فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال هفدهم شماره 3 (خرداد و تیر 1402)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفدهم شماره 3 (خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/04
  • تعداد عناوین: 15
|
  • عطیه دربندی، الناز اوحدی، فاطمه نظام زاده، صبا جلالی فر، عابد زاهدی بیالوایی* صفحات 273-287

    تعداد فزاینده ای از اسناد نشان می دهد که افزایش میانگین دمای جهانی می تواند یکی از چندین علت ظهور و پیدایش مجدد بیماری در بین جمعیت های انسانی و حیوانی باشد. در این راستا، اقلیم بیشتر بر بیماری های ناشی از پاتوژن هایی تاثیر می گذارد که بخشی از چرخه زندگی خود را در خارج از میزبان می گذرانند و در معرض محیط قرار می گیرند، مانند بیماری های منتقله از آب، پاتوژن های منتقله از غذا و بیماری های مشترک بین انسان و دام. علاوه بر این، جابجایی و مهاجرت مردم و آسیب به زیرساخت های بهداشتی ناشی از افزایش پیش بینی شده تغییرات آب و هوایی می تواند به طور غیرمستقیم به انتقال بیماری های عفونی کمک کند. با این حال، اگرچه کره زمین به طور قابل توجهی گرمتر از یک قرن پیش است، اسنادی وجود دارد که این تغییرات آب و هوایی منجر به وقوع بیماری ها شده است. تجزیه و تحلیل نقش آب و هوا در پیدایش بیماری های عفونی نیازمند همکاری بین رشته ای بین اقلیم شناسان، پزشکان، محققان اجتماعی و زیست شناسان است. درک ارتباط بین تغییرات اقلیمی و اکولوژیکی به عنوان عوامل تعیین کننده ظهور و توزیع مجدد بیماری در نهایت به بهینه سازی روش های پیشگیرانه کمک می کند. در اینجا، شواهد علمی در مورد چگونگی تاثیر گرمایش جهانی و الگوهای مختلف بر بیماری های عفونی باکتریایی انسان را مرور می کنیم.

    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، سلامت جهانی، بیماری های عفونی انسان، باکتری های بیماری زا
  • زهرا قربانی، مریم کوپایی، حوریه صادری، سید محمود امین مراشی، زهرا دهقان زاده، پرویز اولیا* صفحات 288-293
    زمینه و اهداف

      پسودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن مهم در همه جا و به ویژه شایع در بیمارستان است. اگزوتوکسین A کدگذاری شده توسط ژن exoA در پاتوژنز این باکتری نقش دارد. امروزه پروبیوتیک ها به طور گسترده در درمان و پیشگیری از بیماری ها استفاده می شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ساکارومایسس سرویزیه S3 بر بیان ژن exoA انجام شد.

    مواد و روش کار

      رویی S. cerevisiae و لیز تهیه شد. کمترین غلظت بازدارنده (sub-MIC) عصاره ها برای P. aeruginosa PAO1 استفاده شد. سطح بیان exoA با روش Real-time PCR اندازه گیری شد.

    یافته ها

      عصاره لیزات اثر کاهشی بر بیان ژن توکسین داشت، اما بر خلاف لیز، مایع رویی اثر افزایشی بر بیان ژن داشت.

    نتیجه گیری

      نتایج این مطالعه نشان می دهد ویروس های پاپیلومای ژنوتیپ 16 و18 فراوان ترین ژنوتیپ در درجات مختلف ضایعات بافتی دهانه رحم است. هم چنین شناسایی دو ژنوتیپ کم خطر 6 و 53 در ضایعات بافتی میتواند نشان دهنده اهمیت ژنوتیپ های کم خطر در برنامه های پیشگیری و غربالگری سرطان دهانه رحم باشد.

    کلیدواژگان: اگزوتوکسین A، پروبیوتیک ها، سودوموناس آئروژینوزا، ساکارومایسس سرویزیه
  • سید محمد سعید غیاثی، نرگس یداللهی موحد، داود اسماعیلی* صفحات 294-300
    زمینه و اهداف

      این مطالعه با هدف تکثیر اسید نوکلئیک ایزوترمال برای شناسایی کووید-19 انجام شد.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه 200 نمونه نازوفارنکس و اوروفارنکس از بیمارستان قلب جماران تهران جمع آوری شد. کووید-19 توسط LAMP-RT PCR و Real-Time RT-PCR مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها هم با کیت استخراج RNA پیشتاز و هم نمونه مستقیم بررسی شدند، اما نمونه های Real-Time RT-PCR تنها با استخراج RNA مورد آزمایش قرار گرفتند. مخلوط پروب-پرایمر این کیت با یک روش ژن هدف دوگانه طراحی شده است که به طور همزمان توالی های ژنومی ناحیه اسپایک و نوکلئوکپسید N را مورد هدف قرار می دهد. فلورسانس توسط Real-Time RT-PCR و LAMP-RT PCR اندازه گیری شد.

    یافته ها

      از این 200 نمونه، 112 نمونه بالینی توسط Real-Time RT-PCR مثبت گزارش شدند که میانگین Ct کمتر از 30 مثبت و 88 نمونه منفی بود. در واکنش RT-LAMP نمونه های استخراج RNA ژنومی، 104 نمونه بالینی مثبت بودند. تکنیک RT-LAMP حساسیت 92.8 درصد را نشان داد. روش RT-LAMP بدون استخراج RNA دارای حساسیت 85.7 درصد بود.

    نتیجه گیری

      تکنیک LAMP به عنوان یک جایگزین مناسب برای روش Real-Time RT-PCR در حال ظهور است. این تکنیک دارای مزایای اساسی مانند دارا بودن دمای ثابت، حذف سیکل حرارتی، نتایج آزمایش سریعتر و ظرفیت تشخیص بالقوه بیشتر است، در حالی که با داشتن همان حساسیت و ویژگی تقریبا RT-PCR از این نظر، برای بیماری های همه گیر مناسب است.

