فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 90 (امرداد و شهریور 1403)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 90 (امرداد و شهریور 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی تاثیر خودسونداژی متناوب تمیز بر اضطراب و کیفیت زندگی بیماران ضایعه نخاعی
    پروین علی دخت عصمتی بناب، مسعود فلاحی خشکناب*، ابوالفضل رهگوی، بهروز کاوه یی صفحات 1-11
    مقدمه

    بی اختیاری ادراری یکی از عوارض ضایعه نخاعی است که ابعاد مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و خود، پیامدهای منفی متعددی دارد. این پژوهش به بررسی تاثیر خودسونداژی متناوب تمیز بر اضطراب و کیفیت زندگی بیماران ضایعه نخاعی پرداخته است.

    روش کار

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی قبل-بعد با گروه شاهد بود که 80 نفر از بیماران ضایعه نخاعی در بیمارستان توانبخشی رفیده تهران در سال 1399 را مطالعه کرد. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از روش منظم به دو گروه مداخله (اعداد فرد) و گروه شاهد (اعداد زوج) تخصیص یافتند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه 23 سوالی کیفیت زندگی بیماران ضایعه نخاعی استفاده شد که در نسخه های چاپی به صورت حضوری در بین افراد توزیع شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، تی زوجی، من ویتنی، ویلکاکسون و کوواریانس و نرم افزارهای SPSS نسخه 26 و Medcalc نسخه 8 تحلیل شد. برای انجام این پژوهش کد اخلاق IR.USWR.REC.1399.158  از معاونت پژوهشی دانشگاه علوم توان بخشی و سلامت اجتماعی تهران کسب شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد پیش از انجام مداخله، دو گروه به لحاظ کیفیت زندگی (0.919=p-value) و اضطراب (0.515=p-value) همگن بوده است و مداخله پژوهش (سونداژ متناوب تمیز) منجر به افزایش معنی دار کیفیت زندگی (0.0001=p-value) و  کاهش معنی دار  اضطراب (0.0001=p-value) گردیده است.

    نتیجه گیری

    خودسونداژی متناوب تمیز توسط بیمار می تواند به عنوان روشی در افزایش کیفیت زندگی بیماران و کاهش اضطراب آن ها بکار رود.

    کلیدواژگان: خودسونداژی متناوب تمیز، اضطراب، کیفیت زندگی، بیماران ضایعه نخاعی
  • بررسی مقایسه ای تاثیر دو روش تغذیه ای روده ای بلوس و مداوم بر شاخص های آزمایشگاهی و میزان بروز اسهال در بیماران تحت تهویه مکانیکی
    زهرا روددهقان*، جواد سیدی، مصطفی محمدی، شیما حقانی، رئوفه کریمی صفحه 2
    مقدمه

    حمایت تغذیه ای در بیماران تحت تهویه مکانیکی به دلیل شرایط حاد و سطح هوشیاری پایین، از ارکان اصلی مراقبت است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش تغذیه روده ای بلوس و مداوم بر شاخص های آزمایشگاهی و میزان بروز اسهال در بیماران تحت تهویه مکانیکی بود.

    روش

    یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده بود. جامعه پژوهش را کلیه بیماران اینتوبه تحت تهویه مکانیکی بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل می دادند که 34 نفر از بیماران بخش مراقبت های ویژه بر اساس شماره پرونده و به صورت تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. رضایت از همراهان بیماران جهت شرکت در مطالعه اخد شد. گروه مداخله به روش تغذیه مداوم و گروه کنترل به روش روتین (بلوس) به مدت یک هفته تغذیه شدند. شاخص های آزمایشگاهی(آلبومین و لاکتات) بدو شروع مداخله و همچنین یک هفته بعد از مداخله، گلوکز هر  6 ساعت و دفعات بروز اسهال سنجش شد و در برگه ثبت اطلاعات پایه، برگه ثبت شاخص های آزمایشگاهی و دفعات اجابت مزاج ثبت شد. از جداول آمار توصیفی و نتایج آزمون های آماری و نرم افزار  SPSS ویرایش 20 برای توصیف داده ها  استفاده شد.

