فهرست مطالب

آینده پژوهی شهری - سال سوم شماره 4 (زمستان 1402)

نشریه آینده پژوهی شهری
سال سوم شماره 4 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • راما قلمبر دزفولی*، مریم حسینی مقدم صفحات 1-19

    فرسودگی و زوال شهری یکی از مسائل جدی و پدیده های غیرقابل اجتناب است که مدیریت شهری در بسیاری از شهرهای جهان، الگوواره ها و سیاست های گوناگونی برای تعدیل این پدیده و پیامدهای آن به کار گرفته اند. لذا سوال اصلی این پژوهش در این زمینه این است که کدام یک از رویکردها و سیاست ها در احیای بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری موفق ارزیابی شده است؟ و سیاست بهینه در روند مداخله در نوسازی بافت فرسوده شهری تهران چگونه است؟. هدف اصلی پژوهش مطالعه رویکردها و مداخلات به منظور شناخت رویکردهای غالب و تاثیرگذار در زمینه نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری بوده و تعیین سیاست و رویکرد بهینه در مداخله بافت های فرسوده شهر تهران بر اساس تجربیات به عنوان فرعی دنبال شده است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی بوده و از نظریه زمینه ای (Grounded Theory) که روشی کیفی بوده در این پژوهش استفاده شده است. ابزار جمع آوری داده ها و اطلاعات، مصاحبه عمیق با متخصصین بوده و از نرم افزار Maxquda جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات استفاده شده است. تنظیم تئوری زمینه ای برای دو دهه مداخله در بافت های فرسوده شهری تهران تحت تاثیر چهار شرایط علی، زمینه ای، تداوم و پیامدها بوده که هرکدام از این شرایط شامل زیرمجموعه هایی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم تاثیرگذاری داشته اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که هیچ یک از رویکردهای مداخله، فرایند کاملی نبوده و دارای نواقصی جهت تحقق اهداف بوده است. نهایتا رویکرد و سیاست بهینه برای مداخله بافت فرسوده بر مبنای تئوری زمینه ای با عنوان اختصاری «نوسازی متوازن» شکل گرفته که از ویژگی های آن می توان به مشارکت مردم، هزینه کرد مدیریت شهری برای تملک جهت تامین خدمات و املاک دارای تعارض و یکپارچگی اجرای سیاست ها در سازمان های متولی (خودمحور نبودن) اشاره کرد.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری شهری، بافت های فرسوده، نظریه مبنایی، گرندد تئوری
  • احمد کرمی، آزیتا رجبی *، ناصر اقبالی صفحات 20-37

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل نهادی و کالبدی بر سیاست گذاری توسعه منطقه ای با رویکرد گردشگردی مذهبی تدوین شده است. پژوهش حاضر از منظر نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود. روش تحقیق از نظر متدولوژی توصیفی-تحلیلی می باشد و جمع آوری داده ها و اطلاعات از دو روش کتابخانه ای-اسنادی و میدانی است. جامعه ی آماری این پژوهش را کارشناسان و مدیران ارشد استانی و شهرستانی تشکیل می دادند. خبرگان به روش گلوله برفی و از میان افراد کارشناس انتخاب شدند. حجم نمونه در نظر گرفته شده برای تکمیل پرسشنامه 30 نفر بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که پایایی و روایی آن به تایید رسید. یافته ها نشان داد که عوامل نهادی بر سیاست گذاری توسعه منطقه ای با رویکرد گردشگردی مذهبی تاثیر مثبت و معناداری دارد. مقدار ضریب مسیر بدست آمده برابر با 223/0 بود که با توجه به مقدار ضریب، این تاثیر در حد متوسط ارزیابی می شود. همچنین عوامل کالبدی بر سیاست گذاری توسعه منطقه ای با رویکرد گردشگردی مذهبی تاثیر مثبت و معناداری دارد. مقدار ضریب مسیر بدست آمده برابر با 565/0 بود و با توجه به آن مقدار تاثیر در حد متوسط ارزیابی می شود. از دیگر یافته های پژوهش این بود که عوامل نهادی بر عوامل کالبدی تاثیر مثبت و معناداری دارد. مقدار ضریب مسیر بدست آمده برابر با 609/0 بود که نشان از تاثیر متوسط دارد. نتایج نشان داد عوامل نهادی بر سیاست گذاری توسعه منطقه ای با رویکرد گردشگردی مذهبی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین عوامل کالبدی بر سیاست گذاری توسعه منطقه ای با رویکرد گردشگردی مذهبی تاثیر مثبت و معناداری دارد. از طرفی عوامل نهادی بر عوامل کالبدی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: توسعه منطقه ای، گردشگری مذهبی، عامل نهادی، عامل کالبدی، شهر مهران و ایلام
  • احمد شجاعیان، علی اصغر پورعزت *، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 38-52

