فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:24 Issue: 4, Autumn 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/09/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • غلامرضا نیکبخت بروجنی*، پویا هوشمند، پرهام صوفی زاده صفحات 290-300

    ویروس لوسمی گاو (BLV) عضوی از خانواده ویروسی رتروویریده است و به جنس دلتا رترو ویروس تعلق دارد. این ویروس رابطه ژنتیکی نزدیکی با ویروس لوسمی سلول های T انسان (نوع یک) دارد. BLV مسوول رخداد بیماری لکوز انزئوتیک گاوها است، بیماری ای مسری که سیستم لنفاوی گاو را تحت تاثیر قرار می دهد. ویروس لوسمی گاو چالش های زیادی را برای صنعت جهانی دامپروری به همراه دارد و جمعیت گاوها در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. با وجود پراکنش گسترده و جهانی این ویروس، BLV اغلب نادیده گرفته شده و بسیاری از پژوهشگران از حضور و عواقب ناشی از شیوع آن غافل هستند. BLV اشکال مختلفی از بیماری زایی را در میزبان های مختلف نشان می دهد. در مواجهه با ویروس اکثر گاوها (حدود 70%) به صورت حاملان بی علامت (از نظر سرمی مثبت) می شوند و هیچ علامت بالینی قابل توجهی ندارند. با این حال، نسبت کمی از حیوانات آلوده اشکال لنفوسیتوز پایدار را از خود بروز می دهند که با تعداد بالای لنفوسیت ها در خون مشخص می شود. اگر نظارت و مدیریت صحیح صورت نگیرد، درصد کمی از دام های مبتلا به فرم لنفوسیتوز پایدار، دچار لنفوسارکوم خواهند شد. لنفوسارکوم به طور معمول با تشکیل توده های توموری در بافت های لمفاوی و سایر اعضا خود را نشان می دهد و باعث بیماری و کاهش بهره وری دام های مبتلا می شود. علاوه بر این، پژوهش های اخیر نشان داده اند که بین میزان شیوع سرطان پستان و ریه در انسان و حضور BLV در محیط ارتباطی وجود دارد. این متن مروری است بر تازه ترین یافته ها درباره BLV با تمرکز بر اپیدمیولوژی، تاثیر بر صنعت دامپروری، پیامدهای شیوع ویروس بر طب و سلامت انسان و ارتباط بین آلل های مختلف مجتمع عمده پذیرش بافتی (MHC) و بروز حساسیت و یا مقاومت به بیماری.

    کلیدواژگان: ویروس لوسمی گاوی، لکوز انزئوتیک گاوها، مجتمع عمده پذیرش بافتی، رتروویریده
  • وفا عبدالغنی عبدالغنی* صفحات 301-312

    در سال های اخیر، استفاده مخاطره آمیز از محرک های رشد آنتی بیوتیکی در صنعت طیور منجر به ایجاد مقاومت دارویی و باقی مانده های بافتی مخرب شده است. بنابراین، قانون اتحادیه اروپا استفاده از این محرک های رشد را ممنوع اعلام کرد و مقامات بین المللی به دنبال منابع طبیعی و ایمن افزودنی خوراک به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها هستند. کیتوزان به عنوان جایگزین افزودنی خوراک در فعالیت های دامپزشکی، در سراسر جهان استفاده شده است. در سیستم تولید طیور، کیتوزان و نانوذرات کیتوزان به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته اند و اثرات مثبت متعددی را به اثبات رسانده اند. پارامترهای عملکرد کلی جوجه های گوشتی و تخم گذار به دنبال تیمارهای جیره ای با کیتوزان بهبود یافته است. علاوه بر این، کیتوزان فعالیت ضد میکروبی در برابر بسیاری از بیماری های باکتریایی، قارچی، ویروسی و انگلی و همچنین تقویت پاسخ ایمنی را از خود نشان داده است. تعدیل فعالیت آنتی اکسیدانی و اصلاح برخی از پارامترهای خون نیز به دلیل مکمل های کیتوزان در رژیم غذایی شناسایی شده است. علاوه بر این، نانوذرات کیتوزان در حال حاضر به عنوان یک وسیله انتقال واکسن و یک ادجوانت (کمک کننده) مخاطی برای بسیاری از بیماری های مهم باکتریایی و ویروسی طیور استفاده شده است. بنابراین، این مقاله مروری به تاثیر کیتوزان و اشکال نانوذرات آن بر صفات تولیدی جوجه های گوشتی و تخم گذار، خواص ضد میکروبی، تنظیم کننده ایمنی و آنتی اکسیدانی آن ها و همچنین تاثیر آن ها بر ترکیبات خون و تولید واکسن می پردازد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان و ضد میکروبی، نانوذرات کیتوزان، ایمنی، ویژگی تولیدی طیور، واکسن
  • مونا حسن الصیاد، هند الطویل، اسماء عبدالحمید احمد، نجلا فتحی عبداللطیف* صفحات 313-319

    پیشینه: 

    گونه های سارکوسیستیس، انگل های زئونوز تک یاخته ای کوکسیدیائی از گروه آپیکمپلکسا هستند. تنوع زیادی از گونه های سارکوسیستیس وجود دارد. برخی از آن ها برای انسان، حیوانات اهلی و وحشی بیماری زا و خطرناک هستند. گاوها میزبان های واسط رایج هستند. آلودگی گوشت با گونه های مختلف سارکوسیستیس می تواند برای سلامت عمومی خطرناک باشد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع سارکوسیستوز در گاومیش های کشتار شده در کشتارگاه های شهر تانتا، دلتای نیل، مصر انجام شد.

    روش کار

    بررسی های مورفولوژیک، بافت شناسی و مطالعه مولکولی انجام شد. در مجموع 517 گاومیش محلی در شهر تانتا مصر کشتار شدند. هر لاشه گاومیش از نظر وجود ماکروسیست های سارکوسیستیس به صورت بصری بررسی شد. 50 نمونه بافت حاوی کیست مشکوک با استفاده از تکنیک های مختلف شامل بافت شناسی، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و PCR مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    با بازرسی چشمی، شیوع کلی سارکوسیستوز مشکوک 5/26% بود. بیشترین میزان عفونت با چشم غیر مسلح از مری و به دنبال آن عضلات اسکلتی و دیافراگم و کمترین آن در زبان ثبت شد. بررسی بافت شناسی و TEM نشان داد که کیست ها با برادی زوئیت هایی که توسط سپتوم های متعدد جدا شده بودند، پر شده بودند. 100% سارکوسیست هایی که به صورت بصری در مری و ماهیچه ها تشخیص داده شدند، با PCR تایید شدند، در حالی که فقط 25% از مواردی که در زبان تشخیص داده شد، توسط روش مولکولی تایید گردید.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان دهنده شیوع بالای سارکوسیستوز در بین گاومیش های مصر است که احتمالا به دلیل آلودگی محیطی گسترده توسط اووسیست های سارکوسیستیس است. باید از روش های مولکولی برای تایید هویت کیست های مشکوک پیش برد.

