فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 78، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/03/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بررسی رابطه رهبری اخلاقی و معنویت سازمانی با فرسودگی شغلی، نقش میانجی یادگیری سازمانی
    علی اکبر عقیقی، وحید میرزایی*، مجید قدیمی تولکی صفحه 1

    پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین رهبری اخلاقی و معنویت سازمانی با فرسودگی شغلی با نقش میانجی یادگیری سازمانی شکل گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان مقطع متوسطه شهر مشهد است که با استفاده از فرمول کوکران 110 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی - همبستگی است. برای گردآوری دادها از چهار پرسش نامه استاندارد استفاده گردید؛ بدین صورت که برای سنجش رهبری اخلاقی از پرسش نامه استاندارد کالشون و همکاران (2011)، برای سنجش معنویت سازمانی از پرسش نامه میلیمن و همکاران (2003)، برای آزمودن فرسودگی شغلی از پرسش نامه مسلچ (1981) و برای سنجش یادگیری سازمانی از پرسش نامه نیفه (2001) استفاده شد. روایی پرسش نامه ها بر اساس روایی محتوا و سازه مورد بررسی و تایید قرار گرفتند. پایایی پرسش نامه ها با روش ضریب آلفای کرونباخ برآورد و تایید شد. برای تجزیه وتحلیل آماری اطلاعات جمع آوری شده از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار PLS4 بهره گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که رهبری اخلاقی و وجود معنویت در محیط کار اثر معکوس و معناداری بر فرسودگی شغلی کارکنان دارد و یادگیری سازمانی نیز تقویت کننده اثر این دو پدیده بر فرسودگی شغلی کارکنان بوده و این رابطه را میانجی گری می کند با توجه به تایید تمامی فرضیه های تحقیق، پیشنهادهایی در خصوص نحوه انتخاب و آموزش مدیران مدارس، ایجاد محیط همدلانه، کاهش و رفع فرسودگی کارکنان و اعتلای اهداف سازمانی مدارس ارائه شده است

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، فرسودگی شغلی، معنویت سازمانی، رهبری اخلاقی
  • شناسایی و اولویت بندی عناصر برنامه درسی پایدار برای رشته های مدیریت با رویکرد زیست محیطی در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران
    الهام نورین، صغری افکانه *، کامران محمدخانی صفحه 2

    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عناصر برنامه درسی پایدار برای رشته های مدیریت با رویکرد زیست محیطی در دانشگاه آزاد انجام شد.هدف پژوهش کاربردی و نوع داده ها، آمیخته از نوع اکتشافی در بخش کیفی فراترکیب و تحلیل متون مصاحبه و در بخش کمی توصیفی-پیمایشی بود. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل مبانی نظری و پیشینه مرتبط پایگاه های داده داخلی و خارجی و برای بخش مصاحبه جامعه خبرگان بود.حجم نمونه در بخش کیفی نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند و در بخش کمی حجم نمونه بر اساس محاسبه حجم نمونه در معادلات ساختاری با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای انتخاب شد. ابزارگردآوری در بخش کیفی مرور سیستماتیک ادبیات و مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود.روش تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی تحلیل مضمون و در بخش کمی آمار توصیفی و استنباطی بود. یافته ها نشان داد که عناصر شناسایی شده برنامه درسی پایدار برای رشته های مدیریت با رویکرد زیست محیطی در دانشگاه آزاد شامل 5 عنصربوده که به ترتیب اولویت عبارتند: هدف (مولفه های آشنایی با مفاهیم،مدیریت وحفاظت از محیط زیست، رابطه با جامعه و..)، محتوا (مولفه های مفاهیم و اصول مدیریت، ابزارها و روش ها، حقوق و تنظیمات، استراتژی ها و سیاست ها، اقتصاد سبز و مدیریت منابع زیست محیطی، اخلاق و مسئولیت اجتماعی، نوآوری) روش های یادگیری (روش های تعاملی، عملی و تجربی، مبتنی بر پروژه) روش های ارزشیابی (عملکرد،محتوا و درس ها،محیط آموزشی،تاثیر اجتماعی) منابع (استفاده از مواد پایدار،چرخه عمر محصولات،توانمندی ها در ارزیابی مواد) که هر کدام از این مولفه ها خود شامل چند شاخص بودند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی پایدار، رشته مدیریت، رویکرد زیست محیطی
  • بررسی تطبیقی آموزش دوزبانه ها در نظام های آموزشی (موردمطالعه: ایران، امریکا و استرالیا)
    جواد جهاندیده * صفحه 3