    کلیدواژگان: سریع، تشخیص، SARS-CoV-2، RT-LAMP، RT-PCR Real-Time-، مقایسه
  • زهرا نظری، رامین آبیری، رضا حیدری مقدم، گودرز چهری، امیرهوشنگ الوندی، حمیدرضا مهاجرانی* صفحات 301-308
    زمینه و اهداف

      عفونت های دهان بین افراد در هر سنی معمول است و می تواند التهاب سیستمیک را فعال کند. میکروبیوتا از انواع میکروارگانیسم ها تشکیل شده است که نقش مهمی در متابولیسم، عملکرد سیستم ایمنی و هموستاز دارند. میکروبیوتای دهان در پلاک های آترواسکلروتیک انسان با تکنیک های مختلف شناسایی شده است. بنابراین، تمرکز مطالعه تعیین همبستگی بین پارامترهای متابولیک و ترکیب میکروبیوتای دهان در بیماران مبتلا به آترواسکلروز با روش های الکتروفورز ژل گرادیان دناتوره کننده (DGGE) بود.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مورد-شاهدی، 139 بزاق از بیماران مبتلا به تصلب شرایین و افراد سالم از بیمارستان قلب و عروق امام علی (ع) کرمانشاه جمع آوری شد. پس از استخراج DNA، محصولات PCR با استفاده از سنجش DGGE مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

      در این مطالعه 89 نفر (36%) دارای سابقه تصلب شرایین و 50 نفر (36%) سالم بودند. بین میانگین کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، قند خون ناشتا (FBS) و نیتروژن اوره خون (BUN) در دو گروه رابطه معناداری وجود داشت. همچنین تفاوت معنی داری در میانگین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و تری گلیسیرید بین گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

      مطالعه ما وجود برخی جهش های مرتبط با Omicron را قبل از ظهور این واریانت در استان خوزستان ایران نشان داد. علاوه بر این، احتمال ورود انواع تایید نشده مانند اپسیلون به ایران را تقویت کرد. همچنین مرجعی برای مطالعاتی که نیاز به آگاهی از انواع در گردش در ایران دارند، ارائه کرد.

    کلیدواژگان: پارامترهای متابولیک، آترواسکلروز، میکروبیوتای دهان، الکتروفورز ژل گرادیان دناتوره کننده
  • رویا مهدوی، زهرا اکبری جونوش، مهری غفوریان، سید اسماعیل خوشنام، فرشته نژاد دهباشی، مریم فرزانه* صفحات 309-317
    زمینه و اهداف

      مطالعات محدودی بر روی سمیت بالقوه رمدسیویر (RDV) بر سلول های کبدی (هپاتوسیتی) در شرایط آزمایشگاهی وجود دارد. با توجه به نتایج موثر رمدسیویر در بیماران مبتلا به کووید-19 (COVID-19) و تاثیرات منفی آن بر عملکرد کبد، در مطالعه حاضر، اثرات رمدسیویر بر بیان و فعالیت آنزیم های کبدی در سلول های هپاتوسیتی مشتق از جنین جوجه بررسی گردید.

    مواد و روش کار

      تعداد 20 تخم مرغ نطفه دار (در مرحله تکوینی(X  در دمای 5/37 درجه سانتی گراد و رطوبت 65-60% به مدت 10 روز (در مرحله تکوینی(HH35  انکوبه شدند. سلول های هپاتوسیتی در محیط کشت DMEM/F12+10% FBS  کشت داده شدند. پس از 3 روز، چهار غلظت RDV (2.00، 3.00، 4.00 و 5.00 میکرومولار) به محیط کشت اضافه گردید. سپس عملکرد آنزیم های کبدی آمینوترانسفرازهای آلانین (ALT) و آسپارتات (AST) توسط الایزا و سطح بیان آن ها با روش کمی PCR (qPCR) اندازه گیری شد.

    یافته ها

      در مطالعه حاضر، سلول هپاتوسیتی دارای ساختار شش ضلعی با هسته بزرگ و هستک بودند. در رنگ آمیزی پریودیک اسید شیف  (PAS)سلول های PAS مثبت با رنگ صورتی، تایید کننده محتوای گلیکوژن سلول های هپاتوسیتی بودند. در حضور غلظت های 4 و 5 میکرومولار RDV، بیشتر از 50% از سلول های هپاتوسیتی پس از 48 ساعت، زنده مانی (Viability) خود را از دست دادند  (P<0.001). از طرفی، بیان هر دو آنزیم ALT و AST پس از دریافت RDV به طور معنا داری افزایش یافت (P<0.001) . همچنین، عملکرد این دو آنزیم در گروه +RDV به طور قابل توجهی افزایش یافت.

    نتیجه گیری

      نتایج این مطالعه نشان داد که بیان و عملکرد آنزیم های کبدی پس از تیمار با RDV افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: کووید-19، رمدسیویر، آمینوترانسفرازها، سلول های هپاتوسیتی
  • بلال یاسین*، عباس المیزراقشی صفحات 318-323
    زمینه و اهداف

      هدف بررسی رابطه بین کورتیزول بزاقی و تعداد زنده استرپتوکوک موتانس در مصرف کنندگان مواد بود.

    مواد و روش کار

      مطالعه از تاریخ 1/3/2022 لغایت 15/5/2022 آغاز شد. این مطالعه شامل 86 شرکت کننده بین 17 تا 30 سال بود. آنها به طور مساوی به دو گروه تقسیم شدند. موارد (n=43) و شاهد (n=43). تمامی شرکت کنندگان با استفاده از تست خط دارویی ادرار مورد بررسی قرار گرفتند تا نتایج مثبت و منفی برای شرکت کننده تایید شود. بزاق جمع آوری و به مدت 10 دقیقه در دمای 3000 سانتریفیوژ شد و مایع رویی در انجماد عمیق (20- درجه سانتیگراد) نگهداری شد که برای تخمین سطح کورتیزول بزاق با استفاده از دستگاه کباس استفاده شد. در حالی که شمارش واحد تشکیل کلنی (CFU/ml) باکتری استرپتوکوک موتانس به روش شناسایی و کشت انجام شد.

    یافته ها

      مصرف کنندگان مواد مخدر در مقایسه با گروه کنترل غلظت کورتیزول بزاق به طور معنی داری بالاتری داشتند. علاوه بر این، موارد همبستگی مثبتی بین سطوح کورتیزول بزاقی با استرپتوکوک موتانس نشان دادند. در مقابل، گروه کنترل رابطه منفی و غیر معناداری را نشان دادند.

    نتیجه گیری

      داده های مطالعه حاضر نشان دهنده غلظت بالاتر کورتیزول بزاقی مرتبط با افزایش تعداد استرپتوکوک های موتانس در مقایسه با گروه کنترل بود.

    کلیدواژگان: استرپتوکوک موتانس، کورتیزول بزاقی، مصرف کننده مواد مخدر
  • حمیده مولایی، عصمت داودی منفرد*، فخری الهیاری، جواد حسینی نژاد صفحات 324-328
    زمینه و اهداف

      آدالیموماب یک آنتی بادی مونوکلونال انسانی است که به فاکتور نکروز تومور، یک عامل بیماریزای سیتوکین پیش التهابی کلیدی در پسوریازیس، متصل می شود. این آنتی بادی عاملی موثر در کنترل پسوریازیس متوسط تا شدید می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آدالیموماب بر کووید-19 و مرگ و میر آن در بیماران مبتلا به پسوریازیس انجام شد.

    مواد و روش کار

      مطالعه حاضر از نوع مقطعی است که در سال 1400 در بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) انجام شد. 80 بیمار مبتلا به پسوریازیس مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله (عج) مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. بیماران به دو گروه تقسیم شدند، یک گروه تحت درمان با آدالیموماب و گروه دیگر تحت درمانی غیر از آدالیموماب بودند. بروز بیماری با سابقه علائم و نشانه های کووید-19، آزمایش RT-PCR و گرافی مثبت و تشخیص پزشک ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه22 استفاده شد.

