فهرست مطالب

مدیریت و چشم انداز آموزش - سال ششم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1403)

نشریه مدیریت و چشم انداز آموزش
سال ششم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/26
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمدرضا رسولی، غفار تاری*، حسین بقایی صفحات 1-25

    هدف پژوهش حاضر بررسی پیشایندها و پیامدهای شایستگی حرفه ای مدیران مدارس با تاکید بر پایداری محیطی و توسعه پایدار می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی شامل صاحبنظران و اساتید حوزه تعلیم و تربیت در شهر تهران بودند که نمونه گیری به شیوه هدفمند انجام شد و در بخش کمی جهت اعتبار یابی الگوی پژوهش، مدیران مدارس متوسطه در شهر تهران به شیوه نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب شدند. در بخش کیفی پژوهش با استفاده از مصاحبه اطلاعات و داده های لازم از صاحبنظران و اساتید حوزه تعلیم و تربیت جمع آوری گردیده و سپس مدل شایستگی حرفه ای مدیران مدارس به عنوان پیشران موثر وکلیدی توسعه پایدار براساس پرسشنامه اعتبارسنجی شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDA 18 و PLS-Smart 3 استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که مدل شایستگی حرفه ای مدیران شامل توانمندسازهای شایستگی مهارتی، شایستگی مدیریتی و شایستگی های اخلاق و رفتار حرفه ای، توسعه مدیران، شاخصه های اجتماعی مدیران، تاسیس گروه های کاری جهت ارتقای عملکرد و شایستگی سبز، شایستگی های نگرشی، شایستگی های دانشی، شایستگی آموزشی، شایستگی های تجاری سازی دانش- مهارت و فناوری، روحیه پرکاری، اصلاح الگوی مصرف، مشارکت در توسعه و حرکت به سمت اقتدار ملی می شود که منجر به تحقق نتایج روحیه پرکاری، اصلاح الگوی مصرف، مشارکت در توسعه، حرکت به سمت اقتدار ملی، مدیریت تنوع و تکثرو تقویت رابطه انسان با طبیعت می شوند.

    کلیدواژگان: شایستگی حرفه ای، پایداری محیطی، توسعه پایدار، مدیران، مدارس
  • پریوش محمدی قشلاق* صفحات 26-36

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر اجرای الگوی مدیریت دانش اریک چنگ در مدارس متوسطه دوره دوم استان آذربایجان غربی صورت پذیرفت. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از حیث جمع آوری اطلاعات کیفی از نوع پدیدارشناسی بوده و جامعه پژوهش مدیران مدارس متوسطه دوره دوم استان در سال تحصیلی 1402-1401 بوده که با روش نمونه گیری هدفمند از نوع همگون و به استناد اصل اشباع نظری، تعداد 8 نفر از بین مدیران نمونه استانی انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد و برای اعتبار پذیری داده ها از معیارهای چهارگانه لینکلن و گوبا بهره گرفته شد. بر اساس روش تجزیه وتحلیل کلایزی، در بعد «رهبری دانش» دو مضمون اصلی تحت عناوین «شبکه سازی اطلاعات با چهار مضمون فرعی» و «پشتیبانی از یادگیری با سه مضمون فرعی»؛ در بعد «چشم انداز مدیریت دانش» سه مضمون اصلی تحت عناوین «تحلیل موقعیت با چهار مضمون فرعی»، «تعامل مداوم با سه مضمون فرعی» و «بازخورد موثر با سه مضمون فرعی»؛ در بعد «فرهنگ تبادل دانش» سه مضمون اصلی تحت عناوین «تحلیل موقعیت با چهار مضمون فرعی»، «امنیت با چهار مضمون فرعی» و «اشتراک پایدار دانش با سه مضمون فرعی» و در بعد «استراتژی های مدیریت دانش» سه مضمون اصلی تحت عناوین «انگیزه سازی و حمایت با چهار مضمون فرعی»، «نوآوری با سه مضمون فرعی» و «تحقیق و پژوهش با سه مضمون فرعی» به عنوان عوامل موثر بر اجرای الگوی مدیریت دانش اریک چنگ، شناسایی و استخراج گردیدند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، رهبری دانش، چشم انداز مدیریت دانش، فرهنگ تبادل دانش، استراتژی های مدیریت دانش
  • مهدی محمدی، فردین عبداللهی*، رفیق حسنی صفحات 37-67

    هدف این پژوهش تدوین الگوی تدریس اثربخش به منظور ارتقاء سطح آموزشی مدارس است. این پژوهش از نوع کیفی و پدیدارشناسی است. جامعه پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی و آشنا به موضوع است. براساس روش نمونه گیری هدفمند، پس از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر، اشباع نظری حاصل و مصاحبه متوقف شد. در این پژوهش جهت دستیابی به روایی، از مشاوران و کارشناسان صاحب نظر در زمینه مدیریت آموزشی استفاده گردید و برای تعیین پایایی، از راهبرد تایید همکاران پژوهشی استفاده شد، بر این اساس روایی و پایایی تایید شد. روش تجزیه و تحلیل مورد استفاده در پژوهش حاضر، روش تماتیک بود. براساس نتایج مصاحبه ها، 11 مضمون در قالب 4 مفهوم ویژگی های فردی و علمی معلمان (منزلت اجتماعی معلمان، شخصیت فردی معلم و توانمندسازی معلمان)، مدیریت بهینه کلاس و محیط آموزشی (به کارگیری تکنولوژی آموزشی، مدیریت کلاس و اجرای آموزشی موثر، وسایل و تجهیزات آموزشی مناسب)، تدریس فعال و انگیزاننده (به کارگیری روش های فعال تدریس و اهرم های ایجاد انگیزه) و تدریس هدفمند (عینی کردن تدریس (یادگیری معنادار)، دانش پژوهی هدف گزینی) شناسایی شد. بر این اساس پیشنهاد می شود به منظور ارتقاء سطح آموزشی مدارس و اثربخش کردن تدریس معلمان از مدل ارائه شده در این پژوهش استفاده شود.