    زبان یکی از موضوعات مهم فرهنگی است که در فرهنگ های مختلف دیدگاه های مختلفی نسبت به آن وجود دارد. بررسی شباهت ها و تفاوت های بین فرهنگی می تواند به شناخت بهتر فرهنگ ها کمک کند. نهادهای آموزشی در جوامع نیز به عنوان ارکان تاثیرگذار در فرهنگ، به طور مستقیم یا غیرمستقیم از این مسئله تاثیر می پذیرند. هدف مقاله حاضر شناسایی و مقایسه شباهت ها و تفاوت های آموزش دوزبانه در کشور ایران با کشورهای امریکا و استرالیا بود. این پژوهش از نوع مطالعه اسنادی با رویکرد تحلیلی- تطبیقی مبتنی بر تجزیه وتحلیل مقایسه ای بر اساس روش بردی بوده است. داده های پژوهش از طریق پایگاه های اطلاع رسانی رسمی، اسناد و مدارک کتابخانه ای، گزارش های تحقیقی و جست وجو در وب سایت های وزارت آموزش وپرورش کشورهای موردمطالعه جمع آوری شده است. جامعه پژوهش فعالیت های آموزش دوزبانه در کشورهای منتخب بوده است. در این مطالعه کشورهای به صورت هدفمند انتخاب شدند. یافته ها نشان داد که آموزش دوزبانه به صورت کم وبیش در هر سه کشور وجود دارد ولی کشور امریکا زودتر از استرالیا و ایران به آموزش دوزبانه ها به صورت رسمی پرداخته است. یافته ها همچنین نشان داد همه کشورهای موردمطالعه برنامه های در خصوص آموزش دوزبانه دارند ولی تفاوتی که باهم دارند در این است که بعضی کشورها نظیر امریکا و استرالیا چندین برنامه (انتقالی، غوطه وری و دوسویه) برای آموزش دوزبانه ها دارند ولی کشور ایران تنها از غوطه وری ساختارمند استفاده می کند.

    کلیدواژگان: آموزش، چندزبانه ها، دوزبانه ها، مطالعه تطبیقی.
  • نقش سرمایه های تحولی درونی و بیرونی در پیش بینی عملکرد تحصیلی درس کار و فناوری و مطالعات اجتماعی دانش آموزان پایه نهم
    آرزو غفوری *، محمدمهدی شریعت باقری، ابراهیم صفی خانی، مهدی رضایی صفحه 5

    پیشرفت مثبت در دوران نوجوانی پیامدهای مادام العمر دارد؛ یکی از دغدغه های اصلی نظام های آموزشی، تلاش برای جستجوی راه هایی برای ارتقاء عملکرد تحصیلی دانش آموزان است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سرمایه های تحولی درونی و بیرونی در پیش بینی عملکرد تحصیلی درس کار و فناوری و مطالعات اجتماعی دانش آموزان پایه نهم انجام شد. ابعاد سرمایه های تحولی درونی شامل تعهد به یادگیری، ارزشهای مثبت، شایستگی های اجتماعی و هویت مثبت و ابعاد سرمایه های تحولی بیرونی شامل حمایت، توانمندسازی، محدوده ها وانتظارات و استفاده سازنده از زمان است. این پژوهش، از نوع پیمایشی و از لحاظ روش تحلیل داده، از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه دانش آموزان پایه نهم استان قزوین بودند. از طریق نمونه گیری خوشه ای، پرسشنامه ها در بستر شاد در اختیار دانش آموزان قرار گرفت. به منظور تعیین سهم متغیرهای مستقل در پیش بینی متغیر وابسته از تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن بود که همبستگی بین متغیر سرمایه تحولی و خرده مقیاس های آن با عملکرد دانش آموزان در دروس کار و فناوری و مطالعات اجتماعی معنی دار می باشد که با افزایش نمره سرمایه های تحولی دانش آموزان، عملکرد تحصیلی آنان نیز ارتقاء می یابد.

