فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 64، بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/01/01
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-19مقدمه
هدف پژوهش حاضر مدلسازی نقش فرهنگ سازمانی و انگیزه خودتعیینی بر اخلاق ورزشی ورزشکاران نخبه ایران بود.
روش پژوهش:
روش تحقیق، پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش تمام فوتبالیست های لیگ آزادگان کشور (432 بازیکن)، فصل 1395-1396بودند. نمونه آماری 223 بازیکن به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های فرهنگ سازمانی، انگیزه ورزشی و اخلاق ورزشی استفاده شد که روایی آنها توسط ده تن از استادان و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 94/0، 79/0و 88/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری به منظور روابط علی بین متغیرهای مشاهده شده استفاده شد.
یافته هایافته ها نشان داد بین فرهنگ سازمانی و اخلاق ورزشی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین انگیزه خودتعیینی و اخلاق ورزشی، ارتباط مثبت و معناداری مشاهده شد. نتایج آزمون تحلیل مسیر تاییدی حاکی از برازش ارتباط بین فرهنگ سازمانی و انگیزه خودتعیینی با اخلاق ورزشی بود. تمامی بارهای عاملی بین مولفه ها و عوامل در سطح معقولی (بیشتر از 4/0) قرار داشت و مدل از برازش مناسبی برخوردار بود و مدل مفهومی تحقیق تایید شد.
نتیجه گیریدر نتیجه بر اساس یافته ها، اخلاق ورزشی بیشتر از طریق ادراک ارزشمندی و تاثیرپذیری مستقیم بازیکنان از تعاملات موجود در فوتبال و اطرافیان متاثر می شود که متولیان فوتبال کشور باید در شناسایی کدهای اخلاق ورزشی، نوع فرهنگ سازمانی و عوامل موثر در انگیختگی بازیکنان فوتبال تلاش کنند.
کلیدواژگان: اخلاق ورزشی، انگیزه خودتعیینی، فرهنگ سازمانی، لیگ فوتبال، ورزشکاران نخبه -
صفحات 20-39مقدمه
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و تحلیل مهم ترین شاخص های توانمندساز آموزش رشته علوم ورزشی با تاکید بر روش های نوین تدریس است.
روش پژوهش:
روش پژوهش توصیفی-تحلیلی با ترکیبی از روش های کمی و کیفی بود. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، 18 نفر و در بخش کمی نیز 83 نفر از استادان هیات علمی رشته علوم ورزشی بودند. نمونه آماری بر اساس روش شبکه ای یا زنجیره ای برآورد شد. روایی پرسشنامه محقق ساخته حاضر، توسط 15 نفر از استادان مذکور تایید شد. ضریب پایایی پرسشنامه نیز مقداری قابل قبول 84/. بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تحلیل عاملی تاییدی، تی تک نمونه ای، فریدمن و خی دو استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که مهم ترین شاخص های اثرگذار در تحقیق حاضر به ترتیب شامل شرافت علمی، نظام مدیریت آموزشی، عوامل مربوط به مدرسان، محتوای آموزشی، عوامل برنامه ریزی آموزشی، امکانات و فضای آموزشی، عوامل مربوط به دانشجویان و در نهایت نظام ارزشیابی آموزشی بودند.
نتیجه گیریبا توجه به کمتر بودن میانگین به دست آمده در وضعیت موجود بیشتر مولفه ها، می توان گفت که در این زمینه باید طبق راهکارهای علمی و عملی ارائه شده در آخر تحقیق حاضر برای رشد هرچه بیشتر این مولفه ها و اعتلای روش های نوین آموزش رشته علوم ورزشی اقدام کرد.
کلیدواژگان: آموزش دانشجویان، روش های نوین تدریس، علوم ورزشی -
صفحات 40-56مقدمه
تیم های ورزشی از نظر اقتصادی برای شهرها و کشورها به سبب تولید و عرضه کالای خصوصی و همچنین از نظر تولید منافعی که با ویژگی های کالاهای عمومی عرضه می شوند، اهمیت و ارزش ویژه ای دارند.
