فهرست مطالب

نشریه مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وحیده نیکونام طوسی*، سید رسول حسینی، بهروز حدادی، منصوره زارعان صفحات 1-24

    با توجه به رشد کارآفرینی زنان سرپرست خانوار در دهه اخیر، موفقیت چندانی در توسعه کارآفرینی این گروه حاصل نشده است. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی زنان سرپرست خانوار در شهرستان مشهد انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده که جامعه آماری آن را خبرگان دانشگاهی و سازمانی در زمینه کارآفرینی زنان شهری و روستایی تشکیل دادند. انتخاب 20 مشارکت کننده به شیوه هدفمند صورت گرفت. مصاحبه ها تا زمان رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در این تحقیق تجزیه و تحلیل اطلاعات با رویکرد نظریه داده بنیاد در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. بدین منظور تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020 انجام و به صورت مدل پارادایمی ارائه شد. بر اساس نتایج به دست آمده، 228 مقوله مستخرج از مصاحبه ها کدگذاری شد که پس از بازبینی نهایی در مرحله کدگذاری محوری، 85 کد نهایی گردید. متوسط تکرار گویه ها در مصاحبه های صورت گرفته حدود 11 مقوله (54 درصد) در مدت زمان 02/65 دقیقه بود. نتایج نشان داد که پنج عامل قوانین حامی کارآفرینی زنان؛ ارائه تسهیلات خاص، دسترسی به منابع و زیرساخت های لازم، حمایت خانواده، ارزش ها و هنجارهای اجتماعی زنان به طور مستقیم بر توسعه کارآفرینی زنان سرپرست خانوار در شهرستان مشهد تاثیرگذار بود. بر این اساس برگزاری دوره های آموزشی- مهارتی توانمندسازی زنان همراه با مشاوره، تشکیل صندوق های حمایت های مالی مردم نهاد، اصلاح ساختارهای قانونی و نهادی حمایتی، بسترسازی تولید محصولات استراتژیک و عرضه آن ها به بازار، از مهم ترین پیشنهادهای بهبود توسعه کارآفرینی زنان سرپرست خانوار است.

    کلیدواژگان: اشتغال زایی زنان، توانمندسازی، خدمات حمایتی، راهبردهای توسعه
  • سمیه پسندیده، فواد عشقی*، سید مجتبی مجاوریان، مهسا تسلیمی صفحات 25-42
    صنعت بیمه به عنوان یکی از مهم ترین بخش های تامین کننده منابع مالی بلندمدت و همچنین به دلیل نقش توزیع کنندگی ریسک آن نقش قابل توجهی را می تواند در توسعه فضای کسب وکار ایفا نماید. در ایران به دلیل عدم امکان استفاده از بیمه های رایج موجود در بخش کشاورزی در پوشش ریسک قیمت، مسئله طراحی قراردادهای بیمه ی قیمتی محصولات کشاورزی اهمیت می یابد. بیمه قیمتی، یک محصول جدید برای شرکت های بیمه است که می تواند به پوشش ریسک قیمت، توسعه کسب وکارهای کشاورزی، افزایش سرمایه گذاری در کشاورزی و رونق صنعت بیمه کمک شایانی نماید. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ویژگی های مهم بیمه قیمتی از نظر بیمه گران بوده است. به این منظور، 45 پرسشنامه توسط کارشناسان شرکت های بیمه فعال مستقر در استان مازندران در سال 1402 تکمیل و با استفاده از روش تحلیل متقارن بررسی شد. نتایج به دست آمده از بررسی اهمیت نسبی ویژگی ها نشان داد که متغیر وجود فرانشیز (سهم بیمه گذار)، دارای بالاترین اهمیت نسبی است. براساس نتایج مطلوبیت هر ترکیب، مجموعه ی ویژگی های (وجود مخاطرات اخلاقی، وجود فرانشیز، عدم وجود قابلیت تخمین حق بیمه، وجود قابلیت به روزرسانی قیمت) اولین ترکیب محبوب و مجموعه ی ویژگی های (وجود مخاطرات اخلاقی، عدم وجود فرانشیز، وجود قابلیت تخمین حق بیمه، عدم وجود قابلیت به روزرسانی قیمت)، آخرین ترکیب محبوب از دیدگاه پاسخ دهندگان بوده است. براساس تحلیل انجام شده درباره اهمیت چهار ویژگی اصلی، ویژگی فرانشیز، مخاطرات اخلاقی، قابلیت تخمین حق بیمه و قابلیت به روزرسانی قیمت به ترتیب برای پاسخ دهندگان دارای اولویت هستند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که میزان استقبال کلی کارشناسان و نمایندگان شرکت های بیمه استان مازندران در پذیرش بیمه قیمتی 56/68 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: بیمه محصولات کشاورزی، بیمه قیمتی، بیمه گر، ریسک
