکید می کند که تحقیقات هوش مصنوعی تاثیر قابل توجهی بر ساختار آموزشی دارد. جنبه های مهم رشد هوش مصنوعی بر آموزش شامل صنعت آموزش خصوصی قوی و علاقه فزاینده بین المللی است. این مطالعه بر اساس رهنمودهای تحقیقاتی مبتنی بر شواهد، دستور کار روشنگری را برای آینده ارائه می دهد که به محققان آینده، هوش مصنوعی برای شناسایی مسائل تحقیقاتی معاصر و توسعه تحقیقات تاثیرگذار برای حل مشکلات پیچیده اجتماعی کمک می کند.
    .

    کلیدواژگان: آموزش، آموزش فناورانه، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، آینده پژوهی
  • اسد حجازی، رضا ساعی مهربان*، صفی الله رمضان خانی، فائزه قدوسی صفحات 195-212
    مقدمه و هدف

    رویکرد راهبردی و عملکردی در برنامه درسی نظام تربیت معلم نقش مهمی در توانمندسازی و تربیت سرمایه انسانی مورد نیاز نظام آموزشی ایفا می کند. هدف پژوهش، شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید دوره کارآموزی مهارت آموزان دانشگاه فرهنگیان تهران بود. 

    روش شناسی پژوهش: 

    روش پژوهش حاضر آمیخته (کیفی- کمی) بود. در بخش کیفی از اعضای هیات علمی و کارآموزان دانشگاه فرهنگیان به روش نمونه گیری هدفمند 18 نفر انتخاب و با آن ها مصاحبه شد. در بخش کمی از اعضای هیئت علمی و کارآموزان پردیس های دانشگاه فرهنگیان استان تهران در سال تحصیلی 1400-1401 تعداد 288 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته برای آن ها اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل مضمون، مدل SWOT و ماتریس برنامه ریزی کمی (QSPM) انجام شد.

    یافته ها

    دستاور پژوهش شناسایی 16 مولفه نقاط قوت و ضعف و 18 مولفه فرصت ها و تهدیدهای برنامه کارآموزی مهارت آموزان طرح استخدامی ماده 28 وزارت آموزش و پرورش بود. همچنین، بر اساس ماتریس برنامه ریزی کمی 8 راهبرد برای رویارویی با ضعف ها و تهدیدها و تقویت توانایی ها و فرصت های برنامه کارورزی مهارت آموزان تدوین گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش تاکید می کند، راهبرد توسعه و تجهیز امکانات سخت افزاری و نرم افزاری پردیس ها و مراکز مجری، بیشترین و راهبرد تقویت اطلاع رسانی قابلیت های برنامه جدید، کمترین جذابیت را دارد. دستاورد این مطالعه دریچه های جدیدی را بر روی ایجاد تغییرات مطلوب در بازنگری برنامه آموزش مهارت آموزان و برنامه ریزی های راهبردی تحقیق و توسعه در این عرصه می گشاید.

    کلیدواژگان: تحلیل پدیدارشناسانه، دوره مهارت آموزی، مدلSWOT
  • خدانور درند ناروئی، ناصر ناستی زایی* صفحات 213-229
    مقدمه و هدف

    برای پنهان سازی دانش سازمانی علل مختلفی وجود دارد. هدف پژوهش بررسی اثر رهبری ستمگرانه بر پنهان سازی دانش سازمانی با نقش میانجی بی تفاوتی سازمانی بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش پژوهش توصیفی-همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش اعضای هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی 1402-1401 بودند. به روش نمونه گیری تصادفی-طبقه ای تعداد 212 عضو هیئت علمی از طریق پرسشنامه های رهبری ستمگرانه (لو و همکاران، 2012)، پنهان سازی دانش سازمانی (کانلی و همکاران، 2012)  و بی تفاوتی سازمانی (دانایی فرد و همکاران، 1389) مورد مطالعه قرار گرفتند. برای بررسی روایی پرسشنامه ها از شاخص های تحلیل عاملی تاییدی و روایی واگرایی و برای تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن برای رهبری ستمگرانه 878/0،  پنهان سازی دانش سازمانی  701/0 و بی تفاوتی سازمانی 829/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزار آماریSPSS21 و اسمارت پی ال اس نسخه 3 استفاده شد.