روش پژوهش:
در پژوهش حاضر تلاش شده است تا ارزش پولی برخی از منافعی که حضور تیم ملی فوتبال به عنوان یک تیم ورزشی حرفه ای برای کشور ایران ایجاد می کند، کمی سازی شود. این ارزش ها که شامل ارزش های مصرفی و غیرمصرفی می شود، با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط برآورد شده اند. پژوهش حاضر، به روش توصیفی- تحلیلی است که از نظر هدف جزء پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش ساکنان کشور ایران بود و حجم نمونه آماری نیز به وسیله جدول میشل و کارسون اندازه گیری شد. برای این منظور پرسشنامه ای طراحی شد و به وسیله آن تمایل به پرداخت شهروندان کشور ایران برای کالاها و منافع تولیدشده توسط تیم ملی فوتبال از آنها پرسیده شد و همچنین عوامل موثر بر تمایل به پرداخت شهروندان ایرانی برای تیم ملی فوتبال نیز از همین طریق مشخص شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از نرم افزارهای Spss و Excel استفاده شد.
یافته هابر اساس نتایج پژوهش، میانگین تمایل به پرداخت سالانه شهروندان ایران برای حضور تیم ملی فوتبال ایران، حضور در جام ملت های آسیا، 18005 تومان، برای قهرمانی تیم ملی در جام ملت های آسیا 19418 تومان، حضور در مقدماتی جام جهانی 21859 تومان و قهرمانی در جام جهانی 25050 تومان است. همچنین میانگین تمایل به پرداخت برای خرید بلیت تماشای مسابقات در استادیوم، 13338 تومان و میانگین تمایل به پرداخت برای تماشای تلویزیونی نیز 5838 تومان است.
نتیجه گیریتمایل به پرداخت های اظهارشده توسط شهروندان ایرانی نشان می دهد که حضور تیم ملی فوتبال ایران در بالاترین سطوح رقابتی ورزش کشور بر مطلوبیت و رفاه آنها تاثیر مثبت داشته است، به گونه ای که مردم حتی حاضرند تا از تیم محبوب خود حمایت مالی انجام دهند.
کلیدواژگان: تیم، ملی، فوتبال، تمایل، به پرداخت، روش ارزش گذاری مشروط -
صفحات 57-74مقدمه
هدف از این پژوهش، ارائه مدل پویای مدیریت استعداد برای سیاستگذاری آینده نگارانه در وزارت ورزش و جوانان است. بدین منظور با استفاده از روش پویایی شناسی سیستم ها، ابتدا متغیرهای مربوط شناسایی و در ادامه با ساخت حلقه های علی و معلولی، مدل حالت- جریان پژوهش ارائه شده است.
روش پژوهش:
جامعه آماری پژوهش، مدیران و استادان خبره و متخصص در حوزه مدیریت استعداد بودند که 12 نفر از آنها به صورت هدفمند بر اساس روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری به عنوان نمونه انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ونسیم صورت گرفت.
یافته هاطبق نتایج سیاست هایی برای پیاده سازی موثر فرایند مدیریت استعداد شامل شناسایی و جذب، توسعه و حفظ استعدادها ارائه شد و در نهایت الگوی مدیریت استعداد برای وزارت ورزش و جوانان طراحی و تدوین گردید.
نتیجه گیریاین پژوهش، یک نظام پشتیبان تصمیم گیری در زمینه مدیریت استعداد ارائه می کند؛ به گونه ای که با اعمال سیاست های مختلف در این سیستم و مقایسه آثار آن، بهترین سیاست اتخاذ می شود که بر اساس رویکرد پویایی سیستم می توان از آن برای نشان دادن آثار بلندمدت تصمیمات مدیران بر کل سیستم مدیریت استعداد و همچنین، اصلاح مدل ذهنی آنها استفاده کرد.
کلیدواژگان: استعداد، مدیریت استعداد، منابع انسانی، پویایی سیستم، وزارت ورزش و جوانان -
صفحات 75-93مقدمه
هدف این پژوهش شناخت و تحلیل گفتمان غالب بر ورزش قهرمانی بانوان کشور و شناسایی عوامل بازدارنده و تقویت کننده موثر بر ورزش قهرمانی بانوان، می باشد.