    کلیدواژگان: سرمایه های تحولی درونی و بیرونی، عملکرد، دروس کار و فناوری، مطالعات اجتماعی، پایه نهم
  • اثربخشی مداخله رایانه یار حافظه فعال بر اضطراب ریاضی، حافظه فعال و عملکرد ریاضی دانش-آموزان دارای اختلال یادگیری پایه پنجم
    افسانه زارکوئی پور * صفحه 6
    مقدمه

    دانش آموزان دارای اختلال یادگیری دارای مشکلات شناختی می باشند که جهت کاهش آن نیاز به مداخلات آموزشی دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله رایانه یار حافظه فعال بر اضطراب ریاضی، حافظه فعال و عملکرد ریاضی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی بود.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزء پژوهش های کاربردی و از لحاظ روش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه آزمایش و گواه است. جامعه پژوهش را کلیه دانش آموزان پایه پنجم دارای اختلال ریاضی شهرستان کرمان که در سال تحصیلی 1399 تشکیل دادند که از بین آنها به صورت تصادفی خوشه-ای چند مرحله ای 30 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به دو گروه 15 نفری تقسیم شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه آزمون ماتریس های پیش رونده ریون (1938)، آزمون ریاضی کی مت (1985)، مقیاس اضطراب ریاضی (2009)، آزمون حافظه فعال back-N (1985) و آزمون عملکرد ریاضی پایه پنجم (1398) بود. داده ها با استفاده از روش های آماری نظیر میانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که آموزش مداخله رایانه یار حافظه فعال بر اضطراب ریاضی، حافظه فعال و عملکرد ریاضی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی پایه پنجم در سطح 01/0P< تاثیر معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    نتیجه می شود که آموزش مداخله رایانه یار حافظه فعال موجب کاهش اضطراب ریاضی، افزایش حافظه فعال و عملکرد ریاضی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی پایه پنجم شد.

    کلیدواژگان: واژه های کلیدی، اختلال یادگیری ریاضی، اضطراب ریاضی، حافظه فعال، مداخله رایانه یار
  • نقش میانجی اشتیاق تحصیلی در رابطه بین کمال گرایی و صفات شخصیت با استرس تحصیلی
    فاطمه پهلوان زاده، محبوبه خنشان، محمدرضا تمنایی فر* صفحه 7

    بر اساس پژوهش های گوناگون، دانش آموزان در زمان تحصیل، استرس زیادی را متحمل می شوند. استرس تحصیلی اگر شدت یابد یا ادامه پیدا کند، در زمینه سلامت روانی و بهزیستی، مشکلاتی را ایجاد می کند. لذا لازم است عوامل موثر بر استرس تحصیلی بررسی شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین استرس تحصیلی بر اساس کمال گرایی و صفات شخصیت با میانجیگری اشتیاق تحصیلی انجام گرفت. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهرستان کاشان به تعداد 6470 نفر بودند. 400 دانش آموز (200 پسر و 200 دختر) با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه استرس تحصیلی گادزلا (SLSI) ، پرسشنامه کمال گرایی چند بعدی فراست (MPS) ، پرسشنامه ویژگی های شخصیت نئو (NEO-FFI) و پرسشنامه اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران (AES) پاسخ دادند. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج نشان داد، الگوی پیشنهادی از برازش قابل قبولی برخوردار است. همچنین، نتایج نشان داد که، بین کمال گرایی، صفات شخصیت و اشتیاق تحصیلی با استرس تحصیلی رابطه معنادار وجود دارد. علاوه بر این نتایج تحلیل مسیر نشان داد که، اشتیاق تحصیلی در رابطه بین کمال گرایی و باز بودن به تجربه با استرس تحصیلی نقش میانجی دارد. یافته های پژوهش حاضر دارای تلویحات کاربردی برای روانشناسان تربیتی و مشاوران مدرسه جهت مداخله های آموزشی پیشگیرانه برای کنترل و پیشگیری از استرس تحصیلی دانش آموزان است.