    کلیدواژگان: بوفالوها، مصر، مولکولی، گونه های سارکوسیستیس، فراساختار
  • پررنا تیکوته، دیپتی نارنگ*، مودیت چاندرا، سوجاتا ترکار، کولدیپ گوپتا صفحات 320-327

    پیشینه: 

    مایکوباکتریوم اویوم کمپلکس (MAC) به بیماری های سرکوب کننده سیستم ایمنی انسان از جمله HIV-AIDS مرتبط است و ممکن است یک تهدید مشترک بین انسان و دام باشد. MAC باعث لنفادنوپاتی در کودکان، عفونت تنفسی در بزرگسالان و عفونت عمومی در افراد دارای نقص ایمنی می شود. عفونت با مایکوباکتریوم غیر سلی (NTM) در انسان اکنون به طور عمده توسط MAC ایجاد می شود. اخیرا اعضای MAC به عنوان ارگانیسم های بیماری زا برای حیوانات و انسان ظاهر شده اند. در حالی که سگ ها به طور کلی به عفونت های مایکوباکتریایی مقاوم هستند، مواردی از عفونت وجود دارد که منجر به بیماری های سیستمیک یا منتشر می شود. این ارگانیسم ها می توانند از طریق تماس دهانی به سگ ها منتقل شوند و مدفوع آن ها می تواند منبع احتمالی عفونت برای صاحبان سگ باشد. توجه به این نکته ضروری است که این بیماری بین انسان و دام مشترک است، به خصوص اگر سگ های خانگی آلوده، به مدت طولانی با صاحب خود در تماس باشند.

    هدف

    این مطالعه برای نشان دادن وجود ارگانیسم های MAC و سایر مایکوباکتریوم ها در سگ های مرتبط با موارد لنفادنوپاتی با تاکید ویژه بر لنفادنیت برنامه ریزی شد.

    روش کار

    در مجموع 123 نمونه (100 آسپیراسیون غدد لنفاوی، 15 بافت غدد لنفاوی و 8 نمونه خون) از 83 سگ مشکوک به لنفادنیت همراه با گاستروانتریت، عفونت های پوستی مزمن، سرکوب سیستم ایمنی، بیماری های مزمن ریوی و سایر بیماری های مزمن تشخیص داده نشده، مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها برای بررسی سیتولوژیک و میکروسکوپی با رنگ آمیزی زیل-نیلسون بررسی شدند. پس از ضد عفونی، نمونه های آسپیراسیون و بافت غدد لنفاوی به مدت 8 هفته به محیط کشت میدل بروک 7H11 تلقیح شدند. مواد آسپیره شده نیز به طور مستقیما برای تشخیص مولکولی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای سه تایی (nPCR) استفاده شدند.

    نتایج

    مطالعه سیتولوژیک، التهاب پیوگرانولوماتوز بافت غدد لنفاوی را نشان داد. اسمیر از بافت غدد لنفاوی، وجود ارگانیسم های اسید فست را نشان داد. از 83 مورد سگ، 8 مورد از نظر مایکوباکتریوم مثبت بودند. از بین آن 8 مورد مثبت، 3 مورد متعلق به MAC و 5 مورد دیگر متعلق به مایکوباکتریوم توبرکولوزیس کمپلکس (کمپلکس MTB) بودند.

    نتیجه گیری

    MAC و MTB باکتری هایی هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و می توانند عامل ایجاد لنفادنیت در حیوانات باشند.

    کلیدواژگان: آسپیره عقده لنفاوی، بافت عقده لنفاوی، مایکوباکتریوم اویوم کمپلکس، مایکوباکتریوم توبرکولوزیس کمپلکس، واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای
  • فاطمه حامیان، نریمان شیخی*، سعید چرخ کار، غلامرضا نیکبخت بروجنی صفحات 328-334

    پیشینه:

     ماکرورابدوس اورنیتوگاستر (MO) به عنوان یک مخمر عفونت زا می تواند سبب بروز التهاب حاد گوارشی در پرندگان شود. این مخمر گستردگی جهانی دارد و می تواند میزبان های گوناگونی را آلوده کند. گزارش ها نشان می دهند که MO شیوع بالایی در کشورهای مختلف دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف ارزیابی تشخیص مولکولی و تحلیل فیلوژنتیک بر اساس داده های ژن 18S MO در پرندگان خانگی در ایران صورت گرفته است.

    روش کار

    54 نمونه مدفوع از ده گونه مختلف پرنده زینتی که در یک بازه زمانی یک ساله به کلینیک های طیور استان تهران مراجعه کرده بودند اخذ شد. ابتدا با استفاده از لام مرطوب مستقیم وجود اجرام مخمر در نمونه های مدفوع در زیر میکروسکوپ بررسی شد. دو جفت پرایمر اختصاصی جهت انجام PCR و شناسایی بخشی از ژن 18S ماکرورابدوس اورنیتوگاستر طراحی شد. محصولات PCR تعیین توالی شدند و آنالیز فیلوژنتیک جهت تعیین تنوع مولکولی انجام شد.

    نتایج

    نتایج PCR نشان داد که به ترتیب 44/44 و 26/59% از نمونه های مدفوع با استفاده از پرایمرهای اختصاصی 1 و 2 مثبت تشخیص داده شدند. نتایج آنالیز فیلوژنتیک نشان داد که نمونه های تعیین توالی شده مربوط به قناری ، فنچ و سهره شباهت بالایی به MO جدا شده از فنچ راه راه آلمانی دارند. همچنین، نمونه های عروس هلندی، طوطی برزیلی و مرغ عشق شباهت بالایی با MO جدا شده از مرغ عشق آمریکایی، عروس های هلندی موجود در کشور ژاپن، سهره های اروپایی و مرغ عشق آلمانی دارا بودند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد آلودگی به MO در بسیاری از پرندگان ساکن ایران از جمله سهره، باجریگار، توکان و باجریگار انگلیسی وجود دارد. همانطور که نتایج آنالیز فیلوژنتیک و تنوع نشان می دهد پرایمرهای طراحی شده که ناحیه گسترده تری از ژن 18S rRNA ماکرورابدوس اورنیتوگاستر را پوشش می دهند، می توانند برای تشخیص این مخمر و مطالعه تنوع ژنتیکی آن به کار روند.