روش پژوهش:
روش پژوهش بر اساس ماهیت داده ها کیفی و از نوع روش تحلیل گفتمان است. مشارکت-کنندگان در این پژوهش شامل 42 نفر از بانوان قهرمانی است که در دهه 90 (هجری شمسی) در فهرست بانوان اعزامی به مسابقات جهانی المپیک و پارالمپیک 2012 و 2016 قرار داشتند.
یافته هایافته ها حاکی از تاثیر عوامل مختلفی بر توسعه ورزش قهرمانی بانوان، می باشد. این عوامل در قالب 2 مقوله اصلی بازدارنده و تقویت کننده دسته بندی شدند. عوامل بازدارنده شامل: عدم حمایت مالی دولت، عدم حمایت مسئولین، تبعیض جنسیتی، عدم امکانات باشگاهی، محدودیت های زیرساختی، فرهنگ مردسالاری، عدم دریافت پاداش؛ و عوامل تقویت کننده شامل: اعتماد به نفس، حمایت خانواده، پشتکار، انگیزه بالا، حمایت مربی، روحیه کار تیمی، اخلاق حرفه ای، توجه به ارزش های دینی و فرهنگ ورزش بانوان می باشند.
نتیجه گیریدر این مقاله پس از شناسایی و طبقه بندی عوامل بازدارنده و تقویت کننده ورزش قهرمانی بانوان بر اساس تحلیل گفتمان، راهکارهایی برای توسعه و بهبود همه جانبه ورزش قهرمانی بانوان برای حضور موفق در مسابقات المپیکی و پارالمپیکی ارائه شده است. قهرمانی بانوان برای حضور موفق در مسابقات المپیکی و پارالمپیکی ارائه شده است.
کلیدواژگان: المپیک، بانوان، تحلیل گفتمان، گفتمان غالب، ورزش قهرمانی -
صفحات 94-115مقدمه
هدف پژوهش حاضر ارائه رهنمودهای عملی اماکن آبی در دوران پاندمی کرونا و پساکرونا بود.
روش پژوهش:
گردآوری داده ها، توصیفی از نوع تحلیلی و از نظر زمانی مقطعی بود. در این تحقیق مقالات علمی پژوهشی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر، مرتبط با اماکن آبی و کووید-19، به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند.
یافته هاضدعفونی کردن صحیح آب استخرها مطابق با استانداردها، ویروس کرونا را غیرفعال می کند.
نتیجه گیریمتولیان اماکن آبی با رعایت پروتکل های بهداشتی مانند رعایت استانداردهای میکروبیولوژیکی آب، استانداردهای سیستم تهویه و ضدعفونی کردن محیط و تجهیزات، و با گماردن ضابطان یا اپراتورهای اجرای شیوه نامه های بهداشتی و زیر نظر مراکز بهداشت، می توانند زمینه ای را فراهم آورند تا به فعالیت مجدد و ایمن استخرهای کشورمان در دوران پاندمی منجر شود.
کلیدواژگان: ایمنی اماکن آبی، پاندمی ویروس کرونا، پسا کرونا، فعالیت بدنی، مدیریت اماکن آبی -
صفحات 116-129مقدمه
هدف از تحقیق حاضر تدوین مدل توسعه ورزش تربیتی در کشور ایران بود.
روش پژوهش:
تحقیق حاضر از نوع تحقیقات متوالی اکتشافی و از نظر نوع داده ها کمی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی دبیران تربیت بدنی به تعداد 10000 نفر بود. برای جمع آوری داده ها ابتدا پرسشنامه محقق ساخته با نظر و تایید 30 نفر از خبرگان شامل استادان و متخصصان مدیریت ورزشی، معاونان تربیت بدنی و معلمان تربیت بدنی تهیه شد. این پرسشنامه دارای هفت مولفه و 33 سوال بود و پیش از توزیع روایی و پایایی آن، تایید شد.
