فهرست مطالب

Foreign Language Teaching and Translation Studies - Volume:8 Issue: 3, Summer 2023

Journal of Foreign Language Teaching and Translation Studies
Volume:8 Issue: 3, Summer 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سارا مظفری، افسانه غنی زاده*، سیده مینا حامدی صفحات 1-38

    پژوهش حاضر با هدف تجزیه و تحلیل ادراک معلمان و دانش آموزان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی (EFL) در مورد اثربخشی یادگیری، عوامل منفی، ویژگی های مثبت و جهت گیری های آتی آموزش مجازی انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته، سوالات پایان باز و نوشتن وقایع روزانه ی کلاس جمع آوری شد. تمامی داده ها با دقت مورد مطالعه قرار گرفته و از طریق نرم افزار MAXQDA نسخه (2020) کدگذاری شدند. نتایج نشان داد که اتصال ضعیف به اینترنت همراه با تعامل کم بین دانش آموزان و معلم بیشترین نکات منفی کلاس های آنلاین بوده است. بر این اساس، ارائه اینترنت پرسرعت، حمایت از دانش آموزان و تعامل بیشتر از اولین عناصر ضروری در آموزش مجازی است. علاوه بر این، انعطاف پذیری، صرفه جویی در زمان و کاهش هزینه ها به عنوان جنبه های مثبت کلاس های آنلاین در نظر گرفته شد. در مورد عملکرد یادگیری دانش آموزان، نتایج ترکیبی بود. ارائه دوره های آموزشی برای معلمان، استفاده از لوازم مختلف در کلاس و از همه مهمتر داشتن اینترنت پرسرعت از پیامدهای این مطالعه است.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، یادگیری آنلاین، جمع آوری داده های کیفی، مثلث سازی، محیط یادگیری مجازی
  • بهاره خزاعی نژاد*، سعیده یساری زارع صفحات 39-59

    یادگیری آنلاین به تازگی به یکی از شناخته شده ترین کانال های آموزش و پرورش روی آورده است، با این حال جنجال بر سر کیفیت و نتیجه چنین رسانه آنلاین هنوز یک نگرانی است. این مطالعه به دنبال تعیین جوانب مثبت و منفی دوره های آنلاین توسط معلمان و زبان آموزان ایرانی است. از دو پرسشنامه طراحی شده به همراه مصاحبه برای جمع آوری داده ها استفاده شد.شرکت کنندگان شامل 71 دانشجو با تجربه تحصیلات آنلاین و 31 مدرس زبان با تجربه تدریس مبتنی بر وب در گروه آموزش زبان انگلیسی در سه دانشگاه ایران، اصفهان، شیخ بهائی و اشرفی بودند. یک تحلیل کلی از پرسشنامه ها و مصاحبه ها نشان داد که هم دانش آموزان و هم معلمان نمی توانند آموزش آنلاین را آسان تر از همتای متعارف خود پیدا کنند. نتایح حاکی از آن است که آموزش آنلاین تصویر دقیقی از به کارگیری متدولوژی تدریس مناسب در کلاس های آنلاین و همچنین بالا بردن استقلال در تدریس را در اختیار معلمان قرار داد. این تحقیق نشان داد مربیان آنلاین و مدیران دانشکده ها باید زیر ساخت لازم برای بهبود آموزش انلاین را محیا کنند. این یافته ها می توانند یک عامل کمک کننده برای مربیان زبان در راستای توسعه حرفه ای باشد.

    کلیدواژگان: آموزش آنلاین، آموزش الکترونیکی، آموزش از راه دور، تکنولوژی، دیدگاه معلمان، دیدگاه زبان آموزان
  • سپیده میرزاده رهنی، سیده فهیمه پارسائیان* صفحات 61-83