    یافته ها

    بین تغییرات میزان آلبومین و لاکتات در دو گروه قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0<p). اگر چه میزان لاکتات در هر دو گروه بعد از مداخله، نسبت به قبل آن، کاهش معنی داری داشته است. همچنین مقدار گلوکز به غیر از روز اول در هیچکدام از روزهای مداخله بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشته است (05/0<p). دفعات بروز اسهال نیز بین دو گروه در طول یک هفته اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به عدم اختلاف معنی دار بین تاثیر این دو روش تغذیه ای بر شاخص های آزمایشگاهی، استفاده از روشی که ایمن تر و مقرون به صرفه تر است می تواند در اولویت روش تغذیه ای این بیماران باشد؛ اگر چه شروع هر چه سریعتر تغذیه در این بیماران جهت کاهش سطح لاکتات توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تغذیه، تغذیه روده ای، بولوس، مداوم
  • مقایسه اثربخشی درمان فراشناخت و درمان مثبت نگر بر تنظیم هیجانی بیماران مبتلابه فشارخون مزمن
    ندا وحیدی مقدم، علی خادمی*، مرجان حسین زاده تقوایی، علی زینالی صفحه 3
    مقدمه

    فشارخون یکی از بیماری های مزمن پزشکی است که تنظیم هیجانات در آن موثر است، بنابراین مطالعه حاضر باهدف مقایسه اثربخشی درمان فراشناخت و درمان مثبت نگر بر تنظیم هیجانی بیماران مبتلابه فشارخون مزمن انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی افراد مبتلابه فشارخون بالا مراجعه کننده به مرکز تخصصی و فوق تخصصی امام خمینی تهران در سال 1400 بودند، 45 نفر از افراد واجد شرایط که داوطلب مشارکت در پژوهش بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران (2001) بودند. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از SPSS نسخه 22 و روش آماری تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین گروه های مداخله و کنترل تفاوت معنی دار وجود نداشت؛ و درمان فراشناخت و مثبت نگر بر بهبود تنظیم هیجانی بیماران مبتلابه فشارخون مزمن موثر بودند (05/0>P).

    نتیجه گیری

    درمانگران از روش درمان فراشناختی و درمان مثبت نگر به عنوان روش درمانی کاربردی و موثر برای بهبود تنظیم هیجانی و پیشگیری از عود بیماران مبتلابه فشارخون مزمن استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: درمان فراشناخت، درمان مثبت نگر، تنظیم هیجانی، فشارخون
  • بررسی تاثیر برنامه آموزش خودمدیریتی با استفاده از حمایت همتا بر میزان تبعیت از درمان در بیماران مبتلا به پرفشاری خون
    حمیده فتاح پور، زهره سادات، فاطمه حاجی رضائی، محسن تقدسی* صفحه 4
    مقدمه

    پرفشاری خون شایع ترین بیماری مزمن و یک چالش عمده در بهداشت عمومی جهانی است.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزش خودمدیریتی با استفاده از حمایت همتا بر میزان تبعیت از درمان در بیماران مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.

    روش

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بر روی90 بیمار مبتلا به پرفشاری خون در شهر کاشان  انجام شد. بیماران به روش تصادفی به دو گروه  کنترل و مداخله تقسیم شدند. گروه مداخله، توسط همتا در 5 جلسه در طول 5 هفته  آموزش دیدند گروه کنترل مراقبتهای معمول را دریافت کردند. دو گروه  قبل از مداخله، بلافاصله پس از پایان مداخله  و 45 روز بعد آن پرسشنامه های تبعیت از درمان را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری  spssنسخه 16 و آزمونهای تی تست، کای اسکوئر ، آنالیزواریانس با اندازه های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد نمره تبعیت از درمان قبل از مداخله در دو گروه تفاوت معنی دار نداشت. ولی بلافاصله بعد از مداخله و 45 روز بعد از آن تفاوت آماری معناداری در نمره کل تبعیت از درمان ,  و همه ابعاد آن بجز بعد مصرف سیگار در دو گروه وجود داشت (p˂0.05) نتایج آزمون آنالیز واریانس تکراری نشان داد که تغییرات میانگین تبعیت از درمان در طول زمان متفاوت بود و اثر متقابل گروه و زمان در مورد این متغیر معنادار بود (p˂0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد برنامه آموزش خودمدیریتی با استفاده از حمایت همتا باعث ارتقا تبعیت از درمان در طول زمان در بیماران مبتلا به پرفشاری خون می شود. توصیه می شود در مداخلات آموزش بر بیماران از همتا استفاده گردید.