    کلیدواژگان: تدریس اثربخش، ارتقاء آموزش، مدارس، روش تماتیک
  • اعظم خسروی، کرم خلیلی*، اسفندیار محمدی صفحات 68-93

    هدف این تحقیق ارائه مدلی برای شکستن سکوت دفاعی کارکنان خلاق در سازمان های دولتی می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و یک تحقیق آمیخته اکتشافی از نوع کیفی - کمی می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش شامل 20 نفر از خبرگان (اساتید دانشگاه و محققین آشنا با موضوع تحقیق) و مدیران و معاونین سازمان های دولتی و جامعه آماری در بخش کمی شامل 345 نفر از مدیران و معاونین و کارشناسان خبره سازمان های دولتی استان ایلام می باشد. روش نمونه گیری در بخش کیفی قضاوتی هدفمند و در بخش کمی روش نمونه گیری خوشه ای می‎باشد. ابزار گردآوری در بخش کیفی مصاحبه های باز با خبرگان و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از تحلیلتم و تکنیک دلفی فازی و در بخش کمی نیز از معادلات ساختاری استفاده شد. در مجموع 94 تم فرعی و در قالب 20 تم اصلی شناسایی شدند. 20 تم اصلی که به عنوان عوامل تاثیرگذار بر شکستن سکوت دفاعی کارکنان خلاق در سازمان های دولتی شناسایی شده اند عبارتند از: سیاست های تسهیل گر، عوامل انگیزشی، امنیت شغلی، مدیریت مشارکتی، حاکمیت نظام شایسته سالاری، سبک رهبری، ارتقاء مهارتهای فردی، یادگیری سازمانی، تقویت اخلاق حرفه ای، کیفیت روابط، سلامت روابط، اعتماد متقابل، معنویت در محیط کار، جو خلاق و انتقاد پذیر، فرهنگ همکاری، مشاوره و روانشناسی مثبت سازمانی، کاهش فشارهای روانی، ایجاد تغییرات نگرشی، تغییر استراتژی های سازمانی، تقویت تفکر استراتژیک.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، سکوت دفاعی، شکست سکوت دفاعی، کارکنان خلاق، سبک رهبری، یادگیری سازمانی
  • میثم کرمی پور*، سمانه متاجی، رضوانه کاظم نژاد، مریم اسفندیاری صفحات 94-113

    هدف این تحقیق بررسی اثر تعدیل کننده خودکارآمدی در رابطه بین والدین - فرزند و مشارکت تحصیلی با در نظر گرفتن متغیر میانجی سازگاری یادگیری در بین دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان نوشهر می‎باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع توصیفی - همبستگی می‎باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل والدین و دانش آموزان مدارس دخترانه در دوره متوسطه اول در شهرستان نوشهر به تعداد 2000 نفر دانش آموز و 2000 نفر والدین بودند که از این تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش تصادفی خوشه ای برای دانش آموزان و 384 نفر به روش تصادفی ساده برای والدین بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های ارتباط والدین- فرزند (بارنزوا و اوسون، 1982)، سازگاری یادگیری (لینبین، 2008)، خودکارآمدی (ژانگ، 2010) و مشارکت تحصیلی (اسکافلی، 2002) می باشد. برای تجزیه و تحلیل از نرم افزارهای spss 26 و lisrel استفاده شد. نتایج نشان داد بین روابط والدین - فرزند و مشارکت تحصیلی دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان نوشهر ارتباط معنی داری وجود دارد. همچنین بین والدین - فرزند و مشارکت تحصیلی با در نظر گرفتن نقش میانجی سازگاری یادگیری دانش آموزان دره متوسطه شهرستان نوشهر ارتباط معنی داری وجود دارد. در نهایت بین والدین -فرزند و مشارکت تحصیلی با در نظر گرفتن نقش میانجی خودکارآمدی یادگیری دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان نوشهر ارتباط معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، رابطه والدین - فرزند، مشارکت تحصیلی، سازگاری یادگیری
  • مهیار یار احمدی، حبیب هنری*، میثم شعبانی نیا صفحات 114-139

    پژوهش حاضر با هدف فرآیند یادگیری درس تربیت بدنی در آموزش و پرورش از طریق آموزش مجازی می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نوع توصیفی- پیمایشی می‎باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل اساتید و متخصصان حوزه تربیت بدنی مدارس به تعداد 14 نفر می باشد و از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل عوامل اثر بخش در آموزش مجازی درس تربیت بدنی در آموزش و پرورش ایران از رویکرد کمی مدلسازی ساختاری تفسیری و جهت تاثیرپذیری و تاثیرگذاری از ترسیم نمودار MICMAC استفاده گردید. نتایج به‎دست آمده از تجزیه و تحلیل نشان داد که محدویت آموزشی حرکات و درس عملی، نبود نظارت و تمرکز حواس در آموزش مجازی، ضعف تعامل ارتباطی بین معلم و دانش آموزان، پوشش کلاسهای مجازی، مسائل اقتصادی، ضعف تکنولوژی نرم افزای و سخت افزاری و زیرساختی، بهره‎گیری از فناوری اطلاعات در آموزش مجازی، شناخت ناکافی از فضا و قابلیت‎های آموزش مجازی، نبود نظارت و محدویت بر توانایی بدنی و اجرای دروس و قابلیت های آموزش مجازی دسته بندی شدند. در نهایت با استفاده از ماتریس دسترسی نهایی با استفاده از روش ساختاری- تفسیری سطح بندی مضمونهای فرعی طراحی آموزش مجازی درس تربیت بدنی در آموزش و پرورش ایران انجام شد که در بالاترین سطح پوشش کلاس های مجازی قرار دارد و در پایین ترین سطح قابلیت های آموزش مجازی تدریس قرار دارد باید توجه داشت عواملی که در سطح بالا از تاثیر پذیری کمتری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: فرایند یادگیری، اثربخشی، آموزش مجازی، فناوری اطلاعات، کلاسهای مجازی
  • مطهره خسروی راد، احمد اکبری*، محمد کریمی، مسلم چرابین صفحات 140-166

