فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات پیشگیری از جرم
پیاپی 69 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عوامل موثر بر پیشگیری از سرقت تجهیزات برق
    علیرضا جزینی*، یونس عابدی، محمدعلی پورحبیب صفحه 2

    طراحی شبکه های توزیع برق، سرقت آن،افزایش قیمت فلزات مخصوصا فلز مس ،یکی از جرائم شایع است. هدف از تحقیق،شناسایی عوامل موثر در پیشگیری از وقوع جرائم سرقت تجهیزات برق است.پژوهش ازنظرهدف کاربردی ازحیث روش توصیفی،تحلیلی وازنظر ماهیت داده ها کیفی و روش نمونه گیری،غیر احتمالی از نوع گلوله برفی است، جامعه آماری 22نفرازکارشناسان حوزه پیشگیری ازسرقت بوده وبه منظورتحلیل مصاحبه نامه ازکدگذاری باز،محوری وگزینشی وابزارمصاحبه نامه،نیمه ساختاریافته استفاده شده است.در پیشگیری وضعی افزایش تلاش وزحمت ارتکاب جرم با34درصددررتبه اول،افزایش خطرجرم برای سارقین با 26 درصد دررتبه دوم وحذف بهانه های سرقت با 20 درصد در رتبه سوم قرار دارند،در پیشگیری اجتماعی آگاهی بخشی و اصلاح باورهای دینی در پیشگیری از سرقت تجهیزات برق، توانمندسازی فردی واجتماعی در پیشگیری از سرقت تجهیزات برق و تقویت کنشگران اجتماعی در پیشگیری از سرقت تجهیزات برق هرکدام با 26 درصددررتبه اول ومفهوم مدیریت نیازها با 22 درصددررتبه دوم و در پیشگیری انتظامی، افزایش سرعت اطلاع از ارتکاب سرقت تجهیزات برق با 28 درصد در رتبه اول،افزایش سرعت حضور پلیس درصحنه سرقت تجهیزات برق با 24 درصد در رتبه دوم و بالا بردن سرعت عمل و نزدیکی به مردم برای کشف و شناسایی سارقین تجهیزات برق با 20 درصد در رتبه سوم قرار دارند. مفاهیم و مقولات حاصل از مصاحبه نامه با استفاده از فن های کدگذاری باز، محوری و گزینشی در سه نوع پیشگیری اجتماعی، پیشگیری وضعی و پیشگیری انتظامی طبقه بندی شدند که پیشگیری وضعی با 71 درصد در رتبه اول، پیشگیری اجتماعی با 21 درصد در رتبه دوم و پیشگیری انتظامی با 8 درصد دررتبه سوم قراردارند.

    کلیدواژگان: سرقت، پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی، پیشگیری پلیسی، تجهیزات برق
  • نظام سیاستگذاری جنایی ایران در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان؛ چالش ها و راهبردها
    عباس شیری*، سمیه عزیزی صفحه 4
    زمینه و هدف

    بزهکاری زنان یکی از مهم ترین مسائل اجتماعی است که نیازمند بررسی و تحلیل از منظری کلان است. از این رو در بستر نظام سیاستگذاری جنایی، موضوعات مختلفی در راستای پیشگیری از بزهکاری زنان به طور مستقیم و غیر مستقیم، تاثیر گذار است. در این راستا هدف این پژوهش، واکاوی نظام سیاستگذاری جنایی ایران در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع پژوهش، تحلیلی-توصیفی است و مطالب، با استفاده از منابع کتابخانه ای و بررسی اسنادبالادستی، جمع آوری و تحلیل شده ‎اند.