    ایجاد روح مشترک ملی که از آن با عنوان ملت سازی یاد می شود، هدف اساسی کلیه ی نظام های سیاسی در همه ادوار تاریخ بوده است. ملت سازی فرآیندی است که طی آن شهروندان جامعه به تدریج پیرامون نقاط مشترک و وحدت آفرین به خود فهمی می رسند و در مسیر تکامل آن گام بر می دارند. در فرایند دولت ملت سازی، ساختارهای سیاسی و اجتماعی به گونه ای شکل می گیرند که تامین کننده نیازهای متقابل هستند. در چنین مناسباتی به طور طبیعی ساختارهای سیاسی اقتصادی و اجتماعی، کارآمد، توسعه گرا و در وابستگی متقابل با یکدیگر شکل خواهند گرفت که بسترساز توسعه پایدار و واقعی هستند. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بازشناسی مضامین ملت سازی در جهت توسعه پایدار در ایران، با راهبرد کیفی انجام شد. روش پژوهش تحلیل مضمون بر مبنای مدل کلارک و براون (2006) می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته و عمیق می باشد که به روش کدگذاری باز و محوری تحلیل گردید. جامعه پژوهش (صاحب نظران دانشگاهی رشته مدیریت) بودند که از این میان با 12 نفر داده ها به سطح اشباع رسید. برای اعتباریابی از بازگشت به مصاحبه شوندگان و ممیزان بیرونی استفاده گردید. نتایج نشان داد ملت سازی در جهت توسعه پایدار در سازمان های دولتی با عنوان مضمون فراگیر مشتمل بر 2 مضمون پیشران ها و موانع ملت سازی با 83 مولفه در قالب مضامین پایه است. این فرآیند به منظور ایجاد همبستگی و همکاری میان مردم و سازمان های مختلف، با هدف تحقق توسعه پایدار در سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی انجام گردید و می تواند به عنوان یک راهبرد برای تقویت همبستگی، وحدت و همکاری ملی و کاهش تعارضات باشد و بر اساس اشتراکات واقعی که مبتنی بر منافع مشترک و متقابل ملی است اختلافات را از بین برده یا کمرنگ نماید.

    کلیدواژگان: مدیریت، اداره امور عمومی، سازمان های دولتی، خط مشی گذاری، سیاست گذاری، مطالعات تطبیقی
  • مهران قاسمی، غلامرضا میری * صفحات 53-64

