فهرست مطالب

تعالی بالینی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 42، بهار 1403)

مجله تعالی بالینی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 42، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین شریف پور*، حسین یاراحمدی صفحات 1-11

    در جوامع امروزی، یکی از علل حفظ سلامت فردی و اجتماعی حفظ چهارچوب های امنیت قضایی است که به سازمان دهی و ساختاربندی مناسب نیاز دارد. سلامت جوامع در گرو تضمین سلامت، عدالت و امنیت فردی و جمعی است. بر این اساس، مطالعه ی حاضر با هدف مروری بر امنیت قضایی با رویکرد امنیت سلامت صورت گرفته است. مطالعه ی پیش  رو مطالعه ای مروری است که طی جست وجو در پایگاه های داده ی  طی سال های 1390 تا 1402 با کلیدواژه  های پیشگیری قضایی، سلامت محور، امنیت قضایی، امنیت و امنیت سلامت صورت گرفته است. تعداد 63 مقاله طی جست وجو به دو زبان انگلیسی و فارسی یافت شد. از این میان، 48 مقاله به علت نداشتن ارتباط موضوعی، محتوایی و نبود دسترسی به کل متن مقاله، از روند مطالعه حذف شدند و با توجه به اینکه مطالعات اندکی با راهبردهای سلامت محوری امنیت قضایی صورت گرفته بود، 12 مقاله در انتها، وارد مطالعه شدند. یافته های استخراج شده نشان داد که برخورداری از سلامت قضایی در راستای حفظ سلامت فردی و اجتماعی لازمه جوامع بشری است و تضمین سلامت امنیت، مستلزم به کارگیری روندهای نوین در تدوین قوانین و مقررات است.

    کلیدواژگان: امنیت قضایی، امنیت، امنیت سلامت، پیشگیری قضایی، سلامت محور
  • محمد عاشوری*، نفس رنگانی صفحات 12-24

    مقاله ی حاضر مروری روایتی بر مداخله ی محیط امن فرزندپروری، ویژگی ها و اهداف این برنامه برای والدین کودکان ناشنوا و کم شنوا  بود. به این منظور، مقاله های منتشرشده به زبان انگلیسی و فارسی در پایگاه های اطلاعاتیPubMed ،Google Scholar ،Taylor Scopus ،Science Direct ،Elsevier ،  EBSCOوSpringer  برای مقاله های انگلیسی و در پایگاه های اطلاعاتی SID، ISC و IranDoc  برای مقاله های فارسی به کار گرفته شدند. براساس ملاک های ورود و خروج، 41 مقاله گزینش شد و اطلاعات حاصل از این منابع مقایسه، تحلیل و تفسیر شدند و نتایج استخراج شد. نتایج نشان داد که مداخله ی مبتنی بر دل بستگی که حساسیت والدین را هدف قرار می دهد، با بهبود امنیت و دل بستگی همراه است. از سوی دیگر، برنامه ی آموزشی محیط امن با بهبود کیفیت مراقبت پس از تکمیل مداخله همراه است. علاوه بر این، تاثیر درخور توجهی برای بهبود خودکارآمدی مراقبان دارد و نشان می دهد که این مداخله باعث افزایش توانمندی در مهارت های مراقبتی و انعطاف پذیری فرد پس از مشارکت در مداخله می شود. پیشنهاد می شود افرادی که تمایل دارند از این برنامه استفاده کنند، به دقت به عوامل جمعیت شناختی، اجتماعی، اقتصادی و شخصی شرکت کنندگان فکر کنند. این مداخله برای افرادی که نیازهای مهم تری دارند، مانند مادران و فرزندان تحریک پذیری که دل بستگی ناایمن یا اجتنابی دارند، مناسب است. همچنین، باید توجه کرد که از برنامه ی استاندارد بیست هفته ای یا نسخه ی کوتاه هشت هفته ای آن استفاده شود. این انتخاب به هزینه، منابع، در دسترس بودن و توانمندی شرکت کنندگان بستگی دارد.