    پس از شیوع کووید-19، موسسات آموزشی در سراسر جهان از جمله ایران از روش حضوری به روش آنلاین برای تداوم آموزش گذر کردند. انطباق با این انتقال ناگهانی برای معلمان، به ویژه آنهایی که در مدارس دوردست و کم منابع کار می کردند، چالش برانگیز بود. برای درک عمیق تر آموزش از راه دور اضطراری (ERT) در مدارس متوسطه روستایی، در این مطالعه کیفی، محققان ابزارهای فن آوری، بسترهای آموزشی و استراتژی های ارزیابی به کار گرفته شده توسط 12 معلم انگلیسی ایرانی در طول همه گیری را بررسی کردند. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته و مشاهدات الکترونیکی، نشان داد که شرکت کنندگان عمدتا، اما نه منحصرا، از برنامه SHAD به عنوان پلتفرم آنلاین خود استفاده می کنند و از ابزارهای فن آوری مختلف برای ایجاد محتوای آموزشی مانند ضبط صفحه، ویرایشگرهای ویدیویی و پاورپوینت استفاده می کردند. معلمان همچنین روش های مختلفی را برای ارائه تدریس اتخاذ کردند، از جمله روش برگردان، پخش زنده، مواد آموزشی از پیش ضبط شده، ارسال صدا و تصاویر. آنها از فرم های گوگل، فرم های دیجی و تماس های ویدیویی برای ارزیابی دانش آموزان استفاده کردند. با این وجود، آنها عمدتا از این ابزارها برای طراحی انواع امتحانات سنتی استفاده کردند. مفاهیم و محدودیت های مطالعه مورد بحث قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: COVID-19، آموزش از راه دور در شرایط اضطراری، معلمان زبان انگلیسی، دبیرستان های روستایی، ادغام فناوری
  • امیر قاجاریه*، نرگس سردابی، نسترن میرحسینیان صفحات 85-109

    باتوجه به رشد تقاضا برای آموزش آنلاین زبان، معلمان کارآفرین زبان انگلیسی نقش قابل توجهی در شکل دادن به روش تدریس و هویت حرفه ای در فضاهای مشترک مجازی دارند. این مطالعه هویت حرفه ای و روش کار معلمان کارآفرین زبان انگلیسی ایرانی در چنین فضاهایی را مورد بررسی قرارداد. روش این مطالعه کیفی بوده است و داده ها از طریق مصاحبه های عمیق و گروه تمرکزی جمع آوری شدند. یافته های این تحقیق نشان داد که شرکت کنندگان بهعنوان معلمان ایرانی کارآفرین زبان انگلیسی در فضاهای مشترک آنلاین، شایستگی های مثبت را داشتند و در تدریس تعاملی و غیرسنتی زبان انگلیسی فعالیت می کردند. آنها همچنین به چالش های معلمان کارآفرین زبان انگلیسی در ایران که به صورت آنلاین تدریس می کنند اشاره کردند و نکاتی مانند عدم حمایت مالی از سوی سیستم آموزش وپرورش و ناکافی بودن امکانات الکترونیکی برای ایجاد محتوای آنلاین را موردتوجه قرار دادند. این مطالعه برای فعالان حوزه آموزش زبان، از جمله معلمان و سیاست گذاران آموزشی، مفید است و باعث افزایش آگاهی آنها درباره هویت و روش کار معلمان کارآفرین آنلاین در فضاهای مجازی می شود.

    کلیدواژگان: معلمان، آموزش آنلاین، هویت، دانشجویان، آموزش زبان
  • الهام تیزچنگ، هومن بیژنی*، سلیم سعید بنی ارابه، ویدا پیر محمد لو صفحات 111-135