  • تهمینه احسانی فر، قنبر محمدی الیاسی*، الهه حجازی، احسان چیت ساز صفحات 43-60
    باورهای مرتبط با ایده پردازی کارآفرینانه نقش مهمی در فرایند انگیزش افراد، غربال ایده های جدید و تعیین مسیر زندگی آنها ایفا می کند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی باورهای موثر بر فرایند ایده-پردازی کارآفرینان نوپا با بهره گیری از رویکرد کیفی و با روش مطالعه موردی انجام شده است. گردآوری داده ها با ابزار مصاحبه و تحلیل آنها با تکنیک تحلیل مضمون و ابزار کدگذاری سه مرحله ای انجام شد. جامعه مورد مطالعه پژوهش کارآفرینان نوپا در سطح استان تهران بودند که با نمونه گیری هدفمند ترکیبی، 16 نفر از آنان انتخاب و مورد مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند قرار گرفتند و اشباع نظری حاصل شد. از تحلیل مصاحبه ها 69 مفهوم به دست آمد که بر اساس نزدیکی معنایی در 14 مقوله نهایی دسته بندی شدند. در این پژوهش نشان داده شد که از آغاز فرایند ایده پردازی تا اجرای آن، کارآفرینان مورد بررسی با چه باورها و موانع ذهنی روبرو بوده اند. نتایج نشان داد در مرحله پیدایش ایده، باورهایی همچون؛ آفرینشگری، کامل گرایی و آینده اندیشی مانع ایده پردازی است. در مرحله پیش نیاز اجرای ایده، خوش بینی، آینده اندیشی، پیوندجویی، خود ارزشی، تحمل ابهام، هویت، خودباوری و موفقیت طلبی، مانع ایده پردازی کارآفرینانه می شود. در مرحله سوم یعنی اجرای ایده: آینده اندیشی، امید، خودشفقتی و عامل بودن، موانعی ذهنی ایجاد می نماید. در مجموع دسته بندی باورهای مانع بر اساس مراحل ایده پردازی کارآفرینی می تواند کمک مهمی در راستای بهبود این موانع ارائه دهد. با تطبیق این باورها با مطالعه ها و نظریه پایه ، باورهای محوری که باید در فرایند ایده پردازی تغییر کنند، مشخص شده است.
    کلیدواژگان: نظام باورها، پیدایش ایده، پیش نیاز اجرای ایده، اجرای ایده، کارآفرینان نوپا
  • صبا امیری* صفحات 61-84
    برندسازی مجموعه اقداماتی برای ایجاد ذهنیت محبوب و ماندگار از محصولات در ذهن مخاطب است. لذا هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل عوامل موثر بر موفقیت برندسازی برای محصولات تولیدی استان کرمانشاه بود که با روش پژوهش نظریه داده بنیاد انجام شد. بدین منظور، رویکرد استراوس و کوربین برای کدگذاری داده ها مورد استفاده قرار داده شد. گردآوری داده ها از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختارمند به کمک روش های نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی با 31 نفر از مدیران بنگاه های صنعتی، اساتید دانشگاه، مسئولین دولتی و خبرگان بخش خصوصی در استان کرمانشاه انجام شد و تا دستیابی به اشباع نظری داده ها ادامه پیدا کرد. از سه روش مثلث سازی، مطرح کردن پرسش ها به چند روش و به کارگیری مصاحبه کننده های خبره و متنوع، برای تایید اعتبار مصاحبه ها استفاده شد و برای آگاهی از میزان پایایی از روش کدگذاری مجدد و «درصد توافق درون موضوعی» بهره گیری شد که 73/90 درصد محاسبه گردید. در مدل پژوهش، 2918 کد باز، 301 مفهوم و 60 زیرمقوله شناسایی شدند. نتایج نشان داد مدل موفقیت برندسازی محصولات تولیدی استان کرمانشاه متاثر از عوامل گوناگونی است که در شرایط علی، مداخله گر و زمینه ای قابل طبقه بندی بوده که با اجرای راهبردهای پیشنهادی، پیامدهای مختلفی برای آن قابل طرح هستند. در انتها، پیشنهادهایی به تفکیک هر حوزه، برای بهبود وضعیت برندسازی در استان کرمانشاه ارائه شد؛ از جمله تشکیل سازمان متولی برندسازی در کشور جهت حمایت مادی و معنوی از کسب وکارهای واجد شرایط.