    کلیدواژگان: rRNA، ماکرورابدوس اورنیتوگاستر، PCR، فیلوژنتیک
  • عبید علی بهات، م. چاندراسکار، ایانام پاکام نامبی، ساندیا بهاوانی، س. کاویتا، فردوس آ. خان* صفحات 335-338

    پیشینه: 

    کاتتر دیالیز دو راهه مناسب، از الزامات اساسی برای دیالیز کارآمد خارج بدنی (EC) است.

    هدف

    هدف از این مطالعه اندازه گیری مقاومت ایجاد شده توسط کاتترهای دیالیز دو راهه با لوله اکستنشن صاف و خم در برابر جریان خون است که در درمان جایگزینی مداوم کلیه (CRRT) کاربرد دارند.

    روش کار

    20 قلاده سگ مبتلا به آسیب حاد کلیه (AKI) تحت CRRT قرار گرفتند. سگ ها بر اساس نوع کاتتر دو راهه مورد استفاده در CRRT به طور تصادفی به گروه یک (کاتتر خم، n=12) و گروه دو (کاتتر صاف، n=8) تقسیم شدند. فشار خروجی و ورودی کاتتر در سرعت پمپ خون 50 میلی لیتر در دقیقه و 100-99 میلی لیتر در دقیقه ثبت شد. داده ها از نظر نرمال بودن مورد آزمایش قرار گرفتند و تفاوت در مقاومت های ورودی و خروجی کاتتر از نظر معنی داری با استفاده از آزمون های t نمونه مستقل مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    کاتترهای صاف مقاومت ورودی کمتری نسبت به کاتترهای خم در هر دو حالت سرعت جریان خون 50 میلی لیتر در دقیقه (84/5 ± 50/41 میلی متر جیوه در مقابل 88/6 ± 75/63 میلی متر جیوه، P=0.03) و 100-99 میلی لیتر در دقیقه (11/8 ± 00/63 میلی متر جیوه در مقابل     02/7 ± 92/86 میلی متر جیوه؛ P=0.04) داشتند. کاتترهای صاف مقاومت خروجی کمتری نیز، نسبت به کاتترهای خم در 100-99 میلی لیتر در دقیقه داشتند (91/7 ± 12/94- در مقابل 56/7 ± 25/128- میلی متر جیوه؛ P=0.01)؛ علائم منفی فقط جهت جریان خون را نشان می دهند).

    نتیجه گیری

    این یافته ها نشان می دهد که کاتترهای دیالیز دو راهه با اکستنشن صاف با در نظر گرفتن مقاومت کمتر در برابر جریان خون، بهتر از مدل خم در درمان خارج بدنی جایگزینی کلیه عمل می کنند.

    کلیدواژگان: آسیب حاد کلیه، مقاومت جریان خون، سگ، درمان جایگزینی مداوم کلیه، کاتترهای دیالیز
  • آنام منیر، آفتاب احمد انجم*، عمران الطاف، علیرضا آوان صفحات 339-344

    پیشینه: 

    طی چند سال گذشته، دودمان Ind2001 از توپوتیپ خاورمیانه-آسیای جنوبی (ME-SA) ویروس تب برفکی (FMD) در شیوع این بیماری در پاکستان دخیل بوده است.

    هدف

    این مطالعه یک تجزیه و تحلیل تکاملی جامع از دودمان Ind2001 و Pan Asia II با تاکید خاص بر توزیع جغرافیایی، طبقه بندی دودمان و توزیع تحت دودمانی آن ها در منطقه را انجام می دهد. علاوه بر این، هدف آن افزایش آگاهی از قسمت های حفاظت شده پروتئین VP1 است.

    روش کار

    کل نمونه ها (50=n) برای تعیین سروتیپ، تحت الیزا تشخیص آنتی ژن و RT-PCR قرار گرفتند. ایزوله های تایید شده سروتیپ O (17=n) برای مقایسه دودمان، ارزیابی تاثیر جهش بر روی حلقه GH پروتئین VP1، پیش بینی ساختار سه بعدی و تجزیه و تحلیل مقایسه ای بیشتر تحت تعیین توالی قرار گرفتند.

    نتایج

    جدایه های سال های 2020-2017 به عنوان سروتیپ های O/ME-SA/Pan Asia II ANT10 و O/ME-SA/Pak14 شناسایی شدند. به صورت قابل توجه، جدایه های سال های 2022-2020 به یک اصل و نسب سروتیپ ویروسی جدید O/ME-SA/Ind-2001e نسبت داده شدند. آنالیزهای فیلوژنتیکی نشان داد که این سویه ها از سویه های غالب کنونی پاکستان متمایز بودند و اقدامات کنترل بیماری تب برفکی در پاکستان را به چالش می کشید. این جدایه ها دارای تغییراتی در اپی توپ VP1، به ویژه در باقی مانده های اسید آمینه 135-155، که بر تولید آنتی بادی خنثی کننده تاثیر می گذارد، بودند.

    نتیجه گیری

    جهش های مشاهده شده چالش های بالقوه ای را برای اثربخشی واکسیناسیون فعلی علیه تب برفکی نشان می دهند. تاکید بر نظارت پیشرفته تب برفکی و ردیابی ظهور دودمان O/ME-SA/Ind-2001e برای اطلاع رسانی استراتژی های کنترل این بیماری در آسیا بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: ویروس بیماری تب برفکی (FMDV)، توپوتیپ، دودمان، سویه نوظهور، سروتیپ O، ME-SA، Ind2001e
  • آدیتیا آبهای آگنی هوتری، سوداکار پرالهاد آوندکار*، رام چاندراکانت کولکارنی، سامباجی گولابرائو چاوهان، راهول دیلیپرائو سوریاوانشی، آناند موهان، ماهش بالوانت کولکارنی، ویشرانتی گانشرائو چاوان صفحات 345-350

    پیشینه: 

    بیماری بورس عفونی (IBD) باعث زیان اقتصادی قابل توجهی در مرکز و غرب هند در طول سال های 2020 و 2021 شد.