یافته هانتایج نشان داد که راهبرد توسعه ورزش تربیتی در هفت بعد شامل توسعه برنامه درس تربیت بدنی، کیفیت بخشی برنامه درس تربیت بدنی، توسعه ورزش قهرمانی دانش آموزان، توسعه ورزش همگانی دانش آموزان، ارتقای کیفی فضا و تجهیزات ورزشی، توسعه سواد حرکتی و سبک زندگی سالم و فعال در دانش آموزان و تقویت و توانمندسازی منابع انسانی ارزیابی شد. می توان گفت که توسعه ورزش دانش آموزی فرایندی پویاست و برای تحقق آن و حصول پیامدهای توسعه، ذی نفعان، راهبرد ها، فرایندها و مسیرهای توسعه ورزش با هم عمل می کنند.
نتیجه گیریازاین رو سیاستگذاران به هنگام تدوین سیاست های توسعه ورزش دانش آموزی باید ذی نفعان، راهبرد ها، فرایندها و مسیرهای توسعه ورزش را مورد توجه قرار دهند.
کلیدواژگان: توسعه ورزش، ورزش تربیتی، پیامدهای توسعه -
صفحات 130-150مقدمه
هدف این تحقیق ارائه الگوی خصوصی سازی باشگاه های ورزشی در عراق بود.
روش پژوهش:
تحقیق حاضر از نوع آمیخته و طرح آن اکتشافی متوالی است. در مطالعه کیفی روش تحقیق تحلیل مضمون و در بخش کمی پیمایشی بود. مشارکت کنندگان این پژوهش را در بخش کیفی صاحب نظران (استادان دانشگاه، مدیران و مالکان باشگاه های ورزشی عراق) و در بخش کمی (کارکنان باشگاه های ورزشی و اعضای فدراسیون بسکتبال عراق) تشکیل می دادند. در بخش کیفی 17 نفر به صورت هدفمند انتخاب شدند و در بخش کمی با روش نمونه گیری آسان 240 پرسشنامه پاسخ داده شد. در این تحقیق به منظور بررسی کیفیت و اعتباربخشی به نتایج بخش کیفی پژوهش از شاخص های ارزشیابی لینکلن و گابا (1985) شامل اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تاییدپذیری و در بخش کمی از آلفای کرونباخ و روایی سازه استفاده شد. در ادامه، با استفاده از روش تحلیل مضمون براون و کلارک (2006) اطلاعات کیفی و در بخش کمی داده های گردآوری شده با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شدند.
یافته هااز طریق بازبینی مصاحبه های انجام گرفته با صاحب نظران در نهایت 77 مفهوم نهایی و با استناد به نتایج روابط بین مفاهیم شناسایی شده 12 مضمون فرعی و پنج مضمون اصلی تحت عنوان سطح زمینه، سطح تعامل، سطح پشتیبان، سطح اجرا و سطح نتیجه شکل گرفت. همچنین نتایج نشان داد خصوصی سازی باشگاه های ورزشی در عراق تابع پنج سطح است، در پایین ترین سطح عوامل زمینه ساز و در بالاترین سطح به عنوان خروجی سیستم سطح نتیجه قرار دارد.
نتیجه گیریبر این مبنا لازم است در خصوصی سازی باشگاه های ورزشی عوامل موصوف مطابق نقش آنها مورد توجه مدیران و سیاستگذاران قرار گیرد.
کلیدواژگان: خصوصی سازی، برون سپاری، باشگاه های ورزشی، بسکتبال، عراق -
صفحات 151-170مقدمه
هدف پژوهش، تحلیل عوامل موثر بر توسعه فرهنگ دوچرخه سواری با رویکرد ترویج ورزش شهروندی بود.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر، کاربردی، روش انجام آن کمی، از نوع پژوهش های مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تمامی متخصصان، کارشناسان دوچرخه سواری و ورزش شهروندی بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند (175=N) . ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان بود که پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد (89/0=α) به منظور بررسی ساختار عاملی ابزار از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش واریماکس، برای بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و برای بررسی تحلیل عاملی تاییدی ابزار از روش حداقل مربعات جزئی از طریق نرم افزار Pls استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد از بین عوامل مختلف همچون مدیریت ارتباط بخش علمی و اجرایی ورزش، تمرکز بر مهارت افزایی جوانان، برنامه ریزی اصولی، عوامل سیاسی اقتصادی با بار عاملی (89/0) و حمایت سازمان های مرتبط (86/0) بیشترین تاثیر را داشتند.
