فهرست مطالب

پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی - سال بیست و نهم شماره 4 (پیاپی 110، زمستان 1402)

فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی
سال بیست و نهم شماره 4 (پیاپی 110، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • روزبه آقاجری*، عباس وریج کاظمی صفحات 1-18
    بازاری سازی آموزش عالی مجموعه ای از ساختارها و رویه ها و پراتیک هاست که موجب می شوند نظام دانشگاهی هر چه بیشتر تحت الزامات بازار قرار بگیرد. در این مقاله در آغاز کوشیدیم که ابعاد این بازاری سازی را شرح دهیم و نشان دهیم که در چه سطوحی عمل می کند. سطح مهمی از پراتیک های بازاری سازی دربردارنده ی توجیهات نظری و دانشگاهی ای است که از آن تحت عنوان بازارمحوری یاد کردیم. در این مقاله، این پراتیک های نظری در جهت توجیه بازاری سازی در دانشگاه ایرانی را در چارچوب چند رویکرد مشخص طبقه بندی کردیم: 1) بومی گرایی اسلام گرا 2) بازارمحوری رادیکال 3) بازارمحوری توسعه گرا 4) بازارمحوری مصلحت گرا. رد پای این رویکردها را در آثار چهره های شاخص دانشگاهی پی گرفتیم و نشان دادیم که هر چند مکان سه رویکرد اولی در دانشگاه است اما در بخشی از رویکرد چهارمی حلقه ی واسطی وجود دارد که این رویکردهای دانشگاهی از طریق آن بر ساختار نهاد اجرایی (دولت) و نهادی قانون گذاری (مجلس) اثر می گذارند. این حلقه ی واسط را کسانی پر کرده اند که از آن ها با نام «کارگزار دیوانی» یاد کردیم. از طریق بررسی برخی متون سیاست گذارانه کوشیدیم تاثیر این حلقه ی واسط را توضیح دهیم. در این مقاله از روش اسنادی و فراتحلیل استفاده شده است. درواقع کوشیده ایم نشان دهیم تا چه اندازه رویکردهای بازارمحورانه در میان اظهار نظرهای کارشناسی، پژوهش ها و تحلیل های دانشگاهی و باورها و عقاید رایج در دانشگاه ایرانی ریشه دار و گسترده اند.
    کلیدواژگان: بازاری سازی دانشگاه، بازارمحوری، رویکردهای بازارمحورانه، کارگزار دیوانی، دانشگاه کارآفرین، سیاست گذاری آموزش عالی
  • عزیزه پاشایی*، محمد حسنی، بهناز مهاجران، کیومرث شهبازی صفحات 19-35
    هدف پژوهش حاضر واکاوی تاثیر آموزش اقتصاد بر سواد مالی و تصمیم گیری دانشجویان با نقش تعدیلگری وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده می باشد. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، با توجه به نحوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری مورد مطالعه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 1401-1400 به تعداد 1632 نفر می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 313 نفر انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های ریسک پذیری، هنجارهای اجتماعی، تفکر احتمالی، سواد مالی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده انجام شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها در ابتدا شاخص متغیرهای پژوهش با روش تحلیل تناظر چندگانه با نرم افزار XLSTAT 2019 محاسبه و سپس مدل مورد نظر با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری تعمیم یافته با نرم افزار  Stata 17 برآورد شد. یافته ها حاکی از آن است که، آموزش اقتصاد بر سواد مالی و تصمیم گیری دانشجویان تاثیر مثبت و معناداری دارد و آموزش اقتصاد از طریق سواد مالی بر ترجیحات ریسک، ترجیحات اجتماعی و باورهای احتمالی دانشجویان تاثیر معناداری داشته و نقش تعدیلگری وضعیت اجتماعی-اقتصادی در رابطه آموزش اقتصاد و سواد مالی مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر از کارآمدی سیاست های ترویج آموزش عمومی و اختصاصی اقتصاد پشتیبانی کرده و بر ماهیت توزیع کننده و برابری خواهانه چنین سیاست هایی تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: آموزش اقتصاد، سواد مالی، تصمیم گیری، ترجیحات ریسک، ترجیحات اجتماعی، باورهای احتمالی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی
  • حجت وحدتی*، زهرا سلگی، افشین بازگیر صفحات 37-57
    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل خودمدیریتی مسیر شغلی دانش آموختگان آموزش عالی با تمرکز بر دیدگاه های جدید مسیر شغلی و بر پایه پژوهش های آمیخته انجام گرفت که از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری بخش کیفی وکمی پژوهش شامل کلیه  فارغ التحصیلان کارآفرین و اساتید عضو هیئت علمی دانشکده های کارآفرینی دانشگاه های سطح یک کشور بودندکه در فاز کیفی 35 تن از آن ها بر اساس اصل کفایت نظری و با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر نتایج فاز کیفی پژوهش بود که روایی آن با استفاده از ضریب CVR و پایایی آن از طریق محاسبه نرخ ناسازگاری مورد تایید واقع شد. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و نرم افزار Atlas.ti  انجام شد که در نتیجه آن 10 عامل اصلی موثر در خودمدیریتی مسیر شغلی شناسایی شد. در بخش کمی، مدل در شش سطح با استفاده از نرم افزار Matlab و روش مدل سازی ساختاری تفسیری فازی طراحی شد که در آن خودآگاهی و خودباوری کارآفرینانه با بیشترین قدرت هدایت به عنوان عامل اصلی موثر درخودمدیریتی مسیر شغلی در سطح ششم مدل جای گرفت. وضوح اهداف و انتظارات عامل موثر دیگری بود که در سطح پنجم مدل و پویایی فیزیکی و بازاریابی شخصی متغیرهایی بودند که در سطح چهارم مدل قرار گرفتند. در ادامه سطح بندی سه متغیر مهارت های روانشناختی، مهارت های انسانی و انطباق و آگاهی محیطی در سطح سوم، دانش آکادمیک در سطح دوم و مهارت های شناختی و اطلاعاتی در سطح اول مدل جای گرفتند.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، دیدگاه های جدید مسیرشغلی، مدل سازی ساختاری تفسیری فازی، مسیر شغلی متنوع، مسیر شغلی بدون مرز
  • محمدجواد صالحی* صفحات 58-81
    بر اساس شاخص های مختلفی مانند شهرهای پویا، شهرهای جهانی، شهرهای برتر، شهر زیست پذیر، شهر خلاق، کیفیت زندگی و رقابت پذیری، شهر تهران در میان شهرهای جهان علیرغم برخورداری از پتانسیل و توانمندی لازم، جایگاهی شایسته و درخور کسب نکرده است. این درحالی است که ظرفیت سرمایه های انسانی، فکری و نمادین دانشگاهی و تعاملات موثر و ارتباط متقابل با حوزه مدیریت شهری، می تواند در ایجاد و ارتقاء شبکه شهرهای هوشمند و ارتباط خلاق آنها با شبکه های منطقه ای و جهانی موثر واقع شده و به توسعه ملی و محلی منجر شود. عدم ارتباط متقابل و فقدان تعامل اثر بخش بین دانشگاه ها، با سازمان های عمومی مانند حوزه مدیریت شهری، منتج به کاهش بهره وری و کارآیی لازم در این حیطه شده است. در این تحقیق، از راهبرد روش شناسی تلفیقی و چندگانه استفاده شده است. این راهبرد روش شناسی، خود از چهار رویکرد اثبات گرایی، عمل گرایی، سازاگرایی و متقاعدسازی تشکیل شده که در این مقاله چارچوب و الگوی تعامل برای تمهید، تسهیل و توسعه سیستماتیک و نظام مند میان مدیریت شهری با دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی، رویکرد تلفیقی سوم و چهارم یعنی سازاگرایی مشارکتی و نظریه مرجع نیز "نظریه تبادل اجتماعی" در خصوص تعامل دو نهاد بوده است. نتایج این رویکردها و نظریات، ارائه الگوی« دانش- شهر- گاه » است. بخش های مختلف این الگو از ذی نفعان دو طرف دانشگاه و شهر و همچنین عرضه و تقاضای دانش مورد نظر و کاربردی به تفکیک و به جزییات تشریح شده است. نتیجه آنکه چنانچه از راهبردهای راه انداز و پروژه های تکمیلی و اجرایی پیشنهاد شده در کنار این الگوی عملیاتی استفاده شود، قطعا شاخص های ذکر شده در خصوص شهر بهبود یافته و جایگاه آن در رتبه بندی های جهانی بسیار ارتقا خواهد یافت.