    یافته ها

    یافته ها بیانگر آن است که فقدان دانش سیاستگذاری، اتخاذ رویکرد سخت گیرانه، تعدد نهادی و اسنادی و ناهمگونی در اسناد و سیاست ها، پس افتادگی نظام سیاستگذاری جنایی متناسب با تحولات اجتماعی و عدم جمع ‎آوری آمار و فقدان سنجش نرخ آسیب های اجتماعی و بزهکاری زنان از جمله چالش های نظام سیاستگذاری جنایی ایران در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان است و گفتمان حمایت محور و مدل حمایتی دولت رفاه، توانمندسازی زنان با رویکرد کاهش فقر قابلیتی، اجرای نظام چندلایه تامین اجتماعی، توسعه و تجهیز مراکز کاهش آسیب، پیشگیری اختصاصی و هدفمند بر مبنای شاخص های عدالت جنسیتی، تدوین سند پشتیبان و پیوست اجتماعی سیاست ها، تهیه اطلس وضعیت زنان و خانواده به تفکیک هر استان، ارزیابی سیاست ها، و بروزرسانی سیاست ها بر اساس مدل مدیریت نتیجه محور از راهبردهای تقویت پیشگیری از بزهکاری زنان در نظام سیاستگذاری جنایی است.

    نتایج

    نتایج بیانگر آن است که به منظور برون رفت از چالش های حاکم بر نظام سیاستگذاری جنایی در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان، اصلاح عوامل ساختاری بزهکاری زنان با رویکرد دولت سرمایه گذار اجتماعی، اتخاذ رویکرد عقلانیت محور در نظام سیاستگذاری و اهتمام در اجرای طیف وسیعی از تدابیر پیشگیرانه کنشی، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری جنایی، پیشگیری از بزهکاری زنان، سیاستگذاری جنایی حمایت محور، دولت سرمایه گذار اجتماعی، توانمندسازی زنان، اطلس وضعیت زنان و خانواده
  • بررسی شیوه های مشارکت عمومی در پیشگیری از سرقت منزل (مورد مطالعه شهرکرد)
    عبدالرحمن میرزاخانی* صفحه 5
    زمینه و هدف

    رویکرد جامعه محوری و مشارکت دادن مردم در تصمیم سازی های سازمان های خدماتی از جمله پلیس، علاوه بر افزایش ضمانت اجرای برنامه ها، تحقق هدف را نیز آسان تر می نماید. این پژوهش با هدف بررسی شیوه های مشارکت عمومی در پیشگیری از سرقت منزل (مورد مطالعه شهرکرد) انجام گردید.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش پژوهش به شیوه ترکیبی و به لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات در زمره پژوهش های میدانی (پیمایشی) است. در این پژوهش در ابتدا با استفاده از مصاحبه نسبت به شناسایی گویه های مولفه-های مشارکت در سه دسته مشورت با مردم، همراه سازی و یادگیری اجتماعی شناسایی و پرسشنامه تدوین و اجرا گردید. جامعه آماری در دو گروه کیفی به تعداد 14 نفر متخصص در حوزه عملکرد کلانتری و کمی تعداد 175 نفر تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و پیمایشی استفاده گردید. در بخش کیفی داده ها به روش مقوله بندی ،دسته بندی و کدگذاری تدوین شدند.

    یافته ها

    نتایج بررسی فرضیه ها نشان داد بین مشارکت عمومی در سه مولفه مشورت با مردم، همراه سازی و یادگیری اجتماعی در پیشگیری سرقت منزل رابطه معنادار وجود دارد. یافته های تحلیل رگرسیون بیانگر این است که مشارکت عمومی و مولفه ای آن قادر به پیش بینی 26.4 درصد از پیشگیری های سرقت منزل هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد تقویت مشارکت عمومی و مولفه های شامل مشورت با مردم، همراه سازی مردم و یادگیری اجتماعی آن می تواند در پیشگیری از سرقت موثر واقع شود..