نتیجه گیریبر اساس نتایج تحقیق به منظور ترویج و توسعه فرهنگ دوچرخه سواری باید ظرفیت های استفاده از دوچرخه را در سطح شهرها افزایش داد. در این زمینه پیشنهاد می شود علاوه بر همکاری همه جانبه نهادهای متولی ورزش شهری، طراحان و برنامه ریزان شهری نیز در برنامه ریزی مسیرهای دوچرخه سواری، اصول استاندارد را با هدف ایجاد انگیزه و جذب شهروندان به ورزش دوچرخه سواری متعاقب آن تغییر رفتار و دستیابی به پایداری اجتماعی شهری رعایت کنند.
کلیدواژگان: دوچرخه سواری بانوان، عوامل سیاسی-اقتصادی، فرهنگ دوچرخه سواری، ورزش شهروندی -
صفحات 171-194مقدمه
ورزش حرفه ای از جمله عوامل حیاتی در توسعه صنعت ورزش در کشورهای مختلف است. حرکت به سمت توسعه در این پیچیدگی ها، بدون داشتن برنامه ای که بتواند از پس پیچیدگی ها و تغییرات محیطی برآید، مقدور نیست.
روش پژوهش:
از آنجایی که ورزش حرفه ای، دارای متولیان، بازیگران کلیدی و ذی نفعان متعددی است، در این پژوهش با استفاده از نرم افزار آینده پژوهی مک تور، میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری بازیگران کلیدی بر یکدیگر و همچنین شناسایی موضع هریک از بازیگران نسبت به اهداف، حوزه ورزش حرفه ای بررسی و راهبرد های مناسب ارائه شد. 12 نفر از خبرگان مدیریت ورزشی که به صورت کاملا هدفمند انتخاب شده بودند، ماتریس های بازیگر - بازیگر و بازیگر - اهداف را تکمیل کردند. از نرم افزار مکتور به منظور تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
یافته هادر نقشه ارتباط اهداف و بازیگران، ارتباط و فاصله هر کدام از بازیگران و اهداف مشخص شد که رسانه با تسهیل رویه های بین المللی برای بازیکنان و مربیان و باشگاه ها نزدیک است. دولت و نهادهای متولی برای تسهیل سرمایه گذاری و نمایندگی سازمان های بین المللی، واسطه ها برای کنشگری ورزش، اسپانسرهای نقش آفرین در سیاست گزاری کلان و وزارت ورزش و جوانان، مدیران عامل، مربیان و بازیکنان، کادر اجرایی، افراد قدرتمند و مدیران صنعتی برای حمایت های مالی، نقش آفرینی در صنعت ورزش و مطالبه گری برای افکار عمومی بسیار نزدیک اند.
نتیجه گیریبا توجه به دستاوردهای کلی پژوهش به نظر می رسد اگر بازیگران کلیدی نقش موثر خود را متناسب با اهداف بازی کنند، می توان شاهد ارتقای برند و عملکرد باشگاه های حرفه ای بود.
کلیدواژگان: آینده نگاری، ورزش حرفه ای، باشگاه ها، بازیگران، اهداف، توسعه
-
Pages 1-19Introduction
The purpose of this study was modeling the role of organizational culture and self-determination motivation on the athletic ethics of elite athletes of Iran. The research method was survey and from the aspect of purposive applied.
MethodsThe statistical population of this study was all the Azadegan League footballers (432 footballers) Season 2016 – 2017. Organizational culture, sport motivation and sport ethics were used to collect information from organizational culture questionnaires. Sport motivation and sport ethics were used for gathering information. Their validity was confirmed by ten professors and their reliability through the Cronbach alpha calculated respectively to be equal to 0.94, 0.79 and 0.88. For data analysis, structural equation modeling was used in order to determine the relationships between observed variables.