    کلیدواژگان: دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، مدیریت شهری، رویکرد تلفیقی، نظریه تبادل اجتماعی، الگوی تعامل
  • سید احمد مدنی* صفحات 83-101
    ارزشیابی دانشجویان از اساتید یکی از ابزارهای رایج دانشگاه ها برای بهبود کیفیت تدریس در کلاس های درس است. از آنجا که در نظام آموزش عالی ایران از ارزشیابی های دانشجویی برای ترفیع سالیانه، تمدید قرارداد یا تبدیل وضعیت و ارتقای مرتبه علمی اساتید نیز بهره برداری می شود تحلیل و تفسیر صحیح نتایج این ارزشیابی ها اهمیت مضاعف دارد. این پژوهش طولی که از نوع مطالعه پانلی است ارتباط میان نمرات دانشجویان را با ارزشیابی آنها از استاد در نیمسال های بعد مورد واکاوی قرار داده است. جامعه آماری پژوهش را بیش از 200 هزار جفت «نمره پایان ترم دانشجو-نمره ارزشیابی استاد» تشکیل داده که از دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه در شرایط آموزش حضوری پیش از کرونا به دست آمده اند. پس از شرط گذاری و غربال داده ها، تحلیل نهایی روی نمره-ارزشیابی های 3098  نفر دانشجو طی چهار نیمسال به عنوان نمونه تحقیق انجام شده است. تحلیل رگرسیونی مدل اثرات تصادفی نشان داد که با یک واحد افزایش در نمره پایان ترم دانشجو، نمره ارزشیابی او از تدریس استاد در نیمسال بعدی حدود پنج درصد افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، کیفیت آموزش، تدریس، ارزشیابی دانشجو از تدریس، ارزشیابی اساتید، پیشرفت تحصیلی
  • افسانه عزیزی علویجه، محمدرضا امام جمعه*، محمود مهرمحمدی، علیرضا عصاره، غلامعلی احمدی صفحات 103-122

    نظر به اهمیت هویت دانشجومعلم به منزله یک امر مهم در شناخت خود و غنا بخشیدن به آن در جهت توسعه حرفه ای خویش،پژوهش حاضر درصدد است تا هویت عاریتی در حرفه معلم را با الهام از تئوری مشفیک که به عنوان یک مفهوم بدیع به هویت پیشگام دانشجو معلم اشاره دارد؛ معرفی نماید.از این رو تلاش شدابتدا هویت عاریتی معنا بخشی شود ,سپس ابعاد چهارگانه آن مشخص و در نهایت چرایی عبور از این هویت با مفهوم پردازی ویژگی های آن بررسی گردد. بر این اساس با روش تحلیلی -تفسیری و با بکارگیری منابع نظری هویت عاریتی معرفی وبا روش جستار نظرورزانه به بسط و گسترش اندیشه های مهم ومهجور آن پرداخته شد.نتایج حاصل بیانگر این مطلب است که هویت عاریتی از یک بعد شبیه به یک اجرای نمایشی است که راه عضویت در حرفه را مشخص می کند و با عاریت گرفتن در شرایط زیسته از تجارب معلمان و اساتید موفق ،همکلاسی ها ،دانش محتوایی و گفتمان های متعدد؛ هویت ابتدایی معلم بودن تجربه می شود؛ اما از بعد شناخت جنبه های مثبت و منفی عاریت پذیری و بکارگیری عناصر مهم هویت ساز مالکیت,حس آفرینی و عاملیت است که می توان به تدریج از عاریت فاصله گرفته و با کمک ابزارهای شناخت، فرا شناخت وتفکر تاملی از عدم ایستایی این مرحله عبور کند و به سمت توسعه حرفه ای خود پیش رود.