    کلیدواژگان: برندسازی، طراحی برند، بازاریابی، مدیریت بازار، کارآفرینی
  • نرگس میرزایی گرجی، حسین شعبانعلی فمی*، علی اسدی، علی اکبر براتی، محمدعلی عسگری سرچشمه صفحات 85-104

    سیب ازجمله مهم ترین محصولات باغی تولیدشده در کشور است که با چالش مقدار بالای ضایعات در مرحله تولید تا آماده-سازی برای عرضه به بازار مواجه است. تحقیق حاضر با هدف شناسایی راهکارهای بهبود مدیریت ضایعات در زنجیره تامین سیب استان تهران از دیدگاه باغداران انجام گرفت. جامعه آماری این مطالعه باغداران تولیدکننده سیب در استان تهران بودند (N=9310). حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 188 نفر تعیین شد. انتخاب نمونه ها نیز با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن با استفاده از دیدگاه متخصصان و با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی و تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی انجام شد. براساس نتایج، سالانه 22 درصد از تولیدات سیب در بخش تولید به ضایعات تبدیل می شود. براساس دیدگاه باغداران، پنج عامل تقویت زیرساخت ها و مهارت های بازاریابی تولیدکنندگان، تقویت زیرساخت های تولید و نگهداری، بهبود دسترسی به منابع مالی و اعتباری مناسب، تقویت دانش و آگاهی کنشگران و ساماندهی نظام بازاریابی سیب از جمله مهم ترین راهکارهای مدیریت ضایعات سیب از دیدگاه باغداران در زنجیره تامین این محصول هستند.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، ضایعات سیب، کار آفرینی، باغداران سیب، تولید
  • الهه غیناقی*، زین العابدین فلاح، طاهر بهلکه، اسرا عسکری صفحات 105-124
    هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدل توسعه مجموعه های سوارکاری با تاکید بر فضاهای تفریحی و گردشگری می باشد. پژوهش با توجه به نحوه گردآوری داده ها از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بود. در مرحله کیفی، مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 19 نفر از خبرگان آشنا با مجموعه های سوارکاری که به روش نمونه گیری هدفمند و قضاوتی انتخاب شده اند بودند؛ انجام شد. که داده ها، از طریق روش کدگذاری باز و محوری تجزیه و تحلیل و در 81 نشان و 13 مفهوم طبقه بندی شدند. و در نهایت در مرحله کدگذاری انتخابی در مدل قرار گرفتند. در مرحله کمی جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران ومعاونین اداره کل ورزش جوانان و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، روسا و نایب روسای هیات های سوارکاری، معاونت فرهنگی-ورزشی شهرداری ها، مربیان و چابکسواران، کارکنان برگزاری کورس اسبدوانی، مدیران و کارکنان گردشگری (خدمات مسافرتی) استانهای هدف بودند که از بین آن ها تعداد 260 نفر به شیوه نمونه گیری طبقه ای- در دسترس به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهش در مرحله کمی تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود. که روایی و پایایی آن در مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد؛ مولفه های کارآفرینی، درآمدزایی، بازاریابی، سرمایه گذاری، رسانه و تبلیغات، مردم محوری، پدیده های اجتماعی-فرهنگی، جشنواره ها، منابع انسانی، الگوی بومی، طرح آمایش سرزمین، زیرساختی-رفاهی و جاذبه ها در توسعه مجموعه های سوارکاری تاثیر معنی داری داشته اند. با توجه به اهمیت گردشگری ورزشی ، مدیران و برنامه ریزان بخش گردشگری ورزش باید اهتمام لازم را در جهت توسعه و بالندگی این صنعت از خود نشان دهند.