    کلیدواژگان: خود مدیریتی، تبعیت از درمان، پرفشاری خون، حمایت همتا
  • طراحی مدل علی امید به زندگی در افراد مبتلا به بیماری سرطان براساس استواری روانی، سوگیری تعبیر و تن انگاره
    مظفر غفاری*، احمد اسمعلی، وحید عبدالمنافی، کبری فرجی صفحه 5
    مقدمه

    افراد مبتلا به بیماری های مزمن، از امید به زندگی پایینی برخوردار هستند. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل علی امید به زندگی در افراد مبتلا به بیماری سرطان بر اساس استواری روانی، سوگیری تعبیر و تن انگاره انجام شد.

    روش کار

    روش تحقیق همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری مطالعه، کلیه  بیماران سرطانی شهر تبریز در سال 1401 بودند، که 250 نفر به روش هدفمند انتخاب شدند. در گردآوری داده ها،  پرسشنامه های امید به زندگی Miller  (1988)، سوگیری در تعبیر درد Gaffiero  و همکاران (2022)، استواری روانی Clough (2002) و  نگرانی از تن انگاره Littleton (2008) مورد استفاده قرار گرفتند. داده های جمع آوری شده ، با استفاده از نرم افزار ایموس و SPSS نسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در مجموع 35 درصد از واریانس متغیر امید به زندگی از طریق متغیرهای مدل تبیین شد. اثر مستقیم استواری روانی (41/0)، نگرانی از تن انگاره (28/0-) و سوگیری تعبیر (38/0-) بر میزان امید به زندگی معنی دار به دست آمد. و  اثر غیرمستقیم نگرانی از تن انگاره (95/2-=t-value) و استواری روانی  (1/2=t-value) با میانجیگری نقش واسطه ای سوگیری تعبیر بر میزان امید به زندگی بیماران سرطانی معنی دار مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای سوگیری تعبیر، استواری روانی و تن انگاره بر میزان متغیر امید به زندگی، به نظر می رسد با تقویت استواری روانی، و بهبود سوگیری تعبیر و نگرانی از تن انگاره می توان امید به زندگی بیماران مبتلا به کانسر را تقویت نمود.

    کلیدواژگان: امید به زندگی، استواری روانی، سوگیری تعبیر، تن انگاره، سرطان
  • تحلیل نقش کارکردهای مدیریت سرمایه انسانی در خشنودی بیماران با نقش میانجی رضایتمندی درون سازمانی و افتخار نگرشی و عاطفی پرستاران
    علیرضا تشکریان جهرمی* صفحه 6
    مقدمه

    مدیریت سرمایه انسانی و کارکردهای آن از مهمترین عوامل تعیین کننده نهایی در افزایش کارایی شغلی پرستاران و عملکرد سازمانی بیمارستان ها می باشد. هدف مطالعه حاضر تحلیل ارتباط بین کارکردهای مدیریت سرمایه انسانی و خشنودی بیماران از طریق نقش میانجی رضایتمندی درون سازمانی و افتخار نگرشی و عاطفی پرستاران است.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-پیمایشی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی کلانشهر شیراز می باشد که در سال 1402 مورد تجزیه و تحلیل جامع قرار گرفت. بر اساس فرمول کوکران تعداد نمونه برای جامعه آماری تحقیق 350 نفر محاسبه و از روش نمونه گیری طبقه ای استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های محقق ساخته کارکرد مدیریت سرمایه انسانی، رضایتمندی MSQ ، افتخار سازمانی گوتیر و راین و سنجش خشنودی ونگ و همکاران اقتباس گردید که روایی واگرا و همگرا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با بهره گیری از نرم افزار22  SPSS و Smart PLS 3 انجام پذیرفت.