    کلیدواژگان: مشارکت عمومی، مشورت، همراه سازی، یادگیری اجتماعی، سرقت منزل
  • شناسایی شیوه و شگردهای سارقین احشام، چالش های پلیس و ارائه راهکارهای پیشگیرانه
    امیر رضایی*، بهمن مرادی صفحه 6
    زمینه و هدف

    سرقت احشام از زمان های قدیم موجب نارضایتی و ضرر و زیان به صاحبان آن ها بوده است، آمارها نشان می دهد که وقوع سرقت احشام در سال های اخیر روندی افزایشی داشته، و همین امر زندگی این قشر از جامعه را با مخاطره جدی مواجه نموده است، بنابراین پژوهش حاضر می کوشد به این پرسش پاسخ دهد شیوه و شگردهای سارقین، چالش های پلیس و راهکارهای پیشگیری از سرقت احشام توسط پلیس کدامند؟

    روش

    این پژوهش از نظر هدف وجهت گیری کلی، کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان، مدیران وکارشناسان پلیس در حوزه پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان های سراسر کشور می باشد. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی استفاده شدکه روش غیراحتمالی است. برای گردآوری داده ها از تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده، در این روش، بعد از انجام 20 مصاحبه، عوامل اصلی و فرعی در مصاحبه های قبلی تکرار می شد و پژوهشگر به اشباع رسید. داده های کیفی لازم جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل تماتیک مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    کدهای فرعی و اصلی حاصل از مصاحبه های انجام شده با خبرگان پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان های سراسر کشور بیانگر این است که در مجموع 14 عنوان برای شیوه و شگرد سارقین و 11 چالش پلیس برای پیشگیری و مقابله با سارقین احشام شناسایی و مقوله های ظهور یافته برای راهکارهای پیشگیری از سرقت احشام در پنج عنوان شناسایی وطبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

    پیاده سازی راهکارهای ارائه شده در پیشگیری از سرقت احشام بسیار موثر بوده، و پلیس می تواند بعنوان سازمانی تاثیرگذار در راستای خواست جامعه هدف این پژوهش ظاهر شود

    کلیدواژگان: پیشگیری، سرقت احشام، شیوه و شگرد، چالش
  • ارزیابی اثربخشی دورهای استانداردسازی تعالی رفتار کارکنان پلیس پیشگیری فراجا (مورد مطالعه: کارکنان کلانتری ها و پاسگاه ها کشور)
    مسعود یار احمدی*، علیرضا مرادی صفحه 7
    زمینه و هدف

    پلیس پیشگیری یکی از پلیس های تخصصی فراجا است که وظیفه مهم پیشگیری از جرم را به عهده دارد. با توجه به گستردگی بالای در کلیه نقاط کشور حضور دارد و نیازمند کارکنانی با استانداردهای رفتاری مناسب هست تا در امر پیشگیری از جرم فعالیت اثربخش داشته باشند. در صورتی که رفتارهای حرفه ای پلیس تحت تعلیمات دارای سطح قابل قبولی از استاندارد باشد، علاوه بر افزایش رضایتمندی مردم از پلیس، موجب پیشگیری و کاهش جرم خواهد شد. پژوهش حاضر به دنبال ارزیابی اثربخشی دوره های استانداردسازی تعالی رفتار کارکنان پلیس پیشگیری فراجا است.