ResultsResults showed that between organizational culture and ethics of sports there is a significant positive relationship. Also, between self-determined motivation, and sports ethics significant positive relationship was observed. The confirmatory path analysis, estimation the relationship between organizational culture and self-determined motivation with sports ethics were of results of the test. All the factor loadings between components and factors was on a reasonable level (More than 0/4) and the model was of a sufficient fit and approved the conceptual model.
ConclusionConsequently, based on the findings, football coaches should pay more attention to issues related to sports ethics and call athletes to be more inclined to sports ethics with their appropriate behavior during training and competitions. In any case, clubs in which the cultural charter of supporting innovative ideas and thoughts prevails, they provide the context for improving internal and external settings (self-determination) and sports ethics.
Keywords: Elite Athletes, Football League, Organizational Culture, Self-Determination Motivation, Sport Ethics -
Pages 20-39Introduction
The purpose of this study was identifying and analyzing the most important empowerment indicators of sport science education with emphasis on new teaching methods.
MethodsThe research method was descriptive-analytical and a combination of quantitative and qualitative. The statistical population of this study included 18 faculty members in the qualitative section and 83 faculty members in the quantitative section, and the statistical sample was estimated based on network sampling. A researcher questionnaire was used to collect data. Validity of the questionnaire was confirmed by the 15 faculty members. The reliability coefficient of the questionnaire estimated to be 0/84. For data analysis, Kolmogorov-Smirnov, factor analysis, one sample T-test, Friedman and Chi-square tests were used.
ResultsThe results showed that the most important indicators in this study based on priority order were: scientific honor, educational management system, teacher-related factors, educational content, educational planning factors, educational facilities, student-related factors, and finally educational evaluation system.
Conclusionaccording to the result, it can be said that the responsible managers should be act according to the scientific and practical solutions presented at the end of this research to further develop these components and promote new teaching methods in the sports science field.
Keywords: New Teaching Methods, Sport Science, Student Teaching -
Pages 40-56Introduction
Sports teams are of special economic importance to cities and countries because of the production and supply of private goods and provision of benefits offered by the characteristics of public goods.
MethodsIn the present study, an attempt has been made to quantify the monetary value of some of the benefits provided by the national football team as a professional sports team in Iran. These values, which include consumption and non-consumption values, are estimated using the conditional valuation method (CVM). The present research is a descriptive-analytical method, which is applied in terms of purpose. The statistical population of this study was residents of Iran and the statistical sample size was measured by Mitchell and Carson table. Accordingly, a questionnaire was designed and by which the Iranian citizens’ willingness to pay for goods and benefits produced by the national football team was addressed and the factors affecting their willingness to pay for the national football team were identified. Spss and Excel software were also used for data analysis.
ResultsAccording to the research results, the Iranian citizens’ willingness to pay annually for the presence of the Iranian national football team in the Asian Cup was 18005 Tomans, 19418 Tomans for the national team to win the AFC Asian Cup, 21859 for participation in the World Cup qualifiers and 25050 Tomans for championship in the World Cup. Moreover, the average willingness to pay to buy tickets to watch matches in the stadium is 13338 Tomans and the average willingness to pay to watch them on TV is 5838 Tomans.
ConclusionIranian citizens’ willingness to pay shows that the presence of the Iranian national football team in the highest competitive levels of the country's sports has a positive effect on their desirability and well-being so that people are even willing to support their favorite team financially.
Keywords: National Football Team, Willingness To Pay, Conditional Valuation Method, Iran -
Pages 57-74Introduction
The purpose of this study is Presentation of the Talent Management Dynamic Model for Futuristic Policy Making (Case study: Ministry of Sports and Youth). For this purpose, using the systems dynamics method, first the relevant variables are identified and then by constructing causal loops, the state-flow model of the research is presented.
MethodsThe statistical population of the study consisted of the talented and specialized managers and professors in the field of talent management in which 12 individuals were purposefully selected as the sample group based on the snowball method to achieve theoretical saturation. Data analysis was performed using Vensim software.