    هدف

    این مطالعه به منظور شناسایی ویروس بیماری بورس عفونی(IBDV)  از شیوع های مزرعه ای انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 360 نمونه از 42 گله طیور انجام شد. نمونه ها تحت آزمایش های هیستوپاتولوژی و تشخیص مولکولی و به دنبال آن تایپینگ فیلوژنتیکی بخشی از ژن VP2 قرار گرفتند.

    نتایج

    میزان مرگ و میر بین 25/15 تا 18/60% بود. کالبد شکافی، خونریزی در عضلات ران، طحال لکه دار، تورم کلیه ها و بورس ها همراه با خونریزی و اگزودای پنیری را نشان داد. هیستوپاتولوژی، نکروز گسترده و تخلیه سلول های لنفوئید فولیکولی در قشر و مدولا، همراه با خونریزی های گسترده، ادم و حفره های کیستیک در بورس را نشان داد. جدایه های حاصل از مزرعه ها در پاساژ هفتم اثرات سیتوپاتیکی را نشان دادند. اثرات سیتوپاتیک شامل تورم، گرد شدن، گرانوله شدن سیتوپلاسم در اطراف هسته، تکه تکه شدن سلول های آلوده و جدا شدن بود. واکنش زنجیره ای پلیمراز رونویسی معکوس بر روی قستی از ژن VP2 به طول664 جفت باز انجام شد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک، 19 جدایه مزرعه را به عنوان IBDVs با حدت بالا (vvIBDVs) و سه جدایه را به عنوان سویه کلاسیک شناسایی کرد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که سویه های مختلف vvIBDV در شیوع بیماری در مرکز و غرب هند نقش دارند.

    کلیدواژگان: IBDV، هند، جداسازی، فیلوژنی
  • آنارا تودی فاسلو رحمان، مگا شارما، آسوک کومار ماریاپان، سیجپالی دودایاه وینی کومار، دیواکار سینگ رانا، دیپاک کومار پانکاج، نیراج کومار، پراسانت موهان نایر، پیچاندی تامیژان، گوتولا سایکومار، ویدیا سینگ، پاوان کومار* صفحات 351-356

    پیشینه: 

    استئودیستروفی فیبروزا (ODF) یک اختلال متابولیک است که بر سیستم اسکلتی تاثیر می گذارد و باعث از بین رفتن پیش رونده توده استخوانی کلسیفیه و جایگزینی آن با بافت فیبروزه می شود که ممکن است به دنبال هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه یا ثانویه رخ داده باشد. هدف این گزارش مستندسازی یافته های بالینی آسیب شناسی ODF در یک گله بز جوان است که عمدتا با رژیم غذایی غنی از سبوس گندم تغذیه می شدند.

    توصیف بیمار: 

    در یک گله متشکل از 50 بز 1 تا 2 ساله پرواری، 7 بز با بزرگ شدن دو طرفه صورت به صورت بالینی که منجر به تنگی نفس و دشواری در گرفتن و جویدن غذا شده بود، ارجاع داده شدند. از بین 7 بز مبتلا به بیماری، 4 بز در مدت 2 ماه مردند.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان: 

    معاینه بالینی، بزرگی دو طرفه فک پایین و بدشکلی اندام حرکتی را نشان داد. در رادیوگرافی، رادیوپاسیته فک بالا و فک پایین کاهش یافته بود. سیتولوژی آسپیراسیون با سوزن ظریف (FNAC) از استخوان های آسیب دیده، خوشه هایی از فیبروبلاست ها و استئوکلاست های تکی را نشان داد. در کالبدگشایی، فک پایین یک قوام گوشتی را نشان داد. بخش های بافت شناختی فک پایین نشان دهنده استئوپنی شدید، استئوکلاست های متعدد، لاکون هاوشیپ و فیبروپلازی وسیع بود. اقدامات اصلاحی رژیم غذایی منجر به جلوگیری از ODF در بقیه گله شد.

    نتیجه گیری

    تغذیه بیش از حد سبوس گندم در بزهای پرواری ممکن است منجر به عدم تعادل کلسیم و فسفر و در نتیجه هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه تغذیه ای و بدشکلی های اسکلتی متعاقب آن شود. FNAC استخوان های آسیب دیده، یافته های ماکروسکوپیک و بافت شناسی، تشخیص بالینی آسیب شناسی ODF را امکان پذیر می کند.

    کلیدواژگان: بز، استئودیستروفی فیبروزا، هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه
  • ناتاراجان بابو پراسات*، جایارامان سلواراج صفحات 357-364

    پیشینه:

     این مقاله اولین شواهد مستند هیستوپلاسموز روده را در بزهای هندی توصیف می کند.

    توصیف بیمار:

     یک گله بز با مرگ و میر هشت حیوان در منطقه دلتای تامیل نادو با سابقه بی اشتهایی، یبوست، تنسموس (زورپیچ) و هماتوشزی (خون تازه در مدفوع) گزارش شد. سه لاشه بز برای کالبدگشایی ارائه شد.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان:

     معاینه پس از مرگ، بزرگ شدن عقده های لنفاوی مزانتر با محتویات ویسکوز زرد متمایل به خاکستری را نشان داد. ایلئوم حاوی توده ای لوله ای قهوه ای تیره پراکنده در داخل لومن بود. کولون و سکوم دارای ندول های سروزی و موکوزی سفت و پراکنده با اگزودای کازئوس بودند. لومن حاوی محتوای خونریزی دهنده چسبناک بود. مخاط روده بزرگ زخم های ریز متعددی را نشان داد. سروز مثانه دارای یک ندول سفت کانونی با اگزودای کازئوس و توده سفت نامنظم بود. از نظر میکروسکوپی، گنجیدگی های بیضی شکل با هاله شفاف در ماکروفاژهای ریوی یافت شد. سکوم و کولون زخم هایی با هسته نکروزه را نشان دادند. مرز نکروز، سلول های غول پیکر چند هسته ای و اجسام بیضی شکل با هاله شفاف را نشان داد. عقده های لنفاوی مزانتر و مثانه، التهاب پیوگرانولوماتوز را با تجمع ماکروفاژها پر از گنجیدگی های کوچک متعدد نشان دادند. تکنیک های رنگ آمیزی پریودیک اسید شیف و نقره متنامین گروکوت در کنار ویژگی های مورفولوژیکی گنجیدگی های درون سلولی، هیستوپلاسما کپسولاتوم را تایید کردند. این مورد شباهتی به هیستوپلاسموز کولون انسانی در بزها دارد.