    روش

    روش مورد استفاده در این تحقیق، روش کمی از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه فراگیران شرکت کننده در دوره های استانداردسازی تعالی رفتار در سال 1401 می باشد. حجم نمونه برابر با 40 نفراز فراگیران (حداقل تعداد نمونه آماری در مدل کرک پاتریک) بود. روش نمونه گیری هدفمند و ابزارگردآوری اطلاعات، پرسشنامه مدل کرک پاتریک و مراجعه به اسناد و مدارک کتابخانه ای بوده و در تجزیه و تحلیل داده ها، روش آماری بکار رفته مراحل چهارگانه مدل کرک پاتریک با کمک آزمون تحلیل تی تک نمونه ای با استفاده از نرم افزار22 spss می باشد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که برگزاری دوره های استانداردسازی تعالی در هر پنج سطح (واکنش، یادگیری، نتایج از منظر فراگیران و در سطوح رفتار و نتایج از منظر مدیران و فرماندهان) در رفتار کارکنان پلیس پیشگیری دارای اثرگذاری بالا بوده است. علاوه براین، از زاویه تحلیل استنباطی با توجه به نتایج به دست آمده، میانگین تمام سطوح مدل ارزیابی کرک پاتریک ، با میانگین فرضی جامعه آماری، تفاوت معناداری وجود دارد به نحوی که میانگین سطوح واکنش، یادگیری، رفتار (مهارت) و نتایج (فراگیران و مدیران) از میانگین فرضی بالاتر است.

    نتیجه گیری

    پلیس پیشگیری فراجا می تواند با برگزاری دوره های استانداردسازی تعالی رفتار علاوه بر افزایش رضایتمندی ارباب رجوع، عملکرد حوزه انتظامی خود را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: استاندارد سازی، تعالی رفتار، پلیس پیشگیری. پیشگیری از جرم. کاهش جرم
  • الگوی مدیریت پیشگیری انتظامی از جرم زمین خواری
    مهدی رسولی*، فریبا شایگان، مهدی مقیمی، علی اصانلو صفحات 61-82
    زمینه و هدف

    زمین خواری یکی از جرایمی است که علاوه بر تصاحب اموال عمومی و دولتی، باعث بدبینی مردم به عملکرد دستگاه های مرتبط و پلیس می شود. تحقیق حاضر باهدف ارائه الگوی مدیریت پیشگیری انتظامی از جرم زمین خواری نگارش شده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت توصیفی - تحلیلی و از نظر روش آمیخته می باشد. جامعه موردمطالعه در مرحله کیفی شامل خبرگان مطلع به تعداد 21 نفر بوده که پس از انجام مصاحبه با تعداد 11 نفر، اشباع نظری حاصل شد. در بخش کمی نیز از کارشناسان جرم شناس زمین خواری پلیس پیشگیری هر استان جمعا به تعداد 32 نفر درنظرگرفته شده که باتوجه به کل شمار بودن، حجم نمونه معنا نداشت. در بخش کیفی، ابزار تحقیق مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده که به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از تحلیل مضمونی و کدگذاری باز و انتخابی استفاده گردید. در بخش کمی ضمن استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی، برای اولویت بندی از آزمون فریدمن و برای تجزیه وتحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS بهره گیری شد.

    یافته ها

    در این پژوهش، چهار بعد شامل 1- بعد مدیریت با 3 مولفه مدیریت و فرماندهی، آموزش و انتصاب، 2-بعد عوامل ساختاری با 2 مولفه ساختار سازمانی و مقررات سازمانی، 3- بعد طرح ریزی و برنامه ریزی با 3 مولفه هدف گذاری، سیاست گذاری و آمار جرائم و 4- بعد توسعه و اصلاح با 2 مولفه ادامه فرآیند و تبدیل و اصلاح با مجموعا 22 شاخص برای مولفه های ده گانه مذکور به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق، تدوین دستورالعمل ها و شیوه نامه های پیشگیری انتظامی از جرم زمین خواری با رویکرد مسئول سازی سازمان های دخیل با محوریت پلیس پیشگیری فراجا، از نتایج تحقیق حاضر است.

    کلیدواژگان: پیشگیری، مدیریت، زمین خواری، جرم، پیشگیری انتظامی از جرم
  • تاثیر گرمخانه خاوران در پیشگیری از وقوع جرایم در محدوده جنوب شرق تهران
    حسین حسین زاده مجد*، محمد بارانی، علیرضا ادیبی صفحات 171-200
    زمینه وهدف

    یکی از چالشهای کلانشهر تهران مسئله حضورتعداد زیادی افراد بیخانمان در این شهر است . گرمخانه خاوران به عنوان بزرگترین گرمخانه شهر تهران جهت ساماندهی واسکان شبانه افراد بیخانمان ساخته شده است.در این تحقیق تلاش ما بر این است تا تاثیرگرمخانه خاوران را بر پیشگیری از وقوع جرایم در جنوب شرق تهران مورد بررسی قرار دهیم .