ResultsAccording to the results, policies for effective implementation of the talent management process, including identification and absorption, development and retention of talents, were presented and finally, a talent management model was designed and developed for the Ministry of Sports and Youth.
ConclusionThis research provides a decision support system in the field of talent management; By applying different policies in this system and comparing its effects, the best policy is adopted which based on the system dynamics approach can be used to show the long-term effects of managers' decisions on the entire talent management system and also to correction their mental model.
Keywords: Talent, Talent Management, Human Resources, System Dynamics, Ministry Of Sports, Youth -
Pages 75-93Introduction
The present study was conducted to identify and analyze the dominant discourse on women's championship sports in the country and to identify effective deterrents and reinforcing factors on women's championship sports.
MethodsThe research method based on the nature of the data and analysis method based on discourse analysis is qualitative and based on the purpose is applied research. The statistical population of this study includes 42 women champions who were included in the list of people sent to the 2012 and 2016 World Olympic and Paralympic Games. Also, theoretical sampling was used, which according to Holloway and Amy, 4 to 40 people are sufficient for qualitative studies.
ResultsFindings of discourse analysis show various factors affecting the development of women's championship sports. These factors are classified into two main categories; deterrents and reinforcing factors. Deterrents include: lack of material and moral support of government officials, gender discrimination, lack of club facilities, infrastructure restrictions, patriarchal culture, lack of rewards; and reinforcing factors include: self-confidence, family support, perseverance, high motivation, coach support, teamwork, professional ethics, attention to religious values and women's sports culture.
ConclusionIn this article, Deterrents and Reinforcing factors of women's championship sports identified base on discourse analysis and classified, Solutions for the comprehensive development and improvement of women's championship sports for successful participation in the Olympic and Paralympic competitions have been presented.
Keywords: Championship Sports, Discourse Analysis, Dominant Discourse, Olympics, Women -
Pages 94-115Introduction
The purpose of this research was to provide practical guidelines for water places during the corona and post-corona pandemic.
MethodsThe method of data collection was a description of the analytical type and it was cross-sectional in terms of time. In this study, scientific research articles displayed in reputable databases related to water sites and Covid-19 were considered as a statistical population.
ResultsFindings revealed that there is no evidence that Covid-19 was transmitted to human through swimming pool's water.
ConclusionBeneficiaries of water sites with observance of hygienic protocols such as, observing microbiological standards of water, the standards of ventilation system and disinfection of the environment and equipment, and by appointing officers or operators to implement hygienic procedures and under the supervision of the of Health center would provide a basis to lead to reactivation and safety of water sites in Iran.
Keywords: Aqua Venue Management, Coronavirus Pandemic, Post-Corona, Physical Activity, Safety Of Water Sites -
Pages 116-129Introduction
The purpose of this study was to compilate a model for the development of educational sports in the country.
MethodsThe present study is a sequential- exploratory research and is quantitative in terms of data type. The statistical population of the study included all physical education teachers with 10,000 people. In order to collect data, a researcher-made questionnaire was prepared with the opinion and approval of 30 experts, including professors and specialists in sports management, physical education assistants and physical education teachers. This questionnaire had 7 components and 33 questions and was approved before its validity and reliability distribution.
ResultsThe results showed that the development strategy of educational sports in 7 dimensions including: development of physical education curriculum, quality of physical education curriculum, development of student’s championship sports, development of students public sports, quality improvement of space and sports equipment, development of motor literacy and healthy and active lifestyle. It was evaluated for bonefits of students and for strengthening and empowerment of human resources.
ConclusionBased on the research results, it can be stated that the development of student sports is a dynamic process and to achieve it and achieve development consequences, stakeholders, strategies, processes and paths of sports development work together. Therefore, policymakers should consider stakeholder strategies, processes, and ways of developing sports when formulating student sports development policies.
Keywords: Sport Development, Educational Sport, Development Implications -
Pages 130-150Introduction
The purpose of this research was to present the model of privatization of sports clubs in Iraq.