    کلیدواژگان: هویت معلم، هویت عاریتی، گفتمان، هویت حرفه ای، ابعاد چهارگانه هویت عاریتی
  • فرهاد علیپور، یونس رومیانی*، مریم یاراحمدی صفحات 123-139
    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اسناد بالادستی و با استفاده از روش پژوهش آمیخته اکتشافی صورت گرفت. در بخش کیفی، قلمرو  پژوهش شامل اسناد سند چشم انداز 1404، نقشه جامع علمی کشور، برنامه ششم توسعه کشور، سیاست های کلی مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند آمایش آموزش عالی و تمامی اسناد، مصوبات و آیین نامه هایی بالادستی مرتبط با بحث جذب در دانشگاه فرهنگیان است. در بخش کمی نیز، جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 168 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. نتایج بیانگر آن است که بر اساس متون و اسناد تحلیل شده، الگوی جذب اعضای هیات علمی شامل شایستگی های اخلاقی، پایبندی به اصول و ارزش های اسلامی - ایرانی، ویژگی های شخصی، خلاق و کارآفرین بودن، شایستگی های تخصصی و حرفه ای، تولید ثروت و تعامل با صنعت، روحیه خدمت رسانی و تعاون، توانمندی پژوهشی، مسئولیت پذیری، کار تیمی و روحیه جهادی می باشد. همچنین یافته های پژوهش نشان داد تمامی متغیرهای مشاهده پذیر و مکنون دارای بار عاملی قابل قبولی بر روی متغیر مکنون متناظر خود می باشند و لذا در سطح معنی داری 01/. معنی دار بوده و مورد تایید قرار گرفتند. به منظور سنجش کل مدل از شاخص نیکویی برازش (GOF) استفاده گردید که عملکرد کلی مدل جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان با مقدار GOF برابر با 541/. در حد قوی ارزیابی گردید.
    کلیدواژگان: جذب اعضای هیات علمی، دانشگاه فرهنیگان، اسناد بالادستی دانشگاه فرهنگیان، مطالعه آمیخته
|
  • Roozbeh Aghajari *, Abbas Varij Kazemi Pages 1-18
    The marketization of higher education is a set of structures, procedures, and practices that make the university system more and more subject to the requirements of the market. In this article, in the beginning, we tried to describe the dimensions of this marketization and show at what levels it operates. An important level of marketization practices includes theoretical and academic justifications, which we mentioned as market-oriented approaches. In this article, we classified these theoretical practices to justify marketization in Iranian universities in the framework of several specific approaches: 1) indigenous Islamism, 2) Radical market orientation, 3) Developmental market orientation, and 4) Expedients market orientation. We traced these approaches in the works of leading academic figures and showed that although the place of the first three approaches is in the university, in a part of the fourth approach there is a mediator through which these academic approaches reach the structure of administrative institution (government) and legislating institution (Parliament) has an effect. This mediator has been filled by those whom we mentioned as "bureaucratic Agents". We tried to explain the effect of this mediator through the review of some policy-making texts. In this article, we have used documentary and meta-analysis methods. We have tried to show to what extent market-oriented approaches are rooted and widespread among expert opinions, academic research and analysis, and common beliefs and opinions in Iranian universities.