    نتیجه گیری

    این مقاله اولین بروز هیستوپلاسموز روده ای را در بزها مستند می کند. جالب توجه است که شکل روده ای هیستوپلاسموز در انسان شایع است و بر اساس ضایعات ماکروسکوپی و میکروسکوپی این مطالعه مشابه بیماری در بز است.

    کلیدواژگان: لنفادنیت کازئوز، بز، کولیت هموراژیک-اولسراتیو، هیستوپلاسموز، سیستیت پیوگرانولوماتوز
  • گولای یوزباشی اوغلو، اوزتورک*، احمت گلچوبوک، هزال اوزتورک، گورگن، آلپر دمیروتکو، زینپ نیلوفر آکچاسیز، ساره اوزکول صفحات 365-368

    پیشینه:

     تراتوم اکستراگونادال (خارج از غدد جنسی) در ناحیه سر و گردن یک وضعیت غیرعادی در دامپزشکی است. تاکنون تنها یک مورد تراتوم دهانی-حلقی در یک گربه گزارش شده است.

    توصیف بیمار: 

    در این گزارش یک بچه گربه 5 ماهه با شکایت سختی تنفسی، مشکل در دریافت غذا و توده حلق دهانی به کلینیک آورده شد. در معاینه بالینی، توده بزرگی که از موضع شامل مخاط گونه ای چپ و کام نرم بیرون زده بود و به داخل دهانی-حلقی امتداد یافته بود یافت شد. اما در سی تی اسکن گسترش توده به جمجمه مشاهده نشد. توده به طور کامل برداشته شد. از نظر ماکروسکوپی، توده 5/4 در 5/6 سانتی متر مربع اندازه گیری شد و حاوی مناطق جامد و کیستیک مرتبط با اجزای بافت نرم و سخت بود.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان: 

    هیستوپاتولوژی نشان داد که تراتوم بالغ دهانی-حلقی کیستیک سفت خارج گنادال (درجه 0) حاوی ساختارهایی از اندودرم، مزودرم و اکتودرم است. پس از یک دوره کنترل 8 ماهه پیگیری، هیچ نشانه ای از عود مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این مورد همراه با یافته های بالینی، رادیولوژیکی و پاتولوژیک شایسته ارائه شدن بود و برداشت کامل توده برای تراتوم بالغ به عنوان درمان، موثر واقع شد.

    کلیدواژگان: سی تی اسکن، گربه، بالغ، دهانی-حلقی، تراتوم
  • مگا شارما، ماریاپان آسوک کومار*، ماتش کاریکالان، آنارا تودی فاسلو رحمان، موتو ویوک سرینیواس، هیرا رام، آبیجیت موتیرام پاوده، اوتکارش شوکلا، بریجندرا مانی یاداو، کلدیپ دهاما، گوتولا سایکومار صفحات 369-373

    پیشینه: 

    هتراکیدوزیس یکی از شایع ترین بیماری های انگلی در پرندگان است که سکوم انواع پرندگان وحشی و اهلی به این نماتدها آلوده است. در قرقاول ها، تیفلیت ندولار یک بیماری کشنده است که عمدتا در اثر عفونت با هتراکیس ایزولونچ به تنهایی یا همراه با هتراکیس گالیناروم ایجاد می شود. هتراکیس گالیناروم مدت ها است که به عنوان آلوده کننده پرندگان با بیماری زایی کم شناخته شده است و تنها چند مورد مرگبار قبلا گزارش شده است.

    توصیف بیمار:

     این مقاله یک مورد تیفلیت ندولار کشنده ناشی از هتراکیس گالیناروم را در یک جفت نر و ماده قرقاول طلایی بالغ (Chrysolophus pictus) از باغ جانورشناسی در اوتار پرادش، هند توصیف می کند.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان:

     سکوم دارای ندول های سروزی و مخاطی متعددی بود که اکثر آن ها حاوی مراحل مختلفی از انگل های قرار گرفته در مرکز نودول ها به همراه اشکال آزاد در محتویات سکوم بود. از نظر هیستوپاتولوژیکی، این ندول ها به طور کلی توسط گرانولوم هایی با مرکزیت بقایای انگل نکروزه همراه با واکنش بافتی هیپرپلاستیک فیبری فعال مشخص شدند. بر اساس مورفولوژی و PCR ناحیه جداکننده رونویسی شده داخلی  (ITS) ITS1-5.8 rRNA-ITS2 مختص نماتد، هتراکیس گالیناروم شناسایی شد. حضور هتراکیس گالیناروم با تعیین توالی ITS و سپس تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک تایید شد. با توجه به آخرین اطلاعات نویسنده، این اولین مورد از هتراکیس گالیناروم است که با تیفلیت ندولار در قرقاول ها در هند مرتبط است.

    نتیجه گیری

    یافته های ما تایید می کند که علاوه بر هتراکیس ایزولونچ، هتراکیس گالیناروم نیز می تواند باعث ایجاد تیفلیت ندولار شدید کشنده در قرقاول شود.

    کلیدواژگان: هتراکیس گالیناروم، هتراکیس ایزولونچ، هند، تیفلیت ندولار، قرقاول ها
|
  • Gh. Nikbakht Brujeni *, P. Houshmand, P. Soufizadeh Pages 290-300

    Bovine leukemia virus (BLV) is a member of the Retroviridae family and belongs to the Deltaretrovirus genus. It has a close relationship with human T-cell leukemia virus type I. BLV is responsible for causing enzootic bovine leukosis (EBL), a contagious disease that affects the bovine lymphatic system. This virus poses challenges for the global cattle industry, as it impacts cattle populations all over the world. Despite being widespread and impactful, BLV often goes unnoticed, with many researchers unaware of its presence and the potential consequences it carries. BLV demonstrates varying levels of pathogenicity. The majority of cattle (around 70%) become seropositive asymptomatic carriers, displaying no noticeable clinical symptoms. However, a smaller proportion of infected animals experience persistent lymphocytosis, characterized by an elevated number of lymphocytes in the bloodstream. If not monitored and managed, a subset of these persistently infected cattle may advance to lymphosarcoma. This condition typically presents as tumors in different lymphoid tissues, impacting various organs and overall health and productivity. Furthermore, recent research has highlighted the potential association between the occurrence of breast and lung cancer in humans and the presence of BLV. This review will delve into the recent discoveries concerning BLV, specifically exploring its epidemiology, the economic impact it has on the global cattle industry, its implications for human medicine, and the association between different alleles of the major histocompatibility complex (MHC) and susceptibility or resistance to BLV.