    کلیدواژگان: استرس تحصیلی، کمال گرایی، صفات شخصیت، اشتیاق تحصیلی، دوره متوسطه دوم
  • طراحی الگوی غنی سازی فرایند یاددهی و یادگیری آنلاین بر اساس مطالعه پدیدارشناسانه
    لیلا کمالی، میترا کامیابی*، زهرا زین الدینی میمند، علیرضا منظری توکلی صفحه 8

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی غنی سازی فرایند یاددهی-یادگیری آنلاین بر اساس مطالعات نظری و تجربه زیسته متخصصان و کنشگران فرایند یاددهی و یادگیری آنلاین انجام شد. روش پژوهش بصورت آمیخته (ابتدا کیفی و سپس کمی) بود. در گام نخست با روش کیفی فرا ترکیب مولفه های مربوط به غنی سازی فرایند یاددهی-یادگیری آنلاین از پیشینه نظری و پژوهشی با کمک نرم افزار مکس کیودای 2018 استخراج گردید و در گام دوم با روش پدیدار شناسی وان منن(2016) مولفه های مربوطه از تجربه زیسته متخصصان و کنشگران فرایند آموزش آنلاین بدست آمد و در گام سوم با تطبیق مولفه های به دست آمده الگوی اولیه تدوین شد. پیش از تدوین الگوی نهایی، پرسشنامه ای با 59 گویه که شامل مولفه های استخراجی از فاز کیفی بودند تنظیم شد و در اختیار 25 نفر از متخصصان و کنشگران فرایند آموزش آنلاین آموزش عالی قرار گرفت.روایی محتوایی CVR مولفه های الگو محاسبه شد و بعضی از مولفه ها حذف شدند و 48 مولفه باقی ماند. در اعتبار بخشی مدل نهایی بدست آمده نیز پرسشنامه ای با 48 مولفه در بین 25 نفر نمونه توزیع شد و اعتبار مولفه ها با میانگین و انحراف معبار و آزمون تی مورد تایید قرار گرفت و الگوی نهایی غنی سازی فرایند یاددهی-یادگیری آنلاین بر اساس چهار مضمون قابلیت سیستم آموزشی، شایستگی های یاددهنده، شایستگی های یادگیرنده و ساختار خانواده تدوین شد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه، یاددهی - یادگیری آنلاین، غنی سازی، طراحی الگو، تجربه زیسته، پدیدار شناسی
  • شناسایی عوامل موثر بر یادگیری الکترونیک با روش سنتز پژوهی بر گرفته از پایگاه های اطلاعاتی در بازه زمانی (1389تا 1402ش) و (2010 تا 2023 م)
    علی مظلومی*، حسین مومنی مهموئی صفحه 9

    هدف پژوهش برسی عوامل موثر بر یادگیری الکترونیک است ؛ روش این پژوهش به صورت کیفی و از نوع سنتز پژوهی است جامعه آماری ، پژوهش های متعددی که در مقاله های داخلی و خارجی انجام شده می باشد و پایگاه اطلاعات در بازه زمانی (1389-1402ش) و (2010-2023م) به تعداد 162مقاله بود . تمامی مقالات دریافت شده طی واکاوی محتوایی ، دسته بندی و غلبالگری شدند و تعداد 73 مقاله (23منبع خارجی و 50منبع داخلی) که واجد شرایط مد نظر پژوهش بودند مورد برسی قرار گرفتند و در نهایت مقاله ها برای خواندن مجدد ، کد گذاری شاخص ها و مفاهیم شان استخراج شد و با نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب و مورد برسی قرار گرفت . به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از چک لیست محقق ساخته جهت گزارش و ثبت اطلاعات پژوهش اولیه که از طریق جستجو با واژگان کلیدی متفاوت و مرتبط با هدف پژوهش ها گرد آوری شدند ، استفاده شد . جهت تحلیل یافته شده از الگوی 6 مرحله ای سنتز پژوهی روبرتس استفاده شد و در بررسی اعتماد داده چارچوب ارائه شده ، از 4 معیار ؛ باورپذیری ، انتقال پذیری ، اطمینان پذیری و تایید پذیری استفاده گردید و حاصل تحلیل محتوای استقرایی و ترکیبی مقولات ، استخراج چهارچوب مفهومی در حوزه ی فناوری محوری ، انگیزش محوری ، محتوا محوری ، سازمان محوری ، خدمات محوری ، طراحی محوری ، اجتماع محوری می باشد .