    کلیدواژگان: مداخله ی مبتنی بر دل بستگی، مداخله ی محیط امن، محیط امن فرزندپروری، ناشنوا، کم شنوا
  • نوید کرمی، محمد حامی*، وحید شجاعی، علی محمد صفانیا صفحات 25-37

    سازمان های سلامت محور در مسیر پیشرو خود تامین کننده ی سلامت فردی و اجتماعی هستند. حوزه ی ورزش با به کارگیری استراتژی های مدیریتی کارآمد قدم موثری در پیشبرد اهداف سازمانی ایفا می کند. مدیریت استعداد یکی از استراتژی های کاربردی در حوزه ی ورزش است که بستر حفظ سلامت را در جامعه فراهم می آورد. بر این اساس، مطالعه ی حاضر با هدف مروری بر مدیریت استعداد ورزشی با رویکرد زمینه ساز سلامت صورت گرفته است. مطالعه ی حاضر از نوع مروری نظام مند است که با جست وجو در پایگاه های بین المللی داده ای در بازه ی زمانی 2010 الی 2024 انجام شده است. برای جست وجو، از ترکیبی از Boolean Operator (AND, OR) و از کلیدواژه های مدیریت استعداد ورزشی، سلامت، مدیریت استعداد و مدیریت ورزشی به دو زبان فارسی و انگلیسی در پایگاه های اطلاعاتی همانند Pubmed، ISI، ISC، Scopus و googles choler استفاده شد. یافته های استخراج شده نشان داد که منابع انسانی به عنوان نیروهایی بالقوه، بایستی از مدیریت استعداد بهنجار و متناسب با حوزه ی ورزشی برخوردار باشند. درصورتی که مدیریت استعداد به خوبی از استعدادهای فردی، جمعی و سازمانی در حوزه ی ورزش بهره گیرد، زمینه ساز سلامت فردی و جمعی خواهد شد. می توان نتیجه گرفت که با بسترسازی در حوزه ی ورزش با بهره گیری از مدیریت استعداد می توان زمینه ساز سلامت شد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد ورزشی، سلامت، مدیریت استعداد، مدیریت ورزشی
  • مرضیه قریشی، سمانه بهزادپور*، محمدرضا محسنی صفحات 38-55

    با توجه به آمارهای هشداردهنده درباره ی اختلال های روان شناختی کودکان، علاقه به بررسی تحول کودک به شدت افزایش یافته است. دل بستگی ایمن و کارکرد موثر خانواده و والدگری مثبت نقش بسیار چشمگیری در تحول کودک دارد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف مرور نقش پدر در تحول کودک، عوامل موثر بر دل بستگی پدر-کودک و پیامدهای تحولی دل بستگی پدر-کودک صورت گرفت. این مطالعه از طریق جست وجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی انگلیسی Scopus، Sciencedirect وPubMed و پایگاه های داخلی مرکز اطلاعات علمی دانشگاهی، بانک اطلاعات نشریات کشور، پرتال جامع علوم انسانی و پایگاه مرکز علمی جهاد دانشگاهی در بازه ی زمانی 1402-1378 (2023-2000) با کلیدواژه های تخصصی صورت گرفته است. حاصل جست وجو تعداد 123 مقاله بود که نهایتا 86 مقاله به مطالعه وارد شدند. نتایج حاصل از این بررسی نقش پدر و دل بستگی پدر-کودک در تحول کودک را آشکار کرد. همچنین، عوامل تاثیرگذار بر دل بستگی پدر-کودک را در چهار دسته ی کلی طبقه بندی کرد که عبارت اند از: 1. عوامل مربوط به کودک؛ 2. عوامل مربوط به پدر؛ 3. عوامل مربوط به خانواده؛ 4. عوامل فرهنگی. علاوه بر این، پیامدهای تحولی دل بستگی پدر-کودک را در سه دسته ی کلی تحول اجتماعی-هیجانی، تحول شناختی-کلامی و آسیب روانی و مشکلات رفتاری شناسایی کرد. این عوامل نشان می دهند که پدران نیز نگاره ی دل بستگی فرزندانشان هستند و به واسطه ی تعاملات مثبت با کودکان، نقش بسزایی در پیامدهای شناختی، هیجانی و اجتماعی آن ها دارند؛ پس با درک بهتر رابطه ی دل بستگی پدر-کودک و شناسایی عوامل موثر بر آن و پیامدهایی که به دنبال دارد، می توان به بهبود رابطه ی پدر-کودک کمک کرد و با تاکید ویژه بر نقش پدران، می توان بسته های آموزشی و مداخلات درمانی ای طراحی کرد که به پیشگیری از مشکلات رفتاری و هیجانی کودکان و درمان موثرتر این مشکلات بینجامد.

