فهرست مطالب

سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران - سال چهل و یکم شماره 4 (پیاپی 164، زمستان 1402)

مجله سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
سال چهل و یکم شماره 4 (پیاپی 164، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا عمرانی* صفحات 6-8

    سناریوهای اجتماعی و اقتصادی پیش روی دندانپزشکی همزمان با روند گسترش بی سابقه تعداد دانشکده های دندانپزشکی  و افزاش بی رویه پذیرش دانشجو؛ شرایطی را ایجاد نموده است که از یک سو نه سلامت دهان مردم بهبودی را حس می کند و نه آتیه ای خوب را می توان برای این شغل در نظر گرفت. این مساله به مفقود شدن هدف اصلی شغل دندانپزشکی که همان ارتقا سلامت جامعه است منجر می گردد و از سویی زندگی شخصی دندانپزشکان را در فشار اقتصادی قرار خواهد داد چون در صورت ایجاد یک بازار اشباع ؛ دندانپزشک حتی اگر هدف اش را ارتقا سلامت قرار دهد؛ باز هم تحت تاثیر رقابت ناخواسته ایجاد شده ناشی از فشارهای اقتصادی ممکن است به سمت درمان های غیر ضروری ؛ زیبایی و گاه درمان های اضافی حرکت نماید. افزایش بی رویه پذیرش دانشجو هم اینک هم خود را تحت مساله کمبود استاد در دانشگاه ؛ افت شدید سطح اموزشی و کمبود زیر ساخت های اموزشی می بیند که خروجی ان تربیت دندانپزشکان پایین تر از استاندارد قابل قبول است. این مطالعه به قصد بررسی تاثیر شرایط فعلی با پیش بینی در ده سال اینده است تا ببینیم این روند دندانپزشکان نسل فعلی و اینده رابا خطر بیکاری مواجه می نماید یا خیر.

    کلیدواژگان: بیکاری، دندانپزشکی، سلامت دهان
  • حامد خانی، مهدی اسماعیلی*، مهدی فلاح صفحات 9-23
    زمینه

    با افزایش دانش و علم بشر خصوصا در حیطه علم پزشکی و امید بشر به داشتن عمر طولانی  و افزایش مهارت‎ها و تخصص ها در حیطه پزشکی و همچنین تقاضای انجام برخی اعمال غیر ضرور پزشکی مانند اعمال جراحی زیبایی،  نقش موسسات پزشکی مانند بیمارستان‏ها، درمانگاه‏ها، آزمایشگاه‏ها در امور فوق بسیار با اهمیت و قابل توجه شده است. در قوانین و مقررات جاری کشور نظارت بر موسسات پزشکی اعم از خصوصی، دولتی، خیریه، عمومی غیر‏دولتی و غیره بر عهده دولت و به طور خاص وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد و تمامی موسسات موظفند از خط و مشی وزارت بهداشت، در مان و آموزش پزشکی که به عنوان متولی امر سلامت به ایفای وظیفه می پردازد، پیروی کنند. علی رغم ضوابط و مقررات کافی در این حوزه به دلیل به روز نبودن و عدم بازدارندگی و مراجع مختلف قانونگذاری و رسیدگی کننده، ضروری است مقررات مزبور بازنگری شود که در این مقاله سعی می‏گردد، علاوه بر شناسایی این جرائم و تخلقات دلایل عدم کارایی ضوابط نیز پاسخگویی گردد.

    کلیدواژگان: موسسه پزشکی، حرف پزشکی، قصور پزشکی، گروه پزشکی، تخلفات و جرائم، مراجع قضایی و شبه قضایی، مجازات ها و تنبیهات
  • مهدی رشدی ملکی* صفحات 24-30
    زمینه

    مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی (NTM: Non-Tuberculous Mycobacteria) یا مایکوباکتریوم های محیطی (EM: Environmental Mycobacteria) گونه های متنوعی هستند که در محیط پراکنده اند و آب یکی از مخازن مهم آنهاست. فاکتورهای متعددی در کلونیزه شدن مایکوباکتریوم ها در آب دخالت دارند. مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی بواسطه انتقال به انسان موجب انواع بیماری ها بویژه بیماری های ریوی می شوند. جداسازی این باکتری ها از منابع محیطی به دلیل حضور سایر میکروب ها بسیار پیچیده است. اگرچه NTM ها به برخی عوامل ضد عفونی کننده مقاوم هستند و می توان در حضور برخی ضد عفونی کننده ها آنها را از سایر میکروب ها جداسازی کرد، اما نکته مهم اینجاست که تمام مایکوباکتریوم ها به یک اندازه در برابر ضد عفونی کننده ها حساس یا مقاوم نیستند.