    کلیدواژگان: سنتز پژوهی، یادگیری الکترونیک، فناوری محوری، انگیزش محوری، محتوا محوری .
  • تبیین ضرورت برنامه درسی آموزش مجازی ریاضی دوره ابتدایی
    مینا علیرضا خضابی*، علیرضا عراقیه، زهرا رحیمی، عباس خورشیدی صفحات 81-131

    هدف از انجام پژوهش حاضر تحلیل و تبیین ضرورت برنامه درسی آموزش مجازی ریاضیات دوره ابتدایی بود. روش پژوهش تحلیل مضمون و جامعه آماری شامل پژوهش ها و اسنادی بوده که با ملاک های پژوهش حاضر هماهنگی داشته است. نمونه مورد مطالعه تعداد 36 مقاله بوده که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند مورد بررسی قرار گرفته اند. در این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی تلاش شده تحلیل داده ها با توجه به روش تحلیل مضمون در قالب مضامین پایه، مضامین سازمان دهنده و مضامین فراگیر نمایش داده شود؛ به این صورت که همه نکات کلیدی و ایده های مهم مرتبط با برنامه درسی آموزش مجازی ریاضی دوره ابتدایی در سه حوزه مهم؛ فناوری، معلم و دانش آموز، به عنوان مضامین پایه شناسایی شدند، سپس با تجزیه و تحلیل داده های اولیه، کدهای هم گروه با مفاهیم مشابه ترکیب گردید و مضامین سازمان دهنده آشکار شد. در مرحله بعد این مضامین در چهار مولفه؛ هدف، محتوا، روش های تدریس و شیوه های ارزشیابی به عنوان مضامین فراگیر برنامه درسی آموزش مجازی ریاضیات ابتدایی شناسایی و مشخص گردیدند. در نهایت تلاش شد بر مبنای مضامین سازمان دهنده و مضامین فراگیر شناسایی شده، شبکه مضامین در ارتباط با موضوع آموزش مجازی ریاضی رسم گردد. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، توجه و تمرکز بر شبکه مضامین ترسیم شده، کمک مهمی در شناسایی عوامل موثر در برنامه درسی آموزش مجازی ریاضی و راهگشای ابعاد مجهول آن می باشد و می تواند پایه مطالعاتی در زمینه بسیاری از پژوهش ها و تحقیقات در این حوزه قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی ابتدایی، آموزش مجازی ریاضی، دوره ابتدایی
|
  • Examining the Relationship between Ethical Leadership and Spirituality on Job Burnout with the mediating role of Organizational Learning
    Aliakbar Aghighi, Vahid Mirzaei *, Majid Ghadimi Tavakoli Page 1

    The present study aims to discover the relationship between ethical leadership and organizational spirituality on job burnout and to study the possible mediation of organizational learning in between. The statistical population of this study consisted of all the second stage of highschool teachers of the Iranian of Mashad who were selected as a sample using Cochran's formula. This research is applicative, in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of nature and method. The data collection tools are questionnaires. The validity of the questionnaires was confirmed using face and structural validity and the reliability was ssconfirmed using Cronbach's alpha coefficient. Structural equation modeling and PLS4 software was used for statistical analysis of the collected data. The results contribute to new knowledge that both organizational spirituality and ethical leadership have a direct and reversal relationship with the organizational burnout and in the meantime organizational learning Plays a mediating role through reducing the effects of organizational burnout among the employees improving the anti-productive organizational behaviours, while receiving a direct and positive effect from both the ethical leadership and organizational spirituality. According to the confirmation of all the research hypotheses, suggestions have been made regarding how to choose and train the school managers and how to eliminate and reduce organizational burnout among the teachers.

    Keywords: Organizational Learning, Job Burnout, Organizational Spirituality, Ethical Leadership
  • Identify and Prioritize the Cultural Elements of Sustainable Curriculum for Management with Environmental Approach at Islamic Azad University of Tehran Province
    Elham Noorin, Soghra Afkaneh Page 2

    This research was carried out with the aim of identifying and prioritizing sustainable curriculum elements for management majors with an environmental approach in University.The purpose of the applied research and the type of data is a combination of exploratory type in the qualitative part, meta-synthesis and analysis of interview texts, and descriptive-survey in the quantitative part. Was.The population studied in the qualitative part included the theoretical foundations and related background of internal and external databases and for the interview part of the expert community. The sample size in the qualitative part was targeted non-random sampling and in the quantitative part, the sample size was based on the calculation of the sample size in The structural equations were selected by step wise cluster random sampling method.The collection tools were systematic literature review and semi-structured interviews in the qualitative part, and researcher-made questionnaires in the quantitative part.The method of data analysis was thematic analysis in the qualitative part and descriptive and inferential statistics in the quantitative part.The findings showed that the identified elements of the sustainable curriculum for management majors with an environmental approach in University included 5 elements,which in order of priority are:Purpose (components of getting to know the concepts, management)content (components of management concepts and principles,tools and methods,rights and settings,strategies and policies, green economy and environmental resource management) learning methods (interactive, practical and experimental methods, project-based) evaluation methods (performance, content and lessons, educational environment.resources(use of sustainable materials, product life cycle.that each of these components included several indicators.