    یافته ها

      در مورد کووید-19 در بیماران مبتلا به پسوریازیس،  36 بیمار (45%)مبتلا به کووید-19 و  44 بیمار (55%)  کووید-19 منفی بودند. تفاوت معنی داری بین دو گروه با و بدون دریافت آدالیموماب در میزان ابتلا به کووید-19 وجود نداشت(P value = 0.36).  اما بین کووید-19 و شدت پسوریازیس ارتباط معنی داری وجود داشت (P value=0.01) و گروه پسوریازیس شدید، به طور قابل توجهی بیشتر کووید- 19مبتلا شدند، با این حال در این گروه نیز هیچ رابطه آماری معنی داری بین مصرف آدالیموماب و  ابتلا به کووید-19 وجود نداشت (P value = 0.19).

    نتیجه گیری

      بیماران مبتلا به پسوریازیس تحت درمان با آدالیموماب مشابه با سایر درمان ها در خطر ابتلا به کووید-19 هستند. با این حال، بیماران مبتلا به پسوریازیس شدید احتمال بیشتری برای ابتلا به کووید-19 دارند. این موضوع به استفاده از مربوط آدالیموماب نمی شود.

    کلیدواژگان: پسوریازیس، Sars-CoV-2، کووید-19، بیولوژیک، آدالیموماب
  • محسن واعظ*، نازنین کاظمی نژاد، جلیل فلاح مهرآبادی صفحات 329-338
    زمینه و اهداف

      ویروس سندروم حاد و شدید تنفسی 2 (SARS-CoV-2) همچنان یک چالش در نظام سلامت در سراسر جهان است. روش های تشخیص مولکولی از جمله روش تکثیر هم دما به واسطه حلقه با رونوشت برداری معکوس (RT-LAMP) می تواند به قطع زنجیره انتقال ویروس کمک کند. در این مطالعه، راه اندازی سریع این روش با استفاده از رویکرد طراحی سازه ژنی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

      در ابتدا روش RT-LAMP با استفاده از سازه های ژنی بعنوان کنترل مثبت راه اندازی و بهینه سازی شد و بطور همزمان برای آزمون های RT-LAMP و RT-PCR استفاده شد. ژن سنتزی مشتمل بر توالی پروموتر T7 و بخشی از توالی ژن های E ، RdRp، N  بروش مصنوعی سنتز ژن و سابکلونینگ در ناحیه کلونینگ پلاسمید pUC57 انجام شد و در سنتز مصنوعی RNA بکار رفت. در نهایت شرایط واکنش RT-LAMP بهینه و بر روی RNA بالینی بررسی شد.

    یافته ها

      در ابتدا آزمون RT-LAMP با موفقیت برای تشخیص ویروس کرونا با استفاده از نسخه های RNA سنتزی راه اندازی شد. بدنبال آن آزمون به ترتیب بر روی نمونه های بالینی با زمان واکنش 35 و 40 دقیقه برای واکنش شماره 1 و 2 از RT-LAMP انجام شد. حد تشخیص 100 نسخه ژن هدف در هر واکنش برای این آزمون ها تعیین گردید.

    نتیجه گیری

      در این تحقیق، راه اندازی سریع روش RT-LAMP ابتدا بر روی سازه ژنی مشتمل بر ژن های کروناویروس صورت گرفت و اعتبارسنجی بطور همزمان به روش RT-PCR انجام شد. این راهکار انعطاف پذیر می تواند بعنوان یک راه حل کارآمد در جایی که نمونه بالینی ابتدائا در دسترس نیست با ورود ژن هدف مدنظر در ناحیه الحاقی سازه ژنی بکار رود.

    کلیدواژگان: ویروس سندروم حاد و شدید تنفسی 2، بیماری عالم گیر کووید-19، روش تکثیر هم دما به واسطه حلقه با رونوشت برداری معکوس، روش های تشخیصی مولکولی
  • الهام نوری، لیلا اسدپور* صفحات 339-345
    زمینه و اهداف

      با توجه به استفاده گسترده از داروهای ضد میکروبی در دامپزشکی و افزایش تولیدات دامی، به نظر می رسد خطر گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی در جوامع انسانی بیشتر به دام و حیطه دامپزشکی مربوط می شود. در این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی، مقاومت سطح بالا به آمینوگلیکوزیدها و فراوانی ژن های مرتبط با مقاومت آمینوگلیکوزیدی در بین گونه های انتروکوکوس بررسی شد. جدا شده از مدفوع اسب کاسپین مورد مطالعه قرار گرفت.

    مواد و روش کار

      در یک دوره یکساله در سال 1400، گونه های انتروکوکوس از مجموع 140 نمونه مدفوع اسب کاسپین جدا و با آزمایشات بیوشیمیایی شناسایی شدند. برای بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها از روش انتشار از دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد با روش براث میکرودایلوشن و برای تعیین فراوانی چهار ژن مرتبط با مقاومت به آمینوگلیکوزیدها از روش PCR استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      در مجموع 100 انتروکوکوک از نمونه های مدفوع اسب جدا شد. آزمایش حساسیت ضد باکتریایی نشان داد که 72 درصد از جدایه ها به حداقل یک آمینوگلیکوزید مورد بررسی مقاوم بودند و 38 درصد از جدایه ها فنوتیپ مقاومت سطح بالا به جنتامایسین و/یا استرپتومایسین را نشان دادند. ژن دو عملکردی aac(6')-Ie-aph(2′′)-Ia شایع ترین ژن مرتبط با مقاومت بود و در 73/61 درصد (53 از 72) جدایه ها شناسایی شد. فراوانی ژن های aph (3')-IIIa، aph(2'')-Ib و ant(6)Ia به ترتیب 69/44، 48/61 و 70/83 درصد در بین جدایه های مقاوم به آمینوگلیکوزید بود. فراوانی ژن های مقاومت آمینوگلیکوزیدی در جدایه های مولد بیوفیلم بیشتر بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

      یافته های ما نشان دهنده وجود ژن های متعدد کدکننده مقاومت به آمینوگلیکوزیدها در گونه های انتروکوکوس جدا شده از میکرو فلور طبیعی اسب در شمال ایران است و بر لزوم توجه مداوم در مورد نظارت صحیح بر استفاده از ترکیبات ضد میکروبی در دامپزشکی تاکید می کند.

    کلیدواژگان: گونه های انتروکوکوس، اسب، میکروفلورا، مقاومت دارویی، آمینوگلیکوزید
  • مائده عبد حمید محمود ابو زیاد*، سمیر عبدالحافظ، اسما عزت حسن صفحات 346-353
    زمینه و اهداف

      باسیلوس سرئوس مسئول شیوع چندین بیماری است که از طریق غذا منتشر می شود. بنابراین، این مطالعه با هدف استفاده از روش های کشت معمول و PCR مستقیم برای شناسایی پاتوژن باکتریایی منتقله از غذا و انتروتوکسین های آن انجام شد.