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل توسعه مهارت های پرسشگری در دانش آموزان دوره ابتدایی استان خراسان رضوی مبتنی بر بوم مدرسه است. برای پاسخ به این سوال در بخش کیفی از روش پژوهش نظریه داده بنیاد و با رویکرد کیفی استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار 2020 MaxQDA استفاده شد. روش نمونه گیری، از نوع هدفمند که در مجموع با انجام 10 مصاحبه با اساتید و خبرگان حوزه های مدیریت آموزش به اشباع رسید. در بخش کیفی پس از انجام مصاحبه ها و فرایندهای کدگذاری تعداد 217 کد باز شامل 11 کد برای بازیگران، 37 کد برای شرایط علی، 12 کد برای پدیده، 33 کد برای زمینه، 45 کد برای شرایط مداخله گر، 49 کد برای راهبرد، 30 کد برای پیامد در کدگذاری اولیه شناسایی شدند که پس از تبدیل شدن به مقوله های فرعی و مقوله های اصلی این تعداد کاهش یافتند. نه مقوله اصلی به عنوان راهبردهای موثر شناسایی شدند که شامل تقویت دانش آموزان؛ توانمندسازی والدین؛ توانمندسازی معلمین؛ تغییر در نحوه تدریس و آموزش؛ برنامه ریزی مناسب ملی در راستای تقویت مهارت دانش آموزان (مخصوصا پرسشگری)؛ رشد بستر فکری و فرهنگی مدارس؛ توانمندسازی و افزایش قدرت مدارس در آموزش؛ بسترسازی برای پرسشگری در مدارس و رشد فرهنگ پرسشگری در جامعه بود. این راهبردها دارای 49 کد باز بودند. عللاوه بر این در این پژوهش شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، بازیگران و پیامدهای مدل ارائه شد.

    کلیدواژگان: پرسشگری، بوم مدرسه، مهارت پرسشگری، راهبردهای توسعه پرسشگری، رشد بستر فکری
  • ناهید میر، امین رحیمی کیا*، مهری دارایی صفحات 167-193

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل اکوسیستم کارآفرینی در دانشگاه با رویکرد دانش محورمی باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 20 نفر از شامل خبرگان دانشگاهی آگاه به بحث اکوسیستم کارآفرینی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی شامل 384 نفر از کلیه مدیران دانشگاه های آزاد اسلامی سراسر کشور می باشند. گرد آوری داده ها در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته از اعضای جامعه آماری و گرد آوری داده ها در بخش کمی طی پرسشنامه صورت گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون در نرم افزار ATLAS TI و در بخش کمی با روش حداقل مربعات جزئی از نرم افزار SPSS و PLS استفاده شد و همچنین به روش تحلیل عاملی، به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد. نتایج در بخش کیفی نشان داد که 67 کد اولیه، 11 مضمون پایه و 5 مضمون سازنده در غالب خوشه های زیرساخت ها و پشتیبانی (2 مضمون)، تلفیق فناوری و دانش (2 مضمون) آموزش و فرهنگی (3 مضمون)، سیاست گذاری و برنامه ریزی (2 مضمون) و مدیریت یکپارچه (2 مضمون)، شناسایی و روابط بین آن ها در قالب مدل پارادایمی ترسیم و ارائه شد. نتایج بخش کمی نشان داد که 5 شاخص و 11 مولفه با بار عاملی، میانگین واریانس استخراجی و روایی همگرا بالای (4/0)، ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بالای (7/0)، ضرایب معناداری t  بالای (96/1)، مورد تایید قرار گرفت ومدل از برازش قوی برخودار است.

    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی، دانشگاه کارآفرین، تجاری سازی دانش، کسب و کار دانش محور
  • اردشیر شیری* صفحات 194-218

    این پژوهش با هدف شناسایی و اعتبار سنجی عوامل استرس زای شغلی در میان کارکنان شرکت توزیع برق استان ایلام انجام شده است. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از جهت ماهیت آمیخته اکتشافی (کیفی - کمی) است که در مرحله کیفی، از استراتژی تحلیل مضمون و مرحله کمی از پژوهش توصیفی- پیمایشی بهره گرفته است. جامعه آماری در بخش کیفی صاحب نظران سازمانی که با نمونه گیری هدفمند 16 مصاحبه عمیق تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. در بخش کمی جامعه آماری مدیران و کارکنان شرکت توزیع برق استان ایلام که با استفاده از جدول مورگان تعداد 212 نفر به عنوان نمونه به شیوه تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار تحقیق از روایی و پایایی مناسب برخوردار است. به منظور تحلیل داده های کمی از تحلیل عاملی، با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شده است. از یافته های پژوهش 7 مضمون فراگیر و 22 مضمون اصلی شناسایی شد. این مضامین عبارتند از: عوامل فردی (گرانباری نقش، کم تجربه بودن و انتظارات شخصی)، عوامل گروهی و بین فردی (تعارض درون گروهی، منفعت گرایی و هنجار گروهی)، عوامل شغلی (استقلال شغلی، ماهیت شغل و تسهیل گرهای شغلی)، عوامل مدیریتی (شیوه تعامل مدیران، ویژگی های مدیران و سبک رفتاری مدیران)، عوامل اداری و ساختاری (جبران خدمات، برنامه ریزی منابع انسانی، فضا و تجهیزات، مسائل اداری و مقررات کنترلی)، عوامل فرهنگی و جو سازمانی (جو سازمانی، فرهنگ سازمانی) و عوامل محیطی (عوامل اجتماعی و سیاسی، حوادث غیر مترقبه و عوامل اقتصادی).

    کلیدواژگان: استرس، استرس شغلی، سبک رفتاری مدیران، عوامل فرهنگی، عوامل محیطی
  • اسماعیل خندان، علی محمد صفانیا*، محسن باقریان فرح آبادی باقریان فرح آبادی، سید صلاح الدین نقشبندی صفحات 219-240

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل پیشران های اثرگذار بر بلوغ مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی و از نظر ماهیت تحلیلی و اکتشافی می باشد. جامعه آماری شامل 19 نفر از خبرگان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند می باشند. گرد آوری داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته از اعضای جامعه آماری صورت گرفت. در تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش فراترکیب و از نرم افزار MICMAC استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که 32 شاخص کلیدی و 9 بخش از طریق ماتریس 9×9 مبتنی بر اثرات متقاطع شناسایی شد همچنین نتایج نشان داد؛ پیشران های پشتیبانی و زیرساخت سازمانی، عوامل مدیریتی و محتوا نقش مهمی در بهبود روابط سیستم دارند که هم تاثیرگذار و هم تاثیرپذیر هستند. پیشران های همراستایی استراتژیک مدیریت دانش و محیط مدیریت دانش کمترین تاثیرپذیری و بیشترین تاثیرگذاری را داشتند که با توجه به شرایط مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران توجه به این شاخص‎ها ضروری است. همچنین پیشران های فرآیندها و جریان مدیریت دانش، زیرساخت فناوری اطلاعات و کارکنان بیشتر تاثیرپذیر و کمتر تاثیرگذار هستند. پیشران‎ ارزیابی فاقد نقش کلیدی و مهم در شکل‎گیری سازمان ‏فضایی بلوغ مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران هستند. باتوجه به پیشران های شناسایی شده نیاز است تا دست اندرکاران سازمان ورزش شهرداری تهران با تاکید بر این عوامل سبب بلوغ مدیریت دانش در این سازمان گردند.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، استراتژیک مدیریت دانش، محیط مدیریت دانش، زیرساخت فناوری اطلاعات
  • مهدی ایزدی، امیرهوشنگ نظرپوری*، رضا سپهوند، حجت وحدتی، محمد حکاک صفحات 241-258