    یافته ها

    رهبری ستمگرانه بر پنهان سازی دانش سازمانی اثر مثبت و معنادری داشت؛ رهبری ستمگرانه بر بی تفاوتی سازمانی اثر مثبت و معنادری داشت؛ بی تفاوتی سازمانی بر پنهان سازی دانش سازمانی اثر مثبت و معنادری داشت؛ رهبری ستمگرانه بر پنهان سازی دانش سازمانی با نقش میانجی بی تفاوتی سازمانی اثر مثبت و معنادری داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    وقتی کارکنان شاهد رفتارهای رهبری ستمگرانه در محیط کار باشند به تدریج نسبت به سازمان، مدیریت، همکاران، زیردستان و ذینفعان سازمان بی تفاوت می شوند. بدیهی است که بی تفاوتی سازمانی هم سبب می شود که کارکنان با تعویق انداختن پاسخ ها و اطلاعات، ارائه اطلاعات ناقص، وانمود کردن به بی اطلاعی از موضوع، ارائه اطلاعات غیردقیق به سمت رفتارهای پنهان سازی دانش حرکت کنند.

    کلیدواژگان: رهبری ستمگرانه، پنهان سازی دانش سازمانی، بی تفاوتی سازمانی
|
  • Mohammad Reza Keramati *, Fahimeh Ansarizadeh, Ali Keramati Pages 1-20
    Background and Objective

    The purpose of this study was to determine students' perception of the effect of teamwork in the hybrid environment of Adobe Connect and WhatsApp.

    research methodology

    This study was carried out in a quantitative phase as a one-stage pre-experimental design. Seventeen master students as the experimental group of the questionnaire "What is happening in this class?" completed. Their academic achievement was measured by the summative evaluation.

    Findings

    The results showed that teamwork has a positive effect on the classroom attitude and students' academic achievement. To follow up quantitative data and also to identify how teamwork is effective, 17 students voluntarily participated in semi-structured interviews. Using Atlas/ti qualitative analysis software, two main categories including classroom environment and learning quality were identified.

    Conclusion

    The results of this study can increase teachers' motivation to implement teamwork in online hybrid environments and encourage administrators to provide a suitable platform for implementation.

    Keywords: attitude, teamwork, e-learning, Educational leadership, deep learning
  • Seyyedmohammad Seyyedkalan *, Diyar Mazharpour, Kobra Javan Pages 21-45
    Background and Objective

    This paper aims to present a clear picture of the state of classroom management, its consequences and influencing factors on teachers and students in Iranian primary schools. Research

    Methodology

    Classified as a systematic review, this study's statistical population includes all research exploring primary school classroom management in Iran from various perspectives. After an initial search based on entry criteria and using CASP, 31 articles were selected for systematic review from 68 initially retrieved articles. Cohen's kappa coefficient was employed to assess the quality and reliability of the chosen articles, resulting in a coefficient value of 0.81.

    Findings

    Findings showed that previous studies in the field of primary school classroom management have mainly focused on four key themes: the conceptualization of classroom management in elementary schools, prevalent classroom management styles among teachers, variables associated with classroom management styles, and Iranian studies have identified 42 concepts across 14 axes within five themes. Notably, the theme of classroom management challenges was relatively underrepresented in the existing literature.

    Conclusion

    The outcomes of this study are significant for educational policymakers, school administrators, and educational strategists. Creating a dynamic learning environment and fostering enthusiasm among primary school educators to adopt effective classroom management styles, particularly interactive approaches, can enhance psychological, academic, and performance skills.

    Keywords: Classroom Management, classroom management style, elementary education, systematic review
  • سارا Razian, Hassan Galavandi * Pages 46-63
    Background and Objective

    This study intended to investigate the effects of managerial competencies with the mediating role of work ethic on social identity among academic staff members of Amir Kabir University.

    research methodology

    It was a quantitative and the correlation research design is of the structural equation modeling type. The statistical population of all faculty members of Amir Kabir University was 672 people, and a sample of 195 people was selected by stratified random sampling using Karjesi and Morgan table. In order to collect data, three questionnaires of competence of Danaee Fard et al. (2008), social identity of Richard Chenkins (2008) and professional ethics of Ghasemzadeh (2013) were used. In order to investigate the relationships between variables, four hypotheses have been presented and were analyzed by the structural equation modeling method. Also, SmartPLS3 tool were applied to interpret the hypotheses and to reach conclusions.

    Findings

    The results of structural analysis showed a direct relationship between managerial competencies and social identity, managerial competencies and ethics, identity and ethics is positive and significant. Also, the mediation of work ethics between the relationship between social identity and managerial competencies is positive and significant.

    Conclusion

    Based on the findings of the research, there is a positive and meaningful relationship between the managerial competencies and identity, and in this, the component of work ethics plays a mediating role; In this way, with the increase of work ethics, the relationship between managerial competencies and identity also increases.