    رشد جمعیت شهرها و توزیع نامناسب خدمات و عدم مکان گزینی صحیح آن ها، از نتایج منفی افزایش جمعیت به شمار می رود. هدف اصلی از برنامه ریزی کاربری اراضی شهری، تامین رفاه اجتماعی و اقتصادی شهروندان است؛ بنابراین، این پژوهش با هدف سنجش میزان الگوی کاربری اراضی و ارتقاء تحقق پذیری الگوی کاربری زمین در طرح جامع شهر میرجاوه صورت پذیرفت. سنجش میزان الگوی کاربری اراضی و ارتقاء تحقق پذیری الگوی کاربری زمین در طرح جامع شهر میرجاوه و روند تغییرات در ترکیب و میزان کاربری های مسکونی، حمل ونقل، آموزشی، درمانی و فرهنگی در شهر میرجاوه، در بازه زمانی (1388-1401) در مبحث اختصاص سرانه برای هر نفر و جامعه آماری در این تحقیق از مرکز آمار ایران تهیه شد. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات گردآوری شده در این پژوهش از نرم افزارهای همچون اکسل و (2019) AutoCAD استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در طرح جامع شهر میرجاوه ترتیب سرانه اختصاص زمین به ازای هر نفر در مترمربع برای کاربری های مسکونی 51/50 مترمربع، حمل ونقل 29/25 مترمربع، آموزشی 54/2 مترمربع، درمانی 02/2 مترمربع و فرهنگی 23/1 مترمربع در سال 1388 بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش سرانه اختصاص زمین به ترتیب برای کاربری مسکونی با 57/91 مترمربع، حمل ونقل 71/50 مترمربع و آموزشی 76/2 مترمربع بوده است که در بخش کاربری درمانی با کاهش 02/2 مترمربع و فرهنگی 18/0 مترمربع سرانه روبه رو می باشد. این نتایج نشان دهنده عدم تحقق میزان کاربری پیشنهادی در سال 1388 را نشان می دهد. با استفاده از اطلاعات ارائه شده در این تحقیق می توان طرح های آتی را از نظر توجه به هر یک از شاخص ها و زیر شاخص ها توسعه اراضی شهری محاسبه نمود و بدین ترتیب می توان نقاط قوت و ضعف طرح ها را در اجرایی نمودن اهداف سنجید.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی، شهر، توسعه شهری، کاربری زمین، میرجاوه
  • رقیه ریگی*، سپیده حضرتی صفحات 65-79

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تبیین ارتباط فضای شهری و احساس امنیت اجتماعی (موردمطالعه شهر سوران) بود. روش تحقیق توصیفی- تحلیل با روش همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شهروندان شهر سوران است که طبق آخرین سرشماری در سال 1395 جمعیت شهر سوران 32,999 نفر بوده اند. بر اساس فرمول کوکران 380 نفر از این کودکان به روش نمونه گیری در دسترس، به عنوان نمونه انتخاب شد. در این پژوهش ابزار گردآوری داده ها از پرسشنامه احساس امنیت اجتماعی و ارزیابی فضای شهری توسط محقق ساخته می باشد. با مشورت استاد راهنما روایی صوری پرسشنامه تایید گردید. ضریب پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ در پرسشنامه امنیت اجتماعی 83/0 و ارزیابی فضای شهری 76/0 دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد در آمار توصیفی از شاخص هایی همچون میانگین و جداول فراوانی، انحراف معیار و در آمار استنباطی در آزمون متناسب با داده ها همچون آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده گردید. نتایج نشان داد بین فضای شهری و احساس امنیت اجتماعی در شهر سوران در سطح 99 درصد رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. فضای شهری توانسته 43 درصد تغییرات احساس امنیت اجتماعی را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، فضای شهری، شهر سوران
  • محمدرضا اقبال*، حسن رضاپور میرصالح صفحات 80-105