    هدف پژوهش حاضر طراحی و تبیین مدل رفتار سیاسی مدیران در سازمان های دولتی می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی و به لحاظ منطق گردآوری داده ها از نوع استقراء - قیاسی می باشد. جامعه آماری شامل 30 نفر از خبرگان (اساتید و مدیران سازمان های دولتی) می باشد و به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته می باشد. در تجزیه وتحلیل داده های از تحلیل مضمون و از نرم افزار MICMAC و برای اولویت بندی عوامل موثر بر رفتار سیاسی، به جهت رویکرد ساختاری تفسیری از روش ism استفاده شد. نتایج یافته ها نشان داد که 11 مقوله اصلی در 6 سطح شناسایی شد. همچنین یافته ها نشان داد که در سطح ششم، شکاف فرهنگی اجتماعی و ویژگی های شخصیتی افراد بیشترین اثرگذاری را نسبت به سایر عوامل داشته است البته ضعف فرهنگی اثرگذارترین عامل بوده است. در سطح پنجم مدل، باور عمومی قرار دارد. در سطح چهارم، اراده سیاسی افراد و مدیریت تصویرپردازی و ارزشیابی سازمانی قرار دارند. در سطح سوم، قدرت فردی افراد قرار دارد. در سطح دوم فرآیندهای سازمانی و انتخابات و انتصابات سازمانی قرار دارد و در سطح آخر الگوی قوانین و مقررات و ساختار سازمان های دولتی قرار دارند.

    کلیدواژگان: رفتار سیاسی، قدرت فردی، ساختار سازمانی، توسعه سازمان، امنیت شغلی
  • علی نوری احمد حمید ال طعمه*، محمد حسنی، معصومه طالبی صفحات 259-278

    هدف این تحقیق اثربخشی آموزشی راهبردهای شناختی و فراشناختی بر رفتارهای خودشکن آموزشی و تفکر خود ارزیابی منفی دردرس عربی می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان مقطع راهنمایی شهرمقدس کربلاء می باشد، که تعداد 105 نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه چند مرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه 35 نفره (گروه کنترل 35 نفر و دو گروه آزمایش 35 نفر) گمارده شدند. جمع آوری داده ها بر اساس پرسشنامه استاندارد رفتارهای خودشکن آموزشی جونز و رودالت (1982) و تفکر خودارزیابی منفی جاج و همکاران (2003) انجام گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تایید اساتید و متخصصان علوم تربیتی رسید و از طریق تحلیل عاملی تایید مورد تایید قرار گرفت، پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ رفتارهای خودشکن آموزشی 88/0 و تفکرخودارزیابی منفی 86/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای آزمون ها از طریق نرم افزار SPSS22 در دو بخش توصیفی شامل (میانگین، انحراف استاندارد، کجی و کشیدگی) و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام پذیرفت. نتایج تحقیق نشان داد که آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی بر کاهش رفتارهای خودشکن آموزشی و تفکر خود ارزیابی منفی دانش آموزان اثر مثبت و معنی داری دارد. پیشنهاد می شود به صورت عملی در مدارس، کارگاه های آموزشی و دوره های آموزشی، آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی متناسب با دانش آموزان آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی، رفتارهای خودشکن آموزشی، تفکر خودارزیابی منفی
  • زینب اشرفی سلطان احمدی، صادق ملکی آوارسین*، جواد کیهان، جهانگیر یاری صفحات 279-303

    پژوهش حاضر با هدف تدوین و اعتباربخشی برنامه درسی تربیت دینی در دوره پیش دبستانی می باشد. روش پژوهش برحسب هدف کاربردی و برحسب نوع داده ها آمیخته (کیفی-کمی) و از رویکرد ترکیبی اکتشافی متوالی می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 16 نفر از خبرگان مطالعات برنامه درسی، کارشناسان تعلیم و تربیت اسلامی و مربیان این دوره و در بخش کمی شامل 200 نفر از کودکان پیش دبستانی می باشد. نمونه گیری به صورت هدفمند و با توجه به اشباع نظری داده ها انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختارمند و پرسشنامه می باشد. برای گردآوری اطلاعات در مرحله کیفی (تحلیل مضمون) و در مرحله کمی (مدل یابی معادلات ساختاری) استفاده شد. داده های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار Nvivo نسخه 8 به شیوه تحلیل مضمون محور یا تماتیک مبتنی بر تکنیک «شبکه مضامین» و به شیوه استقرائی، طی مراحل کدگذاری (باز، محوری و منتخب) مورد تحلیل قرار گرفت و الگوی پیشنهادی تربیت دینی برای کودکان پیش دبستانی تدوین و از مفروضه های آن برای تهیه پرسشنامه نظرسنجی در مرحله کمی و ارزیابی میزان اعتبار آن استفاده شد. برای اطمینان به روایی ابزار از اجماع نظر خبرگان به روش دلفی و برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ بهره برداری گردید (0.83=α). داده ها با روایی همگرای (AVE>0.5) و پایایی مرکب (CR>0.7) گردآوری و برای اعتباریابی الگو، از مدل یابی معادلات ساختاری به شیوه حداقل مربعات جزئی توسط نرم افزار PLS تحلیل شدند. نتایج نشان داد که ویژگی های شناسایی شده     می توانند به شکل مطلوب مولفه های برنامه درسی تربیت دینی را پیش بینی کنند (0.552=R2). در نهایت، برازش مدل کلی پژوهش تایید شد (0.438=GOF).