    روش تحقیق :

     تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و به روش پیمایشی - تحلیلی انجام و یک تحقیق آمیخته است. جامعه آماری در بخش کیفی 13نفراز افراد بیخانمان و7نفر از کارکنان انتظامی و روش نمونه گیری از این دوگروه به ترتیب نمونه گیری تصادفی ونمونه گیری هدفمند و منبع داده ها مصاحبه بوده است.جامعه آماری دربخش کمی ساکنان محله پیرامون گرمخانه بوده که به روش نمونه گیری احتمالی خوشه ای انتخاب وحجم نمونه به تعداد148 نفر با استفاده از جدول مورگان محاسبه وبرای جمع آوری داده ها از پرسشنامه وجهت آزمودن فرضیه هااز روش های آماری توصیفی ، ازمون کولوموگروف - اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spssاستفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

    گرمخانه خاوران در امر پیشگیری از جرم در دو سطح فرامحلی ومحلی و به دو صورت مثبت و منفی تاثیر دارد. این گرمخانه در سطح فرا محلی درکاهش جرایمی نظیر سرقت های خرد ،تصادفات جرحی وفوتی ، فوت های مشکوک، ولگردی ،تکدی گری ومزاحمت ها موثر بوده اما در سطح محلی باعث ایجاد احساس ناامنی در میان ساکنین محله و نگرش منفی آنان به کارکرد پیشگیرانه گرمخانه گردیده است.

    کلیدواژگان: بی خانمان ها، گرمخانه خاوران، پیشگیری از جرایم، تهران
  • مدل اجرای اجتماع محور سیاست های پیشگیری از اعتیاد: رویکردی آمیخته
    محمد قاسمی، فرحناز آهنگ*، عالیه مهدی نژاد، عبدالله ساعدی صفحات 211-237
    زمینه و هدف

    با توجه به مزایای رویکرد اجتماع محور پژوهش حاضر بنا دارد به طراحی مدل اجرای اجتماع محور خط مشی های پیشگیری از اعتیاد  بپردازد.

    روش

    پژوهش بر پایه پژوهش های کیفی و کمی است که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، در زمره پژوهش های اکتشافی می باشد. جامعه آماری، هر دو مرحله با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی، 22 نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها در مرحله کیفی مصاحبه و مطالعات کتابخانه ای است که با بهره گیری از روش تحلیل مضمون و نرم افزار NVIVO داده های این مرحله تحلیل شد. در مرحله کمی ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه بود که داده های حاصل از آن با روش دیمتل فازی و نرم افزار متلب تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل شامل 5 مضمون فراگیر، 22 مضمون تفسیری و 120 مضمون توصیفی بود. مطابق الگوی پژوهش مضامین فراگیر ظرفیت ساز، توانمندساز و پیشران بر اجرای اجتماع محور و مضمون فراگیر ظرفیت ساز بر توانمندساز موثر بود و اجرای اجتماع محور بر مضمون فراگیر پیامدها اثرگذار بود.