    کلیدواژگان: تحول کودک، دل بستگی، رابطه پدر-کودک
  • مژگان نینوایی* صفحات 56-69

    مراقبت باکیفیت در بارداری و زایمان با نتایج خوب برای مادر و نوزاد همراه است. ارائه ی برخی از بخش های مراقبت های بارداری در منزل باعث کاهش عوامل استرس زای مرتبط با این حاملگی ها و بهبود سلامت در مادران می شود. هدف از این مطالعه بررسی مراقبت های مادران در منزل برای مادران و کودکان در کشورهای توسعه یافته ی منتخب است. در این مطالعه ی مروری، تمام مقالات و اسناد مرتبط با موضوع مراقبت در منزل خدمات سلامت مادران و کودکان از سال 2006 تا سال 2021 به زبان های فارسی و انگلیسی در کشورهای منتخب با استفاده از کلیدواژه های مراقبت در منزل، خدمات سلامت، مادر و کودک و زایمان در منزل و معادل انگلیسی این کلیدواژه ها در پایگاه های اطلاعاتی و استنادی معتبر از جمله PubMed، Web of Science، Scopus، Google scholar، WHO و Science Direct بررسی شد. مقالاتی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، استخراج و سپس، تحلیل شدند.<span lang="AR-SA" style="font-family:"B Zar""> یافته های این پژوهش نشان داد که در کشورهای توسعه یافته ی منتخب، خدمات زایمان در منزل و مراقبت های دوره ای منظم مادر و کودک پس از زایمان در منزل، کتابچه ی راهنمای مادران و بسته ی تولد با پوشش بیمه یا به صورت رایگان وجود دارد؛ بنابراین، به نظر می رسد که برای بهبود کیفیت و رضایتمندی مادران، وجود گزینه ی زایمان در منزل با فراهم آوری زیرساخت ها و برنامه ی مراقبت در منزل مادر و کودک پس از زایمان باید جزو برنامه های وزارت بهداشت باشد و به فواصل مشخص و به طور رایگان یا با پوشش بیمه ای انجام شود.

    کلیدواژگان: خدمات سلامت، سلامت مادر و کودک، مراقبت در منزل
  • سیده نسیبه ابراهیم نژاد ذغالچالی، سعید صفاریان همدانی*، مریم تقوایی یزدی صفحات 70-85

    عملکرد منابع انسانی سازمان در قالب سیاست گذاری سازمانی شکل می گیرد و سیاست گذاری آموزشی در کنار سیاست گذاری پژوهشی نوعی جامعیت کامل فردی در سازمان است. در عصر حاضر، امکان بهره گیری از سیاست گذاری آموزشی برای دستیابی به اهداف غایی سازمان امکان پذیر نیست؛ به طوری که در کنار سیاست گذاری آموزشی نیاز است از سیاست پژوهشی بهره برد. بر این اساس، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی رویکرد سیاست پژوهی در کنار سیاست آموزشی واحدهای آموزشی صورت گرفته است. مطالعه از نوع مروری ساده ی نقلی با هدف بررسی سیاست گذاری آموزشی و سیاست گذاری پژوهشی به طور هم زمان در واحد های آموزش دانشگاهی است. این مطالعه با استناد به مقالات استخراج شده از پایگاه های اطلاعاتی به دو زبان فارسی و انگلیسی با جست وجوی کلیدواژه های؛ سیاست پژوهی، سیاست پژوهشی، سیاست آموزشی، سیاست گذاری آموزشی، آموزش و پرورش، نظام آموزشی، نظام آموزشی دانشگاهی در بازه ی زمانی مشخص صورت گرفته است. در نتیجه ی جست وجو و اعمال معیارهای ورود و خروج، تعداد 98 مقاله یافت شد، به انضمام متون و کتب و اسناد یافت شده، تعداد 24 مقاله وارد مطالعه ی حاضر شد.یافته ها نشان داد که مطالعات با رویکرد سیاست آموزشی به وضوح نسبت به مطالعات با رویکرد پژوهشی در سیاست های مدنظر است. اما تفکر ادغام سیاست گذاری آموزشی و پژوهشی راه پیشرو هم افزایی علمی انگشت شمار بوده است. خدمات آموزشی نوین بدون خدمات پژوهشی امکان پذیر نیست. اتخاذ تصمیمات محض آموزشی بدون بهره گیری از سیاست پژوهشی، مقدور و به صرفه نیست.