    Keywords: Bovine leukemia virus, Enzootic bovine leukosis, Major histocompatibility complex, Retroviridae
  • W. A. Abd El-Ghany * Pages 301-312

    In recent years, the hazardous use of antibiotic growth promotors in the poultry industry has led to the development of drug resistance and violative tissue residues. Therefore, the European Union Regulation banned application of these growth promotors, and the international authorities have searched for other natural and safe feed additive sources as substitutes for antibiotics. Chitosan has been used as a feed-additive alternative in veterinary medicine practices worldwide. Chitosan and chitosan-based nanoparticles have been extensively investigated in the poultry production system and have proved several positive impacts. The overall performance parameters of broilers and layers have been improved following dietary treatments with chitosan. Besides, chitosan showed antimicrobial activity against many bacterial, fungal, viral, and parasitic diseases as well as boosting of the immune response. Modulation of the antioxidant activity and modification of some blood parameters have also been detected owing to dietary chitosan supplementations. Moreover, chitosan nanoparticles have been now applied as a vaccine delivery vehicle and a mucosal adjuvant for many important poultry bacterial and viral diseases. Therefore, this review article sheds light on the effects of chitosan and its nanoparticle forms on the production traits of broilers and layers, their antimicrobial, immuno-regulatory, and antioxidant properties, as well as their effects on the blood constituents and vaccine production.

    Keywords: Antioxidant, antimicrobial, Chitosan nanoparticles, Immunity, Poultry production trait, Vaccine
  • M. El-Sayad, H. El-Taweel, A. Ahmed, N. Abd El-Latif * Pages 313-319
    Background

    Sarcocystis species are coccidian protozoan zoonotic parasites of the phylum Apicomplexa. There is a large diversity of Sarcocystis species. Some of them are pathogenic and dangerous to humans, domestic, and wild animals. Cattle are common intermediate hosts. The infection of meat with different species of Sarcocystis can be serious for public health.

    Aims

    The current study aimed to determine the prevalence of sarcocystosis in slaughtered buffaloes in Tanta city abattoirs, Nile Delta, Egypt.

    Methods

    Morphological and histological examinations and a molecular study were undertaken. A total of 517 locally bred buffaloes were slaughtered in Tanta city, Egypt. Each buffalo carcass was visually inspected for the presence of Sarcocystis macrocysts. Fifty tissue samples containing suspected cysts were examined by using different techniques including histology, transmission electron microscope (TEM), and PCR.

    Results

    By visual inspection, the overall prevalence of suspected sarcocystosis was 26.5%. The highest infection rate was detected visually from the esophagus followed by skeletal muscles and diaphragm whereas the least was recorded in the tongue. Histological and TEM examination showed that the cysts were packed with bradyzoites separated by multiple septa. 100% of the sarcocysts diagnosed visually in the esophagus and muscles were confirmed by PCR, compared to only 25% of those detected in the tongue.

    Conclusion

    These results highlight the high prevalence of sarcocystosis among buffaloes in Egypt, possibly due to widespread environmental contamination by Sarcocystis oocysts. The use of molecular methods should be encouraged to confirm the identity of the suspected cysts.

    Keywords: Buffaloes, Egypt, Molecular, Sarcocystis spp, Ultrastructure
  • P. Tikute, D. Narang *, M. Chandra, S. Turkar, K. Gupta Pages 320-327
    Background

    Mycobacterium avium complex (MAC) is connected to human immunosuppressive diseases, including HIV-AIDS, and may pose a zoonotic threat. MAC causes lymphadenopathy in children, respiratory infection in adults, and generalized infection in immunocompromised individuals. Infection with nontuberculous Mycobacteria (NTM) in humans is now primarily brought on by MAC. Recently, MAC members have emerged as pathogenic organisms for animals and humans. While dogs are generally resistant to mycobacterial infections, there have been some cases of infection that result in systemic or disseminated diseases. The organisms can be transmitted to dogs through oral contact, and their faeces can be a possible source of infection for dog owners. It is important to note that this ailment is zoonotic, especially if infected pet dogs are in prolonged contact with their humans.

    Aims

    The study was planned to demonstrate the occurrence of MAC organisms and other Mycobacteria in dogs associated with lymphadenopathy cases with special emphasis on lymphadenitis.

    Methods

    A total of 123 samples (100 lymph node aspirates, 15 lymph node tissues, and 8 blood samples) from 83 dogs suspected of lymphadenitis accompanied by gastroenteritis, chronic skin infections, immunosuppression, chronic pulmonary diseases, and other chronic undiagnosed diseases were studied. The samples were processed for cytological and microscopic examination by Ziehl-Neelsen staining. Following the decontamination procedure, the aspiration and lymph node tissue samples were inoculated into Middlebrook 7H11 media for up to 8 weeks. The aspirated material was also directly used for molecular detection by triplex-nested polymerase chain reaction (nPCR) assay.

    Results

    A cytological study revealed pyogranulomatous inflammation of the lymph node tissue. Impression smears from lymph node tissues displayed the presence of acid-fast organisms. Out of 83 cases of dogs, 8 were found to be positive for Mycobacterium spp. Among those 8 positive cases, 3 were confirmed to belong to MAC, and 5 belonged to the Mycobacterium tuberculosis complex (MTB complex).

    Conclusion

    MAC and MTB are the underestimated bacteria that could be the causative agents of lymphadenitis in animals.

    Keywords: Lymph node aspirate, Lymph node tissue, Mycobacterium avium complex, Mycobacterium tuberculosis complex, nested PCR
  • F. Hamian, N. Sheikhi *, S. Charkhkar, Gh. Nikbakht Brujeni Pages 328-334
    Background

    Macrorhabdus ornithogaster (MO) is an infectious yeast which can cause acute gastric disturbances in birds. It has a worldwide distribution with a broad host-range of bird species.

    Aims

    Molecular identification and phylogenetic analysis of MO based on the 18S rRNA gene in companion birds of Iran.

    Methods

    A total of 54 stool samples were taken from birds (10 species) suspected of being infected. The presence of MO in collected stool samples was investigated using direct wet mount microscopy. Specific primers were designed to identify the MO 18S rRNA gene by using PCR. PCR products were sequenced and phylogenetic analysis was performed to determine the molecular diversity.