    روش کار

    روش های مختلفی توسط محققان برای جداسازی مایکوباکتری های غیر سلی استفاده شده است، اما روش استانداردی برای این کار گزارش نشده است. این مطالعه یک مرور سیستماتیک بر اساس پایگاه های معتبر پزشکی داخلی شامل SID, Magiran و خارجی مانند PubMed و Scopus می باشد. جستجو با کلید واژه های MOTT (Mycobacterrium Other Than Tuberculosis), Environmental Mycobacteria, NTM مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی، مایکوباکتریوم های محیطی، انجام شد. سپس تمامی مقالات معتبر و مرتبط وارد مطالعه شدند و فاکتورهای موثر در جداسازی NTM ها از نمونه های آب مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند.  

    نتیجه گیری

    انتخاب محیط کشت استاندارد و مناسب، pH نسبتا اسیدی محیط کشت، انکوباسیون در دمای 30 درجه سلسیوس، استفاده از ضد عفونی کننده CPC به جای سایر ضد عفونی کننده ها، استفاده از روش فیلتراسیون به جای سانتریفیوژ و مدت زمان انکوباسیون از عوامل موثر در جداسازی مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی از نمونه های آب می باشند.

    کلیدواژگان: روش های آلودگی زدایی، مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی، آب
  • لیدا فدائی زاده، رقیه علیاری*، محمد صنعت، مریم جعفری صفحات 31-37
    زمینه

    با توجه به نقش حیاتی تله مدیسین در مقابله با همه گیری COVID-19 و سایر بیماری ها، این مطالعه با هدف بررسی سطح دانش، نگرش و عملکرد بیماران مراجعه کننده به درمانگاه  COVID-19 نسبت به ارائه خدمات پزشکی از طریق تله مدیسین انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه در اورژانس عفونی بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای طراحی و تدوین گردید و از بیماران پس از رضایت آنها خواسته شد که آن را تکمیل نمایند. سوالات شامل اطلاعات دموگرافیک، دانش بیماران، نگرش، تجربه و رضایتمندی بیماران در ارتباط با استفاده از تله مدیسین در کنترل بیماری COVID-19 بود. در نهایت، پرسشنامه ها پس از تکمیل با روش های آماری تست های غیر پارامتری کروسکال والیس و من-ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 200 نفر شرکت کننده در مطالعه 60% مرد و 27% متعلق به گروه سنی 40 سال و کمتر بوده و 35% دارای تحصیلات دانشگاهی و 26% مجرد بودند. همچنین 83% افراد حاضر در مطالعه به گوشی هوشمند و 5/83% هم به اینترنت دسترسی داشتند. بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، استفاده از تله مدیسین به دانش، نگرش و تجربه بیماران به طور مستقیم وابسته است و افراد جوانتر، با تحصیلات دانشگاهی و مجرد تمایل بیشتری به استفاده از خدمات تله مدیسین داشتند، همچنین نگرش زنان نیز نسبت به مردان در استفاده از تله مدیسین بیشتر بود. بیماران برای دریافت اطلاعات از شبکه های مجازی و برای ثبت علائم و گرفتن اطلاعات در خصوصCOVID-19 نسبت به استفاده از اپلیکیشن نگرش مثبتی داشتند.

    نتیجه گیری

    با اینکه افراد حاضر در مطالعه دانش و نگرش قابل توجهی نسبت به این موضوع داشتند اما عملکرد مناسبی در خصوص استفاده از خدمات تله مدیسین نداشتند و مراجعه حضوری را به مجازی ترجیح می دادند. برای حل این مشکل توصیه می شود آموزش هایی متناسب با هر دو گروه پزشکان و بیماران در نظر گرفته شود تا میزان آشنایی آنها با خدمات تله مدیسین ارتقا یابد و اعتماد آنها نسبت به استفاده از آن افزایش پیدا کند. نکته مهمتر اینکه باید نقش پزشکان به عنوان عنصر کلیدی در ارتقا سطح عملکرد افراد را با آموزش های توجیهی مناسب تقویت کرد تا با انتقال آموزش ها به بیماران و ترغیب آنها جهت استفاده بهینه از این فناوری نوین گام موثری در پیشبرد اهداف استفاده از آن برداشته شود.