    مواد و روش کار

      در مطالعه حاضر، مجموعا 75 ساندویچ کیبدا، ساندویچ سوسیس، ناهار مرغ، ناهار گوشت گاو و شاورما مرغ (پانزده نمونه از هر کدام) از نقاط مختلف استان کفر الشیخ مصر جمع آوری شد. ژوئیه تا سپتامبر 2022. جداسازی، شناسایی و تجزیه و تحلیل سریع توسط PCR برای یافتن پاتوژن های باکتریایی Foodborne در نمونه ها انجام شد.

    یافته ها

      جداسازی باکتریایی 17 نمونه مثبت از انواع مختلف غذایی را نشان داد. از 17 نمونه آلوده، 40 درصد کیبدا، 26/6 درصد سوسیس، 20 درصد ناهار مرغ و 13/3 درصد ساندویچ ناهار گوشت و شاورما مرغ مثبت بودند. با استفاده از PCR برای شناسایی B. cereus از ایزوله های مثبت (گروه A)، 8 ایزوله با ژن های groEL، nhe و cytK به ترتیب در 533، 766 و 421 جفت باز شناسایی شد. همچنین PCR که برای تشخیص مستقیم باسیلوس سرئوس در نمونه های مثبت (گروه B) استفاده شد و نشان داد که 8 باسیلوس سرئوس در نمونه ها با ژن های انتروتوکسین های آن nhe و cytK، در حالی که گروه C نشان دهنده برخی از نمونه های غذایی تصادفی با جداسازی منفی است. نتایج نشان داد که 3 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس بودند.

    نتیجه گیری

      آزمایش PCR یک ابزار تشخیصی حساس و اختصاصی در تشخیص باسیلوس سرئوس با ژن های انتروتوکسین آن مستقیما از نمونه های غذا بود، حتی در حضور تعداد کم باکتری B. Cereus که روش های سنتی جداسازی و شناسایی نمی توانند آن ها را شناسایی کنند.

  • لقا ماجد عزیز، فیراس راحی الهاشمی، محمد عامر عبدالله، احمد عابد، محمد حصیب علی، راجی محسن الیاسیری، راعد شاکر شنین، قیاث لحوب* صفحات 354-360
    زمینه و اهداف

      استافیلوکوک همولیتیکوس یک پاتوژن برجسته در عفونت های بیمارستانی است که مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی از خود نشان می دهد. این مطالعه با هدف بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی، تشکیل بیوفیلم و وجود ژن های مرتبط با حدت در استافیلوکوکوس همولیتیکوس جدا شده از زنان باردار مبتلا به عفونت های دستگاه ادراری انجام شد.

    مواد و روش کار

      نمونه های بالینی از زنان باردار مبتلا به عفونت های دستگاه ادراری بین اکتبر 2021 تا دسامبر 2022 جمع آوری شد. جدایه های S. haemolyticus با استفاده از روش های فرهنگی، بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از سیستم VITEK-2 تعیین شد. تشکیل بیوفیلم مورد ارزیابی قرار گرفت و ژن های مرتبط با حدت (hla، hlb، fnbA و fnbB) با استفاده از PCR شناسایی شدند.

    یافته ها

      از بین 260 نمونه بالینی، 36 ایزوله S. haemolyticus شناسایی شد. جدایه ها مقاومت بالایی به بنزیل پنسیلین، اریترومایسین، اگزاسیلین، تری متوپریم/سولفامتوکسازول، لووفلوکساسین و جنتامایسین از خود نشان دادند. مقاومت به Tigecycline، Linezolid، Tobramycin، Rifampin، Vancomycin، Moxifloxacin، Tetracycline و Ticoplanin کمتر بود. تشکیل بیوفیلم در 69/4 درصد منفی و در 30/6 درصد از جدایه ها ضعیف بود. ژن hla در تمام ایزوله ها وجود داشت، در حالی که hlb در 77/7 درصد مشاهده شد. نرخ تشخیص fnbA و fnbB به ترتیب 88/8 درصد و 38/8 درصد بود.

    نتیجه گیری

      این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی بالا، توانایی محدود تشکیل بیوفیلم و شیوع ژن های مرتبط با حدت را در جدایه های S. haemolyticus از زنان باردار مبتلا به عفونت های دستگاه ادراری نشان می دهد. این یافته ها بر اهمیت بالینی این باکتری و نیاز به اقدامات کنترل عفونت تاکید دارد.

  • اولا نصرت عبدلرحمان الراوی*، نجاح سوبحی نائف العمر صفحات 361-368
    زمینه و اهداف

      Entamoeba histolytica و Giardia intestinalis دو انگل رایج مرتبط با عفونت های گوارشی و بیماری های اسهالی در سراسر جهان هستند. این مطالعه به بررسی شیوع، خصوصیات مولکولی و روابط فیلوژنتیکی E. histolytica و G. intestinalis در بیماران مبتلا به اسهال و اختلالات روده در بیمارستان های سراسر عراق پرداخت.

    مواد و روش کار

      نمونه های مدفوع از افرادی که علائم گوارشی داشتند جمع آوری شد و یک معاینه میکروسکوپی برای غربالگری وجود E. histolytica و G. intestinalis انجام شد. DNA از نمونه های مثبت استخراج شد و تکثیر PCR با هدف قرار دادن ژن 16S rRNA برای E. histolytica و ژن تریوز فسفات ایزومراز (TPI) برای G. intestinalis انجام شد. محصولات PCR به دست آمده تحت الکتروفورز ژل آگارز قرار گرفتند، خالص شدند و توالی یابی شدند. درختان فیلوژنتیک با استفاده از روش حداکثر درستنمایی بر اساس مدل Tamura-Nei ساخته شدند و تجزیه و تحلیل بوت استرپ انجام شد.

    یافته ها

      از بین نمونه های مورد مطالعه، (85=n) 27/8 درصد E. histolytica و (n=60) 19/6 درصد G. intestinalis مثبت بودند. تجزیه و تحلیل توالی حضور E. histolytica و G. intestinalis با تطبیق توالی های به دست آمده با آنهایی که در بانک ژن NCBI موجود است را تایید کرد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک تنوع ژنتیکی و ارتباط جدایه های E. histolytica و G. intestinalis را نشان داد. الگوهای خوشه بندی خاص برای جمعیت عراق مشاهده شد که نشان دهنده پویایی انتقال منطقه ای بالقوه است.

    نتیجه گیری

       این مطالعه بینش های ارزشمندی در مورد شیوع، خصوصیات مولکولی و روابط فیلوژنتیکی E. histolytica و G. intestinalis در بیماران عراقی مبتلا به اسهال و اختلالات روده ارائه می کند.