    نتیجه گیری

    اکثر قریب به اتفاق پژوهش ها مدل بالا به پایین اجرا را سرلوحه خود قرار داده و تاکنون پژوهشی به استفاده از مدل پایین به بالای اجرای خط مشی نپرداخته است. از این رو توجه به رویکرد اجتماع محور در پژوهش حاضر می تواند بر استفاده از مدل پایین به بالا در پژوهش های آتی اجرا بیفزاید. با توجه به این موضوع توجه به مشارکت اجتماعی در اجرای خط مشی در قوانین تقنینی و فروتقنینی، جهت دهی و مدیریت پتانسیل های اجتماعی در راستای اجرای خط مشی و استفاده از ظرفیت رسانه ملی جهت ترغیب اجتماع به مشارکت در اجرا پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: خط مشی، اجتماع محور، فراگیر، تفسیری، توصیفی
|
  • Factors affecting the prevention of electrical equipment theft
    Alireza Jazini *, Younes Abedi, Mohamadali Porhabib Page 2

    Designing electricity distribution networks, stealing it, increasing the price of metals, especially copper metal, is one of the common crimes. The purpose of the research is to identify the effective factors in preventing the occurrence of electrical equipment theft crimes. The research is applied in terms of its descriptive and analytical method, and in terms of the nature of the qualitative data and the non-probability sampling method of the snowball type, the statistical population is 22 experts in the field of theft prevention and for the purpose of interview analysis. Open, axial and selective coding and semi-structured interview tool were used in the letter.In situational prevention, increasing effort by 34% is in the first place, increasing the risk of crime by 26% in the second place, and removing excuses for theft by 20% are in the third place. Electrical equipment and strengthening social activists in the prevention of theft of electrical equipment each with 26% in the first place and the concept of needs management with 22% in the second place and in police prevention, increasing the speed of information about the theft of electrical equipment with 28% in the first place, increasing the speed of police presence at the scene of theft Electrical equipment is in second place with 24% and increasing the speed of action and being close to people to discover and identify thieves of electrical equipment is in third place with 20%.

    Keywords: Theft, Situational Prevention, Social Prevention, Police Prevention, Electrical Equipment
  • Iran's criminal policy-making system in prevention of female criminality; challenges and strategies
    Abbas Shiri *, Somaye Azizi Page 4
    Field and Aims

    Female criminality is a crucial social issue that requires examination and analysis from a macro perspective. Therefore, within the context of the criminal policy-making system, various factors directly and indirectly impact the prevention of female criminality. In this study, the purpose is to investigate Iran's criminal policy-making system in the field of preventing female crimes.

    Methods

    This study is applied research with an analytical-descriptive approach. Data were collected and analyzed using library resources and by examining upstream documents.

    Findings

    The findings indicate several challenges in Iran's criminal policy-making system regarding the prevention of female criminality. These challenges include a lack of policy-making knowledge, the adoption of a stringent approach, the diversity and heterogeneity of institutions, documents, and policies, the lagging behind of the criminal policy-making system compared to social developments, and lack of collecting statistics and measuring the rate of social harms and female criminality . To strengthen the prevention of female criminality, the following strategies are suggested: promoting a supportive discourse and adopting the welfare state's supportive model, empowering women socially and economically, implementing a multilayered social security system, establishing and equipping drop-in centers, implementing specific and targeted prevention measures, drafting supportive documents and social appendices for policies, preparing an atlas on the status of women and families by province, conducting policy evaluations, and updating policies based on a results-based management model.

    Conclusions

    The results highlight the necessity of reforming the structural factors of female criminality through a social investment approach by the government in order to address the challenges faced by the criminal policy-making system in the field of preventing female criminality.

    Keywords: Criminal Policy-Making, Prevention Of Female Criminality, Supportive Criminal Policy, Social Investment State, Empowering Women, Atlas On The Status Of Women, Family
  • Examining public participation methods in preventing burglary (Case study of Shahrekord)
    Abdurahman Mirzakhani * Page 5
    Background and Aim

    A community-oriented approach and involving people in the decision-making of service organizations, including the police, in addition to increasing the guarantee of the implementation of programs, also makes it easier to achieve the goal. The aim of this study was to investigate the methods of public participation in the prevention of home burglary (Shahrekord case study).