    کلیدواژگان: دانش - نگرش - عملکرد - covid-19 - تله مدیسین
  • پژمان حموزاده، مانی یوسفوند، عفت محمدی، سحر کارگر، محبوبه گلستانی، فربد رهنمای چیت ساز، ابوالفضل بهجو، سراج الدین گری، علیرضا اولیایی منش* صفحات 38-45
    مقدمه

    برآورد قیمت تمام شده و سرانه خدمات پزشکان خانواده یکی از عوامل موثر در تصمیم گیری مدیران نظام سلامت برای تعیین تعرفه مناسب این خدمات است. این پژوهش با هدف محاسبه قیمت تمام شده و سرانه بسته خدمات پزشکان خانواده در دو استان فارس و مازندران در سال 1402 به انجام رسید.

    روش کار

     این پژوهش کاربردی با رویکرد مقطعی و گذشته نگر در سال 1402 انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل پزشکان خانواده شاغل در دو استان فارس و مازندران بود. نمونه گیری به روش طبقه ای و هدفمند صورت گرفت. داده های مورد نیاز از دو منبع مختلف شامل مصاحبه با پزشکان خانواده و داده های انجمن پزشکان عمومی ایران، مرکز آمار ایران و بانک مرکزی ایران استخراج شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مجموع هزینه های سالیانه مطب پزشک خانواده برابر با 10/05 میلیارد ریال بود. از مجموع این هزینه ها، 47/7 درصد به جزء فنی و 52/3 درصد به جزء حرفه ای اختصاص داشت. با توجه به تعداد دقایق فعالیت مطب طی یک سال، قیمت تمام شده به ازای هر دقیقه فعالیت مطب، مبلغ 73,500 ریال به دست آمد. با در نظر گرفتن متوسط جمعیت تحت پوشش پزشکان مورد بررسی، در صورتی که همه بیماران مراجعه کننده جزو افراد تحت پوشش وی باشند مبلغ سرانه 322,400 ریال و در صورتی که فرض شود 85 درصد از افراد مراجعه کننده به پزشک، تحت پوشش وی باشند مبلغ سرانه حدود 274,000 ریال خواهد بود.

    نتیجه گیری

    مقایسه سرانه به دست آمده برای خدمات پزشکان خانواده با سرانه مصوب هیات وزیران نشان داد که قیمت تمام شده سرانه با سرانه مصوب تفاوت قابل توجهی دارد. این تفاوت نشان می دهد که سرانه مصوب بسیار پایین تر از قیمت تمام شده آن است، بنابراین اصلاح و بازنگری در سرانه بسته خدمات پزشکان خانواده ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: قیمت تمام شده، سرانه، پزشک خانواده، بسته خدمات، فارس، مازندران
  • ترانه دبیری، علیرضا کاکاوند*، سمیه کشاورز صفحات 46-53
    زمینه

    هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه ویژگیهای شخصیتی، قدرت تحمل ابهام و امید به زندگی افراد راضی و ناراضی از تزریق واکسن کرونا بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه افراد واکسینه شده شهر کرج بودند که از میان آن ها با توجه به فرمول کوکران، تعداد 306 نفر با استفاده از شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه شخصیت نئو، پرسشنامه امید به زندگی اسنایدر و همکاران و پرسشنامه قدرت تحمل ابهام مک لین بود و برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین قدرت تحمل ابهام، مولفه تفکر راهبردی امید به زندگی و ویژگی های شخصیتی روان رنجورخویی و موافق بودن در گروه راضی و ناراضی از واکسیناسیون کرونا تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، می توان نتیجه گرفت که عوامل روانشناختی افراد می تواند در میزان رضایت از تزریق واکسن اثرگذار باشد و توجه به این عوامل در اپیدمی هایی از جمله اپیدمی کرونا می تواند به متخصصین حوزه سلامت در ترغیب افراد برای تزریق واکسن راه گشا باشد.