    کلیدواژگان: برنامه درسی، تربیت دینی، اهداف آموزشی، محتوای آموزشی، ارزشیابی
  • احمد صبیح الحریشاوی، حسن قلاوندی*، محمد حسنی صفحات 304-325

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر راهبردهای یادگیری و انگیزشی بر خودکارآمدی دانشجویان رشته تربیت بدنی وعلوم ورزشی با نقش میانجی اهداف پیشرفت واشتیاق تحصیلی می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-همبستگی با رویکرد تحلیل مسیر می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان رشته تربیت بندی و علوم ورزشی دانشگاه عراق به تعداد 250 نفر می باشد، که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 150 نفر از آنان با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های پژوهش، از پنج پرسشنامه استاندارد راهبردهای یادگیری و انگیزشی از پینتریچ و دی گروت (1990)، اهداف پیشرفت تحصیلی از میدلتون و میدگلی (1998)، اشتیاق تحصیلی از فردریکز و همکاران (2004) و خودکارآمدی تحصیلی از موریس (2001) استفاده شد، روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تایید متخصصان رسید و از طریق تحلیل عاملی مورد تایید قرار گرفت. پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ در یک بررسی مقدماتی برای پرسشنامه راهبردهای یادگیری 88/0، راهبردهای انگیزشی 91/0، اهداف پیشرفت تحصیلی 87/0، اشتیاق تحصیلی 91/0 و خودکارآمدی تحصیلی 86/0 مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده با استفاده از تحلیل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر در نرم افزارهای آماری SPSS و Lisrel صورت گرفت. نتایج نشان داد که تاثیر راهبردهای یادگیری، انگیزشی، اهداف پیشرفت تحصیلی و اشتیاق تحصیلی بر خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان مثبت و معنی دار بود، همچنین مشخص شد که نقش میانجی اهداف پیشرفت تحصیلی و اشتیاق تحصیلی در تاثیر راهبردهای یادگیری و انگیزشی بر خودکارآمدی تحصیلی مثبت و معنی دار می باشد.

    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، راهبردهای انگیزشی، اهداف پیشرفت، اشتیاق تحصیلی، خودکارآمدی
  • مهدیه عبیدی، رشید ذوالفقاری زعفرانی*، مسعود حقیقی صفحات 326-347

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و ارزیابی مولفه های شایستگی منابع انسانی در عصر تحول دیجیتال می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی-توسعه ای و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) و از نظر ماهیت اکتشافی می باشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 20 نفر از خبرگان و متخصصان آگاه به موضوع پژوهش و متخصصان در شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) و به روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی شامل 2112 نفر از پرسنل شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) در تهران که با استفاده از فرمول کوکران 325 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. گرد آوری داده ها در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه ساخته محقق صورت گرفت. در تجزیه وتحلیل داده های بخش کیفی با استفاده از کدگذاری به روش دلفی و در بخش کمی از نرم افزار SPSS و PLS استفاده شد. نتایج در بخش کیفی نشان داد که شایستگی مدیران دیجیتال شامل 7 مولفه عوامل فردی، عوامل سازمانی، فرهنگ تغییر، نگرش دیجیتال، عوامل ارتباطی، رهبری و مدیریت و عوامل فنی و تخصصی است. نتایج در بخش کمی نشان داد که، همبستگی معناداری بین تمامی مولفه ها وجود دارد. همچنین در میان مولفه ها، مولفه مدیریت فرهنگ و تغییر در اولویت اول قرار گرفت. نتایج همچنین نشان داد مدل پژوهش از اعتبار لازم برخوردار است.

    کلیدواژگان: شایستگی منابع انسانی، تحول دیجیتال، عصر دیجیتال، رهبری دیجیتال، نگرش دیجیتال
|
  • Mohamadreza Rasouli, Ghafar Tari *, Hossein Baghaei Pages 1-25

    The aim of the present research is to investigate the antecedents and consequences of professional competence of school managers with an emphasis on environmental sustainability and sustainable development. The research method is applicable in terms of purpose, and mixed (qualitative-quantitative) in terms of implementation. The statistical population of this research in the qualitative section included experts and professors in the field of education in Tehran, who were sampled purposefully; and in the quantitative section, school managers in Tehran who were selected through random-stratified sampling for the validation of the research model. In the qualitative part of the research, data and information were collected through interviews with experts and professors in the field of education, and then the model of professional competence of school managers as a key driver of sustainable development was validated based on a questionnaire. MAXQDA 18 and PLS-Smart 3 software were used for data analysis. The research findings indicated that the model of professional competence of managers includes competence-building skills, managerial competencies, ethical competencies and professional behavior, manager development, social indicators of managers, establishment of work groups for performance improvement and green competence, attitude competencies, knowledge competencies, educational competencies, commercialization competencies of knowledge, skills and technology, work ethic, consumption pattern improvement, participation in development, and moving towards national empowerment, leading to the realization of work ethic results, consumption pattern improvement, participation in development, movement towards national empowerment, diversity management, and enhancing the relationship between humans and nature.

    Keywords: Professional Competence, Environmental Sustainability, Sustainable Development, School Principals
  • Parivash Mohammadi Gheshlagh * Pages 26-36

    The present study was conducted with the aim of identifying the effective factors on the implementation of Eric Cheng's knowledge management model in the secondary schools of the second period of West Azerbaijan province. The research method is applicable in terms of objective, and phenomenological in terms of collecting qualitative information, and the research population is the principals of secondary schools of the second period of the province in the academic year of 2022-2023, with the purposeful sampling method of homogeneous type; and based on the principle of theoretical saturation, the number of 8 people were selected from among the provincial managers. The research tool is a semi-structured interview, and Lincoln and Guba's four criteria were used for the reliability of the data. According to the Claizy analysis method, in the dimension of "Knowledge Leadership" two main themes under the headings of "Information networking with four sub-themes" and "Learning support with three sub-themes"; in the "knowledge management perspective" dimension, three main themes under the titles of "situation analysis with four sub-themes", "continuous interaction with three sub-themes" and "effective feedback with three sub-themes"; in the "Knowledge Exchange Culture" dimension, three main themes under the titles of "Situation Analysis with four sub-themes", "Security with four sub-themes" and "Sustainable knowledge sharing with three sub-themes", and in the "Knowledge Management Strategies" dimension, three main themes under the titles "Motivation and support with four sub-themes", "Innovation with three sub-themes" and "Research with three sub-themes" were identified and extracted as effective factors on the implementation of Eric Cheng's knowledge management model.