    Results

    The obtained results demonstrated that 44.44% and 59.26% of the samples were diagnosed positive based on the first and second specific primers, respectively. MO was detected in the feces of canary, goldfinch, budgerigar, toucan, and English budge. Phylogenetic analysis revealed that MO sequence data from canaries, finches, and goldfinches had homology with an MO isolated from a German zebra finch. Moreover, MOs from cockatiels, rosy faced love birds, and budgerigars had a high phylogenetic similarity with multiple references, including American budgerigar, Japanese cockatiel, European goldfinch, and German budgerigar.

    Conclusion

    MO exists in many species of Iranian birds, including goldfinches, budgerigars, toucans, and English budgies. As indicated by phylogenetic and polymorphism data analysis, the newly designed specific primers spanning a large portion of 18S rRNA gene of MO, provides additional tool to detect and study the molecular diversity of MO.

    Keywords: 18S rRNA, Macrorhabdus ornithogaster, PCR, Phylogenetic
  • A. A. Bhat, M. Chandrasekar, A. P. Nambi, S. Bhavani, S. Kavitha, F. A. Khan * Pages 335-338
    Background

    A patent dual-lumen dialysis catheter is one of the basic requirements for efficient extracorporeal (EC) therapy.

    Aims

    The objective of this study was to measure the resistance to blood flow offered by straight and curved-extension dual-lumen dialysis catheters used for continuous renal replacement therapy (CRRT).

    Methods

    Twenty dogs suffering from acute kidney injury (AKI) were subjected to CRRT. The dogs were allocated randomly to Group-I (curved extension catheter, n=12) or Group II (straight extension catheter, n=8), based on the type of dual-lumen catheter used in CRRT. The catheter outflow and inflow pressures were recorded at blood pump speeds of 50 ml/min and 99-100 ml/min. Data were tested for normality, and differences in mean inflow and outflow catheter resistances were evaluated for statistical significance using independent samples t-tests.

    Results

    Straight extension catheters offered lower inflow resistance than curved extension catheters at both 50 ml/min (41.50 ± 5.84 mm Hg vs. 63.75 ± 6.88 mm Hg, P=0.03) and 99-100 ml/min (63.00 ± 8.11 mm Hg vs. 86.92 ± 7.02 mm Hg, P=0.04) blood flow rates. Straight extension catheters also offered lower outflow resistance than curved catheters at 99-100 ml/min blood flow rate (-94.12 ± 7.91 mm Hg vs. -128.25 ± 7.56 mm Hg, P=0.01; the negative signs only indicate the direction of blood flow).

    Conclusion

    These findings suggest that straight-extension dual-lumen dialysis catheters perform better than the curved model in extracorporeal renal replacement therapy by considering their lower resistance to blood flow.

    Keywords: Acute kidney injury, Blood flow resistance, dog, Continuous renal replacement therapy, Dialysis catheters
  • A. Munir, A. A. Anjum *, I. Altaf, A. R. Awan Pages 339-344
    Background

    During past few years, the Ind-2001 lineage of the Middle East-South Asia topotype (ME-SA) of the foot-and-mouth disease (FMD) virus has been implicated in FMD outbreaks in Pakistan.

    Aims

    This work conducts a comprehensive evolutionary analysis of the Ind-2001 and Pan Asia II lineages, with a specific emphasis on their geographical distribution, lineage classification, and sub-lineage distribution within the region. Furthermore, it aims to expand our understanding of the conserved region of the VP1 protein.

    Methods

    Total samples (n=50) were subjected to antigen detection ELISA and RT-PCR for serotype determination. Confirmed serotype-O isolates (n=17) underwent sequencing for lineage comparison, mutation impact assessment on the VP1 protein GH loop, 3D structure prediction, and further comparative analysis.

    Results

    Isolates collected from 2017 to 2020 were identified as serotypes O/ME-SA/Pan Asia II ANT10 and O/ME-SA/Pak14. Notably, isolates collected from 2020 to 2022 belonged to a novel FMDV serotype O/ME-SA/Ind-2001e lineage. Phylogenetic analyses indicated that these strains were distinct from dominant contemporaneous strains which may challenge Pakistan’s FMD control measures. These isolates exhibited variance in the VP1 epitope, specifically in amino acid residues 135-155, known to influence neutralizing antibody generation.

    Conclusion

    Observed mutations suggest potential challenges to current vaccination efficacy against FMD. This emphasizes enhanced FMD surveillance and demonstrates that tracking the emergence of the O/ME-SA/Ind-2001e lineage is important for determining FMD control strategies in Asia.

    Keywords: Foot, mouth disease virus (FMDV), Topotype, Lineage, Emerging strain, Serotype O, ME-SA, Ind-2001e
  • A. A. Agnihotri, S. P. Awandkar *, R. C. Kulkarni, S. G. Chavhan, R. D. Suryawanshi, A. Mohan, M. B. Kulkarni, V. G. Chavan Pages 345-350
    Background

    Infectious bursal disease (IBD) caused substantial economic loss in central and western India during 2020 and 2021.

    Aims

    The study was conducted to characterize IBD virus (IBDV) from field outbreaks.

    Methods

    The study was conducted on 360 samples from 42 poultry flocks. The samples were subjected to histopathology and molecular detection, followed by phylogenetic typing of the partial VP2 gene.

    Results

    The mortality ranged from 15.25 to 60.18%. The necropsy showed hemorrhages on thigh muscles, mottled spleen, swelling of kidneys and bursae with hemorrhages, and cheesy exudate. Histopathology revealed extensive necrosis and depletion of follicular lymphoid cells within the cortex and medulla, along with widespread hemorrhages, edema, and cystic cavities in the bursa. The field isolates showed cytopathic effects in the seventh passage. The cytopathic effects included swelling, rounding, granulation of cytoplasm around the nucleus, fragmentation of the infected cells, and detachment. The reverse transcription-polymerase chain reaction amplified 664 bp partial VP2 gene. The phylogenetic analysis identified 19 field isolates as very virulent IBDVs (vvIBDVs) and three as classical strains.

    Conclusion

    The results indicated that different vvIBDV strains are involved in disease outbreaks in central and western India.