    یافته ها

    شدت اثر کارکردهای مدیریت سرمایه انسانی بر رضایتمندی درون سازمانی برابر 423/0 محاسبه شده است و آماره احتمال آزمون نیز 374/8 به دست آمده است که بزرگ تر از مقدار بحرانی t در سطح خطای 5% یعنی 96/1 بوده و نشان می دهد تاثیر مشاهده شده معنادار است (05/0<p). شدت اثر نقش میانجی رضایتمندی درون سازمانی بر افتخار نگرشی و عاطفی برابر 368/0 محاسبه شده است و آماره احتمال آزمون نیز 046/3 به دست آمده است که بزرگ تر از مقدار بحرانی t در سطح خطای 5% یعنی 96/1 بوده و نشان می دهد تاثیر مشاهده شده معنادار است (05/0<p). همچنین شدت اثر نقش میانجی افتخار نگرشی و عاطفی بر خشنودی بیماران برابر 464/0 محاسبه شده و آماره احتمال آزمون نیز 507/4 به دست آمده است که بزرگ تر از مقدار بحرانی t در سطح خطای 5% یعنی 96/1 بوده و نشان می دهد تاثیر مشاهده شده معنادار است (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که خشنودی بیماران در گرو افزایش رضایتمندی درون سازمانی بوده و این امر از طریق ایجاد ذهنیت افتخار به شغل و سازمان در بین پرستاران به عنوان هسته عملیاتی یک ساختار بوروکراسی حرفه ای بطور ویژه محقق خواهد گردید. مدیریت سرمایه انسانی در بیمارستان در صورتیکه کارکردهای خود را به نحو احسن اجرایی سازد، عامل و مسبب ایجاد و پیشبرد بستر خشنودی بیماران از طریق ایفای نقش میانجی رضایتمندی درون سازمانی و افتخار نگرشی و عاطفی پرستاران خواهد بود.

    کلیدواژگان: مدیریت سرمایه انسانی، خشنودی بیماران، رضایتمندی درون سازمانی، افتخار نگرشی و عاطفی، پرستاران
  • سبک مدیریت تضاد پرستاران در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
    اشرف گنج خانی، مریم اسماعیلی، حدیث اشرفی زاده، فاطمه حاجی بابایی*، شیما حقانی صفحات 12-23
    مقدمه

    امروزه با وجود پیچیدگی های روز افزون در سازمان ها، تضاد پدیده ای طبیعی در زندگی حرفه ای و شخصی کارکنان شده است. تضاد در بین پرستاران، مسئله بسیار مهم در سازمان های ارائه دهنده خدمات محسوب می شود و مدیریت تضاد، فرایندی سیستماتیک و هدفمند در یافتن راه حل های رضایت بخش برای طرفین درگیر در تضاد می باشد. این مطالعه با هدف "تعیین سبک مدیریت تضاد پرستاران در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان" انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش مطالعه ای توصیفی و از نوع همبستگی است که در سال 1399 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. 180پرستار دارای معیارهای ورود با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی با تخصیص متناسب از سه بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه شامل سوالات مربوط به اطلاعات دمو گرافیک و پرسشنامه سبک های مدیریت تضاد توماس کیلمن بود که توسط پرستاران به صورت خودگزارش دهی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون،t  مستقل، آنالیز واریانس و در نرم افزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    فراوانی سبک مدیریت تضاد در پرستاران به ترتیب شامل سبک مصالحه با (2/37 درصد) سبک سازش با (3/33 درصد)، سبک اجتناب با (2/12 درصد)، سبک همکاری با (9/8 درصد) و در آخر سبک رقابتی با (3/8 درصد) بود. در این میان بیشترین فراوانی مربوط به سبک مصالحه و کمترین آن مربوط به سبک رقابت بود.

    نتیجه گیری

    بروز تضاد اجتناب ناپذیر است، اما نحوه مدیریت تضاد تعیین کننده نتایج آن است. بنابراین یادگیری نحوه برخورد با تضاد اهمیت ویژه ای دارد چرا که پرستاران باید بتوانند به طور موثر در روند حل آن مشارکت کنند و هنگام برخورد با تضاد نگرشی سازنده اتخاذ نمایند تا از پرستاری و مراقبتی مطمئن و موثر اطمینان حاصل کنند. همچنین این آموزش برای مدیران سازمان نیز ضروری می باشد چرا که آنان باید بروز تضاد را به موقع شناسایی و علل آن را تشخیص دهند و به طور موثر در هدایت و حل تضاد اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: مدیریت تضاد، پرستار، بیمارستان
  • تاثیر آموزش خودمراقبتی مبتنی بر الگوی اورم بر خودکارآمدی کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک: یک مطالعه تجربی
    جمال الدین بگجانی، اکرم سادات سادات حسینی، زهرا ظریفیان سروش، هادی رنجبر، محمدمهدی رجبی* صفحات 24-35
    مقدمه