    کلیدواژگان: کووید-19، ویژگی های شخصیت، قدرت تحمل ابهام، امید به زندگی
  • کیوان ملانوروزی*، سجاد فردتدین، علی کاشی صفحات 54-65
    زمینه

    هدف پژوهش حاضر استانداردسازی مقیاس انگیزش فعالیت بدنی و فراغت در جامعه ایرانی بود.

    روش کار

    طرح پژوهش حاضر با توجه به ماهیت آن مقطعی و برحسب روش جمع آوری داده ها توصیفی و از نوع زمینه یابی می باشد. در این مطالعه برای سنجش متغیر هایی همچون سن افراد، سطح اجتماعی _اقتصادی و انگیزش فعالیت بدنی از ابزاری به نام پرسشنامه PALMS استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر تمام افراد ساکن ایران بودند که پرسشنامه های مذکور قبل از تکثیر و توزیع جهت ارزیابی و بررسی روایی و پایایی به صورت آزمایشی بین 30 نفر از افراد نمونه آماری توزیع شد. این توزیع پس از بررسی ترتیب مناسب سوالات، تعیین نرخ بازگشت و مدت زمان پاسخ و همچنین مناسب بودن نوع سوالات و عدم همپوشانی صورت گرفت و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای نمونه ای مشتمل بر 3200 نفر برای این پژوهش انتخاب شدند و تعداد 3000 پرسشنامه برگشت داده شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای تجزیه و تحلیل یافته ها از نرم افزارهای SPSS ،SMCSDS ،REMM  استفاده شد. در ایران پایایی این پرسشنامه توسط شهلایی (1390) با روش آلفای کرونباخ 0/83 به دست آمدکه نشان دهنده پایایی قابل قبول آن می باشد. از جمله این روش ها استفاده از شکل توزیع و یا به عبارت دیگر محاسبه ی کجی و چولگی متغیرهای پژوهش است که کشیدگی و چولگی داده ها بین 2 و -2 باشد، توزیع متغیرها نرمال است.

    یافته ها

    این تحقیق نشان دادکه این پرسشنامه دارای پایایی و روایی مناسب می باشد. مقیاس انگیزش فعالیت بدنی و فراغت در بین جمعیت نوجوان ایرانی دارای هنجاری های مناسب است و از پایایی و روائی قابل قبول برخوردار است.

    نتیجه گیری

    بر اساس مطالعه حاضر پیشنهاد می شود که سازمان های مربوطه، باید برنامه های انگیزاننده برای مشارکت در فعالیت بدنی را از سنین کودکی و نوجوانی آغاز کنند تا افراد جامعه در بزرگسالی رغبت بیشتری برای فعالیت های بدنی داشته باشند

    کلیدواژگان: مقیاس انگیزش فعالیت بدنی و فراغت، نوجوانان ایرانی، PALMS
|
  • Reza Emrani* Pages 6-8

    The socioeconomic scenario is facing dentistry at the same time as the unprecedented expansion of the number of dental schools and the excessive increase in student admissions; It has created a situation that, on the one hand, people's oral health does not feel better, nor can a good future be considered for this job. This issue leads to the loss of the main goal of the dental profession, which is to promote the health of society, and on the other hand, it will put the personal lives of dentists under economic pressure, because if a saturated market is created; Even if the dentist aims to promote oral health; under the influence of unwanted competition caused by economic pressures, it may lead to unnecessary treatments; Aesthetic and sometimes additional treatments move. The excessive increase in student admission is now under the problem of the lack of professors in the universities; The sharp drop in the educational level and the lack of educational infrastructure lead to education being lower than the acceptable standard. This study aims to investigate the impact of the current conditions with a forecast for the next ten years to see if this trend will expose the dentists of the current and future generations to the risk of unemployment.