    Keywords: IBDV, India, Isolation, Phylogeny
  • A. T. Faslu Rahman, M. Sharma, A. K. Mariappan, S. D. Vinay Kumar, D. S. Rana, D. K. Pankaj, N. Kumar, P. M. Nair, P. Thamizhan, G. Saikumar, V. Singh, P. Kumar * Pages 351-356
    Background

    Osteodystrophia fibrosa (ODF) is a metabolic disorder affecting the skeletal system, causing progressive loss of calcified bone mass and its replacement with fibrous tissue, which may be a sequel to primary or secondary hyperparathyroidism. This report intends to document the clinicopathological findings of ODF in a flock of young goats fed primarily on a wheat bran-rich diet.

    Case description: 

    In a flock of 50 stall-fed goats aged 1 to 2 years, seven were clinically presented with bilateral facial enlargement, leading to dyspnea and difficulty in prehension and mastication. Among the seven clinically affected goats, four died in 2 months.

    Findings/treatment and outcome: 

    The clinical examination revealed bilateral mandibular enlargement and limb deformities. On radiography, the maxilla and mandible had decreased radiopacity. Fine needle aspiration cytology (FNAC) from the affected bones showed occasional fibroblasts and individual osteoclasts clusters. On necropsy, the enlarged mandible revealed a meaty consistency. Undecalcified histological sections of the mandible showed severe osteopenia, multiple osteoclasts, Howship’s lacunae, and extensive fibroplasia. Dietary corrective measures led to the prevention of ODF in the rest of the flock.

    Conclusion

    Excessive wheat bran feeding in stallfed goats might have led to calcium and phosphorus imbalance, resulting in nutritional secondary hyperparathyroidism and subsequent skeletal deformities. FNAC of the affected bones, gross and histological findings provide a clinicopathological diagnosis of ODF.

    Keywords: Goat, Osteodystrophia fibrosa, Secondary hyperparathyroidism
  • N. Babu Prasath *, J. Selvaraj Pages 357-364
    Background

    The paper describes the first documentary evidence of intestinal histoplasmosis in Indian goats.

    Case description:

     A goat flock in delta region of Tamil Nadu with a report of mortality of eight animals with the history of inappetence, constipation, tenesmus and hematochezia. Three goat carcasses were presented for necropsy.

    Findings/treatment and outcome:

     Postmortem examination showed mesenteric lymphadenomegaly with greyish yellow viscous contents. Ileum contained scattered dark brownish tubular concretions inside the lumen. Colon and caecum had scattered firm serosal and mucosal nodules with caseous exudate. Lumen contained viscous haemorrhagic content. Mucosa of the colon showed numerous tiny ulcers. Urinary bladder serosa showed a focal firm nodule with caseous exudate and irregular firm mass. Microscopically, lung revealed oval inclusions with clear halo in pulmonary macrophages. Caecum and colon showed ulcers with necrotic core. Necrotic border showed multinucleated giant cells and oval bodies with clear halo. Mesenteric lymph node and urinary bladder revealed pyogranulomatous inflammation with aggregation of macrophages filled with numerous tiny inclusions. Periodic acid-Schiff and Grocott’s methanamine silver staining techniques and morphological features of the inclusion confirmed it as Histoplasma capsulatum. The case showed a resemblance with human colonic histoplasmosis.

    Conclusion

    This report documents the first incidence of intestinal histoplasmosis in goats. Interestingly, the intestinal form of histoplasmosis is considered to be common in humans and it showed similarity with human disease in goats based on the gross and microscopic lesions.

    Keywords: Caseous lymphadenitis, Goats, Hemorrhagic-ulcerative colitis, Histoplasmosis, Pyogranulomatous cystitis
  • G. Yuzbasioglu-Ozturk *, A. Gulcubuk, H. Ozturk-Gurgen, A. Demirutku, Z. N. Akcasiz, S. Ozkul Pages 365-368
    Background

    Extragonadal teratoma in the head and neck region is unusual in veterinary medicine. So far, only one case of oropharyngeal teratoma has been reported in a cat.

    Case description:

     In this report, a 5-month-old kitten was brought to the clinic with the complaint of difficulty breathing, food intake, and oropharyngeal mass. In clinical examination, there was a large mass, protruding from the localization included left buccal mucosa, soft palate, and extending into the oropharynx but no cranial extension was observed in CT scans. The mass was completely resected. Macroscopically, the mass measured 4.5 × 6.5 cm2 and contained solid and cystic areas associated with soft and hard tissue components.

    Findings/treatment and outcome:

     Histopathology revealed an extragonadal solid-cystic (grade 0) oropharyngeal mature teratoma containing structures from endoderm, mesoderm, and ectoderm. After an 8-month follow-up control period, no signs of recurrence were observed.

    Conclusion

    The case was deemed worthy of being presented with its clinical, radiological, and pathological findings, and complete resection was curative for mature teratoma.

    Keywords: CT scan, Feline, Mature, Oropharyngeal, Teratoma
  • M. Sharma, M. Asok Kumar *, M. Karikalan, A. T. Faslu Rahman, M. Vivek Srinivas, H. Ram, A. M. Pawde, U. Shukla, B. M. Yadav, K. Dhama, G. Saikumar Pages 369-373
    Background

    Heterakidosis is one of the most prevalent parasitic diseases in birds, the caecae of a variety of wild and domestic birds are infected with these nematodes. In pheasants, nodular typhlitis is a lethal disease caused mainly by infection with Heterakis isolonche alone or in conjunction with Heterakis gallinarum. H. gallinarum has long been recognized to infect birds with low pathogenicity, with only a few fatal cases previously reported.

    Case description: 

    This paper describes a case of fatal nodular typhlitis due to H. gallinarum in a male and female pair of adult golden pheasants (Chrysolophus pictus) from a zoological garden in Uttar Pradesh, India.

    Findings/treatment and outcome: 

    The caecum had multiple serosal and mucosal nodules, the majority of which were found to contain various stages of parasites embedded in the center along with the free forms in the caecal contents. Histopathologically, these nodules were generally represented by granulomas centered on necrotic parasite debris, with the occasional reactive fibrous hyperplastic tissue reaction. Based on the morphology and nematode-specific internal transcribed spacer (ITS) ITS1-5.8 rRNA-ITS2 region-based PCR, the nematode was identified as H. gallinarum. The presence of H. gallinarum was further confirmed by sequencing the ITS region followed by phylogenetic analysis. According to the author’s best knowledge, this is the first instance of H. gallinarum being linked to nodular typhlitis in pheasants in India.

    Conclusion

    Our findings confirm that H. gallinarum, other than H. isolonche, can induce severe nodular typhlitis with a fatal outcome in pheasants.

    Keywords: Heterakis gallinarum, Heterakis isolonche, India, Nodular typhlitis, Pheasants