    مدیریت علائم و روند بیماری سندرم نفروتیک مستلزم خودمراقبتی است. خودمراقبتی ارتباط تنگاتنگی با خودکارآمدی دارد. افرادی که خودکارآمدی بالاتری دارند، معتقدند که در امر مراقبت از خود موفق تر هستند، لذا خود را در اقدامات درمانی بیشتر درگیر می کنند و در نهایت پیامدهای بهتری را نیز کسب می کنند. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر آموزش خودمراقبتی مبتنی بر تئوری اورم بر خودکارآمدی کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 72 کودک 18-7 سال مبتلا به سندرم نفروتیک که به بیمارستان مفید مراجعه کردند، به شیوه مستمر انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص داده شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه خودکارآمدی کودکان (SEQ-C) بود. مداخله شامل آموزش خودمراقبتی برگرفته از الگوی خودمراقبتی اورم بود که در دو جلسه آموزش حضوری 60 دقیقه ای انجام شد. گروه کنترل اقدامات روتین را دریافت نمود و مداخله جدیدی دریافت نکرد. جمع آوری اطلاعات در شروع مطالعه و یک ماه بعد از پایان مداخله انجام شد. نتایج وارد نرم افزار SPSS نسخه 23 شدند. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف معیار، درصد، فراوانی، کای اسکوئر، من ویتنی، تی مستقل و ویلکاکسون تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    در پایان مطالعه داده های 60 نفر تجزیه وتحلیل شد. دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی همسان بودند (P>0.05). میانگین نمره خودکارآمدی در گروه مداخله و کنترل، قبل از مداخله، به ترتیب 18/42 ± 64/50 و 19/02 ± 64/76 بود و اختلاف معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (P>0.05). یکماه پس از مداخله میانگین نمره خودکارآمدی در گروه مداخله به 14/67 ± 76/10 و در گروه کنترل 17/04 ± 65/06 رسید و میانگین خودکارآمدی بین دو گروه اختلاف معناداری داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری

    آموزش خودمراقبتی بر اساس الگوی اورم در ارتقای خودکارآمدی کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک موثر است. به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی درمانی توصیه می شود که در آموزش خودمراقبتی به کودکان مبتلا به بیماری های مزمن از الگوی اورم استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آموزش، خودمراقبتی، خودکارآمدی، سندرم نفروتیک، کودکان
|
  • The Effect of Clean Intermittent Self-Catheterization on Anxiety and Quality of Life in Spinal Cord Injury Patients
    Parvin Alidokht-Esmati-Bonab, Masoud Fallahi-Khoshkenab*, Abolfazl Rahgoi, Behrooz Kavei Pages 1-11
    Introduction

    Urinary incontinence is one of the complications of spinal cord injury that affects various aspects of a person's life and has several negative consequences. This study investigated the effect of clean self-catheterization on anxiety and quality of life of spinal cord injury patients.

    Methods

    This study was a semi-experimental before-after intervention with the control group that studied 80 patients in Rafideh Rehabilitation Hospital in Tehran in 1399. The samples were selected as available and were assigned to two intervention groups (odd numbers) and control group (even numbers) using a regular method. Beck Anxiety Questionnaire and 23-item quality of life questionnaire of spinal cord injury patients were used to collect data, which were distributed to the people in printed versions in person. Data were analyzed using independent t-test, paired t-test, Mann-Whitney, Wilcoxon and covariance and SPSS software version 26 and Medcalc version 8. In order to conduct this research, the code of ethics IR.USWR.REC.1399.158 was obtained from the Research Vice-Chancellor of Tehran University of Rehabilitation Sciences and Social Health.

    Results

    The findings showed that before the intervention, the two groups were homogeneous in terms of quality of life and anxiety, and the research intervention (intermittent clean survey) led to a significant increase in quality of life and a significant decrease in anxiety.

    Conclusion

    Intermittent self-probing by the patient can be used as a method to increase the quality of life of patients and reduce their anxiety.