    Keywords: managerial competencies, Work ethic, Social Identity
  • Azim Salahi Kojour *, Bahram Kiamani Pages 64-80
    Background and Objective

    This research aims to propose a model for evaluating the competencies of high school management in the education department of Tonekabon County, Western Mazandaran.

    research methodology

    This study is classified as applied research based on its objective. Descriptive-non-experimental method was employed for data collection, falling under the category of descriptive research among various research methods. The statistical population of the study includes 10 experts in education from Tonekabon County, who were surveyed using an expert questionnaire. Data analysis was conducted using the ANP-DEMATEL approach.

    Findings

    Based on the conducted studies, the main criteria of the research include "policy creation", "individual development of personnel", "redesigning school principals", "improving educational programs", and "utilizing appropriate leadership styles". According to the research results, the criterion of "policy creation" with a final weight of 0.222 holds the highest priority among the criteria and is the most influential criterion, while the sub-criterion of "challenges and changes" with a final weight of 0.083 holds the highest priority among the sub-criteria. The criterion of "individual development of personnel" is the most influential. The criterion of "improving educational programs" shows the highest susceptibility and interaction among the criteria.

    Conclusion

    These results can serve as a guide for enhancing the competencies of school management in future years.

    Keywords: competence, Management, high school, Management Competence, MCDM Approach
  • Habibeh Shirin Bahadori, Mohsen Nazarzadeh Zare * Pages 81-97
    Background and Objective

    Organizational bullying and organizational silence as organizational phenomena can lead to burnout and psychological stress in people. Hence, this study aimed to investigate the effect of organizational bullying on teachers’ job burnout through the mediating role of organizational silence.

    Research methodology

    To achieve this goal, a descriptive-correlational method was employed, relying on structural equation modeling. The study population consisted of all female elementary school teachers in Kermanshah City. A sample of 275 teachers was selected using the cluster sampling method based on the Krejcie and Morgan table. Data were collected through three questionnaires measuring organizational bullying, organizational silence, and teacher burnout, with reported reliabilities of 0.876, 0.865, and 0.898, respectively, based on Cronbach's alpha coefficient. Data analysis utilized descriptive statistics (frequency, percentage, mean) and inferential statistics (correlation coefficient, Sobel test).

    Findings

    The findings revealed that organizational bullying has a significant and positive effect on both organizational silence and teacher burnout. Additionally, organizational silence has a positive and meaningful impact on teacher burnout. Furthermore, organizational bullying has a positive and significant impact on teacher burnout through organizational silence as a mediator.

    Conclusion

    According to the results of the study, it can be concluded that establishing an atmosphere free from threats and bullying in schools can not only lead to the formation of a space for greater interaction and participation of teachers in school affairs but can also help to reduce job burnout among them.

    Keywords: organizational bullying, Organizational silence, job burnout, primary teachers, Kermanshah city
  • Asadollah Khadivi, Homa Rahmani * Pages 98-115
    Background and Objective

    The purpose of the present research was to developing and validating the competency model of the faculty members of Farhangian University upon upstream documents.

    research methodology

    This research has been conducted in terms of applied p urpose and mixed research method, qualitatively and quantitatively. The field of research in the qualitative part included the document of the fundamental transformation of education, the statement of the second step of the Islamic revolution and the regulation of the promotion of Farhangian University, which was analyzed in the form of a census as a sample. In the quantitative part, the statistical population was formed by the professors of Farhangian University of East Azarbaijan Province in 1402 in the number of 260 people, based on Morgan's table, the sample size was estimated to be 152 people and they were selected using available sampling method. The research tool is a 10-point scale questionnaire based on upstream documents. In order to analyze qualitative data using thematic analysis method, and to analyze quantitative data from single-sample T-tests, factor analysis using AMOS software was used for structural modeling and fit indices.

    Findings

    The findings of the research showed that the competency model of Farhangian University faculty members has 2 comprehensive themes of professional and basic competencies in the form of 6 educational and research dimensions, cultural and social, attitudinal, jihadist and revolutionary, ethics and spirituality, personality traits and 78 basic themes.

    Conclusion

    The results of this research can be used as a basis for creating desirable changes in measuring and improving competencies, self-development programs, professional development programs, and the development of continuous professional commitment of Farhangian University faculty members. Which will lead to the excellence of the country's teacher training system.