    کلیدواژگان: سیاست پژوهی، سیاست پژوهشی، سیاست آموزشی، سیاست گذاری آموزشی، آموزش و پپرورش، نظام آموزشی، نظام آموزشی دانشگاهی
  • مرضیه قهرمانی، شهربانو قهاری، سید محمدتقی موسوی* صفحات 85-95

    بیماری های مزمن بر زندگی بیمار و مراقبت کننده از او تاثیر می گذارند. افراد مراقبت کننده از بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و پیش رونده مانند مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) فشار روانی زیادی را تحمل می کنند که می تواند آن ها را کم تحمل و به لحاظ روانی، فرسوده کند؛ به گونه ای که در تعامل با این افراد، به خشونت متوسل شوند. هدف این پژوهش بررسی میزان و انواع خشونت در برخورد با بیماران ام اس توسط مراقبت کنندگان و پیامدهای ناشی از آن است. پژوهش حاضر از نوع مرور نظام مند بر اساس راهنمای موارد ترجیحی در گزارش مقالات مروری نظام مند و فراتحلیل است که در آن، به بررسی شواهد مرتبط به این زمینه پرداخته شده است. جستجوها در ماه آوریل 2023 در پایگاه های داده ی Google scholar، ISC، Pubmed و Web of science انجام شد. عبارت هایی که برای جست وجو به کار گرفته شدند، شامل violence، abuse، MS و multiple sclerosis بودند. پس از بررسی و جست وجو در پایگاه های مدنظر، از ISIتعداد 144 مقاله، از PUBMED تعداد 185 مقاله، از ISC تعداد 37 مقاله و از Google scholar تعداد 51 مقاله استخراج شد. در مجموع، 417 مقاله به دست آمد. از این تعداد، 117 مقاله به دلیل تکراری بودن حذف شدند و 289 مقاله به دلیل بی ارتباط بودن از مطالعه خارج شدند؛ در نتیجه، 11 مقاله بررسی شدند. بیشتر مطالعات نشان دادند که تجربه ی خشونت در بیماران ام اس بالا است. خشونت های تجربه شده شامل خشونت جنسی (20 درصد)، جسمی (6/33 درصد)، مالی (63 درصد)، روانی (1/53 درصد) و اقتصادی (63 درصد) بوده است. سن، تحصیلات کم، وابستگی مالی و وخامت بیماری و معلولیت به خشونت بیشتر دامن می زنند. قربانیانی که از خشونت رنج می برند، اغلب به مشکلات روانی از جمله اضطراب و افسردگی مبتلا هستند.

    کلیدواژگان: ام اس، بیمار، پیامد، خشونت، شیوع، عوامل، مرور نظام مند
  • نوشین گشمردی* صفحات 96-118