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، پرورش اسب، سوارکاری، اشتغال زایی
  • حسین حسین زرگری*، مجید نصیری، بهزاد شهرابی صفحات 125-150

    وجود چالش ها و ناسازگاری های متعدد در کسب وکارهای زنان روستایی، ضرورت تاب آوری کارآفرینانه را دوچندان نموده است. تابآوری زنان در کسب وکارها عامل کلیدی در رشد اقتصادی پایدار روستایی است. به طوری که سطح تاب آوری آن ها در ایجاد و توسعه کسب وکارهای روستایی به عوامل مختلفی وابسته است که شناسایی آن ها می تواند مسیر رسیدن به توسعه جامعه روستایی را فراهم نماید. در همین راستا تحقیق حاضر با هدف شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر تاب آوری اقتصادی کارآفرینی زنان روستایی با استفاده از روش گرندد تئوری انجام شد. جامعه آماری را خبرگان نظری (دانشگاهی) و تجربی (صاحبان کسب-وکار) حوزه کارآفرینی روستایی تشکیل داده که 14 نفر از آن ها با توجه به دارا بودن شرایط دانشی و تجربی به شیوه هدفمند انتخاب شدند. مصاحبه های نیمه ساختارمند ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات بود. در این تحقیق پس از جمع بندی مصاحبه ها، برای کدگذاری و تحلیل مفاهیم مطرح شده از نرم افزار MAXQDA12 استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده 145 مفهوم در قالب 323 مقوله کدگذاری شد که پس از ادغام مقوله های مسترک و حذف مقوله های غیرمرتبط، 69 کد نهایی شد که 12/20 درصد از کل مفاهیم استخراج شده را تشکیل داده اند. یافته ها حاکی از آن است که آموزش و مهارت ها، حمایت محلی و جامعه، و خط مشی گذاری و برنامه ریزی، مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر میزان تاب آوری کارآفرینی زنان روستایی است. با توجه به مدل پارادایمی به دست آمده، دسترسی به بازار، الگوسازی، حمایت دولت و جایگاه یابی کسب وکارهای خانگی، به عنوان راهبردهای کلیدی، نقش تعیین کننده ای در راه اندازی و توسعه کسب وکارهای زنان روستایی دارد.

    کلیدواژگان: کسب وکار، اشتغال، زنان روستایی، چالش، انعطاف پذیری
  • افروز صابونچی، کیومرث زرافشانی*، فرحناز رستمی قبادی صفحات 151-172
    تغذیه پایدار جمعیت روبه رشد جهان امروز یکی از چالش ها قلمداد می گردد. بنابراین راهکار زیست محیطی - مدیریتی جایگزینی کشت به عنوان وسیله ای قوی برای بهره وری، پایداری و کاهش اثرات تغییر اقلیم ارایه می گردد. هدف از انجام این مطالعه، در ابتدا بررسی نرخ پذیرش زعفران در استان کرمانشاه با محاسبه شاخص پذیرش و سپس تعیین جایگاه زعفران کاران استان در فرایند تصمیم نوآوری می باشد. در واقع هدف این مطالعه، کاربست نظریه راجرز در پذیرش زعفران در استان کرمانشاه بود. روش تحقیق، دررویکرد کمی توصیفی - پیمایشی و در بخش کیفی تحلیلی بود. در بخش کمی تعداد 120 کشاورز بصورت تمام شماری و در بخش کیفی تعداد 10 کشاورز به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته (مبتنی بر مدل برتر تصمیم گیری نوآوری راجرز) و نیز مصاحبه های عمیق جمع آوری گردید. به منظور تحلیل داده ها به ترتیب در بخش کمی و کیفی از آمار توصیفی و تحلیل محتوا استفاده شد. نتایج نشان داد نرخ پذیرش زعفران در استان کرمانشاه 33/0 درصد بوده است و زعفران کاران درمنطقه مورد نظر ضمن داشتن دانش و شناخت زعفران کاری، ویژگی قابل مشاهده بودن را در بین ویژگی های نوآوری، با بیشترین درصد، تایید کردند و براساس الگوپذیری از سایر زعفران کاران و با توجیه کارشناسان، زعفران را به عنوان یکی از کشت های اصلی پذیرفته و درنهایت متقاعد شدند که کشت زعفران را ضمن پذیرش، ادامه دهند.