    در هزاره سوم میلادی، اندیشمندان و شهرشناسان به منظور شناخت پیچیدگی های فضای شهرها، به دنبال ابزارهایی برای درک آن هستند. در این میان داده و اطلاعات به عنوان زبان شناخت و فهم رفتار فضایی شهرها و ابزار مسلط برای تحلیل پیچیدگی های موجود مورد توجه قرارگرفته است؛ بنابراین در پژوهش حاضر سعی شده است منابع آماری شهرها از جمله آمارنامه ها برای تحلیل مسائل شهری موردتوجه قرار گیرد. روش پژوهش حاضر، توصیفی-تحلیلی و استنباطی بوده است. روش جمع آوری داده ها به صورت اسنادی و نوع داده ها نیز متون آماری منتشرشده شهرداری ها برای آخرین سال منتشرشده بوده است. جامعه آماری و محدوده مکانی در این پژوهش وجود نداشته است؛ اما محدوده موضوعی پژوهش سالنامه ی آماری شهرداری ها و محدوده سازمانی نیز شهرداری های شهرهای مراکز استان های کشور بوده است. روش تجزیه وتحلیل داده ها، با استفاده از روش تحلیل محتوا و روش های آماری کمی ساده بوده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که مغایرت های محتوایی و شکلی در آمارنامه های شهری و همچنین عدم نظام آماری جامع و یکپارچه در آمارنامه های شهری مشاهده می شود. در مراحل بعدی مشخص شد که نایکنواختی در تهیه و تدوین آمارنامه های شهری در چارچوب زمان، مکان و اصول استانداردهای آماری وجود دارد. در مراحل دیگر از یافته های پژوهش مشخص شد که بسیاری از داده و اطلاعات آماری منتشرشده در آمارنامه های شهرها و شهرداری ها، شاخص های رقابت شهری، شاخص های سنجش پیشرفت، توسعه و برنامه ریزی شهری به کار نرفته است. برای رسیدن به آمارنامه شهری یکپارچه و جامع، پیشنهاد می شود که شهرهای کشور در چارچوب معرفی شده که دارای 22 فصل است، آمارها و اطلاعات خود را هر سال به روزرسانی کرده و منتشر کنند.

    کلیدواژگان: آمارنامه شهرداری، شاخص های پیشرفت، شاخص های آماری، نظام آماری یکپارچه شهر
  • امیررضا پروری، کرامت الله زیاری*، سعید یزدانی صفحات 106-124

    تاب آوری امروزه یکی از دغدغه های مهم شهرها بالاخص شهرهای مخاطره آفرین است. ضعف مدیریت بحران شهری در مواجهه با مخاطرات سبب ایجاد خسارات جانی و مالی فراوانی می شود. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی تاب آوری شهری در برابر مخاطره سیلاب در شهر خرم آباد تدوین شده است. تحقیق حاضر برحسب هدف، کاربردی و برحسب نحوه گردآوری داده ها توصیفی-تحلیلی می باشد و ازلحاظ نحوه اجرا، از نوع پیمایشی و برحسب روش تحقیق از نوع کمی می باشد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SMART PLS استفاده شده است. یافته های پژوهش در قالب نرم افزار Smart Pls مورد تائید انجام گرفت و نتایج نشان داد که از شاخص های تاب آوری سیلاب در خرم رود شهر خرم آباد شاخص ساختار شریان های ارتباطی و حریم رودخانه از عوامل اساسی در تاب آور سازی خرم رود در مواجهه با بحران سیلاب است. علت اصلی وقوع سیل در رودخانه خرم رود تجاوز به حریم رودخانه و بی حرمتی به طبیعت و محیط زیست است. پس نتیجه می گیریم تا زمانی که منابع طبیعی در کشورمان مورد دست اندازی و تجاوز قرار گیرند و خود را در برابر بلایای طبیعی مجهز و ایمن نسازیم، باید در انتظار چنین فجایع تلخی باشیم.

    کلیدواژگان: تاب آوری شهری، سیلاب، رودخانه خرم رود، شهر خرم آباد
|
  • Rama Ghalambordezfooly *, Maryam Hoseiny Moghadam Pages 1-19

    Nowadays, the vulnerability of cities, especially old structures, to natural disasters such as earthquakes has become a global issue for experts in various fields. This issue has become more acute in recent decades for countries like Iran, which have natural and risky structures. The main question arises: which approaches and policies have been evaluated as successful in revitalizing worn-out and inefficient urban areas? Furthermore, what is the optimal policy for intervening in the renovation of Tehran's worn-out urban fabric? This research aims to determine the optimal policy and approach for intervening in Tehran's dilapidated urban areas based on experiences, with three sub-goals. The first sub-goal is to describe the indicators and criteria of the approaches and policies used in two decades of intervention in Tehran's dilapidated urban areas, including economic, physical, social, environmental dimensions, and significant thoughts and events. The second sub-goal involves explaining the indicators and criteria of the approaches and policies used in two decades of intervention, expanding upon the dimensions covered in the first sub-goal. Finally, the third sub-goal aims to elucidate the differences between the approaches and policies implemented in two decades of intervention in Tehran's dilapidated urban areas. The research method employed is descriptive-analytical, with grounded theory utilized throughout. This approach led to the formulation of a contextual theory for two decades of intervention in Tehran's dilapidated urban areas, comprising four causal conditions: background, continuity, and consequences. Each of these conditions includes subgroups that have direct or indirect effects.