    شیوع ناگهانی عفونت کروناویروس اجرای برنامه ی درسی کارورزی در سراسر جهان را با چالش جدی مواجه ساخت و باعث تغییرات گسترده ای در شیوه ی اجرای آن در موسسات آموزشی و شرکای مجری طرح کارورزی شد. بدین سبب، هدف از پژوهش حاضر دستیابی به روش ها و راهبردهای اجرای کارورزی در موسسات آموزشی در ایران و جهان در شرایط توصیف شده است. این پژوهش مبتنی بر روش توصیفی تحلیلی با رویکرد مقایسه ای و تطبیقی با استفاده از الگوی جرج بردی است. مبنای مطالعه ی حاضر تحلیل منابع به دست آمده از پایگاه های اطلاعاتی Web of Science،Science direct ،Scopus،PubMed ، SID، Magiran و همچنین، موتور جست وجوگر Google Scholar در محدوده ی زمانی 2019 تا 2022 میلادی بر اساس کلیدواژه های؛ کارورزی، کارورز، کروناویروس (کووید 19) و سارس کووید 2 است که نهایتا 75 مقاله جمع آوری شد. پس از بررسی داده های گردآوری شده و حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، در نهایت 28 مقاله از 11 کشور جهان تحلیل شد. موسسات آموزشی مورد مطالعه به منظور اجرای کارورزی در شرایط پاندمی کروناویروس، سیاست ها و راهبردهایی را تحت عناوین کارورزی مجازی، کارورزی از راه دور، کارورزی دیجیتالی، مدرسه ی کرونا، کارورزی از راه دور اضطراری، سیاست های آموزشی جایگزینی، کارورزی ترکیبی و e-internships در پیش گرفتند. با توجه به یافته های این پژوهش می توان این را دریافت که سیاست ها و راهبردهای اتخاذشده از سوی دانشگاه ها و موسسه های آموزشی در جهان به گونه ای بر پایه ی فناوری های نوین ارتباطی مبتنی بر وب بوده است؛ لذا سیاست گذاران این بخش ها می بایست بستر لازم برای تغییر رویکرد از آموزش سنتی به آموزش های الکترونیکی و ترکیبی را در شرایط پساکرونا نیز فراهم آورند.

    کلیدواژگان: برنامه ی درسی کارورزی، شرکای مجری طرح کارورزی، کووید 19، مطالعه ی تطبیقی، موسسات آموزشی
|
  • Hossain Sharifpour*, Hossain Yarahmadi Pages 1-11

    In today's societies, one of the reasons for maintaining personal and social health is the maintenance of judicial security frameworks, which require proper organization and structuring. The health of societies depends on ensuring individual and collective health, as well as justice and security. Therefore, the present study aimed to review judicial security with the approach of health security. The present review was conducted by searching the keywords “Judicial prevention,” “health-oriented,” “judicial security,” “security,” and “health security” in Scopus, ScienceDirect, ISI, SID, Google Scholar, Springer, and ProQuest databases from 2001 to 2023. A total of 63 articles were found during the search in both English and Farsi languages. Among these articles, 48 were excluded from the study process due to the lack of thematic and content connections, as well as the lack of access to the entire text of the article. Moreover, considering that few studies has been conducted using health-oriented strategies of judicial security, finally, a total of 12 studies were included in the investigation. The findings revealed that judicial health, in order to maintain personal and social health and guarantee security health, requires the use of new trends in the formulation of laws and regulations.
    =

    Keywords: Health-Oriented, Health Security, Judicial Prevention, Judicial Security, Security
  • Mohamad Ashori*, Nafas Ranghini Pages 12-24

    The present research was a narrative review of the safe parenting environment intervention, the features, and the goals of this program for parents of deaf and hard-of-hearing children. For this purpose, studies published in English and Farsi in PubMed, Google Scholar, Taylor Scopus, Science Direct, Elsevier, EBSCO, and Springer databases were used for English studies, and SID, ISC, and IranDoc databases were used for Persian studies. Based on the entry and exit criteria, 41 articles were selected, and the information obtained from these sources was compared, analyzed, interpreted, and concluded. The results demonstrated that the attachment-based intervention that targets parental sensitivity is associated with improved security and attachment. On the other hand, the training program of the circle of safety is associated with an improvement in the quality of care after the completion of the intervention. In addition, it significantly improves the self-efficacy of caregivers and increases the ability in caring skills and flexibility of the person after participating in the intervention. It is suggested that people who wish to use this program think carefully about the participants' demographic, social, economic, and personal factors. This intervention is suitable for people with more important needs, such as mothers and irritable children with insecure or avoidant attachments. It should also be noted that the standard 20-week program or its short 8-week version should be used. This choice depends on the cost, resources, availability, and ability of the participants.