    شکی نیست که فناوری در زمینه آموزش و یادگیری زبان جایگاه منحصر به فردی دارد. تحقیق در مورد CALL در زمینه L2 ایرانی بسیار کم است. این در تضاد شدید با این واقعیت است که در سال های اخیر علاقه به استفاده از کامپیوتر برای آموزش و یادگیری زبان های خارجی در کشورهای دیگر رونق یافته است. طرح پژوهش از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون بود. اعضا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. اعضا به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی (21 زن = 21 مرد، 21 نفر مرد) و کنترل (21 نفر زن، 21 نفر مرد) قرار گرفتند. اعضا بر اساس عملکردشان در آزمون تعیین سطح آکسفورد (Opt) انتخاب و بر این اساس همگن شدند. نتایج بررسی های آماری استنباطی نشان داد که تفاوت های آماری قابل توجهی بین میانگین نمرات پیشرفت زبان آموزان گروه آزمایشی که دستور زبان را از طریق رایانه بررسی می کردند و گروه کنترل که همان عبارت نحوی را با استفاده از استراتژی سنتی مطالعه می کردند، وجود دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری زبان به کمک کامپیوتر، آموزش الکترونیکی، گرامر، Nicenet، کلاس مجازی
  • زهرا صباغ زاده، ندا فاتحی راد*، لیلا انجم شعاع صفحات 137-155
    استفاده از آموزش دیجیتال انتقادی پیشرفتهای اخیر فناوری در زمینه آموزش را تایید می کند. از آنجایی که معلمان برای افزایش آگاهی انتقادی دانش آموزان باید با استفاده از فناوری های آموزشی به طور موثر با نیازهای آنان در ارتباط باشند، سطح سواد دیجیتالی معلمان ایرانی مطلوب نیست و طبیعتا تربیت معلم در ایران باید مطابق با آخرین تغییرات جهان باشد، این مطالعه از رویکردی کیفی همراه با طراحی تفسیری با هدف کشف دیدگاه کارشناسان آموزش زبان انگلیسی در خصوص برنامه آماده سازی معلم زبان انگلیسی مبتنی بر فناوری آموزش انتقادی استفاده کرده است. تعداد سی کارشناس آموزش زبان انگلیسی با مدرک دکترا در رشته ی تدریس زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی از طریق نمونه گیری در دسترس از بین اساتید مجرب دانشگاه که دارای تخصص پژوهشی مرتبط در این زمینه بودند، انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه ی نیمه ساختاریافته ای بود که توسط محقق در سه سوال با پایان بازتهیه گردید. در تهیه سوالات مصاحبه، محقق از ادبیات مرتبط استفاده کرده است. تجزیه و تحلیل داده ها توسط MAXQDA ، نشان داد که دیدگاه کارشناسان آموزش زبان انگلیسی با مفروضات مربوط به آموزش انتقادی و استفاده از فناوری در آموزش همخوانی دارد. تفسیر یافته ها نشان دهنده آشتی بین اصول آموزش انتقادی و فناوری است. شرکت کنندگان معتقد به استفاده از مفاهیم ارزشمند آموزش انتقادی در پرتو فناوری برای شکل دادن به برنامه آموزشی معلم مبتنی بر آموزش انتقادی برپایه ی فناوری بودند. یافته ها برای مدیران آموزش معلمان زبان انگلیسی، برنامه ریزان برنامه درسی و مربیان پیامدهایی دارد.
    کلیدواژگان: آموزش دیجیتال انتقادی، برنامه آموزش معلمان، برنامه درسی مملو از فناوری، کارشناسان آموزش زبان انگلیسی، فناوری های آموزشی
|
  • Sara Mozafari, Afsaneh Ghanizadeh *, Seyyedeh Mina Hamedi Pages 1-38

    The present study aimed to analyze English as Foreign Language (EFL) teachers and students’ perceptions on learning effectiveness, negative factors, positive features, and future directions of virtual education. The data were collected through semi-structured interviews, open-ended questions, and journals. All the data were carefully studied and coded through MAXQDA (version 2020) software. The results indicated that poor internet connection along with low interaction between students and the teacher were the most frequently noted negative points of online classes. Accordingly, providing high-speed internet, supporting students, and having more interaction are the first essential elements in virtual education. Besides, flexibility, time-saving, and reduced cost considerations were considered the positive aspects of online classes. Regarding students’ learning performance, the results were of mixed nature. Providing training courses for teachers, using different materials during the class, and the most importantly having high-speed internet are some implications of this study.

    Keywords: Virtual Education, Online Learning, Qualitative Data Collection, Triangulation, Virtual Learning Environment
  • Bahareh Khazaeenezhad *, Saeideh Yasari Zare Pages 39-59

    Online learning has recently turned to one of the most well-known channels of education; however, the controversy over the quality and outcome of such online medium is still a concern. This study sought to determine the pros and cons of online courses as perceived by Iranian language teachers and learners. Two tailor-made questionnaires, along with a semi-structured interview, were used to collect the data. The participants were 71 college students who have experienced online educations and 31 language teachers who taught web-based classes in the Department of English Language Education at three universities in Iran, Isfahan, Sheikhbahaee, and Ashrafi. An overall analysis of questionnaires and interviews revealed that students and teachers could not find online education easier than its conventional counterpart. Online education provides teachers with a precise image of applying the appropriate teaching methodology in their online classes as well as enhancing their autonomy. The research recapped that online educators and administrators of faculties ought to lay the foundations for making the benefits of online education bold for learners. The findings may be a contributing factor for teacher educators to create the climate for professional development.