    Keywords: Sustainable Curriculum, Management Field, Environmental Approach
  • comparative study of bilingual education in educational systems (Case study: Iran, USA and Australia)
    Javad Jahandideh * Page 3

    Language is one of the important cultural issues that there are different views on it in different cultures. Examining intercultural similarities and differences can help to better understand cultures. Educational institutions in societies, as influential elements in culture, are directly or indirectly affected by this issue. The purpose of this article was to identify and compare the similarities and differences between bilingual education in Iran and the United States and Australia. This research is a documentary study with an analytical-comparative approach based on comparative analysis based on "Berdy" method. Research data has been collected through official databases, library documents, research reports and searches on the websites of the Ministry of Education of the countries under study. The research population has been bilingual education activities in selected countries. In this study, countries were purposefully selected. The findings show that bilingual education is more or less present in all three countries, but the United States has officially started bilingual education earlier than Australia and Iran. The findings also showed that all the countries studied have programs for bilingual education, but the difference between them is that some countries such as the United States and Australia have several programs (transitional, immersion and two-way) for bilingual education, but Iran uses only structured immersion.

    Keywords: Education, Multilinguals, Bilinguals, Comparative Study
  • The Role of Internal and External developmental assets in Predicting the Academic Performance of Work and Technology course and Social Studies course for Ninth Grade Students
    Arezu Ghafoori *, Mohammadmahdi Shariat Bagheri, Ebrahim Safikhanie, Mahdi Rezaie Page 5

    Positive development during adolescence has lifelong consequences; developmental assets frameworks contribute to the well-being of newcomers, including avoiding high-risk behaviors and engaging in positive or thriving behaviors. One of the main concerns of educational systems is trying to find ways to improve students' academic performance. The statistical population of the research was all ninth grade students of Qazvin province. Various psychological factors can affect academic performance. The aim of this study was to investigate the role of internal and external developmental assets in predicting the academic performance of ninth grade students in work and technology and social studies. With the cluster sampling strategy, the questionnaires were provided to the students in a Shad environment. Regression analysis was used to determine the contribution of independent variables in predicting the dependent variable. The results of the present study indicate that the correlation (relationship) between the variable of developmental assets and its subscales and students 'performance in work and technology and social studies is significant, which with increasing students' developmental assets score, their academic performance also improves.

    Keywords: Internal, External Developmental Assets, Performance, Work, Technology Course, Social Studies Course, Ninth Grade Students
  • The effectiveness of active memory computer intervention on math anxiety, working memory and math performance of students with math learning disorders
    Afsaneh Zarco * Page 6
  • The mediating role of academic enthusiasm in the relationship between perfectionism and personality traits with academic stress
    Fateme Pahlevanzadeh, Mahboobeh Khanshan, Mohammadreza Tamannaeifar * Page 7

    According to various researches, students suffer a lot of stress during their studies. Academic stress, if intensified or continued, causes problems in the field of mental health and well-being. Therefore, it is necessary to investigate the factors affecting academic stress. Therefore, the present study was conducted with the aim of explaining academic stress based on perfectionism and personality traits with the mediation of academic enthusiasm.The current research was of a descriptive-correlation type. The statistical population of the research included all 6470 male and female secondary school students of Kashan city. 400 students (200 boys and 200 girls) were selected by cluster sampling method and were administered the Godzilla Academic Stress Questionnaire (SLSI), the Frost Multidimensional Perfectionism Questionnaire (MPS), the Neo Personality Personality Questionnaire (NEO-FFI) and the questionnaire Fredericks et al (AES) responded.The evaluation of the proposed model was done using structural equation modeling. The results showed that the proposed model has an acceptable fit. Also, the results showed that there is a significant relationship between perfectionism, personality traits and academic enthusiasm with academic stress. In addition, the results of the path analysis showed that academic enthusiasm plays a mediating role in the relationship between perfectionism and openness to experience with academic stress. The findings of the present research have practical implications for educational psychologists and school counselors for preventive educational interventions to control and prevent academic stress of students