    Keywords: Clean Intermittent Self-Catheterization, Anxiety, Quality Of Life, Spinal Cord Injury Patients
  • A comparative study of the effect of two methods of enteral feeding, bolus and continuous, on laboratory indicators and the incidence of diarrhea in patients under mechanical ventilation.
    Zahra Rooddehghan*, Javad Seyyedi, Mostafa Mohammadi, Shima Haghani, Raoofeh Karimi Page 2

    Nutritional support is one of the main pillars of care in patients under mechanical ventilation due to acute conditions and low level of consciousness. The purpose of this study was to compare the effect of two methods of enteral feeding, bolus and continuous, on laboratory indicators and the incidence of diarrhea in patients under mechanical ventilation.

    method

    It was a randomized clinical trial study. The research population was made up of all intubated patients under mechanical ventilation of Imam Khomeini Hospital, Tehran University of Medical Sciences, and 34 patients from the special care department were randomly assigned to two intervention and control groups based on their case number. Consent was obtained from patients' companions to participate in the study. The intervention group was fed by continuous feeding method and the control group was fed by routine method (Bolus) for one week. Laboratory indicators (albumin and lactate) were measured at the beginning of the intervention and also one week after the intervention, glucose every 6 hours and frequency of diarrhea were measured and in the basic information registration sheet, the laboratory index registration and the frequency of defecation sheet, were recorded. Tables of descriptive statistics and results of statistical tests and SPSS software version 20 were used to describe the data.

    Results

    There was no significant difference between the changes in albumin and lactate levels in the two groups before and after the intervention (P<0.05). Although the amount of lactate in both groups decreased significantly after the intervention compared to before. Also, except for the first day, there was no significant difference between the two groups in any of the intervention days (P<0.05). There was no significant difference in the frequency of diarrhea between the two groups during one week (P<0.05).

    Conclusion

    Considering the lack of significant differences between the effects of these two nutritional methods on laboratory indicators, the use of a method that is safer and more affordable can be the priority of the nutritional method of these patients; Although it is recommended to start feeding as soon as possible in these patients to reduce the lactate level.

    Keywords: Nutrition, Enteral Nutrition, Bolus, Continuous
  • Comparison of the Effectiveness of Metacognitive Therapy and Positive Therapy on Emotional Regulation of patients with Chronic Hypertension
    Neda Vahidi Moghadam, Ali Khademi*, Marjan Hosseinzadeh, Ali Zeinali Page 3
    Introduction

    Blood pressure is one of the chronic medical diseases in which regulation of emotions is effective, so the present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of metacognitive therapy and positive therapy on emotional regulation of patients with chronic hypertension.

    Method

    The research method was a semi-experimental pre-test, post-test and follow-up with a control group. The statistical population of the research included all people with high blood pressure who referred to the specialized and subspecialized center of Imam Khomeini Hospital in Tehran in 2021. 45 qualified people who volunteered to participate in the research were selected by available sampling method and They were randomly divided into two experimental groups and one control group. The data collection tool was Garnevsky et al.'s (2001) emotion regulation questionnaire. The data obtained from the research were analyzed using SPSS version 22 and the statistical method of multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that there was no significant difference between the intervention and control groups; And metacognitive and positive treatment was effective in improving the emotional regulation of patients with chronic hypertension (P<0.05).

    Conclusion

    Therapists should use metacognitive therapy and positive therapy as a practical and effective treatment method to improve emotional regulation and prevent relapse in patients with chronic hypertension.

    Keywords: Metacognitive Therapy, Positive Therapy, Emotional Regulation, Blood Pressure
  • The effect of self-management training program using peer support on adherence in patients with hypertension
    Hamideh Fattahpour, Zohre Sadat, Fatemeh Hajirezaei, Mohsen Taghadosi* Page 4
    Background

    Hypertension is the most common chronic disease. It is considered a major challenge in global public health. The present study was conducted to determine the effect of self-management training program using peer support on adherence in patients with hypertension.

    methods

    This clinical trial study was conducted on 90 hypertensive patients in Kashan city. Patients were randomly divided into control and intervention groups. The intervention group was trained by peers in 5 sessions during 5 weeks, the control group received usual care. Two groups completed the treatment compliance questionnaires before the, immediately after the end of the intervention and 45 days later. The data was analyzed using spss version 16 statistical software and t-test, chi-square, repeated measures ANOVA tests.

    Results

    The results showed that there was no difference in the treatment compliance score before the intervention in the two groups. But immediately after the intervention and 45 days later, there was a statistically significant difference in the total score of adherence to the treatment, and all its dimensions except the smoking dimension in the two groups (p<0.05). Adherence to treatment varied over time, and the interaction between group and time was significant in this variable (p<0.05).