    Keywords: Urban planning, Dilapidated area, Urban Fabric, Grounded theory
  • Ahmad Karami, Azita Rajabi *, Naser Eghbali Pages 20-37

    The present study aims to investigate the impact of institutional and physical factors on regional development policy-making, with a focus on religious tourism. This research is considered applied, employing a descriptive-analytical method, and utilizing both library-documentary and field data collection methods. The statistical population comprised provincial and county experts as well as senior managers, selected via snowball sampling. A sample size of 30 individuals completed the questionnaire, which demonstrated reliability and validity. The findings revealed that institutional factors positively and significantly influence regional development policy-making concerning religious tourism (path coefficient = 0.223, indicating a moderate level of impact), as do physical factors (path coefficient = 0.565). Moreover, institutional factors positively and significantly impact physical factors (path coefficient = 0.609). The results showed that institutional factors have a positive and significant impact on regional development policy-making with a focus on religious tourism. Additionally, physical factors have a positive and significant impact on regional development policy-making with a focus on religious tourism. On the other hand, institutional factors have a positive and significant impact on physical factors. These results highlight the interplay between institutional and physical factors in shaping regional development policy-making for religious tourism.

    Keywords: Regional Development, Religious Tourism, Economic Factor, Ilam, Mehran Cities
  • Ahmad Shojaeian, AliAsghar Pourezzat *, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 38-52

    The crafting of a common national spirit, referred to as nation-building, has been the prime objective of political systems throughout history. Nation-building is a process whereby citizens gradually arrive at a self-understanding of their common and unifying factors and take steps towards its evolution. During the process of nation-state building, political and social structures are formed to meet mutual needs. Through such interactions, efficient and development-oriented political, economic, and social structures, which form the basis for sustainable and genuine development, naturally emerge through interdependency. As a result, this research was conducted with a qualitative approach to reexamine the themes of nation-building on the path to sustainable development in Iran. The research method employed thematic analysis based on Clarke and Braun's (2006) model. The data collection instrument comprised semi-structured and in-depth interviews, which were analyzed using open and axial coding. The research population consisted of academic experts in the field of management, with data reaching saturation level after 12 interviewees. Validation was ensured through member checking and external audits. The results reveal that nation-building, as an overarching theme in the path to sustainable development in government organizations, consists of two themes: drivers and inhibitors of nation-building, comprising 83 components as major themes. This process aims to foster solidarity and cooperation between people and different organizations, with the goal of achieving sustainable development across social, economic, and environmental levels. It serves as a strategy to strengthen solidarity, unity, and national cooperation, ultimately reducing conflicts based on commonalities rooted in mutual national interests.

    Keywords: Management, Public Administration, Government Organizations, Policy Design, Diplomacy, Comparative Studies
  • mehran ghasemi, GholamReza Miri* Pages 53-64

    The population growth of cities, coupled with inadequate distribution of services and improper location selection, is one of the negative outcomes of population increase. The primary goal of urban land-use planning is to provide social and economic welfare for citizens. Therefore, this study aims to assess the land-use pattern and improve the implementation of land-use patterns in the comprehensive plan of Mirjaveh city, and to analyze the changes in the composition and amount of residential, transportation, educational, healthcare, and cultural land use in Mirjaveh city over the period of 2009-2023 in terms of per capita allocation. Excel and AutoCAD 2019 were used for data analysis in this study. In the comprehensive plan of Mirjaveh city, the per capita land allocation order for residential land use was 51.50 square meters, 29.25 square meters for transportation land use, 54.2 square meters for educational land use, 2.2 square meters for healthcare land use, and 23.1 square meters for cultural land use in 1388. The results show an increase in per capita land allocation for residential land use with 57.91 square meters, transportation land use with 71.50 square meters, and educational land use with 76.2 square meters, while the per capita allocation for healthcare land use decreased by 2.2 square meters and cultural land use decreased by 18.0 square meters. These results demonstrate the failure to achieve the proposed land-use allocation in 2009. Using the information presented in this study, future plans can be developed by calculating urban land development with regard to each of the indices and sub-indices. This can help identify the strengths and weaknesses of plans in achieving their goals.