    Keywords: Academic Stress, Perfectionism, Personality Traits, Academic Enthusiasm., Second High School
  • Designing a model for enhancing the online teaching-learning process in higher education based on a phenomenological study
    Leila Kamali, Mitra Kamyabi*, Zahra Zeinaddini, Alireza Manzari Page 8

    The present research aimed to design a model for enhancing the online teaching-learning process based on theoretical studies and the lived experience of professionals and practitioners of the online teaching and learning process. The research method was mixed (first qualitative and then quantitative). In the first step, using meta-synthesis, the factors for the enhancement of the online teaching-learning process were extracted from theoretical and research backgrounds with qualitative methods using MAXQDA 2018 software. In the second step, relevant factors were obtained using the phenomenological method of Van Manen (2016) from the lived experiences of professionals and practitioners in the virtual learning process, and in the third step, the initial model was compiled using the obtained factors. Before editing the final model, a 59-item questionnaire containing items from the qualitative phase was developed and distributed among 25 professionals and practitioners in the virtual learning process of higher education. The content validity ratio (CVR) of model items was calculated, and after omitting some items, 48 items remained. To validate the final model, a 48-item questionnaire was also distributed among 25 samples, and the validity of the items was confirmed with mean and standard deviation and t-test, and the final model for enhancing the online teaching-learning process was formulated based on four themes: the capabilities of the educational system, teacher competency, learner competency, and family structure.

  • Identifying effective factors on electronic learning with research synthesis method Taken from databases in the time period (1389 to 1402) and (2010 to 2023).
    Ali Mazlomi * Page 9

    The purpose of the research is to investigate the factors affecting electronic learning; The method of this research is qualitative and synthesis research, the statistical population, numerous researches that have been conducted in domestic and foreign articles, and the database was 162 articles in the time period (1402-1389) and (2023-2010) . All the received articles were categorized and dominated during the content analysis and 73 articles (23 external sources and 50 internal sources) that were eligible for the research were examined and finally the articles were extracted for re-reading, coding of their indicators and concepts and were selected and examined as a statistical sample with purposeful sampling . In order to collect the required information, the checklist made by the researcher was used to report and record the primary research information, which was collected through searching with different key words and related to the purpose of the research. In order to analyze the findings, the 6-step model of Roberts' research synthesis was used, And in checking the trust of data from the provided framework, from 4 criteria; Believability, transferability, reliability and confirmability were used and the result of the inductive and combined content analysis of the categories was the extraction of a conceptual framework in the field of technology-oriented, motivation-oriented, content-oriented, organization-oriented, service-oriented, design-oriented, community-oriented.

    Keywords: Research Synthesis, Electronic Learning, Technology-Oriented, Motivation-Oriented, Content-Oriented
  • Explaining the necessity of a virtual mathematics curriculum for elementary education
    Mina Alireza Khazabi*, Alireza Araghieh, Zahra Rahimi, Abbas Khorshidi Pages 81-131

    The aim of the present research was to analyze and explain the necessity of a virtual mathematics curriculum for elementary education. The research method employed was content analysis, and the statistical population consisted of previous studies and documents that were aligned with the criteria of the present research. A sample of 36 articles was selected for examination using purposive sampling. In this study, a qualitative approach was used to analyze the data based on the content analysis method, categorizing the data into fundamental themes, organizing themes, and overarching themes. All key points and important ideas related to the virtual mathematics curriculum for elementary education were identified as fundamental themes within three important domains: technology, teacher, and student. Subsequently, through the analysis of the primary data, co-grouping codes with similar concepts were combined, and organizing themes emerged. In the next stage, these themes were identified and determined as overarching themes in four components: objectives, content, teaching methods, and assessment methods for the virtual mathematics curriculum for elementary education. Finally, based on the identified organizing and overarching themes, a thematic network related to the topic of virtual mathematics education was depicted. According to the findings of the present research, focusing on the drawn thematic network can significantly contribute to identifying influential factors in the virtual mathematics curriculum and shedding light on its unknown dimensions. It can serve as a foundation for further studies and research in this field.

    Keywords: Elementary Curriculum, Virtual Mathematics Education, Elementary Level