    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Leadership, Knowledge Management Perspective, Knowledge Exchange Culture, Knowledge Management Strategies
  • Mehdi Mohammadi, Fardin Abdollahy *, Rafigh Hssani Pages 37-67

    The purpose of this research was to develop an effective teaching model in order to improve the educational level of schools. This research is qualitative and phenomenological. The research community includes academic experts familiar with the subject. Based on the purposeful sampling method; after a semi-structured interview with 15 people, theoretical saturation was achieved and the interview was stopped. In this research, consultants and experts in the field of educational management were used to achieve validity, and the verification strategy of research colleagues was used to determine reliability; based on this, validity and reliability were confirmed. The method of analysis used in this research was thematic method. Based on the results of the interviews, 11 themes in the form of 4 concepts of personal and scientific characteristics of teachers (social status of teachers, individual character of teachers, and empowerment of teachers), optimal management of the classroom and educational environment (use of educational technology, classroom management and effective educational implementation, and appropriate educational tools and equipment), active and motivating teaching (use of active teaching methods and motivational levers), and targeted teaching (objectification of teaching (meaningful learning), targeted research) were identified. Based on this, it is suggested to use the model presented in this research in order to improve the educational level of schools and make teachers' teaching more effective.

    Keywords: Effective Teaching, Education Promotion, Schools, Thematic Method
  • Azam Khosravi, Karam Khalili *, Esfandyar Mohammadi Pages 68-93

    The purpose of this research is to provide a model to break the defensive silence of creative employees in government organizations. In terms of purpose, the present research is applicable, and a mixed exploratory research of qualitative-quantitative type. The statistical population in the qualitative part of the research includes 20 experts (university professors and researchers familiar with the research topic) and managers and deputies of government organizations, and the statistical population in the quantitative part includes 345 people of managers and deputies and experts of government organizations in Ilam province. The sampling method in the qualitative part is a purposeful judgment, and in the quantitative part it is a cluster sampling method. The collection tool in the qualitative part is open interviews with experts; and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire. For data analysis, theme analysis and fuzzy Delphi technique were used in the qualitative part, and structural equations were used in the quantitative part. A total of 94 sub-themes and 20 main themes were identified. The 20 main themes that have been identified as influencing factors on breaking the defensive silence of creative employees in government organizations are: facilitating policies, motivational factors, job security, collaborative management, governance of meritocracy, leadership style, improvement of individual skills, organizational learning, strengthening professional ethics, quality of relationships, health of relationships, mutual trust, spirituality in the workplace, creative and critical atmosphere, cooperation culture, consulting and positive organizational psychology, reducing psychological pressures, creating attitudinal changes, changing organizational strategies, and strengthening strategic thinking.

    Keywords: Organizational Silence, Defensive Silence, Breaking Of Defensive Silence, Creative Employees, Leadership Style, Organizational Learning
  • Meysam Karamipour *, Samaneh Mataji, Rezvaneh Kazem Nezhad, Maryam Esfandyari Pages 94-113

    The purpose of this research is to investigate the moderating effect of self-efficacy on the relationship between parents-children and academic participation, taking into account the mediating variable of learning adaptation among secondary school students of Nowshahr. The current research is applicable in terms of purpose, and descriptive-correlative in terms of nature and method. The statistical population of the current study included parents and students of girls' schools in the first secondary school in Nowshahr, with a number of 2000 students and 2000 parents, of which 384 were selected as a statistical sample using a random cluster method for students, and also 384 were selected by simple random method for parents; based on Cochran's formula. Data collection tools include parent-child relationship questionnaires (Barenzova and Oson, 1982), learning compatibility (Linbin, 2008), self-efficacy (Zhang, 2010), and academic participation (Scafley, 2002). SPSS 26 and Lisrel software were used for analysis. The results showed that there is a significant relationship between parent-child relationships and academic participation of secondary school students in Nowshahr. Also, there is a significant relationship between parent-child and academic participation, taking into account the mediating role of learning adaptation of middle school students in Nowshahr city. Finally, there is no significant relationship between parent-child and academic participation considering the mediating role of learning self-efficacy of Nowshahr secondary school students.

    Keywords: Self-Efficacy, Parent-Child Relationship, Academic Participation, Learning Adaptation
  • Mahyar Yarahmadi, Habib Honari *, Meysam Shabaninia Pages 114-139

    The purpose of this research is the learning process of physical education lessons in education through virtual education. In terms of purpose, the current research is applicable, and of a descriptive-survey type. The statistical population of the present study includes 14 teachers and specialists in the field of physical education in schools, and the purposeful sampling method was used. In order to analyze the effective factors in the virtual education of physical education in Iran, the quantitative approach of interpretive structural modeling was used, and the MICMAC diagram was used for effectiveness and influence. The results obtained from the analysis showed that the educational limitation of movements and practical lessons, the lack of supervision and concentration in virtual education, the weak communication interaction between the teacher and students, the coverage of virtual classes, economic issues, the weakness of software and hardware technology and infrastructure, use of information technology in virtual education, insufficient knowledge of the space and capabilities of virtual education, lack of supervision and limitations on physical ability, and implementation of courses and capabilities of virtual education were categorized. Finally, by using the final access matrix, by using the structural-interpretive method, the leveling of the sub-themes of the design of the physical education course in Iran was carried out, in which the coverage of virtual classes is at the highest level, and virtual learning capabilities of teaching at the lowest level. It should be noticed that there is less effectiveness at the high level factors.