    Keywords: unemployment, dentistry, oral health
  • Mirhamed Khani, Mahdi Esmaeli*, Mehdi Fallah Kharyeki Pages 9-23
    Background

    With the increase of human knowledge and science, especially in the field of medical science and the hope to have a long life and increasing skills and expertise in the field of medicine, as well as the demand to perform some unnecessary medical procedures such as cosmetic surgery, the role of medical institutions such as hospitals, clinics, laboratories have become very important and significant in the above matters. According to Iran’s rules, Ministry of Health and Medical Education is responsible for supervising medical institutions, including private, government, charitable, non-governmental public, etc. Also, all medical institutions must follow the rules and regulations of the Ministry of Health. In Iran, despite the sufficient laws and regulations, lack of revision and updating of laws has caused laws to have no deterrent enforcement effect.

    Keywords: Medical institute- Medical professions -Medical Malpractice-Violations, crimes-Judicial, quasi-judicial courts-Punishments
  • Mehdi Roshdi Maleki* Pages 24-30
    Background

    Non-tuberculous mycobacteria (NTM) or environmental mycobacteria are diverse species that are scattered in the environment and water is one of their important reservoirs. Several factors are involved in the colonization of mycobacteria in water. Non-tuberculous mycobacteria cause a variety of diseases, especially pulmonary diseases, by being transmitted to humans. Isolation of these bacteria from environmental sources is very complicated due to the presence of other microbes. Although NTMs are resistant to some disinfectants and can be isolated from other microbes in the presence of some disinfectants, the important point here is that all mycobacteria aren’t equally sensitive or resistant to disinfectants.

    Methods

    Various methods have been used by researchers to isolate NTM, but a standard method for this work has not been reported as yet. This study is a systematic review based on valid internal medical databases including SID, Magiran, and foreign databases such as PubMed and Scopus.

    Conclusion

    The search was performed with the keywords NTM, Environmental mycobacteria, and MOTT. All valid and related articles were included in the study, and effective factors in the isolation of NTM from water samples were investigated. The selection of standard medium, the optimum pH, incubation at 30 degrees Celsius, use of CPC instead of other disinfectants, use of filtration instead of centrifuge, and incubation period were effective factors in isolating NTM from water samples.

    Keywords: decontamination methods, non-tuberculous mycobacteria, water
  • Roqayeh Aliyari*, Mohammad Sanaat, Maryam Jafari Pages 31-37
    Background

    Considering the vital role of telemedicine in dealing with the epidemic of COVID-19 and other diseases, this study was conducted with the aim of investigating the level of knowledge, attitude and practice of patients referring to the COVID-19 emergency department regarding the provision of medical services through telemedicine.

    Methods

    This study was conducted in the infectious diseases emergency department of Masih Daneshvari Hospital. A questionnaire regarding knowledge, attitude and practice of patients with COVID-19 about telemedicine was designed and completed by patients. The questions included demographic information, knowledge of patients, attitude, experience and satisfaction of patients in connection with the use of telemedicine in the control of corona disease. Finally, statistical analysis was performed using the non-parametric Kruskalwallis and Mann-Whitney tests.

    Results

    Out of the total of 200 participants in the study, 60% were men, 27% belonged to the age group of 40 years and below, 35% had university education and 26% were single. Also, 83% of the people in the study had access to a smartphone and 83.5% had access to the Internet. Based on the results obtained from the present study, the use of telemedicine is directly dependent on the knowledge, attitude and practice of patients, and younger people, with university education and unmarried people were more inclined to use telemedicine services. Also the attitude of women was more positive than men regarding telemedicine use. Patients had a positive attitude towards using mobile applications to receive information, record symptoms, and gain information about Corona.

    Conclusion

    Although the people present in the study had significant knowledge and attitude towards this issue, they did not have a proper performance regarding the use of telemedicine services and preferred face-to-face referrals to virtual ones. To solve this problem, it is recommended to consider appropriate training for both physicians and patients to improve their familiarity with telemedicine services and increase their confidence in using it. Most importantly, the role of physicians as a key element in improving the performance level of patients should be strengthened; so that by educating patients and encouraging them to use this new technology optimally, an effective step can be taken in advancing the goals of its use.

    Keywords: telemedicine- covid-19 - knowledge - attitude - performance
  • Pejman Hamouzadeh, Mani Yousefvand, Efat Mohamadi, Sahar Kargar, Mahboobeh Golestani, Farbod Rahnamai Chitsaz, Abolfazl Behjoo, Serajaddin Gray, Alireza Olyaee Manesh* Pages 38-45
    Background

    The estimation of the unit cost and per capita of family physician services is one of the influential factors in the decision-making process of healthcare system managers to determine appropriate tariffs for these services. This study aims to calculate the unit cost and per capita of family physician service packages in the Fars and Mazandaran provinces in 2023.

