فهرست مطالب
نشریه پژوهش در مهندسی عمران و معماری ایران
پیاپی 33 (تابستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/06/17
- تعداد عناوین: 4
-
صفحات 1-21
هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر پارامترهای مختلف هندسی و مادی و همچنین، ضریب سختی فنر پیچشی بر تطابق نمودار اندرکنش پایداری دینامیکی بر اساس معادله پیشنهادی و نتایج بدست آمده برای پایداری دینامیکی ورق مرکب تقویت شده با نانولوله های کربنی با شرایط تکیه گاهی الاستیک سخت می باشد. بدین منظور در مطالعه حاضر اثرات نسبت ضخامت به طول، نسبت طول به عرض، زاویه مورب ورق، کسر حجمی و آرایش مختلف نانولوله های کربنی در جهت ضخامت ورق بر تغییرات فرکانس طبیعی ورق و همچنین آستانه ناپایداری دینامیکی ورق بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که افزایش درصد کمی نانولوله کربنی می تواند آستانه ناپایداری ورق را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهد. همچنین، مشاهده شد که ورق های مرکب با توزیعX شکل نانولوله ها در جهت ضخامت دارای سفتی بیشتری نسبت به ورق های مرکب با دیگر توزیع ها می باشد. علاوه براین ها، ملاحظه گردید که افزایش ضرایب سفتی فنرهای پیچشی در مرزهای ورق باعث افزایش آستانه ناپایداری ورق می شود. در ادامه، نتایج با نتایج یک رابطه پیشنهادی برای تعیین آستانه ناپایداری مقایسه و صحت رابطه فوق نیز تایید گردید.
کلیدواژگان: پایداری دینامیکی، نانو لوله کربنی، آستانه ناپایداری، ورق مرکب -
صفحات 22-34
سرریز ها یکی از مهم ترین تجهیزات سدها می باشند و طراحی انها یکی از راه های ایمن جهت انتقال سیل به پایین دست سدها می باشند. طراحی سرریزها به عوامل مختلفی از جمله دبی طراحی، نوع و موقعیت قرارگیری سد و اندازه و نوع عملکرد سد بستگی دارند. سرریزها بر اساس نوع عملکردشان به انواع مختلفی تقسیم می شوند که سرریز اوجی یکی از مهمترین سازه ها در ساختمان سد به شمار می رود. بسیاری از پدیده های موجود در مهندسی هیدرولیک شامل جریان هایی با تغییرات ناگهانی در زمان هستند. یک مثال معمول آن جریان ناشی از شکست سد می باشد. شکست سد یا خاکریز که در اقصی نقاط جهان رخ می دهد می تواند در بعد تلفات جانی و مالی فاجعه بار باشد. از آنجایی که مدل سازی چنین جریان هایی معمولا شامل مقیاس-های بزرگ زمانی و مکانی است . بطور کلی به تکنیک های عددی برای حل این نوع مسائل استناد می شود. در این پژوهش مدلی عددی به منظور شبیه سازی جریان ناشی از شکست سد در حضور موانع ارائه و معادلات آب های کم عمق به روش حجم محدود تقریب زده شده است . حل عددی مدل از پایداری بالایی برخوردار بوده و نتایج حاصله انطباق خوبی با داده های آزمایشگاهی و عددی منتشر شده ی سایر پژوهشگران از خود نشان می دهد.
کلیدواژگان: معادلات آب های کم عمق، شکست سد، مانع -
صفحات 35-47
امروزه پردیس های فرهنگی - سینمایی به عنوان یکی از مهمترین وسایل ارتباط جمعی در زندگی روزمره افراد، داد وستدهای اجتماعی، ساختار زندگی انسان ها، چگونگی بر قراری ارتباطات درون گروهی و برون گروهی و حتی اندیشه هرفرد برای چگونه زیستن، شناخته می شود.به طوری که می توان ادعا کرد اندیشه ها، عقاید، نگرش ها و در یک مسیرکلی، فلسفه زندگی انسان ها تحت تاثیر این روند تغییر می کند، اصلاح یا تخریب می شود. در موازات این امر با توجه به ذات مدرن سینما و تمایل فرهنگ ها به ایده های نوین و جذاب و پربازده، رویکرد معماری اجتماعی_ فرهنگی را در تحقق ساخت برترین پردیس های سینمایی بر می گزینیم. فضاهای فرهنگی به عنوان یکی از زیر ساخت ها برا شناساندن ویژگی های فرهنگی و برقراری ارتباط با سایر فرهنگ ها به شمار می روند. با در نظر گرفتن نیاز انسان به برقراری تعامل و ارتباط با انسان ها و فضا، همواره مکانی لازم است که این نیازها را بر طرف سازد و فضاهای شهری از مهم ترین خواستگاه های جامعه برای برای تعاملات است. یکی از این فضاهای شهری سینما می باشد که با تبدیل شدن این کاربری به پردیس سینمایی و چند عملکردی بودن آن دیگر به آن فراتر از یک تماشاخانه نگاه می شود و متاسفانه تقاضای آن ازسوی مردم ایران، رو به کاهش است و ازآنجا که مجموعه های سینمایی خود می تواند محلی برای برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی، باز خوانی زندگی و نظایر آن باشد توجه به معیارهای کمی و کیفی درفرآیند برنامه ریزی، طراحی، احداث و بهره برداری از این مرکز، امری بسیار مهم در فراهم ساختن فضای مناسب جهت ارایه خدمات به مراجعه کنندگان است. در این پژوهش ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات پرسشنامه ای این پژوهش نرم افزار آماری SPSS 24 می باشد و حاضر داده های حاصله را از طریق آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.به منظور برآورد و تعمیم نتایج به دست آمده از حجم نمونه به جامعه آماری از آزمون کی دو تک نمونه ای که یک آمار ناپارامتریک و کیفی است، برای بررسی فرضیات استفاده شده است.
کلیدواژگان: سینما، پردیس سینمایی، تعاملات اجتماعی، فضاهای جمعی شهری -
صفحات 48-58
هدف پژوهش حاضر بررسی فرم، ساختار فضای سبز بر حس امنیت و دلبستگی بوده است. روش تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش افراد حاضر در فضای سبز از قبیل پارک ها و بوستان های منطقه 1 شهر رفسنجان است. که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 384 پرسشنامه توزیع شد. روش گرداوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای و میدانی است و ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه بود. برای سنجش فرم و ساختار فضای سبز از ابعاد اندازه و ارتفاع درختان و گیاهان، ترتیب و تنوع گیاهان، نوع و اندازه سطوح سبز، و نور پردازی و فضای هندسی و طراحی فضای سبز استفاده شد. که هر یک از ابعاد دارای 4 سوال می باشد. دلبستگی جامعه با درخواست از ساکنان برای ارزیابی هفت گزاره در مقیاس پنج درجه ای لیکرت از 1 = "کاملا موافق" تا 5 = "کاملا مخالف" اندازه گیری شد. این موارد از مجموعه بزرگتری که در ویلیامز و واسکه (2003) و ویلیامز و همکاران (1992) ارائه شده بود، انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار spss استفاده شده است . نتایج این تحقیق نشان داد فرم، ساختار فضای سبز بر حس امنیت تاثیرگذار استو بررسی فرم، ساختار فضای سبز بر دلبستگی تاثیرگذار است.
کلیدواژگان: فرم، ساختار، فضای سبز، حس امنیت، دلبستگی