    Keywords: Learning Process, Effectiveness, Virtual Education, Information Technology, Virtual Classes
  • Motahare Khosravi Rad, Ahmad Akbari *, Mohammad Karimi, Moslem Cherabin Pages 140-166

    The purpose of the current research is to design a model for the development of questioning skills in elementary school students of Razavi Khorasan Province based on the school context. The research method of data-based theory and qualitative approach has been used to answer this question in the qualitative part. 2020 MaxQDA software was used for data analysis. The sampling method is of a targeted type, which reached saturation by conducting a total of 10 interviews with professors and experts in the fields of education management. In the qualitative section, after conducting interviews and coding processes; as many as 217 open codes, including 11 codes for actors, 37 codes for causal conditions, 12 codes for phenomena, 33 codes for context, 45 codes for intervening conditions, 49 codes for strategy, and 30 codes for Consequences were identified in the initial coding, which decreased after being converted into sub-categories and main categories. Nine main categories were identified as effective strategies, including empowering students; empowering parents; empowering teachers; change in the way of teaching and training; appropriate national planning in order to strengthen students' skills (especially questioning); the development of the intellectual and cultural base of schools; empowering and increasing the power of schools in education; foundation for questioning in schools and the growth of the culture of questioning in society. These strategies had 49 open codes. In addition, in this research, the causal; contextual; intervening conditions, actors, and consequences of the model were presented.

    Keywords: Questioning, School Environment, Questioning Skill, Questioning Development Strategies, Development Of Intellectual Base
  • Nahid Mir, Amin Rahimi Kia *, Mehry Daraei Pages 167-193

    The aim of the current research is to Designing an entrepreneurial ecosystem model in the university with a knowledge-oriented approach. According to its purpose, the research method is applicable; and mixed (qualitative-quantitative) in terms of its implementation. The statistical population in the qualitative section includes 20 academic experts who are knowledgeable about the entrepreneurship ecosystem, using a targeted sampling method; and in the quantitative section, it includes 384 people from all managers of Islamic Azad Universities across the country. Data collection in the qualitative part was done through semi-structured interviews with the members of the statistical community, and in the quantitative part was done through a questionnaire. Data analysis was done using ATLAS TI software in the qualitative part, and partial least squares method in the SPSS and PLS software in the quantitative part, and factor analysis method was also used in data analysis. The results in the qualitative part showed that 67 primary codes, 11 basic themes, and 5 constructive themes are identified in most infrastructure and support clusters (2 themes), integration of technology and knowledge (2 themes), education and culture (3 themes), policy and planning. (2 themes), and integrated management (2 themes); and relationships between them were drawn and presented in the form of a paradigmatic model. The results of the quantitative part showed that 5 indicators and 11 components with factor load, average extracted variance, and convergent validity are higher than (0.4), Cronbach's alpha coefficient and composite reliability are higher than (0.7), significant t coefficients is higher than (1.96); all were confirmed, and the model has a strong fit.

    Keywords: Entrepreneurial Ecosystem, Entrepreneurial University, Knowledge Commercialization, Knowledge-Based Business
  • Ardeshir Shiri * Pages 194-218

    This research was conducted with the aim of identifying and validating occupational stress factors among the employees of the electricity distribution company of Ilam province. The research is applicable in terms of purpose, and exploratory in terms of its mixed nature (qualitative-quantitative); which used thematic analysis strategy in the qualitative stage and descriptive-survey research in the quantitative stage. The statistical population in the qualitative section consists of the organization's experts, which was conducted with a targeted sampling of 16 in-depth interviews until reaching theoretical saturation. The statistical population in the quantitative part consists of the managers and employees of the electricity distribution company of Ilam province; using Morgan's table, 212 people were selected as a sample in a simple random way. The research tool has appropriate validity and reliability. In order to analyze quantitative data, factor analysis was used by means of Lisrel software. 7 overarching themes and 22 main themes were identified from the findings of the research. These themes include: individual factors (role burden, lack of experience, and personal expectations), group and interpersonal factors (intragroup conflict, utilitarianism, and group norm), job factors (job autonomy, job nature, and job facilitators), managerial factors (interaction method of managers, characteristics of managers, and behavioral style of managers), administrative and structural factors (service compensation, human resources planning, space and equipment, administrative issues, and control regulations), cultural factors and organizational climate (organizational climate, and organizational culture), and environmental factors (social and political factors, unexpected events, and economic factors).

    Keywords: Stress, Job Stress, Behavioral Style Of Managers, Cultural Factors, Environmental Factors
  • Ismail Khandan, Ali Mohammad Safania *, Mohsen Baghrian Farahabadi, Seyyed Salahuddin I Naqshband Pages 219-240

    The aim of the current research is to design a model of the drivers that influence the maturity of knowledge management in the sports organization of Tehran Municipality. According to its purpose, the research method is applicable; qualitative in terms of implementation; and analytical and exploratory in nature. The statistical population includes 19 experts and faculty members of universities selected by the purposeful sampling method. Data collection was done using semi-structured interviews with members of the statistical community. The analysis of the data was done by the metacombination method, and MICMAC software was used. The data analysis showed that 32 key indicators and 9 sectors were identified through a 9x9 matrix based on cross-effects. Also, the results showed; Support drivers and organizational infrastructure, management factors, and content play an important role in improving system relationships, which are both influential and influenced. The drivers of strategic alignment of knowledge management and the environment of knowledge management had been the least influenced and the most influential, which is necessary to pay attention to these indicators according to the conditions of knowledge management in Tehran Municipal Sports Organization. Also, the drivers of knowledge management processes and flow, information technology infrastructure, and employees are more effected and less effective. The drivers of evaluation do not play a key and important role in the formation of the spatial organization of the maturity of knowledge management in the sports organization of Tehran Municipality. According to the identified drivers, it is necessary for the officials of Tehran Municipal Sports Organization to mature the knowledge management in this organization by emphasizing these factors.

    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Strategic Knowledge Management, Knowledge Management Environment, Information Technology Infrastructure
  • Mehdi Izadi, Amirhoshang Nazarpuri *, Reza Sepahvand, Hojat Vahdati, Mohammad Hakak Pages 241-258

    The purpose of the current research is to design and explain the political behavior model of managers in government organizations. The research method is applicable in terms of purpose, qualitative in terms of execution method, and inductive-deductive in terms of the logic of data collection. The statistical population includes 30 experts (professors and managers of government organizations), selected by purposeful sampling. Data collection tools include semi-structured interviews. In the data analysis, thematic analysis and the MICMAC software were used, and to prioritize the factors affecting political behavior, for the interpretative structural approach, the ism method was used. The results of the findings showed that 11 main categories were identified in 6 levels. Also, the findings showed that in the sixth level, social cultural gap and personality traits of people had the most effect compared to other factors, although cultural weakness was the most effective factor. Public belief is placed at the fifth level of the model. At the fourth level, there are political will of people and image management and organizational evaluation. At the third level, there is the individual power of people. Organizational processes and organizational elections and appointments are at the second level, and at the last level are the model of laws and regulations and the structure of government organizations.