    Keywords: distance education, E-learning, online education, technology
  • Sepideh Mirzadeh Rahni, Seyyedeh Fahimeh Parsaiyan * Pages 61-83

    Following the COVID-19 outbreak, educational institutes around the world including Iran transitioned from the face-to-face method to an online modality to sustain education. Adapting to this abrupt transition was challenging for teachers, especially those working in remote and low-resource schools. To have a profounder understanding of Emergency Remote Teaching (ERT) in rural secondary schools, in this qualitative study, the researchers explored the technological tools, teaching platforms, and assessment strategies employed by 12 Iranian English teachers during the pandemic. The analysis of the data, collected through semi-structured interviews and e-observations, revealed that the participants mostly, but not exclusively, used SHAD application as their online platform and used different technological tools for creating pedagogic content such as screen recorder, video editors, and PowerPoint. The teachers also adopted different methods for delivering teaching including flipped method, live broadcasts, pre-recorded teaching materials, voices, and images. They used Google forms, Digi forms, and video calls for evaluating the students; nevertheless, they chiefly deployed these tools for designing traditional exam types. The implications and limitations of the study are discussed.

    Keywords: COVID-19, Emergency Remote Teaching, English teachers, Rural High Schools, Technology Incorporation
  • Amir Ghajarieh *, Narges Sardabi, Nastaran Mirhosseinian Pages 85-109

    As the demand for online language education continues to grow, English teacherpreneurs play a significant role in shaping teaching practice and identity in virtual affinity spaces. This study examined the professional identity and practice of Iranian EFL teacherpreneurs in such spaces. The study adopted a qualitative approach and the data were collected through in-depth interviews and a focus group discussion. The findings of this research indicated that the participants as Iranian EFL teacherpreneurs in online affinity spaces possessed a wide range of positive traits and engaged in interactive and non-traditional teaching practices going beyond EFL traditional teaching practices. They also noted challenges being online English teacherpreneurs in Iran, highlighting a lack of financial support from mainstream education system and insufficient electronic facilities to create online content among others. This study has implications for different agencies in language teaching, including teachers and policy-makers in language education, raising their awareness regarding the identity and practice of online teacherpreneurs in virtual affinity spaces.

    Keywords: Teachers, online teaching, identity, Teacherpreneurs, ELT, language teaching
  • Elham Tizjang, Houman Bijani *, Salim Said Bani Orabah, Vida Pirmohamadlou Pages 111-135

    This research aimed to explore the impact of administering Nicenet as one of the virtual learning environments (VLE)'s on linguistic use and grammar instruction in writing. The design of the research was quasi-experimental method having a pre-test and a post-test. The participants were chosen through the convenience sampling strategy and were assigned randomly into experimental and control groups (female = 21, male = 21) and control (female = 21, male = 21). The participants were chosen concerning their performance on the Oxford Placement Test (OPT) and were homogenized accordingly. The outcome of Mann-Whitney, depicted that there was a statistically significant variation between the accomplishments mean scores of the learners of the experimental group who learned the grammar through computer and the control group who studied the same syntactic item utilizing the traditional strategy. The results demonstrated that computer as a tool and Nicenet as an application can help students to increase their grammar learning. The findings also showed that acquiring grammar point using Nicenet can be effective in improving learners’ grammar scores for both male and female learners, equally. This implies that both teachers and material developers can rely on computer software as the main platform for teaching grammar or the supplementary source of teaching grammar to EFL learners. Using established platforms such as Nicenet can even make the process of material development and instruction easier for teachers since they can provide more customized materials.

    Keywords: Computer assisted language learning, E-learning, grammar, Nicenet, technology, Virtual Learning Environment
  • Zahra Sabaghzade, Neda Fatehi Rad *, Leila Anjomshoa Pages 137-155
    Using Critical Digital Pedagogy (CDP) acknowledges the recent advancements in technology in the field of education. As teachers should effectively deal with the needs of students with the help of educational technologies to increase their critical awareness, the level of digital literacy of Iranian teachers is not desirable and naturally teacher training in Iran should be in line with the latest changes in the world, this qualitative study aimed to find out how ELT experts perceive the CP technology-based EFL teacher preparation program in the Iranian context as part of a basic interpretative project. Thirty ELT experts with a Ph.D. in TEFL were selected through convenience sampling among experienced university professors who had relevant research expertise in the field. Consulting the related literature, the researcher developed a semi-structured interview in approximately three open-ended questions. The results analyzed by MAXQDA showed that perceptions of ELT experts were consistent with CP assumptions and the use of technology in education. The interpretation of the findings indicates a reconciliation between CP principles and technology. Participants perceived the valuable concepts of CP in light of technology used to shape a technology-based CP curriculum. Findings have implications for EFL teacher education administrators, curriculum planners, and educators.
    Keywords: Critical Digital Pedagogy (CDP), teacher education program, Technology- laden curriculum, ELT experts, Educational Technologies