    Method

    The present study is applied in terms of purpose, combined in terms of research method and in terms of data collection method in the field of field research (survey). In this study, at first, using interviews to identify the components of participation in three categories of public consultation, socialization and social learning, a questionnaire was identified and a questionnaire was developed and implemented. The statistical population in the two qualitative groups was 14 experts in the field of police performance and 175 were quantitative. Data were analyzed using SPSS software and descriptive and survey statistics were used to analyze the data. In the qualitative part, the data were compiled by categorization, categorization and coding.

    Results

    The results of the hypotheses showed that there is a significant relationship between public participation in the three components of public consultation, socialization and social learning in the prevention of burglary. The findings of regression analysis indicate that public and component participation is able to predict 26.4% of burglary prevention.

    Conclusion

    The results showed that strengthening public participation and components including consultation with the public, socializing and social learning can be effective in preventing theft.

    Keywords: Public Participation, Counseling, Companionship, Social Learning, Home Burglary
  • Identifying the methods and tactics of cattle thieves, police challenges and providing preventive solutions
    Amir Rzaie *, Bahman Moradi Page 6
    Background and purpose

    Cattle theft has caused dissatisfaction and losses to their owners since ancient times, statistics show that the occurrence of cattle theft has increased in recent years, and this has put the life of this segment of society in serious danger. Therefore, the current research tries to answer this question: what are the methods and tactics of thieves, the challenges of the police and the solutions to prevent cattle theft by the police?

    Method

    This research is practical in terms of the goal of general orientation. The statistical population of this research includes experts, managers and police experts in the field of preventive police of the police command of the provinces all over the country. To select the sample, a judgmental purposeful sampling method was used, which is a non-probability method. Semi-structured interview technique was used to collect data. In this method, after conducting 20 interviews, the main and secondary factors were repeated in the previous interviews and the researcher reached saturation. Necessary qualitative data was collected and analyzed using thematic analysis

    Conclusion

    The implementation of the solutions presented in the prevention of cattle theft is very effective, and the police can appear as an influential organization in line with the wishes of the target community of this research.

    Keywords: Prevention, Cattle Theft Method, Challenge
  • Evaluating the effectiveness of the rounds of standardization of the excellence of the behavior of the police officers for the prevention of extraterrestrials (Case of study: employees of police in the country)
    MASOUD YARAHMADI *, Alireza Moradi Page 7
    Background and purpose

    Prevention police need employees with appropriate behavioral standards to be effective in crime prevention. If the professional behavior of the police has an acceptable level of standard, it will increase people's satisfaction and prevent and reduce crime. We seek to evaluate the effectiveness of behavior excellence standardization courses in crime prevention and reduction.

    Method

    The research method is a quantitative descriptive-cross-sectional and survey method (Kirk-Patrick model). The statistical population is the participants in the behavior excellence standardization courses. The sample size was equal to 40 students. The purposeful sampling method and data collection tool was a questionnaire and reference to library documents.

    Conclusion

    Conducting behavior excellence standardization courses at all five levels (reaction, learning, results from the perspective of learners and at the levels of behavior and results from the perspective of managers and commanders) has been highly effective in crime prevention. In addition, from the angle of inferential analysis according to the obtained results, the average of all levels of the Kirkpatrick evaluation model, with the hypothetical average of the statistical population, there is a significant difference in such a way that the average levels of reaction, learning, behavior (skills) and results (students and managers) is higher than the hypothetical average

    Keywords: Standardization, Excellence Of Behavior, Prevention Police. Crime Prevention. Crime Reduction
  • management model for police prevention of land grabbing crime
    Mehdi Rasouli *, Fariba Shayegan, Ali Osanlu Pages 61-82
    Background and purpose

    In the issue of disciplinary prevention of land grabbing crime, there is a need to design a management model to integrate the implementation of the approved and of course different instructions of the relevant organizations.