    Keywords: competency, Faculty Members, Farhangian University, statement of the second step of the revolution, fundamental change document
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Vahideh Farkhojaste, Behnam Rouhipour Pages 116-131
    Background and Objective

    The aim of this study was to determine the moderating effect of perceived organizational policies on the relationship between toxic leadership and psychological safety of employees of the Education Evaluation Organization. This research is quantitative in terms of type and in terms of research method is a descriptive-survey research.

    research methodology

    The statistical population of the study is 460 employees and managers of the country's education evaluation organization, which according to Cochran's formula, 210 people were selected by stratified random sampling method.

    Findings

    The main data collection tools were Zahragin Mathaos (2018) 28-Question Leadership Questionnaire, Kakmer and Cason (2009) 15-Question Perceived Organizational Conditions Questionnaire, and Corkuraton and Giffin (2018) 9-Question Psychological Safety Questionnaire, which were formally and substantively valid (CVR-CVI) and its reliability was calculated and confirmed by Cronbach's alpha method.

    Conclusion

    The obtained data were analyzed using structural equation model test software and SPSS software version 23 and Smart PLS version 2. The results showed that poisonous leadership and its various dimensions (offensive leadership, authoritarian leadership, narcissism, ambition and unpredictability) have a negative impact on the psychological safety of the staff of the National Education Evaluation Organization.

    Keywords: Perceived organizational policies, Toxic Leadership, and Psychological safety of the staff of the country's education evaluation organization
  • Omid Rabbani, Amir Hossein Mohammad Davoudi *, Mohamad Ali Hosseini Pages 132-156
    Background and Objective

    The aim of this study was providing a model for upgrading the quality of research-oriented school in the perspective of educational mamagement in secondary schools of Hamedan province.

    research methodology

    The purpose of research was applied, implementation method was mixed, method of the qualitative part was sequential exploratory, the participants were 19 education specialists, that were selected with a targeted non-random method. Data collection was done by triangulation method Theoretical literature, semi-structured interview, and questionnaire. Validity was calculated with Lincoln and Goba's four criteria. Reliability was calculated with Kendall's tie coefficient (p<0.01) and Analysed with maxqda. The quantitative method was descriptive-survey and sample was 305 employees (principals, assistants, and teachers) of schools in Hamedan province 2022, who were selected by a random-stratified method. The data collection tool was ROSQ (research oriented school questionnaire). Construct validity and reliability were significant (with the methods of internal similarity and Split off). Data were analyzed with AMOS & SYSTATE.

    Findings

    The Results showed that the research oriented school has 3 dimensions (human resources- general atmosphere of school- rules and instructions) and 26 effective factors (providing student needs, teacher creativity, satisfying student curiosity, student creativity, student accuracy, professional teaching method, student thinking, researcher teacher, teacher's accuracy, practical content by the teacher, parents' thinking, parents' accuracy, quality based school, process oriented, research-based evaluation, critical thinking in school, team work in school, problem-oriented, thinking oriented, targeted incentive system, science production, empiricism, scientific decision-making, researcher assistant, research indicators, research-oriented discourse).

    Conclusion

    in order to qualitatively and quantitatively improve the position of research in the school, 5 components of teachers, students, parents, rules and regulations, and the general atmosphere of school should be considered by the education systems.

    Keywords: Research-oriented school, Quality, Educational management
  • Sadegh Maleki Avarsin *, Jahangir Yari Hajataloo, Sepideh Nasirpuor Pages 157-175
    Background and Objective

    The present study was conducted with the aim of structural modeling of interactional leadership style relationships and perceived organizational support with the mediating role of psychological hardness in education staff of the 5types districts of Tabriz.

    research methodology

    This research, in terms of purpose, was applied; In terms of data collection method, was descriptive; and in terms of the nature of the data, was quantitative. Statistical population, have been including all education staff of the 5types districts of Tabriz in the academic year 2022-2023 to the number of 500 people. The sampling method was stratified random method. The sample size, according to Cochran's formula, there were 246 people. The data collection tool, was interactive leadership style questionnaire, perceived organizational support and psychological hard work questionnaire.

    Findings

    The structural modeling results showed, relationship between interactive leadership style and perceived organizational support of education staff was significant. As well as, relationship between interactive leadership style and psychological hardness of education staff was significant. Furthermore, the mediating role of psychological hardness in the relationship between interactive leadership style and perceived organizational support of education staff of the 5types districts of Tabriz was confirmed.

    Conclusion

    In order to improve the job performance of education staff, it is suggested appropriate action should be taken in order to strengthen psychological hardness and setting the stage for an interactive leadership style; and also optimizing perceived organizational support.