    کلیدواژگان: فرایند راجرز، نرخ پذیرش، نوآوری، زعفران کار
|
  • Vahideh Nikonam Tousi *, Seyed Rasoul Hosseini, Behrouz Hadadi, Mansoureh Zarean Pages 1-24

    Despite the increasing attention to women's entrepreneurship, there has been limited success in the development of entrepreneurial opportunities for this group. This study aims to identify and analyze the factors influencing the entrepreneurial development of female heads of household in Mashhad. The research is applied in nature, with the statistical population comprising academic and organizational experts in the field of urban and rural women's entrepreneurship. A total of 20 participants were purposefully selected. Interviews continued until theoretical saturation was achieved. Data analysis was performed using a grounded theory approach, consisting of three stages: open coding, axial coding, and selective coding. Results were analyzed with MAXQDA2020 software and presented in the form of a paradigmatic model. Based on the findings, 228 categories derived from the interviews were coded, and after a final review during the axial coding phase, 85 final codes were established. The average frequency of items in the interviews was approximately 11 categories (54%) over a duration of 65.02 minutes. The results indicated that five factors significantly influence the development of entrepreneurship among female heads of household in Mashhad: supportive legislation for women’s entrepreneurship, provision of specific facilities, access to essential resources and infrastructure, family support, and social values and norms regarding women. Accordingly, key recommendations for improving the entrepreneurial development of female heads of household include conducting training and empowerment courses accompanied by counseling, establishing community-based financial support funds, reforming supportive legal and institutional structures, facilitating the production of strategic products, and their subsequent market supply.

    Keywords: Women's Employment, Empowerment, Supportive Services, Development Strategies
  • Somayeh Pasandideh, Foad Eshghi *, Seyed Mojtaba Mojaverian, Mahsa Taslimi Pages 25-42
    As one of the most important sectors providing long-term financial resources, the insurance industry can play a significant role in the development of the business environment due to its risk distribution role. The design of agricultural price insurance contracts is a critical issue since the Iranian agriculture sector is unable to employ ordinary insurance policies to cover price risk. Accepting price insurance, a recent option from insurance companies can help businesses mitigate price risk and foster the expansion of the insurance industry. Examining the essential elements of price insurance from the insurer's perspective is the aim of this study. Experts from insurance companies filled out 45 questionnaires for this purpose in February 2024, and the results were analyzed using the Conjoint Analysis approach. The variable of the existence of a franchise has the highest relative value, according to the results of the analysis of the relative importance of features. The combination (existence of a moral hazard, the existence of a franchise, the absence of the ability to estimate insurance premiums, and the existence of price update ability) is the first popular card, per the results of the utility analysis of each card. The last popular card from the respondents’ view was the combination (existence of moral hazard, absence of franchise, existence of ability to estimate insurance premium, and absence of ability to update pricing. The franchise, moral hazard, ability to estimate premium, and ability to update price are the four primary features that the respondents rate in terms of priority.