    Keywords: Attachment-Based Intervention, Circle Of Security-Intervtion (COS-I), Circle Of Security-Parenting (COS-P), Deaf, Hard Of Hearing
  • Navid Karami, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei, Ali Mohamad Safanya Pages 25-37

    Health-oriented organizations are on their way to providing personal and social health. The field of sports plays an effective step in advancing organizational goals using efficient management strategies. Talent management is one of the practical strategies in sports, and it is the basis for maintaining health in society. Therefore, the present study aimed to review sports talent management with an approach that leads to health. This study was a systematic review conducted by searching international databases between 2010 and 2024. For the search, a combination of Boolean operators (AND, OR) and keywords such as talent management, health, talent management, and sports management was used in Persian and English on databases, including PubMed, Web of Science (WOS[L1] ), Islamic World Science Citation Database (ISC), Scopus, and Google Scholar. According to the extracted findings, human resources should have efficient talent management specific to the sports sector since they are potential forces. Personal and community health will result from talent management in sports when it effectively uses organizational, collective, and individual talents. It is evident that leveraging talent management and building a foundation in sports can help advance health.

    Keywords: Sports Talent Management, Health, Talent Management, Sports Management
  • Marzie Ghoreyshi, Samaneh Behzadpoor*, Mohammadreza Mohseni Pages 38-55

    Given the alarming statistics regarding children's psychological disorders, there is a growing interest in studying child development. Secure attachment, effective family functioning, and positive parenting play a significant role in child development. Therefore, the present research aimed to review the role of fathers in child development, factors influencing father-child attachment, and its developmental consequences. In order to conduct this investigation, an extensive search was conducted in various English databases such as Scopus, Science Direct, and PubMed, as well as domestic databases including the Scientific Information Center of Universities, National Journal Database, Comprehensive Portal of Humanities Sciences, and the Scientific Jihad Center. The search spanned from 2000 to 2023, using specific keywords pertinent to the study's main topic. The search resulted in a total of 123 articles, among which 86 papers were ultimately included for analysis. The results revealed the role of fathers and father-child attachment in child development. Additionally, factors affecting father-child attachment were classified into four main categories: 1) factors related to the child, 2) factors related to the father, 3) factors related to the family, and 4) cultural factors. Furthermore, the developmental consequences of father-child attachment were identified in three main categories: 1) socio-emotional development, 2) cognitive-linguistic development, and 3) Psychopathology and behavioral problems. These factors indicate that fathers are also important figures in their children's attachment and have a significant role in their cognitive, emotional, and social development through positive interactions with their children. Therefore, with a better understanding of the father-child attachment relationship and identifying the influential factors and consequences, it is possible to improve the father-child relationship and design educational and therapeutic interventions that focus on fathers to prevent and treat children's emotional and behavioral problems. 

    Keywords: Attachment, Child Development, Father-Child Relationship
  • Mojgan Neinavaie* Pages 56-69

    Quality care in pregnancy and childbirth is associated with good results for mother and baby. The provision of some home prenatal care units reduces the stressors associated with these pregnancies and improves maternal health. The present study aimed to investigate maternal homecare for mothers and children in selected developed countries. In this review, all Persian and English articles and documents from 2006 to 2021 related to homecare services for mothers and children were reviewed using the keywords “Home care,” “Maternal child health services,” and “Home birth” in selected countries in reputable databases, namely PubMed, Web of Science, Scopus, Google scholar, World Health Organization (WHO), and Science Direct. Articles that met the inclusion criteria were extracted and analyzed. The findings indicated that in selected developed countries, there are home delivery services and periodic regular home care of mother and child after delivery, a maternity manual, and a birth package with insurance coverage or free of charge. Therefore, it appears that incorporating home delivery options, along with the provision of infrastructure and postnatal care programs for mothers and children, into the Ministry of Health's plans is imperative to enhance the quality and contentment of mothers. These services should be regularly offered, either free of charge or with insurance coverage.