    Keywords: Education, Interactive Leadership Style, Perceived organizational support, psychological Hardness
  • Morteza Mohammadi Zanjireh *, Seyed Morteza Mortazavi, Morteza Hadizadeh Pages 176-194
    Background and purpose

    Our focus in this research is on Artificial Intelligence (AI) and the Internet of Things (IoT). These two technologies are rapidly expanding and fundamentally changing various aspects related to education. The aim of this study is to identify a scenarios of developing an education based on a proper understanding of changes in the process of technological development at the international level.

    Method

    The methodology of this study is mixed exploratory. In this way, in the first step, the drivers were identified by the qualitative method of literature review, and in the second step, they were confirmed by the quantitative method of the binomial test, then in the third step, the drivers were analyzed using the DEMATEL method. Finally, after identifying the key uncertainties, using the method of Cross-Impact Balances, The scenarios were extracted and then writing. the theoretical community in the second to fourth steps of the research consists of 20 experts through purposive sampling who are knowledgeable about the research topic.

    Findings

    Ultimately, we identified 16 influential drivers and based on their impact states, which shape the future, we developed three distinct scenarios.

    Conclusion

    Our findings emphasize that AI research significantly impacts the educational structure. Important aspects of AI growth on education include a strong private education industry and increasing international interest. This study provides an enlightening research guideline for the future, helping researchers in identifying contemporary research issues and developing impactful research to address complex social problems, leveraging AI.

    Keywords: Education, Technological Education, Artificial Intelligence, Internet of Things, Future Studies
  • Asad Hejazi, Reza Saee *, Safi Olah Ramzankhani, Faeze Ghodoosi Pages 195-212
    Background and Objective

    Our focus in this research is on the internship curriculum of the teacher training system. The purpose of the research was to identify the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the internship course of Farhangian University of Tehran.

    Research Methodology

    The methodology of this study is mixed method. In the qualitative part, the participants of the research were 18 of faculty members that were interviewed. The data analysis of this section was thematic analysis method. In the quantitative part of the statistical population were 228 faculty members and interns of Farhangian University. The data collection tool was the researcher-made questionnaire. For data analysis, content analysis and SWOT model were used.

    Findings

    The results of the research led to the identification of 8 components of the strengths and weaknesses and 9 components of the opportunities and threats of the training program of the skills trainees of the employment plan of Article 28 of the Ministry of Education. In addition, 8 strategies were formulated to face the weaknesses and threats and strengthen the abilities and opportunities of the internship program of skilled learners.

    Conclusion

    The findings of this research emphasize the strategies to deal with weaknesses and threats and the development of opportunities and strengths. The result of this study opens new windows on creating desirable changes in the revision of the skill-training program and strategic planning of research and development in this field.

    Keywords: Phenomenological analysis, skill training course, SWOT model
  • Khoda Noor Darand Naroie, Naser Nastiezaie * Pages 213-229
    Background and Objective

    There are various reasons for concealment of knowledge. The purpose of this study was to investigate the effect of despotic leadership on the concealment of knowledge through mediation of organizational indifference.

    Research Methodology

    The research method was descriptive-correlation based on the structural equation model. The statistical population of the research was the faculty members of the University of Sistan and Baluchistan in the academic year 2022-2023. Using stratified random sampling, 212 faculty members were studied through questionnaires of despotic leadership (Lu et al., 2012), organizational knowledge concealment (Connelly et al., 2012) and organizational indifference (Danai Fard et al., 2019). To review the validity of the questionnaires, the indicators of confirmatory factor analysis and divergent validity were used, and Cronbach's alpha coefficient was used to determine reliability, and its value was 0.878 for oppressive leadership, 0.701 for hiding organizational knowledge, and 0.829 for organizational indifference. For data analysis, Pearson's correlation coefficient and structural equation model were used with the help of SPSS and Smart PLS 3 software.

    Findings

    despotic leadership had a positive and meaningful effect on the concealment of organizational knowledge; despotic leadership had a positive and meaningful effect on organizational indifference; Organizational indifference had a positive and meaningful effect on hiding organizational knowledge; despotic leadership had a positive and meaningful effect on the concealment of organizational knowledge with the mediating role of organizational indifference.

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that when employees witness oppressive leadership behaviors in the workplace, they gradually become indifferent to the organization, management, colleagues, subordinates, and stakeholders of the organization. It is obvious that organizational indifference causes employees to move towards knowledge concealment behaviors by postponing answers and information, providing incomplete information, pretending to be ignorant of the subject, and providing inaccurate information.

    Keywords: Despotic Leadership, Concealment of Knowledge, Organizational indifference