    Keywords: marketization of university, market-orientation, market-oriented approaches, Bureaucratic agent, Entrepreneurship University, Higher Education Policy
  • Azizeh Pashaei *, Mohammad Hassani, Behnaz Mohajeran, Kiumars Shahbazi Pages 19-35
    The aim of the current research is to analyze the effect of economics education on financial literacy and decision-making of students with the moderating role of the socio-economic status of the family. In terms of practical purpose, the research is based on structural equation modeling according to the method of descriptive-correlation data collection. The statistical population studied is students studying in Urmia University in two faculties of Economics and Management and Literature and Human Sciences in the academic year of 2021-22 in the number of 1632 people, of which 313 people were selected by stratified random sampling method. Data collection was done using questionnaires of risk-taking, social norms, probabilistic thinking, financial literacy and socio-economic status of the family, and to analyze the data, firstly, the indicators of the research variables were analyzed using the analysis method. Multiple correspondence was calculated with XLSTAT 2019 software and then the desired model was estimated using generalized structural equation modeling with Stata 17 software. The findings indicate that economics education has a positive and significant effect on students' financial literacy and decision-making, and economics education through financial literacy has a significant effect on students' risk preferences, social preferences and probabilistic beliefs, and the moderating role of socio-economic status in relation to education. Economics and financial literacy were approved. The results of the present research support the effectiveness of policies promoting general and specific economics education and emphasize the distributive and egalitarian nature of such policies.
    Keywords: Economics education, Financial Literacy, probabilistic beliefs, risk preferences, social preferences
  • Hojat Vahdati *, Zahra Solgi, Afshin Bazgir Pages 37-57
    The present study was conducted with the aim of designing a self-management model of the career path of higher education graduates, focusing on new perspectives on the career path and based on mixed research, which was applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of nature and method. The statistical population of the qualitative and quantitative part of the research included all entrepreneurial graduates and professors who are members of the faculty of entrepreneurship faculties of universities of a country, and in the qualitative phase, 35 of them were selected based on the principle of theoretical adequacy and using the Purposive sampling method. The data collection tool in the qualitative part was a semi-structured interview, and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire based on the results of the qualitative phase of the research, whose validity was confirmed by using the CVR coefficient and its reliability was confirmed by calculating the inconsistency rate. Qualitative data analysis was done using thematic analysis method and Atlas.ti software, as a result of which 10 main effective factors in career self-management were identified. In the quantitative part, the model was designed in six levels using Matlab software and fuzzy interpretive structural modeling method, in which self-awareness and entrepreneurial self-confidence with the greatest power of guidance was placed as the main effective factor in self-management of the career path in the sixth level of the model.  Clarity of goals and expectations was another effective factor that was in the fifth level of the model, and physical dynamics and personal marketing were the variables that were in the fourth level of the model. In the continuation of leveling, the three variables of psychological skills, human skills and adaptation and environmental awareness were placed in the third level, academic knowledge in the second level, and cognitive and information skills in the first level of the model.
    Keywords: Self-management, new career path perspectives, fuzzy interpretive structural modeling
  • Mohammadjavad Salehi * Pages 58-81
    Based on various indicators such as dynamic cities, world cities, top cities, livable cities, creative cities, quality of life and competitiveness, Tehran has not gained a worthy position among the cities of the world, despite having the necessary potential and capability. This is while the capacity of human, intellectual and symbolic academic capital and effective interactions and interaction with the field of urban management, can be effective in creating and promoting the network of smart cities and their creative relationship with regional and global networks. And lead to national and local development. Lack of effective interaction between universities, with public organizations such as urban management, has led to reduced productivity and efficiency in this area. In this research, the strategy of integrated and multiple methodology has been used. This methodological strategy itself consists of four approaches of positivism, pragmatism, instrumentalism and persuasion. And research, the third and fourth integrated approach and the reference theory used is the social exchange theory regarding the interaction of two institutions. The result of these approaches and theories is the presentation of the "knowledge-city- University" model. The different parts of this model are described in detail from the stakeholders of both the university and the city, as well as the supply and demand of the desired and applied knowledge.The result is that if startup strategies and complementary and executive projects are used alongside this operational model, the mentioned indicators about the city will definitely improve and its position in the world rankings will be greatly improved.