    Methods

    This applied research was conducted with a cross-sectional and retrospective approach in 2023. The study population consisted of family physicians working in the Fars and Mazandaran provinces. Sampling was carried out using a stratified and purposive method. The required data were obtained from two different sources, including interviews with family physicians and data from the Iranian Society of General Practitioners, the Statistical Center of Iran, and the Central Bank of Iran. The data were analyzed using Excel software.

    Results

    The total annual cost of a family physician’s clinic was 10.05 billion rials. Out of this total cost, 47.7% was allocated to the technical component and 52.3% to the professional component. Considering the number of minutes of clinic activity in a year, the unit cost per minute was calculated to be 73,500 Rials. Taking into account the average population covered by the examined physicians, if all attending patients are considered to be within their coverage, the per capita cost would be 322,400 Rials. However, if it is assumed that 85% of the attending patients are covered by the physician, the per capita cost would be approximately 274,000 Rials.

    Conclusion

    Comparing the per capita obtained for family physician services with the approved per capita by the Council of Ministers has shown a significant difference. This difference indicates that the approved per capita is much lower than the unit cost of per capita. Therefore, it appears necessary to revise and reconsider the per capita for family physician service package.

    Keywords: Unit Cost, Per Capita, Family Physician, Service Package, Fars, Mazandaran
  • Taraneh Dabiri, Alireza Kakavand*, Somayeh Keshavarz Pages 46-53
    Background

    The purpose of the current research was to compare the personality traits, ambiguity tolerance and life expectancy of people satisfied and dissatisfied with the corona vaccine injection.

    Method

    The current research was of comparative causal type. The statistical population of the present study included all vaccinated people in Karaj city. Among the statistical population, and according to Cochran’s formula, 306 people were selected using available sampling method. The data collection tools were Neo Personality Questionnaire, Snyder et al.’s Life Expectancy Questionnaire and McLean’s Ambiguity Tolerance Questionnaire. Multivariate analysis of variance (MANOVA) was used for data analysis.

    Results

    The results showed that there is a significant difference between ambiguity tolerance, factorial thinking subscales of life expectancy and neuroticism and agreeableness personality traits in the satisfied and dissatisfied groups of corona vaccination.

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that psychological factors can be effective in the level of satisfaction with vaccination and paying attention to these factors in epidemics such as the corona epidemic can help health professionals to encourage people to inject vaccines.

    Keywords: Covid-19, personality traits, ambiguity tolerance, life expectancy
  • Keyvan Mollah Nowrozi*, Sajad Fard Tadayon, Ali Kashi Pages 54-65
    Background

    The purpose of the current research was to standardize the result of motivation of physical activity and leisure in Iranian society. The design of the current research is a description of the field of type finding according to the nature of that stage and according to the data collection method.

    Method

    In this study, a tool called the PALMS questionnaire was used to measure these changes in age, socio-economic level, and physical motivational activities. The statistical population of the present study was all the people living in Iran, and similar questionnaires were distributed among 30 people of the statistical sample as a trial before being duplicated and evaluated to evaluate and check the validity and reliability. This distribution is after checking the appropriate order of questions, determining the return rate and response time, as well as the appropriateness of the type Questions and non-overlapping were done and using multi-stage cluster sampling, a sample of 3200 people was selected for this research and 3000 questionnaires were returned. Then the data was analyzed using Spss software and SPSS, SMCSDS, and REMM software were used to analyze the findings. In Iran, the reliability of this questionnaire was obtained by Shahlai (1390) with Cronbach’s alpha method of 0.83, which indicates its acceptable reliability.

    Results

    Among these methods is the use of the distribution shape, or in other words, the calculation of the skewness of the research variables, researchers believe that when the skewness and skewness of the data is between -2 and -2, the distribution of the variables is normal.

    Conclusion

    The results of this research showed that this questionnaire It has good reliability and validity.

    Keywords: Standardization, Physical Activity, Leisure Motivation