    Keywords: Agricultural Crop Insurance, Price Insurance, Insurer, Risk
  • Tahmineh Ehsanifar, Ghanbar Mohammdi Elyasi *, Elaheh Hejazi, Ehsan Chitsaz Pages 43-60
    beliefs related to entrepreneurial ideation play a fundamental role in individuals' motivation process, filtering new ideas, and determining their life paths; therefor, this research aims to identify the beliefs which have an effect on the novice entrepreneurs’ ideation process using a qualitative approach with a case study method. The data was collected through interviews and then analyzed with content analysis method, using a three-step coding process. The study population consisted of novice entrepreneurs in Tehran, within which 16 individuals were selected through purposive sampling. Those 16 individuals went through in-depth and semi-structural interviews until theoretical saturation was reached. Analyzing the interviews resulted in the identification of 69 concepts categorized into 14 themes based on semantic proximity. The research demonstrates the beliefs and mental obstacles faced by the studied entrepreneurs from the beginning of the ideation process to its execution. The findings indicate that in the step of ideation emergence beliefs, such as creativity, perfectionism, and future orientation hinder the ideation process. In the prerequisite ideation execution step, optimism, future thinking, affiliation, self worthing, ambiguity tolerance, identity, self-confidence, and success orientation hinder the entrepreneurial ideation. In the third step which is the execution of the idea; future orientation, hope, self-efficacy, and agency create a mental barrier. Overall, categorizing belief limitations based on entrepreneurial idea generation steps could have a significant effect on improving these limitations. Comparing these beliefs with studies conducted in the past and fundamental theory, the core beliefs which should change in the idea generation process have been determined
    Keywords: Belief System, Ideation Emergence, Idea Implementation Prerequisites, Idea Implementation, Novice Entrepreneurs
  • Saba Amiri * Pages 61-84
    Branding is a set of measures to create a popular and lasting mentality of products in the mind of the consumers. Therefore, the aim of the current research was to design a model of factors affecting the success of branding for manufactured produced in Kermanshah province, which was carried out using the grounded theory research method. Strauss and Corbin's approach was used for data coding. Data collection was done through semi-structured interviews with the help of judgmental and snowball sampling methods, with 31 industrial company managers, university professors, government officials and private sector experts in Kermanshah province. Intreviews continued until theoretical data saturation was achieved. Three methods of triangulation, asking questions in several ways and using expert and diverse interviewers were used to verify the validity of the interviews, and to know the reliability, the recoding method and "intra-topic agreement percentage" were used, which was calculated as 90.73%. In the research model, 2918 open codes, 301 concepts and 60 subcategories were identified. The results showed that the success model of the branding of manufactured products in Kermanshah province is affected by various factors that can be classified into causal, intervening, and contextual conditions, and by implementing the proposed strategies, various consequences can be planned for it. At the end, suggestions were presented separately for each area to improve the branding situation in Kermanshah province, including the formation of an organization in charge of branding in the country to provide financial and nonfinancial support to eligible businesses.
    Keywords: Branding, Designing Brand, Marketing, Market Management, Entrepreneurship
  • Narges Mirzaie Gorji, Hossein Shabanali Fami *, Ali Asadi, Aliakbar Barati, Mohammadali Asgari Sarcheshmeh Pages 85-104

    Apples are among the products facing the challenge of high wastage levels from production to preparation for market distribution. The present study aimed to identify solutions to improve waste management in the apple supply chain in Tehran province from the perspective of farmers. The study population consisted of apple producers in Tehran province (N=9310), and the sample size of 188 was determined using Cochran's formula. Cluster sampling was employed for sample selection. Data were collected using a researcher-developed questionnaire, which was validated and confirmed for reliability using expert opinions and Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was conducted using exploratory factor analysis. According to the results, annually, 22% of apple production is converted to waste in the production sector. According to farmers' perspectives, strengthening producers' marketing infrastructures and skills, enhancing production and maintenance infrastructures, improving access to suitable financial resources and credit, enhancing knowledge and awareness among stakeholders, and organizing the apple marketing system are among the most important strategies for apple waste management in the supply chain as perceived by farmers.