    Keywords: Universities, Institutions of Higher Education, Urban Management, integrated approach, Social exchange theory, Interaction Model
  • Seyedahmad Madani * Pages 83-101
    Student evaluation of professors is one of the common tools of universities to improve the quality of teaching in classrooms. Since in Iran's higher education system, student evaluations are used for annual promotion, contract extension or change of status, and the promotion of professors' scientific rank, the correct analysis and interpretation of the results of these evaluations is of foremost importance. This longitudinal research, which is a panel study, has analyzed the relationship between students' grades and their teacher's evaluation in the following semesters. The statistical population of the research was made up of more than 200,000 pairs of "Student's Final Grade-Teacher's Evaluation Grade" which were obtained from students in the conditions of face-to-face education before the pandemic. After conditioning and sifting the data, the final analysis has been done on the grades-evaluations of 3098 students during four semesters as a research sample. The regression analysis of the random effects model showed that with a one-unit increase in the final grade of the student, his/her evaluation grade of the teacher's teaching in the next semesters increases by about five percent. Additional analyzes showed that the grade can create a special mental attitude in the student, which can affect the student's evaluation of the professor even three semesters later. It seems that university administrators, educational councils, and university admissions boards should revise the guidelines for calculating and interpreting data from student evaluations, taking into account the various consequences of grade inflation at the university level.
    Keywords: Higher Education, student evaluation of teaching, Quality of teaching, professor evaluation, academic achievement
  • Mohammadreza Emamjomeh, Mahmoud Mehrmohammadi, Alireza Assareh, Gholamali Ahmadi Pages 103-122

    considering the importance of student-teacher identity as an important factor in self-knowledge and enriching it in the direction of professional growth,The current research, inspired by Mushfak's theory, which refers to the leading student-teacher identity as a novel concept, tries to identify the Mushfak identity in the teaching profession.Therefore, it was tried to first give a meaning to the Mushfak identity, then to define its four dimensions, and finally, by conceptualizing its characteristics, to investigate why this identity is passed.Based on this, he introduced and expanded his important and abandoned ideas with the descriptive research method using the analytical-interpretive method and using the theoretical sources of Mushfak identity.The results show that the identity Mushfak from one dimension is similar to the performance that determines the way to join the profession and by Mushfak in life conditions from the experiences of successful teachers and professors, classmates, content knowledge and many discourses. ;The main identity of being a teacher is experienced.However, knowing the positive and negative aspects of Mushfak and using the important identity elements of ownership, sense-making and agency are steps that can be gradually distanced from Mushfaking and overcome the instability of this stage with the help of cognitive tools. Metacognition and reflective thinking and move towards your professional development

    Keywords: Teacher's identity, mushfak identity, Discourse, professional identity, four dimensions of mushfake identity
  • Farhad Alipoor, Yones Romiani *, Maryam Yarahmadi Pages 123-139
    The present study was conducted with the aim of developing the recruiting pattern for faculty members in University of Farhangian with emphasis on upstream documents and using the mixed method. In the qualitative part, the scope of the research includes the documents of Vision document 1404, the comprehensive scientific map of the country, the sixth development plan, the general policies of the Supreme Leader, the statement of the second step of the revolution, the document of fundamental transformation of education and training, higher education logistics document and all the documents and approvals that related to the discussion of recruitment in University of Farhangian. In the quantitative part, the statistical population included all the faculty members of University of Farhangian which 168 people were selected as a sample using stratified random sampling. The results showed that the attracting pattern for faculty members includes moral competencies, adherence to Islamic-Iranian principles and values, personal characteristics, creative and entrepreneurial, specialized and professional competencies, generating wealth and interacting with industry, spirit of service and cooperation, research ability, responsibility, team work and jihad spirit. Also, the findings showed that all observable and latent variables have an acceptable factor load on their corresponding latent variable In order to evaluate the whole model, goodness of fit (GOF) index was used  that the results showed that the performance of the model is suitable.
    Keywords: recruitment, of faculty members, university of Farhanigan, upstream documents, mixed study