    کلیدواژگان: انتامبا هیستولیتیکا، ژیاردیا روده ای، اسهال، اختلالات روده، خصوصیات مولکولی، آنالیز فیلوژنتیک
  • دمینیکا اشملک*، سوگمونت گفرن، آلیس یا اکیل صفحات 369-372
    زمینه و اهداف

      عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) ناشی از ارگانیسم های تولیدکننده اوره آز، از جمله اوره آپلاسما، ممکن است در ایجاد سنگ های ادراری نقش داشته باشند. هدف ما تعیین فراوانی اوره آپلاسما پارووم و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در بیماران بیمارستان های اورولوژی مبتلا به سنگ های ادراری بود.

    مواد و روش کار

      گروه مطالعه شامل 30 مرد مبتلا به سنگ های ادراری از شهر کاتوویتس لهستان بود. نمونه های ادرار به طور معمول از نظر باکتری و با RT-PCR برای DNA اورهاپلاسما مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون کای اسکوئر و فیشر انجام شد (0/05

    یافته ها و نتیجه گیری

      در بیماران مبتلا به سنگ های ادراری، DNA گونه های اورهاپلاسما 2 برابر بیشتر (20٪) در مقایسه با کنترل (10٪) تشخیص داده شد. ما پیشنهاد می کنیم که شامل تشخیص گونه های اورهاپلاسما در گروه بیماران مبتلا به سنگ کلیه و لکوسیتوری استریل شود.

    کلیدواژگان: اورهاپلاسما پارووم، اورهاپلاسما اوره لیتیکوم، سنگ کلیه، عفونت
  • سید محمد جواد حسینی، سعید قربانی، شروین مومنی، رضا رنجبر* صفحات 373-376

    در طول همه گیری بیماری کرونا 2019 (COVID-19)، کودکان کمتر از بزرگسالان تحت تاثیر قرار می گیرند و شرایط زمینه ای و سن بالاتر با بیماری شدید مرتبط است. به دنبال همه گیری SARS-CoV-2، شیوع موارد بیماری شبه کاوازاکی و چند مورد دیگر با سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان مرتبط با COVID-19 گزارش شده است. در اینجا، ما یک دختر دو ساله را گزارش می کنیم که ابتدا در مراقبت های اورژانسی کودکان بستری شد و به بیماری کاوازاکی مرتبط با عفونت COVID-19   برای بررسی ویژگی ها و علائم بالینی تشخیص داده شد.
    معاینه فیزیکی یک نوزاد پرخاشگر را با تورم دست ها، پاها و لب ها، قرمزی لب ها، بی قراری، بی اشتهایی و تب نشان داد. بر اساس یافته های بالینی و آزمایشگاهی، بیماری کاوازاکی تشخیص داده شد. تست های آزمایشگاهی SARS-CoV-2 مثبت بود. علائم بالینی بیمار پس از دریافت داروهایی مانند IVIG و اسید اسکوربیک استیل بهبود یافت.

    کلیدواژگان: COVID-19، SARS-CoV-2، بیماری کاوازاکی، گزارش مورد، ایران
  • ساهجید موخیدا، نیکون جاکومار داس، سامنا خان صفحات 377-378

    همه گیری کووید-19 در نوامبر 2019 در چین آغاز شد و تا مارس 2020 در سطح جهان گسترش یافت. در هند تحقیقات، آزمایش ها و تولید واکسن به تدریج افزایش یافت. آزمایش واکسن کوویشیلد تا دسامبر 2020 تکمیل شد و برنامه واکسیناسیون انبوه در ژانویه 2021 آغاز شد. مرگ و میر در کشورهای غربی و اروپایی (با وجود زیرساخت های بهداشتی بهتر) بسیار بیشتر از آسیا یا آفریقا بود. این نشان می دهد که چگونه یک ویروس می تواند بر اساس نژاد متفاوت رفتار کند. دلایل واقعی کاهش اپیدمی هنوز به خوبی مشخص نشده است. آیا به دلیل واکسن است؟ یا فقط این است که کشندگی ویروس به طور طبیعی کاهش یافته است به طوری که اکنون در هماهنگی کامل با یک انسان زندگی می کند؟ با وجود واکسن ها، بسیاری از مردم از عفونت های جدید رنج می بردند. زمانی که بقیه جهان در حال بهبود بودند، چین عامل نگرانی بود. علیرغم پوشش خوب واکسیناسیون با واکسن بومی و کارآمد، در 6 ماه گذشته ویرانی ایجاد کرد. ممکن است مربوط به سیاست کووید صفر آنها باشد. همیشه به یاد داشته باشید که ویروس هرگز ناپدید نخواهد شد. هنوز در جایی فعال است هنگامی که آنها فرصت جهش پیدا می کنند، انواع جدیدی ایجاد می کنند و برمی گردند.

    کلیدواژگان: همه گیری، واکسن، اثربخشی، ایمنی
|
  • Atieh Darbandi, Elnaz Ohadi, Fatemeh Nezamzadeh, Saba Jalalifar, Abed Zahedi Bialvaei* Pages 273-287

    A growing body of research suggests that rising average global temperatures may be one of several causes of disease emergence and reemergence among human and animal populations. Climate change most significantly affects diseases caused by pathogens that spend part of their lifecycle outside the host and are exposed to the environment, such as waterborne diseases, foodborne pathogens, and vector-borne zoonoses. Additionally, the displacement of people and damage to health infrastructures from the projected increase in climate variability could indirectly contribute to transmitting infectious diseases. However, while the globe is significantly warmer than a century ago, not all studies have found a clear link between climate change and disease outbreaks. Analyzing the role of climate in the emergence of infectious diseases will require interdisciplinary collaboration among climatologists, physicians, social researchers, and biologists. Understanding the relationship between climatological and ecological change as disease emergence and redistribution determinants will ultimately help optimize preventive measures. Here, we review the scientific evidence of how global warming and patterns affect different human bacterial infectious diseases.

    Keywords: Climate change, Global health, Human Infectious Diseases, Bacteria, Pathogen
  • Zahra Ghorbani, Maryam Koupaei, Horieh Saderi, Seyed Mahmoud Amin Marashi, Zahra Dehghanzadeh, Parviz Owlia* Pages 288-293
    Background and Aim

     Pseudomonas aeruginosa is an important ubiquitous and especially common pathogen in the hospital. Exotoxin A that encoded by exoA gene has a role in pathogenesis of this bacterium. Today, probiotics are widely used in the treatment and prevention of diseases. The present study aimed to study the Saccharomyces cerevisiae S3 effect on the expression of exoA gene.

    Materials and Methods

     S. cerevisiae S3 supernatant and lysate were prepared. Subminimum inhibitory concentrations (sub-MIC) of extracts were used to P. aeruginosa PAO1. The level of exoA expression was measured with real-time PCR method.

    Results

    Lysate extract had a reducing effect on toxin gene expression, but unlike lysate, supernatant had an increasing effect on gene expression.

    Conclusion

     We demonstrated that S. cerevisiae S3 had an inhibitory effect on Exotoxin A virulence factor of P. aeruginosa. We suggest doing more experiments on the effect of S. cerevisiae on other virulence factors of P. aeruginosa and pathogens.