    Conclusion

    The results of the present study showed that although education through peer support was able to improve adherence to treatment in patients with hypertension. Therefore, this method can be used as a simple method in promoting adherence to treatment and self-management in patients with hypertension.

    Keywords: Self Management, Hypertension, Adherence To Treatment, Peer Support
  • Designing a Causal Model of Life Expectancy in Patients with Cancer Diseases based on Mental Toughness, Interpretation Bias and Body Image
    Mozaffar Ghaffari*, Ahmad Esmali, Vahid Abdolmanafi, Kobra Faragji Page 5
    AIMS

    Patients with chronic diseases have a low life expectancy. Therefore, the present study aimed to designing the causal model of life expectancy in patients with cancer diseases based on mental toughness, interpretation bias and body image.

    METHODS

    The present research method is descriptive and correlation type (structural equations). The statistical population of the study was all cancer patients in Tabrize city at 2023 years. The statistical sample was 250 patients who were selected in a purposive sampling. In data collection, Miller's life expectancy(1988), Gaffiero et al.'s bias in pain interpretation(2022), Clough's mental toughness (2002) and Littleton's wory about body image (2008) questionnaires were used. The collected data were analyzed using AMOS and SPSS version 24 software.

    FINDINGS

    The results indicated that the 35% of the variance of the life expectancy variable was explained through the variables of the model. The direct effect of mental toughness  (0.41), wory about body image (-0.28) and interpretation bias (-0.38) on the level of life expectancy was significant. And the indirect effect of wory about body image (t-value = 2.95) and mental toughness  (t-value = 2.1) with the mediation role of interpretation bias on the life expectancy was significant.

    CONCLUSION

    Considering the direct and indirect effect of the interpretation bias, mental stability and self-image on the level of life expectancy, it seems that by strengthening mental toughness, improving interpretation bias and worry about body image in patients with cancer diseases, the life expectancy can be strengthened.

    Keywords: Life Expectancy, Mental Toughness, Interpretation Bias, Body Image, Cancer
  • Analysis of the role of human capital management functions in patient satisfaction with the mediating role of intra-organizational satisfaction and attitudinal and emotional pride of nurses
    Alireza Tashakorian Jahromi* Page 6
    Background

    HCM and its functions are one of the most important final determining factors in increasing the job efficiency of nurses and the organizational performance of hospitals. The purpose of this study is to analyze the relationship between HCM functions and patient satisfaction through the mediating role of intra-organizational satisfaction and attitudinal and emotional pride of nurses.

    method

    The present research is a descriptive-survey among the nurses of the public hospitals of Shiraz metropolis, which was investigated in 2023. Based on Cochran's formula, the number of samples was calculated for the statistical population of 350 people and stratified sampling method was used. To collect data, the researcher's questionnaires of human capital management, MSQ satisfaction, Gouthier & Rhein's organizational pride, and Weng et al satisfaction measurement were adapted, and divergent and convergent validity and reliability were established through Cronbach's alpha. Research data analysis is done using SPSS 22 and Smart PLS 3 software.

    Findings

    The intensity of the effect of human capital management functions on intra-organizational satisfaction has been calculated as 0.423, and the test probability statistic has been obtained as 8.374, which is greater than the critical value of t at the 5% error level, i.e. 1.96, and shows that the observed effect is significant(P<0/05). The intensity of the mediation effect of intra-organizational satisfaction on attitudinal and emotional pride has been calculated as 0.368 and the test probability statistic has been obtained as 3.046, which is greater than the critical value of t at the 5% error level, i.e. 1.96, and shows the observed effect(P<0/05). It is meaningful. Also, the intensity of the mediating effect of attitudinal and emotional pride on patients' satisfaction was calculated as 0.464 and the probability statistic of the test was 4.507, which is greater than the critical value of t at the 5% error level, i.e. 1.96, and shows a significant observed effect(P<0/05).

    Conclusion

    The results showed that the satisfaction of the patients depends on the increase of satisfaction within the organization and this will be achieved through creating a mentality of pride for the job and the organization among the nurses as the operational core of a professional bureaucracy structure. Human capital management in the hospital, if it performs its functions effectively, will be the factor and cause of creating and advancing the platform of patient satisfaction through playing the role of mediator of internal organizational satisfaction and attitudinal and emotional pride of nurses.