MethodsThe present study is of mixed type and its design is sequential exploratory. In the qualitative study, the research method was thematic analysis, and in the quantitative part, it was a survey. The participants of this research were experts in the qualitative part (university professors, managers and owners of Iraqi sports clubs) and in the quantitative part (staff of sports clubs and members of the Iraqi Basketball Federation). In the qualitative part, 17 people were selected purposefully, and in the quantitative part, 240 questionnaires were answered by easy sampling method. In this study, to check the quality and validity of the results of the qualitative part of the research, Lincoln and Gaba's (1985) evaluation indices, which include validity, transferability, reliability and verifiability, and Cronbach's alpha and construct validity were used in the quantitative part. Then, using Brown and Clark (2006) thematic analysis method, the qualitative information was analyzed, and in the quantitative part, the collected data were analyzed using the structural equation modeling method.
FindingsThrough reviewing the interviews conducted with experts, finally 77 final concepts and based on the results of the relationships between the identified concepts, 12 sub-themes and five main themes under the title of context level, interaction level, support level, implementation level and the resulting surface was formed. Also, the results showed that the privatization of sports clubs in Iraq is subject to five levels, the lowest level is the underlying factors and the highest level is the output of the result level system.
ConclusionBased on this, it is necessary to pay the attention of managers and policy makers to the above-mentioned factors according to their roles in the privatization of sports clubs.
Keywords: Privatization, Outsourcing, Sport Clubs, Basketball, Iraq -
Pages 151-170Introduction
The purpose of the research was to analyze the factors affecting the development of cycling culture with the approach of promoting citizenship sport.
Methods:
The present study was applied, the method of doing it quantitatively, the type of research of structural equation. The statistical population was all experts, cycling and citizenship experts who were selected by sampling (n = 175). The research tool was a researcher-made questionnaire from library studies and interviews with experts whose reliability was calculated through Cronbach's alpha (α = 0.89). In order to investigate the instrument's factor structure, the exploratory factor analysis test was used to evaluate the structural validity of the exploratory factor analysis and to evaluate the instrument's confirmation factor analysis of the minimum squares through PLS software.Results The results of the research showed that among various factors, such as communication management of the scientific and executive part of sports, focusing on youth skill development, principled planning, political-economic factors with a factor load (0.89), and support of related organizations (0.86) had the greatest impact.
ConclusionBased on the results of the research, to promote and develop the cycling culture, the capacity of using bicycles should be increased at city level. In this regard, it is suggested that in addition to the all-around cooperation of the institutions in charge of urban sports, urban designers and planners should also follow the standard principles in planning cycling routes to motivate and attract citizens to cycling, subsequently changing their behavior and achieving urban social sustainability.
Keywords: Cycling Culture Citizen Sports Political-Economic Factors Women', S Cycling -
Pages 171-194Introduction
Professional sports are among the vital factors in development of sports industry in different countries. Moving towards development in these complexities, without having a plan that can cope with complexities and environmental changes is not destined.
Methodsprofessional sports has multiple trustees, key players and stakeholders, in this research, using Mactor future research software, the degree of influence and effectiveness of key players on each other, as well as identifying the position of each player in relation to the goals of the field of professional sports was investigated and suitable strategies were presented. 12 sports management experts, who were selected in a completely objective manner, completed the actor-actor and actor-goals matrices. Mactor software was used for data analysis.
ResultsIn the map of the relationship between goals and actors, the relationship and distance of each of the actors and goals was determined that the media is close by facilitating international procedures for players, coaches and clubs. Government and custodian institutions to facilitate investment and representation of international organizations, mediators for sports activism, sponsors who play a role in macro-politics and the Ministry of Sports and Youth, CEOs, coaches and players, executive staff, powerful people and managers An industry for financial support, playing a role in the sports industry and demanding for public opinion are very close.
ConclusionAccording to the general achievements of the research, it seems that if the key players play their effective role in accordance with the goals, we can witness the promotion of the brand and performance of professional clubs.
Keywords: Actors, Clubs, Development, Goals, Foresight, Professional Sport