    Keywords: Exotoxin A, Probiotics, Pseudomonas aeruginosa, Saccharomyces cerevisiae
  • Seyyed Mohammad Saeed Ghiasi, Narges Yadollahi Movahed, Davoud Esmaeili* Pages 294-300
    Background and Aim

     Rapid antigen and antibody, serological tests, and RT ‑ PCR-based molecular methods are widely used to detect microorganisms worldwide. This study aimed to detect the covid-19 using Isothermal nucleic acid amplification techniques.

    Materials and Methods

     In this study, we collected 200 samples of nasopharynx and oropharynx from Jamaran Heart Hospital in Tehran. Covid -19 was examined by LAMP-RT PCR and Real-Time RT- PCR techniques. The nasopharynx and oropharynx nucleic acids were extracted both by pishtaz RNA extraction kit. LAMP-RT-PCR was performed on direct samples, while Real-Time RT-PCR samples were tested only using RNA extraction samples. The probe-primer mixture of this kit was designed using a dual-target gene method that simultaneously targets the genomic sequences of the spike region and N nucleocapsid. Fluorescence was measured using Real-Time RT-PCR and LAMP-RT PCR.

    Results

    Clinical specimens (56%) were positive using Real-Time RT-PCR technique, with mean Ct values less than 30. Clinical samples (52%) were positive for Covid-19 in the RT-LAMP technique of RNA extraction samples. RT-LAMP technique indicated a sensitivity of 92.8%. Also in the RT-LAMP method without RNA extraction, the sensitivity of the technique was 85.7%.

    Conclusion

     The LAMP-RT PCR technique is emerging as an appropriate alternative to the Real-Time RT-PCR method. This technique has basic advantages, such as constant temperature amplification, thermal cycle elimination, faster results, and potentially greater detection capacity. Therefore, the RT-LAMP-PCR can be used as a quick and cost-effective technique that can be employed in all areas.

    Keywords: Rapid, Detection, SARS-CoV-2, RT-LAMP-PCR, Real-time RT-PCR
  • Zahra Nazari, Ramin Abiri, Reza Heidary Moghadam, Goodarz Chehri, Amirhooshang Alvandi, Hamid Reza Mohajerani* Pages 301-308
    Background and Aim

     Oral infections are common among people of any age and can trigger systemic inflammation. The microbiota is a diverse group of microorganisms that play important roles in metabolism, immune function, and homeostasis. Oral microbiota in human atherosclerotic plaques has been identified using various techniques. Therefore, the focus of this study was to determine the correlation between metabolic parameters and oral microbiota composition in patients with atherosclerosis using Denaturing Gradient Gel Electrophoresis (DGGE) assays.

    Materials and Methods

     In this case-control study, saliva samples were collected from 139 patients with atherosclerosis and healthy individuals from Imam Ali Cardiovascular Hospital, Kermanshah, Iran.  After DNA extraction, PCR products were examined and evaluated using DGGE assays.

    Results

     The study included 89 (36%) patients with a history of atherosclerosis and 50 (36%) healthy individuals. There was a significant relationship between the mean total cholesterol, Low-Density Lipoprotein (LDL), Fasting Blood Sugar (FBS), and Blood Urea Nitrogen (BUN) in the two groups. However, there was no significant difference in the mean high-density lipoprotein (HDL) and Triglyceride levels between the study groups.

    Conclusion

     Our results showed a relationship between metabolic parameters and oral microbiota composition in patients with atherosclerosis. Additionally, our results indicated that the DGGE assay is a useful method for diagnosing and comparing the oral microbiota of people with atherosclerosis and healthy individuals. Therefore, further examination of the oral microbiota is necessary to determine its potential as a biomarker for atherosclerosis.

    Keywords: Metabolic Parameters, Atherosclerosis, Oral microbiota, Denaturing Gradient Gel Electrophoresis
  • Roya Mahdavi, Zahra Akbari Jonoush, Mehri Ghafourian, Seyed Esmaeil Khoshnam, Fereshteh Nezhad Dehbashi, Maryam Farzaneh* Pages 309-317
    Background and Aim

     There is little in vitro evidence of potential hepatotoxicity of Remdesivir (RDV). Regarding the effective results of RDV in patients with COVID-19 and the impact of COVID-19 on liver function, we investigated the effects of RDV on the expression and activity of liver enzymes in chicken embryo-derived hepatocytes.

    Materials and Methods

     In this in vitro study, 20 embryonated chicken eggs (stage X) were incubated (37.5 °C, 60-65% humidity) for 10 days (stage HH35). The hepatocytes were cultured in DMEM/F12+10% FBS medium and treated with four concentrations of RDV (2.00, 3.00, 4.00, and 5.00 µM). Serum levels of alanine (ALT) and aspartate (AST) aminotransferases were measured by enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA), and gene expression was measured by quantitative real-time PCR (qPCR).

    Results

    Each hepatocyte had a hexagonal structure with a large nucleus and nucleolus. In the PAS-positive cells with a pink color confirmed the glycogen content of hepatocytes. In the presence of 4 and 5 μM RDV resulted in a significant decrease in hepatocyte viability, up to 50% increase in the proportion of non-viable hepatocytes after 48 hr (P<0.001). Besides, the expression of both ALT and AST significantly increased after treatment with RDV (P<0.001). Our data demonstrated a significant increase in the function of both ALT and AST in the RDV+ group.

    Conclusion

     We concluded that treatment with RDV led to increased expression and function of hepatocyte enzymes in vitro.

    Keywords: COVID-19, Remdesivir, Aminotransferases, Hepatocytes
  • Bilal A. Yassin*, Abbas S. Al-Mizraqchi Pages 318-323
    Background and Aim

     The aim of this study was to evaluate the relationship between salivary cortisol levels and the viable count of mutans streptococci in drug abusers.

    Materials and Methods

     The study was conducted from March 2022 to May 2022 and included 86 participants aged between 17 to 30 years, who were equally divided into two groups:  cases (n= 43) and controls (n= 43). All participants underwent a urine drug line test to confirm their drug use status. Saliva was collected, and centrifuged at 3000 for 10 min, and the supernatant was stored at -20°C for later estimation of salivary cortisol levels using a Cobas device. The viable count of Mutans streptococci was determined using an identification and culturing method to calculate the colony-forming units per milliliter (CFU/ml).

    Results

    The drug abusers exhibited a significantly higher concentration of salivary cortisol as compared to the control group. In addition, the cases showed a positive correlation between salivary cortisol levels and the count of Mutans Streptococci. In contrast, the control group demonstrated a negative and non-significant relationship.

    Conclusion

     The data from the current study indicated a higher concentration of salivary cortisol associated with an increasing count of Mutans streptococci compared to the control group.