    Keywords: Human Capital Management, Patient Satisfaction, Intra-Organizational Satisfaction, Attitudinal, Emotional Pride, Nurses
  • Conflict management style of nurses in hospitals affiliated with Zanjan University of Medical Sciences
    Ashraf Gangkhani, Maryam Esmaeili, Hadis Ashrafizadeh, Fatemeh Hajibabaee*, Shima Haghghani Pages 12-23
    Introduction

    Today, despite the increasing complexity in organizations, conflict has become a natural phenomenon in the professional and personal life of employees. Conflict among nurses is considered a very important issue in service provider organizations, and conflict management is a systematic and purposeful process of finding satisfactory solutions for the parties involved in the conflict. This study was conducted with the aim of "determining the conflict management style of nurses in hospitals affiliated with Zanjan University of Medical Sciences".

    Methods

    This research is a descriptive and correlational study that was conducted in hospitals affiliated to Zanjan University of Medical Sciences in 2019. 180 nurses who met the inclusion criteria were selected using a stratified random sampling method with proportional allocation. The data collection tool in this study included questions related to demographic information and Thomas Kilman's conflict management style questionnaire, which was completed by nurses in the form of self-reporting. The data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics including Pearson's correlation coefficient, independent t, analysis of variance and in SPSS-25 software.

    Results

    The frequency of conflict management style in nurses includes Compromise style with (37.2 percent), Accommodative style with (33.3 percent), avoidance style with (12.2 percent), Collaborative style with (8.9 percent) and Finally, the style was competitive with (8.3 percent). Among them, the highest frequency was related to the compromise style and the lowest frequency was related to the competition style.

    Conclusion

    Conflict is inevitable, but the way conflict is managed determines its results. Therefore, learning how to deal with conflict is particularly important because nurses must be able to effectively participate in the process of solving it and adopt a constructive attitude when dealing with conflict in order to ensure safe and effective nursing and care. Also, this training is necessary for the managers of the organization because they must identify the occurrence of conflict in time and recognize its causes and act effectively in directing and resolving the conflict.

    Keywords: Conflict Management, Nurse, Hospital
  • The Effect of Self-Care Education Based on Orem's Self-Care Theory on Self-Efficacy of Children with Nephrotic Syndrome: An Experimental Study
    Jamalodin Begjani, Akram Sadat Sadat Hoseini, Zahra Zarifian Soroush, Hadi Ranjbar, Mohammadmehdi Rajabi* Pages 24-35
    Introduction

    Management of symptoms and disease progression in nephrotic syndrome requires self-care. Self-care is closely related to self-efficacy. Individuals with higher self-efficacy believe they are more successful in self-care, thus engage more in treatment activities and ultimately achieve better outcomes. This study aimed to determine the effect of self-care education based on Orem's theory on self-efficacy of children with nephrotic syndrome.

    Method

    In this experimental study, 72 children aged 7-18 years with nephrotic syndrome who referred to Mofid Hospital were consecutively selected and then randomly assigned to two groups: intervention and control. Data collection tools included a demographic information questionnaire and the Self-Efficacy for Children Questionnaire (SEQ-C). The intervention consisted of self-care education based on Orem's self-care model, which was conducted in two 60-minute face-to-face training sessions. The control group received routine care and did not receive any new intervention. Data were collected at the beginning of the study and one month after the end of the intervention. The results were entered into SPSS software version 23. Finally, the data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests including mean, standard deviation, percentage, frequency, Chi-square, Mann-Whitney, independent t-test, and Wilcoxon.

    Results

    At the end of the study, data of 60 participants were analyzed. The two groups were homogeneous in terms of demographic variables (P>0.05). The mean self-efficacy score in the intervention and control groups before the intervention was 64.50 ± 18.42 and 64.76 ± 19.02, respectively, and there was no significant difference between the two groups (P>0.05). One month after the intervention, the mean self-efficacy score in the intervention group increased to 76.10 ± 14.67 and in the control group to 65.06 ± 17.04, and the mean self-efficacy between the two groups showed a significant difference (P<0.05).

    Discussion and Conclusion

    Self-care education based on Orem's model is effective in promoting self-efficacy in children with nephrotic syndrome. It is recommended that healthcare providers use Orem's model in self-care education for children with chronic diseases

    Keywords: Education, Self-Care, Self-Efficacy, Nephrotic Syndrome, Children