    Method

    This research is applied in terms of purpose, descriptive-analytical in nature, and mixed in terms of method. The community under study in the qualitative phase, informed experts with a theoretical saturation sample size of 11 people and a small part of land grabbing criminologists of the prevention police of each province. 32 people have been considered, which considering the total number, the sample size was not significant. In the qualitative section, the research tool was semi-structured interview, which was used for data analysis, thematic analysis and open and selective coding. In the quantitative section, Friedman test and SPSS software were used.

    Findings

    In this research, 4 dimensions include 1- Management dimension with 3 components of management and command, training and appointment, 2- Structural factors dimension with 2 components of organizational structure and organizational regulations, 3- Planning and planning dimension with 3 goal components Setting, policy making and statistics of crimes and 4-dimension of development and reform with 2 components of continuing the process and transformation and reform with a total of 22 indicators for the aforementioned 10 components were obtained.

    Conclusion

    In the prioritization, structural factors, planning and planning, development and reform and management have priority in the design of the management model for the disciplinary prevention of land grabbing crime.

    Keywords: Prevention, Management, Land Grabbing, Crime, Crime Prevention
  • Evaluating the effect of Khavaran homeless shelter in preventing crimes in the southeastern part of Tehran.
    Hossein Hosseinzadehmajd *, Mohammad Barani, Alireza Adibi Pages 171-200
    Background and Aim

    One of the challenges of Tehran metropolis is the presence of a large number of homeless people in this city. Khavaran homeless shelter has been built as the largest hothouse in Tehran to organize night shelters for homeless people. In this study, we try to investigate the impact of Khavaran homeless shelter on crime prevention in the southeast of Tehran.

    Research Method

    The present study is applied in terms of purpose and has been done by survey-analytical method and is a mixed research. The statistical population in the qualitative section was 13 homeless people and 7 law enforcement officers and the sampling method of these two groups were random sampling and purposeful sampling and the source of the data were interviews. Selection cluster and sample size of 148 people were calculated using Morgan table and to collect data, a questionnaire was used to test the hypotheses by descriptive statistical methods, Kolomogorov-Smirnov test and Pearson correlation coefficient and SPSS software was used to analyze the data.

    Findings

    Khavaran homeless shelter is effective in crime prevention at both extra-local and local levels in both positive and negative ways. At the local level, thishomeless shelter has been effective in reducing crimes such as petty theft, fatal accidents, suspicious deaths, vagrancy, begging and harassment, but at the local level, it has caused insecurity among neighborhood residents and their negative attitude towards the preventive operation of the homeless shelter Is.

    Keywords: Homeless, Khavaran Homeless Shelter, Crime Prevention, Tehran
  • Community-Based Implementation Model of Addiction Prevention Policies: A Mixed ApproachAbstract
    Mohammad Ghasemi, Farahnaz Ahang *, Alieh Mehdi Nejad, Abdolah Saedi Pages 211-237
    Background and Aim

    Considering the benefits of a community-based approach, the present study aims to design a community-based implementation model of addiction prevention policies.

    Method

    The research is based on qualitative and quantitative research, which is applied in terms of purpose and in terms of nature and method, is among the exploratory research. The statistical population of both stages was determined to be 22 people using snowball sampling method. The data collection tool is in the qualitative stage of interviews and library studies, which were analyzed using the content analysis method and NVIVO software. In the quantitative stage, the data collection tool was a questionnaire, the data of which were analyzed by fuzzy Dimtel method and MATLAB software.

    Findings and Results

    The results included 5 comprehensive themes, 23 interpretive themes and 120 descriptive themes. According to the research model, the comprehensive themes of capacity-building, empowerment and drivers were effective on community-based implementation and the overall theme of capacity-building was effective on empowerment, and community-based implementation was effective on the overall theme of outcomes. The vast majority of studies have focused on the top-down implementation model, and so far no research has used the bottom-up model of policy implementation. Therefore, paying attention to the community-based approach in the present study can increase the use of bottom-up model in future research.

    Keywords: Policy, Community-Oriented, Organizer, Relational, Descriptive