    Keywords: Supply Chain, Apple Waste, Entrepreneurship, Apple Growers, Production
  • Elahe Ghinaghi *, Zynalabedin Fallah, Taher Bahlake, Asra Askari Pages 105-124
    Today, the tourism industry plays a critical role in the economies of countries by diversifying income sources. The economic potential and employment generation of sports tourism, particularly in the context of equestrian centers and horse racing, creates an inclination towards fostering entrepreneurship in Iran. This study aims to investigate the factors affecting the development of entrepreneurial opportunities within equestrian and horse racing complexes in the country. The research is descriptive-survey in nature and employs a mixed-methods approach. The statistical population comprises managers, trainers, and jockeys, from which 260 individuals were selected as a sample through stratified random sampling. A questionnaire served as the primary measurement tool, with its content validity confirmed by expert opinions. Additionally, the values obtained from the Average Variance Extracted (AVE) and Composite Reliability (CR) indicate appropriate convergent validity and reliability of the questionnaire. Data analysis was conducted using Structural Equation Modeling (SEM) and Partial Least Squares (PLS) through Smart PLS3 software. The results revealed that the macro environment has a significant positive impact on the development of entrepreneurial opportunities in equestrian centers and horse racing. Moreover, the path coefficients and corresponding t-values indicate a positive and significant effect of the micro environment on the development of entrepreneurial opportunities in equestrian complexes in the target provinces. The formulation of a comprehensive equestrian tourism plan, focusing on the entry of the private sector with inter-agency coordination, plays a crucial role in the development of entrepreneurial opportunities within equestrian centers.
    Keywords: Sports Tourism, Horse Breeding, Equestrianism, Employment Generation
  • Hossein Hossein Zargari *, Majid Nasiri, Behzad Shahrabi Pages 125-150

    The presence of various challenges and inconsistencies in rural women's businesses has heightened the necessity for entrepreneurial resilience. The resilience of women in business is a key factor in fostering sustainable rural economic growth. This resilience level is dependent on various factors that, when identified, can facilitate the pathway to the development of rural communities. Accordingly, this research aims to identify and analyze the factors influencing the economic resilience of rural women's entrepreneurship using a grounded theory approach. The statistical population consisted of theoretical (academic) and experiential (business owners) experts in the field of rural entrepreneurship, with 14 individuals purposefully selected based on their knowledge and experience. Semi-structured interviews served as the primary data collection tool. After synthesizing the interviews, the software MAXQDA12 was utilized for coding and analyzing the concepts presented. The results yielded 145 concepts coded into 323 categories; after merging overlapping categories and eliminating unrelated ones, 69 final codes were established, representing 20.12% of the total extracted concepts. The findings indicate that education and skills, local community support, as well as policymaking and planning, are the most influential factors on the level of resilience in rural women's entrepreneurship. According to the derived paradigmatic model, market access, modeling, government support, and the positioning of home-based businesses play a decisive role as key strategies in establishing and developing rural women's enterprises.

    Keywords: Business, Employment, Rural Women, Challenge, Flexibility
  • Afrouz Sabounchi, Kiumars Zarafshani *, Farahnaz Rostami Pages 151-172
    Sustainable nutrition of the growing world population is considered as one of the significant challenges facing the world today. Therefore, the environmental-management solution, and the replacement of cultivation is presented as a strong means for increasing productivity, sustainability, and reducing the effects of climate change. The purpose of this study is first to investigate the acceptance rate of saffron in Kermanshah province by calculating the acceptance index and then determining the position of saffron farmers in the province, during the innovation decision process. The research method in the quantitative approach was descriptive-survey and analytical for the qualitative section. In the quantitative section, 120 farmers were selected in total, and in the qualitative section, 10 farmers were selected by targeted sampling. The data was collected using a researcher-made questionnaire (based on Rogers' superior innovation decision-making model) and in-depth interviews. To analyze the data, descriptive statistics and content analysis were used in the quantitative and qualitative sections respectively. The results showed that the acceptance rate of saffron in Kermanshah province was 0.33% and the saffron farmers in the target area, while having the knowledge and understanding of saffron work, confirmed the feature of being visible among the features of innovation, with the highest percentage. Furthermore, based on following the other saffron farmers, and with the justification from the experts, they accepted saffron, and finally, they were convinced to continue the cultivation of saffron while accepting it.
    Keywords: Rogers Process, Acceptance Rate, Innovation, Saffron Farmer