    Keywords: Mutans Streptococci, Salivary Cortisol, Drug Abuser
  • Hamideh Molaee, Esmat Davoudi-Monfared*, Fakhri Allahyari, Javad Hosseini Nejad Pages 324-328
    Background and Aim

     Adalimumab is a highly human monoclonal antibody that binds to tumor necrosis factor, a key proinflammatory cytokine pathogenic in psoriasis. It is considered as an influential factor in controlling moderate to severe psoriasis. This study aimed to evaluate the impact of Adalimumab on COVID-19 incidence in patients with psoriasis.

    Materials and Methods

     This cross-sectional study was performed at Baqiyatallah Hospital in 2021. Eighty patients with psoriasis who referred to Baqiyatallah Hospital were included in the study. Patients were divided into two groups, one group was treated with Adalimumab, and the other group received the control treatment. The incidence of the disease was assessed by the history of COVID-19 signs and symptoms, positive RT‐ PCR testing and graphing, and physician diagnosis.

    Results

    The mean age of patients was 39.5 (±7.9 S.D.). 36(45%) patients were infected with COVID-19, and 44 (55%) patients were not infected, and there was no significant difference between the two groups in the infection with COVID-19 (P value = 0.36). There was a significant relationship between infection with COVID-19 and the severity of psoriasis (P value=0.01).  Although, in the severe psoriasis group, which was significantly more affected by COVID-19, there was no statistically significant relationship between Adalimumab consumption and COVID-19 affection (P value = 0.19).

    Conclusion

     PPsoriasis patients treated with Adalimumab are not more prone to COVID-19 infection. However, patients with severe psoriasis are more likely to develop COVID-19; this matter is not related to the use of Adalimumab, and it is not necessary to discontinue or change Adalimumab.

    Keywords: Psoriasis, Sars-CoV-2, COVID-19, Biologics, Adalimumab
  • Mohsen Vaez*, Nazanin Kazemimejad, Jalil Fallah Mehrabadi Pages 329-338
    Background and Aim

     The severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) is still an ongoing challenge in health system worldwide. Molecular detection methods including reverse transcription loop-mediated isothermal amplification (RT-LAMP) can help cutting off the transmission chain of the virus. In this study, prompt setting up of the RT-LAMP assays were investigated using gene construct design approach.

    Materials and Methods

     RT-LAMP assays were initially setup and optimized using gene constructs as positive controls which worked simultaneously for RT-LAMP and RT-PCR assays. Constructed genes included T7 promoter sequence and partial sequences of SARS-CoV-2 RdRp, N and E genes cloned into pUC57 multiple cloning site (MCS) via synthetic and subcloning procedures. These templates were then used for artificial RNA synthesis. Finally, the RT-LAMP assay parameters were optimized and applied to clinical RNA specimens.

    Results

    As an initial rapid approach, RT-LAMP assays were successfully setup for SARS-CoV-2 diagnostic using in vitro RNA transcripts from gene constructs. The assays were then examined on clinical samples with reaction times of 35 and 40 min required for assay one and two respectively. The detection limit was 100 copies of the target gene per reaction for each assay.

    Conclusion

     Here, prompt setting up of RT-LAMP assays was carried out initially on designed gene constructs containing different SARS-CoV-2 target genes and simultaneous validation by RT-PCR. This approach could be used as an efficient solution where the clinical specimens may not initially be available, with the feasibility for new target gene of interest to be inserted into the MCS position.

    Keywords: SARS-CoV-2, COVID-19 Pandemic, Molecular Diagnostic Techniques, RT-LAMP Assay
  • Elham Nouri, Leila Asadpour* Pages 339-345
    Background and Aim

     Due to the widespread use of antimicrobials in veterinary medicine and the increase in livestock production, it seems that the risk of spreading antibiotic resistance in human societies is more related to animals and the veterinary field. In this study, antibiotic resistance, high-level aminoglycoside resistance and frequency of aminoglycoside resistance associated genes among Enterococcus spp. isolated from Caspian horse feces were studied.

    Materials and Methods

     One year from 2021-2022, Enterococcus spp. were isolated from 140 Caspian horse fecal samples and identified by biochemical tests. The disk diffusion and determination of minimum inhibitory concentration by broth microdilution method were used to examine the antibiotic resistance of isolates and PCR method was used to determine the frequency of four aminoglycoside resistance associated genes. The data were analyzed using SPSS software and the Chi-square test.

    Results

    A total of 100 Enterococcus spp. was isolated from equine fecal samples. Antibacterial susceptibility testing revealed that 72% of isolates were resistant to at least one tested aminoglycoside and 38% of isolates showed high-level gentamicin and/or streptomycin resistance phenotype. Bifunctional gene aac(6′)-Ie-aph(2″)-Ia was the most common resistance associated gene and was detected in 73.61% (53/72) isolates. The frequency of aph (3´)-IIIa, aph(2'')-Ib and ant(6)Ia was 69.44%, 48.61% and 70.83% respectively, among aminoglycoside resistant isolates. Aminoglycoside resistance genes' frequency was higher in biofilm-positive isolates (P<0.05).

    Conclusion

     Our findings demonstrate the presence of multi aminoglycoside resistance encoding genes in Enterococcus spp., isolated from equine normal microflora in northern Iran, and support the ongoing concern about proper monitoring of antimicrobial use in veterinary.

    Keywords: Enterococcus spp., Equine, Microflora, Drug Resistance, Aminoglycosides
  • Mayada A.M. Abou Zeid*, Abdelhafez Samir, Asmaa Ezzat Hassan Pages 346-353
    Background and Aim

     Bacillus cereus is accountable for several outbreaks of diseases spread by food. Therefore, the study aimed to use routine culture methods and direct PCR to detect the foodborne bacterial pathogen and its enterotoxins.

    Materials and Methods

     In the present study, a total of 75 Kibda sandwiches, Sausage sandwiches, Chicken Luncheons, Beef Meat luncheons, and Chicken shawarma (Fifteen samples of each) were collected from different places in Kafr El-Sheikh governorate, Egypt, from July to September 2022. isolation, identification, and rapid analysis by PCR were done to find Foodborne bacterial pathogens in samples.

    Results

    Bacterial isolation revealed 17 positive samples from different food types. From 17 infected samples, 40% were Kibda, 26.6% were Sausage, 20% were Chicken luncheon, and 13.3% were positive for Meat luncheon and Chicken shawarma sandwiches. Using PCR to identify B. cereus from positive isolates (group A), 8 isolates were detected having groEL, nhe & cytK genes amplified at 533, 766, and 421 bp respectively. Also, the PCR, which was used to detection of Bacillus cereus directly in positive samples (group B) and revealed that 8 B. cereus in samples with its enterotoxins genes nhe & cytK, while group C which represents some random food samples of negative isolation results revealed that 3 samples were infected by Bacillus cereus.

    Conclusion

     PCR assay was a sensitive & specific diagnostic tool in detecting Bacillus cereus with its enterotoxins genes directly from food samples, even in the presence of low numbers of B. cereus bacteria that traditional isolation and identification methods cannot detect.