    Keywords: Home Care, Health Services, Maternal-Child Health
  • Seyede Nasibeh Ebrahimnezhad Zoghalchali, Saed Safarian Hamdani*, Maryam Taghvaie Yazdi Pages 70-85

    The performance of organizational human resources is established in the form of organizational policy-making. Educational policy-making, along with research policy-making, is a complete individual comprehensiveness in the organization. In today's era, it is not possible to use educational policy-making to achieve the final goals of the organization, so that research policy-making needs to be used along with educational policy. Therefore, the present study aimed to assess the policy-research approach along with the educational policy of educational units. The descriptive review study to simultaneously investigate educational policy-making and research policy-making in university departments. A query was conducted on databases in Persian and English from 2014-2022 using the following keywords: Policy-research, policy-research, educational policy, educational policy-making, education, education system, and university education system. As a result of the search and application of inclusion and exclusion criteria, 98 articles were retrieved, including the searched texts, books, and documents. Finally, 24 papers were included in the present study. The findings demonstrated that studies with an educational policy approach are clearly better than studies with a research approach in the desired policies. Nonetheless, the integration of educational and research policies has been the leading way of scientific synergy. Modern educational services are not possible without research services; moreover, making educational decisions is not feasible and cost-effective without the use of policy-research.

    Keywords: Education, Training, Educational Policy, Educational, Policy-Making, Educational System, Policy Research, Research Policy, University Educational System
  • Marziyeh Ghahramani, Shahrbanoo Ghahari, Seyed Mohammadtaghi Mosavi* Pages 85-95

    Chronic diseases affect the lives of patients and caregivers. Caregivers of patients with chronic and progressive diseases, such as multiple sclerosis (MS), experience significant mental pressure, which can make them impatient and psychologically exhausted. Therefore, it is observed that they choose to use violence in interacting with these patients. The present research aimed to investigate the level and types of violence in dealing with MS patients by caregivers and the consequences of these behaviors. The present study was a systematic review based on the guidelines of preferred reporting items for systematic reviews and meta-analyses (PRISMA) used to examine the evidence related to this field. The search was performed in April 2023 in the Google Scholar, Islamic World Science Citation Database (ISC), PubMed, and Web of Science (WOS) databases. The search terms included violence, abuse, MS, and multiple sclerosis, along with their synonyms. After searching the mentioned databases, 51, 144, 185, and 37 articles were extracted from WOS, PubMed, ISC, and Google Scholar, respectively. There were a total number of 417 articles, 117 of which were removed due to duplication, and 289 articles were excluded from the study due to unrelatedness. Consequently, 11 articles were evaluated. Most studies showed that the prevalence of experiencing violence in MS patients is high. The violence experienced included sexual (20%), physical (33.6%), financial (63%), psychological (53.1%), and economic (63%). Age, low education, financial dependence, and worsening of illness and disability lead to higher levels of violence. Victims who experience violence often suffer from psychological problems, such as anxiety and depression.

    Keywords: Factors, Multiple Sclerosis (MS), Outcome, Patient, Prevalence, Systematic Review, Violence
  • Nuoshin Gashmardi* Pages 96-118

    With the sudden spread of the coronavirus infection, the implementation of the internship curriculum around the world has faced serious challenges and has caused extensive changes in its implementation in educational institutions and partners of the internship program. Therefore, the present research aimed to determine the methods and strategies for implementing internships in higher education institutions in Iran and the world under the described conditions. The present study was based on a descriptive-analytical method with the comparative approach using the George Brody model. Moreover, the basis of the study was the analysis of resources obtained from Web of Science, Science Direct, Scopus, PubMed, Scientific Information Database (SID), Magiran, and Google Scholar search engine in the timespan of 2019-2022 based on the keywords “internship,” “intern,” “Corona virus (Covid-19),” and “Sars-Covid-2.” The search conducted finally led to the collection of 75 articles. After reviewing the collected data, duplicate and irrelevant articles were excluded; finally, 28 articles from 11 countries were analyzed. Educational institutions studied for the purpose of implementing internships under the COVID-19 pandemic conditions adopted some policies and strategies, such as "virtual internship," "remote internship," "digital internship," "corona school," "emergency remote internship," "substitution education policies," "blended internship," and "e-internships." According to the results, it can be concluded that the policies and strategies adopted by institutions of higher education in the world were on the basis of new Web-based communications technologies; therefore, higher education policymakers should provide the platform needed to change the approach from traditional education to electronic and hybrid methods in post-corona conditions.

    Keywords: COVID-19, Comparative Study, Educational Institutions, Internship Curriculum, Partners Implementing Internship