    Keywords: City, Land use, Urban development, Planning, Mirjaveh
  • roghayyeh rigi *, sepideh hazrati Pages 65-79

    The purpose of the current research was to investigate the relationship between urban space and the feeling of social security, focusing on the case study of Soran city. The research method employed was descriptive-analytical, utilizing correlation analysis. The statistical population of the research comprised all citizens of Soran city, with a population of 32,999 according to the last census in 2015. A sample size of 380 individuals was selected using Cochran's formula and the available sampling method. In this study, data was collected using a questionnaire assessing the feeling of social security and an evaluation of urban space conducted by the researcher. The face validity of the questionnaire was confirmed through consultation with the supervisor, and reliability was assessed using Cronbach's alpha coefficient, yielding values of 0.83 for the social security questionnaire and 0.76 for the evaluation of urban space. Descriptive and inferential statistics were employed for data analysis. Descriptive statistics included measures such as mean, frequency tables, and standard deviation, while inferential statistics involved tests to assess data fit, such as Pearson's correlation coefficient test and regression analysis. The results indicated a positive and significant relationship between urban space and the feeling of social security in Soran city, at a significance level of 99%. Furthermore, the urban environment was found to predict 43% of the variance in the feeling of social security.

    Keywords: Social security, Urban space, Soran city
  • Mohammadreza Eghbal *, Hasan Rezapoor mirsaleh Pages 80-105

    In the third millennium AD, thinkers and urbanists are seeking tools to comprehend the complexities of urban spaces. Data and information have emerged as the language for understanding the spatial behavior of cities and the primary tool for analyzing their complexities. Therefore, this research aims to highlight the significance of statistical sources, including urban statistics, for analyzing urban issues. The research employs a descriptive-analytical and inferential methodology. Data collection involved gathering documents, specifically statistical texts published by municipalities in the previous year. While there was no specific statistical population or geographic area for this study, the focus was on the statistical yearbooks of municipalities, particularly those in the central cities of provinces. Data analysis utilized content analysis and simple quantitative statistical methods. The findings reveal disparities in content and format in urban statistics, as well as the absence of a comprehensive and integrated statistical system. Further investigation uncovered inconsistencies in the preparation and compilation of urban statistics regarding time, location, and adherence to statistical standards. Additionally, many statistical data and information available in municipal statistics, such as urban competitiveness indicators and metrics for measuring progress, development, and urban planning, remain underutilized. To address these issues and achieve integrated and comprehensive urban statistics, it is recommended that cities update and publish their statistics annually, following a standardized framework consisting of 22 chapters.

    Keywords: Municipal statistics, Progress indicators, Statistical indicators, City integrated, Statistical system
  • Amirreza Parvari, Keramatollah Ziari *, Saeid Yazdani Pages 106-124

    Resilience is one of the significant concerns of cities today, especially risky cities. The weakness of urban crisis management in the face of risks leads to substantial human and financial losses. In this regard, the present study aims to provide a model for urban resilience against flood risk in Khorramabad city. The current research is applied in terms of its purpose, descriptive-analytical in terms of the method of data collection, and survey-based in terms of its execution. The research method employed is quantitative. SMART PLS software was utilized for data analysis. The findings of the research were validated using the Smart PLS software, indicating that the structure of communication arteries and river boundaries are fundamental factors in flood resilience for Khorramabad city. Khorramroud irrigation is currently facing a flood crisis. The primary cause of flooding in the Khorramroud River is the violation of its boundaries and a lack of respect for nature and the environment. Therefore, it can be inferred that until the natural resources in the country are violated and individuals don't equip and secure themselves against natural disasters, they have to experience such bitter calamities.

    Keywords: Urban Resilience, Flooding, Khorramroud, Khorramabad City