    Keywords: Political Behavior, Individual Power, Organizational Structure, Organization Development, Job Security
  • Ali Nourihamid Altome *, Mohammad Hassani, Masoumeh Talebi Pages 259-278

    The purpose of this research is the educational effectiveness of cognitive and metacognitive strategies on educational self-defeating behaviors and negative self-evaluation thinking in Arabic lessons. This research is an applicable in terms of purpose, and quasi-experimental research with a pre-test-post-test design with a reference group. The statistical population of the research includes the middle school students of the holy city of Karbala, 105 of whom were selected by multi-stage cluster random sampling, and randomly divided into three groups of 35 (a control group of 35 and two experimental groups of 35 people). Data collection was done based on the standard questionnaire of educational self-defeating behaviors of Jones and Rudalt (1982) and negative self-evaluation thinking of Jaj et al, (2003). The face and content validity of the questionnaire was approved by the professors and experts of educational sciences and was confirmed through factor analysis, and the reliability of the questionnaire was obtained based on Cronbach's alpha coefficient of educational self-defeating behaviors of 0.88 and negative self-evaluation thinking of 0.86. The analysis of the information obtained from the tests was done through SPSS22 software in two descriptive sections including mean, standard deviation, skewness, and kurtosis; and inferential (covariance analysis). The results of the research showed that teaching cognitive and metacognitive strategies has a positive and significant effect on reducing educational self-defeating behaviors and negative self-evaluation thinking of students. It is suggested to teach cognitive and metacognitive strategies according to students in a practical way in schools, workshops and training courses.

    Keywords: Cognitive Strategies, Metacognitive Strategies, Educational Self-Defeating Behaviors, Negative Self-Evaluation Thinking
  • Zeinab Ashrafi Soltan-Ahmadi, Sadegh Maleki Avarsin *, Javad Keyhan, Jahangir Yari Pages 279-303

    The purpose of this research is to compile and validate the curriculum of religious education in the preschool period. The research method is applicable in terms of purpose, mixed (qualitative-quantitative) in terms of the type of data, and is a sequential exploratory combined approach. The statistical population in the qualitative section includes 16 curriculum studies experts, Islamic education experts, and instructors of this course; and in the quantitative section, it includes 200 preschool children. Sampling was done purposefully and according to the theoretical saturation of the data. The tools of data collection are semi-structured interviews and questionnaires. Theme analysis was used to collect information in the qualitative stage, and structural equation modeling in the quantitative stage. The data obtained from the interviews were analyzed using Nvivo version 8 software in the form of thematic analysis-based, inductively on the "theme network" technique, and during the stages of coding (open, central and selected), and the proposed model of religious education for preschool children was compiled and its assumptions were used to prepare a survey questionnaire in the quantitative stage and evaluate its validity. To ensure the validity of the instrument, expert consensus was used using Delphi method and Cronbach's alpha method was used to determine reliability (α = 0.83). The data were collected with convergent validity (AVE > 0.5) and composite reliability (CR > 0.7), and were analyzed by PLS software to validate the model from structural equation modeling using partial least squares. The results showed that the identified characteristics can predict religious education curriculum components in a favorable way (R2=0.552). Finally, the fit of the overall research model was confirmed (GOF=0.438).

    Keywords: Curriculum, Religious Education, Educational Goals, Educational Content, Evaluation
  • Ahmad Sabihabdollah Alharishavi, Hasan Ghalavandi *, Mohammad Hassani Pages 304-325

    The purpose of this research is to investigate the effect of learning and motivational strategies on the self-efficacy of physical education and sports science students with the mediating role of academic progress and enthusiasm. This research is applicable in terms of purpose, and descriptive-correlative in terms of nature, with path analysis approach. The statistical population of the research includes 250 students of the field of physical education and sports sciences of Iraq University; 150 of whom were selected by simple random sampling using Cochran's formula. To collect research data, five standard questionnaires was used as follows; learning and motivational strategies by Pintrich and de Groot (1990), academic achievement goals by Middleton and Midgley (1998), academic enthusiasm by Fredericks et al. (2004), and educational self-efficacy of Morris (2001). The face and content validity of the questionnaire was approved by experts and confirmed through factor analysis. The reliability of the tool was confirmed using Cronbach's alpha coefficient in a preliminary study for the learning strategies questionnaire 0.88, motivational strategies 0.91, academic achievement goals 0.87, academic enthusiasm 0.91, and academic self-efficacy 0.86. Data analysis was done using Pearson's correlation coefficient analysis and path analysis in SPSS and Lisrel statistical software. The results showed that the effect of learning and motivational strategies, academic achievement goals and academic enthusiasm on students' academic self-efficacy was positive and significant. It was also found that the mediating role of academic achievement goals and academic enthusiasm in the effect of learning and motivational strategies on academic self-efficacy was positive and meaningful.

    Keywords: Learning Strategies, Motivational Strategies, Progress Goals, Academic Enthusiasm, Self-Efficacy
  • Mahdieh Abidi, Rashid Zolfaghari Zafarani *, Masoud Haghighi Pages 326-347

    The aim of the current research is to identify and evaluate the components of human resource competence in the era of digital transformation. According to its purpose, the research method is applicable-developmental; and mixed (qualitative-quantitative) and exploratory in terms of implementation. The statistical population in the qualitative section includes 20 experts and specialists who are knowledgeable about the research topic and specialists in Iran Mobile Communications Company (Part I) selected by purposeful sampling; and in the quantitative part it includes 2112 personnel of Iran Mobile Communications Company (Part I) in Tehran, 325 people were selected as a sample through Cochran's formula. Data collection was done in the qualitative part by using semi-structured interviews; and in the quantitative part by a researcher-made questionnaire. Analysis of the data in the qualitative part was done by means of Delphi coding, and in the quantitative part, SPSS and PLS software were used. The results in the qualitative section showed that the competence of digital managers includes 7 components of individual factors, organizational factors, culture of change, digital attitude, communication factors, leadership and management, and technical and specialized factors. The results in the quantitative section showed that there is a significant correlation between all components. Also, the culture and change management component was given first priority among the components. The results also showed that the research model has the required validity.

    Keywords: Human Resource Competence, Digital Transformation, Digital Age, Digital Leadership, Digital Attitude