    Keywords: PCR, B. cereus, groEL, nhe, cytK
  • Leqaa Majed Aziz, Firas Rahi Alhachami, Mohammed Ameer Abdullah, Ahmed S. Abed, Mohammed Hassib Ali, Raji Mosen Al-Yasiri, Raed Shakir Shnain, Qais R. Lahhob* Pages 354-360
    Background and Aim

     Staphylococcus haemolyticus is a prominent pathogen in hospital-related infections, exhibiting high antibiotic resistance. This study aimed to investigate antibiotic sensitivity, biofilm formation, and the presence of virulence-associated genes in S. haemolyticus isolated from pregnant women with urinary tract infections.

    Materials and Methods

     Clinical samples were collected from pregnant women with urinary tract infections between October 2021 and December 2022. S. haemolyticus isolates were identified using cultural, biochemical, and molecular methods. Antibiotic susceptibility was determined using the VITEK-2 system. Biofilm formation was assessed, and virulence-associated genes (hla, hlb, fnbA, and fnbB) were detected using PCR.

    Results

    Among 260 clinical samples, 36 S. haemolyticus isolates were identified. The isolates exhibited high resistance to Benzylpencillin, Erythromycin, oxacillin, Trimethoprim/sulfamethoxazole, Levofloxacin, and Gentamicin. Resistance was lower to Tigecycline, linezolid, tobramycin, Rifampin, vancomycin, Moxifloxacin, Tetracycline, and Ticoplanin. Biofilm formation was negative in 69.4% and weak in 30.6% of isolates. The hla gene was present in all isolates, while hlb was detected in 77.7%. Detection rates of fnbA and fnbB were 88.8% and 38.8%, respectively.

    Conclusion

     This study highlights the high antibiotic resistance, limited biofilm formation ability, and prevalence of virulence-associated genes in S. haemolyticus isolates from pregnant women with urinary tract infections. These findings underscore the clinical significance of this bacterium and the need for infection control measures.

    Keywords: Staphylococcus haemolyticus, Antibiotic resistance, Biofilm formation, Haemolysins
  • Ola Nasrat Abdulraheem Al-Rawi*, Najah Subhi Naef Al-Omar Pages 361-368
    Background and Aim

     Entamoeba histolytica and Giardia intestinalis are two common parasites associated with gastrointestinal infections and diarrheal diseases worldwide. This study investigated the prevalence, molecular characterization, and phylogenetic relationships of E. histolytica and G. intestinalis among patients with diarrhea and intestinal disorders in hospitals across Iraq.

    Materials and Methods

     Stool samples were collected from individuals presenting with gastrointestinal symptoms, and a microscopic examination was performed to screen for the presence of E. histolytica and G. intestinalis. DNA was extracted from positive samples, and PCR amplification targeting the 16S rRNA gene for E. histolytica and the triose phosphate isomerase (TPI) gene for G. intestinalis was carried out. The resulting PCR products were subjected to agarose gel electrophoresis, purified, and sequenced. Phylogenetic trees were constructed using the Maximum Likelihood method based on the Tamura-Nei model, and bootstrap analysis was performed.

    Results

    Among the studied samples, 27.8% (n=85) were positive for E. histolytica, while 19.6% (n=60) were positive for G. intestinalis. Sequence analysis confirmed the presence of E. histolytica and G. intestinalis by matching the obtained sequences with those available in the NCBI gene bank. The phylogenetic analysis revealed the genetic diversity and relatedness of the E. histolytica and G. intestinalis isolates. Clustering patterns specific to the Iraqi population were observed, suggesting potential regional transmission dynamics.

    Conclusion

     This study provides valuable insights into the prevalence, molecular characterization, and phylogenetic relationships of E. histolytica and G. intestinalis in Iraqi patients with diarrhea and intestinal disorders.

    Keywords: Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis, Diarrhea, Intestinal Disorders, Molecular Characterization, Phylogenetic Analysis
  • Dominika Smolec*, Zygmunt Gofron, Alicja Ekiel Pages 369-372
    Background and Aim

     Urinary tract infections (UTIs) caused by urease-producing organisms, including ureaplasmas, may contribute to urolithiasis formation. We aimed to determine the frequency of Ureaplasma parvum and Ureaplasma urealyticum among urology hospital patients with urinary stones.

    Materials and Methods

     The study group included 30 men with urolithiasis from Katowice, Poland. Urine samples were examined routinely for bacteria and by RT-PCR for ureaplasma DNA. Statistical analysis was done by chi-square and Fisher test (p<0.05 was statistically significant).

    Results & Conclusion

     In patients with urolithiasis, DNAs of Ureaplasma spp. were detected 2 times more frequently (20%) compared with controls (10%). We suggest including the detection of Ureaplasma spp. in the group of patients with urolithiasis and sterile leukocyturia.

    Keywords: Ureaplasma parvum, Ureaplasma urealyticum, Urolithiasis, Infection
  • Mohammad Javad Hosseini, Saied Ghorbani, Shervin Momeni, Reza Ranjbar* Pages 373-376

    During the Coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic, children are less affected than adults, and underlying conditions and older age are associated with severe disease. Following the SARS-CoV-2 pandemic, outbreaks of cases with Kawasaki-like disease and a few others with the multisystem inflammatory syndrome in children related to COVID-19 (MIS-C) have been reported. Here, we report a two-year-old girl initially admitted to urgent pediatric care and was diagnosed with Kawasaki disease associated with COVID-19 infection to highlight the clinical features and signs. Physical examination showed a fussy infant with swelling of the hands, feet, and lips, red lips, restlessness, anorexia, and fever. According to the clinical and laboratory findings, Kawasaki disease was diagnosed. Laboratory tests for SARS-CoV-2 were positive. The patient's clinical symptoms improved after receiving medications such as IVIG and ascorbic acetyl acid.

    Keywords: COVID -19, SARS-CoV-2, Kawasaki Disease, Case Report, Iran
  • Sahjid Mukhida, Sriram Kannuri*, Nikunjakumar Das, Sameena Khan, Rajashri Patil Pages 377-378

    The covid-19 pandemic began in China in November 2019 and spread globally by March 2020. In India Vaccine research, trials, and production were ramped up gradually. The Covishield vaccine trial was completed by December 2020 and the mass vaccination program started in January 2021. The mortality was far more in western and European countries (despite better health infrastructure) than in Asia or Africa. This shows how a virus can behave differently based on race. True reasons for the decline of the epidemic are still to be well established. Is it due to vaccines? Or is it just that the virus lethality has waned naturally so that it is now living in perfect sync with a human? Despite vaccines, many people suffered from breakthrough infections. When the rest of the world was recovering, China was a cause of worry. In spite of good vaccination coverage with an indigenous and efficacious vaccine, it caused havoc in the last 6 months. It may be related to their zero covid policy of theirs. Always remember that the virus will never vanish; it is still active someplace. When they have the opportunity to mutate, they will create new varieties and return.

    Keywords: Pandemic, Vaccine, Effectiveness, Immunity